Ik denk hetzelfde als andere niet vriezende apparaten. Dat ding in de vriezer zetten en daarna je mengsel er in draaien.quote:Op dinsdag 25 april 2017 20:16 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe werkt dit precies dan?
Want dit kan niet vriezen lijkt me?
Nou heel veel dingen zoals bijvoorbeeld water koken.quote:
Thanks!quote:Op dinsdag 25 april 2017 18:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
CUL / Wie heeft een lekker ijsrecept?
CUL / IJsrecepten deeltje 2
Ding zet je 12 uur in de vriezer (bij ons staat ie er standaard in) Vervolgens werkt ie zelf als n vriezer. Al draaiende de ingrediënten erin doen en dan krijg je heerlijk ijs (schijnt )quote:Op dinsdag 25 april 2017 20:16 schreef anndb het volgende:
[..]
Hoe werkt dit precies dan?
Want dit kan niet vriezen lijkt me?
Bij deze dus, via Google vond ik een vol deel 3 en kon ik niet doorklikkenquote:Op zaterdag 8 oktober 2016 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Was deze niet gereekst? Zie hem niet in mijn AT
Jij hebt lekker uitgepakt Rorsachquote:
En, heb je al ijs gemaakt?quote:Op dinsdag 25 april 2017 17:48 schreef Funkel het volgende:
[ afbeelding ]
Kitchenaid ijsmaker! Iemand receptideeën?
Zeker! 2 weken geleden:quote:
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest?quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Amazon.dequote:Op woensdag 12 juli 2017 10:46 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Zo, mooi stuk speelgoed! Waar heb je hem vandaan? En al getest?
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie.quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.quote:Op woensdag 12 juli 2017 10:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Een refractometer om het suikergehalte te bepalen van oplossingen. Belangrijk bij het maken van Sorbet
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.
Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken
Yep, die gebruiken we ook Afhankelijk van geldende regels.quote:Op woensdag 12 juli 2017 22:00 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ha dat werkt prima. Je hebt ook van die dobbers voor baume. Refractie is voor opgeloste stof.
In de zomer meermaals per week, maar het is ook een streven naar perfectionisme. Ik rekende altijd, nu kan ik eenvoudig een druppel nemen en kijken.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:54 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Gaaf Wij gebruiken dat aan boord om zoutgehalte van ballast water te bepalen.
Moet je wel fanatiek veel sorbet gaan maken
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop.quote:Op woensdag 12 juli 2017 21:52 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ha, da's een lieve! Moet je dat streepje opzoeken... En dan weet je de refractie.
Voor thuisgebruik beste keuze. De digitale types zijn te duur voor onregelmatig gebruik.
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af.quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep. Werkt super eenvoudig. Leuk ook om suikergehalte van bier mee te bekijken, wat je niet proeft door de hop.
Morgen weer eens sorbet maken.
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben.quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:17 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Zeker. Overigens verlaagt zuur je meting een beetje... En dextrose en fructose wijken beetje af.
Je zult bij sorbetijsmix iets lager meten dan je berekent. : )
quote:Op woensdag 12 juli 2017 23:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oh ik ga ook suikerstroop maken, water en suiker, wegen en dan meten, vervolgens een tijdje koken met wat citroenzuur om invertsuiker te maken en dan weer meten. Dan kan ik percentage droge stof vergelijken in berekening en meten om dan een tabel te maken en een calibratiemethode te hebben.
Wegen en water bijvullen dat verdampt.quote:Op donderdag 13 juli 2017 07:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hoe ga je het water in je pan houden? Anders meer je te hoge brix... Of wil je een praktische tabel... Zoveel minuten koken met zoveel zuur geeft zoveel brix?
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.quote:Op donderdag 13 juli 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wegen en water bijvullen dat verdampt.
Voor het koken 2665 gram (ik noem maar wat)
30 minuten koken, af laten koelen, wegen, water aanvullen tot 2665 gram
Brix meten
Tofquote:Op donderdag 13 juli 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.
Hier, dit helpt denk ik ook wel :
http://www.raeco.com/training/refractive-index-values.htm
http://www.nda.agric.za/d(...)nversion%20Table.pdf
https://www.colby.edu/chemistry/PChem/lab/InversionSucrose.pdf <-- zet in excel en je hebt een inversie-voorspeller. Dan kun je dus zelf je sucrose- invertratio bedenken.
Bereken je ook je vriespuntsverlaging voor je ijs? Zeker bij sorbet is dat wel een ding. Net als LBG dat ze dan gebruiken om de boel minder koud te laten smaken (terwijl de temp gewoon dezelfde is).quote:
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.
De Buyer Mineral B 28 cm
[ afbeelding ]
Hij bakt fantastisch!
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 12:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.
Tnx
Geen problemen met aanbranden?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.
De Buyer Mineral B 28 cm
[ afbeelding ]
Hij bakt fantastisch!
Nee, hij is prima ingebrand, en hij wordt alleen maar beter. Ik heb het zo gedaan.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 13:11 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Geen problemen met aanbranden?
Heb deze ook, vele malen ingebrand maar alles blijft aanbakken
Hoe heb jij het gedaan?
Jouw usernamequote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
Kopen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
Ja.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Is dat een beetje een goed apparaat?
Haha, heb ik een trauma opgerakeld? :-Pquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Jouw username
Horror!!! Nachtmerriemateriaal!!!
Twijfels weg.quote:
Twijfels terug.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:40 schreef Martijn1P het volgende:
Anova Nano komt binnenkort ook op de markt, ook voor ca. 100E
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:51 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Twijfels weg.
[..]
Twijfels terug.
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:20 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:55 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Laag vermogen is natuurlijk kut als je wat meer wilt garen.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.
Ik vind het juist zo fijn/knap dat de huidige versie echt maximaal 1 graad afwijkt. Dat maakt bij eitjes bijvoorbeeld echt een enorm het verschil. De huidige raadt iedereen aan, bij die nano moet je nog maar afwachten of dan ook iedereen zo tevreden is. En wat maakt de grote van die bak nou uit?
Gekocht!quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:52 schreef ASSpirine het volgende:
Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |