Wegen en water bijvullen dat verdampt.quote:Op donderdag 13 juli 2017 07:06 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Hoe ga je het water in je pan houden? Anders meer je te hoge brix... Of wil je een praktische tabel... Zoveel minuten koken met zoveel zuur geeft zoveel brix?
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.quote:Op donderdag 13 juli 2017 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wegen en water bijvullen dat verdampt.
Voor het koken 2665 gram (ik noem maar wat)
30 minuten koken, af laten koelen, wegen, water aanvullen tot 2665 gram
Brix meten
Tofquote:Op donderdag 13 juli 2017 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Wow, jij gaat echt een serieus onderzoek doen? Tof. Maar er zijn best veel mensen je al voorgeweest.
Hier, dit helpt denk ik ook wel :
http://www.raeco.com/training/refractive-index-values.htm
http://www.nda.agric.za/d(...)nversion%20Table.pdf
https://www.colby.edu/chemistry/PChem/lab/InversionSucrose.pdf <-- zet in excel en je hebt een inversie-voorspeller. Dan kun je dus zelf je sucrose- invertratio bedenken.
Bereken je ook je vriespuntsverlaging voor je ijs? Zeker bij sorbet is dat wel een ding. Net als LBG dat ze dan gebruiken om de boel minder koud te laten smaken (terwijl de temp gewoon dezelfde is).quote:
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.
De Buyer Mineral B 28 cm
[ afbeelding ]
Hij bakt fantastisch!
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 12:00 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Ik vat dit op als een teken dat ik niet hoef na te denken over een nieuwe pan maar gewoon jouw voorbeeld kan volgen.
Tnx
Geen problemen met aanbranden?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:22 schreef Bramito het volgende:
Ik had mijn gietijzeren pan weggedaan vanwege een scheur. Ik moest dus eindelijk een vervanger.
Hij is al vaker voorbij gekomen, en ik heb er nu dus ook één.
De Buyer Mineral B 28 cm
[ afbeelding ]
Hij bakt fantastisch!
Nee, hij is prima ingebrand, en hij wordt alleen maar beter. Ik heb het zo gedaan.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 13:11 schreef Mubassie het volgende:
[..]
Geen problemen met aanbranden?
Heb deze ook, vele malen ingebrand maar alles blijft aanbakken
Hoe heb jij het gedaan?
Jouw usernamequote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
Kopen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Die Anova Precision Cooker is weer in de aanbieding voor 119 euro.
Twijfels...
Ja.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:02 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Is dat een beetje een goed apparaat?
Haha, heb ik een trauma opgerakeld? :-Pquote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:24 schreef Molo het volgende:
[..]
Jouw username
Horror!!! Nachtmerriemateriaal!!!
Twijfels weg.quote:
Twijfels terug.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:40 schreef Martijn1P het volgende:
Anova Nano komt binnenkort ook op de markt, ook voor ca. 100E
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:51 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Twijfels weg.
[..]
Twijfels terug.
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:20 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Moet je nog maar afwachten of die even goed is. Die nanodinges.
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 21:55 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Ja klopt, echter is de huidige variant voor best een grote pan / bak. Dus zo'n nano variant lijkt me opzich wel wat.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Laag vermogen is natuurlijk kut als je wat meer wilt garen.
quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hoe kleiner, hoe groter de variatie.
Ik vind het juist zo fijn/knap dat de huidige versie echt maximaal 1 graad afwijkt. Dat maakt bij eitjes bijvoorbeeld echt een enorm het verschil. De huidige raadt iedereen aan, bij die nano moet je nog maar afwachten of dan ook iedereen zo tevreden is. En wat maakt de grote van die bak nou uit?
Gekocht!quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 22:52 schreef ASSpirine het volgende:
Vergelijking van sous vide. Testen ook op gebruik van sous vide met allerlei extra's. Leuke YouTube kanaal.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |