Ik heb altijd gezegd nooit Belgische bieren online te kopen als je in Belgie of NL woont... Check hun US bieren...quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 11:31 schreef Piet__Piraat het volgende:
Net even op Beergium.com gekeken, maar echt goedkoop zijn die niet hoor. Vijf euro voor een Struise die je in de winkel voor 2,50 à 3,50 koopt, da's aardig aan de prijs.
Eindelijk es een goeie... En Mikkeller is inderdaad grotendeels troep... Sorry, maar ik zit echt niet te wachten op komkommerbier van 3.5% dat dan nog es gewoon KUT is ook... Gelukkig maken ze ook nog goeie zaken...quote:
Nee, zijn daar eigenlijk te kort geweest (2 nachten) dus gewoon de bekende stadsbrouwerijen afgaan. Wel sowieso even naar Spezial gaan voor het uitzicht. Nurnberg heeft inderdaad niet zoveel boeiends. Heb daar wel een lekkere Rode Weisse gedronken van Hausbrauerei Altstadhof.quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 17:22 schreef opperkleurder het volgende:
MCH heb jij nog een geheimtipp voor Bamberg? Ga er morgenochtend naar toe. Nurnberg is trouwens echt een prachtige stad maar qua craftbier niet echt boeiend. Is een nieuwe plek en bijna iedereen die daar komt heeft geen idee wat ze bestellen. Dan schrikken ze van iets van 7% dus het gros gaat maar voor pils of het mooiste flesje wat ze hebben staan.
Jaloers... Laat je even weten hoe die Biscotti in blik is?..quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 18:07 schreef OMG het volgende:
Bell's Black Note 2016
4x Evil Twins Imperial Biscotti Break
Waar ik woon (Groningen) zijn nog wel wat slijterijen die af en toe wat verrassends hebben staan (of in het plaatselijke bierlokaal), maar het lijkt me toch leuk eens zoiets te laten bestellen en me eens helemaal laten verrassen.quote:Op zaterdag 13 augustus 2016 11:08 schreef Seul het volgende:
Ik heb alleen ervaring met de Mikkeller beerboxes, aangezien mijn maat al meer dan een jaar ge-abonneerd is... Mijn gevoel: de meest interessante bieren, zijn bieren die je zelf ook wel vindt als je geregeld speciaalzaken bezoekt, en de "zeldzame" Mikkeller bieren zijn meestal niet erg goed...
Natuurlijk, misschien heb je ook abo's die niets met een bepaalde brouwerij te maken hebben, en misschien is dat aanbod dan gevarieerder... In elk geval kies en koop ik mijn bieren liever zelf... Als je nood hebt aan wat nieuwe shit, check gewoon Beergium.com en plaats een bestelling...
Foto van ddb zelfsquote:Op maandag 15 augustus 2016 00:21 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Toevallig, ik had gister Fantôme Magic Ghost.
[ afbeelding ] (foto van internet)
Had hem van de tap gister bij Markies in Leeuwarden.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:23 schreef Saind het volgende:
[..]
Foto van ddb zelfsenige bierblog die ik echt volg. Die man is een koning.
Heb nog een viertal flessen Magic ghost liggen, ben er best fan van.
Oeh shit dat is wel top. Wist niet eens dat hij op fust verkocht wordt in Nederland. Toch de bestellijsten eens beter in de gaten houdenquote:Op maandag 15 augustus 2016 00:24 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Had hem van de tap gister bij Markies in Leeuwarden.
Was een eenmalige actie geloof ik, zeer lastig om aan te komen.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:58 schreef Saind het volgende:
[..]
Oeh shit dat is wel top. Wist niet eens dat hij op fust verkocht wordt in Nederland. Toch de bestellijsten eens beter in de gaten houden
Wel wat slijterijen? Mitra Vismarkt?quote:Op zondag 14 augustus 2016 23:30 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Waar ik woon (Groningen) zijn nog wel wat slijterijen die af en toe wat verrassends hebben staan (of in het plaatselijke bierlokaal), maar het lijkt me toch leuk eens zoiets te laten bestellen en me eens helemaal laten verrassen.
Ik denk dat ik maar eens de proef op de som neem, dan ga ik na afloop wel bitchen in dit topic
Wat een geniale etiketten.quote:Op maandag 15 augustus 2016 00:21 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Toevallig, ik had gister Fantôme Magic Ghost.
[ afbeelding ] (foto van internet)
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Wat een geniale etiketten.
Toen ik vorige maand in Brugge was, ben ik naar het biermuseum geweest. Uiteraard heb ik de proeverij niet overgeslagen.
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het mag dan een specialiteit zijn, ik vond het niet te zuipen en mijn gezelschap ook niet. Om haar even te quoten: "Het is net bier wat in het vat een hele zomer in de zon gelegen heeft, daarna geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, maar daar helaas niet in geslaagd is."
Sorry voor wie ik hiermee beledig, maar het was echt smerig. Het rook en smaakte naar pis, het feit dat het in pisstraaltjes uit de tap kwam was al een voorbode...
Gelukkig was de rest van het bier wel zeer smakelijk. O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue. Vooral de laatste was erg lekker!
Uiteraard ook eerder op een terrasje van Brugse Zot genoten. Heerlijk blond bier.
Dit. Keer oneindig.quote:
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue.
quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het is een heel verschil met andere bieren, zeker als je vooral "zoetige" bieren gewend bent. En er zit ook wel wat verschil tussen verschillende brouwers en geuze stekers. Ik zou sowieso niet beginnen met zo'n bier bij een proeverij; ik zou dan eerder een "versnijbier" pakken, zoals een Bourgogne des Flandres (is ook in Brugge gevestigd trouwens).quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:27 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Wat een geniale etiketten.
Toen ik vorige maand in Brugge was, ben ik naar het biermuseum geweest. Uiteraard heb ik de proeverij niet overgeslagen.
Allereerst was de Oude Lambiek (van de tap!) aan de beurt. Een bier zoals het al eeuwen gebrouwen wordt, met een spontane gisting.
Het mag dan een specialiteit zijn, ik vond het niet te zuipen en mijn gezelschap ook niet. Om haar even te quoten: "Het is net bier wat in het vat een hele zomer in de zon gelegen heeft, daarna geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, maar daar helaas niet in geslaagd is."
Sorry voor wie ik hiermee beledig, maar het was echt smerig. Het rook en smaakte naar pis, het feit dat het in pisstraaltjes uit de tap kwam was al een voorbode...
Gelukkig was de rest van het bier wel zeer smakelijk. O.a. een Brugse Tripel, een Poperings Hommel en Steenbrugge Dubbel Bok passeerden de revue. Vooral de laatste was erg lekker!
Uiteraard ook eerder op een terrasje van Brugse Zot genoten. Heerlijk blond bier.
Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuze maken...quote:[b]Op dinsdag 16 augustus 2016 12:49 (ok ok, als ik 1 bier mocht kiezen voor de rest van mn leven was het orval..)
Ik heb mijn kloon op de recente trip in België aan de Orval gekregen. Hij dacht dat het in de stijl was van de andere trappisten bieren. Niet dus, en het is ook redelijk vaak op de bierkaart te vinden bij eetgelegenheden. Mijn kloon heeft een uitgesproken afkeer van de zoete bieren, dus hij was wel blij met deze optie.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 14:06 schreef Seul het volgende:
Ik zou waarschijnlijk dezelfde keuze maken...
Wtf is je kloon nou weer.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:25 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik heb mijn kloon op de recente trip in België aan de Orval gekregen. Hij dacht dat het in de stijl was van de andere trappisten bieren. Niet dus, en het is ook redelijk vaak op de bierkaart te vinden bij eetgelegenheden. Mijn kloon heeft een uitgesproken afkeer van de zoete bieren, dus hij was wel blij met deze optie.
Wat zijn jouw ervaringen met het langer bewaren van Orval? Theoretisch kun je dat (volgens het label) zo'n 4-5 jaar laten staan, maar dat lijkt mij wat lang, en er is dan wel wat kans op oxidatie.
Letterlijk (tweeling), niet in de forum context; we zijn met z'n tweeën een aantal dagen in België geweest. Brugge-Gent-Ieper-Oostvleteren (Struise Brouwers) en Oostakker (Dranken Geers) en weer terug. Minpunt was dat ik de Bob was bij de Struise Brouwers.quote:
Praat in godsnaam normaal dan.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:48 schreef drexciya het volgende:
[..]
Letterlijk (tweeling), niet in de forum context; we zijn met z'n tweeën een aantal dagen in België geweest. Brugge-Gent-Ieper-Oostvleteren (Struise Brouwers) en Oostakker (Dranken Geers) en weer terug. Minpunt was dat ik de Bob was bij de Struise Brouwers.
Heb Orval van drie jaar oud gedronken en ik verkies de jongere... Heb er nu staan van ong 10 maandjes jong, en dat nadert de perfectie... Heb nog drie kratjes staan, dus zal volgend jaar wel nog over hebben... Ik laat het dan wel wetenquote:Op dinsdag 16 augustus 2016 16:25 schreef drexciya het volgende:
Wat zijn jouw ervaringen met het langer bewaren van Orval? Theoretisch kun je dat (volgens het label) zo'n 4-5 jaar laten staan, maar dat lijkt mij wat lang, en er is dan wel wat kans op oxidatie.
Groene Orval wel eens gehad?quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 17:13 schreef Seul het volgende:
[..]
Heb Orval van drie jaar oud gedronken en ik verkies de jongere... Heb er nu staan van ong 10 maandjes jong, en dat nadert de perfectie... Heb nog drie kratjes staan, dus zal volgend jaar wel nog over hebben... Ik laat het dan wel weten
De gewone is wel een van de lekkerste vind ik.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 13:10 schreef Saind het volgende:
Laatst een drie jaar oude groene Orval op. Niet super.
Ja absoluut. Maar de groene is gewoon een slappere versie ervan dus niet echt de moeite.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 13:20 schreef kaasplankje het volgende:
[..]
De gewone is wel een van de lekkerste vind ik.
Toffe glazen. Volgens mij heb je er twee voor me staanquote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:14 schreef Rvhkd het volgende:
Gister ook weer wat inkopen gedaan. La Trappe Oak Aged zit voortaan in cadeauverpakkingen, prijs is van 10,5 naar 12,5 gegaan..... Moet ook maar eens een keer een krat Orval gaan halen...
[ afbeelding ]
Die van BBP had je kunnen laten staan. Die maken zelden iets echt drinkbaars.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:14 schreef Rvhkd het volgende:
Gister ook weer wat inkopen gedaan. La Trappe Oak Aged zit voortaan in cadeauverpakkingen, prijs is van 10,5 naar 12,5 gegaan..... Moet ook maar eens een keer een krat Orval gaan halen...
[ afbeelding ]
Klopt zitten er 2 voor jou bij. Heb je via FB een groepsbericht gestuurd. Zaterdag om 14.00 uur gaan we met een man of 6 naar Thornbridge Den Bosch, daar geef ik hen al de glazen. Mocht dat niet lukken dan houden we ff contact, komen wel bij jou terrecht.quote:Op woensdag 17 augustus 2016 14:37 schreef Saind het volgende:
[..]
Toffe glazen. Volgens mij heb je er twee voor me staan
Eigenlijk niks meer van gehoord
Berichten van niet-vrienden krijgen, toch onhandig. Staat ergens verstoptquote:Op woensdag 17 augustus 2016 16:40 schreef Rvhkd het volgende:
[..]
Klopt zitten er 2 voor jou bij. Heb je via FB een groepsbericht gestuurd. Zaterdag om 14.00 uur gaan we met een man of 6 naar Thornbridge Den Bosch, daar geef ik hen al de glazen. Mocht dat niet lukken dan houden we ff contact, komen wel bij jou terrecht.
De meest geniale naam voor een biertje van die brouwerij is toch wel Mama. (niet de lekkerste overigens..)quote:Op maandag 15 augustus 2016 19:50 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Oedipus![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh, het museum is ook wel toeristisch hoor.quote:Op dinsdag 16 augustus 2016 12:09 schreef drexciya het volgende:
[..]
Het is een heel verschil met andere bieren, zeker als je vooral "zoetige" bieren gewend bent. En er zit ook wel wat verschil tussen verschillende brouwers en geuze stekers. Ik zou sowieso niet beginnen met zo'n bier bij een proeverij; ik zou dan eerder een "versnijbier" pakken, zoals een Bourgogne des Flandres (is ook in Brugge gevestigd trouwens).
Brugse Tripel en de andere bieren die je noemt, zie ik juist weer als meh; leuk, maar niet echt boeiend. Mijn bezwaar tegen veel Belgische bieren is juist dat ze nogal naar de zoete kant gaan, met name de dubbels en quadrupels. Juist daarom zijn de zure bieren, en andere stijlen/bieren die afwijken (Orval) veel boeiender.
Het biermuseum heb ik eigenlijk gemeden in Brugge; mijn indruk was dat het een "tourist trap" is. Ik ben wel bij de Halve Maan langsgeweest (van de Brugse Zot). Daar hadden ze hun quadrupel gerijpt op wijn/cognac vaten ook op tap, en dat was toch wel de topper. De Wild variant van hun tripel is ook boeiend.
... want als je smaak afwijkt van jouw smaak mag je hier niet posten?quote:
Drink het eerst nog maar een keer of 2 voordat je met zo'n inferieure gedachtegang komt als dat het naar pis ruikt en smaakt. Wat de boer niet kent...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:58 schreef Ewelina het volgende:
[..]
... want als je smaak afwijkt van jouw smaak mag je hier niet posten?
Smaken verschillen.
Doe even normaal. Dat je het niet eens bent met mijn vergelijking, soit. Dat kan natuurlijk - maar is het nou echt nodig om mijn gedachtegang meteen als 'inferieur' te betitelen? Ik was niet de enige met die associatie.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 18:47 schreef MCH het volgende:
[..]
Drink het eerst nog maar een keer of 2 voordat je met zo'n inferieure gedachtegang komt als dat het naar pis ruikt en smaakt. Wat de boer niet kent...
Mee eens. Alleen val ik zeker en vast onder de noemer "biersnob"... Maar hoe meer mensen met meer bieren en bierstijlen experimenteren, hoe gelukkiger ik ben... Alleen heb ik zo 'n ongelukkig gevoel voor humor...quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen.
Andersom geldt ook dat je niet hoeft te kankeren dat al het zure bier naar pis smaaktquote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
Ik denk dat redelijk veel mensen, die wat langer speciaalbier drinken, van de reguliere zoete bieren afstappen. IPA, stouts en zure bieren voegen een hele wereld toe aan de klassieke, meer zoete bieren. Het is niet redelijk om te verwachten dat iedereen meteen maar in dat soort bieren stapt. Dat zou ik wat voorzichtiger opbouwen. Het is inderdaad ook een soort ontwikkeling van je smaak; ik begon vroeger ook met "zoete" bieren (al was het aanbod toen minder breed) begonnen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 17:54 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Oh, het museum is ook wel toeristisch hoor.Wel leuk. Alleen jammer dat Heineken bijna als enige bier uit Nederland werd genoemd...
Bourgogne des Flandres heb ik op een terras op, die vond ik wel lekker (al is het zeker niet mijn favoriet). Van Halve Maen heb ik nu Straffe Hendrik thuisliggen.
Dat ik van zoet hou, klopt wel. Maar smaak verandert, toen ik 18 was hield ik niet eens van bier...
Ik ben overigens zeker geen bierkenner (maar dat verraadde mijn eerdere post over het biermuseum al).
Hallo Rene.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 20:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De biersnobs hier moeten een keertje rustig gaan doen en de niet-biersnobs moeten eens wat vaker andere dingen proberen, voor ze een oordeel hebben.
Wel heel vermoeiend hoor, iedere keer hetzelfde in dit topic. We zijn toch allemaal begonnen met Duvel en dat soort dingen joh. Mijn eerste zure bier vond ik ook niet te doen. Ondertussen vind ik ze allemaal fantastisch. Laat gaan.
[url]http://www.bierfestival.amsterdam/[/url]quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:42 schreef MCH het volgende:
Welke steden hebben nog meer massale bierfeesten a la Oktoberfest? Ik zoek een alternatief voor Munchen. Hoeft niet per se in de Oktoberfestperiode te zijn.
Ik bedoel Duitse steden.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:44 schreef Ewelina het volgende:
[..]
[url]http://www.bierfestival.amsterdam/[/url]
Geen idee of het wat is.
Hannover is de grootste na Munchenquote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:42 schreef MCH het volgende:
Welke steden hebben nog meer massale bierfeesten a la Oktoberfest? Ik zoek een alternatief voor Munchen. Hoeft niet per se in de Oktoberfestperiode te zijn.
Ik had het alleen over dat specifieke bier.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:27 schreef Saind het volgende:
[..]
Andersom geldt ook dat je niet hoeft te kankeren dat al het zure bier naar pis smaakt
Geniet ervanquote:
Ik kreeg van een Duitser als tips de Bergkirchweih in Erlangen (duurt twee weken) en dat Erding ook een goed feest heeft.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:47 schreef Saind het volgende:
[..]
Hannover is de grootste na Munchen
IPA's vind ik erg lekker, voorlopige favoriet is die van De Prael. Al is de Black IPA van Brouwerij 't IJ ook goed.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:29 schreef drexciya het volgende:
[..]
Ik denk dat redelijk veel mensen, die wat langer speciaalbier drinken, van de reguliere zoete bieren afstappen. IPA, stouts en zure bieren voegen een hele wereld toe aan de klassieke, meer zoete bieren. Het is niet redelijk om te verwachten dat iedereen meteen maar in dat soort bieren stapt. Dat zou ik wat voorzichtiger opbouwen. Het is inderdaad ook een soort ontwikkeling van je smaak; ik begon vroeger ook met "zoete" bieren (al was het aanbod toen minder breed) begonnen.
Een Bourgogne des Flanders (zoet met een licht zure smaak), en wellicht een goede saison (meer droog) kunnen een soort opstap zijn naar wat andere smaken.
Maar dat zijn bepaald geen zoete bieren, dus zo "beperkt" is je smaak nu ook weer niet. Er zijn best veel mensen die moeite hebben met IPA's; dat is ook niet iets wat ik iedereen zou voorschotelen.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:50 schreef Ewelina het volgende:
IPA's vind ik erg lekker, voorlopige favoriet is die van De Prael. Al is de Black IPA van Brouwerij 't IJ ook goed.
Dat is trouwens ook een beetje een pet peeve van me, dat IPA's altijd maar kneiterbitter moeten zijn. Is absoluut niet waar.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
Maar dat zijn bepaald geen zoete bieren, dus zo "beperkt" is je smaak nu ook weer niet. Er zijn best veel mensen die moeite hebben met IPA's; dat is ook niet iets wat ik iedereen zou voorschotelen.
Ik had gisteren nog een natte droom over Trillium Skimpy Sparrow en Galaxy dryhopped fort pointquote:Op donderdag 18 augustus 2016 22:20 schreef Seul het volgende:
Ik verkies juicy over dank over kneiterbitter...
Stuttgart, http://cannstatter-volksfest.de/de/landing-page/quote:
Is de moeitequote:[img] http://i.fokzine.net/p/0s.gif[/img] Op vrijdag 19 augustus 2016 06:31 schreef Seul het volgende:
Die laatste... Ik ga er echt voor ruilen... Zit er al enkele weken op te broeden...
Dat is inderdaad een beetje uit de hand gelopen. Het hoeft inderdaad geen hopbom te zijn. Ik vermoed dat de opkomst van Fruit IPAs, dat lijkt toch een lichte trend de laatste tijd, een soort van tegenbeweging is.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:55 schreef Saind het volgende:
Dat is trouwens ook een beetje een pet peeve van me, dat IPA's altijd maar kneiterbitter moeten zijn. Is absoluut niet waar.
Is ie lekker en proef je de koffie goed? Ik heb ooit koffiebok op bij Brouwerij 't IJ, echt heerlijk.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 18:20 schreef Seul het volgende:
Prairie Coffee Okie... DAT CARAMEL COFFEE...
[ afbeelding ]
Dat is waarschijnlijk een kwestie van de balans tussen aromahop en bitterhop; het is net hoe ver je gaat in de verschillende stappen van het brouwproces. Het is sowieso een beetje zonde om alleen voor bitter te gaan.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 15:54 schreef OMG het volgende:
Er zijn best IPAs (en IIPAs en APAs) te vinden met een flinke juicy citrussige kwaliteit waar geen fruit bij in de buurt is geweest. Alleen mist dat vaak een beetje bij de standaard pale ales die in de supermarkt staan / overal wel te vinden zijn.
Jazeker x2. Alhoewel het iets meer koffie met dessert is...quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 19:45 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Is ie lekker en proef je de koffie goed?
Dat verraadde de caramel in je vorige post alquote:Op vrijdag 19 augustus 2016 20:53 schreef Seul het volgende:
[..]
Jazeker x2. Alhoewel het iets meer koffie met dessert is...
De eerste die ik ooit op had was die van Brand (die is ook lekker). Sindsdien meerdere geprobeerd, er zit onderling best wat verschil in.quote:Op donderdag 18 augustus 2016 21:53 schreef drexciya het volgende:
[..]
Maar dat zijn bepaald geen zoete bieren, dus zo "beperkt" is je smaak nu ook weer niet. Er zijn best veel mensen die moeite hebben met IPA's; dat is ook niet iets wat ik iedereen zou voorschotelen.
Ook versheid. Om de een of andere reden lukt het in Nederland zelden om IPA's echt vers het schap in te krijgen. Na een maand ben je al een heel groot deel van de fruitigheid kwijt, laat staan na een paar maanden zoals bij de appie.quote:Op vrijdag 19 augustus 2016 20:25 schreef drexciya het volgende:
[..]
Dat is waarschijnlijk een kwestie van de balans tussen aromahop en bitterhop; het is net hoe ver je gaat in de verschillende stappen van het brouwproces. Het is sowieso een beetje zonde om alleen voor bitter te gaan.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |