De bol bestaat uit half slagroom, half slagroomijsquote:Op zondag 10 juli 2016 17:11 schreef RobinOok het volgende:
Half slagroom, half ijs? Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen. Of bedoel je gewoon te zeggen dat hun roomijs erg romig is?
ow.. ménquote:Op zondag 10 juli 2016 17:40 schreef BaggerUser het volgende:
[..]
De bol bestaat uit half slagroom, half slagroomijs![]()
Kost nog eens niks ook, dus mocht je er een keer in de buurt zijn.. je herkent het aan de enorme rij die er altijd staat
Zelf de slagroom maken gaat nog wel lukken, maar hoe het ijs gemaakt wordt is me een raadsel...
ter illustratie [ afbeelding ]
Nieuwendijkquote:Op maandag 11 juli 2016 21:27 schreef Joosie200 het volgende:
Waar precies in Amsterdam? Weet ik waar ik langs moet als ik er in de buurt ben
Ik dacht dat ik de enige in Nederland wasquote:Op maandag 11 juli 2016 12:26 schreef ecstasy het volgende:
ik vind dat dus echt niet lekker![]()
laat ook een beetje zo'n vies boterachtig laagje achter in je mond
zou ik doen als ik jou wasquote:Op maandag 11 juli 2016 21:30 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Loop ik er wel langs op de terugweg naar CS
De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen.quote:Op maandag 11 juli 2016 21:31 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Ik dacht dat ik de enige in Nederland was![]()
Zó onsmakelijk.
kom je verslag doen?quote:Op maandag 11 juli 2016 21:33 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen.
https://www.tripadvisor.n(...)olland_Province.htmlquote:Op maandag 11 juli 2016 22:03 schreef sirdanilot het volgende:
Hee deze had ik ook een keer ! Ik liep naar CS, zag een rij staan bij een ijsjestent en dacht ach waarom ook niet, zal vast een vies commercieel ijsje zijn voor véél te veel geld.
Maar nee hoor, was dit heerlijke romige slagroom/slagroomijs, en de prijs was gewoon schappelijk (voor centrum amsterdam dan)![]()
Heel prettige verrassing.
En ik kon er nog gewoon Nederlands spreken ook. Ongehoord in Amsterdam (nee ik heb het er niet zo op, dat super toerisme daar en de verhipsterisering)
quote:Op maandag 11 juli 2016 21:31 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Ik dacht dat ik de enige in Nederland was![]()
Zó onsmakelijk.
er zijn zo te zien heel veel mensen die het wél lekker vinden en natuurlijk zit er een verschil tussen dit ijs of van de supermarkt. maar ik vind dit gewoon niet lekker en ik snap ook niet dat iedereen zo lyrisch isquote:Op maandag 11 juli 2016 21:33 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
De zooi uit de super wel ja. Maar van de ambachtelijke bakker wil ik nog wel een poging wagen.
Ik ben wel benieuw wat hij ervan vindtquote:Op dinsdag 12 juli 2016 12:00 schreef ecstasy het volgende:
[..]
[..]
er zijn zo te zien heel veel mensen die het wél lekker vinden en natuurlijk zit er een verschil tussen dit ijs of van de supermarkt. maar ik vind dit gewoon niet lekker en ik snap ook niet dat iedereen zo lyrisch is
Was de chocolade "vroeger" dikker van een magnum?quote:Op dinsdag 12 juli 2016 12:11 schreef FANN het volgende:
[..]
Ik ben wel benieuw wat hij ervan vindtkán altijd dat je het gewoon niet lekker vindt.
Ik vind Magnums niks aanalleen de chocolade vind ik wel lekker, maar dat ijs smaakt
zo droog
geen idee ....quote:Op dinsdag 12 juli 2016 12:24 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Was de chocolade "vroeger" dikker van een magnum?
Ontopic:
Van tijd tot tijd is het lekker.
hahavd Linde ijsje.quote:Op dinsdag 12 juli 2016 12:30 schreef FANN het volgende:
[..]
geen idee ....
ontopic:
ik sla de Magnum over of bedoel je het v.d. Linde ijsje?![]()
dan graageen grote
2e keus is bij mij een Italiaans ijskarretje in het winkelcentrumquote:Op dinsdag 12 juli 2016 12:51 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Geldt eigenlijk ook Magnums. Ik ga het liefst naar Venetië en als 2de keus IJscuypje.
Zo zat ik ook te denken inderdaad. En aangezien ik nu toch mijn ijsmachine heb... Ga ik denk ik wel eens proberen, want slagroom ijs is wel heel erg lekker.quote:Op dinsdag 12 juli 2016 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Vermoed dat deze ijsmaker een ijsmix maakt met veel room of botervet en vervolgens bij met maken van het ijs zorgt dat er veel opslag in komt, lucht in in het ijs mengen dus.
Je zou het kunnen proberen namaken door roomijs te draaien en als dit bijna goed gevroren is, maar nog dikvloeibaar er geslagen slagroom doorheen te mengen.
Het gaat in en machine die de hele tijd ronddraait Piet en daar wordt het dan uitgeschept,quote:Op dinsdag 12 juli 2016 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Vermoed dat deze ijsmaker een ijsmix maakt met veel room of botervet en vervolgens bij met maken van het ijs zorgt dat er veel opslag in komt, lucht in in het ijs mengen dus.
Je zou het kunnen proberen namaken door roomijs te draaien en als dit bijna goed gevroren is, maar nog dikvloeibaar er geslagen slagroom doorheen te mengen.
IJssalon Van der Linde zit aan de Nieuwendijk 183 in Amsterdam.quote:Op internet wordt hun befaamde, vooroorlogse ijsje een ‘wegdromertje’ en een ‘romige lieverd’ genoemd.
Zomer en winter weten mensen van over de hele wereld de ijssalon van de
broers Maikel (39, foto) en Lars van der Linde (37) in Amsterdam te vinden, voor een klein, gelukzalig moment.
Lars: “Een van onze vaste klanten is een Amerikaanse die in modeaccessoires handelt.
Vier keer per jaar reist ze voor zaken naar Nederland en het eerste wat ze doet, is naar onze zaak komen voor een ijsje.
Haar man vertrouwde ons laatst toe dat ze daar al een week van tevoren naar uitkijkt.”
Maikel: “Ons ijs vind je nergens ter wereld.
Het is een uniek familierecept dat opa Van der Linde in 1937 heeft bedacht.
Lars en ik zijn allebei reislustige types en stappen in het buitenland elke ijssalon
binnen om te kijken wat er te halen valt, maar wij zijn ons type ijs nog niet tegengekomen.”
Lars: “Het is een rijk, romig ijsje met echte vanille en lobbige slagroom.
De mystificatie rond de receptuur wordt overschat, want ook al zou je alle ingrediënten kennen, dan nog kun je het ijsje niet zomaar namaken.
De specifieke smaak komt ook doordat wij zelf op ambachtelijke wijze de slagroom produceren. Dat is een kostbaar en moeilijk proces.
Opa heeft het naar zijn hand gezet en vervolgens is het 72 jaar lang steeds verder verfijnd.
Verschillende ijscoketens hebben geprobeerd ons ijsje na te maken, want zij zagen ook de
rijen voor onze deur. Maar ze laten slagroom uit de fabriek aanrukken.
Daar gaat het al mis.”
Maikel: “Onze klanten zeggen wel eens dat wij warm ijs verkopen dat je ook in de winter kunt eten. Dat komt doordat we het rechtstreeks uit de machine, binnen tien minuten aan de klant serveren en zuivelijs veel minder koud aanvoelt dan ijs op waterbasis, zoals veel Italiaans schepijs.”
Lars: “Wij zijn opgegroeid met dit ijs, misschien is dat wel het grootste geheim achter het succes.
Het werd ons met de ijslepel ingegoten.
Toen we pubers waren werkten we mee in de zaak, die toen al van onze vader was.
Later deed Maikel heao en ik volgde een universitaire opleiding.
En toch hebben we de boel overgenomen toen vader ermee stopte. Ik ben nu dus doctorandus ijs
.
Zonder ons draait de zaak niet, vandaar dat alleen Maikel op de foto kon.”
Maikel: “ Nog steeds komen er af en toe klanten van het eerste uur binnen.
Soms zijn dat mensen die na de Tweede Wereldoorlog zijn geëmigreerd naar Canada of Australië.
Die zijn dan vaak gedesillusioneerd als ze de Nieuwendijk na zoveel jaren terugzien, vol ketens en
reclame. Maar als ze onze zaak ontdekken en merken dat het ijsje nog steeds zo smaakt als
vroeger, worden ze helemaal gelukkig.
Dat zijn de momenten waar wij het voor doen.”
Zelf slagroom maken? Hoe dan?quote:Op dinsdag 12 juli 2016 21:54 schreef FANN het volgende:
[..]
Het gaat in en machine die de hele tijd ronddraait Piet en daar wordt het dan uitgeschept,
het recept is geheim![]()
Mijn zus heeft daar vroeger ooit een vakantiebaantje gehad![]()
Ze werken nog steeds op dezelfde manier, als je besteld/betaald en hebt gezegd welk
ijsje je wil hebben, groot klein, medium, hoorntje of in beker... dan krijg je een
klein plastic dingetje.. ieder dingetje heeft een eigen klein/ vorm en dan weet de jongen
of meisje die het ijs uit die machine schept welk ijsje je moet hebben![]()
Zo deden ze het ook al toen mijn moeder daar ijs ging eten![]()
Hier een interview met de zoons....
[..]
IJssalon Van der Linde zit aan de Nieuwendijk 183 in Amsterdam.
https://www.basmaliepaard(...)en-kleine-dingen.pdf
weet ik veel!quote:Op dinsdag 12 juli 2016 21:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zelf slagroom maken? Hoe dan?
Rauwe melk inkopen en afromen? Piet enig idee?
Melk met klopklop.quote:Op dinsdag 12 juli 2016 21:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zelf slagroom maken? Hoe dan?
Rauwe melk inkopen en afromen? Piet enig idee?
Maar de slagroom is ook wel héél bijzonder...quote:Op woensdag 13 juli 2016 08:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat het vers gedraaid is en niet een tijd in een bak bij een te lage temperatuur heeft gestaan maakt ook veel uit, de kristallen hebben dan nog geen samengroei. Meeste ijssalons hun ijs is te koud.
Goed, dus het geheim is, veel vet (room, botervet) lucht in het ijs en vers gedraaid.
http://www.modernehippies.nl/van-der-linde/quote:Maar het ijs is niet het enige dat Van der Linde te bieden heeft, ook moet je de mergpijpjes proeven. Wederom gevuld met die overheerlijke slagroom en omringd met heerlijke marsepein. Ze verkopen er de allerlekkerste amandelkoeken die ik ooit heb geproefd en waar ik keer op keer het recept van probeer te ontfutselen – tevergeefs. O ja, truffels hebben ze ook! Ach, doe jezelf een plezier en ga er alsjeblieft eens kijken en inslaan. Het is immers in een straat waar iedereen wel eens is: Nieuwendijk 183. Wel contant geld meenemen, want je kunt er ook nog altijd niet pinnen.
PS Deze post lijkt overdreven, maar ik wil je nog wel eens horen piepen als je er zelf bent geweest en iets hebt geproefd!
Het ziet er ook niet erg lekker uit, maar smaakt des te beter.quote:Op woensdag 13 juli 2016 10:24 schreef Burdie het volgende:
Onpopulaire mening, maar ik vind het er vies uitzien en ook niet echt lekker klinken....
Meeste bakkers gebruiken dan ook geen verse slagroom, en velen geeneens echte room.quote:Op woensdag 13 juli 2016 09:38 schreef FANN het volgende:
[..]
Maar de slagroom is ook wel héél bijzonder...
Ze hebben daar ook slagroomtaart en truffels bijvoorbeeld, die zijn zoooooooooooooooooooooo lekker, niet te vergelijken met andere![]()
en dat vind ik niet alleen, Griekse neef gaat altijd metéén een dag na aankomst hier naar
v.d. Linde voor al die zooi![]()
je kan er tig artikelen over vinden op internet.....
Speciaal voor jouheb ik deze site uitgekozen omdat je mij wel eens een hippie noemt
[..]
http://www.modernehippies.nl/van-der-linde/
Is niet zo erg.... ik zat vanmorgen juist te denken... straks wordt die rij met wachtende mensenquote:Op woensdag 13 juli 2016 10:24 schreef Burdie het volgende:
Onpopulaire mening, maar ik vind het er vies uitzien en ook niet echt lekker klinken....
dat geloof ikquote:Op woensdag 13 juli 2016 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meeste bakkers gebruiken dan ook geen verse slagroom, en velen geeneens echte room.
Heb gebak van heel wat bakkers hier in de omgeving gehad, maar het trieste is, het gebak uit de diepvries van Coppenrath is véél beter. Zo rekenen alle bakkers ook 99 cent voor een croissant die met margarine is gemaakt. Bij de Aldi in de afbakautomaat hier krijg een roomboter croissant voor 35 cent. Bakkers in NL zijn over het algemeen niet veel beter.quote:
Bij de Jumbo Foodmarkt heb je 4 roomboter croissantjes voor een euroquote:Op woensdag 13 juli 2016 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb gebak van heel wat bakkers hier in de omgeving gehad, maar het trieste is, het gebak uit de diepvries van Coppenrath is véél beter. Zo rekenen alle bakkers ook 99 cent voor een croissant die met margarine is gemaakt. Bij de Aldi in de afbakautomaat hier krijg een roomboter croissant voor 35 cent. Bakkers in NL zijn over het algemeen niet veel beter.
Wat ze wel goed kunnen is klagen over de supermarkten.
Als je ooit daar in de buurt bent moet je maar eens een ijsje gaan eten en dan meteenquote:Op woensdag 13 juli 2016 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, mooi dat deze bakker blijkbaar wel goede producten maakt, en gezien de rij voor zijn winkel is er gewoon vraag naar goede producten.
Ik zal er aan denken.quote:Op woensdag 13 juli 2016 15:25 schreef FANN het volgende:
[..]
Als je ooit daar in de buurt bent moet je maar eens een ijsje gaan eten en dan meteen
zo'n slagroomtaartje meenemen![]()
ga je genieten ....
Dat is dan wel héél jammerquote:Op woensdag 13 juli 2016 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zal er aan denken.
Paar jaar geleden was ik in Veere, daar zat een ijssalon die allerlei prijzen had gewonnen, beste ijsbereider van Nederland. Het ijs was gewoon bagger, ik bedoel, serieus slecht.
Ik heb een vermoeden dat ze die prijzen winnen ergens op een bijeenkomst, een event, niet voor wat ze in hun winkel verkopen. Zo zit er in Amersfoort een viswinkel waar de gebakken vis naar ammonia ruikt maar wel trots op al zijn prijzen aan de muur. Zijn haring stonk ook.quote:Op woensdag 13 juli 2016 15:31 schreef FANN het volgende:
[..]
Dat is dan wel héél jammerop de weg van CS naar v.d. Linde zit ook een Belgische
Friettent met een groot bord over zijn prijzen en die friet is juist ook hélemáál niet lekker![]()
Ik weet niet welke mensen zulke prijzen uitdelen maar die hebben er niet áltijd verstand van
geloof ik![]()
Of v.d. Linde ooit prijzen heeft gewonnen weet ik niet, maar hebben ze ook niet nodig....
druk zát
haring vind ik sowieso stinken maar dat ligt aan mijquote:Op woensdag 13 juli 2016 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb een vermoeden dat ze die prijzen winnen ergens op een bijeenkomst, een event, niet voor wat ze in hun winkel verkopen. Zo zit er in Amersfoort een viswinkel waar de gebakken vis naar ammonia ruikt maar wel trots op al zijn prijzen aan de muur. Zijn haring stonk ook.
Ook een onogelijk zaakje waar al járen en járen niets verandert, misschien is dat wel het geheim...quote:Er zijn weinig zekerheden in het leven, maar één ervan is dat bij de frietkraam van Vleminckx in de Voetboogstraat altijd, maar dan ook áltijd, een rij staat. Geselende zonnestralen, striemende slagregens, Bijbelse hagelbuien, zwermen kikkers die uit de lucht komen vallen: niets weerhoudt de toerist en de Amsterdammer ervan zich in een rij te verdringen voor wat de beste friet van Amsterdam heet te zijn.
Op echt drukke dagen lijkt zich er soms een klein, gemoedelijk volksopstootje af te spelen en staat de rij tot om de hoek met de Heiligeweg. De entree van de Voetboogstraat is daarmee altijd op een knusse manier rommelig.
Knooppunt
De frietrij is een bekend, charmant knooppuntje in Amsterdam. Maar het is ook een bijzondere rij, omdat niemand zich er - in tegenstelling tot andere rijen - echt lijkt te ergeren. De schier eindeloze voorraad friet wordt vanachter het loketje (met daarboven in ontroerende
plakletters: 'Price not includes saus') in recordtempo aan de klanten geschept, en ondertussen wachten de klanten tevreden en verwachtingsvol, want ze hebben er veel over gehoord.
Vleminckx staat vermeld in reisgidsen en op sites als Tripadvisor, maar ook de gewone Amsterdammer komt er graag. Dat is vrij opvallend: er is in het centrum niet enorm veel horeca waar die twee zonder morren mengen, maar hier dus wel.
Gemoedelijk is ook hoe de rest van de Voetboogstraat de ongekende populariteit van de frietboer lijkt te accepteren. Mensen met zakken friet leunen tegen hun winkelpanden of zitten met monden vol mayonaise te eten op hun stenen trapjes, maar niemand lijkt ermee te zitten. Bij het tegenovergelegen café Havelaar is zelfs een krijtbord geplaatst: 'U mag uw friet bij ons eten als u wat te drinken bestelt'. Zo'n mededeling heeft iets coulants, liefs en bijna dorps. Een 'voor wat hoort wat'-akkoordje waar iedereen beter van wordt.
Standbeeld
Na gedane zaken gooit iedereen de lege zak tevreden in een nabijgelegen rode kliko. Gemorste friet wordt haastig opgepikt door wat duiven. Charmant rommelig dus, maar rotzooi zie je nergens. Met een cartoonesk zwiepgeluid te midden van de meute uitglijden over een gemorste klodder joppiesaus is er dan ook niet bij.
Of het werkelijk de beste friet van Amsterdam is, wie zal het zeggen. Als je de vergeelde collages van recensies moet geloven wel, maar die dateren van tot aan 1984. De journaliste die de laatste recensie schreef, ligt overigens waarschijnlijk anno 2014 nog steeds in een zuurstoftank bij te komen van haar overweldigende patatervaring, want euforisch heeft ze het over 'geweldig!', 'buitengewoon!', 'verbijsterend!' en als kers op de taart hoe de mensen van Vleminckx een standbeeld op het Spui zouden moeten krijgen.
Wat zeker is, is dat de hoek Voetboogstraat/Heiligeweg met afstand de léukste plek is om friet te halen. Een plek waar je op een trapje kunt gaan zitten met een puntzak, je verbazen over de obscure sauzen die ze serveren (samuraisaus of hotshotsaus, anyone?) en ondertussen rustig een tevreden schuifelende rij frietminnenden kunt bekijken. Als dan de zon ook nog even doorbreekt, lijkt het leven heel even lieflijk en eenvoudig. Tot die zak op is natuurlijk: dan is de magie alweer verbroken.
Mja, maar de kans dat ik in amsterdam in de binnenstad kom is vrij gering.quote:Op woensdag 13 juli 2016 15:42 schreef FANN het volgende:
Piet als je tóch na je ijsje de stad gaat doorlopen kan je je frietje hier halen...
Moet je wel wéér in de rij staan, maar is de moeite![]()
[ afbeelding ]
http://www.parool.nl/amst(...)t-te-halen~a3717115/
[..]
Ook een onogelijk zaakje waar al járen en járen niets verandert, misschien is dat wel het geheim...
nooit een succesformle veranderen...
Nou moet ik voor de eerlijkheid vermelden dat ik 2x achterelkaar nou ja zat een weekje tussen
friet kreeg die ineens naar afgewerkte motorolie smaakte, maar de laatste keer waren ze weer
hélemaaldus ik weet niet wat er die andere keer mis was... had ik nooit eerder gehad en ik
kom daar ook al járen....
Je wéét het maar nooit..... voor het geval dat zeg maarquote:Op woensdag 13 juli 2016 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mja, maar de kans dat ik in amsterdam in de binnenstad kom is vrij gering.
Mja, als ik banken als klanten krijg wellicht, maar doe al jaren pharma, telecom, transport en overheid.quote:Op woensdag 13 juli 2016 15:45 schreef FANN het volgende:
[..]
Je wéét het maar nooit..... voor het geval dat zeg maar
Dat is een vermoeden?quote:
En een aanwijzing hoe je het kan maken. Hét recept is geheim.quote:
Ja dat zag ik, maar goed dan is het nog best lastig met hoeveelheden, en de ijsmachine die ik heb is ook niet echt geweldig. En wie weet hebben ze een 'secret ingrediënt'quote:Op woensdag 13 juli 2016 17:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En een aanwijzing hoe je het kan maken. Hét recept is geheim.
IJs maken is net als brood bakken een vak.quote:Op woensdag 13 juli 2016 17:14 schreef truthortruth het volgende:
[..]
Ja dat zag ik, maar goed dan is het nog best lastig met hoeveelheden, en de ijsmachine die ik heb is ook niet echt geweldig. En wie weet hebben ze een 'secret ingrediënt'
Nee nee, het ligt aan de ijsmachine...quote:Op woensdag 13 juli 2016 17:31 schreef [url=http://forum.fok.nl/user/profile/45206]Pietverdriet[/wurl] het volgende:
[..]
IJs maken is net als brood bakken een vak.
Ga gewoon proberen...quote:Op woensdag 13 juli 2016 19:37 schreef BaggerUser het volgende:
Oei ik ben iig duidelijk niet de enige liefhebber
Het idee snap ik iig.. slagroomijs maken in de machine en vlak voordat het hard wordt mengen met slagroom.
Maar dan heb je niet de ene hap slagroom en de andere hap ijs? Iemand anders die ook een poging aandurft?
volgens mij heb je al een ijsje vanf 80 centquote:Op woensdag 13 juli 2016 21:35 schreef sirdanilot het volgende:
Ik denk dat je het vanwege die speciale machine gewoon niet thuis kunt maken, tenzij je duizenden wil investeren in een enorme professionele ijsmachine
Er staat voor die winkel bijna continu een rij. Ik denk echt wel dat ze winst maken hoorquote:Op woensdag 13 juli 2016 21:40 schreef FANN het volgende:
[..]
volgens mij heb je al een ijsje vanf 80 cent![]()
dat is dan wel het kinderijsje, maar voor dat geld is die investering de moeite niet![]()
de eerstvolgende keer dat ik kom neem ik een hele grote, komt door dit topic
Ja is ook zo... heb je gelijk in, mergpijpjes, taart, truffels en weet ik veel wat, álles is lekkerquote:Op woensdag 13 juli 2016 21:49 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Er staat voor die winkel bijna continu een rij. Ik denk echt wel dat ze winst maken hoor
Bovendien verkopen ze ook allerlei andere zaken behalve ijs waar ook winst op gemaakt wordt.
kwestie van goed mengen. Je hebt ook ijsmachines die lucht in je ijs brengen, weet niet of dat van uit de warenwet nog steeds grenzen voor zijn.quote:Op woensdag 13 juli 2016 19:37 schreef BaggerUser het volgende:
Oei ik ben iig duidelijk niet de enige liefhebber
Het idee snap ik iig.. slagroomijs maken in de machine en vlak voordat het hard wordt mengen met slagroom.
Maar dan heb je niet de ene hap slagroom en de andere hap ijs? Iemand anders die ook een poging aandurft?
Er zijn aardig veel soorten ijsmachines, in Italie bij de betere ijszaken kwam ik vooral een type tegen dat inderdaad lucht er door heen slaat. zoals deze http://www.icecreammachin(...)mente-originale.html. Goed ijs maken is een vak, naast de juiste instrumenten en grondstoffen moet je er natuurlijk ook veel liefde in stoppen. Mijn favoriete Gelato is ook erg romig met een mooie zachte structuur.quote:Op woensdag 13 juli 2016 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
kwestie van goed mengen. Je hebt ook ijsmachines die lucht in je ijs brengen, weet niet of dat van uit de warenwet nog steeds grenzen voor zijn.
Maar lobbig geslagen room door ijsmassa mengen is een idee.
En waarschijnlijk licht geklopte slagroom ergens halverwege bereiding toegevoegd.quote:Op woensdag 13 juli 2016 08:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat het vers gedraaid is en niet een tijd in een bak bij een te lage temperatuur heeft gestaan maakt ook veel uit, de kristallen hebben dan nog geen samengroei. Meeste ijssalons hun ijs is te koud.
Goed, dus het geheim is, veel vet (room, botervet) lucht in het ijs en vers gedraaid.
quote:Op vrijdag 12 augustus 2016 01:14 schreef FANN het volgende:
[..]
ik heb toch maar koffie gemaakt, morgen ga ik er eentje halen
Ijskoffie is lekker hoorquote:Op vrijdag 12 augustus 2016 01:14 schreef -Miauw- het volgende:
[..]![]()
Misschien lust ik het wel met koffie.
Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro?quote:Op vrijdag 12 augustus 2016 18:28 schreef FANN het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
2 jaar geleden was dat nog 90 cent jaren lang. De laatste tijd is de prijs enorm gaan stijgen.quote:Op maandag 22 augustus 2016 21:35 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro?En drie bollen in een bakje voor 2,60? Waarom mogen die niet op het grootste hoorntje voor 2,60 euro?
Anyway ik ga hem meepakken op 3/9
Laat maar weten hoe je het vondquote:Op maandag 22 augustus 2016 21:35 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Een groot hoorntje met maar 1 bolletje voor 1,50 euro?En drie bollen in een bakje voor 2,60? Waarom mogen die niet op het grootste hoorntje voor 2,60 euro?
Anyway ik ga hem meepakken op 3/9
Dus die gele letters van de foto daarboven zijn oud?quote:Op dinsdag 12 juli 2016 09:47 schreef FANN het volgende:
Het is trouwens op de NIeuwendijk niet in de Kalverstraat, dat is een foutje van die persoon
op You Tube
Dan zou ik het clipje opnieuw moeten bekijken, heb ik nu niet zoveel zin in, maarquote:Op woensdag 24 augustus 2016 10:50 schreef MCH het volgende:
[..]
Dus die gele letters van de foto daarboven zijn oud?
Ok, heel erg super duizendmaal bedankt! Happy licking everyone!quote:Op woensdag 24 augustus 2016 10:54 schreef FANN het volgende:
[..]
Dan zou ik het clipje opnieuw moeten bekijken, heb ik nu niet zoveel zin in, maar
de foto's in deze post CUL / Recept slagroomijs van der Linde (Nieuwendijk Amsterdam) heb ik een dag of 10
geleden zelf gemaakt, geloof me ze zitten op de Nieuwendijk en niet in de Kalverstaat...
Thanksquote:Op woensdag 24 augustus 2016 11:04 schreef MCH het volgende:
[..]
Ok, heel erg super duizendmaal bedankt! Happy licking everyone!
Ik zie jou hier steeds als laatste reageerder in het topicoverzichtquote:
JA!quote:Op zondag 28 augustus 2016 17:27 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Ik zie jou hier steeds als laatste reageerder in het topicoverzichtJe bent een fann?
Waar haal je díe?quote:Op zondag 28 augustus 2016 19:52 schreef FANN het volgende:
[..]
JA!![]()
Maar ook van de nieuwste tip die ik kreeg voor Italiaans IJsik weet niet meer wie die tip gaf,
maar daar ga ik ook af en toe ijs halen of het wordt gehaald zoals donderdag, even kijken of
ik de foto's nog heb!
Nee, maar hier staan de foto's nog![]()
CUL / Wat eten en drinken we vandaag #367 Leeeeeet the sun shine :)
Het eist nogal wat zelfdiscipline om daar niet te vaak te komenquote:Op zondag 28 augustus 2016 20:08 schreef -Miauw- het volgende:
[..]
Niet op mijn routeMaar misschien is dat maar goed ook
Bohhhh ik ook!quote:Op zondag 28 augustus 2016 23:34 schreef FANN het volgende:
[..]
Het eist nogal wat zelfdiscipline om daar niet te vaak te komenen aan die zelfdiscipline heb ik
de laatste tijd nogal een groot gebrek
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |