SPOILER: Veelgebruikte, awesome, gezonde receptenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
De virtuele spinning is met videobeelden van een bepaalde rit, vaak een bergrit waarbij je rustig begint en dan afwisselt tussen zwaar klimmen en op hoog tempo dalen. K kan ook kiezen tussen lessen gericht op conditie, vet verbranding of spieropbouw. Veel spinning docenten baseren hun lessen op welke hitjes ze op dat moment het leukste vinden. Natuurlijk krijgen ze bij hun cursus wel wat te leren over opbouw maar ik vind ze meestal niet heel ervaren overkomen. Ik kan er ook heel slecht tegen als de instructeur steeds zegt dat je bij m moet draaien en je ziet dat hij/zij zelf met amper weerstand zit te trappen. Virtuele Evert gaat altijd helemaal stukquote:Op donderdag 9 juni 2016 11:23 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
wbt spinning kan ik me daar nog wel wat bij voorstellen. Al lijkt het me dat de opbouw niet heel veel anders hoeft te zijn toch? Is maar net welke methode gebruikt wordt?
Maar voor club power en X-co ben ik gewoon blij met de juffenLijkt me veel te statisch anders..
Ja klopt, ik schaar het maar onder 'dans sport' omdat ik het anders ook niet zo heel goed weet haha. Heb jarenlang op heel hoog niveau gesport bij een showband. Zelfs in Amerika gezeten, maar toen scheurde ik m`n kruis banden. Toen was het over en uit met die pret. Daarna nooit weer echt iets met 'dansen' gedaan.quote:Op donderdag 9 juni 2016 11:22 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Ligt dat dan niet een beetje aan jezelf? Je kiest zelf met hoeveel intensiviteit je de pasjes doet natuurlijk. Ook al ligt het misschien ook wel aan de instructrice.
Ik vond zumba altijd wel tof, maar heeft verder weinig met echt dansen te maken.
Ah dat is wel geinig ja..quote:Op donderdag 9 juni 2016 11:31 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
De virtuele spinning is met videobeelden van een bepaalde rit, vaak een bergrit waarbij je rustig begint en dan afwisselt tussen zwaar klimmen en op hoog tempo dalen. K kan ook kiezen tussen lessen gericht op conditie, vet verbranding of spieropbouw. Veel spinning docenten baseren hun lessen op welke hitjes ze op dat moment het leukste vinden. Natuurlijk krijgen ze bij hun cursus wel wat te leren over opbouw maar ik vind ze meestal niet heel ervaren overkomen. Ik kan er ook heel slecht tegen als de instructeur steeds zegt dat je bij m moet draaien en je ziet dat hij/zij zelf met amper weerstand zit te trappen. Virtuele Evert gaat altijd helemaal stuk
Ow wat naarquote:Op donderdag 9 juni 2016 11:32 schreef DonnaRush het volgende:
[..]
Ja klopt, ik schaar het maar onder 'dans sport' omdat ik het anders ook niet zo heel goed weet haha. Heb jarenlang op heel hoog niveau gesport bij een showband. Zelfs in Amerika gezeten, maar toen scheurde ik m`n kruis banden. Toen was het over en uit met die pret. Daarna nooit weer echt iets met 'dansen' gedaan.
Exact dat ja. En van die instructeurs die alleen maar willen dat je op 140RPM gaat lopen raggenquote:Op donderdag 9 juni 2016 11:31 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
De virtuele spinning is met videobeelden van een bepaalde rit, vaak een bergrit waarbij je rustig begint en dan afwisselt tussen zwaar klimmen en op hoog tempo dalen. K kan ook kiezen tussen lessen gericht op conditie, vet verbranding of spieropbouw. Veel spinning docenten baseren hun lessen op welke hitjes ze op dat moment het leukste vinden. Natuurlijk krijgen ze bij hun cursus wel wat te leren over opbouw maar ik vind ze meestal niet heel ervaren overkomen. Ik kan er ook heel slecht tegen als de instructeur steeds zegt dat je bij m moet draaien en je ziet dat hij/zij zelf met amper weerstand zit te trappen. Virtuele Evert gaat altijd helemaal stuk
Ja, dat was wel echt een droom die in duigen viel. Ben je eindelijk in Amerika, komen er scouts, heb je de kans om extreem goed te worden terwijl je high school daar doet.quote:Op donderdag 9 juni 2016 11:33 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Ow wat naarik zou niet weten wat ik zonder het dansen nu zou moeten
Word ze gewoon zo geleerd he, mag niet buiten adem rakenquote:Op donderdag 9 juni 2016 11:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind het wel logisch dat een juffie die misschien wel 4 lessen op een dag geeft, 5 dagen per week, niet alles op vol vermogen doet eigenlijk...
Misschien wel, maar het helpt niet echt voor mijn motivatiequote:Op donderdag 9 juni 2016 11:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik vind het wel logisch dat een juffie die misschien wel 4 lessen op een dag geeft, 5 dagen per week, niet alles op vol vermogen doet eigenlijk...
Ja genoeg innemen blijft lastig.Voor mn gevoel is extra eten boven de maaltijd ook extra op de weegschaal.quote:Op donderdag 9 juni 2016 12:50 schreef Rauw. het volgende:
Het gebeurt niet snel, maar je lichaam kan in soort van noodstand springen waardoor er heel veel opgeslagen word. Voor een tijdje leven op 1000-1500kcal per dag is niet heel slecht als je geen actief leven hebt.
Ben je actief dan is iets meer wel aan te raden.
Luister vooral naar je lichaam, en verkies soms een calorierijker alternatief boven een "light" of 0% variant om toch wat voedingsstoffen binnen te krijgen.
Loop zelf precies tegen dezelfde dingen aan, ik wil 2200 nemen maar moet om dat te halen vaak al wat extra's nemen tov normale maaltijden.
ERMNERM!quote:Op donderdag 9 juni 2016 14:15 schreef motorbloempje het volgende:
Lunch werd een gepofte aardappel met tonijnsalade. Ik heb nog 1/3 ervan liggen
Jacket potatoes zijn godenvoerquote:
De zoete variant is nog goddelijk, vind ik... Jammer dat ik geen tijd heb om te poffen vanavond.quote:Op donderdag 9 juni 2016 14:46 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Jacket potatoes zijn godenvoer
Kan bij alles.quote:
Veel chili en tabasco en andere kruiden erbij! Geen baby die dat wegkrijgtquote:Op donderdag 9 juni 2016 15:48 schreef Isabeau het volgende:
Mijn vent vindt het te zoet, te weeïg en al snel babyvoedsel
Leuk, klinkt goed. Ik ben erg benieuwd. Ga vanavond direct even wat info inwinnen.quote:Op donderdag 9 juni 2016 15:41 schreef Isabeau het volgende:
DonnaRush, ik doe 's ochtends soms voor ik naar mijn werk ga zo'n virtuele yoga les in de sportschool! Dat is anders dan met een groepje, maar tegelijk ook veel ontspannender, want voel me niet zo bekekenDus wel heel erg leuk.
Pics van de jurkjes.quote:Op donderdag 9 juni 2016 15:59 schreef -Bubseltje- het volgende:
Ben grotendeels goedgekeurd door de internist. Alleen mijn ijzer was niet goed. Had ik niet verwacht.
Daarna geshopt en 2 nieuwe jurkjes gescoord.
Kom net terug van yoga, was fijnquote:Op donderdag 9 juni 2016 15:57 schreef DonnaRush het volgende:
Leuk, klinkt goed. Ik ben erg benieuwd. Ga vanavond direct even wat info inwinnen.
Ergens snap ik dat wel, maar toch erg lekkerquote:Op donderdag 9 juni 2016 15:48 schreef Isabeau het volgende:
Mijn vent vindt het te zoet, te weeïg en al snel babyvoedsel
Die van mij ook..quote:Op donderdag 9 juni 2016 15:48 schreef Isabeau het volgende:
Mijn vent vindt het te zoet, te weeïg en al snel babyvoedsel
Zo te lezen 1 dagquote:Op donderdag 9 juni 2016 19:23 schreef Sarabi het volgende:
Hoe lang leef je al zo Elvi? Dat de Nutella al zo snel onnatuurlijk ruikt.
Een weekquote:
jouw vent lijkt op mijn dochterquote:Op donderdag 9 juni 2016 15:48 schreef Isabeau het volgende:
Mijn vent vindt het te zoet, te weeïg en al snel babyvoedsel
Die lust ook geen babyvoeding?quote:
Nietus!!quote:Op donderdag 9 juni 2016 19:57 schreef Stormqueen het volgende:
1 theelepel pindakaas / hagelslag / nutella / speculoos is de grootste illusie die bestaat.
Volgens mij was t punt vooral dat 1 theelepel echt superweinig is en de deur wagenwijd open gooit voor nog 1000 theelepels.quote:Op donderdag 9 juni 2016 19:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nietus!!![]()
Nutella lust ik niet. Maar goede pure chocoladepasta daarentegen(of Fluff
![]()
)
Ik dacht dat ze bedoelde dat het lekker leek en dan tegenvielquote:Op donderdag 9 juni 2016 20:01 schreef MutedFaith het volgende:
Volgens mij was t punt vooral dat 1 theelepel echt superweinig is en de deur wagenwijd open gooit voor nog 1000 theelepels.
dit.quote:Op donderdag 9 juni 2016 20:01 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Volgens mij was t punt vooral dat 1 theelepel echt superweinig is en de deur wagenwijd open gooit voor nog 1000 theelepels.
Zoet snap ik ook niet, maar hele stukken kaas of worstquote:Op donderdag 9 juni 2016 20:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb de appeal van los broodbeleg nooit begrepen. Zoet dan.
Ik heb het niet meer in huis. Gewoon niets. Maar dan jat ik nog wel eens een lepeltje uit een potje bij mijn oudersquote:Op donderdag 9 juni 2016 20:03 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb de appeal van los broodbeleg nooit begrepen. Zoet dan.
Daar heb ik dan niks meequote:Op donderdag 9 juni 2016 20:14 schreef Sarabi het volgende:
Zoet snap ik ook niet, maar hele stukken kaas of worstdat dan weer wel
Ik heb tot nu toe inderdaad nog niet volledig suikervrij kunnen eten. Het is lastig, maar wel te doen denk ik. Er zijn meer mensen die het doen en ik heb ook een lijstje uitgeprint van een blogger die bijhoud welke producten geen toegevoegde suiker hebben en waar je ze kan kopen. Ik kan daar mn eigen bevindingen aan toevoegen. Zo was er 1 hamsoort in de supermarkt die geen toegevoegde suiker heeft.quote:Op donderdag 9 juni 2016 19:50 schreef foetre het volgende:
Pff das een hele opgave.
Volgens mij is helemaal suiker vrij niet te doen.
Hoelang wil je dit volhouden?
Een smaak-functie ja. Als ik tomatensoep of een tomatensaus maak dan doe ik daar ook een beetje suiker in om het zure eraf te halen. Het verschil voor mij is dat ik het dan zelf toevoeg en weet dat het erin zit en hoeveel erin zit. Bij de toegevoegde suikers in supermarktproducten weet ik dat niet.quote:Op donderdag 9 juni 2016 19:56 schreef Sjeen het volgende:
In sommige producten heeft die suiker gewoon een functie...
Naja niet voor mij dus want ik heb niet eens een theelepel opquote:Op donderdag 9 juni 2016 19:57 schreef Stormqueen het volgende:
1 theelepel pindakaas / hagelslag / nutella / speculoos is de grootste illusie die bestaat.
Waar kan ik dat lijstje vindenquote:Op donderdag 9 juni 2016 20:59 schreef Elvi het volgende:
ik heb ook een lijstje uitgeprint van een blogger die bijhoud welke producten geen toegevoegde suiker hebben en waar je ze kan kopen. Ik kan daar mn eigen bevindingen aan toevoegen. Zo was er 1 hamsoort in de supermarkt die geen toegevoegde suiker heeft
Dit ja.quote:Op donderdag 9 juni 2016 21:08 schreef Rauw. het volgende:
Ik eet ook niet zoveel suikers over het algemeen.
Helemaal (toegevoegde)suikervrij zou best kunnen. Maar dan is je keuze in een normale supermarkt aardig beperkt aan het worden.
Ik doe gewoon niet zo panisch erover. Ik krijg gemiddeld minder suiker binnen dan organisaties aanraden. Dan moet het ook wel goed zijn hoor.
Gewoon niet gaan.quote:Op donderdag 9 juni 2016 21:22 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Dit ja.
En hoe doe je dat dan als je uit eten gaat? Of op vakantie?
Geen optie.quote:Op donderdag 9 juni 2016 21:35 schreef foetre het volgende:
[..]
Gewoon niet gaan.
Ik heb gelukkig ook weinig toegevoegde suikers,drink alleen water , biologische vleespakketen en veel van dat lijstje is al vaste prik.
Alleen vleeswaren blijft lastig
je cracker of boterham op weegschaal leggen, op 0 zetten en smeren.quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:08 schreef Myraela het volgende:
Ik moet nog steeds eens wegen hoeveel zo'n theelepel pindakaas is. Ik vul nu altijd 15 gram in, maar heb eigenlijk geen idee. Zulke dingen wegen vind ik altijd wat vervelend.
Ja maar ik eet het dus zo van de theelepel. En die zit altijd al in de pot voordat ik eraan denk. 😅quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:10 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
je cracker of boterham op weegschaal leggen, op 0 zetten en smeren.
dan de pot op de weegschaal zettenquote:Op donderdag 9 juni 2016 22:26 schreef Myraela het volgende:
[..]
Ja maar ik eet het dus zo van de theelepel. En die zit altijd al in de pot voordat ik eraan denk. 😅
Al zou ik natuurlijk ook achteraf kunnen wegen hoeveel de lepel weegt.
Minderen is goed, maar ik denk ook niet dat je je moet blindstaren op het vermijden van suiker. Ja, in kipfilet zit wat suiker, maar dat maakt het niet per se meteen slecht. Alles zelf bereiden zal in de regel natuurlijk wel gezonder zijn, maar je hebt ook suiker nodig en het heel krampachtig in zijn geheel vermijden kost denk ik meer moeite dan wat het oplevert.quote:Op donderdag 9 juni 2016 19:16 schreef Elvi het volgende:
Even een crosspost vanuit een ander topic (LIF / Fed up: 10 dagen zonder suiker (deel 2)
Na het kijken van That Sugar Film ben ik ook meer gaan opletten waar toegevoegd suiker in zit. Dat is nog best een opgave! Het zit zelfs in een pot doperwtenknakworsten, groentebouillon, crackers, ham, kipfilet; echt overal zit suiker in.
Ik gooi niet meteen alles weg (zo eet ik vanavond pizza en ja hoor; daar zit ook suiker in) maar als ik morgen boodschappen ga doen let ik wel meer op de etiketten. Het is gewoon te bizar voor woorden dat je zoveel moeite moet doen om echt suikervrij te eten omdat het gewoon overal in zit.
Toppunt was overigens wel de 'verse' knoflooksaus van de Plus: 8 soorten suiker, en nog 1 zoetstofDie heb ik niet gegeten; ik heb zelf een knoflooksaus gemaakt (zonder suiker!)
Ik heb nu al wel een beetje last van afkickverschijnselen... ik wilde vandaag mn suikershot halen door een theelepel Nutella te eten maar toen ik de pot open maakte vond ik het zo vies ruiken dat ik het niet heb gedaanHet rook nu heel onnatuurlijk ipv lekker. Dus misschien is die pot wel 1 van de weinige dingen die ik ga weggooien.
In fruit zit van nature suikers (en vezelfs en vitamines) dus die zal ik niet gaan vermijden want dat hoort erin te zitten.quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:32 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Minderen is goed, maar ik denk ook niet dat je je moet blindstaren op het vermijden van suiker. Ja, in kipfilet zit wat suiker, maar dat maakt het niet per se meteen slecht. Alles zelf bereiden zal in de regel natuurlijk wel gezonder zijn, maar je hebt ook suiker nodig en het heel krampachtig in zijn geheel vermijden kost denk ik meer moeite dan wat het oplevert.
Mja, als je je daar gelukkig of beter door voelt, vooral doen.quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:38 schreef Elvi het volgende:
[..]
In fruit zit van nature suikers (en vezelfs en vitamines) dus die zal ik niet gaan vermijden want dat hoort erin te zitten.
En zoals ik ook al zei; koekjes en dergelijk blijf ik ook zelf maken (met suiker) omdat je dan zelf kan bepalen hoeveel erin gaat.
Ik denk niet dat ik krampachtig doe door kritisch te kijken naar de etiketten. Ik vind dat het niet hoort in bijvoorbeeld kipfilet dus kan ik net zo goed zelf een kipfilet bakken en in plakjes snijden.
en zoete aardappelquote:
nee, geen smaakfunctie maar voeding voor de gist waarmee het brood, de pizzabodem en de crackers gemaakt worden. En vaak ook om te conserveren.quote:Op donderdag 9 juni 2016 20:59 schreef Elvi het volgende:
[..]
Ik heb tot nu toe inderdaad nog niet volledig suikervrij kunnen eten. Het is lastig, maar wel te doen denk ik. Er zijn meer mensen die het doen en ik heb ook een lijstje uitgeprint van een blogger die bijhoud welke producten geen toegevoegde suiker hebben en waar je ze kan kopen. Ik kan daar mn eigen bevindingen aan toevoegen. Zo was er 1 hamsoort in de supermarkt die geen toegevoegde suiker heeft.
Verder verwacht ik zelf ook veel te maken. Pasta-saus zelf maken bijvoorbeeld (heb ik vaker gedaan en geen idee waarom ik daarmee gestopt ben), ik heb zoveel kookboeken dat ik daar wel uit moet komen
En sommige dingen ook gewoon laten staan. Zoals de Nutella
![]()
En ik hoop dat ik het de rest van mn leven kan volhouden
[..]
Een smaak-functie ja. Als ik tomatensoep of een tomatensaus maak dan doe ik daar ook een beetje suiker in om het zure eraf te halen. Het verschil voor mij is dat ik het dan zelf toevoeg en weet dat het erin zit en hoeveel erin zit. Bij de toegevoegde suikers in supermarktproducten weet ik dat niet.
Het is ook niet dat ik 100% tegen suiker ben. Ik zal nog steeds zelf koekjes enzo bakken. Maar ik bepaal dan hoeveel suiker erin zit, en ik weet ook dat er in dat soort producten suiker zit.
Maar de producten waar je het niet van verwacht; die wil ik dus niet meer. Waarom zou ik een plak ham op mn boterham doen waar 3 soorten suiker in zit? En soms zit er in het brood of in een cracker ook nog eens suiker.
wat zij zegt ^^quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:40 schreef La_Tramposa het volgende:
[..]
Mja, als je je daar gelukkig of beter door voelt, vooral doen.
Zoals ik zei, van mij mag je hoor! En voor sommige productgroepen vind ik het zeker logisch om ze zelf te bereiden, pastasaus maak ik ook altijd zelf, veel lekkerder ook.quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:47 schreef Elvi het volgende:
Ik snap niet zo goed waarom mensen zo reageren als ik juist natuurlijker wil eten en wil opletten op wat er in een product zit. Ja tuurlijk, 1 crackertje met suiker maakt niet uit. Maar het blijft niet bij die ene cracker. Als je alles naloopt dan blijkt er in bijna alles suiker te zitten. Dat kan niet goed zijn.
En er zijn ook broden, pizzabodems, en crackers zonder suiker voor de gisting. Die staan ook op de lijst. Dus hoe hard is het nou echt nodig? Als ik pizzadeeg maak gooi ik er ook geen suiker in.
Jij hebt tijd.. een grote productiefirma niet. Dan helpt suiker.quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:47 schreef Elvi het volgende:
Ik snap niet zo goed waarom mensen zo reageren als ik juist natuurlijker wil eten en wil opletten op wat er in een product zit. Ja tuurlijk, 1 crackertje met suiker maakt niet uit. Maar het blijft niet bij die ene cracker. Als je alles naloopt dan blijkt er in bijna alles suiker te zitten. Dat kan niet goed zijn.
En er zijn ook broden, pizzabodems, en crackers zonder suiker voor de gisting. Die staan ook op de lijst. Dus hoe hard is het nou echt nodig? Als ik pizzadeeg maak gooi ik er ook geen suiker in.
Hoeveel poepgaten heb jij?quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:54 schreef DancingPhoebe het volgende:
En onthou he, meningen zijn net poepgaten.
Momenteel geenquote:
Poep en een gat. Ze doen alleen of ze niks met elkaar te maken hebben.quote:
Hoe maak je een goede pizzabodem zonder suiker bij de gist?quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:47 schreef Elvi het volgende:
Ik snap niet zo goed waarom mensen zo reageren als ik juist natuurlijker wil eten en wil opletten op wat er in een product zit. Ja tuurlijk, 1 crackertje met suiker maakt niet uit. Maar het blijft niet bij die ene cracker. Als je alles naloopt dan blijkt er in bijna alles suiker te zitten. Dat kan niet goed zijn.
En er zijn ook broden, pizzabodems, en crackers zonder suiker voor de gisting. Die staan ook op de lijst. Dus hoe hard is het nou echt nodig? Als ik pizzadeeg maak gooi ik er ook geen suiker in.
En Fripsel?quote:Op donderdag 9 juni 2016 21:48 schreef Negentiendertig het volgende:
Trouwens, waar is BE? Lang niet gezien, hoop dat ze ok is.
ik met honing, maar goed, da's ook gewoon suiker.quote:Op donderdag 9 juni 2016 23:57 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Hoe maak je een goede pizzabodem zonder suiker bij de gist?
Met veel geduld. Ik gebruik het echt nooit en dit is de eerste keer dat ik hoor dat mensen er suiker doorheen doen. Maar goed, ik laat het dan ook echt heel lang rijzen en met suiker gaat het misschien wat sneller.quote:Op donderdag 9 juni 2016 23:57 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Hoe maak je een goede pizzabodem zonder suiker bij de gist?
In het meel zitten ook minimale hoeveelheden suiker. Dus als je heul lang wacht zou t ook moeten rijzen zonder extra suiker..quote:Op donderdag 9 juni 2016 23:57 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Hoe maak je een goede pizzabodem zonder suiker bij de gist?
En Fripsel?quote:Op vrijdag 10 juni 2016 00:02 schreef mrspoeZ het volgende:
[..]
Trouwens, waar is BE? Lang niet gezien, hoop dat ze ok is.
Ja dat dacht ik al....quote:Op vrijdag 10 juni 2016 07:34 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
In het meel zitten ook minimale hoeveelheden suiker. Dus als je heul lang wacht zou t ook moeten rijzen zonder extra suiker..
Alleen aangezien alle suiker door de gist in koolzuur en alcohol wordt omgezet, blijft er in brood met toegevoegde suiker net zoveel suiker over als in brood zonder: Helemaal geen.
Een van de meest zinloze producten om 'toegevoegde suiker' in te vermijden dus.
quote:
Ik heb het nu ook gewogen, was 13 gram. Zat ik toch in de buurt met de 15 gram.quote:Op donderdag 9 juni 2016 22:37 schreef La_Tramposa het volgende:
Ik heb wel eens een theelepeltje notenpasta of pindakaas gewogen, is bij meestal 5-8 gram. Maarja je kan er natuurlijk ook een enorme schep op doen
Waarvoor krijg je dat voorgeschreven? Ik zou dingen niet niet nemen omdat je er van gaat aankomen. Kritisch mbt medicatie is goed, maar wel om de juiste redenen.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:41 schreef Pizzapuntje het volgende:
Daar ben ik weer, drukke dagen gehad.
Resultaat: dindsdag woog ik 107,4 oftwel 1,5 kilo eraf in 1 week.
Nu dus in 2 weken 5 kilo. Dinsdag weer wegen en zometeen PT training.
Verder psychiater geweest, die wil me dipiperon en lamictal voorschrijven.
Dipiperon is schijnbaar een best heftig middel, en de kans op gewichtstoename is groot.
Ik heb dan ook besloten het niet te nemen, wil niet volgepropt worden met pillen.
Straks een lijstje, eerst nog even lekker Grey's kijken en klaar maken om om 11 uur los te gaan haha.
Hier alles goed met iedereen?
Fripsel post hier toch al lang niet meer? Ze post(te) nog wel in het chronischziektopic.quote:
Dipiperon is tegen woedeaanvallen en rustgevend, de lamictal tegen stemmingswisselingen.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:42 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Waarvoor krijg je dat voorgeschreven? Ik zou dingen niet niet nemen omdat je er van gaat aankomen. Kritisch mbt medicatie is goed, maar wel om de juiste redenen.
5 kilo in 2 weken is zo'n lekkere kickstartHou je de menu's goed vol?
Het is in de basis anti-psychotica. En die ander wordt ingezet bij bi-polaire stoornissen, depressies en angststoornissen.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:44 schreef Pizzapuntje het volgende:
[..]
Dipiperon is tegen woedeaanvallen en rustgevend, de lamictal tegen stemmingswisselingen.
Ik wil ze niet oa voor de gewichtstoename, maar ook omdat het nu al een lange tijd goed gaat, ik heb ze op dit moment niet nodig. Mijn stiefvader zei dat dipiperon wordt vaak gebruikt bij psychiatrische patienten die heel agressief zijn en is een zwaar middel. Verder slik ik nu al 2 medicijnen, ik zie het gewoon niet zitten.
Ja dat zei ze idd, maar ze wou de lamictal tegen mijn stemmingwisselingen, dat de dalen wat minder vaak voorkomen. En de ander tegen woedeuitbarstingen.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:47 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Het is in de basis anti-psychotica. En die ander wordt ingezet bij bi-polaire stoornissen, depressies en angststoornissen.
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:48 schreef Lonaa het volgende:
Ik kwam niet aan van mijn AD, terwijl die kans er wel was.
Het heeft wel mijn leven gered.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
Same here. Terwijl ik toen best wat aan mocht komen. Was errug magertjes toen..quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:48 schreef Lonaa het volgende:
Ik kwam niet aan van mijn AD, terwijl die kans er wel was.
Het heeft wel mijn leven gered.
Ja mijn lexapro heeft me ook gered, maar was toen nog op goed gewicht, dus dat was toen geen reden voor mij.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:48 schreef Lonaa het volgende:
Ik kwam niet aan van mijn AD, terwijl die kans er wel was.
Het heeft wel mijn leven gered.
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:48 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]Doordat ik door de AD heel anders in het leven stond, kon ik wel ineens ruimte maken voor goed eten en viel ik 40 kg af. Dus.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Sterkheidsbaas van alles.
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:50 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Doordat ik door de AD heel anders in het leven stond, kon ik wel ineens ruimte maken voor goed eten en viel ik 40 kg af. Dus.
Ik hoefde niet eens iets te doenquote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:50 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Doordat ik door de AD heel anders in het leven stond, kon ik wel ineens ruimte maken voor goed eten en viel ik 40 kg af. Dus.
quote:
Het ging vrij makkelijk ja.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:51 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Ik hoefde niet eens iets te doen
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:52 schreef Lonaa het volgende:
[..]![]()
Ik was ook wel wat sceptisch, gezien mijn meds verleden. Allemaal zooi, bijwerkingen en narigheid. En het hielp geen flikker.
Das lief. Ik ookquote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:53 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]ben erg blij voor je dat het zo heeft uitgepakt zoals het heeft uitgepakt
![]()
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:59 schreef Tink89 het volgende:
Ik voel me prut en heb me ziek gemeld.
Zo wel maar even iets eten, maar van harte gaat het niet.
Beterschap!quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:59 schreef Tink89 het volgende:
Ik voel me prut en heb me ziek gemeld.
Zo wel maar even iets eten, maar van harte gaat het niet.
Gepofte zoete aardappel dus, met chilli, al dan niet vegetarisch, met wat zure room of creme fraiche en guacamolequote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:21 schreef Sunnythesun het volgende:
Ik eet vanavond alleen, dus weer de kans om iets te eten wat mijn man niet lekker vindtNu nog bedenken wat..
![]()
Recepten met zoete aardappel zijn dus welkom. Kan ik dat eens proberen. Of iets met avocado.. Of spinazie
Hoe pof jij ze? Enig idee hoe lang zoiets warm blijft? Binnenkort voor flink wat mensen koken en dit lijkt me een super bijgerecht eigenlijk.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:03 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Gepofte zoete aardappel dus, met chilli, al dan niet vegetarisch, met wat zure room of creme fraiche en guacamole
Insnijden en een uur en 15 minuten in de oven leggen, afhankelijk van de grootte van dat ding, op een graad of 200.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:04 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Hoe pof jij ze? Enig idee hoe lang zoiets warm blijft? Binnenkort voor flink wat mensen koken en dit lijkt me een super bijgerecht eigenlijk.
Ja.. dat is een goed plan op zich.. Maak ik gewoon een pan chilli voor in de vriezert..quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:03 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Gepofte zoete aardappel dus, met chilli, al dan niet vegetarisch, met wat zure room of creme fraiche en guacamole
Niet in folie?quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:04 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Insnijden en een uur en 15 minuten in de oven leggen, afhankelijk van de grootte van dat ding, op een graad of 200.
Da's nog altijd beter dan bij mij.. Mijn ontbijt staat nog thuis in de koelkast.quote:Op vrijdag 10 juni 2016 09:43 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Fripsel post hier toch al lang niet meer? Ze post(te) nog wel in het chronischziektopic.
De dag begon kut want de magere kwark smaakte niet goed, dus moest beginnen met vanillekwark die heul zoet is
O: 200 gr vanillekwark met 40 gr granola
L: 2x waldkorn pindakaas, 2x waldkorn jam
T: 270 gr worteltjes
D: vegafajitas zonder tortilla
T: chebakia en andere Marokaanse ramadanzoetigheden
B: 12k stappen
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:06 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Oh, nee, ik flikker 'm er altijd gewoon zo in
Niet doen. Overwinningen vieren! It's not how you fall....quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:05 schreef Myraela het volgende:
Ik ben vanaf nu de eerste 10 kilo kwijt. Daar wil ik enthousiast over zijn, maar de gedachte dat ik die 10 kilo ondertussen al zo vaak ben afgevallen is toch een beetje domper.
Nee hoor, want nu ga je het gewoon niet meer aankomenquote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:05 schreef Myraela het volgende:
Ik ben vanaf nu de eerste 10 kilo kwijt. Daar wil ik enthousiast over zijn, maar de gedachte dat ik die 10 kilo ondertussen al zo vaak ben afgevallen is toch een beetje domper.
Vieren met taart?quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:06 schreef DancingPhoebe het volgende:
[..]
Niet doen. Overwinningen vieren! It's not how you fall....
KOm er aan!quote:
Gaat dat goed ja? Bij mij mislukken dat soort dingen altijdquote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:14 schreef Lonaa het volgende:
Je kan een aardappel ook een paar keer inprikken en dan 6 minuten op NUKE in de magnetron.
quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:19 schreef Lonaa het volgende:
Ik ontbijt met ananas. Hond wil ook ananas.
[ afbeelding ]
Wat. Hoe dan?quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:20 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Gaat dat goed ja? Bij mij mislukken dat soort dingen altijd
Dat het niet gaar wordt van binnen en van buiten al lang uitgedroogd...quote:Op vrijdag 10 juni 2016 10:36 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Wat. Hoe dan?
Je prikt gaatjes in je aardappel, legt m op een bordje, doet NUKE voor 6 minuten, en dan is het klaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |