Je doet alsof iedereen hier staat te juichen bij dit soort praktijken. Daar is geen sprake van.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 11:36 schreef TomLuny het volgende:
Maar geen islam dus, terwijl we net nog een vorige post zagen dat de 'seksafwijkende' mensen met hydraulische kranen publiekelijk worden opgehangen.
Die conclusie over het juichen en generaliseren laat in aan jou over hoor.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 11:45 schreef deelnemer het volgende:
Je doet alsof iedereen hier staat te juichen bij dit soort praktijken. Daar is geen sprake van.
Neem misstanden in westerse samenleving (bijvoorbeeld de Ku Klux Klan). Betekent dit dat geen enkele blanke deugt? Mag je zo generaliseren? Waarom doe je dat dan wel in het geval van andere bevolkingsgroepen.
Daarmee wil ik zeggen dat die praktijken wel worden afgekeurd.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 11:49 schreef TomLuny het volgende:
[..]
Die conclusie over het juichen laat in aan jou over hoor.
Om je te laten zien, dat teveel generaliseren typisch iets is dat mensen doen als het gaat om andere groepen, maar niet als het gaat om de eigen groep. Jij bent direct niet verantwoordelijk voor wat iedere blanke doet of gedaan heeft. Net zo min is iedere moslim direct verantwoordelijk voor de daden van een extremistische groep.quote:En waarom zou ik KKK erbij halen als de post waar ik op reageer over islamitische wereld gaat.
Het doorslaan in je oordeel is de reden waarom je zelf kritiek krijgt. Je kunt die kritiek niet afdoen als PC. Kritiek op misstanden is terecht. Wezenloos generaliseren niet.quote:Dat is juist weer dat PC, je mag bijna niks meer zeggen over een misstand zonder dat je er een tegenvoorbeeld bij geeft over (in dit geval) een witte terreurgroep om de boel maar in balans te brengen. Krampachtig in balans te brengen
Excuseer? De term komt daadwerkelijk uit marxistische hoek en wordt pas sinds eind jaren '90 gebruikt door (van oorsprong Amerikaans christelijk) conservatieven en later extreemrechts.quote:Op zaterdag 5 maart 2016 09:09 schreef Hexagon het volgende:
Cultureel marxisme is een verzinsel van verongelijkte blanke mannetjes die zich bedreigd voelen omdat ze meer rekening met anderen zullen moeten houden.
Karl Marx als groot orakel zien van allerlei moderniseringen is heel wat teveel eer voor die vent.
Nou bedankt voor de info, dat had ik nog niet doorquote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:07 schreef deelnemer het volgende:
Daarmee wil ik zeggen dat die praktijken wel worden afgekeurd.
Nou bedankt voor de info, dat had ik nog niet doorquote:Om je te laten zien, dat teveel generaliseren typisch iets is dat mensen doen als het gaat om andere groepen, maar niet als het gaat om de eigen groep. Jij bent direct niet verantwoordelijk voor wat iedere blanke doet of gedaan heeft. Net zo min is iedere moslim direct verantwoordelijk voor de daden van een extremistische groep.
Doorslaan door feiten te tonen, dat is knap.quote:Het doorslaan in je oordeel is de reden waarom je zelf kritiek krijgt. Je kunt die kritiek niet afdoen als PC. Kritiek op misstanden is terecht. Wezenloos generaliseren niet.
De gedachte dat de instituties van een cultuur ervoor zorgen dat de status quo in het voordeel is, is toch niet zo vreemd. Voor een beweging die verandering wil is dat een obstakel.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:12 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Excuseer? De term komt daadwerkelijk uit marxistische hoek en wordt pas sinds eind jaren '90 gebruikt door (van oorsprong Amerikaans christelijk) conservatieven en later extreemrechts.
Hoewel de oorsprong ligt in de periode tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog ten gevolge van het uitblijven van een succesvolle socialistische (en al dan niet direct communistische) revolutie in het zogenoemde kapitalistische hart wordt de term voor het eerst benoemd in 1973 door Trent Schroyer in zijn werk The Critique of Domination: The Origins and Development of Critical Theory waarin hij onder andere de sociaaldemocraten bestempelde als gefaalde marxisten wegens de acceptatie van kapitaal en het louter streven naar culturele verandering. Hij verwees hierin ook naar György Lukács bijvoorbeeld, de Minister van Cultuur van de kortlevende Hongaarse Radenrepubliek in 1919. Samenvattend; er ontstond het vraagstuk waarom de door Marx voorspelde revolutie in het kapitalistische hart (met een focus op Duitsland) uitbleef maar wel succesvol was in Rusland. Dit zorgde voor onder andere het narratief dat kapitalisme als ideologie in deze landen dermate sterk en conservatief was dat socialistische verandering eerst op cultureel niveau doorgevoerd diende te worden voordat de volledige samenleving kon veranderen.
Later zou ook Fredric Jameson te term gebruiken binnen de context dat Cultural Studies qua naam veranderd diende te worden naar Cultural Marxism om dit vakgebied dichter bij een marxistische en socialistische basis te krijgen. Hoewel het geen succesvol idee bleek werd de term langdurig gehandhaafd door Britste academici tot aan de jaren '80.
Hedendaagse variatie op de kritiek welke onder andere Schroyer uitte vind je terug in bijvoorbeeld (marxist-leniniste) Jodi Dean welke de sociaaldemocratie en onder andere de grote focus op identiteitspolitiek omschreef als "de arbeider mag geëxploiteerd worden zolang een man en vrouw dit gelijkwaardig kunnen bewerkstelligen".
Ja, die hebben daar zeker een rol in gespeeld. In het eerste begin al.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 10:58 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
Je denkt wel dat de Frankfurter Schule die effecten heeft veroorzaakt ?
Uiteindelijk probeert elke politiek entiteit een zekere mate van voor het algemene publiek onbewuste propaganda te verspreiden op alle platformen van media waar men beschikking over heeft. Ik stel dan ook nergens dat het wel of niet goed is, ik legde alleen uit dat de term zijn oorsprong vind in marxistische kritiek en niet als conservatieve samenzweringstheorie.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:39 schreef deelnemer het volgende:
[..]
De gedachte dat de instituties van een cultuur ervoor zorgen dat de status quo in het voordeel is, is toch niet zo vreemd. Voor een beweging die verandering wil is dat een obstakel.
Hier in Nederland was de klacht van rechts dat de media deel uitmaakte van de linkse kerk. Dat is daar ook een voorbeeld van. Rechts probeerde ook de media naar hun hand te zetten.
Je kunt een politieke beweging niet verwijten dat ze hun best doen om veranderingen te realiseren. Maar het debat zou open moeten zijn en de aandacht zou uit moeten gaan naar de inhoud. Wat streeft een politieke beweging na en wat vind je daarvan. Op oneigenlijke gronden de publieke opinie beinvloeden (en propaganda is 1 grote drogreden) is ongewenst.
In een klassenstrijd overheersen de oneigenlijke middelen, want het is gewoon een ordinaire machtsstrijd. De strijd tegen de uitbuiting van arbeiders was een klassenstrijd. In een klassenstrijd draagt de bovenliggende partij de meeste schuld.
Aantonen waar een term zijn oorsprong vindt, is niet voldoende. Niet als je claim is dat het de dominante factor is in de huidige politieke ontwikkeling.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:43 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Uiteindelijk probeert elke politiek entiteit een zekere mate van voor het algemene publiek onbewuste propaganda te verspreiden op alle platformen van media waar men beschikking over heeft. Ik stel dan ook nergens dat het wel of niet goed is, ik legde alleen uit dat de term zijn oorsprong vind in marxistische kritiek en niet als conservatieve samenzweringstheorie.
Excuseer, maar waar claim ik dit dan precies? Ik geef alleen een voorbeeld van een beroemd marxist-leniniste welke hier heden ten dage over spreekt, alsmede een onderdeel van een lezing door ´i¸ek. Dat identiteitspolitiek een veel te grote speelt sta ik absoluut achter, dat valt niet te ontkennen wel.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:14 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Aantonen waar een term zijn oorsprong vindt, is niet voldoende. Niet als je claim is dat het de dominante factor is in de huidige politieke ontwikkeling.
Volgens klassiek marxisme is de cultuur de bovenbouw en bepaalt deze niets, maar is volgend. De onderbouw (lees productieverhoudingen) bepaalt volgens Marx de ideologie (en niet omgekeerd).
Antonio Gramsci is het daar niet mee eens. De uitbuiting van de arbeiders leidt niet volautomatisch tot een omwenteling. Hij wijst op de invloed van de culturele hegemonie van de bezittende klasse. Je kunt erover twisten of dat een tactische aanvulling is, of een fundamentele herziening van Marx.
Maar goed, ik ben geen Marxist. Ik heb vooral een hekel aan machtsstrijd en alle ellende die daarmee samenhangt.
De Frankfurter Schule is vooral anti-fascistisch. Heel begrijpelijk na WOII. Die zoeken het antwoord ook in een diepe herorientatie van de cultuur.
Andere emancipatiebewegingen volgen dat spoor ook.
Als je naar de politiek kijkt, zie je dat alle bewegingen de koers van de samenleving proberen te verleggen op grond van een bepaalde overwegingen die ze de bevolking het liefst inprenten. Dat is niet specifiek eigen aan Marxisten of Linksen. Iedereen deed het al toen het woord MC nog niet bestond (bijvoorbeeld religies).
Ik heb het niet specifiek over jou, maar over de conservatieve samenzweringstheorie die je noemt.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:16 schreef Eufonie het volgende:
[..]
Excuseer, maar waar claim ik dit dan precies?
Ah, op die fiets. Het is dan ook belangrijk om te realiseren dat de samenzweringstheorie een oudere oorsprong heeft, namelijk bij het nationaalsocialistische kulturbolschewismus hetgeen gebruikt werd om alles wat het met 'joods-bolsjewisme' te maken had (van de staat zelf tot de door nationaalsocialisme als negatief ervaren onderdelen van kapitalisme tot muziek en literatuur) aan te duiden. Heden ten dage valt de term cultureel marxisme in de meeste gevallen te herleiden tot een joodse samenzweringstheorie voor het doorbreken van westerse homogeniteit en traditionalisme waartoe ook multiculturalisme, immigratie, bankwezens en transgenderisme toe behoren. Dat betekent ook dat velen die heden ten dage cultureel marxisme aanhalen zichzelf ook niet per se hardmaken voor een klassenstrijd simpelweg omdat vanuit een (extreem)rechts perspectief sociale hiërarchie een wenselijk en natuurlijk verschijnsel is dat slecht uitgebuit en belemmert worden door kwade krachten. De beschrijving die ik gaf is niet de beschrijving van de samenzweringstheorie maar de marxistische oorsprong ervan.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:19 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Ik heb het niet specifiek over jou, maar over de conservatieve samenzweringstheorie die je noemt.
quote:Trump wilde spreken op een bijeenkomst op de campus van de Universiteit van Illinois in Chicago.
Al uren voordat de bijeenkomst zou beginnen verzamelden zich honderden mensen op de campus.
Universiteitsmedewerkers en studenten hadden de organisatie al eerder opgeroepen het evenement af te blazen.
Wat een suggestieve selectie. Dit is de hele tekst.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:37 schreef TomLuny het volgende:
Presidentskandidaat VS het spreken onmogelijk gemaakt op campus.
[..]
quote:De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft een campagnebijeenkomst geannuleerd omdat er gevaarlijke situatie ontstond.
Trump wilde spreken op een bijeenkomst op de campus van de Universiteit van Illinois in Chicago. Al uren voordat de bijeenkomst zou beginnen verzamelden zich honderden mensen op de campus, deels aanhangers en deels tegenstanders van de presidentskandidaat. Ze dreigden elkaar te lijf te gaan.
Universiteitsmedewerkers en studenten hadden de organisatie al eerder opgeroepen het evenement af te blazen.
Het campagneteam van Trump zegt de bijeenkomst te hebben geannuleerd na overleg met de politie. Een woordvoerder van de politie in Chicago ontkent dat en zegt dat Trumps team zelf heeft besloten het evenement niet door te laten gaan.
De bijeenkomst in Chicago is uitgesteld naar een ander moment, maar wanneer is niet bekendgemaakt.
Op de verkiezingsbijeenkomsten van Trump komen vaker tegenstanders af, die hem van racisme beschuldigen.
Zoveel mensen hebben een rol gespeeld in de 20e eeuwse sociaal-democratie, maar dat is wat anders dan de dominante ideologie scheppen. Zo was dat niet met de Frankfurter Schule.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 12:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ja, die hebben daar zeker een rol in gespeeld. In het eerste begin al.
Mij is verzocht het plaatsen van quotes uit nieuwsberichten kort te houden, vandaarquote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:49 schreef deelnemer het volgende:
Wat een suggestieve selectie. Dit is de hele tekst.
Een complottheorie is geen complottheorie als bewezen wordt dat er een complot is.quote:Op vrijdag 11 maart 2016 15:09 schreef Mutant01 het volgende:
Of door Nederlanders, die niet zozeer religieus zijn, maar wel oprecht geloven in een complot van moslims die eropuit zijn om hun land te islamiseren of binnen te vallen. Opvallend vaak ook van ex-links of juist extreem rechts signatuur - compleet wappie. Die overeenkomst in complotdenken is inderdaad alom aanwezig onder deze groep. In Nederland heeft een politiek leider (die dergelijke complottheorieën verkoopt) mogelijk 20% van het electoraal achter zich.
zal me ook niet verbazen als islam wereld dominatie ummah aspiraties ergens in koran hadith of sira staanquote:The following is the official document from a 1991 meeting which outlines the Muslim Brotherhood's strategic goals for North America.
The document was entered as evidence in the 2008 Holyland Terror Funding Trial. Federal investigators found the document in the home of Ismael Elbarasse, a founder of the Dar Al-Hijrah mosque in Falls Church, Virginia, during a 2004 search. Elbarasse was a member of the Palestine Committee, which the Muslim Brotherhood had created to support Hamas in the United States.
The original document in Arabic follows the English translation.
We have highlighted in yellow the following quotes which are of particular significance. The page numbers noted below correspond to the page numbers in the center of the bottom of each page in the document).
Dan let je niet op.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 15:01 schreef TomLuny het volgende:
vandaag nieuw woord geleerd
cultuurrelativisme
quote:Op zaterdag 5 maart 2016 13:17 schreef deelnemer het volgende:
'Cultureel marxisme is cultureel relativisme (alle culturen zijn gelijkwaardig)
Grappig, als je de tekst leest staat dat er niet.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 13:37 schreef TomLuny het volgende:
Presidentskandidaat VS het spreken onmogelijk gemaakt op campus.
[..]
Je haalt opnieuw een complottheorie aan...quote:Op zaterdag 12 maart 2016 16:30 schreef TomLuny het volgende:
[..]
Een complottheorie is geen complottheorie als bewezen wordt dat er een complot is.
En dat is al als dusdanig beoordeeld door rechtbanken, dus niks wappie.
Ik heb de kortste uitgezocht, 8 minuten als aanknooppunt
knoopt door naar dit :
[..]
zal me ook niet verbazen als islam wereld dominatie ummah aspiraties ergens in koran hadith of sira staan
heb alleen geen zin dat nu op te zoeken.
vandaag nam ik de moeite het zelf op te zoekenquote:
zoek zelf, holy land trialquote:Je haalt opnieuw een complottheorie aan...
Dat is in dit topic al besproken. Maar jij ben zo druk bezig met je eigen oorlog, dat het allemaal langs je heen gaat.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 18:47 schreef TomLuny het volgende:
[..]
vandaag nam ik de moeite het zelf op te zoeken
Er zijn belangrijke bezwaren tegen cultuurrelativisme. Door alle culturen en tradities als 'gelijkwaardig' te beschouwen, maak je het onmogelijk kritiek te oefenen op praktijken die schadelijk zijn voor welzijn en mensenrechten. Culturen zijn nooit eenstemmig: binnen een bepaalde cultuur zijn er altijd mensen die sterk afwijkende meningen hebben, zodat je moeilijk kunt spreken van een 'Aziatische' of 'Chinse' of 'Afrikaanse' opvatting van mensenrechten. Vaak wordt de mening zoals vertolkt door regeringen ten onrechte gelijkgesteld aan de mening die (alle) inwoners van het land zouden delen. En door de toenemende normstelling van internationaal recht wordt een beroep op cultuurrelativisme steeds minder overtuigend en heeft het beginsel van universaliteit de overhand gekregen.
https://www.amnesty.nl/me(...)e/cultuurrelativisme
Ik wil best jouw advies aannemen om meer op te letten maar jouw vorige post komt niet overeen met de definitie door AI.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 18:58 schreef deelnemer het volgende:
Dat is in dit topic al besproken. Maar jij ben zo druk bezig met je eigen oorlog, dat het allemaal langs je heen gaat.
Zoals ik eerder zei, is de groep / cultuur geen goed houvast. Als je een houvast zoekt moet die cultuuroverstijgend zijn. Cultuuroverstijgend is wat amnestie international hierboven 'universaliteit' noemt.
AI :quote:'Cultureel marxisme is cultureel relativisme (alle culturen zijn gelijkwaardig)
en dat was ook mijn mening toen ik schreef : het botst, het gaat niet samenquote:Er zijn belangrijke bezwaren tegen cultuurrelativisme. Door alle culturen en tradities als 'gelijkwaardig' te beschouwen, maak je het onmogelijk kritiek te oefenen op praktijken die schadelijk zijn voor welzijn en mensenrechten.
De eerste is volgens mij wat de conservatieven tegenwoordig bedoelen met 'cultureel marxisme'.quote:Op zaterdag 12 maart 2016 20:33 schreef TomLuny het volgende:
[..]
Ik wil best jouw advies aannemen om meer op te letten maar jouw vorige post komt niet overeen met de definitie door AI.
jouw post :
[..]
AI :
[..]
en dat was ook mijn mening toen ik schreef : het botst, het gaat niet samen
Ben dat met je eens, maar zou zomaar eens een lang proces kunnen worden om te integreren als chinees bijvoorbeeld.quote:Op zondag 13 maart 2016 00:12 schreef deelnemer het volgende:
De eerste is volgens mij wat de conservatieven tegenwoordig bedoelen met 'cultureel marxisme'.
Dat betekent niet dat ik een cultuurrelativist ben. Ik geloof dat veel mensen in staat zijn hun eigen cultuur te overstijgen. Dat betekent dat, terwijl je geworteld bent in je eigen cultuur, je andere culturen kan leren verstaan.
Je kunt van andere culturen leren wat toevallig is, en wat universeel geldig. Zo ontdek je dat mensen verschillende talen gebruiken, maar dat ze allemaal een taal gebruiken. Zo leer je dat taal een universeel fenomeen is, maar de specifieke vorm ervan cultuurafhankelijk. Zo kun je leren met mensen uit andere culturen om te gaan. Ze lijken op ons en hebben soortgelijke dingen, maar in een andere variant. Zo leer je de eigen cultuur te overstijgen.
Ja, dat zou je denken dat door wetenschap het bijgeloof en strakke dogma's zouden verdwijnen. Helaas zien we dat niet gebeuren en is er juist een sterke beweging gaande om vastgelegde mensenrechten bij de VN niet na te komen. Ik zou graag een andere bevolking als voorbeeld willen gebruiken, heb dat al eerder geprobeerd met die weduwen, maar dat zijn verre buren waar ik weinig vanaf weet. Dus kom toch weer bij islam.quote:Ik geloof dat sommige conflicterende standpunten kunnen worden beslecht op grond van objectieve criteria (logica, wetenschap, kennis van de werking van wereld).
5 minuut video, op 04:00 komt PC ter sprakequote:The Organization of Islamic Cooperation is the largest and most powerful voting bloc in the United Nations and yet most Americans have never heard of it. Of particular concern is the OIC’s ten-year program which amounts to an international effort to suppress freedom of expression under the guise of protecting Islam from so-called “defamation.” This initiative, however, is in the service of OIC’s long-term mission: the world-wide implementation of Shariah, a legal-political-judicial-religious doctrine which favors Muslims over non-Muslims, men over women, and denies basic human rights and freedoms.
http://www.centerforsecur(...)ihad-on-free-speech/
Ook wel mee eens.quote:Op zondag 13 maart 2016 00:12 schreef deelnemer het volgende:
Ik geloof dat alleen de verschillen die niet op grond van objectieve criteria kunnen worden beslecht, gelijkwaardig zijn.
Neem de volgende 5 beweringen:
1. Mijn cultuur is de beste cultuur (dat is arrogant)
2. Culturen zijn gelijkwaardig (dat is cultuurrelativisme)
3. Culturen hebben zo hun voor en nadelen, laten we dat bestuderen (dat is cultuuroverstijgend)
4. Alle mensen hebben een cultuur, cultuur is universeel menselijk (dat is universaliteit)
5. De functie en waarde van cultuur is de samenwerking bevorderen (dat is de universele onderliggende waarde)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |