abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 27 maart 2016 @ 09:55:02 #201
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_160972562
quote:
7s.gif Op zondag 27 maart 2016 09:48 schreef Tem het volgende:

[..]

Hij vertelde expliciet dat het sesamsaus was en dat proefde ik ook wel. Misschien dat de kleur van de foto een niet helemaal goed komt.
Het is meer dat ik gewoon een ei verwacht bij sukiyaki. :-)
Geloof best dat het sesam was. Lijkt me ook lekker bij iberico.
pi_161171458
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 11:44 schreef Luppie0110 het volgende:
Vind het altijd maar genant als mensen foto's van hun eten maken. Kan wel lachen als ze vergeten hun flits uit te zetten haha.
Weet je wat ik genant vind (en je zal mijn recensie wel zien als het zover is) mensen die met die achterlijke Yolanthe selfie stick binnen in een topzaak van die selfies gaan maken. (Gelukkig werden ze gewaarschuwd. Mafkezen. "Heurt niet" ;))

  roze dinsdag 5 april 2016 @ 20:10:08 #203
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_161203730
quote:
15s.gif Op maandag 4 april 2016 16:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Weet je wat ik genant vind (en je zal mijn recensie wel zien als het zover is) mensen die met die achterlijke Yolanthe selfie stick binnen in een topzaak van die selfies gaan maken. (Gelukkig werden ze gewaarschuwd. Mafkezen. "Heurt niet" ;))

[ afbeelding ]
Ik vind het een beetje vreemd dat je een foto van die mensen op FOK! gaat gooien.
Your beauty never ever scared me.
  dinsdag 5 april 2016 @ 20:18:09 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161203915
Nee, net goed.
  dinsdag 5 april 2016 @ 20:22:58 #205
445804 Opsonisatie
cheat codes
pi_161204039
Oh wat erg. Hun armpjes zijn niet lang genoeg om een gezellige foto te nemen dusja dan maar selfiestick. Je hebt er maar zo'n 5 secondes last van, niet waar? Waarom maak je ze belachelijk. :')
Op donderdag 6 april 2017 17:43 schreef JimmyDean het volgende:
smerig
pi_161204112
Zo'n selfiestick vind ik wel enorm debiel hoor.
pi_161204197
De selfiestick is de meest debiele uitvinding van de 21e eeuw zover.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_161204219
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2016 20:22 schreef Opsonisatie het volgende:
Oh wat erg. Hun armpjes zijn niet lang genoeg om een gezellige foto te nemen dusja dan maar selfiestick. Je hebt er maar zo'n 5 secondes last van, niet waar? Waarom maak je ze belachelijk. :')
Heeft het eten wel gesmaakt?
pi_161204352
quote:
15s.gif Op maandag 4 april 2016 16:57 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Weet je wat ik genant vind (en je zal mijn recensie wel zien als het zover is) mensen die met die achterlijke Yolanthe selfie stick binnen in een topzaak van die selfies gaan maken. (Gelukkig werden ze gewaarschuwd. Mafkezen. "Heurt niet" ;))

[ afbeelding ]
Wat ga je foto's van andere mensen postten zonder toestemming.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2016 20:36:56 ]
pi_161204426
HAHA nee met je telefoon foto's van andere gasten maken is normaal, manmanman
  dinsdag 5 april 2016 @ 20:47:00 #211
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_161204872
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 april 2016 20:35 schreef Loveless85 het volgende:
HAHA nee met je telefoon foto's van andere gasten maken is normaal, manmanman
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_161205371
Snap niet waarom achterlijke kikkerkut word weggehaald uit mijn comment maar een foto zonder toestemming hier wel blijft staan. Logic.
pi_161205386
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 april 2016 21:02 schreef Crip het volgende:
Snap niet waarom achterlijke kikkerkut word weggehaald uit mijn comment maar een foto zonder toestemming hier wel blijft staan. Logic.
Omdat het een persoonlijke aanval is dus stop daar gewoon mee.
pi_161205422
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 april 2016 21:03 schreef Tem het volgende:

[..]

Omdat het een persoonlijke aanval is dus stop daar gewoon mee.
Die foto is toch ook een persoonlijke aanval en schending van privacy? Vooral als FOK! normaliter al erg streng is als je userfoto's buiten US plaatst. Laat staan onbekende mensen bashen op FOK!. :)
pi_161205456
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 april 2016 21:04 schreef Crip het volgende:

[..]

Die foto is toch ook een persoonlijke aanval en schending van privacy? Vooral als FOK! normaliter al erg streng is als je userfoto's buiten US plaatst. Laat staan onbekende mensen bashen op FOK!. :)
Neuh, dat is het niet. En we gaan dat ook niet in dit topic bespreken.
  roze dinsdag 5 april 2016 @ 21:06:02 #216
393783 Ama
Hypa Hypa
pi_161205473
Ik vind foto's met een selfiestick maken minder kansloos dan bewust foto's maken van andere mensen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Ama op 05-04-2016 21:18:14 ]
Your beauty never ever scared me.
pi_161205788
Echt mooie foto Iwanus, bedankt voor je inhoudelijke bijdrage in dit topic. Ga zo door.
pi_161205849
Prima, meningen over foto's van van mensen wel of niet met een selfiestick is nu wel genoeg besproken. Ga maar weer ontopic svp.
  dinsdag 5 april 2016 @ 21:26:12 #219
300082 roos85
JUICHEN!
pi_161206297
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 23:03 schreef Tem het volgende:
Vandaag voor het eerst bij Yama gegeten.

Wij hadden gekozen voor het 3-gangen menu, en ik heb daarbij nog het Sake arrangement gekozen. Het zijn allemaal koude sake en ik vond het erg goed bij het diner passen.

Amuse:

[ afbeelding ]

In kippenbouillon gegaard ei met bamboescheuten en krab mengsel (althans, wat ik van de uitleg heb begrepen). Was goed gegaard en niet te zout, erg lekker.

Eerste gang:

[ afbeelding ]

Verschillende tempura van asperges, aardappel, inktvis en garnaal. Er afwisselend en smaakvol.

Tweede gang:

[ afbeelding ]

SPOILER: inhoud hot pot
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hot pot met Iberico varken en sesamsaus. Vriendin eet geen vlees dus die kreeg plakjes zalm i.p.v varken. Het wordt saai maar was gewoon heerlijk, denk het lekkerste gerecht van de drie. De plakjes varken deed ik maar een paar seconden in de hot pot en het vlees is echt geweldig.De combinatie met de sesamsaus maakte het net nog even bijzonderder.

Derde gang:

[ afbeelding ]

Verschillende sushi en een misosoep. Helemaal prima!

Het is een fijne zaak met maar een beperkt aantal tafels waardoor je ook best ver van te voren moet reserveren als je in het weekend wil eten. Eten is van een hoge kwaliteit en de sfeer is erg prettig zonder al teveel opsmuk, we gaan hier zeker terugkomen :Y

Cijfer: dikke 9
Ziet er echt geweldig uit! Op mijn wensenlijstje gezet.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_161206427
Iwanus, ik ben wel echt benieuwd naar het werkelijke eten waar je voor aanwezig was in het restaurant. Doel van dit topic weetje. Dit is constructieve feedback.
pi_161224886
Ik heb een aantal reacties verwijderd, waaronder ook wat lange posts waar de betreffende users tijd en energie in hebben gestoken. Daarvoor sorry. Maar ze zijn verwijderd omdat dit topic niet gaat over andere dingen dan restaurants en hun eten, service en eventueel prijs. Iets als je ergeren aan andere gasten kan ook prima vermeld worden. Alleen daarna geen pagina's lange discussies graag over zo'n post en zeker niet als je hier alleen komt om te rellen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_161226921
quote:
7s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 23:03 schreef Tem het volgende:
Vandaag voor het eerst bij Yama gegeten.

Wij hadden gekozen voor het 3-gangen menu, en ik heb daarbij nog het Sake arrangement gekozen. Het zijn allemaal koude sake en ik vond het erg goed bij het diner passen.

Amuse:

[ afbeelding ]

In kippenbouillon gegaard ei met bamboescheuten en krab mengsel (althans, wat ik van de uitleg heb begrepen). Was goed gegaard en niet te zout, erg lekker.

Eerste gang:

[ afbeelding ]

Verschillende tempura van asperges, aardappel, inktvis en garnaal. Er afwisselend en smaakvol.

Tweede gang:

[ afbeelding ]

SPOILER: inhoud hot pot
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hot pot met Iberico varken en sesamsaus. Vriendin eet geen vlees dus die kreeg plakjes zalm i.p.v varken. Het wordt saai maar was gewoon heerlijk, denk het lekkerste gerecht van de drie. De plakjes varken deed ik maar een paar seconden in de hot pot en het vlees is echt geweldig.De combinatie met de sesamsaus maakte het net nog even bijzonderder.

Derde gang:

[ afbeelding ]

Verschillende sushi en een misosoep. Helemaal prima!

Het is een fijne zaak met maar een beperkt aantal tafels waardoor je ook best ver van te voren moet reserveren als je in het weekend wil eten. Eten is van een hoge kwaliteit en de sfeer is erg prettig zonder al teveel opsmuk, we gaan hier zeker terugkomen :Y

Cijfer: dikke 9
Heerlijk, daar zou ik ook wel eens willen eten !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 10 april 2016 @ 12:23:35 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161325123
Wanneer: 9 april 2016
Waar: Inko's Puur Zee in Wijk aan Zee.
Wat en hoe:

Nadat Imko Binnerts vorig jaar had aangegeven het wat rustiger aan te willen doen en daarom zijn Vis & Ko aan het Spaarne in Haarlem had gesloten (zit nu Sterrenrestaurant Ratatouille in) kon hij het toch niet laten.
Via crowdfunding lukte het om toch weer iets voor zichzelf en zijn vrouw te beginnen en kochten ze een hotelvilla in Wijk aan Zee.
Hotel Villa de Klughte, waarin gevestigd bistro Wijn & Ko en een hotel met 13 kamers alsmede het restaurant Imko's Puur Zee., dat hij samen met dezelfde chefkok uit Haarlem, Jacco Kalf, runt(hoezo rustiger aan doen? (...)


Uiteraard waren wij nieuwsgierig naar het restaurantgedeelte. Wij konden ter kennismaking gebruik maken van een Iens dinnerdeal (4 gangen die normaal 62,50 kosten nu voor 37,50 pp.)
Het restaurant biedt plaats aan ca. 28 normale couverts aan tafeltjes en dan zit er ook nog een ruimte aan vast waar een grote houten tafel staat waar een gezelschap van ca. 10 personen aan kan plaatsnemen.
Mooie sobere inrichting, kundige bediening netjes met spijkerbroek en strakke blauwe colbertjes.


Na ontvangst werd ons gevraagd wat wij wilden drinken. Nou, wij hadden wel trek in een glas Sauvignon Blanc. Maar meteen diende het allergrootste minpunt van het restaurant zich aan: er worden geen losse glazen wijn geschonken. Je bent verplicht om hele flessen wijn af te nemen. Op mijn vraag hoe dat dan gaat als er een tafel van 2 is waarvan 1 persoon geen alcohol nuttigt en de ander dan gedwongen wordt om een hele fles te nuttigen werd geantwoord dat daar altijd wel een oplossing voor te vinden is, want de bistro Wijn & Ko schenkt ook losse glazen. Beetje vreemd en in onze ogen klant-onvriendelijk.
Uiteindelijk, na bestudering van de wel mooie wijnkaart, besloten wij een fles Duitse witte wijn te nemen, een Grauburgunder van Weingut Jürgen Leiner uit de Pfalz.
Daarna volgde een eerste amuse:

Een gestoomde muffin van prei (rechts), een stokje met zalm en gefrituurd balletje gadogado en een kroepoekje met komkommer en sushirijst.

Daarna kwam er een tweede amuse:

Imko's variatie op een Boston chowder, een lekker schelpdierensoepje gemaakt met bloemkool en een kokkel.

Eerste gerecht:

Bestaande uit 2 delen. Ten eerste een sashimi van tonijn met een vinaigrette van panzu en daarbij krokante garnaaltjes in tempurabeslag, kleine shiitakes, sojaboontjes, radijs en borage (komkommerkruid).
Daarbij werd een kommetje geserveerd met tartaar van tonijn met daarop een marshmellow van yuzu met wat wasabimayonaise.

Heerlijk!

Tweede gerecht:

Rogvleugel met shiitake, een Japanse sushicrunch, radijs, paksoi, gerookte paling uit Spaarndam, furikake, sugersnap en een heerlijke bouillon getrokken van de graten van de paling en bonitovlokken.
Alweer heel erg lekker.

Na een voor ons te lang durende wachttijd van 50 minuten(...) volgde het derde gerecht:

Heilbot met morieljes en diverse bereidingen van asperges (gekookt, gegrild, en in een rolletje parmaham, een puree van aardpeer, een aardappel-bitterballetje en een saus van morieljes.
Prima smaken, maar nog 1 klein minpuntje op het bord van mij: er zat een taaie rode zeen in de heilbot en ook nog een graat. Uiteraard even gemeld aan de bediening, die onmiddellijk aanboden een nieuwe portie voor mij te maken, maar dat vonden we nou ook weer niet nodig.

Daarna volgden 2 dessertamuses:



Kaas.
Voor Bluezz de keuze vanaf de kaastrolley:



Rozijnenbrood met chutney en gedroogde muskaatdruiven, een geitenkaas, een kaas met kruidnagel en een blauwschimmelkaas met lapsang souchong tea.

Dessert:

Ik sloot af met een fris toetje bestaande uit twee delen. Lambada-aardbeien, cremeux, witte bros-chocolade en rabarber.

Al met al een prima ervaring.
Blijft jammer van het gedwongen nuttigen van hele flessen wijn. Het zou Imko sieren om toch ook losse glazen te gaan serveren. Maar verder heeft Imko met dit restaurant Wijk aan Zee op de culinaire kaart gezet en flirt hij volgens ons met hoge waarderingen in de komende restaurantgidsen.
Absoluut de moeite waard!

9/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161325164


_O- _O-
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 10 april 2016 @ 12:28:03 #225
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161325171
Ja wat een rare compositie dat man?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161325232
Ja wij moesten ook lachen :+
  zondag 10 april 2016 @ 12:45:55 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161325423
En gekleurde borden... :X
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 april 2016 @ 12:58:06 #228
73232 De_Hertog
Aut bibat, aut abeat
pi_161325575
Geen wijn per glas, 50 minuten wachten, graat in de vis en alsnog een 9 voor de totale avond? Dan moet het eten wel erg goed geweest zijn ;)
Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
  zondag 10 april 2016 @ 13:29:58 #229
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161326042
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2016 12:58 schreef De_Hertog het volgende:
Geen wijn per glas, 50 minuten wachten, graat in de vis en alsnog een 9 voor de totale avond? Dan moet het eten wel erg goed geweest zijn ;)
Dat was het dan ook. Koken kunnen ze wel, Imko en Jacco. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 10 april 2016 @ 14:39:35 #230
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161327344
Mailtje van Imko: hij gaat in de toekomst losse glazen wijn (maar geen wijnarrangementen) serveren n.a.v. onze recensie. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161455276
Waar: Nopi, Londen (upstairs), het restaurant van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.

Wanneer: Zondagmiddag 3 april (lunch)

Wat at je:
Ben al een tijdje fan van de kookboeken van Yotam Ottolenghi, dus toen ik 2 weken geleden in Londen was heb ik de kans genomen. Reserveren is aan te bevelen, ongeveer 2 weken van te voren. Heb helaas maar 3 gerechten geprobeerd, vanwege niet al te veel honger en de prijs. Heb het dus gehouden bij 2 (voor)gerechtjes en een dessert:
- Geroosterde aubergine met tamarinde-yoghurt, ingemaakte citroen en pistachenoten
- "Beignet" van aubergine en manouri met kardemom-yoghurt
- Parelgerst en mout ijs met chocolade "aarde" en dadel-fudge saus

Impressie:
Aan alles merk je dat het een goed restaurant is, maar toch is de vibe informeel, best prettig. Bij binnenkomst word je netjes door de maitre naar een tafel geleid. Water (plat of bubbels) en brood (met een heerlijke olijfolie van Planeta) zijn van het huis en blijven zoals het hoort op tafel staan. Bediening is prettig en gaven de indruk behulpzaam te zijn bij alle eventuele vragen/verzoeken.

De inrichting is wit, hout en goud en de gouden "ring" is een terugkerend thema, zelfs op de waterfles! Een aantal koude gerechten komt van een buffet wat opgesteld staat bij de ingang, zoals mijn aubergine. Er is ook nog een benedenverdieping waar je met uitzicht op de keuken kunt eten aan een aantal grote tafels.

Wat foto's:

De buitenkant


Het buffet met de koude gerechten


Interieur


Menukaart


Heerlijk brood en olie


Roast aubergine, tamarind yoghurt, pickled lemon, pistachio


Courgette and manouri fritters, cardamom yoghurt


Flat white


Pearl barley and malt ice cream, chocolate soil, date fudge sauce


Mooie presentatie, zelfs van de rekening

Het eten was prima in orde en de smaken goed uitgebalanceerd. Al was de ingemaakte citroen behoorlijk aanwezig bij de aubergine (moet je van houden, ik vond het wel lekker fris). Ben wel heel benieuwd geworden naar de andere gerechten, zou die ook graag nog proberen. Het was dat ik nu alleen was, want het restaurant leent zich er prima voor om met een groep een aantal losse gerechten te bestellen en deze met elkaar te delen.

Kosten: ¤49 (inclusief de "optionele" fooi), met alleen een frisje en koffie wel stevig aan de prijs. Wel leuk om een keer te doen.



Cijfer: 7/10, vooral vanwege de toch wel wat scheve prijs/kwaliteit verhouding

[ Bericht 0% gewijzigd door Tourniquet op 15-04-2016 21:31:25 ]
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:02:50 #232
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161464023
War heerlijk tourniquet! Ottolenghi en dan ook nog Nopi! O+ O+

Ik vind de kosten best wel meevallen eigenlijk :@ incl twee drankjes. Heb ook 1 keer bij ottolenghi gegeten (niet Nopi) en je weet dat t geen eetcafe is :9
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:03:47 #233
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161464039
In je uppie voor die gerechten? Ik vind het een hoop geld.
Ziet er heerlijk uit hoor, maar ben het eens met de scheve verhouding kwaliteit/geld
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161464238
39 pond voor alleen.. best veel maar het restaurant heeft een goede naam.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_161464258
Nee ok, maar meer dan 2 knabbels en een toetje is het ook niet... Je hebt niet echt een volwaardige maaltijd op.... Maar goed je weet bij dit soort restaurants waar je voor kiest.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:24:28 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161464351
Londen is toch sowieso belachelijk duur?
Dus de hotspots helemaal.
pi_161464414
^^ Londen is schreeuwend duur inderdaad. Ziet er goed uit! Ik ben vorig jaar bij Ottolenghi Spittalfields geweest. Niet goedkoop maar ik vond het het geld echt wel waard, lekker eten en fijne atmosfeer.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
pi_161464424
In hoeverre is die service charge "optional"? Is er gewoon al bij opgeteld.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_161464463
London valt best mee hoor. Ligt er helemaal aan waar je gaat eten. Voor paar pond kun je al een hele goede Indiase curry krijgen bijvoorbeeld.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:35:51 #240
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_161464502
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:29 schreef Bart2002 het volgende:
In hoeverre is die service charge "optional"? Is er gewoon al bij opgeteld.
Dat vraag ik mij ook af.

Is dat de norm in engeland? Een fooi er bij optellen?
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_161464531
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:35 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat vraag ik mij ook af.

Is dat de norm in engeland? Een fooi er bij optellen?
Dat ontneemt ons de optie om 5 cent voor straf te tippen. :)

http://www.thisismoney.co(...)rge-restaurants.html

We followed suit. I paid by card, and asked for the service charge to be taken off. This was met by disapproval and sighs by the waiter, but it had to be done. Instead, we just left a £2 cash tip - more than a reasonable amount considering the wait and quality of the meal.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_161464550
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:35 schreef zeefje het volgende:

[..]

Dat vraag ik mij ook af.

Is dat de norm in engeland? Een fooi er bij optellen?
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:29 schreef Bart2002 het volgende:
In hoeverre is die service charge "optional"? Is er gewoon al bij opgeteld.
Je kunt ervoor kiezen 'm niet te betalen, maar dat doet natuurlijk niemand. Dat de "service charge" op de rekening staat is vrij normaal in Londen, als dat niet zo is staat er met grote letters "Service Not Included". :P
  zaterdag 16 april 2016 @ 10:43:35 #243
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161464568
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:32 schreef habitue het volgende:
London valt best mee hoor. Ligt er helemaal aan waar je gaat eten. Voor paar pond kun je al een hele goede Indiase curry krijgen bijvoorbeeld.
Dat telt niet.
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:02:03 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161464785
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:24 schreef RobinOok het volgende:
Londen is toch sowieso belachelijk duur?
Dus de hotspots helemaal.
ik vond London ook altijd duur, tot ik in Dublin kwam
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161465330
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 10:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat telt niet.
Ik was in Londen minder kwijt gemiddeld voor een keer uiteten dan in Nl. Het hogere segment is in London wel heel erg duur.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:46:22 #246
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161465405
Vertel, wat at je er?

Wacht, ik open een topic. Voor we op ons kop krijgen.

[ Bericht 45% gewijzigd door RobinOok op 16-04-2016 11:56:31 ]
pi_161466522
Het lijkt me een leuk restaurant om van alles wat te kunnen proeven als je met een grotere groep bent. Dan zou ik die prijzen ook best wel willen betalen. Maar in je eentje drie van die fritters wegeten voor 11,50 pond is inderdaad wel erg veel.
pi_161466905
Totaal is dus rond de ¤50? Voor een keertje zou ik dat geen probleem vinden, maar dan moet het wel bijzonder zijn.
pi_161501822
Net bij De Mangerie geweest.

Nasi was koud.
Garnalen waren rauw van binnen
Kroepoek smakeloos
40 minuten gewacht
Andere kregen hun bestelling eerder terwijl ze pas later bestelde

Deze toko kreeg hele goede recensies, maar voor mij viel het in ieder geval heel erg tegen, en het was zonde van het geld

Ben het wezen afhalen dus, als ik het daar op m`n bord had gezien had ik m`n geld terug gevraagd.
Rauwe Garnalen :')
  zondag 17 april 2016 @ 19:21:51 #250
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161502344
Wij gingen naar Loos en na 30 minuten zijn we weggegaan. Hadden wel snel een menu gekregen, maar daarna nul aandacht. Dat beloofde niet veel goeds voor de rest van de avond en we wilden gewoon een hapje eten, niet een hele avond tafelen. Toedelejokie.

Daarna gegeten bij Karakter en dat was tof. Waren we een keer eerder geweest en toen niet zo tevreden (voornamelijk over de achterlijk kleine hoeveelheden op het bord), maar nu was het allemaal helemaal prima.



1. Zachtgegaarde makreel in een pittige tomatensaus met teveel dingetjes. Waaronder een hard stukje pulpo, een zurige brok olijf en zwart olijvenkruim. Saus met een stuk brood helemaal opgelepeld.
2. Rilette van eend met rabarber (rabarber niet geproefd). Met kaaskoekje met truffel (geen truffel geproefd) En radijs en lambada aardbei. Jammer, die aardbei en ik hou van rilette op brood, niet zo. Maar evengoed lekker.
3. Kabeljauw met popcorn in een bloempot. Met saus en groenten. Weet niet meer wat. :-)
4. Varkenslende (beetje te rauw van binnen, maar we leven nog) met stukje buikspek. De puree van oeraardappel was ronduit vies, de eclair met stukjes witte asperges eigenlijk ook niet zo goed.

En toch heb ik lekker gegeten. En de wijnen waren superleuk en met veel enthousiasme ingeschonken. Ik geef Karakter een 8,3.

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 17-04-2016 19:42:42 ]
pi_161502922
Oeh, die makreel heb ik ook een keer gegeten. :9 Met pulpo toch?

Ik vind het bloempotje wel een beetje vreemd. :@
pi_161502951
Hipsterbloempot. :D :')
  zondag 17 april 2016 @ 19:44:49 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161503139
quote:
14s.gif Op zondag 17 april 2016 19:38 schreef Myraela het volgende:
Oeh, die makreel heb ik ook een keer gegeten. :9 Met pulpo toch?

Ik vind het bloempotje wel een beetje vreemd. :@
Oja, er zat een stukkie octopus bij. *edit*
Bloempotje is stom. Zeker. Maar ach, zulke dingen vergeef ik ze direct. Je moet toch wat tegenwoordig. Ik beoordeel alleen op het eten en dat was goed.

(ik vond dat diepe bord trouwens irritanter dan het bloempotje, want dat diepe bord eet gewoon kut. Zo'n bloempotje zet je weg en klaar is kees)
pi_161503787
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 19:21 schreef RobinOok het volgende:
En de wijnen waren superleuk en met veel enthousiasme ingeschonken.
Heel belangrijk natuurlijk. :)
Ziet er superlekker uit. En weer eens een compliment voor de zeer goede en smakelijke foto's.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_161503957
Westelijk Handelsterrein vind ik om één of andere reden nooit zo gezellig, weet niet wat het is. Maar het eten ziet er oké uit :Y

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 17-04-2016 20:09:34 ]
pi_161504047
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 20:09 schreef Tem het volgende:
Westelijk Handelsterrein vind ik om één of andere reden nooit zo gezellig, weet niet wat het is. Maar het eten ziet er oké uit :Y
Is ook meer voor hipsters om daar te eten.
pi_161504087
Robin is niet echt een hipster. :D
pi_161504099
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 20:14 schreef Isegrim het volgende:
Robin is niet echt een hipster. :D
Dat idee kreeg ik ook niet, inderdaad. :P
  zondag 17 april 2016 @ 20:15:43 #259
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161504124
quote:
7s.gif Op zondag 17 april 2016 20:09 schreef Tem het volgende:
Westelijk Handelsterrein vind ik om één of andere reden nooit zo gezellig, weet niet wat het is. Maar het eten ziet er oké uit :Y
Het is er ook vreselijk ongezellig. Daarom gingen we daar ook naartoe, in de hoop dat ze zelfs op een vrijdagavond nog wel plek zouden hebben. ;)

Als je uiteindelijk zit maakt het ook niet zo heel veel meer uit, dat je in een kelder zit. Bovendien hadden we daglicht van boven.
  zondag 17 april 2016 @ 20:16:51 #260
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161504154
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 20:04 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ziet er superlekker uit. En weer eens een compliment voor de zeer goede en smakelijke foto's.
Dank u. :-)
Zo goed zijn ze niet, ik zou eens echt moeten leren hoe te fotograferen met weinig licht...
pi_161504212
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 20:15 schreef RobinOok het volgende:
Bovendien hadden we daglicht van boven.
Je verwacht het niet. Maar in Rotterdam kan dat gewoon. :D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_161504385
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 20:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Het is er ook vreselijk ongezellig. Daarom gingen we daar ook naartoe, in de hoop dat ze zelfs op een vrijdagavond nog wel plek zouden hebben. ;)

Als je uiteindelijk zit maakt het ook niet zo heel veel meer uit, dat je in een kelder zit. Bovendien hadden we daglicht van boven.
Fair enough. Heb er ook wel een paar keer gegeten maar iedere keer vind ik het een beetje een food court. Dat eerste bordje ziet er wel interessant uit.
pi_161504530
Ik heb het eens opgezocht, maar precies datzelfde bordje met de makreel, olijvencrumble en komkommer had ik dus twee jaar geleden bij Karakter. :D Hoewel ik het overigens onwijs lekker vond destijds, vind ik het dan wel jammer om te zien dat ze twee jaar later precies hetzelfde serveren.

Maarja, dat is dan ook de reden dat ik zelden tot nooit een restaurant vaker bezoek.
pi_161505446
Er zijn genoeg toko's waar je zelden of nooit hetzelfde krijgt. :)
pi_161505555
Ja, maar er zijn ook nog genoeg tenten waar ik nog niet ben geweest, dus ik heb nog weinig reden om vaker naar dezelfde plek te gaan. En met een menukaart kun je natuurlijk altijd zelf kiezen, maar Karakter heeft een verrassingsmenu, dus dan zou ik ook echt een verrassing willen.
pi_161505599
Er zijn er toch altijd een aantal waar ik steeds weer terug kom. Ik vind dat ook leuk, om ergens bij het meubilair te horen.
  zondag 17 april 2016 @ 21:12:17 #267
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161505943
quote:
14s.gif Op zondag 17 april 2016 20:30 schreef Myraela het volgende:
Ik heb het eens opgezocht, maar precies datzelfde bordje met de makreel, olijvencrumble en komkommer had ik dus twee jaar geleden bij Karakter. :D Hoewel ik het overigens onwijs lekker vond destijds, vind ik het dan wel jammer om te zien dat ze twee jaar later precies hetzelfde serveren. .
Ja, ik ook! Zeker omdat je niet zelf kunt kiezen wat je eet. Dus dit klinkt niet goed.....
pi_161506575
Aangepast in volgorde

Vorige week met mijn verjaardag bij HMB in De Rotterdam in Rotterdam gegeten. Was enorm lekker



Voor: Tonijnrouloux met langoustine, verschillende meloen, komkommer en sausje van komkommer en ijs van ?

Tussen: Kalfstartaar met kerrie olie aangemaakte groentjes en gefrituurde soft-shell krab

Tussen: tarbot met truffel ravioli, Barry en schuim met truffel

Hoofd: entrecote met asperge parmezaan churros, puree van ? en jeux de veux

Dessert: met aardbei, rabarber, bonbon met champagne verrassing, panna cotta met aardbei, en een mousse.

Erg lekker gegeten... begonnen met aperitief, bij het dessert een cocktail en heel veel water!

9/10

[ Bericht 8% gewijzigd door Esje-lief op 17-04-2016 21:43:16 ]
Be brave. Be kind.
  zondag 17 april 2016 @ 21:28:50 #269
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161506620
Gekke volgorde van recensie?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161506848
Zoals op de foto...
Be brave. Be kind.
  zondag 17 april 2016 @ 21:35:53 #271
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161506952
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2016 21:33 schreef Esje-lief het volgende:
Zoals op de foto...
Ja snap ik wel, maar leest zo gek ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 17 april 2016 @ 21:40:19 #272
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161507188
Wat en waar is HMB?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 17 april 2016 @ 21:41:17 #273
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161507237
quote:
11s.gif Op zondag 17 april 2016 21:40 schreef golfer het volgende:
Wat en waar is HMB?
Heel Mallorca Bakt :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161507277
Volgorde aangepast en aangevuld!
Be brave. Be kind.
pi_161507610
In Umeda Osaka met mijn ouders naar een a5 kobe beef restaurant geweest! Het was Yakiniku(bbq op kolen) en het vlees smelt in je mond.
  zondag 17 april 2016 @ 21:58:15 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161508056
Hummingbird, onderin de Rotterdam. Gebouw van Koolhaas, naast de Erasmusbrug.
Best leuk restaurant. Heb er 3 x gegeten en elke keer was het leuk en lekker.
Beetje aan de prijs, maar goed, zo' n lokatie is ook niet goedkoop.
  zondag 17 april 2016 @ 22:21:02 #278
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161509247
quote:
Ziet er wel goed uit. Maar ik wil als ik weer eens in Rotjeknor ben eigenlijk gewoon weer naar SanSan. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161859662
Vanavond gegeten bij Perròn in Oosterhout. Lang geleden dat ik er at, was benieuwd naar de huidige gerechten en hoewel ergens wel bekend, heeft het weer gesmaakt. Beide gegaan voor een 3 gangen verrassingsmenu. Beginnen met een aperitief van huisgemaakte brioche met geitenkaas en abrikozen. Daarna een amuse van witte asperges, hollandaise schuim, granny Smith appel en roze garnaaltjes. Een goede start, erg licht van smaak. Flesje plat water op tafel en aangezien het een zwaar weekend is geweest, gehouden bij ieder 1 glas wijn bij hoofdgerecht.

Voorgerecht was een mooi stuk kabeljauw omhuld in pancetta, met meiraap en ingelegde venkel. Interessante combi, het zoute van de pancetta met een licht zure venkel (ipv een harde anijssmaak). Hoofd was een stuk krokantgebakken kalfssukade, een bitterbal van Australisch runderragout, saus van morille, knolselderij, groene asperge en wortel. Dat ging helemaal op! Hierbij een malbec salentein, huiswijn en hoewel smakelijk had ik liever wat meer body gehad. Nagerecht was een plaatje van een citroentaartje met rozenijs en rabarber. Normaal geen fan van (structuur van) rabarber, wordt vaak ingekookt, maar dit was nog erg stevig van structuur en goed klaargemaakt. Nog wat koffie en thee na, totale rekening +- 100 euro wat niet verkeerd was. Leuke jonge brigade, bediening kon wat beter maar ook hier een jong team dus kan gebeuren. Al met al 8/10 :)
  zondag 8 mei 2016 @ 14:24:18 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_162007798


Zino Urban Bistro
Zwaanshals 265, 3035KG Rotterdam

Avocado & bloemetjes zout
Met inca tomaten – basilicum, witte wijn vinaigrette, hollandaise, roggebrood croutons.
Bijpassende wijn: Gies-Düppel 2014 (Weisser Bugunder)

Ceviche van zeebaars
Op een soft taco met Austin style green sauce, watermeloen gevacumeerd met whisky, ingelegde courgette en ingelegde rode ui.
Bijpassende wijn: Menguante 2013 (Garnacha blanca)

Krab
Met mayonaise en botersla.
Bijpassende wijn: Puech Auriool 2015 (Carignan (80 %) et grenache)

Confit van varken
Op een soft taco met Austin style green sauce, gele watermeloen gevacumeerd met whisky, popcorn, ingelegde courgette en ingelegde rode ui.
Bijpassende wijn: White by Joseph Puig 2013 (Garnatxa Blanca)

We kozen voor 4 voorgerechtjes in plaats van een voor-, tussen-, hoofd- en nagerecht en dat beviel ons prima. We vonden alles lekker, met als hoogtepunten van de avond: de tomaten barstten van de smaak, de watermeloen met whiskey was bijzonder en de krab vond ik een feest. We aten er voor de tweede keer en dat was zeker niet voor het laatst. Een leuke bistro, met spannende kaart, relaxte sfeer en lekkere wijnen.

Prijs normaal: 3 gangen 32,50 (wijn 17,50) of 4 gangen 37,50 (wijn 22,50)
(maar wij werden zomaar gematst, omdat we alleen voorgerechten hadden. Dat maak je niet vaak mee!)

Hierdoor wel het nagerecht gemist, met Zuidvruchtenbrood van onze bakker:



(ik zag het eerlijk gezegd ook pas thuis, op de foto! :o )
pi_162008153
Mooie gerechten en onze bakker ^O^ Goed idee alleen wat voorgerechten. Lekker licht en afwisselend.
pi_162015032
Lekkere gerechten, ook op de kaart. En goede prijs ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_162331041
Enkele jaren geleden zag ik op 24kitchen een documentaire waar een sterrenchef een "perfect" kerstdiner bereidde volgens zijn herinneringen. Gefascineerd heb ik gekeken en daarna zei ik tegen mijn man (toen nog vriend): "ooit wil ik daar gaan eten".
Dit jaar kwam het ter sprake, volgend jaar zouden we ons 5jarig huwelijk daar vieren maar toen we in gesprek raakte met mijn ouders werden die ook enthousiast en zo kwam het dat ik 3 maanden geleden voor mijn pc zat te wachten om te kunnen reserveren om 12 uur in de middag voor een weekend in mei. Dat lukte met veel moeite, want het is als kaartjes bemachtigen voor een popconcert.

Enkele weken geleden kreeg ik een mailtje, waarin ik enkele vragen kreeg om te beantwoorden. Of ik iets meer kon vertellen over onze leukste vakantieherinneringen, de rol van ijs in onze vakanties en bijvoorbeeld wat voor gebak we graag aten. Ook de vraag of ik iets kon vertellen over onze tafelgasten. Het riep een hoop verwachtingen op, maar we waren allemaal wel wat sceptisch of ze een diner echt zo persoonlijk zouden maken om iets te doen met die antwoorden.

Zaterdag zijn we naar Londen gevlogen om daar een huurauto te nemen naar Maidenhead. In de middag zijn we alvast naar Bray gereden om te kijken waar het was. Ik wist ondertussen dat er ook 2 pubs waren onder zijn naam en in 1 van die 2 zijn we gaan lunchen, wat erg leuk was. Daarna ook maar even in de andere pub gekeken (deze heeft ook 1 ster) en daar een cocktail gedronken van o.a. skittles washed wodka, suikerspin, marshmallows en knettersnoepjes. Echt heel grappig en een leuk voorproefje van wat er 's avonds zou komen.

Later met de taxi terug gegaan.
De rode draad door het menu was de dag dat je op vakantie gaat. Heston heeft geprobeerd herinneringen uit zijn vakantie te combineren met je eigen herinneringen wat erg leuk was.

De start is de dag voor vertrek: het inpakken van de auto, de stress voor de vakantie en zijn moeder gaf zijn vader dan altijd een gin and tonic om bij te komen.
Onze "change of air" was een meringue gepocheerd in vloeibare stikstof. Deze was koud met een berg smaak. Als je hem in je mond nam werd je een "draak" van een mens, want de rook kwam uit je mond.

Daarna een luchtig bolletje van bieten en mierikswortel. De gin and tonic werd een gerecht met divers kruiden en selderij en daarbij een glas gin met diverse kruiden er in.

Hierna begon het dag te worden, wat zich kenmerkte doordat het lampje boven onze tafel van donkergeel naar steeds lichter ging (einde van de dag werd dit weer donkerder).
We kregen als ontbijt eerst thee, welke tegelijk koud en warm was (ene kant warm, andere koud koud) doordat er een soort gelei in zat, maar dit proefde je niet en veranderde de consistentie ook nauwelijks.


Daarna stonden er ineens verpakkingen met cornflakes op tafel. Er werd uitgelegd dat hier een cadeautje in zat, een puzzel, die we moesten oplossen. De eerste die de puzzel oploste won een prijs. In de doosjes zat inderdaad stukjes hout die samen een soort doosje maakte met een gleuf. Ik eiste de prijs op :D en kreeg een plastic munt die in dit doosje werd gestopt en ik moest deze goed bewaren. Vervolgens kregen we "melk" die bij de cornflakes hoorde. De smaken samen maakte dat je cornflakes at, maar het smaakte naar een hartig engels ontbijt met tomaat, eieren, toast...



Na dit gerechtje kwam de ober naar mij toe, dat hij een beter dekseltje had voor mijn doosje. Ik kreeg een dekseltje wat er precies hetzelfde uit zag, dus ik vroeg hem het verschil "niks, hij was gewoon beter". Dus ik kijken en uiteindelijk bedacht ik hem om te draaien. Om daar het logo te zien van het hotel waar mijn man en ik onze beste vakantie ooit hebben gehad. Dat was echt heel gaaf <3


Vervolgens gingen we naar zee. We kregen een hoorn met daarin een ipod die zeegeluiden afspeelde en ons eerste gerecht was gebouwd op zeezand (met glas er tussen) en was net de zee.
Bij het gerecht kregen we een ansichtkaart met "groetjes uit Australië", waar mijn ouders op vakantie zijn geweest met een vakantiefoto.
Ijsjes (met hartige smaak) volgde en ineens zag ik dat er iets geschreven was op het stokje van de ijs van mijn vader. Hierop stond "happy birthday"( hij was pas jarig geweest) en idem voor mijn moeder (die bijna jarig is). _/-\o_

En daarna een kunstwerkje waar hete bouillon over heen ging. Het was een rots met daarop een krab, welke smolt in de bouillon en een soep werd.

Een grote vaas werd op tafel gezet waarbij verteld werd dat we naar het bos vertrokken. In de vaas was een bos gemaakt. Het was ondertussen 3 uur in de middag volgens het "verhaal". We roken al iets en toen werd er een schitterend gerecht neergezet en een vloeistof over de vaas gegoten waardoor alles in de rook kwam te staan en de geur van het bos tevoorschijn kwam.


Voor mij het hoogtepunt van de avond, dit gerecht was zo wauw <3

Tijdens het ontdekken van het bos ontdekte we de "mockturtle" uit Alica in Wonderland en mochten we thee drinken met hem. Met een sandwich uiteraard. We kregen een gouden horloge ,welke we in heet water hingen en dit werd een bouillon. Deze goten we vervolgens over het gerechtje uit.


En toen "eindelijk tijd voor diner" volgens de bediening. We kregen een menukaart. In Engeland was het gebruikelijk om een vast 3 gangendiner te hebben in de tijd dat Heston jong was en dus geen keuze.



En dus aten we een redelijk normaal 3 gangen diner, wat fantastisch smaakte. En we eindigde met whiskygums en konden koffie bestellen.



Dit was het dessert van het diner in het diner. Het was een wijnrank. wat ik begreep is het een bepaalde wijnsoort die bestaat uit diverse druifsoorten waarvan hij de smaken allemaal uit elkaar heeft getrokken en ieder bolletje is een aparte smaak. Allerlei verschillende texturen, smaken. Soms hard en knapte het in je mond uit elkaar, dan weer zacht. Koud en warm, allemaal tegenstellingen. Voor mij het tweede echte hoogtepunt van de avond.




En met de avond ten einde gingen we naar bed. Op tafel werd een kussen neergelegd wat zweefde boven de tafel, volgens mij door magnetisme. Hierop lagen kleine schuimpjes en we kregen een gerecht dat "counting sheep" heette.



En ik had nog steeds die munt :D Dus kwamen ze met een groot poppenhuis dat het restaurant voorstelde, maar dan als snoepwinkel. Dit kon open en binnenin waren allemaal laatjes. Ik mocht met mijn munt snoep gaan kopen in de snoepwinkel. "like a kid in a sweetshop". De munt ging aan de zijkant in het gebouw en de laatjes begonnen te bewegen waarna er een laatje open bleef staan met daarin chocolaatjes enzo. Deze werd in een snoeptasje gedaan en hierbij werd koffie geserveerd.





5.5 uur later was het avontuur ten einde en zijn we met de taxi weer naar huis gegaan, nadat we nog even in de keuken mochten kijken.
Echt een absolute droom is hiermee uitgekomen. Een geweldige ervaring en zo bizar om al je zintuigen bespeeld te zien worden op zo'n avond...
pi_162331318
Ik zou echt kapotmoe worden van zoveel onzin op 1 avond. Wat kost zo'n geintje?
pi_162331459
Wauw wat gaaf om zo eens een keer te eten zeg! Ziet er fantastisch uit! Leuk verslag!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_162331947
Erg leuk gedaan! maar hoe smaakte het eten? qua beleving erg tof gedaan, ook qua gerechten.
pi_162332121
Heston O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_162332199
Ieder zijn ding MCH haha. Ik hou er van, ook al eens bij de Librije gegeten, was ook fantastisch. Maar kan me best voorstellen dat het niet voor iedereen is.
Ik zou dit niet nog een keer over doen overigens, dat is teveel als een baantjer aflevering terug kijken: je weet toch al wie het gedaan heeft. Beleving is een groot deel van dit diner. Voor het eten vond ik de Librije lekkerder, hoewel dit ook fantastisch was en alles echt heerlijk smaalte (alleen de thee vond ik mwah).

Sommige gerechten waren echt fantastisch, voor dat bosgerecht en dat nagerecht met die druiven zou ik zo terug gaan, echt... Ook de sandwich die we bij de mockturtle soup kregen was zo geweldig, de schuimpjes op het zwevende kussen. Echte smaakexplosies, nog nooit zo meegemaakt.

En de kosten... Ehm.. Heel veel haha. Weet het eindbedrag nog niet, krijg nog de rekening van mijn ouders, die de kosten daar hebben voorgeschoten. Het eten op zochzelf was rond de 250pond dacht ik, komt drank en service bij. Drankarrangement was in verschillende prijsklasse, duurste 699pond(!!!!). Geen idee wat je daar voor kreeg, ik vermoed vloeibaar goud ofzo.
pi_162332241
Omg wat een gave ervaring!
Kan me wel voorstellen dat dit een droom was die uitkwam.
Complimenten voor het verslag ook.
pi_162332572
Jemig, wat een ervaring. Moet ook even 'landen' na zo'n avond, lijkt me. Dit is meer dan een diner, gaat inderdaad veel verder. Heel bijzonder.
Is dat zo?
pi_162333086
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:23 schreef MCH het volgende:
Ik zou echt kapotmoe worden van zoveel onzin op 1 avond. Wat kost zo'n geintje?
:D
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:18:58 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162333270
Leuk verslag van een avond bij Heston. ^O^

Overigens herken ik veel van die gerechten als klassiekers van hem, dus dat heel persoonlijke is wel erg beperkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:20:51 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_162333324
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 19:23 schreef MCH het volgende:
Ik zou echt kapotmoe worden van zoveel onzin op 1 avond. Wat kost zo'n geintje?
:')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_162333383
Geweldig zeg! Dat wil ik ook een keer doen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_162333976
Golfer, het persoonlijke zit niet in de gerechten, dat lijkt me ook niet haalbaar. Concept bestaat (als ik het goed begrijp) sinds begin van dit jaar en hij wil het liefst het hele menu personaliseren, maar financieel is dat niet haalbaar. Hij heeft in het verleden wel eens voor een verjaardag van iemand hetbdessert gepersonaliseerd (een herinnering was zijn buurjongen die zijn verjaardag verpestte door peper over zijn taart te gooien, deze taart heeft hij nagemaakt en aan het einde strooide de serveerster vanille over de taart met een pepermolen), maar op dit moment is dit niet iets wat gedaan kan worden voor alle gasten.

Iedereen kreeg hetzelfde menu, maar in de kleine dingetjes probeert hij te mengen met je eigen vakantieherinneringen: de ijsstokjes, een ansichtkaart met een uitzicht dat mijn ouders bij bleef in een helicoptervlucht en dus het doosje met logo van ons hotel op vakantie. Zijn doel hiermee is om eigen herinneringen op te roepen. Geen idee hoe dat voor andere was, maar voor ons is dat geslaagd.
pi_162334269
Gaaf zeg! En leuk verslag. Heston staat ook nog hoog op mijn lijstje.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_162334292
quote:
13s.gif Op donderdag 19 mei 2016 20:20 schreef golfer het volgende:

[..]

:')
Ieder zn ding toch.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:51:36 #298
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_162334296
Zeer gaaf! Hele belevenis zo alles bij elkaar _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_162334687
Restaurant Seidel.
We werden uitgenodigd, en we aten het grote menu. Het was echt heerlijk, het voorgerecht was allerlei lekkere vishapjes. Ik vond vooral de hollandse garnalen lekker,zo vers!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 19 mei 2016 @ 21:03:40 #300
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_162334694
Jeetje! Ik wist niet van het bestaan van zoiets af, hoe ontzettend tof! :D
Ik zou het denk ik wel een beetje overweldigend vinden, veel afleiding van de gerechten misschien ook. Ik heb zelf ook een keer bij de Librije mogen eten (in de oude aan een van de tafels in de keuken!) en ik vond dat zonder al die extra's al erg indrukwekkend. :@
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')