abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 16 april 2016 @ 11:50:42 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161465469
Zijpaadje uit het "Waar heb je gegeten topic"

Mijn ervaring is dat restaurants in Londen een stuk duurder zijn dan vergelijkbare resaurants in Nederland. Habitue heeft een andere ervaring. Vertel eens waar/wat je at, Hab?

quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:41 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik was in Londen minder kwijt gemiddeld voor een keer uiteten dan in Nl. Het hogere segment is in London wel heel erg duur.
pi_161465587
half jaar in London gewoont

Bestelde daar eens per week chips met chicken wings 4 stuks voor 1 pond en dan zat ik ook vol.

Voor dat geld kan ik in NL niet eens koken.

grgr
  zaterdag 16 april 2016 @ 12:01:19 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161465607
Ja, okay. Fastfood dus. Dat tel ik niet mee.
pi_161465619
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 12:01 schreef RobinOok het volgende:
Ja, okay. Fastfood dus. Dat tel ik niet mee.
Je eet toch wel fish & chips wanneer je in Engeland bent? :o
  zaterdag 16 april 2016 @ 12:04:46 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_161465661
Als ik er van zou houden, maar toevallig hou ik daar compleet niet van. Lekkerbekjes, tempura, battered fish, ik word daar niet blij van. Maar goed, dat is het punt natuurlijk niet. Ik beschouw dat niet als "uit eten".

[ Bericht 11% gewijzigd door RobinOok op 16-04-2016 12:19:44 ]
  zaterdag 16 april 2016 @ 13:15:33 #6
232494 Boca_Raton
Voor al uw no nonsense
pi_161466802
Een Engels restaurant bestaat niet. Je komt al snel in een pub terecht. De Engelsen kunnen niet koken, tenzij je Gordon Ramsay heet natuurlijk.
pi_161466831
Goedkoper, maar ik heb dan ook alleen zaakjes bezocht waar je 10 tot 30 euro p.p. kwijt bent aan diner.
  zaterdag 16 april 2016 @ 13:19:45 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161466870
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 13:15 schreef Boca_Raton het volgende:
Een Engels restaurant bestaat niet. Je komt al snel in een pub terecht. De Engelsen kunnen niet koken, tenzij je Gordon Ramsay heet natuurlijk.
quote:
George Orwell
In Defence of English Cooking

We have heard a good deal of talk in recent years about the desirability of attracting foreign tourists to this country. It is well known that England’s two worst faults, from a foreign visitor’s point of view, are the gloom of our Sundays and the difficulty of buying a drink.

Both of these are due of fanatical minorities who will need a lot of quelling, including extensive legislation. But there is one point on which public opinion could bring about a rapid change for the better: I mean cooking.

It is commonly said, even by the English themselves, that English cooking is the worst in the world. It is supposed to be not merely incompetent, but also imitative, and I even read quite recently, in a book by a French writer, the remark: ‘The best English cooking is, of course, simply French cooking.’

Now that is simply not true, as anyone who has lived long abroad will know, there is a whole host of delicacies which it is quite impossible to obtain outside the English-speaking countries. No doubt the list could be added to, but here are some of the things that I myself have sought for in foreign countries and failed to find.

First of all, kippers, Yorkshire pudding, Devonshire cream, muffins and crumpets. Then a list of puddings that would be interminable if I gave it in full: I will pick out for special mention Christmas pudding, treacle tart and apple dumplings. Then an almost equally long list of cakes: for instance, dark plum cake (such as you used to get at Buzzard’s before the war), short-bread and saffron buns. Also innumerable kinds of biscuit, which exist, of course, elsewhere, but are generally admitted to be better and crisper in England.

Then there are the various ways of cooking potatoes that are peculiar to our own country. Where else do you see potatoes roasted under the joint, which is far and away the best way of cooking them? Or the delicious potato cakes that you get in the north of England? And it is far better to cook new potatoes in the English way — that is, boiled with mint and then served with a little melted butter or margarine — than to fry them as is done in most countries.

Then there are the various sauces peculiar to England. For instance, bread sauce, horse-radish sauce, mint sauce and apple sauce; not to mention redcurrant jelly, which is excellent with mutton as well as with hare, and various kinds of sweet pickle, which we seem to have in greater profusion than most countries.

What else? Outside these islands I have never seen a haggis, except one that came out of a tin, nor Dublin prawns, nor Oxford marmalade, nor several other kinds of jam (marrow jam and bramble jelly, for instance), nor sausages of quite the same kind as ours.

Then there are the English cheeses. There are not many of them but I fancy Stilton is the best cheese of its type in the world, with Wensleydale not far behind. English apples are also outstandingly good, particularly the Cox’s Orange Pippin.

And finally, I would like to put in a word for English bread. All the bread is good, from the enormous Jewish loaves flavoured with caraway seeds to the Russian rye bread which is the colour of black treacle. Still, if there is anything quite as good as the soft part of the crust from an English cottage loaf (how soon shall we be seeing cottage loaves again?) I do not know of it.

No doubt some of the things I have named above could be obtained in continental Europe, just as it is possible in London to obtain vodka or bird’s nest soup. But they are all native to our shores, and over huge areas they are literally unheard of.

South of, say, Brussels, I do not imagine that you would succeed in getting hold of a suet pudding. In French there is not even a word that exactly translates ‘suet’. The French, also, never use mint in cookery and do not use black currants except as a basis of a drink.

It will be seen that we have no cause to be ashamed of our cookery, so far as originality goes or so far as the ingredients go. And yet it must be admitted that there is a serious snag from the foreign visitor’s point of view. This is, that you practically don’t find good English cooking outside a private house. If you want, say, a good, rich slice of Yorkshire pudding you are more likely to get it in the poorest English home than in a restaurant, which is where the visitor necessarily eats most of his meals.

It is a fact that restaurants which are distinctively English and which also sell good food are very hard to find. Pubs, as a rule, sell no food at all, other than potato crisps and tasteless sandwiches. The expensive restaurants and hotels almost all imitate French cookery and write their menus in French, while if you want a good cheap meal you gravitate naturally towards a Greek, Italian or Chinese restaurant. We are not likely to succeed in attracting tourists while England is thought of as a country of bad food and unintelligible by-laws. At present one cannot do much about it, but sooner or later rationing will come to an end, and then will be the moment for our national cookery to revive. It is not a law of nature that every restaurant in England should be either foreign or bad, and the first step towards an improvement will be a less long-suffering attitude in the British public itself.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161467552
Wat mijn ervaring is, in centrum Londen, is dat de prijzen gemiddeld zeker hoger liggen. Wat je bij ons in euro's betaalt, betaal je daar in ponden, dus zo'n beetje 25% duurder.
  zaterdag 16 april 2016 @ 14:25:25 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161467874
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 14:03 schreef Tourniquet het volgende:
Wat mijn ervaring is, in centrum Londen, is dat de prijzen gemiddeld zeker hoger liggen. Wat je bij ons in euro's betaalt, betaal je daar in ponden, dus zo'n beetje 25% duurder.
Mja, kom eens als tourist naar Adam en ga daar eens wat zoeken in de binnenstad.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161470349
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kom eens als tourist naar Adam en ga daar eens wat zoeken in de binnenstad.
5 euro pizzeria! :P

Maar ja, uiteraard betaal je ook voor de locatie.
pi_161471405
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 april 2016 14:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mja, kom eens als tourist naar Adam en ga daar eens wat zoeken in de binnenstad.
In de buurt van Vrankrijk zoeken. :P
pi_161473029
Mijn ervaring is ook dat het duurder was dan hier.
  zaterdag 16 april 2016 @ 19:21:45 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_161473266
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 17:52 schreef bamibij het volgende:

[..]

In de buurt van Vrankrijk zoeken. :P
Is dat nog steeds een bolwerk van uitvreters?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_161477433
Ha! 1.5 jaar in London gewoond. Zal morgen mijn ervaringen posten Robin.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_161478654
quote:
2s.gif Op zaterdag 16 april 2016 11:59 schreef dopfles1 het volgende:


chicken wings 4 stuks
je zit vol met 4 chicken wings??
pi_161479716
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2016 22:26 schreef bl_henkie2 het volgende:

[..]

je zit vol met 4 chicken wings??
1 bak patat met 4 chicken wings wel ja.
pi_161480162
Londen is is zijn algeheel en dure stad. Je moet een beetje zoeken, maar een redelijke hap kun je zeker wel krijgen. Met name zitten er goede en betaalbare indiers, libanezen (aanrader! soort sjieke shaormatenten met echt lekker oosters eten) en chinezen.

Ga je rondshoppen in Westminster wordt het snel posh en prijzig. EN tsja, de gemiddelde tourist trap is ook geen feest. Maar er zijn best veel leuke en betaalbare tentjes. Als je tegen pubfood kan is er zat keuze (maar veel afbakpie en saai voer met lekkerder bier). Maar heel goedkoop wordt het in londen niet snel, tenzij je takeaway chinese eet.

Buiten Londen overigens is Engeland best goed. Ik heb uitstekend gegeten buiten londen, ook niet heel goedkoop, maar erg goed.

Ik vind de Britten met name goed in allerlei gebakken spul. Dus pastries, koekjes, pies, dat soort dingen.
Whatever...
pi_161480385
Flat Iron in Covent Garden _O_ :9
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 april 2016 @ 23:55:10 #20
414785 sirdanilot
pi_161481265
Het is inderdaad zo dat de traditionele Engelse keuken ernstig ondergewaardeerd is. Ze is beter dan bijvoorbeeld de Tsjechische keuken. Een goede cheddar kaas, clotted cream, shepherds pie, etc. is niks mis mee.

En ja London vergelijken met NL is natuurlijk dom. Je kunt London hooguit vergelijken met Amsterdam Centrum. En dan denk ik dat het prijsverschil reuze mee valt, als het er al is. Dus of heel goedkoop slecht voer, of heeeeeeel duur goed voer. Met een paar pareltjes met goede prijs-kwaliteit verhouding ertussen verstopt.

Buiten London ben ik nooit geweest overigens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 17 april 2016 @ 00:01:11 #21
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_161481413
De laatste keer dat ik in Londen was betaalde ik vrij weinig voor een burger bij de Whimpy. Maar dat was in in 1975. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_161481656
Ik dacht dat je na English breakfast vol zat tot de volgende ochtend. Hooguit wat thee in de middag met een paar koekjes.
.
pi_161482610
Fine dining zal er wellicht duurder zijn, maar pubfood is echt niet duurder dan de schnitzel met frites in een Nederlands eetcafe. En de doorsnee Italiaan ook niet echt. Sterker nog, vergeleken met NL heb je nog wat meer "casual Italianen" (de gemiddelde authentieke Italiaan is in Nederland ook niet echt goedkoop) Ik heb in Londen eens een lekkere maaltijdsized Risotto gegeten voor een euro of 6. Wel echt typisch Italiaanse gerechten, maar niks fancy.

Wat het uit eten vooral duurder maakt is denk ik de drank.
pi_161497723
London is een prijzige stad,beetje vergelijkbaar met Amsterdam maar wat wil je. Ik eet daarom ook het liefst in Soho als ik in London ben gewoon omdat ik daar mijn soort voedsel vind en authentiek vaak,meer dan in NL.(zoals Indiaas eten!)
pi_161498498
quote:
2s.gif Op zondag 17 april 2016 16:33 schreef Iwanius het volgende:
London is een prijzige stad,beetje vergelijkbaar met Amsterdam maar wat wil je. Ik eet daarom ook het liefst in Soho als ik in London ben gewoon omdat ik daar mijn soort voedsel vind en authentiek vaak,meer dan in NL.(zoals Indiaas eten!)
Als je ergens in Europa goed Indiaas kunt eten is het wel in de uk. Sowieso is Londen goed bedeeld qua goed Aziatisch voer.

Libanees is er ook goed te vinden en redelijk hoge kwaliteit . Zeer verfijnde keuken... Zegmaar een hoge kwaliteit shoarma /kibbeh/falafel /humusboer. Absoluut een aanrader.

Goed Engels... Dat is echt zoeken en erg duur. Buiten Londen echter is dat wel te doen.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')