abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158493288
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158493322
Wel triest dit trouwens, het personeel van V&D wordt kennelijk ook nog eens geacht eerste kerstdag te werken?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:26:59 #3
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493366
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:27:45 #4
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493382
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:26 schreef Maraca het volgende:
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
op 1ste kerstdag? Je verwacht het niet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493396
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:26 schreef Maraca het volgende:
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
Eerste Kerstdag dicht? Ongelofelijk.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:28:36 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493398
Stel je zoekt wat uit bij V&D, gaat naar de kassa, miep zegt, dat is 19,50.
Je legt een cadeaubon van 20 euro neer en zegt, klopt zo en loopt weg
Is dat winkeldiefstal?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:29:26 #7
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493415
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:27 schreef donald_dick het volgende:

[..]

op 1ste kerstdag? Je verwacht het niet.
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:28 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Eerste Kerstdag dicht? Ongelofelijk.
|:( dat zeg ik toch
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493422
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Maraca het volgende:

[..]

[..]

|:( dat zeg ik toch
Nee. :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:30:03 #9
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493423
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Stel je zoekt wat uit bij V&D, gaat naar de kassa, miep zegt, dat is 19,50.
Je legt een cadeaubon van 20 euro neer en zegt, klopt zo en loopt weg
Is dat winkeldiefstal?
Ja, want het is geen geldig betaalmiddel.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:30:29 #10
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493434
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee. :P
Wellus }:|
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:30:51 #11
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493446
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Maraca het volgende:

[..]


[..]

|:( dat zeg ik toch
nee, dat doe je niet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:31:16 #12
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493453
Hoewel de Dirk bij mij om de hoek gewoon open is morgen.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493455
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Wellus }:|
Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:32:37 #14
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493480
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
neem een gemiddelde waarde van 25 euro en je bent zo van je schuld af :D
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493490
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:32 schreef donald_dick het volgende:

[..]

neem een gemiddelde waarde van 25 euro en je bent zo van je schuld af :D
9,5 miljoen euro, trouwens :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:33:49 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493510
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, want het is geen geldig betaalmiddel.
Het is een vordering, maar is het diefstal.
Tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn is bedrog/fraude
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:33:50 #17
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493512
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
Doe eens lief. Ik krijg m'n pakketje niet meer ;(
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493530
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Maraca het volgende:

[..]

Doe eens lief. Ik krijg m'n pakketje niet meer ;(
Ik weet niet wat je besteld hebt, maar ik had uberhaupt niet meer online bij V&D besteld door wat begin dit jaar allemaal liep... :P
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:35:10 #19
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493533
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Studiotje het volgende:

[..]

9,5 miljoen euro, trouwens :P
ja, je doet een marretje
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:13 #20
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493564
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is een vordering, maar is het diefstal.
Tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn is bedrog/fraude
Het is een (momenteel) oninbare vordering. Die vordering blijft wel bestaan, maar je bent geen preferente schuldeiser. Je zal dus achteraan moeten sluiten (of tot anders wordt besloten). Daarom kun je de vordering (nog) niet innen.

En tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn hebben ze niet gedaan. Op het moment dat ze wisten dat ze ongeldig waren is de verkoop gestaakt. Op het moment dat ze nog wel bonnen verkochten mochten ze dat gewoon. Beter nog, als ze daarmee zouden zijn gestopt voordat uitspraak gedaan zou zijn, zouden ze mogelijk zelfs beschuldigd kunnen worden van faillissementsfraude.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:53 #21
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493587
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:34 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je besteld hebt, maar ik had uberhaupt niet meer online bij V&D besteld door wat begin dit jaar allemaal liep... :P
Was weggezakt ;( Maar goed, er is nog wel een kans dat ik m'n geld zie :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:37:33 #22
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493602
Ik ga zo ff de V&D in :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:37:49 #23
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493605
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:35 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ja, je doet een marretje
Ik zal voortaan wel degene quoten waar ik op reageerde. Dan is het voor jullie niet zo verwarrend :*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493607
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:36 schreef Maraca het volgende:

[..]

Was weggezakt ;( Maar goed, er is nog wel een kans dat ik m'n geld zie :P
Paypal _O_

Was net wel druk bij de V&D hiero :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:38:09 #25
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493610
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Paypal _O_

Was net wel druk bij de V&D hiero :P
Ja, zo blij dat ik daarmee heb betaald :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493654
't is gewoon een marketing stunt dit, van V&D. Om zoveel mensen naar de winkels te krijgen omdat het wel eens snel voorbij kan zijn en iedereen boos maken dat hun bon niet meer geldig is. En opeens kan het straks weer en komt iedereen weer langs! :D
  donderdag 24 december 2015 @ 12:41:05 #27
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493669
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:40 schreef Studiotje het volgende:
't is gewoon een marketing stunt dit, van V&D. Om zoveel mensen naar de winkels te krijgen omdat het wel eens snel voorbij kan zijn en iedereen boos maken dat hun bon niet meer geldig is. En opeens kan het straks weer en komt iedereen weer langs! :D
Ik zou de gast van marketing ontslaan :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493686
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef donald_dick het volgende:
Ik ga zo ff de V&D in :P
Pics or it didn't happen!
Somebody that I used to know
pi_158493687
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:41 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik zou de gast van marketing ontslaan :+
True. Denk dat dat de woordvoerder was, leek de eerste de beste man met baard die in de doelgroep past en dus het riedeltje moest ophoesten.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:42:31 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493695
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:41 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik zou de gast van marketing ontslaan :+
en hard ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158493726
Maareh, als ik dus nú nog iets zou kopen bij V&D kan ik het dus niet omruilen en geven ze er ook geen garantie meer op of hoe zit dat?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  donderdag 24 december 2015 @ 12:45:32 #32
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493762
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:44 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Maareh, als ik dus nú nog iets zou kopen bij V&D kan ik het dus niet omruilen en geven ze er ook geen garantie meer op of hoe zit dat?
Ruilen kan sinds gisteren weer (zou het wel voor de zekerheid navragen), retourneren kan niet. Garantie weet ik niet.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493780
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:44 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Maareh, als ik dus nú nog iets zou kopen bij V&D kan ik het dus niet omruilen en geven ze er ook geen garantie meer op of hoe zit dat?
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:45 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ruilen kan sinds gisteren weer (zou het wel voor de zekerheid navragen), retourneren kan niet. Garantie weet ik niet.
Je hebt altijd fabrieksgarantie. In de winkel zal je waarschijnlijk niet zoveel voor elkaar krijgen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:47:23 #34
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_158493792
We zullen zien....
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:47:28 #35
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493794
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:46 schreef Studiotje het volgende:

[..]

[..]

Je hebt altijd fabrieksgarantie. In de winkel zal je waarschijnlijk niet zoveel voor elkaar krijgen.
Je hebt inderdaad fabrieksgarantie, maar de vraag is of je direct bij de fabrikant kan aankloppen. Dat weet ik niet.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493810
✯✯✯ RIP JC 24-3-1-6 = 14
pi_158493840
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:47 schreef Maraca het volgende:

[..]

Je hebt inderdaad fabrieksgarantie, maar de vraag is of je direct bij de fabrikant kan aankloppen. Dat weet ik niet.
Bij de meeste wel. Bij electronica kun je meestal zo'n hulp nummer bellen en die verwijzen je dan door naar een punt of dat je het moet opsturen. Ook word er wel eens bij faillissementen geregeld dat men voor bepaalde producten zich kunnen melden bij andere winkels. :P

V&D huismerk of merken van zichzelf is dan daarentegen weer moeilijk als ze echt op de fles gaan. :P
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:56:49 #38
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493961
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:42 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Pics or it didn't happen!
meh, maar het is nog best druk in v en d kalverstraat
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:57:51 #39
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493979
Valt me nog mee dat "klantenservice" niet zit te trollen op de V&D facebook
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494030
Klikbaar:

DSC_2187_zpslarclfpq.jpg

Dat "in de winkels die open zijn" is alvast een fijne disclaimer :+
Maar als het personeel nu niet bereid is om tegen een paarhonderd % overurentoeslag (waarvan ze maar moeten zien of ze het nog uitbetaald krijgen) eerste kerstdag te werken dan begrijp ik dat heel goed.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:00:40 #41
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494036
30hpky9.jpg

Vooruit dan
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 13:01:21 #42
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494049
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef Leandra het volgende:
Klikbaar:

[ afbeelding ]

Dat "in de winkels die open zijn" is alvast een fijne disclaimer :+
Maar als het personeel nu niet bereid is om tegen een paarhonderd % overurentoeslag (waarvan ze maar moeten zien of ze het nog uitbetaald krijgen) eerste kerstdag te werken dan begrijp ik dat heel goed.
Heel bot, maar het personeel is verplicht om te werken (conform hun contract). Tenminste, als ze geld willen zien :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 13:01:31 #43
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158494053
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:14 schreef Leandra het volgende:
Waar was al dat commentaar toen de fotografen kapotgingen doordat mensen zelf printers hebben en digitaal gingen fotograferen?
Niet voor het één of ander, er zijn heel wat fotografen over de kop gegaan en die zijn overgebleven verdienen minder en moeten vaak er wat bij doen om te kunnen overleven. Het aantal (beroeps)fotografen, daalt jaarlijks.
quote:
Bron: http://files.goc.nl/files/pdf/Beeldende%20kunst/10%20BK%20Brancheonderzoek_Fotografen.pdf
De opkomst van het gebruik van digitale fotografie door niet-professionele fotografen ziet 80% van de fotografen als een bedreiging voor de eigen fotografische werkzaamheden. Het aantal fotografen dat deze opkomst als bedreiging ziet is sinds 2005 iets toegenomen.
Ook de verdiensten zijn geen hosanna. Gemiddeld heeft een (zelfstandig) fotograaf ruwweg ca ¤50K omzet waarvan na aftrek van kosten/inkkop/(dure)investeringen, een inkomen van krap ¤2000 per maand overblijft. Voordat de digitale fotografie toesloeg verdienden de fotograaf structureel meer. Zorgelijk daarbij is ook dat steeds minder ondernemers een pensioen(verzekering) hebben. De winkel is het "tanende" appeltje.

Het gevaar van publiciteitsgeile media is dat je snel je blind staart op diegenen die in het zg. rijkere voetlicht komen. De toppers zullen en blijven altijd een goed inkomen houden omdat die vooral werken vanuit hun "toegemeten" kunde/exclusiviteit. Helaas kunnen zij/wij niet allemaal die Rembrandt of unieke BOL winkel zijn die overstapt op robots.

Dan zeggen dat ondernemer/werknemers wat anders moeten gaan doen/ontwikkelen is niet eerlijk. Vooral omdat de markt (steeds sneller) zich omvormt dan je kunt volgen en het ook simpelweg onmogelijk is dat dit door iedereen kan worden bewandeld.
Er zijn nu 100.000 winkels in Nederland. Afhankelijk welk belang je dient, zijn dat er tussen 2.000 en 20.000 te veel.

Het warenhuis/supermarkt zorgden voor uitdunning van de lokale gebruikswinkels, de online-winkels doen nu hetzelfde voor warenhuizen. Een winkel heeft eigenlijk alleen maar zin wanneer je (als exclusieve beleving) iets te (ver)tonen hebt en dat product onmiddellijk of binnen een aantal uur aan de klant tegen betaling kan leveren. De rest zal online gaan met als gevolg een verdere uitdunning van het winkelbestand.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
  donderdag 24 december 2015 @ 13:01:32 #44
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494054
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef donald_dick het volgende:
[ afbeelding ]

Vooruit dan
Sterkte :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494080
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef donald_dick het volgende:
[ afbeelding ]

Vooruit dan
Vooruit & Dan?
✯✯✯ RIP JC 24-3-1-6 = 14
pi_158494106
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:01 schreef Maraca het volgende:

[..]

Heel bot, maar het personeel is verplicht om te werken (conform hun contract). Tenminste, als ze geld willen zien :P
Eerste kerstdag?
En of ze geld zullen zien is natuurlijk sowieso de vraag in deze situatie.
Beter houden ze de winkels eerste kerstdag gewoon allemaal dicht, men kan toch niet meer op vd.nl uitzoeken welke winkels open zijn :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 13:07:25 #47
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494149
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:05 schreef Leandra het volgende:

[..]

Eerste kerstdag?
En of ze geld zullen zien is natuurlijk sowieso de vraag in deze situatie.
Beter houden ze de winkels eerste kerstdag gewoon allemaal dicht, men kan toch niet meer op vd.nl uitzoeken welke winkels open zijn :+
Nou ja, als ze normaal gesproken op die dag zouden werken wel :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494170
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef donald_dick het volgende:
[ afbeelding ]

Vooruit dan
:D ^O^
Somebody that I used to know
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 13:10:19 #49
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158494203
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:01 schreef Vallon het volgende:
Een winkel heeft eigenlijk alleen maar zin wanneer je (als exclusieve beleving) iets te (ver)tonen hebt en dat product onmiddellijk of binnen een aantal uur aan de klant tegen betaling kan leveren. De rest zal online gaan met als gevolg een verdere uitdunning van het winkelbestand.
Fysieke winkels zitten eigenlijk in een paradox:
Ze moeten een meerwaarde leveren door deskundig advies, een groot en direct beschikbaar assortiment en een stukje sociale beleving (een praatje, vriendelijkheid, attente benadering) en juist op al die aspecten wordt zwaar bezuinigd om te overleven, o.a. door het inhuren van 16-jarige drop-outs die je aanstaren alsof je hun rust of whatsapp-conversatie verstoort.

Ja, zo kom je ergens.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:11:21 #50
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494225
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:03 schreef WhateverWhatever het volgende:

[..]

Vooruit & Dan?
iemand die hem snapt :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158494234
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Fysieke winkels zitten eigenlijk in een paradox:
Ze moeten een meerwaarde leveren door deskundig advies, een groot en direct beschikbaar assortiment en een stukje sociale beleving (een praatje, vriendelijkheid, attente benadering) en juist op al die aspecten wordt zwaar bezuinigd om te overleven, o.a. door het inhuren van 16-jarige drop-outs die je aanstaren alsof je hun rust of whatsapp-conversatie verstoort.

Ja, zo kom je ergens.
Was tijdje geleden in de V&D, was stil 's avonds, staan er twee medewerkers tijdens het opvouwen van kleren te roddelen over een collega. Ik stond erbij :') Dat vind ik dus echt niet netjes.
Tap tap tap
  donderdag 24 december 2015 @ 13:11:49 #52
42322 MCH
Ou Est Le Swimming Pool?
pi_158494235
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Fysieke winkels zitten eigenlijk in een paradox:
Ze moeten een meerwaarde leveren door deskundig advies, een groot en direct beschikbaar assortiment en een stukje sociale beleving (een praatje, vriendelijkheid, attente benadering) en juist op al die aspecten wordt zwaar bezuinigd om te overleven, o.a. door het inhuren van 16-jarige drop-outs die je aanstaren alsof je hun rust of whatsapp-conversatie verstoort.

Ja, zo kom je ergens.
Vreemde perceptie heb jij, vooral die 16-jarige drop-outs. Of ben je er zelf ook 1 geweest vroeger?
I fell in love with the sound of my heels on the wooden floor
I don't want our footsteps to be silent anymore
  donderdag 24 december 2015 @ 13:13:25 #53
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494267
Mensen met cadeaubonnen of andere vorderingen kunnen zich melden:

https://www.crediteurenlijst.nl/nl/Insolvencies/Details/2490
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:14:14 #54
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494279
Niet voor het personeel 2gtuhyp.jpg
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 13:15:16 #55
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494295
Oh ik ga me trouwens zelf niet aanmelden op die site. V&D heeft in mijn zaak tot 3 januari de tijd om te reageren op mijn voorgestelde oplossingen (product alsnog verzenden en anders ontbinding koopovereenkomst). Doen ze dat niet, dan neemt Paypal een beslissing. *O*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494297
41YTRt1.jpg?1

Dat was weer eens nostalgisch lekker.
  donderdag 24 december 2015 @ 13:15:52 #57
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494312
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:15 schreef Rorsach het volgende:
[ afbeelding ]

Dat was weer eens nostalgisch lekker.
Geen beenham of zalm? Die combinatie is juist goddelijk *;
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494320
quote:
99s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:10 schreef Cynix ® het volgende:

[..]

Fysieke winkels zitten eigenlijk in een paradox:
Ze moeten een meerwaarde leveren door deskundig advies, een groot en direct beschikbaar assortiment en een stukje sociale beleving (een praatje, vriendelijkheid, attente benadering) en juist op al die aspecten wordt zwaar bezuinigd om te overleven, o.a. door het inhuren van 16-jarige drop-outs die je aanstaren alsof je hun rust of whatsapp-conversatie verstoort.

Ja, zo kom je ergens.
Aan de andere kant zie je ook dat Miele bijvoorbeeld de leveranciers zo goed onder de duim heeft dat er nagenoeg niet met de prijzen gestunt kan worden (tenzij het een aflopend model is), en dan laat ik m'n Miele vaatwasser weer net zo lief installeren door de winkelier om de hoek dan door de internetwinkel die dat ding voor dezelfde prijs levert en waar ik tegen een bezorger aankijk die het eigenlijk al moeilijk moeilijk moeilijk vindt dat hij m'n oude vaatwasser moet meenemen, laat staan als hij die ook nog moet uibouwen, want dat hoorde niet bij de meerprijs voor inbouwen van de nieuwe vaatwasser....

Overigens heeft de winkelier om de hoek het eerste uur dat nodig is voor inbouwen (wat dus bijna altijd genoeg is) bij z'n prijs inzitten als service.
Al met al is de winkelier om de hoek dan dus gewoon goedkoper dan de internetboer.
Maar dat werkt dus alleen maar als de fabrikant een strak prijsbeleid hanteert.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158494339
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:16 schreef Leandra het volgende:

[..]

Al met al is de winkelier om de hoek dan dus gewoon goedkoper dan de internetboer.
Maar dat werkt dus alleen maar als de fabrikant een strak prijsbeleid hanteert.
En dat zie ik bij onze zaak (ijzerwaren/gereedschappen) dan weer niet terug.
Internetzaakjes die stunten met verkoopprijzen die onder onze inkoopprijzen liggen maar WEL bij dezelfde grossier vandaan komen :')
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158494385
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:17 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

En dat zie ik bij onze zaak (ijzerwaren/gereedschappen) dan weer niet terug.
Internetzaakjes die stunten met verkoopprijzen die onder onze inkoopprijzen liggen maar WEL bij dezelfde grossier vandaan komen :')
Ja, dat blijft vaag natuurlijk.... dat dat kan.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158494394
quote:
14s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:13 schreef Maraca het volgende:
Mensen met cadeaubonnen of andere vorderingen kunnen zich melden:

https://www.crediteurenlijst.nl/nl/Insolvencies/Details/2490
Dan moet je weer een account aanmaken :')
Somebody that I used to know
pi_158494398
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:17 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

En dat zie ik bij onze zaak (ijzerwaren/gereedschappen) dan weer niet terug.
Internetzaakjes die stunten met verkoopprijzen die onder onze inkoopprijzen liggen maar WEL bij dezelfde grossier vandaan komen :')
Dan kunnen ze het ergens anders op terugverdienen (bijverkoop) of ze hebben een deal kunnen sluiten. Werk zelf bij een platenlabel/distributeur en daar gebeurt het ook dat de ene verkoper het voor de standaard inkoopprijs krijgt en de andere weer 30% korting krijgt op de inkoopprijs. :P
  donderdag 24 december 2015 @ 13:21:11 #63
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494412
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:20 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dan moet je weer een account aanmaken :')
Ja, dat lijkt me niet meer dan logisch? Link staat trouwens op de site van V&D zelf.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494437
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:20 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Dan kunnen ze het ergens anders op terugverdienen (bijverkoop) of ze hebben een deal kunnen sluiten. Werk zelf bij een platenlabel/distributeur en daar gebeurt het ook dat de ene verkoper het voor de standaard inkoopprijs krijgt en de andere weer 30% korting krijgt op de inkoopprijs. :P
Tja, maar k*t is het wel voor ons :D
'ja maar op internet issie 50 euro goedkoper'
'kan je 30 geven dan verdienen we 2.50'
'nee laat maar, dan bestel ik hem wel online'

en het o zo jammer vinden als dat leuke kleine zaakje verdwijnt :')
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158494460
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:15 schreef Maraca het volgende:

[..]

Geen beenham of zalm? Die combinatie is juist goddelijk *;
Goddelijk is wat overdreven maar lekker zijn ze zeker. :9
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  donderdag 24 december 2015 @ 13:23:56 #66
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494483
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:22 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Tja, maar k*t is het wel voor ons :D
'ja maar op internet issie 50 euro goedkoper'
'kan je 30 geven dan verdienen we 2.50'
'nee laat maar, dan bestel ik hem wel online'

en het o zo jammer vinden als dat leuke kleine zaakje verdwijnt :')
Dat is de reden waarom in mijn stad eerst geen MediaMarkt mocht komen. Die is er uiteindelijk toch gekomen en de kleine elektronica zaken zijn nu failliet :W
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494490
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:22 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Tja, maar k*t is het wel voor ons :D
'ja maar op internet issie 50 euro goedkoper'
'kan je 30 geven dan verdienen we 2.50'
'nee laat maar, dan bestel ik hem wel online'

en het o zo jammer vinden als dat leuke kleine zaakje verdwijnt :')
't is inderdaad kut, kleine zaakjes zijn leuk O+ als ze iets unieks bieden, dat wat ik ergens anders kan krijgen goedkoper, ksst :{ :P
  donderdag 24 december 2015 @ 13:24:36 #68
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494499
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:23 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Goddelijk is wat overdreven maar lekker zijn ze zeker. :9
Die van Rotterdam Centraal zijn goddelijk :6 Bij andere La Place vind ik ze lekker :+ maar zijn ook totaal andere broodjes
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494507
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:23 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dat is de reden waarom in mijn stad eerst geen MediaMarkt mocht komen. Die is er uiteindelijk toch gekomen en de kleine elektronica zaken zijn nu failliet :W
Daarom vond ik het leuk dat hier een MediaMarkt kwam in de straat waar ook de BCC zit :P

Doei BCC :W :P
pi_158494523
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:23 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dat is de reden waarom in mijn stad eerst geen MediaMarkt mocht komen. Die is er uiteindelijk toch gekomen en de kleine elektronica zaken zijn nu failliet :W
In Best is de Hornbach gekomen; 2 DHZ-zaken failliet (waarvan er 1 al meer dan 70 jaar bestond). Karwei staat op omvallen.
Vandaag het bericht dat Den Bosch een Bauhaus heeft goedgekeurd van 6000m2 die *naast* de Gamma komt te staan. O wat zou er toch gaan gebeuren met de gamma's, karwei's en DHZ-zaken in de stad?
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
  donderdag 24 december 2015 @ 13:25:43 #71
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494530
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:24 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Daarom vond ik het leuk dat hier een MediaMarkt kwam in de straat waar ook de BCC zit :P

Doei BCC :W :P
Ja, in Hengelo zaten of zitten ze echt pal naast elkaar :') Ben wel eens de BCC uitgelopen om te kijken of het bij de buren goedkoper was :@
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 13:26:30 #72
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494543
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

In Best is de Hornbach gekomen; 2 DHZ-zaken failliet (waarvan er 1 al meer dan 70 jaar bestond). Karwei staat op omvallen.
Vandaag het bericht dat Den Bosch een Bauhaus heeft goedgekeurd van 6000m2 die *naast* de Gamma komt te staan. O wat zou er toch gaan gebeuren met de gamma's, karwei's en DHZ-zaken in de stad?
Ben je mooi klaar mee :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494549
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

In Best is de Hornbach gekomen; 2 DHZ-zaken failliet (waarvan er 1 al meer dan 70 jaar bestond). Karwei staat op omvallen.
Vandaag het bericht dat Den Bosch een Bauhaus heeft goedgekeurd van 6000m2 die *naast* de Gamma komt te staan. O wat zou er toch gaan gebeuren met de gamma's, karwei's en DHZ-zaken in de stad?
Maar is Hornbach/Bauhaus nou beter dan Gamma/Karwei/Praxis? Of is het een pot nat. Soms kun je ook teveel bouwmarkten hebben in 1 plaats :')
pi_158494550
Zul je zien dat V&D gered wordt van faillissement en heeft iedereen zijn of haar cadeaubon al doorgeknipt.
  donderdag 24 december 2015 @ 13:27:20 #75
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494558
quote:
7s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:26 schreef Infection het volgende:
Zul je zien dat V&D gered wordt van faillissement en heeft iedereen zijn of haar cadeaubon al doorgeknipt.
Ja, dat is dan dom :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:27:40 #76
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494565
Bij de Bart Smit is het drukker
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158494573
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:27 schreef donald_dick het volgende:
Bij de Bart Smit is het drukker
Bart Smit _O_
  donderdag 24 december 2015 @ 13:28:10 #78
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494577
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:27 schreef donald_dick het volgende:
Bij de Bart Smit is het drukker
En? Gevraagd wanneer ze opheffingsuitverkoop hebben?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494579
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:26 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Maar is Hornbach/Bauhaus nou beter dan Gamma/Karwei/Praxis? Of is het een pot nat. Soms kun je ook teveel bouwmarkten hebben in 1 plaats :')
Hornbach is idd kwalitatie beter dan de Gamma/Karwei (die dezelfde eigenaar hebben). Bij Hornbach loopt nog wel eens personeel rond die weten waar ze het over hebben.
Bauhaus durf ik niet te zeggen.
"Een menschenhater, menschenschuwend mensch, die niet gaarne andere menschen ziet; een wonderlijk, ongezellig mensch, vijand van alle vrolijkheid.'
"My voice is nothing, my thoughts are nothing, in many respects I'm like you; nothing"
pi_158494593
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, in Hengelo zaten of zitten ze echt pal naast elkaar :') Ben wel eens de BCC uitgelopen om te kijken of het bij de buren goedkoper was :@
In Leeuwarden zitten ze praktisch tegenover elkaar. Vorig jaar voor een tv kijken bij wie goedkoopste was. Alleen die ik wou had dezelfde prijs. Ik bij de BBC willen bestellen, begint k*tverkoper een verzekering aan mij te verkopen. Tig keer gezegd dat ik dat totaal niet wilde, ben ik boos de winkel uitgelopen en naar MediaMarkt gegaan.
pi_158494605
Vandaag zonder problemen mijn online bestelling opgehaald in de winkel. Het was er best druk ook, stonden voor openingstijd al mensen voor de deur te wachten.
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
pi_158494606
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:28 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Hornbach is idd kwalitatie beter dan de Gamma/Karwei (die dezelfde eigenaar hebben). Bij Hornbach loopt nog wel eens personeel rond die weten waar ze het over hebben.
Bauhaus durf ik niet te zeggen.
Ah... dan mogen ze hier ook wel komen :+ Kan de rest weg.. 1 Gamma, 2 Praxissen, een Formido en een Karwei :') Kan mooi vervangen worden door 1 Hornbach :Y
pi_158494612
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:22 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

Tja, maar k*t is het wel voor ons :D
'ja maar op internet issie 50 euro goedkoper'
'kan je 30 geven dan verdienen we 2.50'
'nee laat maar, dan bestel ik hem wel online'

en het o zo jammer vinden als dat leuke kleine zaakje verdwijnt :')
Aan de andere kant zijn we zo gewend aan die "korting dit, korting dat" dat we soms gewoon aannemen dat de winkel om de hoek duurder zal zijn.

2 jaar geleden hadden we op de hele bovenverdieping Novilon laten leggen, en omdat ik dat goed en snel geregeld wilde hebben (en keuze wilde hebben, want echtgenoot en ik moesten samen beslissen) waren we toen naar de woninginrichter gegaan ipv een schreeuwende Carpetland, Roobol of weetikveel.
Afgelopen zomer bleek dat er op zolder ook wat aan de vloerbedekking moest gebeuren, dus wij stom genoeg op de zondag dat we dat bedachten naar Carpetland.... ten eerste hadden ze de kwaliteit die ik wilde niet, ten tweede beweerden ze glashard dat het niet mogelijk was om het gewoon met een naad en zonder rand aan de bovenkant te leggen...
- Maar mevrouw, Novilon is een merk
- Ja dat weet ik, dat heb ik nu ook liggen...
- Oh... :{

De volgende dag gewoon weer naar de woninginrichter, waar de Novilon voor de zolder me incl. leggen net zoveel kostte als de B-merk zooi van Carpetland, en dan ook nog eens netjes gelegd, dus gewoon een naad tussen de twee verschillende soorten Novilon.
Oh, en uiteraard konden ze zo terughalen welke 2 ik op de middenverdieping gebruikt had, zodat we dat op zolder konden herhalen.

Volgend jaar even horren door ze laten plaatsen, voor die paar tientjes verschil heb ik helemaal geen zin om zelf bouwmarktmeuk op maat te gaan maken.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 13:31:56 #84
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494635
quote:
14s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:29 schreef Notorious_Roy het volgende:
Vandaag zonder problemen mijn online bestelling opgehaald in de winkel. Het was er best druk ook, stonden voor openingstijd al mensen voor de deur te wachten.
Wanneer had je besteld? :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494679
Hoe lang zal het duren als het officieel een faillissement is? :P
  donderdag 24 december 2015 @ 13:34:48 #86
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494696
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:34 schreef Studiotje het volgende:
Hoe lang zal het duren als het officieel een faillissement is? :P
Als het aan deze dame ligt liever gisteren dan vandaag:

quote:
V & d.....ik ben niet te spreken over het feit Hoe jullie met de het BIJ JULLIE reeds BESTEDE geld aan die mooie ZWARTE CADEAUKAARTJES omgaan! er zijn mensen in mijn omgeving die ik GRAAG en met alle LIEFDE shoptegoed in jullie WINKEL heb gegeven; nu het nieuws dat jullie dus wel GELD INNEN, MAAR ER GEEN GOEDEREN VOOR UIT WILLEN GEVEN?!??? jullie zijn een groot concern waarbij de cijfers bekend zijn en er dus wel degelijk een FAILLISSEMENT dreigde te komen! JULLIE hadden dus al eerder in moeten grijpen.....maar nee.....zelfs zijn er CADEAUBONNEN als KERSTPAKKETTEN uitgegeven......een 6tal telefoontjes naar jullie NIET VRIENDELIJKE KLANTENSERVICE leverde alleen maar personeel dat me niet uit liet spreken en de haak erop gooiden....ik (en vele gedupeerden met mij) mogen toch HOPEN dat JULLIE ERVOOR ZORGEN DAT IK MIJN GELD BETER NIET DIRECT IN DE VUILNIS HAD KUNNEN GOOIEN! (ik heb de opnames van de telefoon gesprekken nog en die zal ik ook gebruiken daar waar nodig!) De groeten.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494705
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:23 schreef Maraca het volgende:

[..]

Dat is de reden waarom in mijn stad eerst geen MediaMarkt mocht komen. Die is er uiteindelijk toch gekomen en de kleine elektronica zaken zijn nu failliet :W
Mediamarkt is ook gewoon duur, en ze hebben een heel beperkt assortiment per merk, probeer van een duurder merk niet iets boven de basisklasse te kopen bij Mediamarkt of BCC, want dat hebben ze niet.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158494731
Geen touw meer aan vast te knopen hier -is dit nog nieuws ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  donderdag 24 december 2015 @ 13:37:02 #89
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494742
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:35 schreef Leandra het volgende:

[..]

Mediamarkt is ook gewoon duur, en ze hebben een heel beperkt assortiment per merk, probeer van een duurder merk niet iets boven de basisklasse te kopen bij Mediamarkt of BCC, want dat hebben ze niet.
Kun je het je voorstellen. Die kleinere zaken waren nog duurder. Maar toch ging ik liever daar naartoe, want daar werd ik vriendelijk geholpen door een verkoper. Ik ga alleen naar de MediaMarkt als ik precies weet welk product ik wil hebben :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494768
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:34 schreef Maraca het volgende:

[..]

Als het aan deze dame ligt liever gisteren dan vandaag:

[..]

Echt, ik snap niet dat mensen het lef hebben zo tekeer te gaan over een kaart van ¤ 25 tegen mensen die volgende maand waarschijnlijk geen baan meer hebben....

Alsof je je tegen een zwerver beklaagt dat je coquilles op een bedje van asperges een beetje tegenvielen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 13:39:22 #91
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494795
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:38 schreef Leandra het volgende:

[..]

Echt, ik snap niet dat mensen het lef hebben zo tekeer te gaan over een kaart van ¤ 25 tegen mensen die volgende maand waarschijnlijk geen baan meer hebben....

Alsof je je tegen een zwerver beklaagt dat je coquilles op een bedje van asperges een beetje tegenvielen.
Ik snap niet dat je sowieso zo tekeer kan gaan _O-
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494804
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:34 schreef Maraca het volgende:

[..]

Als het aan deze dame ligt liever gisteren dan vandaag:

[..]

_O-
  donderdag 24 december 2015 @ 13:41:27 #93
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494838
quote:
Echt waar wat zijn jullie een stel oplichters !!! Geef de mensennhun spullen waarvoor ze betaald hebben !!! Vuile teeing debielen dat jullie zijn !! Als het er dalijk nog niet is kom ik terug neem voor het bedrag wat ik betaald heb spullen mee uit jullie winkel zo probleem is dan opgelost
*pakt klapstoeltje en bak popcorn*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494842
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:24 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Daarom vond ik het leuk dat hier een MediaMarkt kwam in de straat waar ook de BCC zit :P

Doei BCC :W :P
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:25 schreef Ceased2Be het volgende:

[..]

In Best is de Hornbach gekomen; 2 DHZ-zaken failliet (waarvan er 1 al meer dan 70 jaar bestond). Karwei staat op omvallen.
Vandaag het bericht dat Den Bosch een Bauhaus heeft goedgekeurd van 6000m2 die *naast* de Gamma komt te staan. O wat zou er toch gaan gebeuren met de gamma's, karwei's en DHZ-zaken in de stad?
Het kutte van al die megastores vind ik vooral dat ze alle speciaalzaken verpletteren. Mediamarkt, Gamma, ze zijn wel groot maar per productgroep is het aanbod vaak nogal beperkt. Waardoor ik vaak toch weer uit moet wijken naar internet :')
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  donderdag 24 december 2015 @ 13:43:36 #95
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158494894
ooit gaat mediamarkt en bcc ook ten onder, de Mediamarkt over de grens is ook al kleiner geworden.
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:48:03 #96
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494972
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:28 schreef Maraca het volgende:

[..]

En? Gevraagd wanneer ze opheffingsuitverkoop hebben?
nee, voordat ik dat kon vragen gooide ze mij eruit omdat ik de barbies onzedelijk aan het belasten was.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158495028
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:48 schreef donald_dick het volgende:

[..]

nee, voordat ik dat kon vragen gooide ze mij eruit omdat ik de barbies onzedelijk aan het belasten was.
Ik had van iemand met jouw username niet anders verwacht :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 13:52:14 #98
429573 KingRadler
Zionists Made Me a Freak
pi_158495046
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:48 schreef donald_dick het volgende:

[..]

nee, voordat ik dat kon vragen gooide ze mij eruit omdat ik de barbies onzedelijk aan het belasten was.
daar zijn barbies toch voor, winkels blijven gewoon in het oude zitten.
pi_158495193
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:31 schreef Maraca het volgende:

[..]

Wanneer had je besteld? :)
Vorige week al :P
The hardware is just a box you buy only because you want to play Mario games - Yamauchi
Mr. Zurkon doesn't need bolts, his currency is pain
Roy-O-Rama | Backlog | Wish-list
  donderdag 24 december 2015 @ 14:00:58 #100
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158495214
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 14:00 schreef Notorious_Roy het volgende:

[..]

Vorige week al :P
}:| ga eens weg
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')