abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_158493288
registreer om deze reclame te verbergen
2181902-452-500.jpg

quote:
Geschiedenis

V&D, voor 2007 ook bekend als Vroom & Dreesmann, is een Nederlands warenhuis en is eigendom van investeringsmaatschappij Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners). V&D is in 1887 opgericht door Willem Vroom en Anton Dreesmann. Het eerste filiaal bevond zich aan de Weesperstraat in Amsterdam. Vroom & Dreesmann heeft heden ten dage 62 filialen, verspreid over heel Nederland.


Aan het einde van de 19e eeuw waren er twee succesvolle zakenlieden in Amsterdam actief: Willem Vroom en Anton Dreesmann. Beiden hadden manufacturenzaken en waren Rooms-Katholiek. Vroom trouwde in 1883 met een zuster (Francisca Tombrock) van de vrouw (Helena Tombrock) van Dreesmann, wat hen zwagers maakte.

Dreesmann, en later ook Vroom, gebruikte in zijn winkel een voor die tijd ongebruikelijke strategie: lage en vaste prijzen tegen contante betaling. In die tijd was het namelijk gebruikelijk dat men altijd korting kreeg.

Aanvankelijk werkten Vroom en Dreesmann alleen samen op het gebied van inkopen, maar in 1887 leidde dit tot een verregaande samenwerking en de oprichting van het bedrijf Vroom & Dreesmann. Hun eerste zaak werd geopend aan de Weesperstraat. Vroom hield zich vooral bezig met de financiële zaken en de administratie, terwijl Dreesmann de inkoop en verkoop leidde.

V&D groeide snel en de beide ondernemers woonden al snel met hun families in panden aan de Amsterdamse grachten. Er werden in een hoog tempo nieuwe filialen in het hele land geopend: Rotterdam (1892), Den Haag (1893), Nijmegen (1895), Arnhem (1896), Haarlem (1896) en Utrecht (1898), Venlo (1912).

Aan het begin van de 20e eeuw werden alle filialen stuk voor stuk omgezet in NV's, maar de aandelen bleven in handen van de familie.

De keten maakte deel uit van hetzelfde concern als de Bijenkorf na een fusie tussen de moederbedrijven KBB (Koninklijke Bijenkorf Beheer) en Vendex (V&D) onder de naam Vendex KBB (later Maxeda). V&D werd (inclusief La Place) vervolgens in 2010 verkocht aan de huidige eigenaar: Sun European Partners (onderdeel van Sun Capital Partners).

Gedeeltes uit http://nl.wikipedia.org/wiki/V%26D
quote:
19 januari

Alle werknemers van V&D moeten salaris inleveren. Het gaat om ''een structurele salarisbijdrage van 5,8 procent'' die per 1 februari wordt doorgevoerd.
V&D schrapt verder vijftig van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam. Dat maakt het warenhuisconcern maandag bekend.

De maatregelen zijn volgens het bedrijf nodig ''om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt''. Daarvoor moeten kosten structureel omlaag.

Naast het loonoffer streeft V&D ook naar verdere versobering van de arbeidsvoorwaarden. De vakbonden en ondernemingsraad zijn over de maatregelen geïnformeerd, aldus een woordvoerster.

Huurcontracten

Het bedrijf kondigt verder aan te gaan heronderhandelen over alle huurcontracten. Het doel is de huurlasten permanent te verlagen. V&D heeft 63 vestigingen in Nederland.

"Dit alles is nodig om de strategie van V&D te continueren en aan te laten sluiten bij de huidige trends en de marktontwikkelingen", aldus waanemend ceo Don Roach.

V&D leed in 2013 een nettoverlies van 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet beschikbaar.

Het concern maakt ook bekend John van der Ent per 1 maart 2015 tot nieuwe ceo te benoemen. Van der Ent was eerder directeur van Etam Groep en werkte ooit als bedrijfsleider bij V&D. Hij volgt Jacob de Jonge op, die in augustus vorig jaar plotseling vertrok. Roach nam hierop tijdelijk het roer over.

Buiten proportie

Martijn den Heijer, beestuurder bij CNV Dienstenbond, noemt de loonmaatregel "buiten proportioneel". Bovendien biedt het volgens hem "geen enkele structurele oplossing voor de problemen waar V&D mee kampt."

Hoewel de vakbondsman begrijpt dat er ingegrepen moet worden bij het warenhuis, zegt hij enorm geschrokken te zijn van de manier waarop. ''Het genoemde percentage is astronomisch en is een ramp voor het personeel, zeker voor de mensen in de lage loonschalen. Bovendien biedt het de werknemers geen enkele zekerheid op behoud van werk", aldus Den Heijer.

http://www.nu.nl/ondernem(...)laris-inleveren.html
quote:
27 januari

Ruim honderd medewerkers van V&D stappen naar de rechter vanwege de salarisverlaging die hen is opgelegd door hun werkgever.
Dat bevestigt FNV-bestuurder Niels Suijker dinsdag na berichtgeving van de Volkskrant.

Volgens FNV-bestuurslid Niels Suijker gaat "een overgrote meerderheid van de leden zeker procederen tegen deze eenzijdige maatregel van V&D".

Dat werd maandagavond duidelijk tijdens verschillende bijeenkomsten die in het land georganiseerd waren voor de medewerkers. Deze week staan ook nog bijeenkomsten op de planning in Utrecht, Deventer, Rotterdam en Weert.

Suijker verwacht dan ook nog meer aanmeldingen. Hij wil vanuit de bond een collectieve procedure gaan regelen. Die zal wel pas opgestart worden als de loonstrookjes van volgende maand op de deurmat liggen. Het loonoffer bij V&D wordt per 1 februari doorgevoerd.

Loonstrookjes

De medewerkers zijn van plan om direct na het ontvangen van de loonstrookjes van februari de gang naar de rechter te maken. De vakbonden De Unie, FNV en CNV, waar de medewerkers bij aangesloten zijn, lieten weten juridische ondersteuning te verlenen. Mogelijk wordt een collectieve zaak aangespannen.

Alle medewerkers van V&D moeten per 1 februari 5,8 procent van hun salaris inleveren. Verder schrapt het bedrijf 50 van de 450 arbeidsplaatsen op het service center in Amsterdam.

Volgens de warenhuisketen zijn de maatregelen nodig "om te kunnen concurreren met nieuwe aanbieders en de groeiende onlinemarkt". Daarvoor moeten kosten structureel omlaag. V&D wil naast het korten van de medewerkers ook dat de huurlasten omlaag gaan.

V&D, eigendom van de investeringsmaatschappij Sun Capital, draait al een paar jaar met verlies. In 2013 liep het nettoverlies op tot 42 miljoen euro op een omzet van 619 miljoen euro. Cijfers over 2014 zijn nog niet bekend.

http://www.nu.nl/ondernem(...)e-lager-salaris.html
quote:
30 januari

Vastgoedeigenaar IEF Capital neemt juridische stappen tegen warenhuis V&D. Het bedrijf eist dat V&D vier toplocaties ontruimt als er geen huur betaald wordt. Het gaat om panden in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Maastricht.

De huur wordt door V&D meestal voor de eerste van de maand betaald. Vandaag is de huur niet overgemaakt naar in ieder geval drie eigenaren van samen meer dan vijftien panden. V&D liet eerder al weten niet van zins te zijn de huur de komende maanden over te maken. Het bedrijf staat er slecht voor en vroeg ook werknemers al om een loonoffer.

"Enige oplossing"

IEF Capital heeft de afgelopen week een voorstel gedaan waarbij V&D vierkante meters inlevert in ruil voor huurverlaging. De vastgoedeigenaar laat weten dat de Amerikaanse aandeelhouder van V&D die afspraak niet ziet zitten.

In een verklaring schrijft het bedrijf: "IEF Capital betreurt dit zeer en ziet geen andere oplossing dan in een kort geding ontruiming van haar winkels te vorderen. Het financiële belang is erg groot voor IEF Capital en zij wenst zo snel mogelijk in staat te zijn de panden aan andere partijen te verhuren om de schade voor IEF Capital zoveel mogelijk te beperken."

V&D is teleurgesteld over de stap van IEF Capital.

"Buitenproportionele vraag"

Ook andere eigenaren willen net als IEF Capital komende week juridische stappen ondernemen als betaling uitblijft. De eigenaar van Elizen Vastgoed eist dat V&D zijn verplichtingen nakomt: "Wij hebben ons in ons bijna 50-jarige bestaan nog nooit geconfronteerd gezien met zo'n buitenproportionele vraag."

Komende week komen eigenaren van panden waar V&D in huist bijeen om te praten over hoe ze met de opstelling van het warenhuis kunnen omgaan.

http://nos.nl/artikel/2016351
quote:
Facts & Figures

V&D bestaat sinds 1887 en is inmiddels uitgegroeid tot een begrip. Met 63 vestigingen op A-locaties, een webshop, ruim tienduizend medewerkers, een warenhuisbreed assortiment met meer dan 4.000 shop-in-shops en per jaar zo’n 100 miljoen bezoekers is V&D het grootste warenhuis van Nederland.

1887 Oprichting V&D met Vroom & Dreesmann ‘Magazijn de zon’ in Amsterdam
1927 V&D introduceert eerste huis-aan-huis magazine van Nederland
1972 Oprichting Vendex
1987 Oprichting La Place
1999 Fusie met KBB, ontstaan van Vendex KBB
2004 Investeerdersgroep (waaronder KKR, Alpinvest, Permira) nieuwe eigenaar Vendex KBB
2006 Naamswijziging van Vendex KBB naar Maxeda
2007 Start rebranding V&D
2008 Start vd.nl
2010 Nieuwe eigenaar van V&D: Sun European Partners
2011 Start bouw nieuw distributiecentrum te Nieuwegein
2012 125 jaar V&D
2013 Opening 63ste V&D vestiging, V&D Vlaardingen
2014 Start V&D Blog

Aantal vestigingen: 63 en een webshop
Aantal werknemers: 10.000
Aantal distributiecentra: 1
Aantallen bezoekers per jaar: 10 miljoen bezoekers
Aantal A-merken shop-in-shops: meer dan 4.000 merken
Aantal La Place Restaurants, La Place Café’s en La Place Express: ruim 250

http://www.vd.nl/content_page.jsf?page=algemeen_factsfigures_page
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_158493322
Wel triest dit trouwens, het personeel van V&D wordt kennelijk ook nog eens geacht eerste kerstdag te werken?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 12:26:59 #3
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493366
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:27:45 #4
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493382
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:26 schreef Maraca het volgende:
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
op 1ste kerstdag? Je verwacht het niet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493396
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:26 schreef Maraca het volgende:
Waarom denk je dat ik de FOK! meet naar morgen wilde verplaatsen? :P Maar verwacht eigenlijk dat ze morgen wel dicht zijn :?
Eerste Kerstdag dicht? Ongelofelijk.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:28:36 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493398
Stel je zoekt wat uit bij V&D, gaat naar de kassa, miep zegt, dat is 19,50.
Je legt een cadeaubon van 20 euro neer en zegt, klopt zo en loopt weg
Is dat winkeldiefstal?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:29:26 #7
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493415
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:27 schreef donald_dick het volgende:

[..]

op 1ste kerstdag? Je verwacht het niet.
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:28 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Eerste Kerstdag dicht? Ongelofelijk.
|:( dat zeg ik toch
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493422
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Maraca het volgende:

[..]

[..]

|:( dat zeg ik toch
Nee. :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:30:03 #9
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493423
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Stel je zoekt wat uit bij V&D, gaat naar de kassa, miep zegt, dat is 19,50.
Je legt een cadeaubon van 20 euro neer en zegt, klopt zo en loopt weg
Is dat winkeldiefstal?
Ja, want het is geen geldig betaalmiddel.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:30:29 #10
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493434
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee. :P
Wellus }:|
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:30:51 #11
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493446
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:29 schreef Maraca het volgende:

[..]


[..]

|:( dat zeg ik toch
nee, dat doe je niet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:31:16 #12
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493453
Hoewel de Dirk bij mij om de hoek gewoon open is morgen.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493455
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Wellus }:|
Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:32:37 #14
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493480
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
neem een gemiddelde waarde van 25 euro en je bent zo van je schuld af :D
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_158493490
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:32 schreef donald_dick het volgende:

[..]

neem een gemiddelde waarde van 25 euro en je bent zo van je schuld af :D
9,5 miljoen euro, trouwens :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:33:49 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493510
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:30 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ja, want het is geen geldig betaalmiddel.
Het is een vordering, maar is het diefstal.
Tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn is bedrog/fraude
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:33:50 #17
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493512
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:31 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Nee.

9,5 miljoen aan cadeaukaarten in omloop :') ja lullig.
Doe eens lief. Ik krijg m'n pakketje niet meer ;(
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493530
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Maraca het volgende:

[..]

Doe eens lief. Ik krijg m'n pakketje niet meer ;(
Ik weet niet wat je besteld hebt, maar ik had uberhaupt niet meer online bij V&D besteld door wat begin dit jaar allemaal liep... :P
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:35:10 #19
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493533
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Studiotje het volgende:

[..]

9,5 miljoen euro, trouwens :P
ja, je doet een marretje
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:13 #20
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493564
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is een vordering, maar is het diefstal.
Tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn is bedrog/fraude
Het is een (momenteel) oninbare vordering. Die vordering blijft wel bestaan, maar je bent geen preferente schuldeiser. Je zal dus achteraan moeten sluiten (of tot anders wordt besloten). Daarom kun je de vordering (nog) niet innen.

En tegoedbonnen verkopen die waardeloos zijn hebben ze niet gedaan. Op het moment dat ze wisten dat ze ongeldig waren is de verkoop gestaakt. Op het moment dat ze nog wel bonnen verkochten mochten ze dat gewoon. Beter nog, als ze daarmee zouden zijn gestopt voordat uitspraak gedaan zou zijn, zouden ze mogelijk zelfs beschuldigd kunnen worden van faillissementsfraude.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 12:36:53 #21
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493587
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:34 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Ik weet niet wat je besteld hebt, maar ik had uberhaupt niet meer online bij V&D besteld door wat begin dit jaar allemaal liep... :P
Was weggezakt ;( Maar goed, er is nog wel een kans dat ik m'n geld zie :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:37:33 #22
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493602
Ik ga zo ff de V&D in :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:37:49 #23
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493605
quote:
1s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:35 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ja, je doet een marretje
Ik zal voortaan wel degene quoten waar ik op reageerde. Dan is het voor jullie niet zo verwarrend :*
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493607
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:36 schreef Maraca het volgende:

[..]

Was weggezakt ;( Maar goed, er is nog wel een kans dat ik m'n geld zie :P
Paypal _O_

Was net wel druk bij de V&D hiero :P
  donderdag 24 december 2015 @ 12:38:09 #25
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493610
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef Studiotje het volgende:

[..]

Paypal _O_

Was net wel druk bij de V&D hiero :P
Ja, zo blij dat ik daarmee heb betaald :D
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493654
't is gewoon een marketing stunt dit, van V&D. Om zoveel mensen naar de winkels te krijgen omdat het wel eens snel voorbij kan zijn en iedereen boos maken dat hun bon niet meer geldig is. En opeens kan het straks weer en komt iedereen weer langs! :D
  donderdag 24 december 2015 @ 12:41:05 #27
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493669
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:40 schreef Studiotje het volgende:
't is gewoon een marketing stunt dit, van V&D. Om zoveel mensen naar de winkels te krijgen omdat het wel eens snel voorbij kan zijn en iedereen boos maken dat hun bon niet meer geldig is. En opeens kan het straks weer en komt iedereen weer langs! :D
Ik zou de gast van marketing ontslaan :+
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493686
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:37 schreef donald_dick het volgende:
Ik ga zo ff de V&D in :P
Pics or it didn't happen!
Somebody that I used to know
pi_158493687
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:41 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik zou de gast van marketing ontslaan :+
True. Denk dat dat de woordvoerder was, leek de eerste de beste man met baard die in de doelgroep past en dus het riedeltje moest ophoesten.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:42:31 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_158493695
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:41 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ik zou de gast van marketing ontslaan :+
en hard ook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_158493726
Maareh, als ik dus nú nog iets zou kopen bij V&D kan ik het dus niet omruilen en geven ze er ook geen garantie meer op of hoe zit dat?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  donderdag 24 december 2015 @ 12:45:32 #32
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493762
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:44 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Maareh, als ik dus nú nog iets zou kopen bij V&D kan ik het dus niet omruilen en geven ze er ook geen garantie meer op of hoe zit dat?
Ruilen kan sinds gisteren weer (zou het wel voor de zekerheid navragen), retourneren kan niet. Garantie weet ik niet.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493780
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:44 schreef Grrrrrrrr het volgende:
Maareh, als ik dus nú nog iets zou kopen bij V&D kan ik het dus niet omruilen en geven ze er ook geen garantie meer op of hoe zit dat?
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:45 schreef Maraca het volgende:

[..]

Ruilen kan sinds gisteren weer (zou het wel voor de zekerheid navragen), retourneren kan niet. Garantie weet ik niet.
Je hebt altijd fabrieksgarantie. In de winkel zal je waarschijnlijk niet zoveel voor elkaar krijgen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:47:23 #34
254662 joers1
Calvus Interscriptus
pi_158493792
We zullen zien....
Liever één keer met Sneeuwwitje, dan zeven keer met de dwergen.
  donderdag 24 december 2015 @ 12:47:28 #35
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493794
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:46 schreef Studiotje het volgende:

[..]

[..]

Je hebt altijd fabrieksgarantie. In de winkel zal je waarschijnlijk niet zoveel voor elkaar krijgen.
Je hebt inderdaad fabrieksgarantie, maar de vraag is of je direct bij de fabrikant kan aankloppen. Dat weet ik niet.
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158493810
✯✯✯ RIP JC 24-3-1-6 = 14
pi_158493840
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:47 schreef Maraca het volgende:

[..]

Je hebt inderdaad fabrieksgarantie, maar de vraag is of je direct bij de fabrikant kan aankloppen. Dat weet ik niet.
Bij de meeste wel. Bij electronica kun je meestal zo'n hulp nummer bellen en die verwijzen je dan door naar een punt of dat je het moet opsturen. Ook word er wel eens bij faillissementen geregeld dat men voor bepaalde producten zich kunnen melden bij andere winkels. :P

V&D huismerk of merken van zichzelf is dan daarentegen weer moeilijk als ze echt op de fles gaan. :P
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 12:56:49 #38
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158493961
quote:
10s.gif Op donderdag 24 december 2015 12:42 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Pics or it didn't happen!
meh, maar het is nog best druk in v en d kalverstraat
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 12:57:51 #39
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158493979
Valt me nog mee dat "klantenservice" niet zit te trollen op de V&D facebook
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494030
Klikbaar:

DSC_2187_zpslarclfpq.jpg

Dat "in de winkels die open zijn" is alvast een fijne disclaimer :+
Maar als het personeel nu niet bereid is om tegen een paarhonderd % overurentoeslag (waarvan ze maar moeten zien of ze het nog uitbetaald krijgen) eerste kerstdag te werken dan begrijp ik dat heel goed.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:00:40 #41
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494036
30hpky9.jpg

Vooruit dan
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 24 december 2015 @ 13:01:21 #42
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494049
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef Leandra het volgende:
Klikbaar:

[ afbeelding ]

Dat "in de winkels die open zijn" is alvast een fijne disclaimer :+
Maar als het personeel nu niet bereid is om tegen een paarhonderd % overurentoeslag (waarvan ze maar moeten zien of ze het nog uitbetaald krijgen) eerste kerstdag te werken dan begrijp ik dat heel goed.
Heel bot, maar het personeel is verplicht om te werken (conform hun contract). Tenminste, als ze geld willen zien :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
  donderdag 24 december 2015 @ 13:01:31 #43
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_158494053
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 11:14 schreef Leandra het volgende:
Waar was al dat commentaar toen de fotografen kapotgingen doordat mensen zelf printers hebben en digitaal gingen fotograferen?
Niet voor het één of ander, er zijn heel wat fotografen over de kop gegaan en die zijn overgebleven verdienen minder en moeten vaak er wat bij doen om te kunnen overleven. Het aantal (beroeps)fotografen, daalt jaarlijks.
quote:
Bron: http://files.goc.nl/files/pdf/Beeldende%20kunst/10%20BK%20Brancheonderzoek_Fotografen.pdf
De opkomst van het gebruik van digitale fotografie door niet-professionele fotografen ziet 80% van de fotografen als een bedreiging voor de eigen fotografische werkzaamheden. Het aantal fotografen dat deze opkomst als bedreiging ziet is sinds 2005 iets toegenomen.
Ook de verdiensten zijn geen hosanna. Gemiddeld heeft een (zelfstandig) fotograaf ruwweg ca ¤50K omzet waarvan na aftrek van kosten/inkkop/(dure)investeringen, een inkomen van krap ¤2000 per maand overblijft. Voordat de digitale fotografie toesloeg verdienden de fotograaf structureel meer. Zorgelijk daarbij is ook dat steeds minder ondernemers een pensioen(verzekering) hebben. De winkel is het "tanende" appeltje.

Het gevaar van publiciteitsgeile media is dat je snel je blind staart op diegenen die in het zg. rijkere voetlicht komen. De toppers zullen en blijven altijd een goed inkomen houden omdat die vooral werken vanuit hun "toegemeten" kunde/exclusiviteit. Helaas kunnen zij/wij niet allemaal die Rembrandt of unieke BOL winkel zijn die overstapt op robots.

Dan zeggen dat ondernemer/werknemers wat anders moeten gaan doen/ontwikkelen is niet eerlijk. Vooral omdat de markt (steeds sneller) zich omvormt dan je kunt volgen en het ook simpelweg onmogelijk is dat dit door iedereen kan worden bewandeld.
Er zijn nu 100.000 winkels in Nederland. Afhankelijk welk belang je dient, zijn dat er tussen 2.000 en 20.000 te veel.

Het warenhuis/supermarkt zorgden voor uitdunning van de lokale gebruikswinkels, de online-winkels doen nu hetzelfde voor warenhuizen. Een winkel heeft eigenlijk alleen maar zin wanneer je (als exclusieve beleving) iets te (ver)tonen hebt en dat product onmiddellijk of binnen een aantal uur aan de klant tegen betaling kan leveren. De rest zal online gaan met als gevolg een verdere uitdunning van het winkelbestand.
Hegel: "De waarheid is subjectief"
  donderdag 24 december 2015 @ 13:01:32 #44
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494054
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef donald_dick het volgende:
[ afbeelding ]

Vooruit dan
Sterkte :P
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494080
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef donald_dick het volgende:
[ afbeelding ]

Vooruit dan
Vooruit & Dan?
✯✯✯ RIP JC 24-3-1-6 = 14
pi_158494106
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:01 schreef Maraca het volgende:

[..]

Heel bot, maar het personeel is verplicht om te werken (conform hun contract). Tenminste, als ze geld willen zien :P
Eerste kerstdag?
En of ze geld zullen zien is natuurlijk sowieso de vraag in deze situatie.
Beter houden ze de winkels eerste kerstdag gewoon allemaal dicht, men kan toch niet meer op vd.nl uitzoeken welke winkels open zijn :+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  donderdag 24 december 2015 @ 13:07:25 #47
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_158494149
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:05 schreef Leandra het volgende:

[..]

Eerste kerstdag?
En of ze geld zullen zien is natuurlijk sowieso de vraag in deze situatie.
Beter houden ze de winkels eerste kerstdag gewoon allemaal dicht, men kan toch niet meer op vd.nl uitzoeken welke winkels open zijn :+
Nou ja, als ze normaal gesproken op die dag zouden werken wel :)
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_158494170
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:00 schreef donald_dick het volgende:
[ afbeelding ]

Vooruit dan
:D ^O^
Somebody that I used to know
  Moderator donderdag 24 december 2015 @ 13:10:19 #49
4036 crew  Cynix ®
The Original ®
pi_158494203
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:01 schreef Vallon het volgende:
Een winkel heeft eigenlijk alleen maar zin wanneer je (als exclusieve beleving) iets te (ver)tonen hebt en dat product onmiddellijk of binnen een aantal uur aan de klant tegen betaling kan leveren. De rest zal online gaan met als gevolg een verdere uitdunning van het winkelbestand.
Fysieke winkels zitten eigenlijk in een paradox:
Ze moeten een meerwaarde leveren door deskundig advies, een groot en direct beschikbaar assortiment en een stukje sociale beleving (een praatje, vriendelijkheid, attente benadering) en juist op al die aspecten wordt zwaar bezuinigd om te overleven, o.a. door het inhuren van 16-jarige drop-outs die je aanstaren alsof je hun rust of whatsapp-conversatie verstoort.

Ja, zo kom je ergens.
Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.
De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent.
  Eindredactie Games donderdag 24 december 2015 @ 13:11:21 #50
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_158494225
quote:
0s.gif Op donderdag 24 december 2015 13:03 schreef WhateverWhatever het volgende:

[..]

Vooruit & Dan?
iemand die hem snapt :P
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')