Dit klinkt fijn, welk recept gebruik je?quote:
quote:Op maandag 30 november 2015 20:31 schreef MrsDuck het volgende:
Maandag; bruine bonen met ui, spek en stroop
Soms.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:29 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Ik heb misschien een beetje een stomme vraag.
Zijn er hier mensen, die naast weekmenu's plannen, ook ver vooruit koken, voor een hele week bijvoorbeeld, of voor drie, vier dagen per keer?
Ik vind het lastig om dagelijks te koken, dus zou het liefst 3 of 4 maaltijden in 1 keer maken, zodat ik voor drie of vier dagen eten klaar heb.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:32 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Soms.
Ik had bijv. dit weekend nog ruim 1 kg aardappels liggen. Daar heb ik 1 kg zuurkool bijgekocht, stamppot van gemaakt en in 5 porties ingevroren.
Van de stamppot boerenkool maak ik ook 4/5 porties. Dus daar kunnen er vrijdag ook nog 2 of 3 van in de vriezer.
Als je een vriezer hebt niet. Van stamppot, pastasaus, rijstprutjes en ovenschotels kun je makkelijk meerdere porties maken en invriezen.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:33 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Ik vind het lastig om dagelijks te koken, dus zou het liefst 3 of 4 maaltijden in 1 keer maken, zodat ik voor drie of vier dagen eten klaar heb.
Maar dat lijkt me zo lastig als je niet 4 dagen achter elkaar hetzelfde wil eten?
Geen adijviestamppot, das echt nie tofquote:Op maandag 4 januari 2016 17:35 schreef Lot_1 het volgende:
Als je een vriezer hebt is dat prima te doen. Ik zou dan vooral veel soep, pastasaus en stamppotten maken. Die zijn nog heerlijk als je ze weer ontdooit.
Ik vind moussaka echt fantastisch. Veel groente, makkelijk, goed in te vriezen, goed op te warmen, relatief goedkoop.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:37 schreef Lot_1 het volgende:
Nee, andijvie werkt minder goed. Ovenschotels maak ik nooit zo heel veel van. Maar eigenlijk kan vrij veel wel als je niet te kritisch bent Lasagna kan bijvoorbeeld ook prima. Dingen met rijst kun je ook prima invriezen
Bij ons gaat het haast altijd in de koelkast of vriezer als er nog over is.
Kijk, superidee.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:35 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Als je een vriezer hebt niet. Van stamppot, pastasaus, rijstprutjes en ovenschotels kun je makkelijk meerdere porties maken en invriezen.
Iedere ochtend wat uit je vriezer halen en 's avonds opwarmen.
Je zou ook op bijv. zondagavond een stamppot (2 porties) en een quiche (2 porties) kunnen maken, kan je maandag stamppot, dinsdag quiche, woensdag stamppot en donderdag weer quiche eten.
Dees:quote:Op maandag 4 januari 2016 17:41 schreef Lot_1 het volgende:
Heb je een goed recept voor die moussaka?
Vooral met soepen en sausen maak ik vaak veel te veel in mijn enthousiasme
Ik ben niet zo een rijsteterquote:Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij
Thanks!quote:Op maandag 4 januari 2016 17:43 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dees:
http://www.feastingathome.com/rustic-eggplant-moussaka/
Ik gebruik meestal gewoon rundergehakt, 600 gram voor 4 porties. En 1 kg aubergines.
ik had ook een voorraad in de vriezer toen ik nog alleen woonde.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij
Rijst en pasta altijd vers koken. Ik vries inderdaad veel in. Sauzen, soepen en stoofpotjes. Ik koop op de markt van die aluminium bakjes. Dat zijn perfecte porties voor bijvoorbeeld lasagne, dan kook ik speciaal voor de vriezer. Of ik vul zo'n bakje voor de helft met chili con carne. Wanneer ik het dan wil eten gooi ik er wat nacho's en kaas overheen, gooi het in de oven en eet het daarna met een lepel zure room. Te lekker.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij
maak je die lasagne dan in die bakjes, of gewoon in een grote ovenschaal, en portioneer je het later in die bakjes om het daarna in te vriezen?quote:Op maandag 4 januari 2016 19:25 schreef Myraela het volgende:
[..]
Rijst en pasta altijd vers koken. Ik vries inderdaad veel in. Sauzen, soepen en stoofpotjes. Ik koop op de markt van die aluminium bakjes. Dat zijn perfecte porties voor bijvoorbeeld lasagne, dan kook ik speciaal voor de vriezer. Of ik vul zo'n bakje voor de helft met chili con carne. Wanneer ik het dan wil eten gooi ik er wat nacho's en kaas overheen, gooi het in de oven en eet het daarna met een lepel zure room. Te lekker.
Het is ook lekker om zelf dingen in het zuur te zetten. Als fris bijgerechtje.
Ik maak het in die bakjes. Scheelt overscheppen.quote:Op maandag 4 januari 2016 20:22 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
maak je die lasagne dan in die bakjes, of gewoon in een grote ovenschaal, en portioneer je het later in die bakjes om het daarna in te vriezen?
Hou je je eigenlijk altijd aan je weekmenu's? Heel knap hoor! Je hebt disciplinequote:Op zondag 30 oktober 2016 20:51 schreef 0nderdeurtje het volgende:
Maandag: Hutspot met hachee
Dinsdag: Broodje hamburger en salade
Woensdag:Oosterse kippensoep met noodles en taugé
Donderdag: Penne met roomsaus met champignons, courgette en spekjes
Vrijdag: Wortels en doperwtjes, gekookte aardappels & kipschnitzel
Zaterdag: Sajoerboontjes met rijst & kippenpoot
Zondag: Rijst met roerbakgroente en chili/knoflook garnalen
Hoihoi, jazeker! We hebben het niet breed dus eigenlijk kunnen we het ons ook niet echt veroorloven om er van af te wijken. Dus dan krijg je automatisch discipline haha. Heel soms gebeurt het wel hoor maar dat zal niet vaker dan 1 keer per maand zijn. Verder kunnen de dagen wel eens worden omgedraait als iets eerder op moet dan het ander.quote:Op zondag 30 oktober 2016 21:55 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Hou je je eigenlijk altijd aan je weekmenu's? Heel knap hoor! Je hebt discipline
Respect hoor, heel erg knapquote:Op zondag 30 oktober 2016 22:04 schreef 0nderdeurtje het volgende:
[..]
Hoihoi, jazeker! We hebben het niet breed dus eigenlijk kunnen we het ons ook niet echt veroorloven om er van af te wijken. Dus dan krijg je automatisch discipline haha. Heel soms gebeurt het wel hoor maar dat zal niet vaker dan 1 keer per maand zijn. Verder kunnen de dagen wel eens worden omgedraait als iets eerder op moet dan het ander.
Denk dat er misschien bedoelt wordt dat er toch iets anders gegeten wordt dan er in de weekplanning staat. In dat geval hou ik me er aan en worden de gerechten gegeten die in de week op het menu staan. Maar zoals ik zei, als de sla een dag eerder op moet dan eten we dat gerecht waarin dat gebruikt wordt gewoon eerst. Nu plan ik wel mijn gerechten zo dat de dingen die echt vers zijn het eerst op gaan. Dingen die ik in de vriezer heb liggen later in de week.quote:Op maandag 31 oktober 2016 12:29 schreef Elleska het volgende:
Is dat zo vreemd dan? dit topic heeft niet voor niets al 10 delen.
ik ben overigens niet zo stipt als 0nderdeurtje. ik plan 7 gerechten maar bekijk op de dag zelf wat het beste uitkomt. soms veranderd de planning en schuift een gerecht door naar de volgende week.
Wat is tacotaart? Dat klinkt wel goed :pquote:Op zondag 13 november 2016 13:16 schreef 0nderdeurtje het volgende:
Ma: Noodles met gemarineerde pangasius blokjes en roerbakgroente
Di: Tacotaart
Wo: Macaroni met gehakt en italiaanse groente
Do: Thaise kipcurry met aubergine en sperziebonen
Vrij: Rode kool, aardappels en speklapje
Za: Vriezer kliekjes
Zo: Vriezerkliekjes
Donald Trump mode: "That is a cake made of mexican taco's "quote:Op zondag 27 november 2016 23:15 schreef Platina het volgende:
Wat is tacotaart? Dat klinkt wel goed :p
http://www.lekkerensimpel.com/tacotaart/quote:Op zondag 27 november 2016 23:15 schreef Platina het volgende:
[..]
Wat is tacotaart? Dat klinkt wel goed :p
Hoe ziet een restjesdag er dan uit? Maak je daar een nieuw gerecht mee of eet je zalm met enchilada, curry, satesaus en spekjes ofzo?quote:Op woensdag 24 mei 2017 17:01 schreef Burdie het volgende:
Leuk topic! inspiratie .
Wij hebben vaak 'vaste' maaltijddagen in de week, zoals maandag AGV, dinsdag restjes. Doen jullie ook zoiets?
Misschien ook leuk te vermelden, ik kook voor 2 volwassenen en 2 kinderen (3 en 0 jaar).
Doen jullie ook maar 1 of 2x per week boodschappen? Wij schuiven wel vaak in het schema, en eten regelmatig uit de vriezer.
Wij komen net terug van vakantie en vooralsnog ziet het schema er zo uit:
Wo: Pizza's
Do: Enchiladas
Vr: Kipsaté met friet of rijst en salade
Za: Groene curry met basmatirijst
Zo: Pasta pesto met gerookte zalm en geitenkaas
Ma: Broccoli, aardappelschijfjes, spekjes, stukje vlees uit de vriezer
Di: Restjes
We houden vaak wel voor één persoon over van een maaltijd, dus dan eten we allemaal wat anders .quote:Op vrijdag 26 mei 2017 17:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hoe ziet een restjesdag er dan uit? Maak je daar een nieuw gerecht mee of eet je zalm met enchilada, curry, satesaus en spekjes ofzo?
Dat klinkt een stuk eetbaarder dan wat ik schreefquote:Op vrijdag 26 mei 2017 23:11 schreef Burdie het volgende:
[..]
We houden vaak wel voor één persoon over van een maaltijd, dus dan eten we allemaal wat anders .
Dat klinkt goed heb je een recept?quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef Ewelina het volgende:
Komende week in willekeurige volgorde :
- Surinaamse kleverige kip uit de oven met rijst / nasi en salade
-
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.quote:Op zondag 6 augustus 2017 20:12 schreef Burdie het volgende:
[..]
Dat klinkt goed heb je een recept?
Rendang, ook een goed idee. Of smoor djawa, gaat ook op ons menu voor de komende week (ik keek hier nu toevallig voor inspiratie).
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef Ewelina het volgende:
Komende week in willekeurige volgorde :
- Surinaamse kleverige kip uit de oven met rijst / nasi en salade
- Krieltjes met gegrilde groenten (aubergine, paprika, ui, courgette, broccoli, champignons)
- Rendang met rijst
- Hartige vegetarische plaattaart
- Broodje hamburger
- Curry
Pompoensoep!quote:Op maandag 7 augustus 2017 18:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.
Iemand suggesties ?
https://www.bbcgoodfood.c(...)curry-with-chickpeasquote:Op maandag 7 augustus 2017 18:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
O ja. Ik was nog vergeten dat ik pompoen in huis heb die vandaag of morgen op moet.
Iemand suggesties ?
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!quote:Op maandag 7 augustus 2017 10:41 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik heb uiteindelijk een marinade gemaakt die niet Surinaams te noemen was, maar wel lekker. De kip kwam er inderdaad wel kleverig uit en heerlijk mals.
Voor 750 gram kip heb ik het volgende gebruikt voor de marinade:
- 1 sjalot (fijngesneden)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels honing
- olie
- gemberpoeder
- zout
- zwarte peper
- chili
De kippendijen heb ik een hele middag laten marineren en vervolgens 50 minuten op 200 graden (hetelucht) in de oven gedaan.
Het originele recept staat hier en daarvoor gebruik je 5 kruiden poeder en sesamzaadjes maar dat had ik niet in huis (en ik hou niet van nootmuskaat). Denk dat sambal in de marinade ook lekker is, dit was best wel zoet ondanks de chili. Ik was lui en heb de kip gewoon in de oven gedaan met de marinade die al in de schaal zat, zodat de kip lekker ondergedompeld was. Halverwege de baktijd heb ik de kip even omgedraaid.
Heb er los nog een bosuitje overheen gedaan, smaakte prima. Uiteindelijk heb ik er basmatirijst bij gegeten met gegrilde cherrytomaten.
Wil deze ook nog maken. Dat was eigenlijk het plan, maar ik had geen rijstazijn, sesamolie en bruine basterdsuiker in huis.
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 10:30 schreef Burdie het volgende:
[..]
Top, dank je! Die laatste gaat hier op het menu van deze week!
Die bedoel ik ja . Staat voor komend weekend op de planning (maar dat zag je zelf ook al ) ik laat het weten!quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 13:46 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Graag gedaan, kun je laten weten hoe die laatste (ik neem aan dat je de Koreaanse kip van Paulines keuken bedoelt) was ? Wil die ook nog maken binnenkort.
Hahahaha, duidelijk !quote:Op zondag 13 augustus 2017 08:23 schreef Burdie het volgende:
[..]
Gisteren gegeten en ik zal je zeggen... ik heb TIJDENS het eten nog meer staan koken omdat het zo lekker was dat alles op ging .
quote:Op zondag 13 augustus 2017 18:09 schreef nectarientje het volgende:
Dinsdag: de hierboven genoemde Koreaanse kip
Oh my oh my oh my.. wat was dat lekker zegquote:
Heb je geen vriezer?quote:Op zondag 8 oktober 2017 10:04 schreef Ewelina het volgende:
Nadeel van alleen wonen is dat je vaak dezelfde dingen eet... van een pan curry eet je toch 2-3 dagen.
Alleen een klein vriesvakje waar 1 brood in kan en nog 2 doosjes saus oid.quote:
Scotch eggs wil ik altijd nog eens maken, hoe maak jij ze? Gewoon gehakt of? Want ze gebruiken normaal worstvlees er voor toch?quote:Op zondag 8 oktober 2017 11:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Zo: friet, frikandellen van de boer, scotch eggs, witlofsalade
Ma: wortel, venkel, champignon, chorizo, ricotta uit de oven met rosti
Di: gevulde pasta met champignons, blauwe kaas, rauwe ham, cherrytomaat, walnoot, rucola en roomsaus
Wo: rozemarijnkrieltjes, bloemkool, vriezervlees, kaassaus
Do: boerenkoolquiche
Hoi, wat is kleefkip?quote:Op zaterdag 7 oktober 2017 07:39 schreef Burdie het volgende:
Zaterdag: kipblokjes met noedels
Zondag: feestje, dus ws Chinees halen
Maandag: kleefkip met rijst (vorige week niet gegeten)
Dinsdag: gevulde paprika's
Woensdag: bietenstamppot met falafel
Donderdag: penne
Vrijdag: uit eten
Euh, gekocht bij Marks & Spencer.quote:Op zondag 8 oktober 2017 13:07 schreef anndb het volgende:
[..]
Scotch eggs wil ik altijd nog eens maken, hoe maak jij ze? Gewoon gehakt of? Want ze gebruiken normaal worstvlees er voor toch?
Ziet er wel lekker uit, ga ik een keer proberen.quote:Op zondag 8 oktober 2017 14:47 schreef Burdie het volgende:
[..]
Een recept uit Paulines keuken, maar ik maak 'm zelf zo .
Een andere saus ipv de kaassaus?quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 08:42 schreef Burdie het volgende:
Ik ben het nieuwe weekmenu in elkaar aan het puzzelen, en wil graag kaasfondue eten. Mijn man lust dat niet (en van de kinderen weet ik het niet), wat zal ik dan voor hem maken? Iemand suggesties?
Maar dat is toch een compleet ander gerecht dan .quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 08:48 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Een andere saus ipv de kaassaus?
Tomatensaus en wat pasta, of pindasaus en wat rijst?
Dat is wel een makkelijke combinatie denk ikquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 09:56 schreef Burdie het volgende:
[..]
Maar dat is toch een compleet ander gerecht dan .
Ik denk dat ik er kruidenboter bij ga maken, misschien wat soep en een maaltijdsalade. Kunnen we iig het stokbrood delen .
Ik heb nog nooit kaasfondue gegeten, maar ik meende dat dat inhield dat je allerlei dingen in kaassaus stopte. Dus dacht ik, dan kan hij dezelfde dingen in een andere saus stoppenquote:Op vrijdag 20 oktober 2017 09:56 schreef Burdie het volgende:
[..]
Maar dat is toch een compleet ander gerecht dan .
Ik denk dat ik er kruidenboter bij ga maken, misschien wat soep en een maaltijdsalade. Kunnen we iig het stokbrood delen .
Kaasfondue is brood in gesmolten kaas dippen .quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 13:09 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit kaasfondue gegeten, maar ik meende dat dat inhield dat je allerlei dingen in kaassaus stopte. Dus dacht ik, dan kan hij dezelfde dingen in een andere saus stoppen
Oh, dan. Dan is een ander beleg voor het brood inderdaad een slimmer idee.quote:Op vrijdag 20 oktober 2017 13:21 schreef Burdie het volgende:
[..]
Kaasfondue is brood in gesmolten kaas dippen .
Afgelopen week ging een beetje anders een aantal maaltijden schuiven dus doorquote:Op vrijdag 16 februari 2018 13:18 schreef Burdie het volgende:
Schopje .
Vrijdag: ovenschotel met prei
Zaterdag: chili
Zondag: pasta bolognese
Maandag: pompoen-bataatstamppot
Dinsdag: risotto met paddestoelen
Woensdag: Italiaanse kip marsala
Donderdag: schnitzels met gebakken aardappeltjes en erwtjes
Heb je een recept van de mexicaanse salade? Klinkt lekker!quote:Op dinsdag 13 maart 2018 10:49 schreef Lonaa het volgende:
Ma: Hongaarse champignonsoep
Di: stamppot zuurkool met speklap
Wo: mexicaanse salade
Do: Rendang met plat brood en groenterestjes
Vrij: Lotusbroodjes met buikspek
Klinkt zeker lekker, en die Hongaarse champignonsoep ook!!quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:12 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Heb je een recept van de mexicaanse salade? Klinkt lekker!
Uhh. Hij is hoe ik mijn wraps maak, maar dan zonder wraps.quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:12 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Heb je een recept van de mexicaanse salade? Klinkt lekker!
http://www.closetcooking.com/2007/05/hungarian-mushroom-soup.htmlquote:Op woensdag 14 maart 2018 16:32 schreef soapie het volgende:
[..]
Klinkt zeker lekker, en die Hongaarse champignonsoep ook!!
Welk recept gebruikt voor die smoor djawa?quote:Op zondag 11 maart 2018 18:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ma: Kip, witlof en patat
Di; Smoor Djawa
Wo: Boerenkool met worst
Do: Mie met broccoli, champignons en varkensvlees
Vrij; KFC of pizza
Za: uit eten
Zo: Macaroni
Ga ik eens uitproberen, dank je wel!!quote:Op woensdag 14 maart 2018 17:05 schreef Lonaa het volgende:
[..]
http://www.closetcooking.com/2007/05/hungarian-mushroom-soup.html
Eentje die ik gepersonaliseerd heb naar eigen smaakquote:Op woensdag 14 maart 2018 17:18 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Welk recept gebruikt voor die smoor djawa?
Da's 2 keer kokenquote:Op maandag 26 maart 2018 11:11 schreef borisz het volgende:
Ma: Rode kool met krieltjes en worst
Di: Pasta, venkel en krab jamie 5 ingredienten
Wo: Restant ma
Do: Restant Di
Vr: Thuisbezorgd
Za: in IJmuiden
Zo: in IJmuiden
De verbouwing duurt minimaal 2quote:Op zaterdag 28 april 2018 05:41 schreef dodoria het volgende:
Dan eet je nog goed Lucky Strike, als je dat op tafel krijgt zonder kookplaat en aanrecht. Menigeen zou de hele week afhaal eten denk ik.
Hier, in willekeurige volgorde:
Shepherd’s pie (2x waarschijnlijk)
Gnocchi met zalm, kappertjes, broccoli en crème fraîche
Kip-noodle salade met mango, wortel, koriander en sesam
Steak tartare met friet en sla
Geroosterde kip met geroosterde groenten
Wat een lijdenswegquote:Op vrijdag 8 juni 2018 02:24 schreef dodoria het volgende:
Ik ben even bezig de vriezer leeg te maken, dus we hebben wat veel zelfgeschoten wild gebruikt de afgelopen week.
In willekeurige volgorde:
-eendenragu met rozijnen en pasta
-pompoensoep (van eendenbouillon ) en stokbrood met eendenrilette
-bolognese van gestoofde hertenschouder met macaroni (2x)
-shakshuka met zuurdesembrood
-risotto met vis
-geroosterde eend met sinaasappelsaus en geroosterde groenten
En dan heb ik nog steeds niet alle eend uit de vriezer en nog veel herten- en eendenbouillon om in sauzen te gebruiken de komende tijd....
Jouw vriezer wil ik ook wel leegmaken. :pquote:Op vrijdag 8 juni 2018 02:24 schreef dodoria het volgende:
Ik ben even bezig de vriezer leeg te maken, dus we hebben wat veel zelfgeschoten wild gebruikt de afgelopen week.
In willekeurige volgorde:
-eendenragu met rozijnen en pasta
-pompoensoep (van eendenbouillon ) en stokbrood met eendenrilette
-bolognese van gestoofde hertenschouder met macaroni (2x)
-shakshuka met zuurdesembrood
-risotto met vis
-geroosterde eend met sinaasappelsaus en geroosterde groenten
En dan heb ik nog steeds niet alle eend uit de vriezer en nog veel herten- en eendenbouillon om in sauzen te gebruiken de komende tijd....
Je mag ook even mijn man lenen, dan kan hij jouw vriezer vullen met eens en hertquote:Op zaterdag 16 juni 2018 20:31 schreef NewBalance het volgende:
[..]
Jouw vriezer wil ik ook wel leegmaken. :p
Het komt voornamelijk omdat ik enorm hamster. Ik doe niet de boodschappen die ik nu of volgende week nodig heb, ik koop wat ik ooit nodig zou kunnen hebben. Zo heb ik altijd afgeladen voorraadkasten en vriezers. En er zijn altijd dingen aan de datum die op moeten. Ik heb ook altijd wel wat over van de week er voor. Dan gaat er ineens blauwe kaas en spinazie door de lasagne en dan is hij weer heel anders dan de laatste keer dat ik het maakte.quote:Op maandag 18 juni 2018 02:28 schreef dodoria het volgende:
Lucky strike, ik vind dat jij altijd zo lekker en gevarieerd eet! Haal jij ergens inpsiratie vandaan als je moet bedenken wat je gaat eten? Want als ik even niks meer kan bedenken dan wordt het toch altijd gewoon weer spaghetti bolognese of lasagne... Dus als je wat tips hebt over waar je jouw inspiratie vandaan haalt zou dat welkom zijn!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |