abonnement Unibet Coolblue
pi_158822151
Nee, andijvie werkt minder goed. Ovenschotels maak ik nooit zo heel veel van. Maar eigenlijk kan vrij veel wel als je niet te kritisch bent :P Lasagna kan bijvoorbeeld ook prima. Dingen met rijst kun je ook prima invriezen :Y
Bij ons gaat het haast altijd in de koelkast of vriezer als er nog over is.
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158822208
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:37 schreef Lot_1 het volgende:
Nee, andijvie werkt minder goed. Ovenschotels maak ik nooit zo heel veel van. Maar eigenlijk kan vrij veel wel als je niet te kritisch bent :P Lasagna kan bijvoorbeeld ook prima. Dingen met rijst kun je ook prima invriezen :Y
Bij ons gaat het haast altijd in de koelkast of vriezer als er nog over is.
Ik vind moussaka echt fantastisch. Veel groente, makkelijk, goed in te vriezen, goed op te warmen, relatief goedkoop.

Zelf probeer ik genoeg te koken. Indien over dan volgende dag als lunch, of als het een mooie portie is inderdaad in de koelkast voor morgenavond of in de vriezer.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_158822253
Heb je een goed recept voor die moussaka?

Vooral met soepen en sausen maak ik vaak veel te veel in mijn enthousiasme :+
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_158822287
quote:
2s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:35 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Als je een vriezer hebt niet. :) Van stamppot, pastasaus, rijstprutjes en ovenschotels kun je makkelijk meerdere porties maken en invriezen.

Iedere ochtend wat uit je vriezer halen en 's avonds opwarmen.

Je zou ook op bijv. zondagavond een stamppot (2 porties) en een quiche (2 porties) kunnen maken, kan je maandag stamppot, dinsdag quiche, woensdag stamppot en donderdag weer quiche eten.
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij :@
pi_158822319
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:41 schreef Lot_1 het volgende:
Heb je een goed recept voor die moussaka?

Vooral met soepen en sausen maak ik vaak veel te veel in mijn enthousiasme :+
Dees:
http://www.feastingathome.com/rustic-eggplant-moussaka/

Ik gebruik meestal gewoon rundergehakt, 600 gram voor 4 porties. En 1 kg aubergines.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_158822333
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij :@
Ik ben niet zo een rijsteter :+

Maar nasi = opgebakken rijst en dat kan prima na invriezen. :Y
Sterkheidsbaas van alles.
pi_158822346
quote:
2s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:43 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Dees:
http://www.feastingathome.com/rustic-eggplant-moussaka/

Ik gebruik meestal gewoon rundergehakt, 600 gram voor 4 porties. En 1 kg aubergines.
Thanks! :9
freedom is just another word for nothing left to lose
  maandag 4 januari 2016 @ 17:50:53 #33
94900 Shakkara
Bom Jihad President Cocaine
pi_158822483
Maandag: Tiki masala kip met gele rijst
Dinsdag: Biefstukpuntjes en gepofte aardappel met boter, kaas, groene pepers en geroosterde uitjes
Woensdag: Bruine bol met hamburger gebakken in teriyakisaus en balsamicoazijn, kaas, spek, salade, geroosterde uitjes, ketchup/mosterd/mayonaise, en ovenfrieten
Donderdag: Groene curry kip met aardappel-wortel stamppot (fuck de rare combinatie)
Vrijdag: Linzen met gebakken paprika en feta

Zaterdag en zondag heb ik tijd om te koken en te shoppen dus dan kan het van alles zijn, door de weeks wil ik dat gezeur niet aan m'n hoofd.
Een wolf maakt zich nooit zorgen dat de schapen flink in de meerderheid zijn.
pi_158822556
Ons weekmenu:

Ma: Barleyrisotto met tomaat en feta
Di: fajitas (ainsley style)
Wo: nasi met pindasaus
Do: pasta met een saus van slow roasted tomaat, ui, pompoen, paprika etc.
Vr: een aardappel/spinazie curry
Za: pizza
Zo: tomaten/pompoensoep
Ja doei.
pi_158823369
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij :@
ik had ook een voorraad in de vriezer toen ik nog alleen woonde.
even 1 week een aantal familiemaaltijden maken waarvan je 1portie eet en de rest invriest. dan heb je een voorraad. vervolgens hoef je nog maar 1 a 2x per week een familiemaaltijd maken en heb je toch afwisseling.

mijn vriezer was klein dus ik vroor alleen de saus in en kookte pasta en rijst op de dag zelf. dat scheelt weer ruimte met invriezen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Elleska op 04-01-2016 18:46:50 ]
pi_158824956
In willekeurige volgorde:
Risotto met champignons, kastanje en venkel
Kastanjesoep met een simpele focaccia
Bloemkoolburger met oude kaas
Bloemkoolpuree met champignon stroganoff
Meiknolletjes gestoofd in witte wijn met aardappelpuree
Pasta met venkel in een citroensaus
pi_158825164
quote:
0s.gif Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij :@
Rijst en pasta altijd vers koken. Ik vries inderdaad veel in. Sauzen, soepen en stoofpotjes. Ik koop op de markt van die aluminium bakjes. Dat zijn perfecte porties voor bijvoorbeeld lasagne, dan kook ik speciaal voor de vriezer. Of ik vul zo'n bakje voor de helft met chili con carne. Wanneer ik het dan wil eten gooi ik er wat nacho's en kaas overheen, gooi het in de oven en eet het daarna met een lepel zure room. Te lekker. :9

Het is ook lekker om zelf dingen in het zuur te zetten. Als fris bijgerechtje.
pi_158827301
quote:
14s.gif Op maandag 4 januari 2016 19:25 schreef Myraela het volgende:

[..]

Rijst en pasta altijd vers koken. Ik vries inderdaad veel in. Sauzen, soepen en stoofpotjes. Ik koop op de markt van die aluminium bakjes. Dat zijn perfecte porties voor bijvoorbeeld lasagne, dan kook ik speciaal voor de vriezer. Of ik vul zo'n bakje voor de helft met chili con carne. Wanneer ik het dan wil eten gooi ik er wat nacho's en kaas overheen, gooi het in de oven en eet het daarna met een lepel zure room. Te lekker. :9

Het is ook lekker om zelf dingen in het zuur te zetten. Als fris bijgerechtje.
maak je die lasagne dan in die bakjes, of gewoon in een grote ovenschaal, en portioneer je het later in die bakjes om het daarna in te vriezen?
pi_158827400
Maandag: pompoencouscous met roomkaas
Dinsdag: rijst met kipgehakt, paprika en courgette
Woensdag: orzo met tomaat, paprika en kabeljauw
Donderdag: boerenkoolquiche
Vrijdag: pulled pork tacos
Zaterdag: geen idee
Zondag: Mexicaanse soep
Spoilers!
pi_158828024
Was weer een goed voornemen dus daar gaan we.

Vandaag uiensoep, gemaakt van restje hachee.
Dinsdag pasta met broccoli, geitenkaas en doperwtjes.
Woensdag wraps met groente en fetta.
Donderdag eet ik bij m´n zusje
Vrijdag rijst met chorizo, tomaat en tuinerwten
Zaterdag boerenkool
Zondag gele curry met kip en kikkererwten. <3
pi_158828787
Ik doe mee:

Ma: Witte bonen in tomatensaus met een hamburger
Di: Chorizo/salami/ham olijf pizza
Wo: Ovenschotel met snijbonen en ham
Do: Steakstokbrood met rode ui en mierikswortel
Vrij: Hollands agvtje met rode kool
Zat: Italiaanse polpetti soep
Zon: Hollands agvtje met rode kool
pi_158828932
Ma: pasta met boerenkool en capucijners
Di: really awesome black bean burgers van seriouseats.com
Wo: citroenrisotto met spruiten
Do: aubergine involtini van Nigella
Vr: salade met biet
Za: feestje met ernstig lekker warm-koud buffet
Zo: geen idee nog
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_158832271
quote:
1s.gif Op maandag 4 januari 2016 20:22 schreef SnoepTomaatje het volgende:

[..]

maak je die lasagne dan in die bakjes, of gewoon in een grote ovenschaal, en portioneer je het later in die bakjes om het daarna in te vriezen?
Ik maak het in die bakjes. Scheelt overscheppen. :)
pi_158835502
alleen wel ff opletten dat die aluminium bakjes niet in de magnetron kunnen. dus alleen geschikt voor ovenmaaltijden.
pi_158991022
Zondag: Mexicaanse soep met guac en tortillas
Maandag: kabeljauwburger/worst, provencaalse groente, schupfnudeln
Dinsdag: roti met kippendij, ei en kousenband
Woensdag: bigos met aardappelen
Donderdag: pasta, feta, pompoen, rozemarijn, spinazie, pompoenpitten
Vrijdag: spinaziekroketten, spinazie, cherrytomaat, kaasburger/worstjes
Spoilers!
pi_158992961
Vorige week teveel gekocht dus sommige dingen schuiven op:

- Ovenschotel met snijbonen en ham
- Hollands agvtje met rode kool
- Groenten soufflé met ricotta
- Grilled cheese and tomato soup
- Fish and chips
- Romige preisoep met makreel
- Jamie's salsa spaghetti
  zondag 10 januari 2016 @ 21:04:09 #47
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_158995050
Zondag: Lamsrack met rode portsaus, aardappelgratin, gesauteerde prei en geglaceerde worteltjes
Maandag: Saltimbocca met aardappelgratin en gegrilde asperges
Dinsdag: Tomatenrisotto met gegrilde asperges
Woensdag: Thaise curry met zoete aardappel, gember en aubergine
Donderdag: Pasta met tomatensaus en merguezworstjes
Vrijdag: Vrij, dus alle tijd om iets lekkers te verzinnen :)
pi_159129321
Zaterdag: Salade met arpergetips en warme geitenkaas met aardapelkroketten en vlees van de slager
Zondag: Hele kip met aardappels, pompoen, mais en erwt uit de oven. En gravy
Maandag: bigos met aardappelen
Dinsdag: pasta carbonara
Woensdag: stamppot van witlof en piccalilly met kaasblokjes
Donderdag: dahl met parathas
Vrijdag: scampi, cannellinibonen, rozemarijn, orzo
Spoilers!
pi_159137406
Komend weekend is wat rommelig dus nu vast een menu...

Zaterdag/zondag; niet thuis
Maandag; bami goreng
Dinsdag; witlof ham-kaas, aardappelpuree
Woensdag; boerenkool - zoeteaardappelschotel uit het boekje van jumbo
Donderdag; mexicaanse soep
Vrijdag; fish 'n chips
  zaterdag 16 januari 2016 @ 00:48:46 #50
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_159140398
Maandag: vegetarische nasi, vega saté & augurkjes
Dinsdag: afbakbroodjes met vega filet american, sla, uitje, tomaat & komkommer
Woensdag: rösti, vega burgers & sperzieboontjes
Donderdag: aardappelwafeltjes uit de oven, vega schnitzel, spruitjes & een bruine bonen salade
Vrijdag: tacoschelpen, gemarineerde 'kip'stuckjes van de vegetarische slager, gebakken ui, sla, tomaat, komkommer, avocado & een groente salsa
Zaterdag: vegetarische roti-rollen
Zondag: nog geen idee, iets met tofu
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')