Ik vind moussaka echt fantastisch. Veel groente, makkelijk, goed in te vriezen, goed op te warmen, relatief goedkoop.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:37 schreef Lot_1 het volgende:
Nee, andijvie werkt minder goed. Ovenschotels maak ik nooit zo heel veel van. Maar eigenlijk kan vrij veel wel als je niet te kritisch bent Lasagna kan bijvoorbeeld ook prima. Dingen met rijst kun je ook prima invriezen
Bij ons gaat het haast altijd in de koelkast of vriezer als er nog over is.
Kijk, superidee.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:35 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Als je een vriezer hebt niet. Van stamppot, pastasaus, rijstprutjes en ovenschotels kun je makkelijk meerdere porties maken en invriezen.
Iedere ochtend wat uit je vriezer halen en 's avonds opwarmen.
Je zou ook op bijv. zondagavond een stamppot (2 porties) en een quiche (2 porties) kunnen maken, kan je maandag stamppot, dinsdag quiche, woensdag stamppot en donderdag weer quiche eten.
Dees:quote:Op maandag 4 januari 2016 17:41 schreef Lot_1 het volgende:
Heb je een goed recept voor die moussaka?
Vooral met soepen en sausen maak ik vaak veel te veel in mijn enthousiasme
Ik ben niet zo een rijsteterquote:Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij
Thanks!quote:Op maandag 4 januari 2016 17:43 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Dees:
http://www.feastingathome.com/rustic-eggplant-moussaka/
Ik gebruik meestal gewoon rundergehakt, 600 gram voor 4 porties. En 1 kg aubergines.
ik had ook een voorraad in de vriezer toen ik nog alleen woonde.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij
Rijst en pasta altijd vers koken. Ik vries inderdaad veel in. Sauzen, soepen en stoofpotjes. Ik koop op de markt van die aluminium bakjes. Dat zijn perfecte porties voor bijvoorbeeld lasagne, dan kook ik speciaal voor de vriezer. Of ik vul zo'n bakje voor de helft met chili con carne. Wanneer ik het dan wil eten gooi ik er wat nacho's en kaas overheen, gooi het in de oven en eet het daarna met een lepel zure room. Te lekker.quote:Op maandag 4 januari 2016 17:42 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Kijk, superidee.
Is rijst ook lekker na invriezen, of kun je dan beter enkel de prut maken en dat invriezen, en dan de rijst vers koken?
Zijn er meer mensen met goede tips? Dit gebied is nieuw voor mij
maak je die lasagne dan in die bakjes, of gewoon in een grote ovenschaal, en portioneer je het later in die bakjes om het daarna in te vriezen?quote:Op maandag 4 januari 2016 19:25 schreef Myraela het volgende:
[..]
Rijst en pasta altijd vers koken. Ik vries inderdaad veel in. Sauzen, soepen en stoofpotjes. Ik koop op de markt van die aluminium bakjes. Dat zijn perfecte porties voor bijvoorbeeld lasagne, dan kook ik speciaal voor de vriezer. Of ik vul zo'n bakje voor de helft met chili con carne. Wanneer ik het dan wil eten gooi ik er wat nacho's en kaas overheen, gooi het in de oven en eet het daarna met een lepel zure room. Te lekker.
Het is ook lekker om zelf dingen in het zuur te zetten. Als fris bijgerechtje.
Ik maak het in die bakjes. Scheelt overscheppen.quote:Op maandag 4 januari 2016 20:22 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
maak je die lasagne dan in die bakjes, of gewoon in een grote ovenschaal, en portioneer je het later in die bakjes om het daarna in te vriezen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |