Koerenga | zaterdag 7 november 2015 @ 16:00 |
Binnenkort geef ik een feest bij mij thuis. Ik heb een koelkast die ik vol kan stoppen met bier, maar deze is niet dusdanig groot dat daar een paar kratten in passen. Hoe koel blijft/wordt bier als je het begin december buiten zet? Iemand anders nog tips? Anders misschien toch denken aan een amerikaanse koelkast te huren. Warm bier is geen feeststemming immers. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:00 |
Koel genoeg. [ Bericht 82% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2015 16:00:44 ] | |
AbFab_Darling | zaterdag 7 november 2015 @ 16:05 |
Stuc emmer en veel ijs ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:06 |
Het is fokking 20 graden buiten, doe normaal man | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:07 |
Begin december staat in de OP, lees man. | |
marcb1974 | zaterdag 7 november 2015 @ 16:07 |
Dat ligt eraan hoe koud het begin december buiten is he ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:08 |
en jij weet nu al dat het over 3 weken 8 graden max is? | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:09 |
November 6,7 8,2 9,9 December 3,7 4,8 3,7 https://weerstatistieken.nl Ja. | |
marcb1974 | zaterdag 7 november 2015 @ 16:11 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:12 |
Je kan ook een beetje nadenken. Begin december is heus niet 30 graden. Leg je wat blokken ijszakjes op en je hebt koud bier. Godverdomme, we doen we moeilijk. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:12 |
![]() Volgens diezelfde site was 14 graden op 30 november 1992, kun je dus geen fuck van zeggen snotaap | |
nostra | zaterdag 7 november 2015 @ 16:16 |
De kans dat het begin december "fucking 20 graden" is is wel redelijk beperkt. ![]() | |
Koerenga | zaterdag 7 november 2015 @ 16:17 |
Afgelopen jaren was het vaak behoorlijk koud 's avonds, dus dan was kratjes bier voldoende buiten. Afgelopen nachten heb ik gewerkt en ben ik buiten geweest en kan niet zeggen dat het erg koud is. Vandaar dat ik nu op zoek ben naar een andere oplossing of voor de zekerheid als het zo'n weer blijft als nu. Zakken ijs .... kan ik die ook gewoon ergens kopen? Droogijs oid? Emmers heb ik wel. Ben niet te beroerd om een koelkast te huren maar ik vind voor een koelkast van 420 liter 50 euro per avond betalen best prijzig. Zeker omdat hij ook zelf gehaald moet worden etc. Dus als er een andere oplossing is graag. | |
Scuidward | zaterdag 7 november 2015 @ 16:17 |
Feestje zal in de avond zijn? Dan koelt het sowieso af. | |
Koerenga | zaterdag 7 november 2015 @ 16:19 |
Van 15 uur tot 3 uur | |
Woelwater | zaterdag 7 november 2015 @ 16:20 |
Haal een gratis koelkast op, of 2. http://www.marktplaats.nl(...)sortOrder=increasing | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:22 |
Grote kuip volflikkeren met koud water en ijsklontjes en veel zout. Daar de flessen in gooien. | |
Scuidward | zaterdag 7 november 2015 @ 16:22 |
Heb je ook een vriezer? Met 30 minuten kan die ook aardig koelen, moet je een beetje plannen en in etappes werken. Of de koelservice laten komen, als je dat de meerprijs waard vind, even kijken hoe zich dat verhoudt tot de koelkast. | |
Koerenga | zaterdag 7 november 2015 @ 16:23 |
Ik heb geen bad | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:24 |
Paar grote pannen, emmers. watever. Of een gat graven en die bekleden met een vuilniszak die je volgooit met water. In zo'n zoutbad heb je een biertje in een paar minuten koel. Doe eens creatief ofzo. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-11-2015 16:25:21 ] | |
Geerd | zaterdag 7 november 2015 @ 16:32 |
Dat zout zou ik dan weer niet doen, anders staat iedereen bij de was bak om zijn flesje af te spoelen | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:34 |
Mweh. Het koelt wel veel en veel sneller dan normaal ijswater. Wat je dan nog eventueel kan doen voor de huilies die bang zijn voor een beetje zout in hun mond, is het waterpijl lager maken en de flessen er rechtop inzetten, zodat de laatste centimeter oid van de flesjes boven water blijven. | |
Geerd | zaterdag 7 november 2015 @ 16:34 |
Dat zoute water gaat toch overal op zitten ?? Op de opener hapjes proef je toch meteen ? | |
Geerd | zaterdag 7 november 2015 @ 16:35 |
Ja want dat is zo lekker pils met zout water !! Hadden ze het al wel bij het proces in gedaan | |
Rezania | zaterdag 7 november 2015 @ 16:39 |
Dit, of in de sloot hangen, niet moeilijk doen. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 16:40 |
Je gooit 2 kratten in koelkast voor het feest(of 3) en wanneer half leeg is vul je FIFO weer aan. En anders ook nog een ijs tobbe. (ijs water) Waar je ook nog wat biertjes in gooit. Je gooit een zak ijs over een krat heen. | |
spijkerbroek | zaterdag 7 november 2015 @ 17:04 |
Een teil buiten zetten, tuinslang erin en constant aan laten staan. | |
#ANONIEM | zaterdag 7 november 2015 @ 17:24 |
Badkuip met ijs vullen en daar je bier in mikken, werkt perfect. | |
Catch22- | zaterdag 7 november 2015 @ 17:29 |
dit dus. Ik had mijn eigen vriezers en die van de buren vol met bevroren flessen water die ik er bij in deed. Je kan er ook zout bij in doen, dan wordt t kouder. | |
Hyperdude | zaterdag 7 november 2015 @ 17:33 |
Bier buiten in december gaat echt wel lukken. Je kan ook overdrijven. | |
MaximumRush | zaterdag 7 november 2015 @ 17:48 |
Ho eens even. Ik snap hem wel, TS geeft ook gewoon veel te weinig informatie. In Australië kan het best fucking 20 graden zijn. Kut TS, doe eens wat meer moeite voor je topic. | |
Rezania | zaterdag 7 november 2015 @ 17:57 |
![]() | |
zwartebever | zaterdag 7 november 2015 @ 18:21 |
Speciekuip bij de gamma en een baal ijs bij de visboer. Ff dagje van te voren bestellen dan nemen ze hem mee van de visafslag. Eurootje of 5 vragen de meeste er voor. En verder wat de rest zegt.... het is december, die pilsjes blijven wel koud buiten | |
Nobu | zaterdag 7 november 2015 @ 18:24 |
Ram gewoon die koelkast vol en zet de rest buiten. Mensen die na hun zesde biertje komen klagen over bier dat in het slechtste geval een graad op vijftien is moet je sowieso niet op je feest willen. | |
Geerd | zaterdag 7 november 2015 @ 18:37 |
![]() | |
ACT-F | zaterdag 7 november 2015 @ 22:52 |
http://www.biernet.nl/fun/filmpjes/koud-bier-in-twee-minuten Dit deden wij in een speciekuip met ijs en handdoeken erover tijdens een zinderend warme augustusdag. | |
Saisai | zaterdag 7 november 2015 @ 23:49 |
Dit. En anders haal je wat zakken ijs bij de supermarkt voor een paar euro en zet je het in een betonemmer ofzo. | |
Zinedinho | zondag 8 november 2015 @ 09:05 |
Waarom niet gewoon losse flesjes in de koelkast gooien? | |
Intellectueel | zondag 8 november 2015 @ 09:16 |
Goedkoop kinder opblaasbad kopen bij de Wehkamp of Action van een eurotje of 10, vullen met koud water en ijs en gaan met die banaan. Gegarandeerd hele nacht koud bier. | |
#ANONIEM | zondag 8 november 2015 @ 11:45 |
Wat een moeilijk gedoe allemaal… Vraag gewoon of iemand nog een koelkast in de schuur heeft staan en leen die even. Tevens; Geen extra bierkoelkast hebben. ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 08-11-2015 11:46:19 ] | |
#ANONIEM | zondag 8 november 2015 @ 11:47 |
Dit dus. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 08-11-2015 11:48:02 ] | |
Weltschmerz | zondag 8 november 2015 @ 12:52 |
Waar het meestal al fout gaat is dat mensen 's middags 30 liter bier van 20 graden in de koelkast leggen, en dan verwachten dat het net zo koud is als die paar biertjes die er normaal in liggen. Een koelkast kan dat gewoon niet aan, die heeft meer tijd nodig om grote hoeveelheden te koelen. Als nou al je bier al een graad of 12 is dan hoeft het niet zo lang meer in de koelkast of in het ijs om een graad of 7 te worden. De truc is dus om vroeg te beginnen met koelen en het in stappen te doen met de koelkast en het bad met ijs/bak met ijs als de laatste stap. IJs maken moet je dus ook vroeg mee beginnen, want een vrieskist kan wel snel ijsblokjes maken, maar ook niet 20 liter tegelijk. Verder koelt blik sneller dan glas, maar het warmt ook weer sneller op. Dus je kunt glas ook gebruiken om laten we zeggen de heflt van de koelkastvoorraad buiten koud te houden en die ruimte te gebruiken om het bier wat nog een graad of 12 is. Voor het voorkoelen moet je de koele nachten gebruiken, het moet uiteraard afgeschermd van de zon staan, als je de flessen of blikken nat maakt voor het je ze buiten zet koelen ze sneller af. Ook in een bak met kraanwater koelt bier al flink voor trouwens. Ook heb je bij de supermarkt of slijter vaak dat het bier wat achter staat koeler is dan dat in de winkel, daar kun je best om vragen als je grote hoeveelheden haalt. Ik zit zelf altijd in de zomer met deze problematiek, en het lukt mij ook om het bier koud genoeg te serveren. Het vraagt alleen wat planning en het besef dat je gewoon niet de capaciteit hebt om tientallen liters in een paar uur van 20 graden naar 5 graden te krijgen. | |
Intellectueel | zondag 8 november 2015 @ 13:00 |
Vrouwen die bier drinken. ![]() | |
Geerd | zondag 8 november 2015 @ 14:43 |
Jullie zijn na 6 bier al zo aangeschoten dat je dat niet meer doorhebt ?? ![]() | |
Nobu | zondag 8 november 2015 @ 18:25 |
Het is december, stel je gewoon niet zo aan. | |
Koerenga | maandag 9 november 2015 @ 11:30 |
Gisteravond was het nog 10 graden. Te warm voor bier. Denk ik? Dus als het deze temperaturen zijn dan wordt het hem het niet. Maar denk dat ik er dan een zak ijs over gooi. Dat droogijs, is dat voor particulieren ook ergens te koop? (behalve bij de visboer) | |
#ANONIEM | maandag 9 november 2015 @ 11:38 |
droogijs? Droogijs bij visboer? Koop gewoon van die kilo ijszakken. Veel goedkoper en beter dan solid CO2(wat veelste koud is voor je bier) | |
Weltschmerz | maandag 9 november 2015 @ 11:39 |
Ja, maar dan hoef je het nog maar 3 graden te koelen met ijs en of koelkast, en dat kost niet zoveel tijd. | |
Koerenga | maandag 9 november 2015 @ 11:49 |
En waar koop je die kilo ijszakken dan? En hoelang blijven die ijs? | |
Koerenga | maandag 23 november 2015 @ 21:02 |
Als ik het komende dagen buiten zet, vriest het bier (in fles) dan kapot? Of wirdt het lekker koel en kan het geen kwaad? | |
Catch22- | maandag 23 november 2015 @ 21:03 |
ben je serieus? | |
#ANONIEM | maandag 23 november 2015 @ 21:17 |
in de supermarkt ligt het hier tot het gesmolten is ![]() | |
Koerenga | maandag 23 november 2015 @ 23:13 |
Ja | |
Basp1 | maandag 23 november 2015 @ 23:24 |
Als bier eenmaal te koud is geweest is alle alcohol eruit. | |
pietbier | dinsdag 24 november 2015 @ 01:51 |
WHAHAHAAHAHA En oh ja, nog meer WHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHA | |
nattermann | dinsdag 24 november 2015 @ 02:10 |
![]() | |
TheThirdMark | dinsdag 24 november 2015 @ 02:36 |
Grote emmer. Inwikkelen met wollen dekens. Dekens doordrenken met ammoniak. Daar de gasbrander op zetten. Dan heb je in no time je inhoud bevroren. | |
DieselTank | dinsdag 24 november 2015 @ 02:49 |
Jammer ts je zal toch echt aan het lauwe bier moeten ![]() | |
Koerenga | dinsdag 24 november 2015 @ 09:39 |
Als ik de temperaturen komende dagen en nachten zie is dat gunstig. Tussen de 0 en 7 graden. Geen strenge vorst dus | |
Koerenga | donderdag 26 november 2015 @ 09:49 |
Up Vorst aan de grond kan geen kwaad? Ovedag 7 gr [ Bericht 54% gewijzigd door Koerenga op 26-11-2015 09:56:34 ] | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2015 @ 11:13 |
gewoon buiten zetten is het makkelijkst. Of in een schuur dan is het 2 graden warmer. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 26-11-2015 11:13:57 ] | |
DerRabbit | donderdag 26 november 2015 @ 11:19 |
Dit inderdaad als je niet helemaal zeker bent over grondvorst. | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2015 @ 11:22 |
gewoon zoveel uur van te voren buiten zetten en koelkast volproppen. Als dat op is zeg bier staat buiten. Tadaa. Tip een fles iceberg vodka(bevroren) met appelsap iedereen zat mee te voeren. | |
Koerenga | donderdag 26 november 2015 @ 11:23 |
staat onder een overkapping. Op een plank. Erover een deken | |
katty | donderdag 26 november 2015 @ 11:26 |
ijs + zout, zoek maar op youtube ![]() | |
DerRabbit | donderdag 26 november 2015 @ 11:26 |
Dat zou in principe voldoende moeten zijn tegen grondvorst, alleen ga ik in dit soort gevallen altijd voor de berging/schuur gekozen omdat het daar net 2 tot 3 graden warmer is. En als het bier binnen op is heb je nog altijd snel een nieuw kratje naar binnen gesleept. | |
DerRabbit | donderdag 26 november 2015 @ 11:26 |
Edit: foutje | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2015 @ 11:27 |
kan maar ik laat ze altijdzelf pakken. | |
DerRabbit | donderdag 26 november 2015 @ 11:28 |
Ik ben altijd bang dat mijn halve berging dan ook gesloopt word en mijn 'goede' fiets staat erin. Misschien zegt het wel meer over mijn vrienden dan over mijn paranoïde gedrag ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2015 @ 11:30 |
ik hou niet van kratjes in mijn huis. Dus zet er meestal 1 uit de schuur zodat mensen soms ook flesjes opruimen. | |
CudiKid | donderdag 26 november 2015 @ 11:38 |
Gewoon je flessen bier nat in de vriezer gooien uurtje voor aanvang. | |
Koerenga | donderdag 26 november 2015 @ 11:44 |
ik het eb geen schuur. Vandaar zo. | |
Geerd | donderdag 26 november 2015 @ 14:14 |
Hoe was het feestje? | |
giepen | donderdag 26 november 2015 @ 15:43 |
Laat je vrienden eerst je moeder anaal uitwonen...gooi er wat ijsblokken in, en daarna het bier grtgrt gerta | |
Baas_bas | donderdag 26 november 2015 @ 16:29 |
Zo koel als dat het buiten is slimpie En als het zomer is kan je altijd een teil of grote emmer met water en ijsblokjes en zout doen. google "superchill" | |
Loll | donderdag 26 november 2015 @ 21:05 |
Hoeveel krat ben je nodig dan? Anders vragen aan de chef bij de supermarkt of ze het even van te voren in de koel/Vries cel willen zetten. | |
#ANONIEM | donderdag 26 november 2015 @ 21:50 |
slecht plan | |
FlyDutchMan | donderdag 26 november 2015 @ 22:11 |
Wat een neurotentopic. Gewoon dit: Stel je voor dat je bier geen 7 graden is joh. Hele feestje verpest. ![]() ![]() | |
Geerd | donderdag 26 november 2015 @ 22:25 |
Voor die paar noobs die met 3 bier aangeschoten zijn is dat geen probleem. Zijn er een handje vol borrelaars, die tikken een kratje weg en fietsen in een streep door naar huis om nog een paar te nuttigen. Die zijn snel thuis met lauw bier, Feestje om 22,00 afgelopen, en hun zitten in de kroeg | |
Geerd | donderdag 26 november 2015 @ 22:31 |
Lauw pils ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
FlyDutchMan | donderdag 26 november 2015 @ 22:37 |
Mensen die naar huis fietsen omdat het bier 3 graden te warm is noemen we eerder laffe borrelaar bij ons (maar waarschijnlijker gewoon 'homooo'). Je gaat je toch niet een maand van te voren druk lopen maken of je je bier wel koud genoeg kunt houden in december joh? ![]() Koelkast vol, vriezer vol, de rest buiten en een beetje door laten stromen. Allemaal hartstikke prima joh. Een beetje 'borrelaar' trekt meer dan eens een biertje open, dat hij net heeft afgerekend in de super. Dat haalt de koelkasttemperatuur ook niet. | |
Geerd | donderdag 26 november 2015 @ 22:40 |
Dat heet pauper | |
FlyDutchMan | donderdag 26 november 2015 @ 22:43 |
Wel snobistisch voor iemand die het nog stoer vindt om veel te kunnen drinken. | |
Geerd | donderdag 26 november 2015 @ 22:48 |
Niet veel kunnen drinken en dan zeuren om lauw bier ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
H0D3NPYL | donderdag 26 november 2015 @ 22:59 |
Biertopics ![]() | |
Bzzzzt | donderdag 26 november 2015 @ 23:15 |
zwembadje bij de action scoren.. vullen met bier/water en veel ijs toevoegen. | |
ACT-F | vrijdag 27 november 2015 @ 22:51 |
Inderdaad ![]() ![]() |