abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_156271033
registreer om deze reclame te verbergen
n429FVK.png

Wat is Postcrossing?

Het idee is dat je een kaartje stuurt (een echte) naar het adres dat je uit de database hebt gekregen en dat je vervolgens ook kaartjes terug gaat ontvangen uit de hele wereld. En het werkt echt, een klein groepje FOK!ers is ondertussen verslaafd geraakt.

Schrijf je in, doe mee en deel je verhalen en ervaringen! ^O^

De site van Postcrossing!

Maar hoe werkt het dan :?

Het doel van dit project is om mensen kaarten te laten versturen naar en ontvangen uit de hele wereld. De belangrijkste stelregel is: als je een kaart verzendt, krijg je er ten minste een terug van een willekeurige Postcrosser ergens op deze wereld!

Is dat niet erg veel werk? :?

Valt reuze mee! Het werkt, in het kort, als volgt:
1. Je vraagt een adres aan via de website
2. Je stuurt de postkaart naar dat adres
3. Je wacht totdat je zelf een kaart ontvangt
4. Je registreert de ontvangen kaart via de website

De eerste stap is om iemands adres aan te vragen. Naar dit adres stuur je een postkaart. Je ontvangt dit adres per e-mail, tezamen met een 'postcard ID', bijvoorbeeld NL-12345 waardoor die postkaart een uniek registratienummer krijgt. Je stuurt de kaart op, en wanneer de geadresseerde deze ontvangt wordt het unieke ID-nummer door hem/haar geregistreerd op de website van Postcrossing. Daarmee wordt vervolgens jouw adres naar de eerstvolgende (buitenlandse) Postcrosser gestuurd die op zijn beurt weer een nieuw adres uit het systeem aanvraagt!

Op deze manier werkt het als een soort ketting, je krijgt na het sturen van een kaart, er ook een terug van een willekeurige Postcrosser, en wie weet stuurt de geadresseerde er zelf ook wel een terug als je je adres erop zet!

Er is wel een limiet: je kunt maar een beperkt aantal kaarten 'onderweg' hebben. Elke keer als een door jou verzonden kaart aankomt, kun je vervolgens een nieuw adres aanvragen. Hoe meer kaarten je verstuurd hebt, hoe meer kaarten je onderweg mag hebben!

Wat voor postzegels moet ik gebruiken :?

PostNL heeft tegenwoordig maar 2 smaken: Binnenlandse post of internationale post. Per 1-1-2016 betaal je ¤ 1,25 per internationale zegel. Er staat geen waarde in centen/euro's meer op, dus kun je ook eerder gekochte zegels (blijven) gebruiken. Postzegels kun je bij de verkooppunten van PostNL kopen en ook online bij PostNL. Wordt er een verhoging van de tarieven aangekondigd, dan kun je natuurlijk voor de oude prijs nog even flink inkopen!

Mag ik nog gulden-/eurozegels plakken?

Guldenzegels mogen al een tijdje niet meer gebruikt worden. De zegels met een waarde in euro er op mag je natuurlijk wel gebruiken. Frankeer de kaart dan tot het huidige geldige tarief. Je kunt online of bij een servicepunt van PostNL ook 'bijplakzegels' kopen van 2, 3 of 10 cent. Je plakt dan meerdere zegels op 1 kaart tot je aan het huidige tarief bent gekomen.

Alle internationale post verzonden via PostNL mag je voorzien van een Priority zegel, hiermee wordt de post in het buitenland met voorrang verwerkt. Je kunt deze zegels gratis krijgen bij PostNL.

Zijn Europa1 en Wereld1-zegels nog bruikbaar?

Jazeker, deze kun je nog gewoon gebruiken. De Europa1 zegels kun je gebruiken voor verzending naar de volgende landen:
quote:
Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Canarische Eilanden, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Faeröer Eilanden, Finland, Frankrijk (inclusief Corsica en Monaco), Gibraltar, Griekenland, Groenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kanaaleilanden, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal (inclusief Azoren en Madeira), Roemenië, Rusland (inclusief Aziatisch deel), San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (inclusief Balearen, exclusief Canarische eilanden), Tsjechië, Turkije (inclusief Aziatisch deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, Zweden, Zwitserland.
Ik lees vanalles over 'taggen' of 'onofficiële kaarten', WTF :?

'Taggen' is ook een bezigheid die voorkomt uit het Postcrossen. Het werkt als volgt:
1. Je gaat naar het Postcrossing forum en zoekt een leuk tag-thema op (bijvoorbeeld theezakjes, giraffekaartjes, chocola, noem maar op...)
2. In dat topic 'tag' (tik, als in tikkertje) je degene boven je (de laatste poster in het topic) door een berichtje te posten en hem/haar een U2U (private message) te sturen met de vraag of hij/zij zijn/haar adres even naar je U2U't
3. Als je het adres terugkrijgt, stuur je datgene op waar het tag-topic over gaat (theezakje, giraffekaart, chocoladereep etc.)
4. Binnen de kortste keren word jij ook getagged, stuur je je adres door en krijg jij jouw theezakje, giraffekaart of chocoladereep!

In sommige tagtopics staat er een lijstje van wat degene wil (verlanglijstje). Je stuurt dan iets wat hij/zij wil en post op jouw beurt a) wie je getagd hebt en b) wat jij wil ontvangen. Dan wordt jij getagged door iemand die aan je 'verzoek' kan voldoen en krijg jij dus wat je vroeg!

Waar kan ik kaarten kopen?

Kaarten kopen kan op de meest uiteenlopende plaatsen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ook kun je kaarten en postzegels via Internet bestellen. Dit kan onder andere op de volgende sites:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Welke Fok!kers zijn ook Postcrossers :?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Waar zijn de vorige deeltjes gebleven :?

Die zijn hier!

Heb je de laatste post? Open dan even een nieuw topic. De OP vind je hier!

[ Bericht 0% gewijzigd door kanovinnie op 02-02-2016 22:03:25 ]
pi_156271049
Nou. Mijn laatste post was dat m`n eerste expired kaartje een feit is. :(
pi_156271083
Oh en de zegels zijn nog steeds even duur. Maar gevoelsmatig he, gevoelsmatig.
pi_156276262
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 15:09 schreef DonnaRush het volgende:
Oh en de zegels zijn nog steeds even duur. Maar gevoelsmatig he, gevoelsmatig.
December komt er aan... Postnl zal zichzelf wel weer een cadeautje willen geven en de tarieven verhogen.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_156281678
Zou het weer zo gaan? Ben er ook bang voor.
pi_156283028
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 21:28 schreef DonnaRush het volgende:
Zou het weer zo gaan? Ben er ook bang voor.
De decemberzegels verhogen ze al, wellicht dat de rest nog een half jaar of jaar op zich laat wachten..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_156422398
registreer om deze reclame te verbergen
Kan je decemberzegels ook gebruiken om naar het buitenland te sturen?
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_156522848
Hoi, ik meld me hier ook even. Ben al een paar jaar geregistreerd op postcrossing, maar heb al een aantal keer de brui eraan gegeven, voornamelijk omdat ik kaartjes naar en van Duitsland en Rusland spuugzat was. Trouwens ooit een keer een profiel tegengekomen dat zei dat ze geen kaartjes meer naar die landen stuurde. Dat vond ik dan wel weer een beetje ver gaan, maar ik snapte het idee wel volledig. Maar goed, nu sinds twee maanden weer bezig. Ik zit nu op 197 verstuurde kaartjes, dus over 3 kaartjes mag ik er weer 1 meer tegelijk sturen, jeej! *O*

Hebben jullie trouwens speciale wensen qua kaartjes? Ik wil echt heel graag achtbaankaartjes krijgen, maar ja, die zijn nogal zeldzaam. Op de 200 kaartjes die ik heb gekregen zijn er 4 bij van achtbanen, die hangen aan de muur thuis. Komt dus niet vaak voor dat die in de bus zitten, maar als... als, dan dans ik door het huis. ;) Eigenlijk vind ik die gewone toeristenkaartjes nooit zo boeiend, net zoals kaartjes met alleen 'happy postcrossing' erop. Ik geef in m'n profiel ook best duidelijk aan dat ik het verhaal gewoon belangrijker vind dan het kaartje, maar volgens mij lezen sommige mensen het geeneens. :(

Ik woon trouwens in Tsjechië, dus kaartjes van en naar NL zijn altijd leuk. Lijkt me wel briljant als ik toevallig 1 van jullie eens een kaartje moet sturen. :Y
pi_156706129
Jaa, dat zou echt grappig zijn Polenbatser!

Ik kreeg vorige week een super gaaf kaartje. Ik heb nogal een unieke achternaam die ook voor komt in Canada. Iedereen met mijn achternaam is familie. Kreeg ik een kaartje waarop stond geschreven dat mijn ooms in Canada klant zijn bij de John Deere dealer waar zij woont. En de vader van de kaartjesschrijfster is eigenaar van die dealer. Zo gaaf. Haar familie kwam zelf ook uit Nederland. Ze draagt de achternaam Visser.
Heel leuk!
:D
pi_156706237
Het is vandaag wereld post dag. Sturen jullie nog kaartjes? Mijn 5 kaartjes gaan naar: NL DE JP US RU
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_156706947
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 oktober 2015 09:49 schreef Dandilion het volgende:
Het is vandaag wereld post dag. Sturen jullie nog kaartjes? Mijn 5 kaartjes gaan naar: NL DE JP US RU
Jaaa! Gisteren 4 kaartjes gepost (RU, US, DE, BY) en vandaag 2 nieuwe adressen naar Finland en Japan!
  zondag 11 oktober 2015 @ 15:26:14 #12
342418 VKV
#duurtlang
pi_156759722
Ik ben ook weer begonnen met postcrossing!
In 2012 gestopt omdat ik het jammer vond dat m'n kaarten naar o.a. Wit-Rusland er zo verschrikkelijk lang over deden om aan te komen, en ik kreeg vaak een adres uit dat land.

Maar het is weer gaan kriebelen dus postzegels gekocht en tien kaarten de deur uit gedaan! Waaronder 1 naar Wit-Rusland dus ik hoop dat dit voor eind van het jaar aankomt. Eentje naar Duitsland is al gearriveerd :) Heb ook allemaal nieuwe kaarten besteld zodat ik weer een leuke keuzevoorraad heb.
pi_156760525
Ik weet niet of er iets veranderd id, maar mijn kaartjes naar Wit-Rusland komen gemiddeld binnnen 3 weken aan.

Leuk dat je ook weer begonnen bent!
pi_156769541
Kaartje naar de Dominicaanse Republiek is eindelijk aangekomen *O*
100+ dagen..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_156848220
Wauw haha. Dat is wel een dansje waard.
pi_157107127
http://www.nu.nl/geldzake(...)-73-cent-kosten.html

Binnenland volgend jaar ¤0,73. Ben benieuwd wat internationaal gaat kosten. ¤1,20?
pi_157109851
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 10:38 schreef DonnaRush het volgende:
http://www.nu.nl/geldzake(...)-73-cent-kosten.html

Binnenland volgend jaar ¤0,73. Ben benieuwd wat internationaal gaat kosten. ¤1,20?
Hahahah :') ja joh, einde postcrossing voor mij iig, je bent dan twee euro kwijt om één kaar op te sturen?!
pi_157109868
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 13:03 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Hahahah :') ja joh, einde postcrossing voor mij iig, je bent dan twee euro kwijt om één kaar op te sturen?!
Het schijnt ¤1,25 te worden, internationaal.
pi_157115577
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 13:03 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Hahahah :') ja joh, einde postcrossing voor mij iig, je bent dan twee euro kwijt om één kaar op te sturen?!
Nu veel zegels inslaan dan... Doe ik ook.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  maandag 26 oktober 2015 @ 18:38:02 #20
342418 VKV
#duurtlang
pi_157115924
Tijd voor een concurrent voor PostNL op het gebied van postzegels!
  Moderator donderdag 29 oktober 2015 @ 12:19:11 #21
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_157180602
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 18:38 schreef VKV het volgende:
Tijd voor een concurrent voor PostNL op het gebied van postzegels!
Ik heb in het verleden al wel eens besteld bij postzegelsmetkorting.nl dat scheelt best wel een beetje ;)
pi_157287096
Tof verhaal DonnaRush! Kaartjes met dat soort verhalen zijn voor mij vaak de leukste. En dit is wel heel grappig. :)

Ik heb trouwens nog een achtbaankaartje gekregen! *O* Uit Duitsland, niet zo'n boeiend land, maar ik was dus helemaal blij en die hangt nu ook leuk op de muur thuis. Achtbaan staat in het Europapark, waar ik altijd nog een keer heen wil, dus is helemaal goed zo. Kan ik me er lekker op verheugen.

Wel jammer dat de zegels duurder worden. Hier kost een postzegel ook relatief veel en nu ik steeds meer kaartjes mag verzenden gaat het best hard. :( Misschien moet ik het ook maar een beetje inperken, maar ik zit altijd in spanning welk land er verschijnt als ik op 'send postcard' druk. Dat is zo verslavend, maar het is zelden een 'bijzonder' land. :(
pi_157287117
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 18:20 schreef Peter het volgende:

[..]

Nu veel zegels inslaan dan... Doe ik ook.
Meh,

Op dit moment weet ik niet eens waar ik al die kaarten moet bewaren. Heb ze altijd netjes ingeplakt, maar daar heb ik atm geen zin in :')

Er ligt nog een stapel van ca 200 kaarten waar iets mee moet gebeuren :X
pi_157287224
Terwijl ik dit typte is een kaartje naar Duitsland aangekomen en nu mag ik er één naar Frankrijk sturen. :Y Ik heb veel Frankrijk en Litouwen de laatste tijd, als aanvulling op de gangbare landen.
pi_157287644
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 10:35 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Meh,

Op dit moment weet ik niet eens waar ik al die kaarten moet bewaren. Heb ze altijd netjes ingeplakt, maar daar heb ik atm geen zin in :')

Er ligt nog een stapel van ca 200 kaarten waar iets mee moet gebeuren :X
bij de xenos kistjes halen voor je kaarten en zegels, heb ik ook :Y.

Kaarten stijgen minder hard in prijs dan zegels..
Nu zegels inslaan scheelt je volgend jaar 10 cent per kaart, en wie weet hoeveel het jaar daarna.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157296668
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 18:20 schreef Peter het volgende:

[..]

Nu veel zegels inslaan dan... Doe ik ook.
Ga ik ook nog eventjes doen inderdaad. Ben bijna door m`n 50 heen. :D
pi_157296696
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 10:34 schreef Polenbatser het volgende:
Tof verhaal DonnaRush! Kaartjes met dat soort verhalen zijn voor mij vaak de leukste. En dit is wel heel grappig. :)

Ik heb trouwens nog een achtbaankaartje gekregen! *O* Uit Duitsland, niet zo'n boeiend land, maar ik was dus helemaal blij en die hangt nu ook leuk op de muur thuis. Achtbaan staat in het Europapark, waar ik altijd nog een keer heen wil, dus is helemaal goed zo. Kan ik me er lekker op verheugen.

Wel jammer dat de zegels duurder worden. Hier kost een postzegel ook relatief veel en nu ik steeds meer kaartjes mag verzenden gaat het best hard. :( Misschien moet ik het ook maar een beetje inperken, maar ik zit altijd in spanning welk land er verschijnt als ik op 'send postcard' druk. Dat is zo verslavend, maar het is zelden een 'bijzonder' land. :(
Leuk zeg! Europapark wil ik ook nog graag eens naar toe.
pi_157296712
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 november 2015 10:35 schreef Negentiendertig het volgende:

[..]

Meh,

Op dit moment weet ik niet eens waar ik al die kaarten moet bewaren. Heb ze altijd netjes ingeplakt, maar daar heb ik atm geen zin in :')

Er ligt nog een stapel van ca 200 kaarten waar iets mee moet gebeuren :X
Ik heb een paar in een rek en de rest zit nog in een doosje/mandje ding. Weet ook niet goed wat ik ermee moet eigenlijk.
pi_157308413
Weet trouwens iemand hoe dat algoritme wat betreft kaartjes ontvangen/verzenden precies werkt? Want er staat dat je een kaartje krijgt als er één van jou aangekomen is. Nou viel het me op dat ik een hele lading kaartjes heb ontvangen die verstuurd zijn op 13 oktober, stuk of 9. Rare is dat op 13 oktober zelf er maar 1 van mijn kaartjes geregistreerd is. Voor 13 oktober is het laatste kaartje dat aan mij verstuurd is van 1 oktober, dus tussen 1 en 13 zit niks, maar er zijn wel een stuk of 6 kaartjes van mij geregistreerd tussen die twee data. Verder liep ik voor in aantal kaartjes ontvangen t.o.v. verstuurd, dus ik heb het idee dat het systeem je adres vasthoudt totdat dit aantal weer gelijk is en dan opeens krijg je een hele rits aan kaartjes? Ik loop nu weer 5 kaartjes ontvangen voor trouwens. Maar het is niet zo leuk dat je dan opeens een hele lading kaartjes krijgt en dan weer dagen niks. :( Naja, misschien dat er ook nog kaartjes onderweg zijn van tussen 1 en 13 oktober, maar aangezien ik nu alweer voorloop lijkt me dat niet.
pi_157308508
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 09:25 schreef Polenbatser het volgende:
Weet trouwens iemand hoe dat algoritme wat betreft kaartjes ontvangen/verzenden precies werkt? Want er staat dat je een kaartje krijgt als er één van jou aangekomen is. Nou viel het me op dat ik een hele lading kaartjes heb ontvangen die verstuurd zijn op 13 oktober, stuk of 9. Rare is dat op 13 oktober zelf er maar 1 van mijn kaartjes geregistreerd is. Voor 13 oktober is het laatste kaartje dat aan mij verstuurd is van 1 oktober, dus tussen 1 en 13 zit niks, maar er zijn wel een stuk of 6 kaartjes van mij geregistreerd tussen die twee data. Verder liep ik voor in aantal kaartjes ontvangen t.o.v. verstuurd, dus ik heb het idee dat het systeem je adres vasthoudt totdat dit aantal weer gelijk is en dan opeens krijg je een hele rits aan kaartjes? Ik loop nu weer 5 kaartjes ontvangen voor trouwens. Maar het is niet zo leuk dat je dan opeens een hele lading kaartjes krijgt en dan weer dagen niks. :( Naja, misschien dat er ook nog kaartjes onderweg zijn van tussen 1 en 13 oktober, maar aangezien ik nu alweer voorloop lijkt me dat niet.
Geen idee. Op hun forum zijn er ook best veel vragen over. Het schijnt dat het onder de streep weer recht trekt, maar het is idd soms wel een beetje jammer. Ineens 6 kaartjes en dan weer weken niks. :{
pi_157308662
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 09:32 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Geen idee. Op hun forum zijn er ook best veel vragen over. Het schijnt dat het onder de streep weer recht trekt, maar het is idd soms wel een beetje jammer. Ineens 6 kaartjes en dan weer weken niks. :{
Ah ja, ik kom nooit op het forum daar eigenlijk, dus had dat nog niet gezien. ;) Maar het is sowieso wel apart dat ik ook voorloop met kaartjes. Heb jij dat ook? Dat zou eigenlijk niet moeten kunnen als het een 1-op-1-systeem is. Het klopt bij mij alleen als het ook de expired kaartjes meetelt. Maar dan ga ik er ook maar even vanuit dat een kaartje naar mij toe nooit expired is geraakt. Overigens ooit een keer een kaartje naar Thailand gestuurd en dat werd na 119 (!) dagen geregistreerd. Vroeg me toch heel erg af of ze die niet een hele tijd heeft laten liggen. Ik heb dat zelf ook een keer gehad met een verhuizing, kaartje zat ergens in een doos, oeps!

Wat ik ook jammer vind is dat het systeem volgens mij geen rekening houdt met landen waarvan je de kaartjes krijgt. Rusland en Duitsland beginnen me een beetje de keel uit te hangen. :( Maar goed, voor nu is het nog leuk. Maar ik wil wel weer eens een 'nieuw' land.
pi_157308820
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 09:43 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Ah ja, ik kom nooit op het forum daar eigenlijk, dus had dat nog niet gezien. ;) Maar het is sowieso wel apart dat ik ook voorloop met kaartjes. Heb jij dat ook? Dat zou eigenlijk niet moeten kunnen als het een 1-op-1-systeem is. Het klopt bij mij alleen als het ook de expired kaartjes meetelt. Maar dan ga ik er ook maar even vanuit dat een kaartje naar mij toe nooit expired is geraakt. Overigens ooit een keer een kaartje naar Thailand gestuurd en dat werd na 119 (!) dagen geregistreerd. Vroeg me toch heel erg af of ze die niet een hele tijd heeft laten liggen. Ik heb dat zelf ook een keer gehad met een verhuizing, kaartje zat ergens in een doos, oeps!

Wat ik ook jammer vind is dat het systeem volgens mij geen rekening houdt met landen waarvan je de kaartjes krijgt. Rusland en Duitsland beginnen me een beetje de keel uit te hangen. :( Maar goed, voor nu is het nog leuk. Maar ik wil wel weer eens een 'nieuw' land.
Ik heb het eens opgezocht op dat forum, verder kom ik er ook niet inderdaad.
Ik sta ook regelmatig een aantal kaartjes voor, soms wel een stuk of 5. Het is 'live' niet 1 op 1, maar onder de streep zou dat wel zo moeten zijn, ongeveer. Ik zal het nog eens op zoeken.

Je kan wel aangeven dat je niet meerdere kaartjes onderweg wilt hebben naar hetzelfde land en meestal gaat dat ook wel goed, alleen kunnen ze het niet garanderen. Daarbij zijn het natuurlijk wel super actieve landen.

Ik trek wel eens een adres uit Duitsland en dan wacht ik een paar dagen met verzenden. In die tijd kunnen de kaartjes naar andere landen aan komen en kan ik weer nieuwe (hopelijk bijzondere) landen trekken. Dan trek ik in ieder geval niet iedere paar dagen Duitsland als land, want die komen doorgaans na 2-3 dagen al aan.
pi_157309270
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 09:53 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ik heb het eens opgezocht op dat forum, verder kom ik er ook niet inderdaad.
Ik sta ook regelmatig een aantal kaartjes voor, soms wel een stuk of 5. Het is 'live' niet 1 op 1, maar onder de streep zou dat wel zo moeten zijn, ongeveer. Ik zal het nog eens op zoeken.

Je kan wel aangeven dat je niet meerdere kaartjes onderweg wilt hebben naar hetzelfde land en meestal gaat dat ook wel goed, alleen kunnen ze het niet garanderen. Daarbij zijn het natuurlijk wel super actieve landen.

Ik trek wel eens een adres uit Duitsland en dan wacht ik een paar dagen met verzenden. In die tijd kunnen de kaartjes naar andere landen aan komen en kan ik weer nieuwe (hopelijk bijzondere) landen trekken. Dan trek ik in ieder geval niet iedere paar dagen Duitsland als land, want die komen doorgaans na 2-3 dagen al aan.
Ha, dat laatste doe ik ook. :D Duitsland wacht ik meestal even mee. Rusland duurt sowieso lang, dus die verstuur ik wel meteen. Ik mag nu 13 kaartjes versturen en Duitsland en Rusland staan er eigenlijk altijd dubbel in. Ook al heb ik aangegeven dat ik niet meerdere kaartjes naar hetzelfde land onderweg wil hebben. Maar goed, wat jij zegt, het zijn actieve landen en ik denk dat het gewoon ook zo moet anders krijgen die mensen niks en dat is ook niet de bedoeling. Soms denk ik wel dat ze misschien tijdelijk een stop moeten hebben op nieuwe leden uit die landen ofzo. Niet zo leuk voor mensen daar, maar wel voor de rest van de postcrossers.

Maar ik bedoelde verder ook dat het systeem volgens mij niet kijkt naar de landen die jou het kaartje sturen. Dat hij denkt van, goh lid Y heeft nog geen kaartje uit land X en die persoon in land X stuurt nog niks naar het land van Y, dus het is een match. Heb het idee dat het alleen selecteert op de kaarten die je verstuurt en dus niet ontvangt. Want soms krijg ik wel 3 kaartjes tegelijk uit Duitsland. Hmm, misschien is mijn uitleg een beetje vaag, maar hopelijk snap je wat ik bedoel. Nederland is trouwens ook een populair land, maar dat vind ik altijd wel leuk om daar een kaartje heen te sturen, of te krijgen. :D
pi_157309388
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 10:25 schreef Polenbatser het volgende:

Maar ik bedoelde verder ook dat het systeem volgens mij niet kijkt naar de landen die jou het kaartje sturen. Dat hij denkt van, goh lid Y heeft nog geen kaartje uit land X en die persoon in land X stuurt nog niks naar het land van Y, dus het is een match. Heb het idee dat het alleen selecteert op de kaarten die je verstuurt en dus niet ontvangt. Want soms krijg ik wel 3 kaartjes tegelijk uit Duitsland. Hmm, misschien is mijn uitleg een beetje vaag, maar hopelijk snap je wat ik bedoel. Nederland is trouwens ook een populair land, maar dat vind ik altijd wel leuk om daar een kaartje heen te sturen, of te krijgen. :D
Ja ik snap wat je bedoeld. Ik had laatst ook drie kaartjes uit Duitsland op dezelfde dag in de bus. Dat is dan wel jammer. Volgens mij zit daar inderdaad niet een goede check op.
pi_157309571
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 10:34 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ja ik snap wat je bedoeld. Ik had laatst ook drie kaartjes uit Duitsland op dezelfde dag in de bus. Dat is dan wel jammer. Volgens mij zit daar inderdaad niet een goede check op.
Ja best jammer hè. :( Hoeveel kaartjes mag jij nu sturen trouwens? En welke bijzondere landen heb je al? Ben erg benieuwd! :D Ik zit de hele tijd de site te checken, want er zijn 3 kaartjes (DE, NL, FI) die vandaag aankomen, of er al moeten zijn. Ongeduldig!!! :s)
pi_157309661
Mijn ontvangen kaartjes 'bijzondere' landen;
India, Puerto Rico 2x.

Mijn verzonden kaartjes 'bijzondere' landen;
Guernsey, Zuid-Korea, Iceland

Tenminste, die vind ik dan bijzonder. O+ Landen die ik niet zo vaak tegenkom. En de jouwe?
pi_157309739
Mijn bijzondere ontvangen landen zijn Macau, Moldavië en de Verenigde Arabische Emiraten.. Verzonden is dan Bahrain het minst vaak voorkomend..
pi_157309796
Ooo tof, vooral Puerto Rico, IJsland en Guernsey ben ik jaloers op, die wil ik ook! Wel grappig dat je Puerto Rico dan ook al twee keer hebt.

En Bos81, Bahrain lijkt me inderdaad heel bijzonder, de VAE ook wel trouwens. :D

Voor het gemak even mijn lijstje gescreenshot.

2aag0a9.jpg
pi_157309937
Hoe krijg je dat lijstje zo?

*Edit; gevonden! :D
pi_157310091
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:04 schreef Polenbatser het volgende:
Ooo tof, vooral Puerto Rico, IJsland en Guernsey ben ik jaloers op, die wil ik ook! Wel grappig dat je Puerto Rico dan ook al twee keer hebt.

En Bos81, Bahrain lijkt me inderdaad heel bijzonder, de VAE ook wel trouwens. :D

Voor het gemak even mijn lijstje gescreenshot.

[ afbeelding ]
Kazachstan _O_
pi_157310200
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:26 schreef Bos81 het volgende:

[..]

Kazachstan _O_
Jaaa! :D Kazachstan is tof, overigens was het wel van een Russische die een kaartje van Londen heeft verstuurd, want daar was ze op vakantie geweest. Maar ik denk dat je dat toch snel hebt met die voormalig Sovjetlanden, dat het stiekem Russen zijn die aan postcrossing doen.
pi_157310252
Je stats-pagina is openbaar he?
https://www.postcrossing.com/user/Petre/stats bijvoorbeeld :+
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157310265
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:37 schreef Peter het volgende:
Je stats-pagina is openbaar he?
https://www.postcrossing.com/user/Petre/stats bijvoorbeeld :+
Jaa, ik kon het alleen niet vinden waar het zat. :') Nu weet ik de link haha.
pi_157310298
Peter, jij hebt ook een paar leuke landen, ik zie een Dominicaanse republiek en Mayotte. Die laatste is wel bijzonder denk ik. Had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord. :@

Edit: Ik zie nu dat Mayotte maar 5 users heeft!
pi_157310331
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:41 schreef Polenbatser het volgende:
Peter, jij hebt ook een paar leuke landen, ik zie een Dominicaanse republiek en Mayotte. Die laatste is wel bijzonder denk ik. Had er eerlijk gezegd ook nog nooit van gehoord. :@
DR was cool en Mayotte is een Française die er naar toe verhuisde. (Is een oude Franse kolonie / overzee's gebiedsdeel oid.)
Brazilië vond ik ook een leuke.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157310400
https://www.postcrossing.com/user/Boserik/stats

Even dan voor de volledigheid de mijne...

Ik sta nu wel al een aantal maandjes droog, maar ik denk dat ik zo maar weer even wat zegels bij PMK ga bestellen
pi_157310455
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:47 schreef Bos81 het volgende:
https://www.postcrossing.com/user/Boserik/stats

Even dan voor de volledigheid de mijne...

Ik sta nu wel al een aantal maandjes droog, maar ik denk dat ik zo maar weer even wat zegels bij PMK ga bestellen
1 januari wordt het posttarief weer verhoogd.. niet teveel inkopen van hun setjes dus. Wel veel postnl internationale zegels inkopen :Y. Scheelt 10 cent per kaart.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157310498
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:50 schreef Peter het volgende:

[..]

1 januari wordt het posttarief weer verhoogd.. niet teveel inkopen van hun setjes dus. Wel veel postnl internationale zegels inkopen :Y. Scheelt 10 cent per kaart.
Zal ik daar maar even wat bestellen ^O^ ^O^
pi_157310535
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:47 schreef Bos81 het volgende:
https://www.postcrossing.com/user/Boserik/stats

Even dan voor de volledigheid de mijne...

Ik sta nu wel al een aantal maandjes droog, maar ik denk dat ik zo maar weer even wat zegels bij PMK ga bestellen
Chili! Dat is ook leuk! :D. Ik gooi mijn profiel nu nog even niet openbaar trouwens, voel me daar niet zo prettig bij, dus jullie moeten het doen met de screenshot. :P

quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:43 schreef Peter het volgende:

[..]

DR was cool en Mayotte is een Française die er naar toe verhuisde. (Is een oude Franse kolonie / overzee's gebiedsdeel oid.)
Brazilië vond ik ook een leuke.
Ah ja, dat zal inderdaad vaak een verhuisde Fransoos zijn. Ik vind het trouwens sowieso grappig dat sommige overzeese gedeelten als apart land worden gezien en andere weer niet. Maar het was gebaseerd op één of andere lijst geloof ik, weet het al niet meer.

Wat zijn trouwens landen waar jullie nog graag een kaartje naar zouden willen sturen of ontvangen? Ik zou heel graag Groenland willen, want ben daar afeglopen april geweest. Zo tof daar! Maar goed, daar zitten ook weinig users, dus dat zal heel lastig worden denk ik.

*Kom nou eens aan kaartjes. Toe, ik zit te wachten, wil nieuwe versturen. Naja, iedereen zal wel op zijn/haar werk zijn. -O- *
pi_157310743
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 11:53 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Chili! Dat is ook leuk! :D. Ik gooi mijn profiel nu nog even niet openbaar trouwens, voel me daar niet zo prettig bij, dus jullie moeten het doen met de screenshot. :P

[..]

Ah ja, dat zal inderdaad vaak een verhuisde Fransoos zijn. Ik vind het trouwens sowieso grappig dat sommige overzeese gedeelten als apart land worden gezien en andere weer niet. Maar het was gebaseerd op één of andere lijst geloof ik, weet het al niet meer.

Wat zijn trouwens landen waar jullie nog graag een kaartje naar zouden willen sturen of ontvangen? Ik zou heel graag Groenland willen, want ben daar afeglopen april geweest. Zo tof daar! Maar goed, daar zitten ook weinig users, dus dat zal heel lastig worden denk ik.

*Kom nou eens aan kaartjes. Toe, ik zit te wachten, wil nieuwe versturen. Naja, iedereen zal wel op zijn/haar werk zijn. -O- *
Je mag wel mijn kaartjes schrijven. :D Heb er nog 13 liggen die ik moet schrijven en een eventuele tweede account op inactief waar je 14 kaarten voor kan schrijven. :@
pi_157310818
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 12:04 schreef Crientj het volgende:

[..]

Je mag wel mijn kaartjes schrijven. :D Heb er nog 13 liggen die ik moet schrijven en een eventuele tweede account op inactief waar je 14 kaarten voor kan schrijven. :@
Hahaha, ja maar dan komen ze niet op mijn account te staan. :P Ik moet gewoon leren een beetje geduld te kweken. Komt ook van pas bij andere dingen in het leven. ;) Maar jij hebt dan al veel kaarten verstuurd zeg! En ook naar toffe landen?
pi_157311685
quote:
0s.gif Op donderdag 1 oktober 2015 15:10 schreef Polenbatser het volgende:
Hoi, ik meld me hier ook even. Ben al een paar jaar geregistreerd op postcrossing, maar heb al een aantal keer de brui eraan gegeven, voornamelijk omdat ik kaartjes naar en van Duitsland en Rusland spuugzat was. Trouwens ooit een keer een profiel tegengekomen dat zei dat ze geen kaartjes meer naar die landen stuurde. Dat vond ik dan wel weer een beetje ver gaan, maar ik snapte het idee wel volledig. Maar goed, nu sinds twee maanden weer bezig. Ik zit nu op 197 verstuurde kaartjes, dus over 3 kaartjes mag ik er weer 1 meer tegelijk sturen, jeej! *O*

Hebben jullie trouwens speciale wensen qua kaartjes? Ik wil echt heel graag achtbaankaartjes krijgen, maar ja, die zijn nogal zeldzaam. Op de 200 kaartjes die ik heb gekregen zijn er 4 bij van achtbanen, die hangen aan de muur thuis. Komt dus niet vaak voor dat die in de bus zitten, maar als... als, dan dans ik door het huis. ;) Eigenlijk vind ik die gewone toeristenkaartjes nooit zo boeiend, net zoals kaartjes met alleen 'happy postcrossing' erop. Ik geef in m'n profiel ook best duidelijk aan dat ik het verhaal gewoon belangrijker vind dan het kaartje, maar volgens mij lezen sommige mensen het geeneens. :(

Ik woon trouwens in Tsjechië, dus kaartjes van en naar NL zijn altijd leuk. Lijkt me wel briljant als ik toevallig 1 van jullie eens een kaartje moet sturen. :Y
Ik snap je volledig dat het verhaal hartstikke leuk is, als ik een leuk kaartje krijg, krijgt diegene ook aan inhoudelijk antwoord of een verhaal terug van mij. Alleen ik kan nooit echt een goed verhaal schrijven omdat ik een echt "jongenshandschrift" heb.Ik kan gewoon niet meer schrijven dan een paar regels. :(

Ik heb in deze topics wel eens geklaagd over mensen die er van alles bij willen. Sommigen vragen om (brief)geld, anderen vragen om theezakjes. Eerlijk gezegd vind ik dat te dol worden. Nu heb ik er één die vraagt om stenen. Ik wacht eigenlijk nog op degene die vraag om een Mail Order Bride.
pi_157311858
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 12:08 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Hahaha, ja maar dan komen ze niet op mijn account te staan. :P Ik moet gewoon leren een beetje geduld te kweken. Komt ook van pas bij andere dingen in het leven. ;) Maar jij hebt dan al veel kaarten verstuurd zeg! En ook naar toffe landen?
Haha, true, true. Geduld is een schone zaak zeggen ze, maar herken het wel. Waarbij het me eerst niet snel genoeg ging, kan het me soms zo irriteren. :@ :@ Klinkt heel erg lol, maar als je net een reeks hebt geschreven van X aantal kaarten en net als alles geupload en weer opgeborgen is, komt er meestal nog een hurray binnen. :')

https://www.postcrossing.com/user/Crientj/stats Enjoy ;).
pi_157311955
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 12:56 schreef Herr_Munk het volgende:

[..]

Ik snap je volledig dat het verhaal hartstikke leuk is, als ik een leuk kaartje krijg, krijgt diegene ook aan inhoudelijk antwoord of een verhaal terug van mij. Alleen ik kan nooit echt een goed verhaal schrijven omdat ik een echt "jongenshandschrift" heb.Ik kan gewoon niet meer schrijven dan een paar regels. :(

Ik heb in deze topics wel eens geklaagd over mensen die er van alles bij willen. Sommigen vragen om (brief)geld, anderen vragen om theezakjes. Eerlijk gezegd vind ik dat te dol worden. Nu heb ik er één die vraagt om stenen. Ik wacht eigenlijk nog op degene die vraag om een Mail Order Bride.
Ah maar in een paar zinnen kun je ook best wat leuks schrijven toch? Hoeven geen hele essays te zijn. :) Oooo en hoe herkenbaar dat van die mensen die er vanalles bij willen! Ik vind dat ook vervelend. Eigenlijk ook mensen die om recepten vragen, want ik kan je wel een recept doen van pasta met gehakt en rode saus, maar of ze daar op zitten te wachten? ;)

quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 13:04 schreef Crientj het volgende:

[..]

Haha, true, true. Geduld is een schone zaak zeggen ze, maar herken het wel. Waarbij het me eerst niet snel genoeg ging, kan het me soms zo irriteren. :@ :@ Klinkt heel erg lol, maar als je net een reeks hebt geschreven van X aantal kaarten en net als alles geupload en weer opgeborgen is, komt er meestal nog een hurray binnen. :')

https://www.postcrossing.com/user/Crientj/stats Enjoy ;).
Jij hebt gewoon Tuvalu!!! En Fiji en Azerbeidjan en Jamaica en en en.... Maar ook veel kaartjes verstuurd, dus dan mag het. :P
pi_157312098
En Denemarken *O*. Klinkt heel gek om daar blij mee te zijn, maar prachtig land.

Als ik beide accounts bij elkaar optel + alle expired kaarten kom ik uit op +- 1100 kaarten verstuurd. :X :@
pi_157312159
Denemarken is idd een leuk land (en ik ken een hele lieve, zachte vikingjongen), die wil ik stiekem ook, maar het is niet zo'n actief land helaas.
pi_157312689
quote:
0s.gif Op woensdag 4 november 2015 13:18 schreef Polenbatser het volgende:
Denemarken is idd een leuk land (en ik ken een hele lieve, zachte vikingjongen), die wil ik stiekem ook, maar het is niet zo'n actief land helaas.
Wil je die jongen of het land? :P
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157313004
quote:
6s.gif Op woensdag 4 november 2015 13:42 schreef Peter het volgende:

[..]

Wil je die jongen of het land? :P
Gewoon allebei! En dan gaan we trouwen en worden we koning en koningin van Denemarken en gaan we vanuit daar postcrossingkaartjes versturen. En dan leven we nog lang en gelukkig. Olifant, lange snuit, uit.

Maar ik bedoelde eigenlijk een kaartje uit dat land, had dat deel later toegevoegd en niet opgelet dat het de hele zin nogal veranderde. Ook is het totale non-informatie. ;)
pi_157316708
:+
pi_157317503
Oooo haha, dit is dus ook postcrossing; niet één van die drie kaartjes die ik opnoemde zijn geregistreerd, maar eentje naar UK. :D Ook goed! Trouwens wel erg snel, 3 dagen, normaal doen die er 4 tot 5 dagen over. Volgende kaartje gaat naar Thailand! *O*
pi_157351423
» Sent: 784 postcards
» Received: 800 postcards

Lekker verschil zo. ;') Vanmorgen 2 kaartjes op de bus gedaan, net 4 kaartjes geschreven. Nog 7 te gaan, maar die schrijf ik later deze week wel.
pi_157351516
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 00:01 schreef Crientj het volgende:
» Sent: 784 postcards
» Received: 800 postcards

Lekker verschil zo. ;') Vanmorgen 2 kaartjes op de bus gedaan, net 4 kaartjes geschreven. Nog 7 te gaan, maar die schrijf ik later deze week wel.
Ik vraag me dan af waarom het verschil zo op loopt. Als jij geen nieuwe adressen request, dan zou de site toch moeten weten hoeveel je nog echt onderweg hebt en het verschil niet zo oplopen? :@
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157354286
Ik heb eigenlijk het idee dat postcrossing wel een keer een echt goede programmeur in dienst kan nemen. Volgens mij gebruikt het al van begin af aan hetzelfde algoritme en het systeem dat goed werkte voor een kleine groep hoeft natuurlijk niet meer direct goed te werken voor een grote groep. Maar goed ik heb er dus echt géén verstand van. Het is natuurlijk ook lastig aangezien sommige landen oververtegenwoordigd zijn.

Volgens mij zit ik hier alleen maar te zeiken over hun algoritme trouwens, maar in werkelijkheid ben ik helemaal niet zo negatief. Vind het alleen jammer dat er overduidelijk verbeterpunten zijn en er niks mee wordt gedaan. Of ze zijn gewoon slecht in dat mededelen aan de gebruikers, dat kan ook.
pi_157355772
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 00:08 schreef Peter het volgende:

[..]

Ik vraag me dan af waarom het verschil zo op loopt. Als jij geen nieuwe adressen request, dan zou de site toch moeten weten hoeveel je nog echt onderweg hebt en het verschil niet zo oplopen? :@
Het zou te verklaren kunnen zijn door de 14 adressen die ik in de afgelopen twee weken wel heb aangevraagd. Volgens het systeem zouden die dus "onderweg" zijn. Aan de andere kant, ik heb geen flauw idee. Ik ben rete benieuwd naar hoe hun huidige algoritme in elkaar zit en ik zou het geen enkel probleem vinden om te helpen met programmeren, maar dat het complex is staat zeker vast.

Aan de andere kant is het verschil ook nog wel te verklaren door de hoeveelheid expired kaarten. Hoewel die niet worden meegeteld, maar ze zijn er wel.
pi_157355821
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 09:39 schreef Polenbatser het volgende:
Ik heb eigenlijk het idee dat postcrossing wel een keer een echt goede programmeur in dienst kan nemen. Volgens mij gebruikt het al van begin af aan hetzelfde algoritme en het systeem dat goed werkte voor een kleine groep hoeft natuurlijk niet meer direct goed te werken voor een grote groep. Maar goed ik heb er dus echt géén verstand van. Het is natuurlijk ook lastig aangezien sommige landen oververtegenwoordigd zijn.

Volgens mij zit ik hier alleen maar te zeiken over hun algoritme trouwens, maar in werkelijkheid ben ik helemaal niet zo negatief. Vind het alleen jammer dat er overduidelijk verbeterpunten zijn en er niks mee wordt gedaan. Of ze zijn gewoon slecht in dat mededelen aan de gebruikers, dat kan ook.
Ze doen er wel degelijk wat mee, alleen niet alle wijzigingen brengen ze naar buiten toe. Snap ik ook wel. Er zijn ook wel wijzigingen aangebracht in de afgelopen zoveel jaar, wat ook wel moet. Als ze nu nog zouden werken met het algoritme dat in het begin van PC is geschreven, dan zou het helemaal een zooitje worden. Detail, de website heeft heel lang links uitgelijnd gestaan. Nu is ie gelukkig gecentreerd. :@
pi_157356088
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 11:17 schreef Crientj het volgende:

[..]

Het zou te verklaren kunnen zijn door de 14 adressen die ik in de afgelopen twee weken wel heb aangevraagd. Volgens het systeem zouden die dus "onderweg" zijn. Aan de andere kant, ik heb geen flauw idee. Ik ben rete benieuwd naar hoe hun huidige algoritme in elkaar zit en ik zou het geen enkel probleem vinden om te helpen met programmeren, maar dat het complex is staat zeker vast.

Aan de andere kant is het verschil ook nog wel te verklaren door de hoeveelheid expired kaarten. Hoewel die niet worden meegeteld, maar ze zijn er wel.
Wat je aanvraagt verstuur je toch ook :@?
Als ik geen tijd heb, vraag ik niks aan op dat moment.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157356089
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 11:20 schreef Crientj het volgende:

[..]

Ze doen er wel degelijk wat mee, alleen niet alle wijzigingen brengen ze naar buiten toe. Snap ik ook wel. Er zijn ook wel wijzigingen aangebracht in de afgelopen zoveel jaar, wat ook wel moet. Als ze nu nog zouden werken met het algoritme dat in het begin van PC is geschreven, dan zou het helemaal een zooitje worden. Detail, de website heeft heel lang links uitgelijnd gestaan. Nu is ie gelukkig gecentreerd. :@
Ah dat is mooi! Waarschijnlijk zetten ze het dan niet groot op hun hoofdpagina. Misschien ben ik ook wel een beetje te erg beïnvloed door facebook e.d. dat ik dat verwacht. In elk geval, dan heb ik niks gezegd. :X
pi_157357046
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 11:33 schreef Peter het volgende:

[..]

Wat je aanvraagt verstuur je toch ook :@?
Als ik geen tijd heb, vraag ik niks aan op dat moment.
Natuurlijk verstuur ik ze. Het duurde alleen even.
pi_157373452
Nou, ik moet nu een kaartje naar een hond sturen. :{ In Nederland trouwens. Zit erover te denken om alleen maar 'Woef waf grom, waf waf, grom woef' etc. op het kaartje te zetten. Maar weet niet of dat gewaardeerd wordt. :+
pi_157373575
Hahahaha. Waffff.

Ik kreeg een Chinees kaartje met Chinese tekst, dus geen idee wat er staat. :7
pi_157373707
Ooo en Chinees tik je ook niet even in in Google translate met die karakters. Misschien heeft die persoon je wel een heel persoonlijk geheim verteld, wetende dat je het niet kunt lezen. ;)
pi_157373720
Of even langs een Chinees restaurant lopen, misschien dat daar iemand het kan vertalen. :P
pi_157374016
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 november 2015 23:43 schreef Polenbatser het volgende:
Of even langs een Chinees restaurant lopen, misschien dat daar iemand het kan vertalen. :P
Chinees is alleen niet 1 taal, je hebt mandarijn, kantonees etc. etc.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157374120
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 november 2015 00:00 schreef Peter het volgende:

[..]

Chinees is alleen niet 1 taal, je hebt mandarijn, kantonees etc. etc.
Het was ook maar een grapje. Alhoewel je het nog echt zou kunnen proberen ook. Neem aan dat als het echt Chinezen zijn ze je in elk geval kunnen vertellen welke taal het is. .
pi_157500270
Ik ben nog niet langs de Chinees gegaan hoor haha. Ik vind het zo ook prima.

Twee weken terug in m'n profiel gezet dat kerstkaartjes ook welkom zijn en prompt vandaag al 2 in de bus. 1 uit Singpore en 1 uit Rusland. Die uit Rusland heeft zelfs kerstzegels erop, helemaal in stijl. Super leuk.

Ik ben kerst fan ja. ~:)
pi_157510915
Dan wordt het een leuke tijd voor je komende tijd. :D

Ik heb nu wel een unicum trouwens, 13 kaartjes onderweg en geen één naar Duitsland! :o Wel 2 naar Rusland, normaal ook eigenlijk altijd 2 naar Duitsland. Maar goed, weet ik ook waar het volgende kaartje wat ik trek heengaat. :9
pi_157540042
:D Één van mijn expired kaartjes naar Wit-Rusland is alsnog geregistreerd na 87 dagen! *O* Wat heeft dat lang geduurd zeg, maar ben blij dat hij is aangekomen. Hebben jullie ook zoveel expired kaartjes de laatste tijd? Ik al 5 sinds juni, waarvan deze dan nu geregistreerd is en 2 mensen heb ik opnieuw een kaartje gestuurd na contact te hebben gehad. Nu dus nog 2 expired over, wel jammer. :(

Trouwens, hebben jullie ervaring met de adressen naar China e.d. uitprinten in het Chinees? Komen de kaartjes dan sneller aan? Want ik vraag me af of postbodes daar goed het Latijnse schrift kunnen lezen? Ik schrijf ze tot nu toe gewoon zelf in ons alfabet, maar misschien dat ik ze maar ga uitprinten op werk ofzo.
pi_157540569
Ik heb nu ook 5 expres kaartjes. Mijn eerste die ook na een resend niet aankomen ;(.

Als mensen hun adres in eigen taal aanleveren, print ik dat op het adreslabel. In China moet een kaart anders soms eerst langs een vertaalbureau meen ik..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_157541264
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 november 2015 11:09 schreef Peter het volgende:
Ik heb nu ook 5 expres kaartjes. Mijn eerste die ook na een resend niet aankomen ;(.

Als mensen hun adres in eigen taal aanleveren, print ik dat op het adreslabel. In China moet een kaart anders soms eerst langs een vertaalbureau meen ik..
:o Ok, dat wist ik niet, dan ga ik het ook maar printen denk ik. Heb er ook wel eens over gedacht om zelf die tekens te maken, maar ik ben dan toch bang om fouten te maken. Daarbij heb ik meer ruimte nodig dan zij natuurlijk. Ooit wel eens geprobeerd met een naam van iemand, want zij vond het leuk als mensen haar naam in Chinese karakters schreven. Vier karakters was al de helft van de breedte in het schrijfvak. ;)

Balen van die resend. :( Welk land was dat? Ik heb nog een ander expired kaartje naar Wit-Rusland, maar zij reageert niet op haar berichtje en ik stuur alleen iets nog een keer na overleg met de user. Sommigen willen het ook wel registreren zonder resend, maar dat vind ik zelf niet leuk. Zou zelf ook nooit een kaartje registreren dat ik niet heb ontvangen.

Overigens, meest opmerkelijke dat ik ben tegengekomen nu het over adressen gaat. Ik had een keer een kaartje die naar de Krim ging. Stond in haar profiel dat je er heel duidelijk Rusland op moest zetten, want Oekraïne kwam niet aan. :o Vond dat toch best confronterend, Oekraïne is dat landsdeel dus gewoon echt kwijt.
pi_157787786
Gisteren één kaartje gekregen waar ik echt helemaal dubbel om lag. 'Ik heb dit kaartje gekocht in Hong Kong, maar pas toen ik thuis kwam zag ik dat er allemaal verborgen piemels op staan! Dus nu stuur ik hem naar jou, want je geeft aan dat je ook rare kaartjes leuk vindt'. _O- Nu heb ik dus één of ander kunstkaartje met verborgen piemels en ik heb ook al een stel tieten kunnen ontdekken. Vond het geweldig, dat is toch veel leuker dan zo'n 'Groeten uit...'-kaartje. :Y
  dinsdag 8 december 2015 @ 11:52:13 #81
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_158101767
8 kaarten onderweg, waaronder 1 naar Rusland die er nu al 28 dagen over doet. Die kan ik waarschijnlijk wel afschrijven :'(

Oh en mijn speciale kaarten is er eigenlijk maar 1 uit India, verder nog niet tegengekomen :)
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_158111653
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 december 2015 11:52 schreef toetsenbordridder2 het volgende:
8 kaarten onderweg, waaronder 1 naar Rusland die er nu al 28 dagen over doet. Die kan ik waarschijnlijk wel afschrijven :'(

Oh en mijn speciale kaarten is er eigenlijk maar 1 uit India, verder nog niet tegengekomen :)
Gaat die naar een grote stad in Rusland? Bij mij heeft het regelmatig 40+ dagen geduurd, dus ik zou nog niet te snel zijn met het afschrijven. ;)

Hier een kaartje onderweg naar Bulgarije, dat land stond nog niet op m'n lijstje. Maar volgens mij is de brievenbus waar ik de kaartjes in stop geroofd ofzo. Ze komen niet aan. -O- Één kaartje naar Tsjechië zelf doet er al 3 weken over, die hoort er de volgende dag te zijn. :'( Nieuw sturen dus maar.
pi_158125014
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 december 2015 19:08 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Gaat die naar een grote stad in Rusland? Bij mij heeft het regelmatig 40+ dagen geduurd, dus ik zou nog niet te snel zijn met het afschrijven. ;)

Hier een kaartje onderweg naar Bulgarije, dat land stond nog niet op m'n lijstje. Maar volgens mij is de brievenbus waar ik de kaartjes in stop geroofd ofzo. Ze komen niet aan. -O- Één kaartje naar Tsjechië zelf doet er al 3 weken over, die hoort er de volgende dag te zijn. :'( Nieuw sturen dus maar.
Moskou, redelijk dorpje ja ;)
R.I.P. Toetsenbordridder
  Moderator woensdag 9 december 2015 @ 11:06:52 #84
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_158125135
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 16:01 schreef Polenbatser het volgende:
Gisteren één kaartje gekregen waar ik echt helemaal dubbel om lag. 'Ik heb dit kaartje gekocht in Hong Kong, maar pas toen ik thuis kwam zag ik dat er allemaal verborgen piemels op staan! Dus nu stuur ik hem naar jou, want je geeft aan dat je ook rare kaartjes leuk vindt'. _O- Nu heb ik dus één of ander kunstkaartje met verborgen piemels en ik heb ook al een stel tieten kunnen ontdekken. Vond het geweldig, dat is toch veel leuker dan zo'n 'Groeten uit...'-kaartje. :Y
:D

Heb je een foto van het kaartje? Nu ben ik ook nieuwsgierig
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158155673
quote:
0s.gif Op woensdag 9 december 2015 11:06 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

:D

Heb je een foto van het kaartje? Nu ben ik ook nieuwsgierig
64ozf5.jpg

Zoek de piemels en tietsels! Sorry voor de rare hoek, maar ik heb hier slecht licht 's avonds en de flits weerkaatste anders op het kaartje.

Ik mag nu een kaartje naar Marokko sturen! *O*
  Moderator donderdag 10 december 2015 @ 19:31:31 #86
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_158156941
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 18:43 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Zoek de piemels en tietsels! Sorry voor de rare hoek, maar ik heb hier slecht licht 's avonds en de flits weerkaatste anders op het kaartje.

Ik mag nu een kaartje naar Marokko sturen! *O*
Hahaha wat een pareltje!! O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_158157927
quote:
0s.gif Op donderdag 10 december 2015 19:31 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Hahaha wat een pareltje!! O+
Jawel hè. :Y Ik had trouwens ook weer een achtbaankaartje binnen, uit Amerika dit keer, wiehoe! *O*
pi_158268361
Voor het eerst een kaart naar Maleisië sturen :D
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_158278507
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 december 2015 21:01 schreef toetsenbordridder2 het volgende:
Voor het eerst een kaart naar Maleisië sturen :D
*O*

Hier mag d'r één naar Marokko!
pi_158286589
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 10:40 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

*O*

Hier mag d'r één naar Marokko!
Heujjjj :9 Altijd leuk nieuwe landen
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_158288929
quote:
0s.gif Op woensdag 16 december 2015 16:55 schreef toetsenbordridder2 het volgende:

[..]

Heujjjj :9 Altijd leuk nieuwe landen
Ja is leuk! En vandaag lag er een kaartje uit Estland in de bus. Eindelijk zou ik bijna zeggen, want statistisch gezien had ik die allang moeten hebben. :s)
pi_158624591
Hebben jullie nog leuke kaartjes gekregen/verstuurd? Ik ben gek op kerstkaartjes uit allemaal vreemde landen, dus ik heb dat ook weer op mijn profiel gezet. Hieronder een aantal kaartjes die ik heb gekregen;

d25f0936c0f5bdd2f93d7eb9d7af66b1.jpg
bce6c21ddbb2c74f62ffcf0822e2a032.jpg
7a1f75e23e92e47e2fdf130f164622a2.jpg
1d28718422684ae41a514d15464fe2d6.jpg

En verder loop ik weer lekker vooruit, dus het zal wel weer even duren voor ik nieuwe kaartjes mag ontvangen. Domper. Maarja, doe je weinig aan. 820 verstuurd - 830 ontvangen. :/
pi_158626799
Ik stop met Postcrossing denk ik. Beleef er imo wat te weinig lol aan. In het begin was het leuk, alle landen verzamelen, maar het versturen naar Duitsland en Rusland komt me m`n neus een beetje uit. Misschien dat ik zo nu en dan eens 2-3 kaartjes ga versturen, maar niet meer ineens 10.

Ik vind het ook erg duur worden. :'(

Heb wel twee leuke kerstkaartjes gekregen. ~:)
pi_158626825
Ik sla deze week nog wat postzegels in. Scheelt toch met volgend jaar.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_158627146
Ja dat is sowieso slim. Heb nog wel een mapje gehaald, want moest iets anders internationaal versturen. Maar denk niet dat ik nog zo`n grote set ga bestellen online.
pi_158640401
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 01:32 schreef Crientj het volgende:
Hebben jullie nog leuke kaartjes gekregen/verstuurd? Ik ben gek op kerstkaartjes uit allemaal vreemde landen, dus ik heb dat ook weer op mijn profiel gezet. Hieronder een aantal kaartjes die ik heb gekregen;

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

En verder loop ik weer lekker vooruit, dus het zal wel weer even duren voor ik nieuwe kaartjes mag ontvangen. Domper. Maarja, doe je weinig aan. 820 verstuurd - 830 ontvangen. :/
Leuk! Jammer van het voorlopen, hopelijk heb je het snel weer ingehaald.

quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 09:04 schreef DonnaRush het volgende:
Ik stop met Postcrossing denk ik. Beleef er imo wat te weinig lol aan. In het begin was het leuk, alle landen verzamelen, maar het versturen naar Duitsland en Rusland komt me m`n neus een beetje uit. Misschien dat ik zo nu en dan eens 2-3 kaartjes ga versturen, maar niet meer ineens 10.

Ik vind het ook erg duur worden. :'(

Heb wel twee leuke kerstkaartjes gekregen. ~:)
Aaaah, jammer! Alhoewel ik het heel goed snap, want dat is precies de reden dat ikzelf al meerdere malen ben gestopt. Misschien dat je over een tijdje toch weer kriebels krijgt. ;) Dure hobby is het ook wel, vorige maand heb ik 30 kaartjes verstuurd, dan zit je toch rond de 40 euro wat je dan aan zegels e.d. uitgeeft. Hoeveel gaan de zegels in NL omhoog?
pi_158646355
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 17:01 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Leuk! Jammer van het voorlopen, hopelijk heb je het snel weer ingehaald.

[..]

Aaaah, jammer! Alhoewel ik het heel goed snap, want dat is precies de reden dat ikzelf al meerdere malen ben gestopt. Misschien dat je over een tijdje toch weer kriebels krijgt. ;) Dure hobby is het ook wel, vorige maand heb ik 30 kaartjes verstuurd, dan zit je toch rond de 40 euro wat je dan aan zegels e.d. uitgeeft. Hoeveel gaan de zegels in NL omhoog?
Van 1,15 naar 1,25.
10 cent per kaartje meer dus.. Ik heb flink wat zegels op voorraad en vorige week nog wat besteld bij de collectcblub van postnl, daar kun je ook niet-standaard internationale zegels kopen :Y.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_158647874
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 19:51 schreef Peter het volgende:

[..]

Van 1,15 naar 1,25.
10 cent per kaartje meer dus.. Ik heb flink wat zegels op voorraad en vorige week nog wat besteld bij de collectcblub van postnl, daar kun je ook niet-standaard internationale zegels kopen :Y.
Tikt best aan dus, jammer. -O- Sowieso is het soms wel even 'schrikken' als ik bedenk hoeveel geld ik eraan heb uitgegeven. Als ik zie hoeveel kaartjes ik heb verstuurd en als ik uitga van 1 euro per kaartje (stiekem is het meer dan een euro per kaartje). Naja, andere hobby's kosten ook geld denk ik dan maar. :+ Slim van je dat je nu hebt ingeslagen in elk geval!
pi_158649698
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 20:31 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Tikt best aan dus, jammer. -O- Sowieso is het soms wel even 'schrikken' als ik bedenk hoeveel geld ik eraan heb uitgegeven. Als ik zie hoeveel kaartjes ik heb verstuurd en als ik uitga van 1 euro per kaartje (stiekem is het meer dan een euro per kaartje). Naja, andere hobby's kosten ook geld denk ik dan maar. :+ Slim van je dat je nu hebt ingeslagen in elk geval!
Ik twijfel of ik niet nog meer insla. Postzegels verliezen geen waarde... De huidige stijgen alleen maar..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_158650578
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:18 schreef Peter het volgende:

[..]

Ik twijfel of ik niet nog meer insla. Postzegels verliezen geen waarde... De huidige stijgen alleen maar..
Als je het geld nu over hebt en niks anders wilt kopen zou ik er nog wat bijkopen. Hoe groot is je voorraad?
pi_158652409
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 21:36 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Als je het geld nu over hebt en niks anders wilt kopen zou ik er nog wat bijkopen. Hoe groot is je voorraad?
300+ internationale zegels :@
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_158654301
Echt zonde dat het zo duur wordt. Ik vond PostCrossing echt superleuk. Misschien ga ik er toch maar mijn laatste tien internationale postzegels aan opmaken.. dan kijk ik daarna wel weer verder. :)
Mon 'en!
pi_158663869
Ik doe regelmatig een tea swap en dat vind ik toch wel leuker denk ik. :Y
pi_158685065
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 december 2015 22:14 schreef Peter het volgende:

[..]

300+ internationale zegels :@
:o Dat is best wat! Hoelang verwacht je daarmee te doen?

quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 09:00 schreef DonnaRush het volgende:
Ik doe regelmatig een tea swap en dat vind ik toch wel leuker denk ik. :Y
Wissel je dan theezakjes uit?
pi_158685228
Mijn kaartje naar Marokko is trouwens aangekomen. *O* 19 dagen, valt me niet tegen, ervanuit gaande dat het met de feestdagen wat langer duurt. Alhoewel ik niet weet hoeveel ze daar aan doen in Marokko.

Ook een kaartje dat er al 40 dagen over doet naar de VS. Denk dat ik die wel kan afschrijven. -O- Heb er nog 6 onderweg van de 14, heb even een stop ingelast in de kerstvakantie, omdat ik in NL ben. Ben benieuwd welke kaartjes op me wachten als ik thuis kom.
pi_158685397
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:14 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

:o Dat is best wat! Hoelang verwacht je daarmee te doen?

[..]

Wissel je dan theezakjes uit?
Ja volle hoor, met thee erin haha. Ik ben zeer thee verslaafd en je kan de halve wereld blij maken met Pickwick en zelf lekkere smaken uit vreemde landen proberen. Erg leuk, vind ik.
pi_158685824
quote:
1s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:21 schreef DonnaRush het volgende:

[..]

Ja volle hoor, met thee erin haha. Ik ben zeer thee verslaafd en je kan de halve wereld blij maken met Pickwick en zelf lekkere smaken uit vreemde landen proberen. Erg leuk, vind ik.
Ha, ja dat dacht ik al, moet er niet aan denken een verlept theezakje te krijgen haha. Maarre, officieel mag je toch geen thee (en koffie e.d.) versturen meet de post? ;) Wel leuk als je van thee houdt. Is er dan ook een tea swap site, of gaat dat via het postcrossing forum?
pi_158687174
Ik weet eigenlijk niet hoe het precies zit. Volgens mij mag je geen verse producten versturen. Maar hoe dat echt zit, geen idee O-)

Via het postcrossing forum of via Instagram met hashtags 'ontmoet' ik tea swappers. Heb er zelf een soort vriendin aan over gehouden uit Barcelona. O+
pi_158687495
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:14 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

:o Dat is best wat! Hoelang verwacht je daarmee te doen?

Ik zit nu na 13 maanden postcrossen op zo'n 250 officiële verzonden kaartjes, met TAG's er bij wel op 300+ :@.
Komt komend jaar dus wel op als ik net zo fanatiek door blijf gaan..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_158709946
quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:50 schreef DonnaRush het volgende:
Ik weet eigenlijk niet hoe het precies zit. Volgens mij mag je geen verse producten versturen. Maar hoe dat echt zit, geen idee O-)

Via het postcrossing forum of via Instagram met hashtags 'ontmoet' ik tea swappers. Heb er zelf een soort vriendin aan over gehouden uit Barcelona. O+
Naja, als het altijd aankomt zal het wel goed zijn toch? Wel grappig dat dat ook kan via instagram. :)

quote:
0s.gif Op woensdag 30 december 2015 20:55 schreef Peter het volgende:

[..]

Ik zit nu na 13 maanden postcrossen op zo'n 250 officiële verzonden kaartjes, met TAG's er bij wel op 300+ :@.
Komt komend jaar dus wel op als ik net zo fanatiek door blijf gaan..
Het gaat ook steeds sneller naarmate je meer kaartjes verstuurt. :) Jammer dat het zo duurt wordt, prijs van het kaartje moet je er natuurlijk ook nog bijrekenen. Zit er eigenlijk nog verschil tussen Europa en rest v/d wereld qua postzegels, of is het allemaal 1 tarief?
pi_158710677
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 13:21 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Naja, als het altijd aankomt zal het wel goed zijn toch? Wel grappig dat dat ook kan via instagram. :)

[..]

Het gaat ook steeds sneller naarmate je meer kaartjes verstuurt. :) Jammer dat het zo duurt wordt, prijs van het kaartje moet je er natuurlijk ook nog bijrekenen. Zit er eigenlijk nog verschil tussen Europa en rest v/d wereld qua postzegels, of is het allemaal 1 tarief?
Is allemaal 1 tarief. ( Duitsers betalen nu 80 cent voor internationale kaartjes.. wat een verschil!)
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_158711445
quote:
0s.gif Op donderdag 31 december 2015 13:41 schreef Peter het volgende:

[..]

Is allemaal 1 tarief. ( Duitsers betalen nu 80 cent voor internationale kaartjes.. wat een verschil!)
Dat is inderdaad een groot verschil! DL is sowieso vaak goedkoper met een heleboel dingen (auto's ook e.d.). Ik betaal 93 ct naar Europa en 1,11 buiten Europa. Ook best veel eigenlijk, aangezien de salarissen hier toch heel wat lager zijn dan in NL.
  maandag 11 januari 2016 @ 19:19:27 #113
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159021735
Zojuist een houten (!) kaart ontvangen uit Taiwan, het handschrift is er in gebrand! :D
R.I.P. Toetsenbordridder
  Moderator maandag 11 januari 2016 @ 19:52:50 #114
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_159022718
quote:
17s.gif Op maandag 11 januari 2016 19:19 schreef toetsenbordridder2 het volgende:
Zojuist een houten (!) kaart ontvangen uit Taiwan, het handschrift is er in gebrand! :D
Wauw! Doe eens een foto? O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159022754
quote:
17s.gif Op maandag 11 januari 2016 19:19 schreef toetsenbordridder2 het volgende:
Zojuist een houten (!) kaart ontvangen uit Taiwan, het handschrift is er in gebrand! :D
O+ gaaf!
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_159022885
Ooo hout! Dat is tof. :D
pi_159023195
quote:
17s.gif Op maandag 11 januari 2016 19:19 schreef toetsenbordridder2 het volgende:
Zojuist een houten (!) kaart ontvangen uit Taiwan, het handschrift is er in gebrand! :D
Gaaf zeg!!
  dinsdag 12 januari 2016 @ 09:48:39 #118
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159034963
quote:
0s.gif Op maandag 11 januari 2016 19:52 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Wauw! Doe eens een foto? O+
IMG_20160112_094431_zpsajzxuyvk.jpg
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_159047284
quote:
Tof O+
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  Moderator dinsdag 12 januari 2016 @ 19:11:16 #120
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_159048026
quote:
Pareltje! _O_
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159048335
quote:
:o Leuk, leuk!
  dinsdag 12 januari 2016 @ 20:29:15 #122
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159050603
Jaaa hijs mooi! :D
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_159063409
quote:
Super!!!
pi_159235347
D'r mag een kaartje naar Pakistan! :o *O*
  Moderator dinsdag 19 januari 2016 @ 19:11:50 #125
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_159235650
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 januari 2016 19:03 schreef Polenbatser het volgende:
D'r mag een kaartje naar Pakistan! :o *O*
Wauw! Vet :D
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_159604839
Nou, ik heb 3 kaartjes uit Duitsland gekregen met opeenvolgende nummers. -O- Wel een kaartje uit Letland ook, dat land stond nog niet in m'n lijstje. :) Heb er ook 1 naar Guernsey mogen versturen, dus ben wel weer blij. :Y

Oh en ik kreeg een zelfgemaakte tekening van een postcrosser, hondsrozen, met een leuk verhaaltje erbij dat ze het getekend had toen ze verliefd was op een man, maar toen kreeg ze een baan en had ze geen tijd meer voor dat soort onzin. :D Volgens mij is het niks geworden dus, anders zou ze de tekening vast niet naar mij sturen.
pi_159608891
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 20:19 schreef Polenbatser het volgende:
Nou, ik heb 3 kaartjes uit Duitsland gekregen met opeenvolgende nummers. -O- Wel een kaartje uit Letland ook, dat land stond nog niet in m'n lijstje. :) Heb er ook 1 naar Guernsey mogen versturen, dus ben wel weer blij. :Y
Opvolgende nummers heb ik ook eens gehad jah :Y. Vaag..
quote:
Oh en ik kreeg een zelfgemaakte tekening van een postcrosser, hondsrozen, met een leuk verhaaltje erbij dat ze het getekend had toen ze verliefd was op een man, maar toen kreeg ze een baan en had ze geen tijd meer voor dat soort onzin. :D Volgens mij is het niks geworden dus, anders zou ze de tekening vast niet naar mij sturen.
_O_ wat heb je haar ge-hurrayed?
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  dinsdag 2 februari 2016 @ 22:03:50 #128
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_159609010
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 18:40 schreef Peter het volgende:

[..]

OP geupdate. Kan jij de wiki doen?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_159609444
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 22:03 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

OP geupdate. Kan jij de wiki doen?
Had ik al gedaan :Y
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_159610257
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 februari 2016 22:01 schreef Peter het volgende:

[..]

_O_ wat heb je haar ge-hurrayed?
Dat ik het tof vond om een tekening te krijgen en dat dit de dingen zijn die postcrossing zo leuk maken. Verder had ze me bedankt, omdat ik om tekeningetjes vraag in m'n profiel was ze die tekening gaan zoeken en moest ze weer aan dat moment denken waarop ze hem maakte en dat dat een leuke herinnering was. Dus heb gezegd dat ik het leuk vind dat we zo allebei plezier hebben aan zoiets simpels als een kaartje sturen en dat het m'n dag opfleurde. Ook nog gevraagd hoe het afgelopen is met die man. ;) Oh en dat ze goed kan tekenen en dat het jammer is dat ze er niet veel meer aan toekomt, want zou het leuk vinden meer tekeningen van haar te zien.

Trouwens, had vorige week ook een kleurplaatkaartje uit Taiwan, met zo'n kleurplaat voor volwassenen, dus die lekker ingekleurd, was erg leuk om te doen.

Verder kreeg ik nog een veer in m'n reet gestoken van een gebruiker die me een berichtje stuurde dat ik één van de leukste profielen heb die hij tot nu toe heeft gezien. Ik ga volgens mij heel erg van de hak op de tak in m'n profiel, maar je kunt er wel wat mee denk ik. Vind dat zelf altijd frustrerend als ik een profiel zie waar eigenlijk allemaal non-informatie instaat. Dan weet ik nooit zo goed wat te schrijven, want wil wel een leuk verhaaltje schrijven, maar moet wel wat aanknopingspunten hebben. Dan schrijf ik stiekem soms ook zo'n standaardverhaal die ik zelf nooit zo boeiend vind te krijgen. :@ Best slecht eigenlijk. >:)

Zo, dat waren de meest recente postcrossingverhalen wel weer. :)
pi_159638814
Kaartjes zoals deze maken mijn dag echt een stuk beter. Dat handschrift, ge-wel-dig.

pwcVt3P.jpg
pi_159640035
quote:
0s.gif Op woensdag 3 februari 2016 23:13 schreef Crientj het volgende:
Kaartjes zoals deze maken mijn dag echt een stuk beter. Dat handschrift, ge-wel-dig.

[ afbeelding ]
Awww, lief!
pi_159647739
Kaartje naar Pakistan is aangekomen! *O* Sneller dan verwacht, binnen 2 weken wastie d'r.
  dinsdag 9 februari 2016 @ 12:54:21 #134
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159777152
quote:
0s.gif Op donderdag 4 februari 2016 12:32 schreef Polenbatser het volgende:
Kaartje naar Pakistan is aangekomen! *O* Sneller dan verwacht, binnen 2 weken wastie d'r.
Meegenomen door een IS sollicitant :@

3 nieuwe landen deze ronde, Italië, Australië en Turkije :D
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_159777433
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 12:54 schreef toetsenbordridder2 het volgende:

[..]

Meegenomen door een IS sollicitant :@

3 nieuwe landen deze ronde, Italië, Australië en Turkije :D
Nou, dan was die wel heel efficiënt. ;) Tof! Nieuwe landen is altijd goed. Op hoeveel zit je nu? Ik meen me te herinneren dat je nog niet zo lang postcrosst?
  dinsdag 9 februari 2016 @ 15:12:45 #136
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159780530
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 13:06 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Nou, dan was die wel heel efficiënt. ;) Tof! Nieuwe landen is altijd goed. Op hoeveel zit je nu? Ik meen me te herinneren dat je nog niet zo lang postcrosst?
Nu op 26 landen, 29 als deze drie aankomen.

Euh ja ik doe het nu 9 maanden. Wanneer ben ik nieuwkomer af? :P
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_159780562
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 15:12 schreef toetsenbordridder2 het volgende:

[..]

Nu op 26 landen, 29 als deze drie aankomen.

Euh ja ik doe het nu 9 maanden. Wanneer ben ik nieuwkomer af? :P
:D Het was niet zo negatief bedoeld als het nu overkomt haha. Ik weet niet wat de 'regels' zijn m.b.t. nieuwkomer af zijn. ;)
  dinsdag 9 februari 2016 @ 15:22:17 #138
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159780747
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 15:14 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

:D Het was niet zo negatief bedoeld als het nu overkomt haha. Ik weet niet wat de 'regels' zijn m.b.t. nieuwkomer af zijn. ;)
Nu ben ik wel benieuwd, hoeveel landen heb jij er ondertussen al gehad?
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_159780880
quote:
5s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 15:22 schreef toetsenbordridder2 het volgende:

[..]

Nu ben ik wel benieuwd, hoeveel landen heb jij er ondertussen al gehad?
Even gespiekt, ik zit nu op 52, waarvan Pakistan, Marokko en Guernsey de nieuwste zijn. Wel apart, ik heb sinds twee maanden opeens vaak dat ik iets naar Bulgarije stuur en ook al 2 keer een kaart ontvangen uit dat land. Vraag me af of daar opeens veel nieuwe postcrossers zijn.
  woensdag 10 februari 2016 @ 11:09:00 #140
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_159800558
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 februari 2016 15:27 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Even gespiekt, ik zit nu op 52, waarvan Pakistan, Marokko en Guernsey de nieuwste zijn. Wel apart, ik heb sinds twee maanden opeens vaak dat ik iets naar Bulgarije stuur en ook al 2 keer een kaart ontvangen uit dat land. Vraag me af of daar opeens veel nieuwe postcrossers zijn.
52? Nou dan moet ik nog even doorgaan :P Hoe lang ben je al bezig?
R.I.P. Toetsenbordridder
pi_159800619
quote:
11s.gif Op woensdag 10 februari 2016 11:09 schreef toetsenbordridder2 het volgende:

[..]

52? Nou dan moet ik nog even doorgaan :P Hoe lang ben je al bezig?
Zo'n 3 jaar, maar wel twee keer gestopt tussendoor. Ik zit op 315 kaartjes verstuurd, dat zegt misschien meer. Moet alleen nu wel een beetje oppassen van mezelf, want als ik de hele tijd door blijf sturen heb ik zo 30 tot 40 kaartjes per maand verstuurd en dat loopt dan best in de kosten qua postzegels. Wel jammer. :(
pi_160142522
10 nieuwe adressen aangevraagd, kaarten gaan naar (2x) Rusland, Wit-Rusland,. Taiwan, Japan, China, Canada. Tsjechie, Amerika en Duitsland.
Children of the night. What music they make.
pi_160156020
Vandaag eens geen kaartjes uit Duitsland en Rusland in de bus, maar Nederland, Japan, Zweden en Ecuador! *O*
pi_160156326
even weer opgepakt (had toch nog zegels liggen) 16 brieven gaan naar

Australië
Wit-Rusland
China
Tsjechië
Finland
Duitsland (2 keer)
Italië
Letland
Rusland (2 keer)
Slovenië
Spanje
Zwitserland
Taiwan
VS
pi_160156509
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 20:40 schreef Polenbatser het volgende:
Vandaag eens geen kaartjes uit Duitsland en Rusland in de bus, maar Nederland, Japan, Zweden en Ecuador! *O*
Philippijnen, Taiwan, Rusland en USA kwamen vandaag binnen.. (allen verzonden op 11, 12 of 14 februari)
Vandaag zijn kaartjes van mij ontvangen in China (76 dagen) en India (12 dagen) :Y.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_160158232
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 februari 2016 20:50 schreef Peter het volgende:

[..]

Philippijnen, Taiwan, Rusland en USA kwamen vandaag binnen.. (allen verzonden op 11, 12 of 14 februari)
Vandaag zijn kaartjes van mij ontvangen in China (76 dagen) en India (12 dagen) :Y.
Ook tof! Dat kaartje naar China heeft er lang over gedaan. :( Ik zit nu met frustratie over een kaartje naar Portugal, dat inmiddels expired is, maar die vrouw logt 1 keer per 6 weken in. Ze is dus ook nog maar 1 keer online geweest nadat ik hem verstuurd heb, maar m'n kaartje had er toen allang moeten zijn. Heb geen zin om haar een nieuwe te sturen, dus ik laat hem lekker expired zijn.
  vrijdag 26 februari 2016 @ 22:43:02 #147
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_160245342
Inmiddels 8 verzonden, waarvan er 5 zijn binnengekomen. Ik moet de eerste nog ontvangen. Maar het lijkt mij zo tof!!
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_160313218
Zijn die ouwe wereldzegels nog gedlig? Blauwe postzegel met een groen boompje erin.

-edit-
ja dus: http://www.postnl.nl/klan(...)en-en-omgekeerd.html

[ Bericht 64% gewijzigd door DeHovenier op 29-02-2016 14:26:23 ]
Children of the night. What music they make.
pi_160389751
Vandaag een kaartje uit Guernsey (een van de Britse kanaaleilanden voor de kust van Frankrijk) *O* helemaal happy ID is 6003. Dus niet heel bijzonder, maar wel erg tof enzulks :) :) *O* *O* *O*
pi_160391369
quote:
0s.gif Op donderdag 3 maart 2016 13:29 schreef Bos81 het volgende:
Vandaag een kaartje uit Guernsey (een van de Britse kanaaleilanden voor de kust van Frankrijk) *O* helemaal happy ID is 6003. Dus niet heel bijzonder, maar wel erg tof enzulks :) :) *O* *O* *O*
_O_

Ik heb heul geen kaartjes uit speciale landen ;(

Oja, ik heb een kaartje uit Kazahstan :P

[ Bericht 4% gewijzigd door DeHovenier op 03-03-2016 15:05:46 ]
Children of the night. What music they make.
pi_160520907
M'n eerste kaart naar Ierland _O_

M'n 2e, zie ik nu :')

[ Bericht 36% gewijzigd door DeHovenier op 08-03-2016 17:35:32 ]
Children of the night. What music they make.
pi_160547085
Children of the night. What music they make.
pi_160549510
quote:
Bijna lichtgevend.. maar wel leuk dat PostNL het weer doet :Y.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  Moderator woensdag 9 maart 2016 @ 20:19:33 #154
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_160550082
Leuk! Nu gaat het toch weer kriebelen :')
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_160551668
Zin om 29 maart naar de postcrossing meeting in Rotterdam te komen?
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_160552452
Helaas is het op een werkdag...
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  woensdag 9 maart 2016 @ 21:38:02 #157
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_160552909
Er worden weer nieuwe postcrossing postzegels uitgegeven! Maar waar zijn ze te krijgen?
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_160553337
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2016 21:38 schreef hierissieweer het volgende:
Er worden weer nieuwe postcrossing postzegels uitgegeven! Maar waar zijn ze te krijgen?
vanaf 29/3 bij bruna. Iets eerder vast te bestellen op collectclub.postnl.nl (nu nog niet).
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  Moderator zaterdag 12 maart 2016 @ 11:04:10 #159
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_160608985
Ik heb net bij de AH toegegeven aan een impuls en een hele bak internationale zegels gekocht. Nu m'n account maar eens nieuw leven inblazen en kaartjes schrijven O+

- edit - zo, de blaren staan op m'n vingers, maar ik heb m'n travelling-lijstje weer vol. Ik heb 25 adressen aangevraagd en wat me met name opvalt is dat er een aantal landen heel actief geworden zijn. Van de 25 kaarten gaan er 4 naar Duitsland en 4 naar Rusland. Daarnaast 2 naar Finland en 2 naar Amerika. De rest allemaal naar een apart land.

En nu voor de brievenbus liggen O+

[ Bericht 49% gewijzigd door Guppyfriend op 12-03-2016 18:27:03 ]
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_160735946
Gister lagen er opeens 5 kaarten op de mat *O*

2 uit Tsjechie, 2 uit Deutschland en 1tje uit GB.

Een kaart uit Deutschland is deze:

27-Tales-of-Terror-604x800.jpg

:D

-edit-
Hier kan je die comic lezen _O_
http://comicbookplus.com/?dlid=15218
Children of the night. What music they make.
pi_160736409
quote:
0s.gif Op donderdag 17 maart 2016 12:51 schreef DeHovenier het volgende:
Gister lagen er opeens 5 kaarten op de mat *O*

2 uit Tsjechie, 2 uit Deutschland en 1tje uit GB.

Een kaart uit Deutschland is deze:

[ afbeelding ]

:D

-edit-
Hier kan je die comic lezen _O_
http://comicbookplus.com/?dlid=15218
Die is tof! ^O^
  Moderator donderdag 17 maart 2016 @ 18:25:54 #162
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_160742825
Wat een leuke!

Bij mij zijn de eerste kaartjes inmiddels geregistreerd :) leuke hurrays tot nu toe
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_160760835
Heb dit kaartje vandaag ontvangen _O_

58s.jpg

Die kerel kan wel tekenen zeg! http://lomaevart.com/HTML(...)%20fictions/FF1.html
Children of the night. What music they make.
pi_160760986
Vraag jij om getekende kaartjes? Vind ze wel tof, mooi gemaakt ook! :) Bij mij mag er een kaartje naar Nieuw-Zeeland, nieuw land. :)
  Moderator vrijdag 18 maart 2016 @ 21:44:06 #165
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_160772703
Mooi!
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_160774258
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 14:01 schreef Polenbatser het volgende:
Vraag jij om getekende kaartjes? Vind ze wel tof, mooi gemaakt ook! :) Bij mij mag er een kaartje naar Nieuw-Zeeland, nieuw land. :)
Nee, dat niet. En het was de artiest niet die me dat kaartje stuurde, maar iemand anders die een kaart had met die afbeelding erop.

Nieuw-Zeeland heb ik nog niet ;(
Children of the night. What music they make.
pi_160865859
Vandaag 3 kaartjes ontvangen uit Hong Kong,, Kroatie en _O_ Namibie _O_
Children of the night. What music they make.
  Moderator dinsdag 22 maart 2016 @ 19:12:26 #168
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_160866055
Namibië! Dat is vet!

Ik heb twee kaartjes gekregen, uit Duitsland en Finland, met konijntjes en een zeehond O+
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_160866715
Ooo Namibië! Daar heb je je bijzondere land! :Y Ik had er 2 uit China en 1 uit Hong Kong. Één van die kaartjes was in het Chinees geschreven, zag er wel leuk uit, maar geen idee wat er staat. Heb een vriendin gevraagd of ze het naar een vriendin van haar wil sturen, die woont in China. Hopelijk weet ik dus snel wat er staat.
pi_160868200
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2016 21:48 schreef Peter het volgende:

[..]

vanaf 29/3 bij bruna. Iets eerder vast te bestellen op collectclub.postnl.nl (nu nog niet).
Online inmiddels te bestellen :Y.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_160932104
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 maart 2016 20:07 schreef Peter het volgende:

[..]

Online inmiddels te bestellen :Y.
En binnen (hier op de foto naast een restje oude PC-zegels)
aW0apXJ.jpg
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_161194372
Hallo,

Ik heb mijn oude postcrossing profiel ook wat nieuw leven ingeblazen en heb de nieuwe postcrossing postzegels gehaald. Ik ben beniewd. Even 10 adressen aanvragen en daar gaan we!
Ik was de kaartjes naar en vanuit Duitsland en Rusland ook behoorlijk zat moet ik eerlijk zeggen, daarom eventjes niet zo actief gedaan.

--> Mwa valt tegen: 2 x Rusland en 1 x Duitsland en verder Finland, USA, UK, NL, Wit-Rusland, Thailand en Hong Kong. De NL persoon heeft een kaart in haar favorieten die ik haar kan geven, dat vind ik wel tof!
pi_161545513
Er wordt hier veel gepraat
pi_161545727
Haha. Ik doe niet meer aan Postcrossing.
pi_161546010
Ik was op vakantie en dus even niks te melden. Alhoewel ik het (de kaartjes van en naar Rusland en Duitsland) eigenlijk ook wel weer zat begin te worden, dus ik heb nu nog 4 kaartjes onderweg en niet zoveel zin om nieuwe adressen aan te vragen.
pi_161553411
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 14:03 schreef Peter het volgende:

[..]

En binnen (hier op de foto naast een restje oude PC-zegels)
[ afbeelding ]
Ik heb die ook. Zijn leuke zegels ja.

Heb m'n moeder aan postcrossing geholpen, zij vindt t ook heel leuk.

Net kreeg ze een kaartje uit Malta, ik ben jaloers :P
Children of the night. What music they make.
pi_161596159
Op de twee kaartjes naar Rusland na zijn ze nu allemaal ontvangen! Hele leuke Hurray berichtjes terug gehad. Ik weet weer waarom ik postcrossing zo leuk vind. Nu maar mijn brievenbus in de gaten houden. Waarom zouden die kaartjes naar Rusland zo lang onderweg zijn?

Hebben jullie ook dat als er een verstuurd kaartje ontvangen is je ongeveer 5 kaartjes terug krijgt? Mijn aantal Received loopt vaak erg voor op het aantal Send.
  Moderator donderdag 21 april 2016 @ 20:09:41 #178
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_161609297
Ik heb er nog eentje open staan naar Finland.

Rusland is natuurlijk ook een enorm land...
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 1 mei 2016 @ 16:13:27 #179
92054 Peter
Des O+
pi_161848948
Vraag ik 8 adressen op, krijg ik er 6 uit Rusland. -O-
De minst afwisselende reeks die ik ooit heb gekregen.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  zondag 1 mei 2016 @ 19:53:29 #180
237147 nickhguitar
Held van beroep
pi_161853974
Ik mis de optie om verschillende landen te ontvangen. Ik heb ook 70% kaarten uit Rusland.
  zondag 1 mei 2016 @ 20:51:16 #181
92054 Peter
Des O+
pi_161856005
quote:
0s.gif Op zondag 1 mei 2016 19:53 schreef nickhguitar het volgende:
Ik mis de optie om verschillende landen te ontvangen. Ik heb ook 70% kaarten uit Rusland.
Je hebt wel de optie om 'bij voorkeur' maar 1 kaart naar een land onderweg te hebben. Maar dat is geen garantie.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_161858766
Volgens mij bedoelt hij die optie, maar dan voor de kaartjes die je krijgt i.p.v. verstuurt. Die is er inderdaad niet en zou erg fijn zijn, maar ik denk dat dat niet kan omdat o.a. Rusland en Duitsland hun kaarten dan niet meer kwijt kunnen. Ik ben nog steeds voor een maximum aantal gebruikers per land, maar ja dat is ook niet echt leuk als je in zo'n land woont en mee wilt doen, kom je op een wachtlijst. -O-

[ Bericht 0% gewijzigd door Polenbatser op 02-05-2016 13:18:53 ]
pi_161869904
Ik heb net 2 adressen opgevraagd. Heb nog wat postzegels, dus dan kan ik nog wel wat kaartjes versturen.

Rusland en Duitsland, wat een verrassing!
  maandag 9 mei 2016 @ 07:59:45 #184
456862 Nina_Hobbysite
Nina_Hobbysite
pi_162030833
Het blijft zoo leuk om te doen. Het leukste vind ik om het perfecte kaartje voor iemand uit te zoeken. Al moet ik eerlijk toegeven dat de motivatie bij iemand die 4.000 kaartjes heeft ontvangen kleiner is dan iemand met 500. Ik vind het leuk om zoveel mogelijk favorieten te behalen. Ik heb 87 kaartjes verstuurd, waarvan er 36 geliked zijn. En 1 kaartje wel liefst 5x, en 2 kaartjes 4x.
Het ontvangen is ook erg leuk. Alleen vind ik het lastig als ik meer ontvangen heb dan verstuurd. Soort schuldgevoel, ik stuur namelijk maar 1x in maand. En loop er altijd wel 5 achter.
Ik had gister 4 kaartjes aangevraagd. Weer 2x rusland, 1x duitsland en 1x amerika. Wel jammer, zo vaak naar deze landen.

Even nog fotootje showen van mijn laatste aanwinsten. Met dieren vind ik zelf erg leuk.

image-2016-04-18.jpg
pi_162527035
Er mag een kaartje naar Turkmenistan! *O* Op één of andere manier worden er vaak -stan landen voor me uitgezocht, Kazachstan en Pakistan staan al op m'n lijst. :)
  vrijdag 27 mei 2016 @ 09:17:19 #186
456862 Nina_Hobbysite
Nina_Hobbysite
pi_162533084
O, bij mij echt nooit.

Wel pas een leuk kaartje binnen van Cuba☺
pi_162533335
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2016 09:17 schreef Nina_Hobbysite het volgende:
O, bij mij echt nooit.

Wel pas een leuk kaartje binnen van Cuba☺
Maar als je pas 87 kaartjes hebt verstuurd dan komt dat nog wel. :) In het begin zitten er zelden aparte landen bij, begon bij mij pas een beetje na 200. Heb wel het idee dat elke keer als ik over de grens ga dat ik een kaartje extra mag versturen er 1 of 2 landen worden uitgezocht die ik nog niet op m'n lijstje heb. Cuba heb ik trouwens nog niet, tof!

Heb m'n adres nu op inactief gezet, want ga verhuizen over een maand en wil alle kaartjes uit verre landen wel de kans geven om aan te komen. Voor mij dus alleen versturen nu, vraag me af hoe groot het verschil mag zijn tussen verstuurd en ontvangen.
  zaterdag 9 juli 2016 @ 20:41:50 #188
447585 toetsenbordridder2
Wachtwoord vergeten
pi_163628362
1 uit Guernsey, met maar liefst 59 leden in dat land :P
R.I.P. Toetsenbordridder
  zaterdag 9 juli 2016 @ 22:05:41 #189
456862 Nina_Hobbysite
Nina_Hobbysite
pi_163630268
Wow, bijzonder
pi_165013641
Zo, even dit (oh zo leuke) topic nieuw leven in blazen!
pi_165021772
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2016 17:01 schreef 88Koentje88 het volgende:
Zo, even dit (oh zo leuke) topic nieuw leven in blazen!
Ik ben nogsteeds aan het sturen en ontvangen. Denk alleen nog na over een leuke manier om een soort collega/verzameling van kaarten op een muur te krijgen..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  Moderator zondag 6 november 2016 @ 15:27:48 #192
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_166453961
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 15:27 schreef Vonkenboer het volgende:
Kun je de Europa 1 zegels uit 2011 nog gebruiken ? :)
Wel hoor :Y
pi_166453978
Leuke schop. Meer dan 1 jaar geleden gestopt met PC omdat het wel erg duur begon te worden, maar het begint toch weer te kriebelen. Misschien ga ik van de week weer een setje zegels kopen op postzegelsmetkorting en op zoek naar leuke kaarten. Mja, blijft 1,25 voor de zegels :X
  Moderator zondag 6 november 2016 @ 16:14:37 #195
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_166455027
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 15:31 schreef Negentiendertig het volgende:
Leuke schop. Meer dan 1 jaar geleden gestopt met PC omdat het wel erg duur begon te worden, maar het begint toch weer te kriebelen. Misschien ga ik van de week weer een setje zegels kopen op postzegelsmetkorting en op zoek naar leuke kaarten. Mja, blijft 1,25 voor de zegels :X
Het is ook best leuk; maar wel duur :P
Af en toe sturen we er nog wat ;)
pi_166458244
quote:
0s.gif Op zondag 6 november 2016 15:31 schreef Negentiendertig het volgende:
Leuke schop. Meer dan 1 jaar geleden gestopt met PC omdat het wel erg duur begon te worden, maar het begint toch weer te kriebelen. Misschien ga ik van de week weer een setje zegels kopen op postzegelsmetkorting en op zoek naar leuke kaarten. Mja, blijft 1,25 voor de zegels :X
Wel wat inslaan voor postNL weer verhoogt einde van het jaar, dan stijgen overal de prijzen mee..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_167001390
Tijd om weer ns wat kaarten te versturen, m'n laatste kaart heb ik ontvangen op 3 mei :')

-edit-
Ik mag een kaart sturen naar Belgie, Canada, Polen, de Filippijnen, Taiwan, Tsjechie, Amerika, Nieuw Zeeland, DEUTSCHLAND en Rusland.

[ Bericht 30% gewijzigd door DeHovenier op 30-11-2016 15:59:19 ]
Children of the night. What music they make.
pi_167004219
Leuk. Ben benieuwd wat je terug krijgt.
pi_167008392
Duitsland en Rusland zitten er altijd wel bij.. en vaak ook meer dan 1x als ik veel kaarten achter elkaar aanvraag.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_168190944
dbf673e58b.png

En toch krijg ik 2 adressen in Duitsland -O-

naja, is wel lekker dichtbij, dus kan ik over een paar dagen weer adressen aanvragen :P
Children of the night. What music they make.
  Moderator maandag 16 januari 2017 @ 14:55:46 #201
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_168191486
Unselecting this option does not guarantee no repetitions ;)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_168247727
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 14:55 schreef Guppyfriend het volgende:
Unselecting this option does not guarantee no repetitions ;)
Weet ik :P

Is wel de eerste keer dat het bij mij gebeurt.

Net 7 kaarten op de bus gedaan *O*
Children of the night. What music they make.
pi_168249423
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2017 14:55 schreef Guppyfriend het volgende:
Unselecting this option does not guarantee no repetitions ;)
Zeker als ik meerdere kaarten achter elkaar opvraag (bijv 10), krijg ik eigenlijk altijd Duitsland en Rusland dubbel.. als ik erg treuzel en ik pauzeer tussen de aanvragen, krijg ik meer verschillende landen.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_168255088
quote:
1s.gif Op donderdag 30 maart 2006 13:31 schreef DevilsAndDust het volgende:
http://www.goodgama.8k.com/index.html

Mijn Tanzaniaan heeft ook een website!

Hihi, mijn Tanzaniaan :@.

Ik zie helemaal geen postbussen op die foto's! Oh, oh, als dat maar goed komt!
Mwehehe, die website werkt nog steeds _O- _O_
Children of the night. What music they make.
pi_168298823
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2017 18:27 schreef Peter het volgende:

[..]

Zeker als ik meerdere kaarten achter elkaar opvraag (bijv 10), krijg ik eigenlijk altijd Duitsland en Rusland dubbel.. als ik erg treuzel en ik pauzeer tussen de aanvragen, krijg ik meer verschillende landen.
Heb er net 15 opgevraagd en verzonden:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
 To country    Sent    Distance    Traveled
 Germany    20/Jan/2017    232 km    0 days    
 Switzerland    20/Jan/2017    645 km    0 days    
 Germany    20/Jan/2017    319 km    0 days    
 Belarus    20/Jan/2017    1563 km    0 days    
 Russia    20/Jan/2017    7901 km    0 days    
 Singapore    20/Jan/2017    10544 km    0 days    
 Russia    20/Jan/2017    2197 km    0 days    
 U.S.A.    20/Jan/2017    8028 km    0 days    
 Russia    20/Jan/2017    2197 km    0 days    
 Germany    20/Jan/2017    524 km    0 days    
 United Kingdom    20/Jan/2017    285 km    0 days    
 Taiwan    20/Jan/2017    9502 km    0 days    
 Ukraine    20/Jan/2017    1823 km    0 days    
 India    20/Jan/2017    7276 km    0 days    
 Germany    20/Jan/2017    621 km    0 days
3x Germany
3x Russia
En dan had ik er al 2 nog onderweg naar Russia en 1 naar Singapore..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_168407049
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2017 18:13 schreef Peter het volgende:

[..]

Heb er net 15 opgevraagd en verzonden:
[ code verwijderd ]

3x Germany
3x Russia
En dan had ik er al 2 nog onderweg naar Russia en 1 naar Singapore..
Mja ach, niks aan te doen.

Duitsland is wel lekker dichtbij, dus die kaarten zijn zo aangekomen.
En Wit-Rusland zit er ook vaak bij.

Heb vandaag eindelijk weer kaartjes in mn brievenbus gehad, eentje uit Wenen, eentje uit Helsinki en eentje uit Aachen *O*

De laatste keer dat ik kaarten ontving was begin mei vorig jaar.
Children of the night. What music they make.
pi_168498953
Mijlpaal _O_

f055f6bf15.png
Children of the night. What music they make.
pi_168831969
Kaartje uit Cyprus _O_
Children of the night. What music they make.
pi_169289685
Toch wel weer een mijlpaal vandaag: *O*
550 SENT
550 RECEIVED
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_169302724
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 20:24 schreef Peter het volgende:
Toch wel weer een mijlpaal vandaag: *O*
550 SENT
550 RECEIVED
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 maart 2017 20:24 schreef Peter het volgende:
Toch wel weer een mijlpaal vandaag: *O*
550 SENT
550 RECEIVED
Ha grappig, ik zit ook op de 550! Heb de laatste kaarten begin januari verstuurd, alles aangekomen. Zegels zijn weer duurder en ik kreeg echt alleen maar de standaardlanden, zowel verstuurd als ontvangen. Mijn kaartje naar Turkmenistan is nooit aangekomen, heb hem 3 keer verstuurd, dus ik geef maar op. :(
pi_169304223
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 13:39 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

[..]

Ha grappig, ik zit ook op de 550! Heb de laatste kaarten begin januari verstuurd, alles aangekomen. Zegels zijn weer duurder en ik kreeg echt alleen maar de standaardlanden, zowel verstuurd als ontvangen. Mijn kaartje naar Turkmenistan is nooit aangekomen, heb hem 3 keer verstuurd, dus ik geef maar op. :(
http://collectclub.postnl(...)nternationaal-1.html
Nog 20 zegels voor 25 euro.. ik denk dat ze vergeten zijn de prijs aan te passen :s).

En kaartjes die niet aankomen heb ik helaas ook.. vooral rusland en china en alles wat er tussendoor ligt :+
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_169304532
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 14:24 schreef Peter het volgende:

[..]

http://collectclub.postnl(...)nternationaal-1.html
Nog 20 zegels voor 25 euro.. ik denk dat ze vergeten zijn de prijs aan te passen :s).

En kaartjes die niet aankomen heb ik helaas ook.. vooral rusland en china en alles wat er tussendoor ligt :+
Ha! Dat is stom van ze, maar wel mooi voor ons. :) Vind het jammer dat het niet aangekomen is, 3 keer ook. De gebruikster heeft wel een aantal geregistreerde kaarten, dus is wel actief. Ik had Turkmenistan graag op m'n lijst gehad. Heb ook een paar kaarten naar mensen die dan 5 kaarten verstuurd hebben, maar niks registreren. Vind ik altijd zo flauw, als het je niet bevalt neem dan in elk geval de moeite om de kaartjes die je wel krijgt te registreren.
pi_169304724
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 14:33 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Ha! Dat is stom van ze, maar wel mooi voor ons. :) Vind het jammer dat het niet aangekomen is, 3 keer ook. De gebruikster heeft wel een aantal geregistreerde kaarten, dus is wel actief. Ik had Turkmenistan graag op m'n lijst gehad. Heb ook een paar kaarten naar mensen die dan 5 kaarten verstuurd hebben, maar niks registreren. Vind ik altijd zo flauw, als het je niet bevalt neem dan in elk geval de moeite om de kaartjes die je wel krijgt te registreren.
Ik wacht ook nog op registratie door een Duitse die voor het laatst op 15 januari een reeks heeft geregistreerd en daarvoor in oktober.. :X
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_169306002
quote:
0s.gif Op zondag 5 maart 2017 14:40 schreef Peter het volgende:

[..]

Ik wacht ook nog op registratie door een Duitse die voor het laatst op 15 januari een reeks heeft geregistreerd en daarvoor in oktober.. :X
Ha ja, fijn dat soort mensen. Had dat met een Canadese, die registreerde eens per maand 50 kaarten ofzo. Goeie nieuws is wel dat vorige week een kaartje naar Hong Kong is geregistreerd die begin november al was verstuurd. Nu nog 'maar' 10 kaarten die expired zijn, maar over 3 dagen gaat er 1 over de grens van een jaar heen, dus dan gaat die ook uit m'n systeem.
  vrijdag 7 april 2017 @ 20:42:38 #215
421449 Klapskaats
Klabam jonguh
pi_170072690
Ik heb op 19 maart 3 kaarten verstuurd. 2 naar Rusland ( voorbij de Oeral), en 1 naar Tsjechie. Doe die kaarten er echt zo idioot lang over om bijvoorbeeld in Tsjechie aan te komen? Lijkt me sterk.
Maar goed, ik ga nog even wat langer wachten.
pi_170141868
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 april 2017 20:42 schreef Klapskaats het volgende:
Ik heb op 19 maart 3 kaarten verstuurd. 2 naar Rusland ( voorbij de Oeral), en 1 naar Tsjechie. Doe die kaarten er echt zo idioot lang over om bijvoorbeeld in Tsjechie aan te komen? Lijkt me sterk.
Maar goed, ik ga nog even wat langer wachten.
Ik heb altijd het idee gehad dat NL naar buitenland veel langer duurt dan buitenland naar NL. Weet niet waarom, alsof er vanuit NL maar 1x per maand post naar landen verder dan BE en DE gaat ofzo haha.
pi_172970558
Na een lange tijd van stilte heb ik weer adressen aangevraagd:

20e12fd8c2.png
Children of the night. What music they make.
pi_173075053
Kaartjesliefhebbers, ik heb een vraag die net niet helemaal in dit topic past. Ik wil zelf fotokaarten laten drukken in beperkte oplage, 30 kaartjes of zo, en zie door de bomen het bos niet meer na een avond googelen.

Bij sites voor particulieren betaal je zo een euro per kaartje. Dan zijn er meer professionele sites, maar daar voel ik de hete adem van de dtp’ers al in mijn nek en beginnen ze over Indesign en aflopende kaartjes en snijlijnen.

Ik wil gewoon een foto kunnen uploaden, tekstje erbij, klaar. Bij voorkeur een vierkant formaat. Liefst geen logo van de drukkerij in kwestie, eventueel wel mijn eigen url weggemoffeld aan de achterzijde.

Ik neem bijna aan dat iemand hier zoiets ooit al gedaan heeft? Of moet ik wachten tot de kerst voordat het ook voor particulieren weer betaalbaar wordt?
  Moderator zaterdag 12 augustus 2017 @ 06:49:02 #219
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_173080462
Als je ongeveer weet wat je wilt, wil ik je wel helpen met de opmaak? Ik ben grafisch ontwerper en een tekstje op een foto zetten + drukgerede pdf is écht easypeasy als je de juiste tools hebt :)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_173090369
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 augustus 2017 06:49 schreef Guppyfriend het volgende:
Als je ongeveer weet wat je wilt, wil ik je wel helpen met de opmaak? Ik ben grafisch ontwerper en een tekstje op een foto zetten + drukgerede pdf is écht easypeasy als je de juiste tools hebt :)
Lieve gup, dat hoeft niet hoor! Maar je brengt me wel op een idee waarmee ik ook geholpen ben.
  Moderator zaterdag 12 augustus 2017 @ 18:05:16 #221
155227 crew  Guppyfriend
zeg maar Guppy
pi_173090529
Geen probleem, het aanbod staat :)
Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende: Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_173092252
Ik heb toendertijd bij vistaprint kaarten laten maken.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_173187475
Kaarten naar Finland, Turkije en Belgie zijn aangekomen, heb gelijk weer 3 nieuwe adressen aangevraagd. Duitsland, Spanje en China zijn het geworden.

quote:
1s.gif Op vrijdag 11 augustus 2017 22:14 schreef _Arual_ het volgende:
Kaartjesliefhebbers, ik heb een vraag die net niet helemaal in dit topic past. Ik wil zelf fotokaarten laten drukken in beperkte oplage, 30 kaartjes of zo, en zie door de bomen het bos niet meer na een avond googelen.

Bij sites voor particulieren betaal je zo een euro per kaartje. Dan zijn er meer professionele sites, maar daar voel ik de hete adem van de dtp’ers al in mijn nek en beginnen ze over Indesign en aflopende kaartjes en snijlijnen.

Ik wil gewoon een foto kunnen uploaden, tekstje erbij, klaar. Bij voorkeur een vierkant formaat. Liefst geen logo van de drukkerij in kwestie, eventueel wel mijn eigen url weggemoffeld aan de achterzijde.

Ik neem bijna aan dat iemand hier zoiets ooit al gedaan heeft? Of moet ik wachten tot de kerst voordat het ook voor particulieren weer betaalbaar wordt?
Zoiets?
https://wenskaarten.hema.nl/app5/home#4867_116222

Is wel 8 euro per 10 stuks.
Children of the night. What music they make.
pi_173408041
Heb een kaartje uit Indonesië ontvangen _O_

6e304380957d4632ee398788a5e421f3.jpg

Het zijn poppen van hout of bamboe die gebruikt worden om de overledene te representeren bij het Toraja volk in Indonesie.

https://en.wikipedia.org/wiki/Tau_tau
https://en.wikipedia.org/wiki/Toraja

Zo leer je nog 'ns wat :P _O_

[ Bericht 74% gewijzigd door DeHovenier op 28-08-2017 17:14:11 ]
Children of the night. What music they make.
pi_174656989
Wilt er iemand van hier een postcrossing meeting kaart ontvangen vanuit Duitsland? Stuur mij dan n berichtje.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_175008156
Heeft er iemand wel eens een bericht gestuurd naar Postcrossing? Hoe lang duurde het voor je antwoord had? Ik heb begin van de week een bericht gestuurd met een vraag/klacht, maar hoor niks terug. Begin me langzamerhand af te vragen of ze wel gaan antwoorden.
pi_175090847
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 november 2017 21:35 schreef Polenbatser het volgende:
Heeft er iemand wel eens een bericht gestuurd naar Postcrossing? Hoe lang duurde het voor je antwoord had? Ik heb begin van de week een bericht gestuurd met een vraag/klacht, maar hoor niks terug. Begin me langzamerhand af te vragen of ze wel gaan antwoorden.
Nog nooit gedaan, dus heb geen idee.

Ook leuk, van de week pakte ik een boek uit de kast, en in dat boek zaten nog wat kaartjes, met de code en adres al ingevuld. Op 10 juli 2015 :')

Ik kan die kaarten niet meer vinden in de geschiedenis van mn Postcrossing account, dus ik kan ook niet de profielen van die personen bekijken. Maargoed ik ga ze gewoon op de bus doen en dan zie ik wel.
Children of the night. What music they make.
pi_175091431
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:35 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

Nog nooit gedaan, dus heb geen idee.

Ook leuk, van de week pakte ik een boek uit de kast, en in dat boek zaten nog wat kaartjes, met de code en adres al ingevuld. Op 10 juli 2015 :')

Ik kan die kaarten niet meer vinden in de geschiedenis van mn Postcrossing account, dus ik kan ook niet de profielen van die personen bekijken. Maargoed ik ga ze gewoon op de bus doen en dan zie ik wel.
Nou, heb een berichtje terug. Ze waren een aantal dagen weg. Ik word sinds ik verhuisd ben naar het buitenland gek van swap requests, ondanks dat ik heb aangegeven niet te willen swappen. De meeste zijn vriendelijk, maar sommige mensen schrijven echt berichtjes met een toon van 'ik heb recht op een kaartje en jíj gaat me dat sturen', ééntje maakte het zelfs zo bont dat hij op m'n Instagram (die heb ik gelinkt op m'n profiel) ging reageren op een aantal foto's met 'ik wil een kaartje!!!'. Vriendelijke requests zijn prima (reageer er alleen niet op), maar die vervelende wilde ik dus rapporteren, maar kon nergens vinden hoe. Geen reportmogelijkheid op het profiel, staat ook niks over in de FAQs, dus maar even gemaild. De oplossing is trouwens niet echt een oplossing, ik kan de berichtjes forwarden en dan spreken zij die leden aan op hun gedrag. Heb niet het idee dat dat veel zoden aan de dijk zet, maar goed.

Grappig dat je die kaartjes hebt gevonden, maar ben je vergeten die te sturen? Of heb je andere kaartjes gestuurd naar die mensen? Op zich kunnen ze nu niet meer geregistreerd worden, dat is wel jammer. Aan de andere kant is het wel leuk om ze alsnog te krijgen. Ben benieuwd!
pi_175091557
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:11 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Nou, heb een berichtje terug. Ze waren een aantal dagen weg. Ik word sinds ik verhuisd ben naar het buitenland gek van swap requests, ondanks dat ik heb aangegeven niet te willen swappen. De meeste zijn vriendelijk, maar sommige mensen schrijven echt berichtjes met een toon van 'ik heb recht op een kaartje en jíj gaat me dat sturen', ééntje maakte het zelfs zo bont dat hij op m'n Instagram (die heb ik gelinkt op m'n profiel) ging reageren op een aantal foto's met 'ik wil een kaartje!!!'. Vriendelijke requests zijn prima (reageer er alleen niet op), maar die vervelende wilde ik dus rapporteren, maar kon nergens vinden hoe. Geen reportmogelijkheid op het profiel, staat ook niks over in de FAQs, dus maar even gemaild. De oplossing is trouwens niet echt een oplossing, ik kan de berichtjes forwarden en dan spreken zij die leden aan op hun gedrag. Heb niet het idee dat dat veel zoden aan de dijk zet, maar goed.

Grappig dat je die kaartjes hebt gevonden, maar ben je vergeten die te sturen? Of heb je andere kaartjes gestuurd naar die mensen? Op zich kunnen ze nu niet meer geregistreerd worden, dat is wel jammer. Aan de andere kant is het wel leuk om ze alsnog te krijgen. Ben benieuwd!
Als je meldingen maakt van wangedrag zijn ze best streng. Ik heb wel eens gemeld dat mensen kaartjes opspaarden en eens in de maand pas registreerde. Zo zijn er toch al 2 of 3 accounts gedeactiveerd :@
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 16:35 schreef DeHovenier het volgende:

[..]

Nog nooit gedaan, dus heb geen idee.

Ook leuk, van de week pakte ik een boek uit de kast, en in dat boek zaten nog wat kaartjes, met de code en adres al ingevuld. Op 10 juli 2015 :')

Ik kan die kaarten niet meer vinden in de geschiedenis van mn Postcrossing account, dus ik kan ook niet de profielen van die personen bekijken. Maargoed ik ga ze gewoon op de bus doen en dan zie ik wel.
Na een jaar verlopen ze vanzelf en verdwijnen de kaartjes uit je lijst.. Registreren kan de ontvanger ook niet meer.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_175092512
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:17 schreef Peter het volgende:

[..]

Als je meldingen maakt van wangedrag zijn ze best streng. Ik heb wel eens gemeld dat mensen kaartjes opspaarden en eens in de maand pas registreerde. Zo zijn er toch al 2 of 3 accounts gedeactiveerd :@

Ok, wist ik niet eens joh. :) Ik ga denk ik maar eens wat strenger rapporteren. Heb net in elk geval twee berichten doorgestuurd waar ik me nogal respectloos benaderd door voelde. Verder ook de suggestie gegeven om er een sectie in de FAQ van te maken. Het kwam op mij echt over alsof er een 'dit gebeurt hier niet' mentaliteit hing. Goed om te weten dat dat dus niet zo is (las op het forum trouwens ook dat er best veel mensen dit soort problemen hebben).

In het verleden ook wel gehad dat een nieuw lid wel 5 kaartjes had verstuurd, maar dus helemaal niks geregistreerd (waaronder mijn kaartje). Al die kaartjes zijn niet kwijtgeraakt, dus denk dat ik dat ook wel had kunnen rapporteren dan. Maar goed, vanaf nu weet ik dat dus. ^O^

Overigens wel grappig, had me dus twee dagen terug aangemeld op het forum hiervoor. Kreeg geen antwoord per mail, dus dacht probeer het daar wel even. Ik heb 2 berichten geplaatst, over deze ongevraagde swaprequests en hoe te rapporteren en de suggestie een reportknop te maken op profielen. Krijg ik een U2U met een swaprequest. :') Mensen lezen gewoon niet, deze persoon moet ook op m'n profiel geklikt hebben en heeft dus naast mijn topic, ook mijn profiel niet gelezen. Naja, waarschijnlijk dus wel mijn topic gelezen, want daarin staat dat ik nu in een 'zeldzaam' land woon, maar heb geen vlaggetje op m'n forumprofiel, dus daarvoor moet ze speciaal naar m'n normale profiel gegaan zijn. Maar echt, ik vraag me af wat er dan omgaat in die hoofden. Iemand zegt meermaals het vervelend te vinden dit soort requests te krijgen, dus dan stuur je maar een request ofzo?
pi_175093011
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:00 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Ok, wist ik niet eens joh. :) Ik ga denk ik maar eens wat strenger rapporteren. Heb net in elk geval twee berichten doorgestuurd waar ik me nogal respectloos benaderd door voelde. Verder ook de suggestie gegeven om er een sectie in de FAQ van te maken. Het kwam op mij echt over alsof er een 'dit gebeurt hier niet' mentaliteit hing. Goed om te weten dat dat dus niet zo is (las op het forum trouwens ook dat er best veel mensen dit soort problemen hebben).

In het verleden ook wel gehad dat een nieuw lid wel 5 kaartjes had verstuurd, maar dus helemaal niks geregistreerd (waaronder mijn kaartje). Al die kaartjes zijn niet kwijtgeraakt, dus denk dat ik dat ook wel had kunnen rapporteren dan. Maar goed, vanaf nu weet ik dat dus. ^O^

Overigens wel grappig, had me dus twee dagen terug aangemeld op het forum hiervoor. Kreeg geen antwoord per mail, dus dacht probeer het daar wel even. Ik heb 2 berichten geplaatst, over deze ongevraagde swaprequests en hoe te rapporteren en de suggestie een reportknop te maken op profielen. Krijg ik een U2U met een swaprequest. :') Mensen lezen gewoon niet, deze persoon moet ook op m'n profiel geklikt hebben en heeft dus naast mijn topic, ook mijn profiel niet gelezen. Naja, waarschijnlijk dus wel mijn topic gelezen, want daarin staat dat ik nu in een 'zeldzaam' land woon, maar heb geen vlaggetje op m'n forumprofiel, dus daarvoor moet ze speciaal naar m'n normale profiel gegaan zijn. Maar echt, ik vraag me af wat er dan omgaat in die hoofden. Iemand zegt meermaals het vervelend te vinden dit soort requests te krijgen, dus dan stuur je maar een request ofzo?
Welk land woon je dan nu?
/insert swaprequest. 8-)

Nederlanders zijn zo alomvertegenwoordigd, dat ons land net zo oninteressant is als China, Rusland of Duitsland om mee te swappen heb ik het idee..
Al swap ik zelf helemaal niet. In het verleden wel eens van die Tags op het forum gedaan overigens, dat is wel leuk.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_175093397
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:27 schreef Peter het volgende:

[..]

Welk land woon je dan nu?
/insert swaprequest. 8-)

Nederlanders zijn zo alomvertegenwoordigd, dat ons land net zo oninteressant is als China, Rusland of Duitsland om mee te swappen heb ik het idee..
Al swap ik zelf helemaal niet. In het verleden wel eens van die Tags op het forum gedaan overigens, dat is wel leuk.
Groenland. Nu heb je m'n profiel zo te pakken, dus ik zie je request wel verschijnen. ;)

Had er in Nederland ook nooit last van inderdaad. En ach, ik snap best dat mensen het proberen hoor, zal een vriendelijke request ook niet snel rapporteren, maar het is ergens toch vervelend dat mensen alsnog wat sturen. De meeste requests zijn ook uit van die hele gangbare landen, dus zou daar sowieso geen interesse in hebben.
pi_175953992
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:11 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Nou, heb een berichtje terug. Ze waren een aantal dagen weg. Ik word sinds ik verhuisd ben naar het buitenland gek van swap requests, ondanks dat ik heb aangegeven niet te willen swappen. De meeste zijn vriendelijk, maar sommige mensen schrijven echt berichtjes met een toon van 'ik heb recht op een kaartje en jíj gaat me dat sturen', ééntje maakte het zelfs zo bont dat hij op m'n Instagram (die heb ik gelinkt op m'n profiel) ging reageren op een aantal foto's met 'ik wil een kaartje!!!'. Vriendelijke requests zijn prima (reageer er alleen niet op), maar die vervelende wilde ik dus rapporteren, maar kon nergens vinden hoe. Geen reportmogelijkheid op het profiel, staat ook niks over in de FAQs, dus maar even gemaild. De oplossing is trouwens niet echt een oplossing, ik kan de berichtjes forwarden en dan spreken zij die leden aan op hun gedrag. Heb niet het idee dat dat veel zoden aan de dijk zet, maar goed.

Grappig dat je die kaartjes hebt gevonden, maar ben je vergeten die te sturen? Of heb je andere kaartjes gestuurd naar die mensen? Op zich kunnen ze nu niet meer geregistreerd worden, dat is wel jammer. Aan de andere kant is het wel leuk om ze alsnog te krijgen. Ben benieuwd!
:')

Kansloze figuren zitten er soms tussen.

Vergeten te sturen ja. Heb die kaarten als boekenlegger gebruikt en daarna da boek weer terug in de kast gezet. Ik lees nu niet meer zo vaak boeken als toen :+

Jammer idd dat ze niet meer geregistreerd kunnen worden, dat wist ik toen niet.

Swappen doe ik ook niet aan.
Children of the night. What music they make.
pi_176772992
Over trieste figuren gesproken, vandaag een kaartje gekregen van iemand die in de STS-mythe gelooft, maar dan wel een sticker met de afmeting van een postzegel erbij plakt. Kaartje was ook gratis, wat ik op zich geen probleem vind, maar dit was wel heel schraal zo. Niet geregistreerd en gerapporteerd.

Inmiddels 650 kaarten verstuurd en m'n eerste uit IJsland binnen gekregen. *O* Verder meent men me nog steeds lastig te moeten vallen met swap-requests en andere ongein om aan kaartjes te komen, maar ik zie er inmiddels de lol wel van in. Meestal dan, soms frustreert het nog. Gelukkig heb ik een apart e-mailadres voor postcrossing.

Wat zijn nieuwe landen/mijlpalen voor de rest hier in de tussentijd?
pi_176777319
Ik heb dinsdag 18 kaartjes verzonden via Sandd, met hun nieuwe postservice en zegels ( 1,10 per int. poststuk). Er is nog niets van overgekomen, ook naar Duitsland niet, dus ik ben benieuwd hoeveel trager ze zijn dan PostNL.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_176781232
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 13:56 schreef Peter het volgende:
Ik heb dinsdag 18 kaartjes verzonden via Sandd, met hun nieuwe postservice en zegels ( 1,10 per int. poststuk). Er is nog niets van overgekomen, ook naar Duitsland niet, dus ik ben benieuwd hoeveel trager ze zijn dan PostNL.
:o Wist niet dat dat tegenwoordig kan buiten PostNL om. Ook erg benieuwd hoe lang het duurt. Hoeveel kaartjes naar Duitsland heb je verstuurd?
pi_176782628
Ik heb inmiddels 9 kaartjes verstuurd en 9 ontvangen. Ik ben niet heel actief, maar vind het wel leukom per maand een of twee kaartjes te sturen. Meestal met iets van de plaats waar ik woon. Kaartje met gebouwen, of een foto van de natuur die plaatselijk gemaakt is vind ik wel leuk.
Ik vind sturen leuker dan ontvangen, vooral als ik iets kan sturen dat iemand ook heeft aangegeven leuk te vinden. Ik ga niet speciaal een kaart van n film noir of de rolling Stones ofzo zoeken als mensen aangeven dat leuk te vinden, maar als ik iets heb dat past, vind ik dat heel leuk. En ik vind mensen vaak wel leuk reageren, maar ik heb al een paar keer gehad dat ze echt zeiden dat ze het echt een heel leuke kaart vinden of dat ze bv nog niet een kaart hebben gekregen met een boot oid en dat ze dat wel heel leuk vinden.
Vertel overigens op de meeste kaarten wat over de stad of de plek waar de kaart gemaakt is, of wat die betekent. Minder over mezelf.
Wat zetten jullie er meestal op?
compact en kleverig.
pi_176785825
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 18:31 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

:o Wist niet dat dat tegenwoordig kan buiten PostNL om. Ook erg benieuwd hoe lang het duurt. Hoeveel kaartjes naar Duitsland heb je verstuurd?
3 stuks nu 5 dagen onderweg
(PostNL gemiddeld 8 dagen)
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_176786937
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 19:52 schreef JaniesBrownie het volgende:
Ik heb inmiddels 9 kaartjes verstuurd en 9 ontvangen. Ik ben niet heel actief, maar vind het wel leukom per maand een of twee kaartjes te sturen. Meestal met iets van de plaats waar ik woon. Kaartje met gebouwen, of een foto van de natuur die plaatselijk gemaakt is vind ik wel leuk.
Ik vind sturen leuker dan ontvangen, vooral als ik iets kan sturen dat iemand ook heeft aangegeven leuk te vinden. Ik ga niet speciaal een kaart van n film noir of de rolling Stones ofzo zoeken als mensen aangeven dat leuk te vinden, maar als ik iets heb dat past, vind ik dat heel leuk. En ik vind mensen vaak wel leuk reageren, maar ik heb al een paar keer gehad dat ze echt zeiden dat ze het echt een heel leuke kaart vinden of dat ze bv nog niet een kaart hebben gekregen met een boot oid en dat ze dat wel heel leuk vinden.
Vertel overigens op de meeste kaarten wat over de stad of de plek waar de kaart gemaakt is, of wat die betekent. Minder over mezelf.
Wat zetten jullie er meestal op?
Fijn gevoel altijd wel als je precies dat goede kaartje hebt gestuurd. :Y Probeer het ook altijd wel passend te maken, hoort ook bij de lol van postcrossing vind ik. Wat ik schrijf ligt eigenlijk heel erg aan het profiel, met sommige profielen kan ik weinig. Dat zijn dan vaak profielen met alleen een opsomming van wat ze willen krijgen, of 'ik vind alles leuk, maar stuur me geen.... ' en dat is dan een hele waslijst. Die mensen krijgen vaak nogal een standaardverhaal over de plaats, of het weer, of wat ik heb gedaan vandaag. Als een profiel meer info heeft over de gebruiker haak ik daar vaak op in, over sport, huisdieren, hobby's e.d. Laatst iemand die doedelzak speelt getroffen, dan vraag ik daar wel naar, want dat hoor je niet vaak. Hoe ze erbij gekomen is en of het lastig is en of de buren dat nou leuk vinden en dat soort geklets.

Van de week een achtbaankaartje (ben fan van achtbanen) gekregen uit DL. Die man had het speciaal op ebay gekocht voor me, dat vond ik zo tof. Om eerlijk te zijn is dat meer moeite dan ik zelf doe. Ik probeer het echt passend te maken, maar ga niet online kopen, of winkels afstruinen om dat ene kaartje met onmogelijk thema te vinden.

Tijdje terug vond ik een enveloppe in de brievenbus met daarin 10 kaartjes, 5 beschreven en 5 onbeschreven. Leuk dacht ik, maar had tegelijkertijd zoiets van, waarom zoveel? Mijn voorgevoel werd bevestigd toen de beste man in antwoord op mijn hurray-bericht vroeg of ik toch niet een uitzondering wilde maken en hem een kaartje terug sturen. Euhm, nee. Niet op gereageerd dus, vond het maar manipulatief. :{w
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 22:01 schreef Peter het volgende:

[..]

3 stuks nu 5 dagen onderweg
(PostNL gemiddeld 8 dagen)
Ben benieuwd! Vaak is PostNL wel snel toch? Heb regelmatig gehad dat van NL naar DL er maar 2 dagen over deed.
pi_176787317
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 22:46 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

[..]

Ben benieuwd! Vaak is PostNL wel snel toch? Heb regelmatig gehad dat van NL naar DL er maar 2 dagen over deed.
Ook Sandd draagt de post in het buitenland over aan een lokale speler. Daar ligt het vooral aan. Sandd haalt in NL op dinsdag en vrijdag de bussen leeg, dus daar kun je zomaar 2 dagen verliezen. In het buitenland geen idee.. Misschien is het 2e klasse post..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_176787611
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 23:03 schreef Peter het volgende:

[..]

Ook Sandd draagt de post in het buitenland over aan een lokale speler. Daar ligt het vooral aan. Sandd haalt in NL op dinsdag en vrijdag de bussen leeg, dus daar kun je zomaar 2 dagen verliezen. In het buitenland geen idee.. Misschien is het 2e klasse post..
Zou kunnen, zijn genoeg kleine postbedrijfjes afhankelijk van het land. Ik ben blij dat alles hier gewoon via de post komt, ook de pakketten. TNT, FedEX en DHL rekenen torenhoge prijzen voor hun expresslevering, maar alles eindigt gewoon op het normale postkantoor. Behalve UPS dan, dat komt bij het lokale schoonmaakbedrijf terecht. Je verzint het niet. _O-
pi_176825231
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 23:19 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Zou kunnen, zijn genoeg kleine postbedrijfjes afhankelijk van het land. Ik ben blij dat alles hier gewoon via de post komt, ook de pakketten. TNT, FedEX en DHL rekenen torenhoge prijzen voor hun expresslevering, maar alles eindigt gewoon op het normale postkantoor. Behalve UPS dan, dat komt bij het lokale schoonmaakbedrijf terecht. Je verzint het niet. _O-
alle 3 de kaartjes naar Duitsland zijn na 6 dagen reizen ( 7 dagen sinds opvragen adres) al over. Het KAN dus sneller dan het gemiddelde van PostNL ( gemiddeld 8 dagen naar Duitsland).

[ Bericht 0% gewijzigd door Peter op 29-01-2018 22:14:35 ]
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_176829312
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 19:59 schreef Peter het volgende:

[..]

alle 3 de kaartjes naar Duitsland zijn na 6 dagen reizen ( 7 dagen sinds opvragen adres) al over. Het KAN dus sneller dan het gemiddelde van PostNL ( gemiddeld 8 dagen naar Duitsland).
Best netjes, toch ben ik er niet helemaal van onder de indruk. Mijn ervaring met PostNL was eigenlijk altijd dat het er 2, 3 dagen over deed als het begin van de week was verstuurd, met weekend ertussen wat langer natuurlijk. Het gemiddelde werd vooral omhooggebracht door mensen die een tijd niet inlogde. Even gekeken wat mijn gemiddelde is van verstuurd naar DL, 11 dagen. Laatst wel iemand die 1,5 maand niet ingelogd is en op vakantie was, dan gaat dat gemiddelde wel omhoog ja. Maar goed, 6 dagen is ook lang niet slecht natuurlijk.
pi_176829537
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:28 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Best netjes, toch ben ik er niet helemaal van onder de indruk. Mijn ervaring met PostNL was eigenlijk altijd dat het er 2, 3 dagen over deed als het begin van de week was verstuurd, met weekend ertussen wat langer natuurlijk. Het gemiddelde werd vooral omhooggebracht door mensen die een tijd niet inlogde. Even gekeken wat mijn gemiddelde is van verstuurd naar DL, 11 dagen. Laatst wel iemand die 1,5 maand niet ingelogd is en op vakantie was, dan gaat dat gemiddelde wel omhoog ja. Maar goed, 6 dagen is ook lang niet slecht natuurlijk.
Gemiddeld is gemiddeld.. en Sandd zit na 3 kaartjes op 7 dagen gemiddeld naar Duitsland.. Nu de andere landen afwachten om te zien hoe het verder verloopt.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_176829566
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:36 schreef Peter het volgende:

[..]

Gemiddeld is gemiddeld.. en Sandd zit na 3 kaartjes op 7 dagen gemiddeld naar Duitsland.. Nu de andere landen afwachten om te zien hoe het verder verloopt.
True, true. Hoeveel kost de zegel bij PostNL nu trouwens?
pi_176829609
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:38 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

True, true. Hoeveel kost de zegel bij PostNL nu trouwens?
¤ 1,40 al
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_176829620
quote:
0s.gif Op maandag 29 januari 2018 22:39 schreef Peter het volgende:

[..]

¤ 1,40 al
Pfff, gaat snel omhoog. Dan scheelt die 1,10 wel echt!
  woensdag 29 augustus 2018 @ 09:21:13 #248
285512 Argo
Bushcrafter
pi_181537944
Heb het maar weer eens opgepakt.

Ik heb geluk dat ik het via Duitsland kan doen 90 cent per postzegel, postnl is niet te betalen.
En het hoort wel bij de cultuur hier in de grensregio's om naar Duitsland te gaan volgens mij vinden ze de Duitse zegel op een Nederlandse kaart vaak geen probleem.
This is my offer
Illusion, aimlessness
In return teach me
How to tolerate
pi_181544092
Ik ben sinds drie weken ook weer begonnen, na vier jaar. Blijft een dure hobby, koop de postzegels wel via postzegelsmetkorting.nl, is ook wel leuker om te plakken.
Is toch weer gezellig, brievenbus vol kaartjes!
I had a signature once. It was awful.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 14:13:54 #250
237147 nickhguitar
Held van beroep
pi_181545301
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 13:33 schreef zoeperzazke het volgende:
Ik ben sinds drie weken ook weer begonnen, na vier jaar. Blijft een dure hobby, koop de postzegels wel via postzegelsmetkorting.nl, is ook wel leuker om te plakken.
Is toch weer gezellig, brievenbus vol kaartjes!
Beetje jammer dat je na 2 jaar 24.000 kaarten uit Duitsland hebt :P
pi_181549011
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 14:13 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Beetje jammer dat je na 2 jaar 24.000 kaarten uit Duitsland hebt :P
Valt mee, in bijna 4 jaar zit ik op:
21% Duitsland
12,6% Rusland
9,8% USA

en de overige 56,6% komt dus van de andere landen..
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  woensdag 29 augustus 2018 @ 16:43:55 #252
237147 nickhguitar
Held van beroep
pi_181549053
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 16:42 schreef Peter het volgende:

[..]

Valt mee, in bijna 4 jaar zit ik op:
21% Duitsland
12,6% Rusland
9,8% USA

en de overige 56,6% komt dus van de andere landen..
Vind ik nog steeds veel. Dat is bijna de helft van alle kaartjes uit die 3 landen. Ik had het veel leuker gevonden als je een max had (bijv. 5) en dan eerst alles uit andere landen kreeg.
pi_181549446
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2018 16:43 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Vind ik nog steeds veel. Dat is bijna de helft van alle kaartjes uit die 3 landen. Ik had het veel leuker gevonden als je een max had (bijv. 5) en dan eerst alles uit andere landen kreeg.
Tja, er doen nu eenmaal veel mensen uit die landen mee.. en uit Nederland ook.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_182739166
Mocht een kaartje sturen naar the Åland Islands _O_
Ze hebben 35 members :D

Nu ff 10 adresjes aanvragen :9
Children of the night. What music they make.
pi_182739658
Leuk, een profiel geheel in t Frans :')
Children of the night. What music they make.
pi_183006563
M'n eerste kaartje uit Australië is binnen _O_
Children of the night. What music they make.
pi_183007860
De travel mode bevalt goed, zijn er meer die hem gebruiken?
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_183008920
Pas geleden gebruikt in Duitsland.
Fake it baby - They won't even know!
You can make it ?
Cos everybody knows that that's the way to go
pi_183025118
Niet echt on topic, in 1998 selecteerde wij als vriendengroep een random adres uit een telefoonboek van een andere regio. Die stuurde we iedere vakantie een kaart tot 2004 toen de vriendengroep een beetje uit elkaar viel. Ben benieuwd wat diegene er van heeft gedacht haha. Heb zn adres nog steeds.
pi_183031594
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2018 17:36 schreef funnywell het volgende:
Niet echt on topic, in 1998 selecteerde wij als vriendengroep een random adres uit een telefoonboek van een andere regio. Die stuurde we iedere vakantie een kaart tot 2004 toen de vriendengroep een beetje uit elkaar viel. Ben benieuwd wat diegene er van heeft gedacht haha. Heb zn adres nog steeds.
ik zou gewoon nog een kaartje sturen :+
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  vrijdag 9 november 2018 @ 22:14:52 #261
421449 Klapskaats
Klabam jonguh
pi_183051778
Ik zou wel weer actief willen worden op postcrossing. Ware het niet dat wanneer je online kaarten wilt bestellen, je vaak nog meer kwijt bent aan verzendkosten dan dat je bestelling waard is.
Op Aliexpres zag ik ook wel wat voorbij komen maar ook niks bijzonders.
Moet nu wel een kaart ergens halen, heb per ongeluk een adres opgevraagd :) en ja dan moet je wel wat sturen natuurlijk.
pi_183052698
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 22:14 schreef Klapskaats het volgende:
Ik zou wel weer actief willen worden op postcrossing. Ware het niet dat wanneer je online kaarten wilt bestellen, je vaak nog meer kwijt bent aan verzendkosten dan dat je bestelling waard is.
Op Aliexpres zag ik ook wel wat voorbij komen maar ook niks bijzonders.
Moet nu wel een kaart ergens halen, heb per ongeluk een adres opgevraagd :) en ja dan moet je wel wat sturen natuurlijk.
Ik heb een hele berg kaarten op voorraad, haal eigenlijk nooit pas iets als ik een adres opvraag.. Dan kun je ook meer kaarten inkopen en dus de gemiddelde kosten laag houden.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  vrijdag 9 november 2018 @ 23:16:26 #263
421449 Klapskaats
Klabam jonguh
pi_183053117
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 22:57 schreef Peter het volgende:

[..]

Ik heb een hele berg kaarten op voorraad, haal eigenlijk nooit pas iets als ik een adres opvraag.. Dan kun je ook meer kaarten inkopen en dus de gemiddelde kosten laag houden.
Zal dit weekend nog eens gaan kijken of ik wat kan vinden. De persoon waar de kaart heen moet, had nogal wat wensen wat kaarten betreft :)
pi_183055518
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2018 23:16 schreef Klapskaats het volgende:

[..]

Zal dit weekend nog eens gaan kijken of ik wat kan vinden. De persoon waar de kaart heen moet, had nogal wat wensen wat kaarten betreft :)
Wensen zijn maar wensen, ik probeer er p te letten, maar anders krijgen ze ene mooie kaart van mijn stad/streek of een kaart met een eigen foto (heb ik ook tig van op voorraad)
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  zondag 30 december 2018 @ 17:00:51 #265
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184090742
Schop!

Ik heb mijn account na 4/5 jaar weer opnieuw geactiveerd :)
Nu nog even leuke kaartjes zoeken, want ik heb destijds alles weggedaan.
Inn jullie nog actief?
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  zondag 30 december 2018 @ 17:02:07 #266
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184090780
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2018 20:35 schreef Peter het volgende:
De travel mode bevalt goed, zijn er meer die hem gebruiken?
Wat houdt dat in?
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
pi_184091594
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 17:02 schreef automatic_ het volgende:

[..]

Wat houdt dat in?
Dat als je op vakantie bent in het buitenland je kaartjes met het ID van dat land kunt sturen. Je moet er wel voor op een lokaal wifinetwerk zitten, roaming werkt niet. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar hoor er veel goeds over.
pi_184091776
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:32 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Dat als je op vakantie bent in het buitenland je kaartjes met het ID van dat land kunt sturen. Je moet er wel voor op een lokaal wifinetwerk zitten, roaming werkt niet. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar hoor er veel goeds over.
Dit jah,

Ik heb dit jaar vanaf Bonaire, St. Maarten/Martin, Bahama's, Puerto Rico en de VS kaartjes gestuurd. Was leuk om te doen :Y.

En tips: Als je nog postzegels moet kopen, let dan ff op..
PostNL tot 31 december 2018 23:59u kun je online nog tegen het oude tarief bestellen (1,40 per zegel)
Sandd is 1,10 per zegel (maar iets tragere bezorging en post moet je bij een pick-up point inleveren)
Postzegelsmetkorting heeft ook leuke setjes zegels, dan kom je op ca 1,305 per kaart uit
Ik heb zelf bij fqstamps oude euro-zegels gekocht die samen 1,45 frankeerwaarde zijn. Voor gemiddeld 1,28 per setje, dat is dus ook een leuke optie :Y.

Voor kaartjes zou je ook kunnen denken aan postcard boxes van amazon, postcardsisters, natuurlijkefoto.nl of kijk bij een lokale zaak of ze oude voorraad hebben waarvan je goed kunt inkopen.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
pi_184091966
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:38 schreef Peter het volgende:

[..]

Dit jah,

Ik heb dit jaar vanaf Bonaire, St. Maarten/Martin, Bahama's, Puerto Rico en de VS kaartjes gestuurd. Was leuk om te doen :Y.
Leuk! Zijn ook de wat bijzondere landen op de VS na. Zijn ze allemaal aangekomen? Was zelf laatst in Engeland en erover gedacht travel mode te gebruiken, maar was uiteindelijk vrij druk, dus had geen zin om ook nog eens kaartjes te kopen. Volgende keer maar. :Y
pi_184092172
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:45 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Leuk! Zijn ook de wat bijzondere landen op de VS na. Zijn ze allemaal aangekomen? Was zelf laatst in Engeland en erover gedacht travel mode te gebruiken, maar was uiteindelijk vrij druk, dus had geen zin om ook nog eens kaartjes te kopen. Volgende keer maar. :Y
1 kaartje vanaf Bonaire (nog) niet, de rest allemaal wel.
Alleen op de Bahamas en het Franse deel van St. Maarten kon ik geen postbus/kantoor vinden, dus die heb ik (helaas) verzonden vanaf resp. de VS en Puerto Rico. Maar wel opgevraagd, kaartjes gekocht en geschreven vanaf die plekken :Y.
PM
Ik heb quote-alerts uitstaan.
  zondag 30 december 2018 @ 18:55:34 #271
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184093843
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:38 schreef Peter het volgende:

[..]

Dit jah,

Ik heb dit jaar vanaf Bonaire, St. Maarten/Martin, Bahama's, Puerto Rico en de VS kaartjes gestuurd. Was leuk om te doen :Y.

En tips: Als je nog postzegels moet kopen, let dan ff op..
PostNL tot 31 december 2018 23:59u kun je online nog tegen het oude tarief bestellen (1,40 per zegel)
Sandd is 1,10 per zegel (maar iets tragere bezorging en post moet je bij een pick-up point inleveren)
Postzegelsmetkorting heeft ook leuke setjes zegels, dan kom je op ca 1,305 per kaart uit
Ik heb zelf bij fqstamps oude euro-zegels gekocht die samen 1,45 frankeerwaarde zijn. Voor gemiddeld 1,28 per setje, dat is dus ook een leuke optie :Y.

Voor kaartjes zou je ook kunnen denken aan postcard boxes van amazon, postcardsisters, natuurlijkefoto.nl of kijk bij een lokale zaak of ze oude voorraad hebben waarvan je goed kunt inkopen.
Thnx voor de tips! Ik heb toevallig net postzegels gekocht bij postzegelsmetkorting. Ik zag nog allerlei oude bestellingen in mijn account staan, haha.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  zondag 30 december 2018 @ 18:55:52 #272
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184093856
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 17:32 schreef Polenbatser het volgende:

[..]

Dat als je op vakantie bent in het buitenland je kaartjes met het ID van dat land kunt sturen. Je moet er wel voor op een lokaal wifinetwerk zitten, roaming werkt niet. Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar hoor er veel goeds over.
Ah leuk! :) Dat ga ik even onthouden als we weer op vakantie gaan.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  zaterdag 5 januari 2019 @ 14:14:19 #273
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184218322
Zo. Ik heb er even 10 verzonden :) Ben benieuwd!
Mijn laatste kaar heb ik in januari 2014 verstuurd... :D
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
  zaterdag 5 januari 2019 @ 14:51:07 #274
237147 nickhguitar
Held van beroep
pi_184218785
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 14:14 schreef automatic_ het volgende:
Zo. Ik heb er even 10 verzonden :) Ben benieuwd!
Mijn laatste kaar heb ik in januari 2014 verstuurd... :D
Bereid je maar vast voor op 6 kaarten uit Duitsland, 1 uit Belgie en 3 uit China :P
  zaterdag 5 januari 2019 @ 20:24:01 #275
231574 automatic_
muppetinnetje.
pi_184225143
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2019 14:51 schreef nickhguitar het volgende:

[..]

Bereid je maar vast voor op 6 kaarten uit Duitsland, 1 uit Belgie en 3 uit China :P
Ja, zoiets zal het wel worden, haha.
"It's good to be open-minded, but not so open that your brains fall out."
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')