Ik doe er gewoon even 4 (ik spaar ze). Dan zoek je de meest aansprekende maar uit. Ze zijn alle 4 van Piet V.quote:Op woensdag 16 september 2015 22:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet!
Ik heb maandag eters over de vloer en ik zou graag kip en aardappeltjes uit de oven doen.
Ik dacht zelf aan aardappeltjes op de plaat met olie en rozemarijn en zout maar jij had ook een fantastisch recept met kip en aardappelen. Kan je dat nog eens vertellen?kippendij mag ook
Daar nog wat leuke groente bij.. Van die dunne boontjes? Of heb jij nog een leuke verassing. Ik zou graag venkel doen maar dat lust haast niemand.
Voor en na ben ik nog niet uit. Het zou fijn zijn als dit iets wat wat ik van tevoren al kon maken of voorbereiden.. Iets met bladerdeeg lijkt me wel lekker, maar heb ik nog nooit mee gewerkt.
Als ie echt lekker moet zijn dan had de saus vanmorgen al moeten staan te pruttelen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:02 schreef Blik het volgende:
Ik wil vanavond Lasagne bolognese eten, maar er staan zoveel recepten op internet dat het moeilijk is er een echt lekkere tussenuit te vissen.
tips?
met dien verstande dat ik vanavond lasagne wil eten en niet pas morgenquote:Op vrijdag 18 september 2015 13:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als ie echt lekker moet zijn dan had de saus vanmorgen al moeten staan te pruttelen.
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten, wat fijngesnipperde ui erbij en selderij/ wortel. Daarna de gehakt erbij en zodra het gaar is tomatensaus erbij doen. Genoeg zout erin doen naar eigen inzicht. Verse lasagne bladen (liefst groene) gebruiken ipv die knalharde, en eigen besciamella maken. Dit is wat ik zelf doe, het smaakt maar komt niet in de buurt van een goed restaurant ;-).quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:19 schreef Blik het volgende:
[..]
met dien verstande dat ik vanavond lasagne wil eten en niet pas morgen
Dit is geen bolognese m.i. En waar bestaat de "tomatensaus" uit?quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:37 schreef mytec het volgende:
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten, wat fijngesnipperde ui erbij en selderij/ wortel. Daarna de gehakt erbij en zodra het gaar is tomatensaus erbij doen.
quote:Op vrijdag 18 september 2015 18:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dit is geen bolognese m.i. En waar bestaat de "tomatensaus" uit?
Deze maak ik geregeld. Veel werk en uren pruttelen.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm
De eigenaar van die site is een "echte" kok. Uitsluitend toppers.
In dezelfde link ook het recept voor Lasagne.
Hij gaat niet de fout in m.i. En het recept verschilt hemelsbreed van "het recept" wat jij gaf want dat is, in tegenstelling tot dat van hem, helemaal geen recept. En wat groente fruiten en er tomatensaus (welke dan?) bij doen is geen recept voor bolognese.quote:Op vrijdag 18 september 2015 18:37 schreef mytec het volgende:
De kok gaat echter de fout in dat er helemaal geen bolognese saus bestaat. Het is Ragu, maar waarschijnlijk gedaan voor de begrijpbaarheid.Recept verschilt niet heel veel met het recept dat ik gaf.
Prententious? Moi?quote:
Geen probleem ik ben zelf niet zo,n beste recept schrijver. Over het foute van het door jouw gegeven recept heb ik het overigens alleen over de naam! Bolognese saus bestaat niet, alleen in Nederland en op de pakjes van Honig. Maar dat doet de auteur expres (die vrouw bestudeert middeleeuwse kook boeken en talen dus weet waar ze het over heeft).quote:Op vrijdag 18 september 2015 18:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hij gaat niet de fout in m.i. En het recept verschilt hemelsbreed van "het recept" wat jij gaf want dat is, in tegenstelling tot dat van hem, helemaal geen recept. En wat groente fruiten en er tomatensaus (welke dan?) bij doen is geen recept voor bolognese.
Sorry voor het onaardig (moeten) doen maar ik weet gewoon niet wat ik lees.
Edit: wederom sorry. Je hebt het over die Italiaanse link w.s.
Die ga ik bekijken en vergeet alles wat ik schreef als je dat kunt.![]()
Dan heb je ook meteen de top tomaten saus/puree voor pizza te pakken erg smaakvol ;-) Newsman klopt, zelf pellen en gebruiken zit veel minder smaak aan.quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:21 schreef habitue het volgende:
Voor een goede tomaten saus.
Stap 1: Zorg voor goede ingeblikte tomaten. De rest is bijzaak. Heb laatst een tree san marzana gekocht. Erg lekker.
Dit wist ik niet, zie in de supermarkt nog steeds tomaten in blik als tomaten in glazen flessen of pakken. Ik dacht pure saus/puree zit meestal in glazen flessen, maar van die hele gepelde tomaten zie ik toch echt altijd in blik.quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een pakje of glazen fles.
Goede tip! Helder is het allemaal niet te krijgen over hoe en wat over deze wetenschapper en hij is "controversieel" wat vaak betekent dan men geen blad voor de mond neemt. Dat vind ik een goede eigenschap. Sowieso een probleem om de waarheid zelf te vinden op internet these days.quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
Flauw. Deaud ga je toch en je krijgt zo'n beetje van alles kanker tegenwoordig.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:07 schreef technofreak86 het volgende:
Dood gaan aan de coating van een blik tomaten, dat moet toch wel het toppunt van een zorgeloos leven zijn.
Spinazie en taugé is ook lekkerquote:Op vrijdag 18 september 2015 21:08 schreef Blik het volgende:
Wateen vraag over lasagne wel niet teweeg kan brengen
Maar de lasagne was lekker, wel een paar punten ter verbetering.
-verse vellen, had ik nu geen tijd voor (gemaakt)
- betere verdeling van de bechamelsaus, die ook wat meer nootmuskaat had kunnen gebruiken
- parmezaan voor bovenop
- verse kruiden ipv gedroogde
En een saus die een paar uurtjes getrokken heeft voor die diepe "umami".quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:08 schreef Blik het volgende:
Wat een vraag over lasagne wel niet teweeg kan brengen
Maar de lasagne was lekker, wel een paar punten ter verbetering.
-verse vellen, had ik nu geen tijd voor (gemaakt)
- betere verdeling van de bechamelsaus, die ook wat meer nootmuskaat had kunnen gebruiken
- parmezaan voor bovenop
- verse kruiden ipv gedroogde
Edit: Was onzin. Hevig in de war met iets heel anders.quote:
Nee hoor rauw erbij doen. Erg lekkerquote:Op vrijdag 18 september 2015 21:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Oosterse Lasagne.![]()
Dat wordt toch pap zou ik zeggen of vindt je niet meer terug?
quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
Ik had mijn post al bewerkt. Maar niet snel genoeg.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:27 schreef Soury het volgende:
[..]
Nee hoor rauw erbij doen. Erg lekker
Het is toch niet echt een kleine jongen of bekende charlatan Piet.quote:
Wordt bitterquote:Op vrijdag 18 september 2015 13:37 schreef mytec het volgende:
[..]
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten,
Als je zorgen maakt om bisfenol a, dan zou ik me geen zorgen maken over de coating van een blikje tomaten, maar verder de meeste kunststof verpakkingen, thermisch papier en nog veel meer zaken gaan mijden. Polycarbonaat kom je overal tegen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is toch niet echt een kleine jongen of bekende charlatan Piet.
http://www.pbs.org/wgbh/p(...)erviews/vomsaal.html
En het is natuurlijk onvermijdelijk dat wij langetermijneffecten pas gaan ondervinden als zij die het op de markt brachten reeds lang overleden zijn. Dat is als 1 en 1 is 2 bij toepassingen die niet lang genoeg bestaan om deze effecten te herkennen.
Geen zorgen hier vooralsnog. En als die komen is het te laat. Zoveel is zeker.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je zorgen maakt om bisfenol a, dan zou ik me geen zorgen maken over de coating van een blikje tomaten, maar verder de meeste kunststof verpakkingen, thermisch papier en nog veel meer zaken gaan mijden. Polycarbonaat kom je overal tegen.
Maar goed, als je denkt dat je dit kan vermijden door geen tomaten uit blik te eten.
Zou me meer zorgen maken over het bakken in olijfolie.
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 22:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Geen zorgen hier vooralsnog. En als die komen is het te laat. Zoveel is zeker.
Wat de man hier zegt geeft wel te denken over hoe wij verwachten dat "het" allemaal wel onderzocht is en (dus) veilig is:
And so we looked into the bases of how could they say these doses were safe when our studies were saying that they wouldn't be safe. And the answer is they had never actually tested those doses. They had tested higher doses and then, based on assumptions about how the systems should work, they just said the lower doses must be safe. But there were no actual experiments that had ever tested to see if that was true.
Ik ben geen aluhoedje maar deze man (waarvan ik helaas nog nooit gehoord had) spreekt duidelijke taal (mijn bullshit-detector gaat niet af i.i.g.):
"Oh see, we're dealing with a billionth of a gram of these chemicals per gram of food." They thought it was such a small number that it couldn't possibly matter. Well, human cells respond to this chemical bisphenol-A at ten times lower than that. And that's been shown by at least four major independent academic laboratories and is now being repeated within the chemical industry itself. We understand now, with new techniques, that, in fact, cells are extremely responsive to these chemicals. This is information that people didn't have seven or eight years ago.
Ook "wetenschap" is kortetermijnwerk blijkt uit die laatste zin.
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)quote:
Oi die spuiten wel somsquote:Op vrijdag 18 september 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.
Want dan kan je je lekker zorgen gaan maken over de coating van een blik tomaten![]()
![]()
Ik ben op de hoogte van het feit dat we de huidige wereld als een brandhaard moeten beschouwen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.
Want dan kan je je lekker zorgen gaan maken over de coating van een blik tomaten![]()
![]()
Alle mannen wel.quote:
Dat is minder erg dan een ontploffend blikje tomatensausquote:
Dat komt voor in een boek van Jan Wolkers. Haring in tomatensaus. 1000 keer zo erg vermoed ik.quote:Op vrijdag 18 september 2015 23:03 schreef Soury het volgende:
[..]
Dat is minder erg dan een ontploffend blikje tomatensaus
Die kleine kunnen een boel schade aanrichtenquote:Op vrijdag 18 september 2015 23:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat komt voor in een boek van Jan Wolkers. Haring in tomatensaus. 1000 keer zo erg vermoed ik.
Dat deden die blikken vroeger. Tegenwoordig is dat beter onder controle.
Een enkele keer gehad met zo'n klein blikje tomatenpuree.
Jepquote:Op vrijdag 18 september 2015 23:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)
Je kunt ook op zeer laag vuur schijfjes knof net niet bruin laten worden. En een beetje uitpersen met een spatel. Daarna verwijderen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 23:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)
Dan is een goede tip dat je de stoofpot in die pan in de oven laat sudderen.quote:Op zaterdag 19 september 2015 14:46 schreef PluisigNijntje het volgende:
Het moet dus in een grote kookpan kunnen.
Had ooit een geweldige bierstoofpot gemaakt waar je een plakje ontbijtkoek ingesmeerd met stroop en mosterd in moest doen.quote:Op zaterdag 19 september 2015 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Stoven kan ook in een gewone grote pan op het fornuis.
Kruid het vlees (zout, peper, muskaatnoot, kummel bv)
Braad het vlees aan in geklaarde boter.
Blus het met rode wijn of bv kriekenbier
Voeg gehakte of geperste knoflook, laurierblad, eventueel tomaat, peen etc toe en laat het urenlang stoven op een laag vuur, verse rozemarijn of thijm is ook lekker.
Er zijn duizenden recepten voor, sommigen voegen ook mosterd rozijnen, stroop en azijn toe, is een oud recept uit mijnstreken waarmee men op die manier uit de mijnpaarden wat eetbaars maakte.
Als je rundvlees stooft is het lekker de saus af te monteren met een stukje bittere chocolade (gebruik een klein stukje, niet teveel) dat geeft mooie donkere aardtonen in de smaak.
Lamsvlees doet het goed met honing, rozemarijn en thijm.
Yep, kan ook, anderen smeren een boterham in met mosterd en doen die erbij.quote:Op zaterdag 19 september 2015 16:09 schreef focal het volgende:
[..]
Had ooit een geweldige bierstoofpot gemaakt waar je een plakje ontbijtkoek ingesmeerd met stroop en mosterd in moest doen.
Het lekkerste is het met vlees dat veel heeft moeten werken, varkenswangen of runderwangen bijvoorbeeld zijn erg lekker, maar die zal je moeten bestellen. Lamsschouder, sucadestuk, staartstuk zijn ook mooi. Liefst mooi doorregen.quote:Op zaterdag 19 september 2015 16:38 schreef PluisigNijntje het volgende:
Bedankt! Ik kijk even naar die recepten en ga maandag de inkopen doen.
Als ik tijd heb ga ik naar de toko met Turkse slager. Die hebben prachtig vleesquote:Op zaterdag 19 september 2015 16:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het lekkerste is het met vlees dat veel heeft moeten werken, varkenswangen of runderwangen bijvoorbeeld zijn erg lekker, maar die zal je moeten bestellen. Lamsschouder, sucadestuk, staartstuk zijn ook mooi. Liefst mooi doorregen.
En laat weten hoe het was want daar is het ons toch stiekem om te doen.quote:Op zaterdag 19 september 2015 17:06 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Als ik tijd heb ga ik naar de toko met Turkse slager. Die hebben prachtig vlees
Die is er niet. Het is net waar je zin in hebt, zo een french press, filterkoffie, of een espressomachine. Drink zelf filterkoffie maar ook espresso.quote:Op zondag 20 september 2015 16:45 schreef Citizen.Erased het volgende:
Wat is volgens jou de beste manier om thuis koffie te zetten?
Goede post.quote:Op zaterdag 19 september 2015 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
Nog even over bolognese. Inderdaad is dat een ragu. Je kunt er zelf inknikkeren wat je lekker vindt maar voor mij zit er wel een bepaalde basis aan, dit is zoals ik hem maak:
1. Vette mirepoix op zijn italiaans (ui, peen, bleekselderij en rauwe ham of spek), die moet je zachtjes smoren.
2. Enigzins mager vlees dat fijngesneden is: doorregen runderlappen ofzo, tartaar is mij te fijn gemalen.
3. Melk toevoegen voor de juiste maillardreactie
4. Tomaten (uit blik, omdat ik in nederland nog nooit beter smakende tomaten vers ben tegen gekomen).
5. In bolognese zit alleen wat nootmuskaat, geen knoflook, basilicum of andere kruiding.. Het mag natuurlijk wel, dan krijg je een andere ragu...
6. Goede bouillon, die maak ik dan maar zelf
7. Tijd, heel veel tijd. Ik maak de bouillon in een dag vooraf eigenlijk fond, want flink ingekookt. De ragu zelf zet ik in de ochtend op, dan is hij in de avond lekker. Ik maak een grote pan, en vries het dan in. De ingevroren saus is lekkerder dan de verse...
Natuurlijk kost het wel veel tijd maar de smaak... dat is echt niet te vergeleijken met welke snelle saus dan ook. En als je veel maakt eet je er zomaar een keer of 6 van.
Ik maak regelmatig een saus lijkend op dezequote:Op zondag 20 september 2015 17:10 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Goede post.
Maar als je het een beetje goed, langzaam, met beleid, en enigszins authentiek wilt doen dan wordt je uitgemaakt voor "pretentieus". Dat was voor mij ook even schrikken.
Ik ben ook fan van deze man. Authentiek.quote:Op zondag 20 september 2015 17:13 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ik maak regelmatig een saus lijkend op deze
http://koken.met.aschwin.net/pages/Italiaanse%20tomatensaus.htm
Ooit hier op het forum als tip gekregen en is ook echt top!
precies, ook niet schillen.quote:Op zondag 20 september 2015 18:46 schreef Molo het volgende:
Niet voor koken en gewoon gehalveerd met olijfolie omhusselen voor je ze minuut of 50 in de oven doet.
(Met wat zout en rozemarijn bijvoorbeeld)
Een krokant aardappeltje kan je maken als je ze eerst in een mixje van olie en griesmeel doet. Griesmeel inderdaad. Crunchy en crispy.quote:Op zondag 20 september 2015 18:45 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor kleine krokante aardappeltjes uit de oven. Ik doe blijkbaar iets fout want krokant krijg ik ze niet.
Wat ik gedaan heb, aardappels snijden in kleine blokjes (zonder schil). 10 minuten koken.
Oven op 220 graden voorverwarmen met bakblik erin.
Vervolgens beetje olie in bakblik, aardappeltjes erin en dan olie en zout erover.
30 minuten in de oven. Het zijn dan net gekookte aardappels, niks krokants aan en ze koeken ook nog eens enorm aan.
Ik heb frieslander aardappelen gebruikt.
En nepquote:Op zondag 20 september 2015 18:55 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Een krokant aardappeltje kan je maken als je ze eerst in een mixje van olie en griesmeel doet. Griesmeel inderdaad. Crunchy en crispy.
Zucht. Wat is daar nou "nep" aan? Gewoon een goede tip en je weet niet wat je proeft, zo lekker.quote:
Zoek eens een foto op internet over wat jij ongeveer verwacht. Dat helpt, want iedereen heeft weer zijn eigen defintie over wat lekkere, krokante aardappeltjes zijn. Een plaatje zegt meer dan woorden.quote:Op zondag 20 september 2015 18:45 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik ben op zoek naar het perfecte recept voor kleine krokante aardappeltjes uit de oven.
Moet ik mijn slagershandboek vleeswarenbereiding even bijzoeken.quote:Op zondag 20 september 2015 21:45 schreef Atifa het volgende:
Hoi Piet, heb jij een succesrecept voor zeeuws spek?
Je zou me er in elk geval heel erg mee helpen, ik zie door de bomen het bos niet meer!quote:Op zondag 20 september 2015 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet ik mijn slagershandboek vleeswarenbereiding even bijzoeken.
Zo goed mogelijke ingrediënten gebruiken, zelfgemaakte zuurkool, frieslanders, een worst van een slager die daar hele zwik prijzen mee won, echt goed spek, geen waterspek.quote:Op maandag 21 september 2015 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet!
Wat is je ultieme recept voor stamppot zuurkool? Of iets anders met aardappels en zuurkool?
als het bruin wordt pas. Fruiten moet voor dat punt blijvenquote:Op maandag 21 september 2015 19:19 schreef Mainport het volgende:
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
Je kan het wel glazig laten worden, maar niet bruinen.quote:Op maandag 21 september 2015 19:19 schreef Mainport het volgende:
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
Voor sommige mensen wel. Zie de dame nog groen worden en in paniek alle knoppen van de lift drukken.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
Elke dag knoflook eten is toch niet zo heel raar?
Ik had de avond ervoor me helemaal ziek zitten eten aan vongole, met knoflook en witte wijn gesmoord. De bediening en de chef lagen dubbel als ik om nog een portie kwam. Vrijwel niemand in het restaurant at ze, en dar liet ik me geen twee keer zeggen, hoe vaak krijg je de kans onbeperkt vongole te eten, perfect klaargemaakt.quote:Op dinsdag 22 september 2015 19:04 schreef Molo het volgende:
Die dame was gewoon bang voor je 30+ cm penor die door je strakke broek heen te zien was
quote:Op dinsdag 22 september 2015 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had de avond ervoor me helemaal ziek zitten eten aan vongole, met knoflook en witte wijn gesmoord. De bediening en de chef lagen dubbel als ik om nog een portie kwam. Vrijwel niemand in het restaurant at ze, en dar liet ik me geen twee keer zeggen, hoe vaak krijg je de kans onbeperkt vongole te eten, perfect klaargemaakt.
Zelf de spaanse gerant bij het ontbijt deed twee stappen terug toen ik hem vriendelijk groete
Thanks! Zelf zuurkool maken staat op de to list maar is we nu nog niet van gekomen.quote:Op maandag 21 september 2015 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo goed mogelijke ingrediënten gebruiken, zelfgemaakte zuurkool, frieslanders, een worst van een slager die daar hele zwik prijzen mee won, echt goed spek, geen waterspek.
Zuurkool stoven in witte wijn, met wat laurier en jeneverbes, een mooi stuk kassler erbij.
Aardappels apart koken, puree van maken met melk en goede boter.
Spek uitbakken, jus maken met bouillon.
Geen stamppot maken, maar puree en kool apart serveren
Is ook een projectje, doe je niet ffquote:Op dinsdag 22 september 2015 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Thanks! Zelf zuurkool maken staat op de to list maar is we nu nog niet van gekomen.
Tof project om een keer te ondernemen, gaat er hopelijk wel een keer van komenquote:Op dinsdag 22 september 2015 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is ook een projectje, doe je niet ff
Die zitten (nog) niet in Utrecht helaas...quote:
Daar kom ik zelden tot nooit eigenlijk, heb zef ook geen pas (kan er wel een lenen)quote:Op donderdag 24 september 2015 23:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Volgens mij verkoopt Makro Mutti.
De AH in Krommenie heeft ze.quote:Op donderdag 24 september 2015 23:46 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die zitten (nog) niet in Utrecht helaas...
[..]
Daar kom ik zelden tot nooit eigenlijk, heb zef ook geen pas (kan er wel een lenen)
Of zou het dan toch de Jumbo op de Biltstraat geweest zijn? Liep ik vanmiddag ook nog langs (kom niet heel vaak in Utrecht centrum) maar zat met de Plus in m'n kop dat ik die tomaten daar had gekocht..
Plus en MCD verkopen wel weer beiden Pastifico G. Di Martino Spaghetti en die had ik toen ook tegelijktijd met de tomaten gekocht (ik haal normaal De Cecco), Jumbo verkoopt die spaghetti niet voor zover ik weet.
Ben inmiddels al zo'n anderhalve maand opzoek naar die tomaten
schepje suiker is bij mij een standaard ingredënt bij m'n spaghettisaus, kleine eetlepel.. haalt ook het zuurtje eraf en versterkt de smaak van de tomaat zonder dat het te zoet wordt.quote:Op vrijdag 25 september 2015 00:06 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
De AH in Krommenie heeft ze.
Ik ben bereid om tegen een woekerprijs een doos op te sturen.
Overigens heb ik geen verschil gemerkt met andere merken (in de soep).
Dit is wel een prettig etiket maar dat is niet wat de gasten proeven.
Het zijn gewoon rijpe tomaten en we moeten dit niet gaan mystificeren zoals de "wijnkunners" doen.
Alleen uren doorpruttelen helpt tegen die verzengende verzuring die nou eenmaal inherent is aan dingen met veel tomaat. Baking soda schijnt te helpen. Ik doe er wel eens wat van die zakjes van Dr. Oetker in maar dat is niet het echte werk en het helpt volgens mij niets tot weinig.
Deze:
[ afbeelding ]
Met alle respect: dat lijkt me sterk. Als je eenmaal dat soort ideeën in je hoofd hebt kom je daar nooit meer vanaf. Dan gaat het richting het kooksnobisme m.i. dat je uitsluitend iets lekkers kunt maken met streng geselecteerde merken (die inhoudelijk meestal hetzelfde zijn). En als je het met iets anders doet dat er dan altijd iets op aan te merken valt wat je dan als een causaal verband ziet. Dat zit volledig tussen de oren m.i.quote:Op vrijdag 25 september 2015 00:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
schepje suiker is bij mij een standaard ingredënt bij m'n spaghettisaus, kleine eetlepel.. haalt ook het zuurtje eraf en versterkt de smaak van de tomaat zonder dat het te zoet wordt.
Meeste blikken bevatten gewone Pomodori Pelatti tomaten maar de San Marzano is weer een ander ras, erg mooi vol van smaak en het gaf de saus ook een erg mooie dikte, precies goed zoals ik het me herinner van toen m'n Italiaanse achterbuurvrouw het maakte.
Bij Heinz en de gewone supermarktmerken wordt het net wat wateriger en met Cirio weer te dik.
Bij die San Marzano saus viel het merkbaar op dat het voller van smaak was, mooi rijpe tomaten smaak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |