abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 september 2015 @ 22:04:58 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156256636
quote:
0s.gif Op zondag 20 september 2015 21:45 schreef Atifa het volgende:
Hoi Piet, heb jij een succesrecept voor zeeuws spek?
Moet ik mijn slagershandboek vleeswarenbereiding even bijzoeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156256901
Ik koop meestal gewoon krieltjes, snijd ze in kwarten en gooi ze zonder te schillen met wat olie de oven in.

Ze zijn niet perfect, maar wel krokant. En het is voor mij vooral even makkelijk en snel. Zo bijzonder vind ik gebakken aardappelen ook weer niet dat ik echt teveel werk van wil maken.
pi_156257231
quote:
1s.gif Op zondag 20 september 2015 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet ik mijn slagershandboek vleeswarenbereiding even bijzoeken.
Je zou me er in elk geval heel erg mee helpen, ik zie door de bomen het bos niet meer!
pi_156276485
Hoi piet!

Wat is je ultieme recept voor stamppot zuurkool? Of iets anders met aardappels en zuurkool?
  maandag 21 september 2015 @ 18:59:01 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156276637
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet!

Wat is je ultieme recept voor stamppot zuurkool? Of iets anders met aardappels en zuurkool?
Zo goed mogelijke ingrediënten gebruiken, zelfgemaakte zuurkool, frieslanders, een worst van een slager die daar hele zwik prijzen mee won, echt goed spek, geen waterspek.
Zuurkool stoven in witte wijn, met wat laurier en jeneverbes, een mooi stuk kassler erbij.
Aardappels apart koken, puree van maken met melk en goede boter.
Spek uitbakken, jus maken met bouillon.
Geen stamppot maken, maar puree en kool apart serveren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156277147
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
pi_156277498
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 19:19 schreef Mainport het volgende:
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
als het bruin wordt pas. Fruiten moet voor dat punt blijven
  maandag 21 september 2015 @ 21:34:53 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156281952
quote:
0s.gif Op maandag 21 september 2015 19:19 schreef Mainport het volgende:
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
Je kan het wel glazig laten worden, maar niet bruinen.
Stop knoflook geperst, gehakt of geraspt in marinades, in sauzen, pof bollen in de oven en doe de smurrie ophef vlees, steek hele tenen in braadstukken, hak het klein en gaar schelpen met witte wijn er in,
Ik ben gek op knoflook, ik eet het vrijwel dagelijks, mensen worden soms groen als ze naast me in de lift staan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 22 september 2015 @ 18:29:49 #84
414785 sirdanilot
pi_156301825
Elke dag knoflook eten is toch niet zo heel raar?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 22 september 2015 @ 18:58:54 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156302489
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 september 2015 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
Elke dag knoflook eten is toch niet zo heel raar?
Voor sommige mensen wel. Zie de dame nog groen worden en in paniek alle knoppen van de lift drukken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 september 2015 @ 19:04:26 #86
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156302595
Die dame was gewoon bang voor je 30+ cm penor die door je strakke broek heen te zien was
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 22 september 2015 @ 19:11:15 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156302733
quote:
11s.gif Op dinsdag 22 september 2015 19:04 schreef Molo het volgende:
Die dame was gewoon bang voor je 30+ cm penor die door je strakke broek heen te zien was
Ik had de avond ervoor me helemaal ziek zitten eten aan vongole, met knoflook en witte wijn gesmoord. De bediening en de chef lagen dubbel als ik om nog een portie kwam. Vrijwel niemand in het restaurant at ze, en dar liet ik me geen twee keer zeggen, hoe vaak krijg je de kans onbeperkt vongole te eten, perfect klaargemaakt.
Zelf de spaanse gerant bij het ontbijt deed twee stappen terug toen ik hem vriendelijk groete
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 september 2015 @ 19:12:49 #88
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156302776
Als je geen homo was zou ik je huwen Piet O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156303725
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2015 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had de avond ervoor me helemaal ziek zitten eten aan vongole, met knoflook en witte wijn gesmoord. De bediening en de chef lagen dubbel als ik om nog een portie kwam. Vrijwel niemand in het restaurant at ze, en dar liet ik me geen twee keer zeggen, hoe vaak krijg je de kans onbeperkt vongole te eten, perfect klaargemaakt.
Zelf de spaanse gerant bij het ontbijt deed twee stappen terug toen ik hem vriendelijk groete
:D
Mijn vriend had eens per ongeluk twee bollen knoflook in de pasta voor een groep vrienden gedaan. Toen we 's avonds gingen stappen kregen we verschrikkelijk veel ruimte om te dansen 8-)
Spoilers!
  dinsdag 22 september 2015 @ 19:47:13 #90
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156303773
Joh, dat die ik zo vaak :D
Is heul geen probleem hoor :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_156303842
quote:
1s.gif Op maandag 21 september 2015 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo goed mogelijke ingrediënten gebruiken, zelfgemaakte zuurkool, frieslanders, een worst van een slager die daar hele zwik prijzen mee won, echt goed spek, geen waterspek.
Zuurkool stoven in witte wijn, met wat laurier en jeneverbes, een mooi stuk kassler erbij.
Aardappels apart koken, puree van maken met melk en goede boter.
Spek uitbakken, jus maken met bouillon.
Geen stamppot maken, maar puree en kool apart serveren
Thanks! Zelf zuurkool maken staat op de to list maar is we nu nog niet van gekomen. :)
  dinsdag 22 september 2015 @ 19:51:12 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156303897
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2015 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Thanks! Zelf zuurkool maken staat op de to list maar is we nu nog niet van gekomen. :)
Is ook een projectje, doe je niet ff
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156303984
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 september 2015 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is ook een projectje, doe je niet ff
Tof project om een keer te ondernemen, gaat er hopelijk wel een keer van komen :9
  donderdag 24 september 2015 @ 23:17:39 #94
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_156362854
Wie weet waar ik deze tomaten kan kopen?


Ik maak vaak spaghetti met gehaktsaus (die geen Bolognese mag heten), dat gaat altijd volgens standaard recept, al wil ik nog weleens van de tomaten in blik veranderen, de ene keer Heinz, dan weer Cirio (geeft veel dikkere saus maar is wat zuurder van smaak) en een tijdje terug dus Mutti Pomodoro S.Marzano.

Maar nu ben ik vergeten waar ik die tomaten gekocht had.. ik dacht bij de Plus in Utrecht (voorstraat) maar toen ik daar vandaag was.. geen Mutti tomaten.. shit..
AH heeft ze ook niet, MCD in Zeist had ik ook al gekeken maar daar ook niet, Jumbo niet..

Ik had toen ook nog een ander blik gekocht, de Pomodori Datterini.. ook erg lekkere tomaten.
Klein, beejte zoals cherry tomaten, gaf ook een totaal andere smaak aan m'n spaghettisaus, daar zijn die misschien niet zo goed voor maar in andere gerechten kunnen die zeer van pas komen.


Ook die zou ik graag nog een keer kopen.. ik haal het hele schap leeg zelfs ;)
Maar dan moet ik wel weten waar...
Als iemand een adresje voor me weet.. deze blikken MOET ik hebben om m'n spaghettisaus te kunnen perfectioneren.
pi_156362934
Volgens mij verkoopt Makro Mutti.
Spoilers!
pi_156362940
Marqt. :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 24 september 2015 @ 23:46:30 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_156363557
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 23:20 schreef Isegrim het volgende:
Marqt. :)
Die zitten (nog) niet in Utrecht helaas...

quote:
1s.gif Op donderdag 24 september 2015 23:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Volgens mij verkoopt Makro Mutti.
Daar kom ik zelden tot nooit eigenlijk, heb zef ook geen pas (kan er wel een lenen)

Of zou het dan toch de Jumbo op de Biltstraat geweest zijn? Liep ik vanmiddag ook nog langs (kom niet heel vaak in Utrecht centrum) maar zat met de Plus in m'n kop dat ik die tomaten daar had gekocht..
Plus en MCD verkopen wel weer beiden Pastifico G. Di Martino Spaghetti en die had ik toen ook tegelijktijd met de tomaten gekocht (ik haal normaal De Cecco), Jumbo verkoopt die spaghetti niet voor zover ik weet.

Ben inmiddels al zo'n anderhalve maand opzoek naar die tomaten :')
pi_156364094
quote:
0s.gif Op donderdag 24 september 2015 23:46 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Die zitten (nog) niet in Utrecht helaas...

[..]

Daar kom ik zelden tot nooit eigenlijk, heb zef ook geen pas (kan er wel een lenen)

Of zou het dan toch de Jumbo op de Biltstraat geweest zijn? Liep ik vanmiddag ook nog langs (kom niet heel vaak in Utrecht centrum) maar zat met de Plus in m'n kop dat ik die tomaten daar had gekocht..
Plus en MCD verkopen wel weer beiden Pastifico G. Di Martino Spaghetti en die had ik toen ook tegelijktijd met de tomaten gekocht (ik haal normaal De Cecco), Jumbo verkoopt die spaghetti niet voor zover ik weet.

Ben inmiddels al zo'n anderhalve maand opzoek naar die tomaten :')
De AH in Krommenie heeft ze.
Ik ben bereid om tegen een woekerprijs een doos op te sturen.

Overigens heb ik geen verschil gemerkt met andere merken (in de soep).
Dit is wel een prettig etiket maar dat is niet wat de gasten proeven.
Het zijn gewoon rijpe tomaten en we moeten dit niet gaan mystificeren zoals de "wijnkunners" doen.

Alleen uren doorpruttelen helpt tegen die verzengende verzuring die nou eenmaal inherent is aan dingen met veel tomaat. Baking soda schijnt te helpen. Ik doe er wel eens wat van die zakjes van Dr. Oetker in maar dat is niet het echte werk en het helpt volgens mij niets tot weinig.

Deze:


[ Bericht 1% gewijzigd door Bart2002 op 25-09-2015 00:16:13 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 25 september 2015 @ 00:29:02 #99
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_156364479
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 00:06 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

De AH in Krommenie heeft ze.
Ik ben bereid om tegen een woekerprijs een doos op te sturen.

Overigens heb ik geen verschil gemerkt met andere merken (in de soep).
Dit is wel een prettig etiket maar dat is niet wat de gasten proeven.
Het zijn gewoon rijpe tomaten en we moeten dit niet gaan mystificeren zoals de "wijnkunners" doen.

Alleen uren doorpruttelen helpt tegen die verzengende verzuring die nou eenmaal inherent is aan dingen met veel tomaat. Baking soda schijnt te helpen. Ik doe er wel eens wat van die zakjes van Dr. Oetker in maar dat is niet het echte werk en het helpt volgens mij niets tot weinig.

Deze:
[ afbeelding ]

schepje suiker is bij mij een standaard ingredënt bij m'n spaghettisaus, kleine eetlepel.. haalt ook het zuurtje eraf en versterkt de smaak van de tomaat zonder dat het te zoet wordt.

Meeste blikken bevatten gewone Pomodori Pelatti tomaten maar de San Marzano is weer een ander ras, erg mooi vol van smaak en het gaf de saus ook een erg mooie dikte, precies goed zoals ik het me herinner van toen m'n Italiaanse achterbuurvrouw het maakte.
Bij Heinz en de gewone supermarktmerken wordt het net wat wateriger en met Cirio weer te dik.
Bij die San Marzano saus viel het merkbaar op dat het voller van smaak was, mooi rijpe tomaten smaak

Maar ik zal de AH lokaties hier dan nog een keertje nalopen, misschien dat het schap toevallig net leeg was toen ik de laatste keer langsliep (normaal doe ik bij de Jumbo boodschappen)
pi_156364590
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 september 2015 00:29 schreef SiGNe het volgende:

[..]

schepje suiker is bij mij een standaard ingredënt bij m'n spaghettisaus, kleine eetlepel.. haalt ook het zuurtje eraf en versterkt de smaak van de tomaat zonder dat het te zoet wordt.

Meeste blikken bevatten gewone Pomodori Pelatti tomaten maar de San Marzano is weer een ander ras, erg mooi vol van smaak en het gaf de saus ook een erg mooie dikte, precies goed zoals ik het me herinner van toen m'n Italiaanse achterbuurvrouw het maakte.
Bij Heinz en de gewone supermarktmerken wordt het net wat wateriger en met Cirio weer te dik.
Bij die San Marzano saus viel het merkbaar op dat het voller van smaak was, mooi rijpe tomaten smaak
Met alle respect: dat lijkt me sterk. Als je eenmaal dat soort ideeën in je hoofd hebt kom je daar nooit meer vanaf. Dan gaat het richting het kooksnobisme m.i. dat je uitsluitend iets lekkers kunt maken met streng geselecteerde merken (die inhoudelijk meestal hetzelfde zijn). En als je het met iets anders doet dat er dan altijd iets op aan te merken valt wat je dan als een causaal verband ziet. Dat zit volledig tussen de oren m.i.

En b.v. dikte van de saus zit hem uitsluitend in hoeveel vocht je laat verdampen en hoeveel vastere stof er overblijft. En niet zozeer uit welke streek in Italië de tomaat afkomstig is.

Een schepje suiker door alles is "het geheim van de Italiaanse huisvrouw" maar het is een misverstand dat je door zoet toe te voegen het zuur verwijderd. Zoet-zuur wordt het dan, zoals de Chinezen doen met suiker en azijn. Zuur krijg je alleen weg door het te te laten reageren met b.v. baking soda.

[ Bericht 3% gewijzigd door Bart2002 op 25-09-2015 00:52:38 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')