Moet ik mijn slagershandboek vleeswarenbereiding even bijzoeken.quote:Op zondag 20 september 2015 21:45 schreef Atifa het volgende:
Hoi Piet, heb jij een succesrecept voor zeeuws spek?
Je zou me er in elk geval heel erg mee helpen, ik zie door de bomen het bos niet meer!quote:Op zondag 20 september 2015 22:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet ik mijn slagershandboek vleeswarenbereiding even bijzoeken.
Zo goed mogelijke ingrediënten gebruiken, zelfgemaakte zuurkool, frieslanders, een worst van een slager die daar hele zwik prijzen mee won, echt goed spek, geen waterspek.quote:Op maandag 21 september 2015 18:51 schreef Zo-is-dat het volgende:
Hoi piet!
Wat is je ultieme recept voor stamppot zuurkool? Of iets anders met aardappels en zuurkool?
als het bruin wordt pas. Fruiten moet voor dat punt blijvenquote:Op maandag 21 september 2015 19:19 schreef Mainport het volgende:
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
Je kan het wel glazig laten worden, maar niet bruinen.quote:Op maandag 21 september 2015 19:19 schreef Mainport het volgende:
Piet, ik las ergens van jou dat knoflook in olie bitter wordt cq verbrandt. Wat is jouw tip om een goede knoflooksmaak aan je eten te geven
Voor sommige mensen wel. Zie de dame nog groen worden en in paniek alle knoppen van de lift drukken.quote:Op dinsdag 22 september 2015 18:29 schreef sirdanilot het volgende:
Elke dag knoflook eten is toch niet zo heel raar?
Ik had de avond ervoor me helemaal ziek zitten eten aan vongole, met knoflook en witte wijn gesmoord. De bediening en de chef lagen dubbel als ik om nog een portie kwam. Vrijwel niemand in het restaurant at ze, en dar liet ik me geen twee keer zeggen, hoe vaak krijg je de kans onbeperkt vongole te eten, perfect klaargemaakt.quote:Op dinsdag 22 september 2015 19:04 schreef Molo het volgende:
Die dame was gewoon bang voor je 30+ cm penor die door je strakke broek heen te zien was
quote:Op dinsdag 22 september 2015 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik had de avond ervoor me helemaal ziek zitten eten aan vongole, met knoflook en witte wijn gesmoord. De bediening en de chef lagen dubbel als ik om nog een portie kwam. Vrijwel niemand in het restaurant at ze, en dar liet ik me geen twee keer zeggen, hoe vaak krijg je de kans onbeperkt vongole te eten, perfect klaargemaakt.
Zelf de spaanse gerant bij het ontbijt deed twee stappen terug toen ik hem vriendelijk groete
Thanks! Zelf zuurkool maken staat op de to list maar is we nu nog niet van gekomen.quote:Op maandag 21 september 2015 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo goed mogelijke ingrediënten gebruiken, zelfgemaakte zuurkool, frieslanders, een worst van een slager die daar hele zwik prijzen mee won, echt goed spek, geen waterspek.
Zuurkool stoven in witte wijn, met wat laurier en jeneverbes, een mooi stuk kassler erbij.
Aardappels apart koken, puree van maken met melk en goede boter.
Spek uitbakken, jus maken met bouillon.
Geen stamppot maken, maar puree en kool apart serveren
Is ook een projectje, doe je niet ffquote:Op dinsdag 22 september 2015 19:49 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Thanks! Zelf zuurkool maken staat op de to list maar is we nu nog niet van gekomen.
Tof project om een keer te ondernemen, gaat er hopelijk wel een keer van komenquote:Op dinsdag 22 september 2015 19:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is ook een projectje, doe je niet ff
Die zitten (nog) niet in Utrecht helaas...quote:
Daar kom ik zelden tot nooit eigenlijk, heb zef ook geen pas (kan er wel een lenen)quote:Op donderdag 24 september 2015 23:20 schreef Lucky_Strike het volgende:
Volgens mij verkoopt Makro Mutti.
De AH in Krommenie heeft ze.quote:Op donderdag 24 september 2015 23:46 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die zitten (nog) niet in Utrecht helaas...
[..]
Daar kom ik zelden tot nooit eigenlijk, heb zef ook geen pas (kan er wel een lenen)
Of zou het dan toch de Jumbo op de Biltstraat geweest zijn? Liep ik vanmiddag ook nog langs (kom niet heel vaak in Utrecht centrum) maar zat met de Plus in m'n kop dat ik die tomaten daar had gekocht..
Plus en MCD verkopen wel weer beiden Pastifico G. Di Martino Spaghetti en die had ik toen ook tegelijktijd met de tomaten gekocht (ik haal normaal De Cecco), Jumbo verkoopt die spaghetti niet voor zover ik weet.
Ben inmiddels al zo'n anderhalve maand opzoek naar die tomaten
schepje suiker is bij mij een standaard ingredënt bij m'n spaghettisaus, kleine eetlepel.. haalt ook het zuurtje eraf en versterkt de smaak van de tomaat zonder dat het te zoet wordt.quote:Op vrijdag 25 september 2015 00:06 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
De AH in Krommenie heeft ze.
Ik ben bereid om tegen een woekerprijs een doos op te sturen.
Overigens heb ik geen verschil gemerkt met andere merken (in de soep).
Dit is wel een prettig etiket maar dat is niet wat de gasten proeven.
Het zijn gewoon rijpe tomaten en we moeten dit niet gaan mystificeren zoals de "wijnkunners" doen.
Alleen uren doorpruttelen helpt tegen die verzengende verzuring die nou eenmaal inherent is aan dingen met veel tomaat. Baking soda schijnt te helpen. Ik doe er wel eens wat van die zakjes van Dr. Oetker in maar dat is niet het echte werk en het helpt volgens mij niets tot weinig.
Deze:
[ afbeelding ]
Met alle respect: dat lijkt me sterk. Als je eenmaal dat soort ideeën in je hoofd hebt kom je daar nooit meer vanaf. Dan gaat het richting het kooksnobisme m.i. dat je uitsluitend iets lekkers kunt maken met streng geselecteerde merken (die inhoudelijk meestal hetzelfde zijn). En als je het met iets anders doet dat er dan altijd iets op aan te merken valt wat je dan als een causaal verband ziet. Dat zit volledig tussen de oren m.i.quote:Op vrijdag 25 september 2015 00:29 schreef SiGNe het volgende:
[..]
schepje suiker is bij mij een standaard ingredënt bij m'n spaghettisaus, kleine eetlepel.. haalt ook het zuurtje eraf en versterkt de smaak van de tomaat zonder dat het te zoet wordt.
Meeste blikken bevatten gewone Pomodori Pelatti tomaten maar de San Marzano is weer een ander ras, erg mooi vol van smaak en het gaf de saus ook een erg mooie dikte, precies goed zoals ik het me herinner van toen m'n Italiaanse achterbuurvrouw het maakte.
Bij Heinz en de gewone supermarktmerken wordt het net wat wateriger en met Cirio weer te dik.
Bij die San Marzano saus viel het merkbaar op dat het voller van smaak was, mooi rijpe tomaten smaak
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |