abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 september 2015 @ 07:21:39 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156133117


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 57 alweer ;)
Alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom hij deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn zijn enorme ego, dan zou het wel "het grote hoe maak ik Piet klaar topic" heten, maar vooral wil hij er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 september 2015 @ 09:50:38 #2
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_156134843
Piet op nrc.nl lezen, toch ook mooi :D

Fok goes worldwide du weisst :7 *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 16 september 2015 @ 22:46:47 #3
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_156157653
Piet!

Ik heb maandag eters over de vloer en ik zou graag kip en aardappeltjes uit de oven doen.

Ik dacht zelf aan aardappeltjes op de plaat met olie en rozemarijn en zout maar jij had ook een fantastisch recept met kip en aardappelen. Kan je dat nog eens vertellen? :) kippendij mag ook

Daar nog wat leuke groente bij.. Van die dunne boontjes? Of heb jij nog een leuke verassing. Ik zou graag venkel doen maar dat lust haast niemand.

Voor en na ben ik nog niet uit. Het zou fijn zijn als dit iets wat wat ik van tevoren al kon maken of voorbereiden.. Iets met bladerdeeg lijkt me wel lekker, maar heb ik nog nooit mee gewerkt.
pi_156158534
quote:
0s.gif Op woensdag 16 september 2015 22:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet!

Ik heb maandag eters over de vloer en ik zou graag kip en aardappeltjes uit de oven doen.

Ik dacht zelf aan aardappeltjes op de plaat met olie en rozemarijn en zout maar jij had ook een fantastisch recept met kip en aardappelen. Kan je dat nog eens vertellen? :) kippendij mag ook

Daar nog wat leuke groente bij.. Van die dunne boontjes? Of heb jij nog een leuke verassing. Ik zou graag venkel doen maar dat lust haast niemand.

Voor en na ben ik nog niet uit. Het zou fijn zijn als dit iets wat wat ik van tevoren al kon maken of voorbereiden.. Iets met bladerdeeg lijkt me wel lekker, maar heb ik nog nooit mee gewerkt.
Ik doe er gewoon even 4 (ik spaar ze). Dan zoek je de meest aansprekende maar uit. Ze zijn alle 4 van Piet V.

Niets lekkerder dan moddergare, gegrillde kippenvleugels.
Bloemige aardappels schillen en kwarten, op een ingevet bakblik leggen.
Kippenvleugels kruiden (gaat uitstekend door ze in een plastic zak te doen en dan kruiden erbij, schudden)
Kippenvleugels op de aardappelen leggen en een slordige 1 1/2 uur in de oven bij 175 graden.
Smullen

Budget recept:
Neem bloemige aardappels en schild deze en snij ze in stukken zo groot als een pingpongbal of iets kleiner.
Doe ze op een ovenblik dat je met wat olie of boter hebt ingewreven.
Neem kippenvleugels en doe deze in een plastic zak, kruid naar smaak en schud de zak dat de kruiden zich goed egaal verdelen.
Leg de kippenvleugels op de aardappels en voor ca een uur in de oven bij 175 graden, iets langer kan ook.
De vleugels worden krokant en moddergaar, lekker kluiven en de aardappels bakken in het vet, en zuigen de smaak van het sap wat uit de kip loopt op.
Smullen!

Koop een pond grote vette vleugels pp bij een goede poelier, supermarkt vleugels zijn waardeloos.
Schil bloemige aardappels en snij ze aan stukken, kruid en zout de vleugels naar smaak en leg deze tussen en op de aardappels op een bakblik. Leg ze een 75 minuten in de oven bij 200 graden. De vleugels worden heerlijk mals en de aardappels zuigen het kippenvet op.
Smullen

Als je gek bent op kip en een eenvoudig recept wil kan ik je wel helpen.
Neem per persoon een pond kippenvleugels (schrik niet, das 250 gram eetbaar materiaal, waarvan de helft huid) en kruid deze met gewone kipkruiden uit een potje. Schil bloemige aardappels en kwart deze. Vet een bakblik licht in met wat boter.
Leg de geschilde, gewassen en gedroogde aardappels op het blik en leg de vleugels hierop. Zet de oven op 200-225 hete lucht stand graden en doe het blik in de oven voor ca 75 minuten.
De kippenvleugels worden lekker kluifmateriaal met krokant korstje, de aardappels zuigen zich vol kippenvet en smaken goddelijk.
Serveren met belgische mayonaise en een salade.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  donderdag 17 september 2015 @ 08:06:35 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_156162242
Bart je bent een Engel!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_156162552
Bedankt heren, nu weet ik wat ik ga eten vanavond :)
  vrijdag 18 september 2015 @ 13:02:41 #7
62913 Blik
The one and Only!
pi_156195712
Ik wil vanavond Lasagne bolognese eten, maar er staan zoveel recepten op internet dat het moeilijk is er een echt lekkere tussenuit te vissen.

tips?
pi_156195990
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:02 schreef Blik het volgende:
Ik wil vanavond Lasagne bolognese eten, maar er staan zoveel recepten op internet dat het moeilijk is er een echt lekkere tussenuit te vissen.

tips?
Als ie echt lekker moet zijn dan had de saus vanmorgen al moeten staan te pruttelen. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  vrijdag 18 september 2015 @ 13:19:24 #9
62913 Blik
The one and Only!
pi_156196041
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:17 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Als ie echt lekker moet zijn dan had de saus vanmorgen al moeten staan te pruttelen. :)
met dien verstande dat ik vanavond lasagne wil eten en niet pas morgen ;)
pi_156196499
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:19 schreef Blik het volgende:

[..]

met dien verstande dat ik vanavond lasagne wil eten en niet pas morgen ;)
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten, wat fijngesnipperde ui erbij en selderij/ wortel. Daarna de gehakt erbij en zodra het gaar is tomatensaus erbij doen. Genoeg zout erin doen naar eigen inzicht. Verse lasagne bladen (liefst groene) gebruiken ipv die knalharde, en eigen besciamella maken. Dit is wat ik zelf doe, het smaakt maar komt niet in de buurt van een goed restaurant ;-).

http://ricette.giallozafferano.it/Lasagne-alla-Bolognese.html
In dit recept gebruiken ze geen knoflook maar : Ui, selderij, wortel, spek, melk, witte wijn, rundergehakt. Snap dat het in het Italiaans is maar er staan plaatjes bij!

De Lasagne is meestal het lekkerst een dag later, dus niet alles in 1 keer opeten.
pi_156202938
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 13:37 schreef mytec het volgende:
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten, wat fijngesnipperde ui erbij en selderij/ wortel. Daarna de gehakt erbij en zodra het gaar is tomatensaus erbij doen.
Dit is geen bolognese m.i. En waar bestaat de "tomatensaus" uit?

Deze maak ik geregeld. Veel werk en uren pruttelen.

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm

De eigenaar van die site is een "echte" kok. Uitsluitend toppers.

In dezelfde link ook het recept voor Lasagne.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156203158
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 18:27 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Dit is geen bolognese m.i. En waar bestaat de "tomatensaus" uit?

Deze maak ik geregeld. Veel werk en uren pruttelen.

http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm

De eigenaar van die site is een "echte" kok. Uitsluitend toppers.

In dezelfde link ook het recept voor Lasagne.
^O^
De kok gaat echter de fout in dat er helemaal geen bolognese saus bestaat. Het is Ragu, maar waarschijnlijk gedaan voor de begrijpbaarheid.Recept verschilt niet heel veel met het recept dat ik gaf. Overigens zit er nogal een verschil in Lasagne ook in Bologna ;-) Wat vooral een groot verschil is met veel Nederlandse recepten is de hoeveelheid tomatensaus (jouw link geeft het goed weer niet te veel). Mijn botte beschrijving gaf waarschijnlijk de indruk dat er heel veel tomatensaus (puur) bij moest.

overigens zelf laatst bij ernstig tijdgebrek een soort van Dr Oetker versie lasagne gemaakt. Barilla ragu uit een potje, besciamel uit een pakje met wel verse bladen. Was niet eens heel slecht maar je merkt toch dat je ernstig smaak te kort komt qua saus.
pi_156203345
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 18:37 schreef mytec het volgende:
De kok gaat echter de fout in dat er helemaal geen bolognese saus bestaat. Het is Ragu, maar waarschijnlijk gedaan voor de begrijpbaarheid.Recept verschilt niet heel veel met het recept dat ik gaf.
Hij gaat niet de fout in m.i. En het recept verschilt hemelsbreed van "het recept" wat jij gaf want dat is, in tegenstelling tot dat van hem, helemaal geen recept. En wat groente fruiten en er tomatensaus (welke dan?) bij doen is geen recept voor bolognese.
Sorry voor het onaardig (moeten) doen maar ik weet gewoon niet wat ik lees.

Edit: wederom sorry. Je hebt het over die Italiaanse link w.s.
Die ga ik bekijken en vergeet alles wat ik schreef als je dat kunt. O-)

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart2002 op 18-09-2015 18:56:04 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156203555
Jezus christus, pretentieus gelul.
pi_156203589
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 18:56 schreef Myraela het volgende:
Jezus christus, pretentieus gelul.
Prententious? Moi?
En volgens mij mag dat best wat koken betreft. Goede ingrediënten en de tijd ervoor nemen. Dat is what it takes.
In ieder geval voor een goede bolognese.

[ Bericht 6% gewijzigd door Bart2002 op 18-09-2015 20:40:55 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156203599
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 18:47 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Hij gaat niet de fout in m.i. En het recept verschilt hemelsbreed van "het recept" wat jij gaf want dat is, in tegenstelling tot dat van hem, helemaal geen recept. En wat groente fruiten en er tomatensaus (welke dan?) bij doen is geen recept voor bolognese.
Sorry voor het onaardig (moeten) doen maar ik weet gewoon niet wat ik lees.

Edit: wederom sorry. Je hebt het over die Italiaanse link w.s.
Die ga ik bekijken en vergeet alles wat ik schreef als je dat kunt. O-)
Geen probleem ik ben zelf niet zo,n beste recept schrijver. Over het foute van het door jouw gegeven recept heb ik het overigens alleen over de naam! Bolognese saus bestaat niet, alleen in Nederland en op de pakjes van Honig. Maar dat doet de auteur expres (die vrouw bestudeert middeleeuwse kook boeken en talen dus weet waar ze het over heeft).

Edit: dit kan allemaal als pretentieus gelul worden opgevat maar toch ligt dit aardig gevoelig. Net zoals cappucino drinken in de avond. En ja een goede lasagne maken is niet makkelijk.
pi_156204095
Voor tomatensaus gebruik ik meestal gezeefde tomaten. Ik vind de tomato frito wel oke van Heinz dan kan je zelf nog extra kruiden erdoor doen en slagroom had ik er ook door gedaan geloof ik en dan 20 minuutje pruttelen.

Ik heb verder geen verstand van italiaans koken maar volgens de wilde keuken kan je het beste italiaanse tomaten uit een pakje kopen daar zit de meeste smaak aan.
http://www.npo.nl/de-wild(...)-03-2012/NPS_1198313

Is maar een tip.
pi_156204312
Voor een goede tomaten saus.

Stap 1: Zorg voor goede ingeblikte tomaten. De rest is bijzaak. Heb laatst een tree san marzana gekocht. Erg lekker.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156204415
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 19:21 schreef habitue het volgende:
Voor een goede tomaten saus.

Stap 1: Zorg voor goede ingeblikte tomaten. De rest is bijzaak. Heb laatst een tree san marzana gekocht. Erg lekker.
Dan heb je ook meteen de top tomaten saus/puree voor pizza te pakken erg smaakvol ;-) Newsman klopt, zelf pellen en gebruiken zit veel minder smaak aan.
pi_156204525
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/

Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
pi_156204640
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/

Dus daarom koop ik liever uit een pakje of glazen fles.
Dit wist ik niet, zie in de supermarkt nog steeds tomaten in blik als tomaten in glazen flessen of pakken. Ik dacht pure saus/puree zit meestal in glazen flessen, maar van die hele gepelde tomaten zie ik toch echt altijd in blik.
pi_156204734
Ach zolang je het beperkt valt het allemaal wel mee. Als ik niks meer zou mogen eten wat "kankerverwekkend" is...
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_156204824
Ja oke gepelde zit wel in blik inderdaad. Maar gezeefde tomaten dat zijn gewoon gekookte gepelde tomaten volgens mij en daarna gezeefd, scheelt weer een hoop werk met saus maken. Eigenlijk is gezeefde tomaten kant en klare saus zonder de kruiden.

Ik kijk in elk geval op het pakje of het van die langwerpige tomaten zijn want die zijn het beste voor pasta saus heb ik ergens gelezen. Die pakjes van Heinz die zijn echt goed. Er zal wel wat beters bestaan misschien. De kant en klare pizzasaus van heinz is overigens ook echt lekker.

Ik heb ook wel een italiaanse winkel in de buurt maar die prijzen zijn echt schandalig hoog.
Ze zijn eigenlijk pizzaria maar ze hebben er een winkeltje naast met sausjes en verse pasta etc...

Overigens wel echt de beste pizza's van heel nederland daar durf ik te beweren. Staan mekaar ook ouderwets in het italiaans uit te schelden in de keuken terwijl ze met dat deeg staan te gooien. echt ongelooflijk hoe hun met de hand deeg maken en ermee staan te jongleren. Er werken meestal Italianen die geen woord nederlands spreken maar pizzas maken doen ze als de beste.

Maar goed ik dwaal af. Gewoon gezeefde tomaten kopen van een goed merk heb je al lekkere saus.

[ Bericht 20% gewijzigd door _Newman_ op 18-09-2015 19:47:56 ]
pi_156204895
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/

Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
Goede tip! Helder is het allemaal niet te krijgen over hoe en wat over deze wetenschapper en hij is "controversieel" wat vaak betekent dan men geen blad voor de mond neemt. Dat vind ik een goede eigenschap. Sowieso een probleem om de waarheid zelf te vinden op internet these days.

Ik ga ook voor glas vanaf nu. Die kartonnen pakken hebben ook een coating van binnen die misschien wel gelijk is aan die in blik.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_156205151
Volgens mij is dat gewoon food-graded aluminium in die pakjes, zou geen kwaad moeten kunnen maar ze hebben ook flessen gezeefde tomaten..
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')