Ik doe er gewoon even 4 (ik spaar ze). Dan zoek je de meest aansprekende maar uit. Ze zijn alle 4 van Piet V.quote:Op woensdag 16 september 2015 22:46 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet!
Ik heb maandag eters over de vloer en ik zou graag kip en aardappeltjes uit de oven doen.
Ik dacht zelf aan aardappeltjes op de plaat met olie en rozemarijn en zout maar jij had ook een fantastisch recept met kip en aardappelen. Kan je dat nog eens vertellen?kippendij mag ook
Daar nog wat leuke groente bij.. Van die dunne boontjes? Of heb jij nog een leuke verassing. Ik zou graag venkel doen maar dat lust haast niemand.
Voor en na ben ik nog niet uit. Het zou fijn zijn als dit iets wat wat ik van tevoren al kon maken of voorbereiden.. Iets met bladerdeeg lijkt me wel lekker, maar heb ik nog nooit mee gewerkt.
Als ie echt lekker moet zijn dan had de saus vanmorgen al moeten staan te pruttelen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:02 schreef Blik het volgende:
Ik wil vanavond Lasagne bolognese eten, maar er staan zoveel recepten op internet dat het moeilijk is er een echt lekkere tussenuit te vissen.
tips?
met dien verstande dat ik vanavond lasagne wil eten en niet pas morgenquote:Op vrijdag 18 september 2015 13:17 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Als ie echt lekker moet zijn dan had de saus vanmorgen al moeten staan te pruttelen.
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten, wat fijngesnipperde ui erbij en selderij/ wortel. Daarna de gehakt erbij en zodra het gaar is tomatensaus erbij doen. Genoeg zout erin doen naar eigen inzicht. Verse lasagne bladen (liefst groene) gebruiken ipv die knalharde, en eigen besciamella maken. Dit is wat ik zelf doe, het smaakt maar komt niet in de buurt van een goed restaurant ;-).quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:19 schreef Blik het volgende:
[..]
met dien verstande dat ik vanavond lasagne wil eten en niet pas morgen
Dit is geen bolognese m.i. En waar bestaat de "tomatensaus" uit?quote:Op vrijdag 18 september 2015 13:37 schreef mytec het volgende:
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten, wat fijngesnipperde ui erbij en selderij/ wortel. Daarna de gehakt erbij en zodra het gaar is tomatensaus erbij doen.
quote:Op vrijdag 18 september 2015 18:27 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dit is geen bolognese m.i. En waar bestaat de "tomatensaus" uit?
Deze maak ik geregeld. Veel werk en uren pruttelen.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm
De eigenaar van die site is een "echte" kok. Uitsluitend toppers.
In dezelfde link ook het recept voor Lasagne.
Hij gaat niet de fout in m.i. En het recept verschilt hemelsbreed van "het recept" wat jij gaf want dat is, in tegenstelling tot dat van hem, helemaal geen recept. En wat groente fruiten en er tomatensaus (welke dan?) bij doen is geen recept voor bolognese.quote:Op vrijdag 18 september 2015 18:37 schreef mytec het volgende:
De kok gaat echter de fout in dat er helemaal geen bolognese saus bestaat. Het is Ragu, maar waarschijnlijk gedaan voor de begrijpbaarheid.Recept verschilt niet heel veel met het recept dat ik gaf.
Prententious? Moi?quote:
Geen probleem ik ben zelf niet zo,n beste recept schrijver. Over het foute van het door jouw gegeven recept heb ik het overigens alleen over de naam! Bolognese saus bestaat niet, alleen in Nederland en op de pakjes van Honig. Maar dat doet de auteur expres (die vrouw bestudeert middeleeuwse kook boeken en talen dus weet waar ze het over heeft).quote:Op vrijdag 18 september 2015 18:47 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Hij gaat niet de fout in m.i. En het recept verschilt hemelsbreed van "het recept" wat jij gaf want dat is, in tegenstelling tot dat van hem, helemaal geen recept. En wat groente fruiten en er tomatensaus (welke dan?) bij doen is geen recept voor bolognese.
Sorry voor het onaardig (moeten) doen maar ik weet gewoon niet wat ik lees.
Edit: wederom sorry. Je hebt het over die Italiaanse link w.s.
Die ga ik bekijken en vergeet alles wat ik schreef als je dat kunt.![]()
Dan heb je ook meteen de top tomaten saus/puree voor pizza te pakken erg smaakvol ;-) Newsman klopt, zelf pellen en gebruiken zit veel minder smaak aan.quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:21 schreef habitue het volgende:
Voor een goede tomaten saus.
Stap 1: Zorg voor goede ingeblikte tomaten. De rest is bijzaak. Heb laatst een tree san marzana gekocht. Erg lekker.
Dit wist ik niet, zie in de supermarkt nog steeds tomaten in blik als tomaten in glazen flessen of pakken. Ik dacht pure saus/puree zit meestal in glazen flessen, maar van die hele gepelde tomaten zie ik toch echt altijd in blik.quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een pakje of glazen fles.
Goede tip! Helder is het allemaal niet te krijgen over hoe en wat over deze wetenschapper en hij is "controversieel" wat vaak betekent dan men geen blad voor de mond neemt. Dat vind ik een goede eigenschap. Sowieso een probleem om de waarheid zelf te vinden op internet these days.quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
Flauw. Deaud ga je toch en je krijgt zo'n beetje van alles kanker tegenwoordig.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:07 schreef technofreak86 het volgende:
Dood gaan aan de coating van een blik tomaten, dat moet toch wel het toppunt van een zorgeloos leven zijn.
Spinazie en taugé is ook lekkerquote:Op vrijdag 18 september 2015 21:08 schreef Blik het volgende:
Wateen vraag over lasagne wel niet teweeg kan brengen
Maar de lasagne was lekker, wel een paar punten ter verbetering.
-verse vellen, had ik nu geen tijd voor (gemaakt)
- betere verdeling van de bechamelsaus, die ook wat meer nootmuskaat had kunnen gebruiken
- parmezaan voor bovenop
- verse kruiden ipv gedroogde
En een saus die een paar uurtjes getrokken heeft voor die diepe "umami".quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:08 schreef Blik het volgende:
Wat een vraag over lasagne wel niet teweeg kan brengen
Maar de lasagne was lekker, wel een paar punten ter verbetering.
-verse vellen, had ik nu geen tijd voor (gemaakt)
- betere verdeling van de bechamelsaus, die ook wat meer nootmuskaat had kunnen gebruiken
- parmezaan voor bovenop
- verse kruiden ipv gedroogde
Edit: Was onzin. Hevig in de war met iets heel anders.quote:
Nee hoor rauw erbij doen. Erg lekkerquote:Op vrijdag 18 september 2015 21:21 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Oosterse Lasagne.![]()
Dat wordt toch pap zou ik zeggen of vindt je niet meer terug?
quote:Op vrijdag 18 september 2015 19:29 schreef _Newman_ het volgende:
Maar tomaten in blik zijn toch juist ongezond omdat er BPA ofzoiets uit het blikje kan lekken?
http://www.ahealthylife.n(...)en-niet-willen-eten/
Dus daarom koop ik liever uit een kartonnen pakje of glazen fles. Meestal van Heinz koop ik of een Italiaans merk.
Ik had mijn post al bewerkt. Maar niet snel genoeg.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:27 schreef Soury het volgende:
[..]
Nee hoor rauw erbij doen. Erg lekker
Het is toch niet echt een kleine jongen of bekende charlatan Piet.quote:
Wordt bitterquote:Op vrijdag 18 september 2015 13:37 schreef mytec het volgende:
[..]
Knoflookteentjes in de olijfolie fruiten,
Als je zorgen maakt om bisfenol a, dan zou ik me geen zorgen maken over de coating van een blikje tomaten, maar verder de meeste kunststof verpakkingen, thermisch papier en nog veel meer zaken gaan mijden. Polycarbonaat kom je overal tegen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:31 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Het is toch niet echt een kleine jongen of bekende charlatan Piet.
http://www.pbs.org/wgbh/p(...)erviews/vomsaal.html
En het is natuurlijk onvermijdelijk dat wij langetermijneffecten pas gaan ondervinden als zij die het op de markt brachten reeds lang overleden zijn. Dat is als 1 en 1 is 2 bij toepassingen die niet lang genoeg bestaan om deze effecten te herkennen.
Geen zorgen hier vooralsnog. En als die komen is het te laat. Zoveel is zeker.quote:Op vrijdag 18 september 2015 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je zorgen maakt om bisfenol a, dan zou ik me geen zorgen maken over de coating van een blikje tomaten, maar verder de meeste kunststof verpakkingen, thermisch papier en nog veel meer zaken gaan mijden. Polycarbonaat kom je overal tegen.
Maar goed, als je denkt dat je dit kan vermijden door geen tomaten uit blik te eten.
Zou me meer zorgen maken over het bakken in olijfolie.
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 22:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Geen zorgen hier vooralsnog. En als die komen is het te laat. Zoveel is zeker.
Wat de man hier zegt geeft wel te denken over hoe wij verwachten dat "het" allemaal wel onderzocht is en (dus) veilig is:
And so we looked into the bases of how could they say these doses were safe when our studies were saying that they wouldn't be safe. And the answer is they had never actually tested those doses. They had tested higher doses and then, based on assumptions about how the systems should work, they just said the lower doses must be safe. But there were no actual experiments that had ever tested to see if that was true.
Ik ben geen aluhoedje maar deze man (waarvan ik helaas nog nooit gehoord had) spreekt duidelijke taal (mijn bullshit-detector gaat niet af i.i.g.):
"Oh see, we're dealing with a billionth of a gram of these chemicals per gram of food." They thought it was such a small number that it couldn't possibly matter. Well, human cells respond to this chemical bisphenol-A at ten times lower than that. And that's been shown by at least four major independent academic laboratories and is now being repeated within the chemical industry itself. We understand now, with new techniques, that, in fact, cells are extremely responsive to these chemicals. This is information that people didn't have seven or eight years ago.
Ook "wetenschap" is kortetermijnwerk blijkt uit die laatste zin.
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)quote:
Oi die spuiten wel somsquote:Op vrijdag 18 september 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.
Want dan kan je je lekker zorgen gaan maken over de coating van een blik tomaten![]()
![]()
Ik ben op de hoogte van het feit dat we de huidige wereld als een brandhaard moeten beschouwen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 22:57 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jongen, wees blij dat je je niet druk hoeft te maken over of je morgen nog wel eten krijgt, of je familie door IS is onthoofd of niet en of de Hongaarse grenspolitie je zal neerschieten als je wanhopig de EU probeert te bereiken met je ondervoede vrouw en kinderen.
Want dan kan je je lekker zorgen gaan maken over de coating van een blik tomaten![]()
![]()
Alle mannen wel.quote:
Dat is minder erg dan een ontploffend blikje tomatensausquote:
Dat komt voor in een boek van Jan Wolkers. Haring in tomatensaus. 1000 keer zo erg vermoed ik.quote:Op vrijdag 18 september 2015 23:03 schreef Soury het volgende:
[..]
Dat is minder erg dan een ontploffend blikje tomatensaus
Die kleine kunnen een boel schade aanrichtenquote:Op vrijdag 18 september 2015 23:07 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Dat komt voor in een boek van Jan Wolkers. Haring in tomatensaus. 1000 keer zo erg vermoed ik.
Dat deden die blikken vroeger. Tegenwoordig is dat beter onder controle.
Een enkele keer gehad met zo'n klein blikje tomatenpuree.
Jepquote:Op vrijdag 18 september 2015 23:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)
Je kunt ook op zeer laag vuur schijfjes knof net niet bruin laten worden. En een beetje uitpersen met een spatel. Daarna verwijderen.quote:Op vrijdag 18 september 2015 23:00 schreef mytec het volgende:
[..]
Verrek dat is waar, als je knoflook wil toevoegen dus pas later in de saus doen? (ipv aanbakken in de pan)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |