abonnement Unibet Coolblue
  zondag 6 december 2015 @ 16:54:11 #151
100164 MoChe
Uncle Joe
pi_158060376
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 14:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

DeBuyer heeft ook de veel diepere sauteerpan. Dat is een erg fijna pan qua model, alleen als hapjespan niet zo heel geschikt omdat zo'n zelfgemaakte anti-aanbakaag niet goed tegen zuren kan. Zuren in tomaat bijvoorbeeld.
Ja daarom zoek ik nu dus een andere type pan. Wellicht RVS? Iemand daar ervaringen mee?
пусть всегда будет солнце
pi_158414119
Vandaag een nieuwe vrijstaande oven gekocht :)



Had eerst een vrijstaande oven van Bestron, maar die begon wel op zn eind te raken en was niet meer schoon te krijgen en veel rookontwikkeling etc. Deze is een stuk groter ook ( 52 liter ipv 28) dus ruimte zat straks :D
  maandag 21 december 2015 @ 17:57:32 #153
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_158414927
quote:
0s.gif Op maandag 21 december 2015 17:20 schreef Sylvana het volgende:
Vandaag een nieuwe vrijstaande oven gekocht :)

[ afbeelding ]

Had eerst een vrijstaande oven van Bestron, maar die begon wel op zn eind te raken en was niet meer schoon te krijgen en veel rookontwikkeling etc. Deze is een stuk groter ook ( 52 liter ipv 28) dus ruimte zat straks :D
Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels! ^O^
The love you take is equal to the love you make.
pi_158414953
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 17:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zijn prima ovens voor taarten en ovenschotels! ^O^
Ja heb er veel goede recensies over gelezen, dus naast de ovenschotels ook maar kijken of ik het bak-virus weer te pakken krijg dan :D
pi_158415307
Wat is de maximum temperatuur?
pi_158416420
quote:
1s.gif Op maandag 21 december 2015 18:17 schreef computergirl het volgende:
Wat is de maximum temperatuur?
230 graden
  maandag 21 december 2015 @ 21:20:46 #157
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_158421721
Kent iemand deze merk en weet of het een goede mandoline is?

https://www.vente-exclusi(...)kleurig-zwart/998669


Objectbeschrijving
- Kan raspen, snijden in segmenten of elke type van fruit, groenten, vlees, aardappelen in batonnes snijden
- 4 verwisselbare messen en 8 functies
- Beschermt uw handen, ergonomische voor meer veiligheid, snelheid en gemak

Interne wielen met 4 bladen:
- Glad lemmet
- Golvend lemmet
- Fijne rasp
- Grove rasp

Kleur:
Zilverkleurig

Samenstelling:
Inox
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
pi_158499595
quote:
0s.gif Op zondag 6 december 2015 15:49 schreef verita het volgende:

[..]

Heeft die ook een bajonet-koppeling ? Ik heb namelijk de Kenwood Major Titanium, de deeghaak daarvan bevalt wel, en ook niet. Hoor het graag.
Denk het wel, kijk even hier: http://www.ebay.nl/itm/JP(...)-KM336-/321632959544
  zondag 27 december 2015 @ 09:29:57 #159
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_158561624
Eindelijk

Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_158562021
Ik ben overgestapt op Japans staal van Tojiro. Kerstcadeautje voor mezelf.


Ziet er echt retesaai uit, geen spannende damastlijntjes (al is ie wel drielaags), eigenlijk vind ik 'm niet eens mooi. Maar hij houdt zo lekker vast en snijdt zo fijn. Tijdens het koken voor het kerstdiner heb ik er appelsteeltjes mee doorgesneden, in de lengte, zonder het te voelen. O+
pi_158565813
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 09:29 schreef Mercure het volgende:
Eindelijk

[ [url=https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fwww.knivesandtools.nl%2Fproductimages%2Fphotogallery%2Fphotos%2Frobert-herder-1922-koksmes-23cm-RH2092189-d6.jpg&f=1]afbeelding[/url] ]
De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.

Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
pi_158566498
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:

[..]

De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.

Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_158576686
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 13:53 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Als ik het me goed herinner is de 1922 er ook in verschillende maten, tot en met 9 zoll, dan is die langer dan de koolstof santoku. Misschien moet je even op een Duitse website kijken.
De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop.
pi_158577982
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 19:16 schreef Fixers het volgende:

[..]

De 1922 is een heel ander mes dan de Lignum 3. Ze hebben nauwelijks meer gemeen dan dat ze van koolstofstaal zijn. 1922 serie hebben de klassieke vorm van koksmes, officemes, vleesmes of broodmes en hebben een zware gesmede krop. De Lignum is een santoku zonder krop.
Weet ik, maar vivelafete twijfelt tussen die twee, en ik vind die verschillen ook niet zo heel belangrijk. Die 1922 van 9 zoll heeft als voordeel dat het blad ook hoger is, en net als bij de santoku je vingers niet in de weg zitten als je de ronding van het blad wil gebruiken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 28 december 2015 @ 15:00:01 #165
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_158601565
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:

[..]

De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.

Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
Ik heb ook getwijfeld en getwijfeld en nog eens getwijfeld. Maar uiteindelijk gaven twee zaken de echte doorslag. Een dat de 1922 nu wel goed geprijsd is. Twee... het is gewoon bloedmooi 8-)

En ik heb een aantal jaar geleden al aardappelschilmesjes weggekieperd en vervangen door een molenmesje en dat is en blijft ook bloedscherp.
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_158601681
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 15:00 schreef Mercure het volgende:

En ik heb een aantal jaar geleden al aardappelschilmesjes weggekieperd en vervangen door een molenmesje en dat is en blijft ook bloedscherp.
ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherpte :@
  maandag 28 december 2015 @ 15:07:04 #167
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_158601755
quote:
1s.gif Op maandag 28 december 2015 15:03 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik heb laatst mijn eerste gekocht en die is helemaal niet zo scherp eigenlijk. Kan er makkelijk een paprika mee snijden maar geen bloedende vingers-scherpte :@
Nee? Heb je een keramisch aanzetstaal? Paar keer overheen halen dan. Ik heb ook zo'n buckelsontbijtmesje in RVS en dat was na twee keer aanzetten ook vlijmscherp.

@vivelafete Snijden met een lang mes was even wennen maar ik vind het nu prettiger dan met een kort mes.

[ Bericht 0% gewijzigd door Mercure op 28-12-2015 15:27:22 ]
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
pi_158606073
quote:
0s.gif Op zondag 27 december 2015 13:24 schreef vivelafete het volgende:

[..]

De 1922?
Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent.

Ik zit zelf nog heel erg te twijfelen tussen de 1922 en de Santoku Lignum 3. Deze is wat zwaarder maar ook veel langer.
Aangezien de 1922 nu wel erg mooi geprijsd is ga ik daar denk ik voor en koop later nog een keer een santoku.
Waarom twijfel je? Wat voor messen vind je fijn en wat voor handelingen ga je uitvoeren? Beide messen lijken prima, maar er zijn wel harder stralen snedes te krijgen (die blijven langer scherp en zijn over het algemeen scherper te krijgen in praktijk).

Heb zelf een kai shun kaji, geweldig. En ook een paar Duitsers (goed maar nooit zo scherp als mijn sg2 staal edge).
Whatever...
pi_158608622


Ik had nog geen rookoventje, zoooo blij mee. O+ Gisteren lekkere eendenborst licht gerookt, vanavond kipfilet.
pi_158626036
Nice!! zo'n rookoventje staat ook nog op mijn verlanglijstje
  dinsdag 29 december 2015 @ 10:37:08 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158628138
Ik gebruik hem gemiddeld 1 keer per week. Hij Gaat tegenwoordig zelfs mee op vakantie.
Biefstukkies hoeven niet meer eerst op tijd uit dE ijskast gehaald. Je rookt ze namelijk niet alleen, je brengt ze ook prima op tempereatuur. Dan nog even kort gillen/ aanzetten en klaar is kees. Perfect.
pi_158628762
Ik denk dat ik hem ook wel vaak ga gebruiken. O+ Hij is wel vervelend schoonmaken. Maar ik denk dat ik maar gewoon moet accepteren dat die lelijk en zwart gaat worden.
  dinsdag 29 december 2015 @ 11:05:57 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_158628800
Ja, dat lijkt me een goed plan. :)
Anders wordt je gek.
  dinsdag 29 december 2015 @ 13:20:38 #174
74544 Mercure
nooit ver weg... .
pi_158632610
Mijn rookoventje ziet er ook niet meer uit. Gaat om de smaak! :-)
Ze spreken over mijn drinken maar denken nooit aan mijn dorst
  dinsdag 29 december 2015 @ 15:12:00 #175
192592 SureD1
------------------------------
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')