Het is erg jammer ja dat veelal prachtige gerechten weinig of niet worden aangeboden omdat ze niet meer hip zijn of omdat gasten het te onbekend vinden (regio Groningen hier dus best extreem hier).quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 15:41 schreef focal het volgende:
[..]
Heb me er laatst een keer aan gewaagd bij een hele goede slager, was echt geweldig. Volgens mij een recept met mozzarella en een blaadje salie.
Grappig dat in de horeca gedroogd varkensvlees dan wel weer een luxeproduct is. Een echt stuk varkensvlees zie je dan weer weinig als hoofdgerecht.
Ik van de week nog, bij Dudok. Een dikke plak procureur:quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit
Stad of ommeland?quote:Op zondag 2 augustus 2015 02:19 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het is erg jammer ja dat veelal prachtige gerechten weinig of niet worden aangeboden omdat ze niet meer hip zijn of omdat gasten het te onbekend vinden (regio Groningen hier dus best extreem hier).
Dat is nou iets wat ik niet bestel omdat het standaard niet goed klaargemaakt wordt. Dat is ook heel moeilijk omdat je je vlees heel goed moet kennen en heel goed moet snijden om ze allemaal goed gaar te krijgen. Ik zou zeggen zet het dan niet op de kaart als je daar niet eens je best voor wil doen en gewoon maar stukken aan een spies jast.quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit
Woon in stad werk in Drenthequote:Op zondag 2 augustus 2015 13:20 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Stad of ommeland?
[..]
Dat is nou iets wat ik niet bestel omdat het standaard niet goed klaargemaakt wordt. Dat is ook heel moeilijk omdat je je vlees heel goed moet kennen en heel goed moet snijden om ze allemaal goed gaar te krijgen. Ik zou zeggen zet het dan niet op de kaart als je daar niet eens je best voor wil doen en gewoon maar stukken aan een spies jast.
Beter dan andersom lijkt me. Ik weet niet wat voor publiek je hebt, maar het lijkt me juist wel prettig om niet zo hip te hoeven zijn als in Amsterdam of zo.quote:
Veel 50+'ers, kinderloze stellen en wat vaste zakelijke gasten. Ach uiteindelijk heeft alles wel wat natuurlijk dat hele hippe is leuk dat klassieke ook. Maar verandering van spijs doet eten en dat beseffen niet alle gastenquote:Op zondag 2 augustus 2015 14:56 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Beter dan andersom lijkt me. Ik weet niet wat voor publiek je hebt, maar het lijkt me juist wel prettig om niet zo hip te hoeven zijn als in Amsterdam of zo.
Babi pangang!quote:Op zaterdag 1 augustus 2015 21:36 schreef Pap89 het volgende:
Enige keer dat ik varkensvlees in een restaurant op mijn bord heb liggen, is wanneer het bij een Mixed Grill toevallig erbij zit
Ja, maar vergeet niet dat gasten minder dagen uit eten gaan en minder in hetzelfde restaurant dan mensen die dagelijks in hetzelfde restaurant werken. Misschien is de behoefte aan verandering bij het personeel wel veel groter?quote:Op zondag 2 augustus 2015 15:59 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Veel 50+'ers, kinderloze stellen en wat vaste zakelijke gasten. Ach uiteindelijk heeft alles wel wat natuurlijk dat hele hippe is leuk dat klassieke ook. Maar verandering van spijs doet eten en dat beseffen niet alle gasten
Zelfs dat niet, omdat de Ajam Pangang ook bestaat, nemen we altijd diequote:
Bij ons gaat alles op kamernummer of met de pin/creditcard zowat en mensen geven desondanks gewoon fooi hoor.quote:Op zondag 2 augustus 2015 16:26 schreef Pap89 het volgende:
@ the horeca (mede)werkers.
Van wat voor type mens krijg je het vaak een fooi?
De Jan Modaaltjes die een paar keer per jaar uit eten gaan en het er dus een keer "goed van nemen"
De 50-65+ers
Jonge stellen
Mensen met "het geld"?
Tijdje terug zat er een tafel met 8-10 man, gaven blijkbaar een "heule grote" fooi, want de medewerkers hadden het nog heel de avond over die 200 euro fooi.
Snap dat het ook ligt aan het type restaurant, want mensen in een all-you-can-eat vreetschuur pinnen volgens mij 9/10x
Hehehe, daar heb ik nog een mooi verhaal over . Groepje dames kwamen met zijn 12'en of zo bij ons eten. Bij uitserveren van de koffie vroeg de dame als ik de rekening gewoon door 12'en kon splitsen en dan kwamen ze straks wel aan de bar afrekenen. Zo gezegd zo gedaan het zou iets van 38,15 de vrouw zijn geweest.quote:Op zondag 2 augustus 2015 16:28 schreef Beppiie het volgende:
Groepen zijn meestal heel gul
En verder kreeg ik van iedereen altijd fooi hehehe (doe geen horeca meer)
Er komen best veel toeristen en dagjesmensen en mensen uit het dorp bij ons langs die vaak terugkeren dan moet je toch wel regelmatig wijzigen anders krijg je gezever.quote:Op zondag 2 augustus 2015 16:05 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, maar vergeet niet dat gasten minder dagen uit eten gaan en minder in hetzelfde restaurant dan mensen die dagelijks in hetzelfde restaurant werken. Misschien is de behoefte aan verandering bij het personeel wel veel groter?
Dat is gewoon nog meer asociaal naar je vriendengroep dan naar het restaurant. Die neem je toch nooit meer mee?quote:Op zondag 2 augustus 2015 23:45 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Hehehe, daar heb ik nog een mooi verhaal over . Groepje dames kwamen met zijn 12'en of zo bij ons eten. Bij uitserveren van de koffie vroeg de dame als ik de rekening gewoon door 12'en kon splitsen en dan kwamen ze straks wel aan de bar afrekenen. Zo gezegd zo gedaan het zou iets van 38,15 de vrouw zijn geweest.
Dame zegt zullen er we gewoon 40 van maken? Zo gezegd zo gedaan alle dames rekenen af en ik sla telkens 40 euro aan in mijn kassa zodat er bij de laatste nog 18 euro op de kassa staat. Dus ik typ 40 in op de pinterminal in. De dame zegt echter "Ik wil geen fooi geven." Ik "ow, excuus dat had ik niet door ik ga het corrigeren" Ik druk op stop en voer 38,15 in, zij ja wat is dit nu er staat toch nog maar 18 open? .
Ik sorry mevrouw maar de rekening is gesplitst tot 38,15 de vrouw. Zij ja maar ik heb veel minder gehad . Ik "Het spijt me, maar dat moet u dan toch echt onderling regelen, ik wil best nog voor u uitrekenen wat u heeft gehad maar dan houdt het echt op" Gelukkig kreeg ze toen op der kop van der vriendinnen . Wat idioterie zeg
Ik dacht eerst nog, die heeft het niet helemaal door of zo? Die denkt dat er per persoonlijk gebruik is afgerekend (Ja, sommige vrouwen doen dit ). Maar toen ik het later desbetreffende dames weer een keer langs kwamen bevestigden dat ze dat soort streken wel vaker had,.quote:Op zondag 2 augustus 2015 23:48 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Dat is gewoon nog meer asociaal naar je vriendengroep dan naar het restaurant. Die neem je toch nooit meer mee?
Ow dat doe ik soms ook weleensquote:Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor
(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
Dat doe ik tegenwoordig ook steeds vaker.quote:Op maandag 3 augustus 2015 10:03 schreef Lienekien het volgende:
Op de rekening wachten? Gewoon met je pinpas naar de bar lopen (of waar ze de kassa maar hebben staan) en het is zo gepiept.
In een chic restaurant neem ik meestal niet genoeg contant meequote:Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor
(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
Het maakt bij de meeste zaken echt helemaal niks uit. Stel je voor jij moet 66,45 betalen en je zegt maak maar 70 met pin pakken ze vaak 3,55 uit de kassa en stoppen het in de fooienpoot. Of ze doen het achteraf aan het eind van de avond.quote:Op maandag 3 augustus 2015 07:21 schreef RobinOok het volgende:
Wij leggen de fooi contant op tafel. Makkelijker voor de fooienpot toch?
Of is dat ook alweer achterhaald?
Laatst ergens tegen alle gewoonten in de fooi "erbij" willen pinnen en toen verontschuldigde de serveerster dat dat niet ging. Dus nu weer altijd cash neerleggen...
Mobiele pinapparaten ftw.quote:Op maandag 3 augustus 2015 10:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
100% gelijk maar op een of andere manier overkomt me het mij nog wel af en toe dat het er tussendoor glipt .quote:Op maandag 3 augustus 2015 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik haat het als je de rekening vraagt en ze laten je lang wachten. Dat is niet alleen slechte service, het is ook vreselijk dom want in die tijd kan de tafel schoongemaakt, opnieuw ingedekt worden en een nieuwe klant neergezet.
Je hebt gelijk, dan pin je welquote:Op maandag 3 augustus 2015 10:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
In een chic restaurant neem ik meestal niet genoeg contant mee
Als je dan toch moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
Goede tipquote:Op maandag 3 augustus 2015 19:07 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zorg dat ik meestal gewoon een vijfje in mn portemonnee heb voor fooi. Als de service niet bevalt blijft die daar ook lekker
Is okay, maar een goeie tip zou ik het niet noemenquote:
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?quote:Op maandag 3 augustus 2015 18:59 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het maakt bij de meeste zaken echt helemaal niks uit. Stel je voor jij moet 66,45 betalen en je zegt maak maar 70 met pin pakken ze vaak 3,55 uit de kassa en stoppen het in de fooienpoot. Of ze doen het achteraf aan het eind van de avond.
Nee, waarom? De kassa-elektronica registreert de omzet. Fooi is slechts kasverschil.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
Het wordt allemaal keurig bij gehouden dus neequote:Op maandag 3 augustus 2015 20:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:10 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het wordt allemaal keurig bij gehouden dus nee
Wij gaan ook niet naar supertenten ben maar een student en uiteten doen we zeldenquote:Op maandag 3 augustus 2015 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is okay, maar een goeie tip zou ik het niet noemen
Ja dat moet maar dat is aan horecapersoneel zelf om op te geven aan de belastingdienst niet aan de werkgever zelf. Bediening krijgt het namelijk niet van werkgever maar van de gasten.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:17 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent.
Het was ook meer een woordgrapjequote:Op maandag 3 augustus 2015 20:18 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Wij gaan ook niet naar supertenten ben maar een student en uiteten doen we zelden
Ik probeer er extra op te letten omdat je wachten en wachten hebt als jij 10 minuten langer moet wachten op de keuken terwijl je het gezellig hebt stoort je dat waarschijnlijk nauwelijks redelijke kans dat je het niet eens door hebt .quote:Op maandag 3 augustus 2015 19:05 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Ik heb zo het idee dat jij niet op zo'n plek werkt waar iemand lang moet wachten?
Jaa maar die zag ik ook als opmerkingquote:Op maandag 3 augustus 2015 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het was ook meer een woordgrapje
Onderschat de kracht niet van 2-3 euro per tafelquote:Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Jaa maar die zag ik ook als opmerking
Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Is een prima fooi, meesten geven minder.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Jaa maar die zag ik ook als opmerking
Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |