abonnement Unibet Coolblue
  maandag 3 augustus 2015 @ 10:03:36 #181
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154861962
Op de rekening wachten? Gewoon met je pinpas naar de bar lopen (of waar ze de kassa maar hebben staan) en het is zo gepiept.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154862081
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi 8-) Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor :7

(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
Ow dat doe ik soms ook weleens :P
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 10:03 schreef Lienekien het volgende:
Op de rekening wachten? Gewoon met je pinpas naar de bar lopen (of waar ze de kassa maar hebben staan) en het is zo gepiept.
Dat doe ik tegenwoordig ook steeds vaker.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 3 augustus 2015 @ 10:15:38 #183
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154862177
Ik haat het als je de rekening vraagt en ze laten je lang wachten. Dat is niet alleen slechte service, het is ook vreselijk dom want in die tijd kan de tafel schoongemaakt, opnieuw ingedekt worden en een nieuwe klant neergezet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154862655
Vreselijk is dat, loop nu ook standaard al na 5 minuten naar de balie/bar.
Na een paar keer "We zouden graag willen afrekenen" te hebben aangegeven, dan nog een tijd moeten wachten. No thanks.

Vooral leuk als het Zondagavond is en al vrij laat is en je de volgende dag om 5 uur uit bed moet :').
Nee daar wachten we niet meer op :P
pi_154862727
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi 8-) Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor :7

(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
In een chic restaurant neem ik meestal niet genoeg contant mee :P
Als je dan toch moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
pi_154873909
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 07:21 schreef RobinOok het volgende:
Wij leggen de fooi contant op tafel. Makkelijker voor de fooienpot toch?
Of is dat ook alweer achterhaald?

Laatst ergens tegen alle gewoonten in de fooi "erbij" willen pinnen en toen verontschuldigde de serveerster dat dat niet ging. Dus nu weer altijd cash neerleggen...
Het maakt bij de meeste zaken echt helemaal niks uit. Stel je voor jij moet 66,45 betalen en je zegt maak maar 70 met pin pakken ze vaak 3,55 uit de kassa en stoppen het in de fooienpoot. Of ze doen het achteraf aan het eind van de avond.
pi_154873943
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 10:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
Mobiele pinapparaten ftw.
pi_154873957
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik haat het als je de rekening vraagt en ze laten je lang wachten. Dat is niet alleen slechte service, het is ook vreselijk dom want in die tijd kan de tafel schoongemaakt, opnieuw ingedekt worden en een nieuwe klant neergezet.
100% gelijk maar op een of andere manier overkomt me het mij nog wel af en toe dat het er tussendoor glipt :').
pi_154874146
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 19:00 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Mobiele pinapparaten ftw.
Ik heb zo het idee dat jij niet op zo'n plek werkt waar iemand lang moet wachten? :)
pi_154874184
Ik zorg dat ik meestal gewoon een vijfje in mn portemonnee heb voor fooi. Als de service niet bevalt blijft die daar ook lekker :P
pi_154874302
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 10:44 schreef MevrouwPuff het volgende:

In een chic restaurant neem ik meestal niet genoeg contant mee :P
Als je dan toch moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
Je hebt gelijk, dan pin je wel :Y

quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 19:07 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zorg dat ik meestal gewoon een vijfje in mn portemonnee heb voor fooi. Als de service niet bevalt blijft die daar ook lekker :P
Goede tip ^O^
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 3 augustus 2015 @ 19:25:01 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154874822
quote:
0s.gif [b]Op maandag 3 augustus 2015 19:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Goede tip ^O^
Is okay, maar een goeie tip zou ik het niet noemen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154876091
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 18:59 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Het maakt bij de meeste zaken echt helemaal niks uit. Stel je voor jij moet 66,45 betalen en je zegt maak maar 70 met pin pakken ze vaak 3,55 uit de kassa en stoppen het in de fooienpoot. Of ze doen het achteraf aan het eind van de avond.
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
  maandag 3 augustus 2015 @ 20:08:53 #194
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_154876146
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:07 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
Nee, waarom? De kassa-elektronica registreert de omzet. Fooi is slechts kasverschil.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
pi_154876192
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:07 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
Het wordt allemaal keurig bij gehouden dus nee :)
pi_154876408
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:10 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Het wordt allemaal keurig bij gehouden dus nee :)
Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent. :P
pi_154876446
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is okay, maar een goeie tip zou ik het niet noemen
Wij gaan ook niet naar supertenten :P ben maar een student en uiteten doen we zelden
pi_154876449
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:17 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent. :P
Ja dat moet maar dat is aan horecapersoneel zelf om op te geven aan de belastingdienst niet aan de werkgever zelf. Bediening krijgt het namelijk niet van werkgever maar van de gasten.

Je ziet daarom ook vaak dat de werkgever zich bewust aftrekt van de fooi en het iemand van de bediening bij laat houden en enkele keren per jaar verdeelt
  maandag 3 augustus 2015 @ 20:20:01 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154876475
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:18 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Wij gaan ook niet naar supertenten :P ben maar een student en uiteten doen we zelden
Het was ook meer een woordgrapje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154876499
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 19:05 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

Ik heb zo het idee dat jij niet op zo'n plek werkt waar iemand lang moet wachten? :)
Ik probeer er extra op te letten omdat je wachten en wachten hebt als jij 10 minuten langer moet wachten op de keuken terwijl je het gezellig hebt stoort je dat waarschijnlijk nauwelijks redelijke kans dat je het niet eens door hebt ;).

Maar als de rekening wilt betalen wil je weg omdat je nog ergens heen moet of omdat je moe bent en naar huis wilt. Vijf minuten wachten zijn dan heel storend. Het is daarna ook je laatste ervaring met het restaurant die avond een complete perfect avond kan dan afgesloten worden met en negatieve noot waardoor we en complete avond ons best doen weggooien. Net als overal laten we wel eens steken vallen en moeten mensen te lang wachten op eten, drinken, maar dat kan je zo veel makkelijker goed maken dan mensen te lang op de rekening te laten wachten.

Het ontstaat meestal omdat gasten ruimschoots op tijd vragen om de rekening in de trand van "wij hadden zo graag de rekening gewild" "Doet U zo ook maar rekening (terwijl ze nog aan de gloeiend hete koffie zitten). Wanneer je het dan nog heel druk hebt als bediening schrijf je het niet op en is het niet je eerste prioriteit en gegarandeerd dat je het dan gaat vergeten. Wat ik zelf doe is het rek8 op hoekje van papier schrijven. Ik doe wat ik zou doen bijv. een bestelling opnemen en als ik naar de kassa loop om bestelling in op te nemen zie ik dat ik de rekening naar tafel 8 moet brengen.

-Edit-
Op ons kassasysteem krijgen tafels andere kleuren als je er 15 minuten niks op ingevoerd hebt :P. Ook heel handig
pi_154876503
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het was ook meer een woordgrapje
Jaa maar die zag ik ook als opmerking :P

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
pi_154876550
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Jaa maar die zag ik ook als opmerking :P

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Onderschat de kracht niet van 2-3 euro per tafel ;)
pi_154876592
Oh en nog een slechte horeca ervaring, bij brasserie de top in Den Bosch. We zochten snel iets te eten en zagen dat tentje. We bestelden er hambrgers met jagersaus en gebakken ei. Het was letterlijk een bord met potjes-saus waar 2 diepvries hamburgers in verzopen met een vettig gebakken ei. Wij vragen of de hamburgers uit de vriezer komen, "nee mevrouw ze zijn vers gemaakt door de kok"

2 opties:
1) je kok is bagger
2) je liegt

Ik denk 2 aangezien het perfecte ronde hockeypucs waren, met die typische structuur. Wij toch maar opgegeten(we wisten niet helemaal wat we moesten doen, we gaan bijna nooit uit eten) en toen ze vroegen of t smaakte zeiden we nee. Dat negeerden ze :P
  maandag 3 augustus 2015 @ 20:28:00 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154876673
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Jaa maar die zag ik ook als opmerking :P

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Is een prima fooi, meesten geven minder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154880479
Vermakelijk topic dit. Ben nog aan het teruglezen, maar herken veel dingen. Ik heb zelf jarenlang gewerkt in 4 en 5 sterrenhotels (en de bijpassende studies gedaan). Van de komkommer in de gin-tonic heb ik nog nooit gehoord. In mijn tijd ging er gewoon een miezerig plakje citroen in. OK, dat was dan Greenalls, in de tijd dat ik voor de keten werkte die bij de distilleerderij hoorde.
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:17 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent. :P
In de meeste zaken is er officeel geen regeling voor de fooi. Zodra het bedrijf zich ermee bemoeit zijn ze verplicht het op te geven als inkomen bij de belastingdienst. De verdeling van de fooi is een erezaak met ongeschreven regels van het personeel onderling. Bij fijne bedrijven gaat dat goed en bedrijven waar dat niet werkt wil ik niet werken.
pi_154880917
quote:
7s.gif Op woensdag 29 juli 2015 10:48 schreef GekkePoes het volgende:
Ik heb zelf jaren in de horeca gewerkt. Als mensen dan en fles wijn hadden besteld, dat werd er altijd een gekoelde literfles met water neer gezet, die niet op de rekening werd bijgeschreven. vooral in de zomer. En als iemand een glaasje tapwater wilde naast een glas wijn werd er niet moeilijk over gedaan.

Ik heb de meeste moeite gehad met stagieres die een 'hogere' horeca opleiding hebben gehad, en dan in discussie gingen met "Op school heb ik geleerd dat het zo moet, en niet anders" . En om dan uit te leggen dat dingen soms op een andere manier gaan, en iedereen zich aan die regels moest houden kreeg ik soms rare blikken. En de discussie afkappen met "Nee, zo doen we dat hier, zo doen we dat nu we bespreken dingen na het werk, nu is het druk!" werd niet geaccepteerd "Ja maar, zo hoort het" ( die werkten er ook niet lang)

Ik heb wel eens een stagiere gehad die na een halve middag 'werken' meteen naar de kleedkamer ging om contact op te nemen met de school dat dingen niet gingen zoals hij ze van school moest doen, en zo niet langer wilde werken. Hij vond dus onder andere dat borden door de afwasser moesten worden opgepoetst, en niet nog een keer door hem in de keuken vlak voor dat ze gebruikt werden. De keuken schoonmaken zou dus geen werk zijn voor iemand die een dure privé opleiding heeft gehad. (die was ook snel weer weg)
Laat me raden, eentje van Nooteboom? Ik heb er met eentje gewerkt die niet zoals ik middelbare hotelschool deed maar "Horeca-ondernemer schuine streep manager niveau vier." Die schuine streep sprak ze echt uit, I kid you not. :X
pi_154881213
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 22:35 schreef Fixers het volgende:

[..]

Laat me raden, eentje van Nooteboom? Ik heb er met eentje gewerkt die niet zoals ik middelbare hotelschool deed maar "Horeca-ondernemer schuine streep manager niveau vier." Die schuine streep sprak ze echt uit, I kid you not. :X
Gelukkig ook stagieres gehad die alles meteen begrepen, en gewoon met plezier dingen deden, niet moeilijk deden als ze op vrijdag een uurtje langer moesten blijven, en uit zich zelf beginnen met schoonmaken. (en ook nog eens genoeg vragen stelde) :D

meneer Nooteboom(zo ga ik hem nu noemen) die wist alles al, ook als ik hem vroeg om de saté te maken "Nee hoor, ik weet hoe dat moet, ik heb het officiele recept op school geleerd" Maar wist geen ruk van Saté babi Setan, of orginele Indische receptjes met Jeruk Perut en Sereh
🐱
pi_154887893
quote:
10s.gif Op maandag 3 augustus 2015 22:44 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Gelukkig ook stagieres gehad die alles meteen begrepen, en gewoon met plezier dingen deden, niet moeilijk deden als ze op vrijdag een uurtje langer moesten blijven, en uit zich zelf beginnen met schoonmaken. (en ook nog eens genoeg vragen stelde) :D

meneer Nooteboom(zo ga ik hem nu noemen) die wist alles al, ook als ik hem vroeg om de saté te maken "Nee hoor, ik weet hoe dat moet, ik heb het officiele recept op school geleerd" Maar wist geen ruk van Saté babi Setan, of orginele Indische receptjes met Jeruk Perut en Sereh
Is er dan een officieel recept voor saté? :o En ik maar denken dat men het al niet eens kon worden over de schrijfwijze (sate, saté, sateh). :')

[ Bericht 3% gewijzigd door Fixers op 04-08-2015 08:37:34 (Sarcasm Sign) ]
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 08:36:28 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154887946
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 08:30 schreef Fixers het volgende:

[..]

Is er dan een officieel recept voor saté? :o En ik maar denken dat men het al niet eens kon worden over de schrijfwijze (sate, saté, sateh).
Als iemand zegt het officiële recept te kennen moet dat sowieso met wantrouwen bekeken worden. Ik kan me officiële recepten alleen voorstellen voor hamburger en dan soort ketens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154887990
Ik moest ook al grijnzen bij 'officiële recept saté'. Als je dat inzicht al niet hebt dat je gewoon 'een recept voor saté' hebt geleerd, dan krijg je het nog heel moeilijk in je leven.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')