Ow dat doe ik soms ook weleensquote:Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor
(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
Dat doe ik tegenwoordig ook steeds vaker.quote:Op maandag 3 augustus 2015 10:03 schreef Lienekien het volgende:
Op de rekening wachten? Gewoon met je pinpas naar de bar lopen (of waar ze de kassa maar hebben staan) en het is zo gepiept.
In een chic restaurant neem ik meestal niet genoeg contant meequote:Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor
(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
Het maakt bij de meeste zaken echt helemaal niks uit. Stel je voor jij moet 66,45 betalen en je zegt maak maar 70 met pin pakken ze vaak 3,55 uit de kassa en stoppen het in de fooienpoot. Of ze doen het achteraf aan het eind van de avond.quote:Op maandag 3 augustus 2015 07:21 schreef RobinOok het volgende:
Wij leggen de fooi contant op tafel. Makkelijker voor de fooienpot toch?
Of is dat ook alweer achterhaald?
Laatst ergens tegen alle gewoonten in de fooi "erbij" willen pinnen en toen verontschuldigde de serveerster dat dat niet ging. Dus nu weer altijd cash neerleggen...
Mobiele pinapparaten ftw.quote:Op maandag 3 augustus 2015 10:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
100% gelijk maar op een of andere manier overkomt me het mij nog wel af en toe dat het er tussendoor glipt .quote:Op maandag 3 augustus 2015 10:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik haat het als je de rekening vraagt en ze laten je lang wachten. Dat is niet alleen slechte service, het is ook vreselijk dom want in die tijd kan de tafel schoongemaakt, opnieuw ingedekt worden en een nieuwe klant neergezet.
Je hebt gelijk, dan pin je welquote:Op maandag 3 augustus 2015 10:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
In een chic restaurant neem ik meestal niet genoeg contant mee
Als je dan toch moet pinnen is het niet gek om naar de bar te lopen.
Goede tipquote:Op maandag 3 augustus 2015 19:07 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zorg dat ik meestal gewoon een vijfje in mn portemonnee heb voor fooi. Als de service niet bevalt blijft die daar ook lekker
Is okay, maar een goeie tip zou ik het niet noemenquote:
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?quote:Op maandag 3 augustus 2015 18:59 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het maakt bij de meeste zaken echt helemaal niks uit. Stel je voor jij moet 66,45 betalen en je zegt maak maar 70 met pin pakken ze vaak 3,55 uit de kassa en stoppen het in de fooienpoot. Of ze doen het achteraf aan het eind van de avond.
Nee, waarom? De kassa-elektronica registreert de omzet. Fooi is slechts kasverschil.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
Het wordt allemaal keurig bij gehouden dus neequote:Op maandag 3 augustus 2015 20:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Krijg je daar dan geen gezeik mee met de belastingdienst?
Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:10 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het wordt allemaal keurig bij gehouden dus nee
Wij gaan ook niet naar supertenten ben maar een student en uiteten doen we zeldenquote:Op maandag 3 augustus 2015 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Is okay, maar een goeie tip zou ik het niet noemen
Ja dat moet maar dat is aan horecapersoneel zelf om op te geven aan de belastingdienst niet aan de werkgever zelf. Bediening krijgt het namelijk niet van werkgever maar van de gasten.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:17 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent.
Het was ook meer een woordgrapjequote:Op maandag 3 augustus 2015 20:18 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Wij gaan ook niet naar supertenten ben maar een student en uiteten doen we zelden
Ik probeer er extra op te letten omdat je wachten en wachten hebt als jij 10 minuten langer moet wachten op de keuken terwijl je het gezellig hebt stoort je dat waarschijnlijk nauwelijks redelijke kans dat je het niet eens door hebt .quote:Op maandag 3 augustus 2015 19:05 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
Ik heb zo het idee dat jij niet op zo'n plek werkt waar iemand lang moet wachten?
Jaa maar die zag ik ook als opmerkingquote:Op maandag 3 augustus 2015 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het was ook meer een woordgrapje
Onderschat de kracht niet van 2-3 euro per tafelquote:Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Jaa maar die zag ik ook als opmerking
Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Is een prima fooi, meesten geven minder.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Jaa maar die zag ik ook als opmerking
Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
In de meeste zaken is er officeel geen regeling voor de fooi. Zodra het bedrijf zich ermee bemoeit zijn ze verplicht het op te geven als inkomen bij de belastingdienst. De verdeling van de fooi is een erezaak met ongeschreven regels van het personeel onderling. Bij fijne bedrijven gaat dat goed en bedrijven waar dat niet werkt wil ik niet werken.quote:Op maandag 3 augustus 2015 20:17 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent.
Laat me raden, eentje van Nooteboom? Ik heb er met eentje gewerkt die niet zoals ik middelbare hotelschool deed maar "Horeca-ondernemer schuine streep manager niveau vier." Die schuine streep sprak ze echt uit, I kid you not.quote:Op woensdag 29 juli 2015 10:48 schreef GekkePoes het volgende:
Ik heb zelf jaren in de horeca gewerkt. Als mensen dan en fles wijn hadden besteld, dat werd er altijd een gekoelde literfles met water neer gezet, die niet op de rekening werd bijgeschreven. vooral in de zomer. En als iemand een glaasje tapwater wilde naast een glas wijn werd er niet moeilijk over gedaan.
Ik heb de meeste moeite gehad met stagieres die een 'hogere' horeca opleiding hebben gehad, en dan in discussie gingen met "Op school heb ik geleerd dat het zo moet, en niet anders" . En om dan uit te leggen dat dingen soms op een andere manier gaan, en iedereen zich aan die regels moest houden kreeg ik soms rare blikken. En de discussie afkappen met "Nee, zo doen we dat hier, zo doen we dat nu we bespreken dingen na het werk, nu is het druk!" werd niet geaccepteerd "Ja maar, zo hoort het" ( die werkten er ook niet lang)
Ik heb wel eens een stagiere gehad die na een halve middag 'werken' meteen naar de kleedkamer ging om contact op te nemen met de school dat dingen niet gingen zoals hij ze van school moest doen, en zo niet langer wilde werken. Hij vond dus onder andere dat borden door de afwasser moesten worden opgepoetst, en niet nog een keer door hem in de keuken vlak voor dat ze gebruikt werden. De keuken schoonmaken zou dus geen werk zijn voor iemand die een dure privé opleiding heeft gehad. (die was ook snel weer weg)
Gelukkig ook stagieres gehad die alles meteen begrepen, en gewoon met plezier dingen deden, niet moeilijk deden als ze op vrijdag een uurtje langer moesten blijven, en uit zich zelf beginnen met schoonmaken. (en ook nog eens genoeg vragen stelde)quote:Op maandag 3 augustus 2015 22:35 schreef Fixers het volgende:
[..]
Laat me raden, eentje van Nooteboom? Ik heb er met eentje gewerkt die niet zoals ik middelbare hotelschool deed maar "Horeca-ondernemer schuine streep manager niveau vier." Die schuine streep sprak ze echt uit, I kid you not.
Is er dan een officieel recept voor saté? En ik maar denken dat men het al niet eens kon worden over de schrijfwijze (sate, saté, sateh).quote:Op maandag 3 augustus 2015 22:44 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
Gelukkig ook stagieres gehad die alles meteen begrepen, en gewoon met plezier dingen deden, niet moeilijk deden als ze op vrijdag een uurtje langer moesten blijven, en uit zich zelf beginnen met schoonmaken. (en ook nog eens genoeg vragen stelde)
meneer Nooteboom(zo ga ik hem nu noemen) die wist alles al, ook als ik hem vroeg om de saté te maken "Nee hoor, ik weet hoe dat moet, ik heb het officiele recept op school geleerd" Maar wist geen ruk van Saté babi Setan, of orginele Indische receptjes met Jeruk Perut en Sereh
Als iemand zegt het officiële recept te kennen moet dat sowieso met wantrouwen bekeken worden. Ik kan me officiële recepten alleen voorstellen voor hamburger en dan soort ketens.quote:Op dinsdag 4 augustus 2015 08:30 schreef Fixers het volgende:
[..]
Is er dan een officieel recept voor saté? En ik maar denken dat men het al niet eens kon worden over de schrijfwijze (sate, saté, sateh).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |