abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154876503
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het was ook meer een woordgrapje
Jaa maar die zag ik ook als opmerking :P

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
pi_154876550
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Jaa maar die zag ik ook als opmerking :P

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Onderschat de kracht niet van 2-3 euro per tafel ;)
pi_154876592
Oh en nog een slechte horeca ervaring, bij brasserie de top in Den Bosch. We zochten snel iets te eten en zagen dat tentje. We bestelden er hambrgers met jagersaus en gebakken ei. Het was letterlijk een bord met potjes-saus waar 2 diepvries hamburgers in verzopen met een vettig gebakken ei. Wij vragen of de hamburgers uit de vriezer komen, "nee mevrouw ze zijn vers gemaakt door de kok"

2 opties:
1) je kok is bagger
2) je liegt

Ik denk 2 aangezien het perfecte ronde hockeypucs waren, met die typische structuur. Wij toch maar opgegeten(we wisten niet helemaal wat we moesten doen, we gaan bijna nooit uit eten) en toen ze vroegen of t smaakte zeiden we nee. Dat negeerden ze :P
  maandag 3 augustus 2015 @ 20:28:00 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154876673
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Jaa maar die zag ik ook als opmerking :P

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Is een prima fooi, meesten geven minder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154880479
Vermakelijk topic dit. Ben nog aan het teruglezen, maar herken veel dingen. Ik heb zelf jarenlang gewerkt in 4 en 5 sterrenhotels (en de bijpassende studies gedaan). Van de komkommer in de gin-tonic heb ik nog nooit gehoord. In mijn tijd ging er gewoon een miezerig plakje citroen in. OK, dat was dan Greenalls, in de tijd dat ik voor de keten werkte die bij de distilleerderij hoorde.
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:17 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Dus je hoeft dan ook geen belasting af te dragen over de fooi?
Zou me niks verbazen dat de staat dit ziet als extra inkomen en dan een belasting afdracht van 17 triljard miljoen procent. :P
In de meeste zaken is er officeel geen regeling voor de fooi. Zodra het bedrijf zich ermee bemoeit zijn ze verplicht het op te geven als inkomen bij de belastingdienst. De verdeling van de fooi is een erezaak met ongeschreven regels van het personeel onderling. Bij fijne bedrijven gaat dat goed en bedrijven waar dat niet werkt wil ik niet werken.
pi_154880917
quote:
7s.gif Op woensdag 29 juli 2015 10:48 schreef GekkePoes het volgende:
Ik heb zelf jaren in de horeca gewerkt. Als mensen dan en fles wijn hadden besteld, dat werd er altijd een gekoelde literfles met water neer gezet, die niet op de rekening werd bijgeschreven. vooral in de zomer. En als iemand een glaasje tapwater wilde naast een glas wijn werd er niet moeilijk over gedaan.

Ik heb de meeste moeite gehad met stagieres die een 'hogere' horeca opleiding hebben gehad, en dan in discussie gingen met "Op school heb ik geleerd dat het zo moet, en niet anders" . En om dan uit te leggen dat dingen soms op een andere manier gaan, en iedereen zich aan die regels moest houden kreeg ik soms rare blikken. En de discussie afkappen met "Nee, zo doen we dat hier, zo doen we dat nu we bespreken dingen na het werk, nu is het druk!" werd niet geaccepteerd "Ja maar, zo hoort het" ( die werkten er ook niet lang)

Ik heb wel eens een stagiere gehad die na een halve middag 'werken' meteen naar de kleedkamer ging om contact op te nemen met de school dat dingen niet gingen zoals hij ze van school moest doen, en zo niet langer wilde werken. Hij vond dus onder andere dat borden door de afwasser moesten worden opgepoetst, en niet nog een keer door hem in de keuken vlak voor dat ze gebruikt werden. De keuken schoonmaken zou dus geen werk zijn voor iemand die een dure privé opleiding heeft gehad. (die was ook snel weer weg)
Laat me raden, eentje van Nooteboom? Ik heb er met eentje gewerkt die niet zoals ik middelbare hotelschool deed maar "Horeca-ondernemer schuine streep manager niveau vier." Die schuine streep sprak ze echt uit, I kid you not. :X
pi_154881213
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 22:35 schreef Fixers het volgende:

[..]

Laat me raden, eentje van Nooteboom? Ik heb er met eentje gewerkt die niet zoals ik middelbare hotelschool deed maar "Horeca-ondernemer schuine streep manager niveau vier." Die schuine streep sprak ze echt uit, I kid you not. :X
Gelukkig ook stagieres gehad die alles meteen begrepen, en gewoon met plezier dingen deden, niet moeilijk deden als ze op vrijdag een uurtje langer moesten blijven, en uit zich zelf beginnen met schoonmaken. (en ook nog eens genoeg vragen stelde) :D

meneer Nooteboom(zo ga ik hem nu noemen) die wist alles al, ook als ik hem vroeg om de saté te maken "Nee hoor, ik weet hoe dat moet, ik heb het officiele recept op school geleerd" Maar wist geen ruk van Saté babi Setan, of orginele Indische receptjes met Jeruk Perut en Sereh
🐱
pi_154887893
quote:
10s.gif Op maandag 3 augustus 2015 22:44 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Gelukkig ook stagieres gehad die alles meteen begrepen, en gewoon met plezier dingen deden, niet moeilijk deden als ze op vrijdag een uurtje langer moesten blijven, en uit zich zelf beginnen met schoonmaken. (en ook nog eens genoeg vragen stelde) :D

meneer Nooteboom(zo ga ik hem nu noemen) die wist alles al, ook als ik hem vroeg om de saté te maken "Nee hoor, ik weet hoe dat moet, ik heb het officiele recept op school geleerd" Maar wist geen ruk van Saté babi Setan, of orginele Indische receptjes met Jeruk Perut en Sereh
Is er dan een officieel recept voor saté? :o En ik maar denken dat men het al niet eens kon worden over de schrijfwijze (sate, saté, sateh). :')

[ Bericht 3% gewijzigd door Fixers op 04-08-2015 08:37:34 (Sarcasm Sign) ]
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 08:36:28 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154887946
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 08:30 schreef Fixers het volgende:

[..]

Is er dan een officieel recept voor saté? :o En ik maar denken dat men het al niet eens kon worden over de schrijfwijze (sate, saté, sateh).
Als iemand zegt het officiële recept te kennen moet dat sowieso met wantrouwen bekeken worden. Ik kan me officiële recepten alleen voorstellen voor hamburger en dan soort ketens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154887990
Ik moest ook al grijnzen bij 'officiële recept saté'. Als je dat inzicht al niet hebt dat je gewoon 'een recept voor saté' hebt geleerd, dan krijg je het nog heel moeilijk in je leven.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 09:26:15 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154888606
Zulke mensen moet je alleen maar heel heel hard in hun gezicht uitlachen.
En dan schuddebuikend bij ze weglopen.

Online gaat dat zo: WHOOOEEEEEEHAHAAAAHHHAAAAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!!
pi_154890622
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als iemand zegt het officiële recept te kennen moet dat sowieso met wantrouwen bekeken worden. Ik kan me officiële recepten alleen voorstellen voor hamburger en dan soort ketens.
Ja, bij de mac. Daar heb je van die grote posters boven de werkbank hangen in welke volgorde je de onderkant van het broodje ,saus, kaas, vlees e.d. op een cheese burger moet doen, en ook hoeveel van alles.

Ik leerde 'basisrecepten' op school, en dan moet je zelf nog dingen toevoegen of weglaten.
Maar dat hadden ze hem niet verteld denk ik.

Ik hoop dat die jongen nooit een scientology recruiter tegenkomt , die met een zogenaamd meetapparaatje kan meten dat hij emotioneel heel sterk is en erg geschikt is _O-
🐱
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:20:45 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154890729
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 11:15 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Ja, bij de mac. Daar heb je van die grote posters boven de werkbank hangen in welke volgorde je de onderkant van het broodje ,saus, kaas, vlees e.d. op een cheese burger moet doen, en ook hoeveel van alles.

Ik leerde 'basisrecepten' op school, en dan moet je zelf nog dingen toevoegen of weglaten.
Maar dat hadden ze hem niet verteld denk ik.

Ik hoop dat die jongen nooit een scientology recruiter tegenkomt , die met een zogenaamd meetapparaatje kan meten dat hij emotioneel heel sterk is en erg geschikt is _O-
het officiële meetapparaatje!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 13:55:31 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154894230
Ik heb tegenwoordig deze op mijn telefoon staan en wijs gewoon aan hoe ik m'n biefstuk wil, scheelt een heleboel miscommunicatie:

pi_154912988
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 13:55 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb tegenwoordig deze op mijn telefoon staan en wijs gewoon aan hoe ik m'n biefstuk wil, scheelt een heleboel miscommunicatie:

[ afbeelding ]
Bestel hem gewoon saignant of bleu als ze niet begrijpen wat je bedoelt geen steak in dat restaurant bestellen }:|
pi_154914243
Net gegeten in een pop up restaurant van een wijn-bar. Het was lekker en erg goed passende wijnen, maar duurde te lang en we wisten onvoldoende wat we konden verwachten qua eten, om half elf 2 gerechten op. De mannen van de groep hebben nu ook ontdekt dat op dinsdag de shoarmatent om de hoek vrij vroeg sluit. Oh en de rekening was een zooitje.
Conclusie: pop-up is een leuk idee, maar we houden het bij drankjes daar. Of evt in het weekend als er meer tijd en minder honger is.
pi_154914679
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 23:29 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Bestel hem gewoon saignant of bleu als ze niet begrijpen wat je bedoelt geen steak in dat restaurant bestellen }:|
Als ze het niet weten is het echt vaak Well Done. Met een beetje geluk Medium Well en het is dan een feest als je hem Medium geserveerd krijgt :')

Vaak van die plekken dat je niet veel keus hebt.
pi_154918547
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 00:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net gegeten in een pop up restaurant van een wijn-bar. Het was lekker en erg goed passende wijnen, maar duurde te lang en we wisten onvoldoende wat we konden verwachten qua eten, om half elf 2 gerechten op. De mannen van de groep hebben nu ook ontdekt dat op dinsdag de shoarmatent om de hoek vrij vroeg sluit. Oh en de rekening was een zooitje.
Conclusie: pop-up is een leuk idee, maar we houden het bij drankjes daar. Of evt in het weekend als er meer tijd en minder honger is.
Oef. Ik eet daar waarschijnlijk morgen..
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_154918628
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 06:38 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Oef. Ik eet daar waarschijnlijk morgen..
Sorry... :P
pi_154919741
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 00:17 schreef Pap89 het volgende:
Als ze het niet weten is het echt vaak Well Done. Met een beetje geluk Medium Well en het is dan een feest als je hem Medium geserveerd krijgt :')

Vaak van die plekken dat je niet veel keus hebt.
Ik vraag altijd om rare. Dan krijg je het wat vaker medium zoals ik het wil. Want als ik om medium vraag krijg ik well done.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 5 augustus 2015 @ 11:49:48 #221
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_154922862
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 13:55 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb tegenwoordig deze op mijn telefoon staan en wijs gewoon aan hoe ik m'n biefstuk wil, scheelt een heleboel miscommunicatie:

[ afbeelding ]
En krijg je hem dan ook Blue Rare als je dat besteld?
pi_154923093
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Ik zeg zonder enige gene "maak er maar 42 van". Ik voel geen behoefte om te doen alsof ik het onverschillig afrondt op een heel bedrag, want ik ben niet onverschillig. Het is niet alleen een extraatje voor hun, het is ook mijn blijk van waardering. Dat geef ik zorgvuldig en afgemeten en dat mogen ze best weten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154924970
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zeg zonder enige gene "maak er maar 42 van". Ik voel geen behoefte om te doen alsof ik het onverschillig afrondt op een heel bedrag, want ik ben niet onverschillig. Het is niet alleen een extraatje voor hun, het is ook mijn blijk van waardering. Dat geef ik zorgvuldig en afgemeten en dat mogen ze best weten.
Zo doe ik dat ook gewoon in restaurants. Wordt ik door het personeel nooit raar op aangekeken en krijg gewoon een dankjewel.
pi_154928872
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zeg zonder enige gene "maak er maar 42 van". Ik voel geen behoefte om te doen alsof ik het onverschillig afrondt op een heel bedrag, want ik ben niet onverschillig. Het is niet alleen een extraatje voor hun, het is ook mijn blijk van waardering. Dat geef ik zorgvuldig en afgemeten en dat mogen ze best weten.
Ik heb jarenlang een gast gehad die consequent Pi als fooi gaf _O_. En nee hij werkte niet bij Google :'(.

Ik krijg trouwens liever 42 euro op rekening van 40 dan 40 op rekening van 37,15. Juist omdat je dan weet het weloverwogen fooi is en desbetreffende persoon je een extra'tje wilt geven.
pi_154929437
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 15:43 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik heb jarenlang een gast gehad die consequent Pi als fooi gaf _O_. En nee hij werkte niet bij Google :'(.

Ik krijg trouwens liever 42 euro op rekening van 40 dan 40 op rekening van 37,15. Juist omdat je dan weet het weloverwogen fooi is en desbetreffende persoon je een extra'tje wilt geven.
Ik zeg ook nooit "laat maar zitten" als je wisselgeld terug krijgt. Dat vind ik onbeleefd, alsof het niet de moeite is het terug te nemen. Nou weet ik wel dat de meeste mensen dat helemaal niet zo bedoelen maar ik kies mijn woorden vrij bewust en "het is goed zo" dekt wel precies de lading.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')