abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 09:26:15 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154888606
Zulke mensen moet je alleen maar heel heel hard in hun gezicht uitlachen.
En dan schuddebuikend bij ze weglopen.

Online gaat dat zo: WHOOOEEEEEEHAHAAAAHHHAAAAHHAHAHAHAHAHAHA!!!!!
pi_154890622
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 08:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als iemand zegt het officiële recept te kennen moet dat sowieso met wantrouwen bekeken worden. Ik kan me officiële recepten alleen voorstellen voor hamburger en dan soort ketens.
Ja, bij de mac. Daar heb je van die grote posters boven de werkbank hangen in welke volgorde je de onderkant van het broodje ,saus, kaas, vlees e.d. op een cheese burger moet doen, en ook hoeveel van alles.

Ik leerde 'basisrecepten' op school, en dan moet je zelf nog dingen toevoegen of weglaten.
Maar dat hadden ze hem niet verteld denk ik.

Ik hoop dat die jongen nooit een scientology recruiter tegenkomt , die met een zogenaamd meetapparaatje kan meten dat hij emotioneel heel sterk is en erg geschikt is _O-
🐱
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:20:45 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154890729
quote:
10s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 11:15 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

Ja, bij de mac. Daar heb je van die grote posters boven de werkbank hangen in welke volgorde je de onderkant van het broodje ,saus, kaas, vlees e.d. op een cheese burger moet doen, en ook hoeveel van alles.

Ik leerde 'basisrecepten' op school, en dan moet je zelf nog dingen toevoegen of weglaten.
Maar dat hadden ze hem niet verteld denk ik.

Ik hoop dat die jongen nooit een scientology recruiter tegenkomt , die met een zogenaamd meetapparaatje kan meten dat hij emotioneel heel sterk is en erg geschikt is _O-
het officiële meetapparaatje!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 4 augustus 2015 @ 13:55:31 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_154894230
Ik heb tegenwoordig deze op mijn telefoon staan en wijs gewoon aan hoe ik m'n biefstuk wil, scheelt een heleboel miscommunicatie:

pi_154912988
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 13:55 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb tegenwoordig deze op mijn telefoon staan en wijs gewoon aan hoe ik m'n biefstuk wil, scheelt een heleboel miscommunicatie:

[ afbeelding ]
Bestel hem gewoon saignant of bleu als ze niet begrijpen wat je bedoelt geen steak in dat restaurant bestellen }:|
pi_154914243
Net gegeten in een pop up restaurant van een wijn-bar. Het was lekker en erg goed passende wijnen, maar duurde te lang en we wisten onvoldoende wat we konden verwachten qua eten, om half elf 2 gerechten op. De mannen van de groep hebben nu ook ontdekt dat op dinsdag de shoarmatent om de hoek vrij vroeg sluit. Oh en de rekening was een zooitje.
Conclusie: pop-up is een leuk idee, maar we houden het bij drankjes daar. Of evt in het weekend als er meer tijd en minder honger is.
pi_154914679
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 23:29 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Bestel hem gewoon saignant of bleu als ze niet begrijpen wat je bedoelt geen steak in dat restaurant bestellen }:|
Als ze het niet weten is het echt vaak Well Done. Met een beetje geluk Medium Well en het is dan een feest als je hem Medium geserveerd krijgt :')

Vaak van die plekken dat je niet veel keus hebt.
pi_154918547
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 00:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net gegeten in een pop up restaurant van een wijn-bar. Het was lekker en erg goed passende wijnen, maar duurde te lang en we wisten onvoldoende wat we konden verwachten qua eten, om half elf 2 gerechten op. De mannen van de groep hebben nu ook ontdekt dat op dinsdag de shoarmatent om de hoek vrij vroeg sluit. Oh en de rekening was een zooitje.
Conclusie: pop-up is een leuk idee, maar we houden het bij drankjes daar. Of evt in het weekend als er meer tijd en minder honger is.
Oef. Ik eet daar waarschijnlijk morgen..
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_154918628
quote:
1s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 06:38 schreef Vanyel het volgende:

[..]

Oef. Ik eet daar waarschijnlijk morgen..
Sorry... :P
pi_154919741
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 00:17 schreef Pap89 het volgende:
Als ze het niet weten is het echt vaak Well Done. Met een beetje geluk Medium Well en het is dan een feest als je hem Medium geserveerd krijgt :')

Vaak van die plekken dat je niet veel keus hebt.
Ik vraag altijd om rare. Dan krijg je het wat vaker medium zoals ik het wil. Want als ik om medium vraag krijg ik well done.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 5 augustus 2015 @ 11:49:48 #221
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_154922862
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 augustus 2015 13:55 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb tegenwoordig deze op mijn telefoon staan en wijs gewoon aan hoe ik m'n biefstuk wil, scheelt een heleboel miscommunicatie:

[ afbeelding ]
En krijg je hem dan ook Blue Rare als je dat besteld?
pi_154923093
quote:
1s.gif Op maandag 3 augustus 2015 20:21 schreef emmyemmy het volgende:

Ik vind fooi pinnen ook vervelend, contante fooi kan ik stiekem achterlaten, maar als ik een rekenig heb van 37 euro en ik zeg "maak er maar 40 van" dan heb ik het gevoel dat ze me als gierig zien
Ik zeg zonder enige gene "maak er maar 42 van". Ik voel geen behoefte om te doen alsof ik het onverschillig afrondt op een heel bedrag, want ik ben niet onverschillig. Het is niet alleen een extraatje voor hun, het is ook mijn blijk van waardering. Dat geef ik zorgvuldig en afgemeten en dat mogen ze best weten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154924970
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zeg zonder enige gene "maak er maar 42 van". Ik voel geen behoefte om te doen alsof ik het onverschillig afrondt op een heel bedrag, want ik ben niet onverschillig. Het is niet alleen een extraatje voor hun, het is ook mijn blijk van waardering. Dat geef ik zorgvuldig en afgemeten en dat mogen ze best weten.
Zo doe ik dat ook gewoon in restaurants. Wordt ik door het personeel nooit raar op aangekeken en krijg gewoon een dankjewel.
pi_154928872
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 12:00 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zeg zonder enige gene "maak er maar 42 van". Ik voel geen behoefte om te doen alsof ik het onverschillig afrondt op een heel bedrag, want ik ben niet onverschillig. Het is niet alleen een extraatje voor hun, het is ook mijn blijk van waardering. Dat geef ik zorgvuldig en afgemeten en dat mogen ze best weten.
Ik heb jarenlang een gast gehad die consequent Pi als fooi gaf _O_. En nee hij werkte niet bij Google :'(.

Ik krijg trouwens liever 42 euro op rekening van 40 dan 40 op rekening van 37,15. Juist omdat je dan weet het weloverwogen fooi is en desbetreffende persoon je een extra'tje wilt geven.
pi_154929437
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 15:43 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Ik heb jarenlang een gast gehad die consequent Pi als fooi gaf _O_. En nee hij werkte niet bij Google :'(.

Ik krijg trouwens liever 42 euro op rekening van 40 dan 40 op rekening van 37,15. Juist omdat je dan weet het weloverwogen fooi is en desbetreffende persoon je een extra'tje wilt geven.
Ik zeg ook nooit "laat maar zitten" als je wisselgeld terug krijgt. Dat vind ik onbeleefd, alsof het niet de moeite is het terug te nemen. Nou weet ik wel dat de meeste mensen dat helemaal niet zo bedoelen maar ik kies mijn woorden vrij bewust en "het is goed zo" dekt wel precies de lading.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154929660
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 16:03 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zeg ook nooit "laat maar zitten" als je wisselgeld terug krijgt. Dat vind ik onbeleefd, alsof het niet de moeite is het terug te nemen. Nou weet ik wel dat de meeste mensen dat helemaal niet zo bedoelen maar ik kies mijn woorden vrij bewust en "het is goed zo" dekt wel precies de lading.
Laat maar zitten is in principe een faux pas en eigenlijk denigrerend richting de bediening. Vaak zit er geen kwade intentie achter zoals je zegt maar ik vind het na al die jaren nog altijd apart klinken.

Correcter is inderdaad "Het is goed zo," "Die is voor de pot" of "die is voor jou"
pi_154933746
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 16:09 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Laat maar zitten is in principe een faux pas en eigenlijk denigrerend richting de bediening. Vaak zit er geen kwade intentie achter zoals je zegt maar ik vind het na al die jaren nog altijd apart klinken.
Het is sociaal ook best een beetje lastig, zeker bij een paar biertjes op een terras en overeenstemmend kleine bedragen. Je weet dat het aantikt voor het personeel, maar je hoeft ook weer geen bedankbrief voor een halve euro, dus dan wil je dat lekker nonchalant houden. Ik denk dat dat de achtergrond van 'laat maar zitten' is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 19:03:56 #228
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154934413
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 5 augustus 2015 @ 19:10:07 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154934616
quote:
Het is zo grappig omdat het waar is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154935601
quote:
Ik heb altijd geweigerd te werken bij gelegenheden met een dergelijk systeem. Het systeem is ook totaal onnodig je kan best je bediening laten focussen op bepaalde taken dan heb je je systeem alsnog voor 90% en hoef je ook geen nee te verkopen.
  woensdag 5 augustus 2015 @ 20:10:05 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154936431
Peter van Straaten heeft een aantal geniale horeca cartoons gemaakt.
Een die ik jaren aan de muur had hangen, een leeg restaurant op 1 tafel na, en een kelner die tegen het daar zittende echtpaar zegt, mijn collega is zo bij u.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154936801
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 16:09 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Laat maar zitten is in principe een faux pas en eigenlijk denigrerend richting de bediening. Vaak zit er geen kwade intentie achter zoals je zegt maar ik vind het na al die jaren nog altijd apart klinken.

Correcter is inderdaad "Het is goed zo," "Die is voor de pot" of "die is voor jou"
Ik neem altijd het wisselgeld aan, dan is de kassa klaar en afgesloten( je hebt ook bazen die de fooi zo in de kassa laten vloeien), dan geef ik de fooi, en zeg er bij . "Voor de fooienpot" Dat is ook wat gemakkelijker als het druk is, geen gereken erna of toch even in de kassa laten zitten omdat kleingeld soms weinig is.
🐱
pi_154950976
quote:
Serieus paar maand geleden in schotland, wilden drinken bestellen bij degene die het eten kwam brengen. Nee dat kon ze niet, zij deed alleen het eten uitserveren. :|W 8)7 En vervolgens ook niet die andere collega aanspreken dat we drinken wilden. Sowieso was die tent 1 grote comedy capers, 80% van de bediening stond 80% van de tijd achter de bar te lantefanteren.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_154962951
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juli 2015 23:25 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

En een jaar of 10 terug was de markt veel makkelijker natuurlijk.

Ben ik niet met je eens denk ik.. Ik werk weliswaar niet in Nederland, maar de horeca markt hier op Curacao is oververzadigd en vooral met heel slecht personeel. Het gaat er denk ik niet om hoeveel werk er beschikbaar is, maar in hoeverre je er bovenuit steekt. Uiteraard moet iemand je een eerste kans geven, maar ik denk dat elke horeca professional de goeie er binnen een dag of 2 wel uit pikt. En vanaf dat moment, ookal heb je zelf geen plek voor ze, krijg je ze wel ergens anders aan het werk.
pi_154962993
quote:
0s.gif Op woensdag 29 juli 2015 00:00 schreef Mainport het volgende:
Wat is de communis opinio van horecapersoneel over oude collega's en management (55+)?
Hangt 100% van de persoon af, hoewel ik me goed kan indenken dat zij meer moeite moeten doen om daadwerkelijk zich 'in de groep te werken'. Zolang ze maar meegegaan zijn met de tijd, en niet nog alles doen 'zoals we dat vroeger bij (vul maar in welk grote naam hotel in Amsterdam) deden'..
pi_154963274
quote:
11s.gif Op woensdag 29 juli 2015 01:42 schreef golfer het volgende:

[..]

Farran Adria, Heston Blumenthal (49), Gordon Ramsay (49), Joan Roca, Massimo Bottura, Erik van Loo, Herman den Blijker, Lucas Rive... allemaal prutsers van omtrent 50+ :')
En hoe vaak staan die nog steeds zelf een vol service van 12+ uur te draaien (en dan heb ik het over mise en place tot aan schoonmaak..)
pi_154963985
quote:
0s.gif Op maandag 3 augustus 2015 09:38 schreef Isabeau het volgende:
Ik las net dit weekend dat het volkomen not done was om je portemonnee qua kleingeld leeg te schudden als fooi 8-) Ben ik nou gek dat ik denk: geld is geld hoor :7

(al zou ik dat toch ook niet doen in een chic restaurant)
Het komt bij de bediening vaak over alsof fooi een 'afterthought' is, in plaats van een echte waardering van de service. Tuurlijk, 10 gulden is 10 gulden, maar een hoop kwartjes ziet er toch anders uit dan een briefje..
pi_154968005
quote:
0s.gif Op woensdag 5 augustus 2015 00:04 schreef MevrouwPuff het volgende:
Net gegeten in een pop up restaurant van een wijn-bar. Het was lekker en erg goed passende wijnen, maar duurde te lang en we wisten onvoldoende wat we konden verwachten qua eten, om half elf 2 gerechten op. De mannen van de groep hebben nu ook ontdekt dat op dinsdag de shoarmatent om de hoek vrij vroeg sluit. Oh en de rekening was een zooitje.
Conclusie: pop-up is een leuk idee, maar we houden het bij drankjes daar. Of evt in het weekend als er meer tijd en minder honger is.
Wij hadden om 10 uur al 3,5 gerechtjes (een gedeeld), dus ze hebben goed geoefend. Lekker!
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_154968169
quote:
0s.gif Op donderdag 6 augustus 2015 19:34 schreef Luuksor het volgende:

[..]

Ben ik niet met je eens denk ik.. Ik werk weliswaar niet in Nederland, maar de horeca markt hier op Curacao is oververzadigd en vooral met heel slecht personeel. Het gaat er denk ik niet om hoeveel werk er beschikbaar is, maar in hoeverre je er bovenuit steekt. Uiteraard moet iemand je een eerste kans geven, maar ik denk dat elke horeca professional de goeie er binnen een dag of 2 wel uit pikt. En vanaf dat moment, ookal heb je zelf geen plek voor ze, krijg je ze wel ergens anders aan het werk.
Dat was mijn punt ook wel een beetje alleen het is natuurlijk wel een beetje roepen vanaf de zijlijn natuurlijk. En ik hoor uit mijn omgeving dat de arbeidsmarkt niet echt heel erg soepel is op dit moment alhoewel het lijkt aan te trekken :).
pi_154968227
Leuk topic. Misschien is ie al genoemd, maar mijn duit in het zakje: ik erger mij in eetcafes en de wat goedkopere of 'simpelere' gelegenheden aan lui die na het eten hun borden stapelen en alvast voor de bediening klaarzetten omdat ze graag wat ruimte hebben op tafel.

Maakt niet hoe slecht/traag je bediend wordt, nooit zal je mij betrappen op zulke slechte tafelmanieren. Dan is al het sjieke al uit je lijf. :P
-nee-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')