abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 juli 2015 @ 09:46:20 #241
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_154668056
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 00:39 schreef focal het volgende:
- Zakelijke groepen die niet willen betalen voor het aantal afgesproken gasten. Als wij voor 30 man plek hebben vrijgehouden en menu's voorbereid hebben dan kunnen wij er ook weinig mee als u maar met 20 man op komt dagen...
- Zakelijke groepen waarvan de contactpersoon op de avond zelf meldt dat de drankjes voor eigen rekening zijn en of we voor 45 man persoonlijk een bon kunnen bijhouden...

Dit is natuurlijk vervelend, maar dat moet je allemaal kortsluiten als die mensen reserveren.
Siesta & Fiesta!
pi_154668186
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 01:50 schreef Kandijfijn het volgende:

[..]

Deels omdat ons vak besmeurd is door studenten die niks om hun vak geven en geen hart voor de horeca hebben.

Die types waar door andere FOK!'ers naar verwezen wordt die liever praten met hun collega's en geenszins de behoefte lijken te hebben ook maar iets te weten van de dranken en gerechten die ze wensen uit te serveren. Dan zijn mensen niet meer gewend in aanraking te komen met iemand die echt zijn vak verstaat.
Hier in Groningen heb je heel veel studenten in de bediening, in restaurants tot pak hem beet 50 euro is dat heel normaal. Ik heb daar geen problemen mee, zolang ze hun rol maar verstaan en beseffen dat ze het vak niet verstaan. Als ze goed het oog erin hebben, een gastvriendelijke houding hebben en niet doen alsof ze wel het hele vak beheersen is er niets aan de hand.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154668233
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 09:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

En als ouders hun kinderen dan wel meenemen naar wat chiquere restaurants, dan wordt er weer geklaagd dat er kinderen zijn :+
In de restaurants waar ik heb gewerkt klaagde nooit iemand daar over.
Maar ze moeten er niet van op kijken dat we geen kindermenu hebben.
In alle sterrenzaken waar ik heb gewerkt aten de kinderen gewoon wat op de kaart stond. ^O^
  maandag 27 juli 2015 @ 10:03:50 #244
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154668275
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 02:50 schreef focal het volgende:

[..]

Ik hoop niet iets waar positiviteit, redelijkheid en realiteitszin een vereiste is.
Ik reageer op je uit oogpunt van een fictieve gast die graag komkommer in zijn gin en tonic heeft en niet weet wat jij weet, met een mogelijk kuthumeur. Jammer dat dat niet duidelijk was.
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 27 juli 2015 @ 12:06:47 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154670608
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 09:05 schreef MevrouwPuff het volgende:

[..]

mea maxima culpa dat ik thuis niet verder gebracht ben dan de plaatselijke chinees :?
Waar het volgens mij gewoon om gaat is dat als jij als gast je gewoon een beetje vriendelijk en rustig gedraagt en vriendelijk en rustig om iets vraagt je (juist in die zogenaamde sterrenrestaurants) gewoon vriendelijk en rustig geholpen zult worden. Ongeacht of je nu weet hoe iets hoort of niet en ongeacht of het een extra dienst/gunst is. Iedereen blij: jij gezellig aan het eten, zij gezellig hun vak aan het uitoefenen en jou "in de watten aan het leggen".

Het probleem is dat veel gasten niet vriendelijk en rustig om iets vragen maar op geirriteerde, kleinerende, verontwaardigde, eisende toon. Dat op zich is al vervelend genoeg, maar als die gast dan ook nog eens denkt het beter te weten terwijl hij het niet weet, nou, dan kun je je voorstellen dat het NIET FIJN is voor het personeel om hun vak uit te oefenen, beleefd te blijven en die gast in de watten te leggen. Dat gaat toch echt makkelijker met iemand die een beetje normaal doet.
pi_154670758
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 01:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Of en bepaald biertje of ander frisdrankje dat past bij het betreffende gerecht.
vertel mij eens, welk gerecht past er bij cola of bij sinas? vlees en cola wel en vis en sinas niet?
  maandag 27 juli 2015 @ 12:23:07 #247
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_154670955
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:13 schreef Coritchando het volgende:

vertel mij eens, welk gerecht past er bij cola of bij sinas? vlees en cola wel en vis en sinas niet?
Ik ben geen sommelier. Een goede sommelier zou je dit allemaal kunnen uitleggen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_154670994
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:23 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik ben geen sommelier. Een goede sommelier zou je dit allemaal kunnen uitleggen.
je hebt hopelijk wel door wat voor een onzin je het internet op slingert en het zogenaamd decadente toontje wat je tracht aan te slaan?

een sommelier is voor de wijn, voor bieren heb je een zytholoog. voor frisdrank hebben ze niet eens een naam uitgevonden, aangezien die zoete troep elk gerecht verpest.
pi_154671079
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).

Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_154671101
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waar het volgens mij gewoon om gaat is dat als jij als gast je gewoon een beetje vriendelijk en rustig gedraagt en vriendelijk en rustig om iets vraagt je (juist in die zogenaamde sterrenrestaurants) gewoon vriendelijk en rustig geholpen zult worden. Ongeacht of je nu weet hoe iets hoort of niet en ongeacht of het een extra dienst/gunst is. Iedereen blij: jij gezellig aan het eten, zij gezellig hun vak aan het uitoefenen en jou "in de watten aan het leggen".

Het probleem is dat veel gasten niet vriendelijk en rustig om iets vragen maar op geirriteerde, kleinerende, verontwaardigde, eisende toon. Dat op zich is al vervelend genoeg, maar als die gast dan ook nog eens denkt het beter te weten terwijl hij het niet weet, nou, dan kun je je voorstellen dat het NIET FIJN is voor het personeel om hun vak uit te oefenen, beleefd te blijven en die gast in de watten te leggen. Dat gaat toch echt makkelijker met iemand die een beetje normaal doet.
Dat begrijp ik, maar ik ben dan weer zo voorkomend dat ik het vervelend vind dat het niet volgens het boekje gegaan is, door mij.
Denk wel dat veel bediening me dat kan laten vergeten hoor, maar ik hou van duidelijkheid :)
pi_154671121
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:28 schreef Vanyel het volgende:
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).

Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
dat weet ik ook niet ;) ik ken alleen de sommelier en zytholoog eigenlijk.
  maandag 27 juli 2015 @ 12:30:09 #252
439461 ZonnebankBob
I am the king of the Zonnebank
pi_154671140
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:13 schreef Coritchando het volgende:

[..]

vertel mij eens, welk gerecht past er bij cola of bij sinas? vlees en cola wel en vis en sinas niet?
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
pi_154671165
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:28 schreef Vanyel het volgende:
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).

Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
O+ Floris O+
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 27 juli 2015 @ 12:37:36 #254
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154671316
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef ZonnebankBob het volgende:

[..]

Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
Ik las tieten.

Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.

Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 27 juli 2015 @ 12:37:39 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154671320
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:24 schreef Coritchando het volgende:


een sommelier is voor de wijn, voor bieren heb je een zytholoog. voor frisdrank hebben ze niet eens een naam uitgevonden, aangezien die zoete troep elk gerecht verpest.
Ik zou dan ook een frisdrank verwelkomen die niet zoet is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 juli 2015 @ 12:39:15 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154671351
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:37 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik las tieten.

Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.

Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
Mine! Mine! Mine!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154671552
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:37 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik las tieten.

Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.

Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
zal ik je lintje hier uitreiken? je hebt wederom een topic verknoeit met je dwingende mening die je eenieder wil opleggen. je moet er maar trots op zijn. want grappig zijn je posts niet, mocht je dat idee per ongeluk hebben
pi_154671561
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef ZonnebankBob het volgende:

[..]

Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
helemaal mee eens. het is wel vreemd om eten uit te zoeken bij de drank ;)
  maandag 27 juli 2015 @ 12:51:18 #259
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_154671641
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 12:47 schreef Coritchando het volgende:

[..]

zal ik je lintje hier uitreiken? je hebt wederom een topic verknoeit met je dwingende mening die je eenieder wil opleggen. je moet er maar trots op zijn. want grappig zijn je posts niet, mocht je dat idee per ongeluk hebben
Nee, ik vind het ook geen grappig topic.
The love you take is equal to the love you make.
pi_154672648
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.

Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Professioneel gifmenger.
  maandag 27 juli 2015 @ 13:56:08 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154673394
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.

Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 juli 2015 @ 14:01:36 #262
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_154673535
quote:
0s.gif Op zondag 26 juli 2015 13:41 schreef pietbier het volgende:

[..]

Bij jou betaal ik niet voor service en beleving.
Een gast hoeft niet te betalen.
In een restaurant betaal je wel, dan ben je ook een "gast" omdat klant zo'n lomp woord is, maar simpel gezegd ben je degene die hun loon betaalt. Daar mogen ze ook hun best voor doen.

[..]

Er is niets mis met op een fatsoenlijke manier aangeven dat zij hun WERK niet goed doen, want dát is 't. Het is hun WERK om alles op orde te hebben.
Je bent gast of je bent t niet. Blijkbaar ben je in een restaurant dus gewoon klant, of dat nou lomp klimkt of niet.

En klanten zijn er om geld aan te verdienen. Niet om je door rond te laten commanderen en uit te laten kafferen.

Als de manier waarop die mensen hun werk doen je niet aanstaat, dan ga je toch lekker ergens anders eten.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  maandag 27 juli 2015 @ 14:07:24 #263
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_154673698
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
Nou quitte spelen is sterk overdreven, uitgezonderd misschien de toprestaurants waar ze met 7 man aan één gerecht zitten te priegelen voordat het de keuken uit gaat.

Op drank maak je procentueel (veel) meer marge dan op de gerechten, maar de basisomzet haal je als restaurant toch uit de keuken. Bovendien, dinerende gasten consumeren over het algemeen meer drank dan mensen die alleen wat komen drinken.

[ Bericht 4% gewijzigd door DaneV op 27-07-2015 14:30:28 ]
pi_154674562
quote:
1s.gif Op maandag 27 juli 2015 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
Nouja, in dit geval verkochten ze aan ons dus helemaal niks. :+
Professioneel gifmenger.
pi_154674614
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.

Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Het zal wel alles met het tijdstip te maken hebben. Als je om een uur of 6 nog allerlei volk drinken serveert is er geen plek meer voor de eters of blijven die weg. Ze serveren eten om ook s avonds een goede bezetting te hebben. De overgang van drinkprubliek naar eetpubliek wordt dan geregeld met reserveerbordjes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154674823
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het zal wel alles met het tijdstip te maken hebben. Als je om een uur of 6 nog allerlei volk drinken serveert is er geen plek meer voor de eters of blijven die weg. Ze serveren eten om ook s avonds een goede bezetting te hebben. De overgang van drinkprubliek naar eetpubliek wordt dan geregeld met reserveerbordjes.
Ja, was rond zes uur. :Y

We zijn uiteindelijk gaan eten in een tent zonder die bordjes. :9
Professioneel gifmenger.
  maandag 27 juli 2015 @ 14:53:54 #267
326197 Psy-freak
Moderator i.o.
pi_154674885
Ik had als kind lactoseintolerantie (overheen gegroeid) maar fuck no dat ik twee dagen ziek ga zijn als een restaurant te lui is om er rekening mee te houden.

Laatst in het openlucht museum stond er 7 man personeel met elkaar te lullen waardoor we pas na 10 minuten bediend werden.

Sowieso ongeïnteresseerd personeel is het ergste.

Bij de lokale Griek serveert meestal de uitbaterin en die is geweldig.
zaterdag 13 augustus 2011 11:41 schreef RockNijntje het volgende:
Psy-freak heeft wel de schattigste UI van heel FOK!
FOK!-vriendin: Pixxie. & AdoraBelle
pi_154675824
Ooit een keer met "de familie" (3 gezinnen + opa en oma)

Kwam neer op zo'n 8 kinderen (7-15), wilden ze dus "luxe" uit eten, Oma had het geregeld met alle goede bedoelingen.

Werd dus een 1-ster restaurant, vond het zelf een goed restaurant, goede bediening et cetera.
Alleen Oma was een beetje vergeten dat het dus eigenlijk voor 90% boeren waren, wat dus goed aan die kinderen te merken was, wilden alleen maar PATAT en alles buiten een frikadel om was raar en vies.

Zelfs iets simpels als een carpaccio was raar.
Gingen ze ook nog zitten klagen en scheten laten, als hoogtepunt na die helse avond, ook nog pepermuntjes jatten die daar blijkbaar stonden.

Moge duidelijk zijn dat ik ook nooit meer mee gaat.
Zoveel schaamte niet snel gevoeld :') :')
Die bediening wist zich ook geen raad.
  maandag 27 juli 2015 @ 15:51:50 #269
410477 Fietsertje70
als vlinders wespen worden :-)
pi_154676328
quote:
0s.gif Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.

Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Ohw ja, een paar weken geleden op de Grote Markt in Breda, vrijdagavond rond tienen...Op zoek naar een tafeltje, gaan bij de Italiaan zitten om wat te drinken. Nou dat mocht van die uitbater alleen omdat er nog tafeltjes(stuk of 15) vrij waren, want zijn terras was eigenlijk bedoeld voor eters. Dat zal allemaal best, maar het kwam niet echt gastvrij over zeg maar
pi_154676334
Erg zo'n verhaal...
Onze krenterige opa wilde ons voor zijn 80e verjaardag wel meenemen voor indonesisch eten.
Prima allemaal, tot na 2 drankjes opa boos werd, 'juffie, je zit alleen maar geld uit de zak te kloppen, dat wil ik niet meer hoor' met rood hoofd vsn boosheid.
Mn tante heeft een nieuwe plek voor af te halen gezocht, ze durfde ze niet meer onder ogen te komen :@
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')