dat weet ik ook nietquote:Op maandag 27 juli 2015 12:28 schreef Vanyel het volgende:
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).
Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:13 schreef Coritchando het volgende:
[..]
vertel mij eens, welk gerecht past er bij cola of bij sinas? vlees en cola wel en vis en sinas niet?
quote:Op maandag 27 juli 2015 12:28 schreef Vanyel het volgende:
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).
Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
Ik las tieten.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
Ik zou dan ook een frisdrank verwelkomen die niet zoet is.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:24 schreef Coritchando het volgende:
een sommelier is voor de wijn, voor bieren heb je een zytholoog. voor frisdrank hebben ze niet eens een naam uitgevonden, aangezien die zoete troep elk gerecht verpest.
Mine! Mine! Mine!quote:Op maandag 27 juli 2015 12:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik las tieten.
Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.
Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
zal ik je lintje hier uitreiken? je hebt wederom een topic verknoeit met je dwingende mening die je eenieder wil opleggen. je moet er maar trots op zijn. want grappig zijn je posts niet, mocht je dat idee per ongeluk hebbenquote:Op maandag 27 juli 2015 12:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik las tieten.
Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.
Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
helemaal mee eens. het is wel vreemd om eten uit te zoeken bij de drankquote:Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
Nee, ik vind het ook geen grappig topic.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:47 schreef Coritchando het volgende:
[..]
zal ik je lintje hier uitreiken? je hebt wederom een topic verknoeit met je dwingende mening die je eenieder wil opleggen. je moet er maar trots op zijn. want grappig zijn je posts niet, mocht je dat idee per ongeluk hebben
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.
Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Je bent gast of je bent t niet. Blijkbaar ben je in een restaurant dus gewoon klant, of dat nou lomp klimkt of niet.quote:Op zondag 26 juli 2015 13:41 schreef pietbier het volgende:
[..]
Bij jou betaal ik niet voor service en beleving.
Een gast hoeft niet te betalen.
In een restaurant betaal je wel, dan ben je ook een "gast" omdat klant zo'n lomp woord is, maar simpel gezegd ben je degene die hun loon betaalt. Daar mogen ze ook hun best voor doen.
[..]
Er is niets mis met op een fatsoenlijke manier aangeven dat zij hun WERK niet goed doen, want dát is 't. Het is hun WERK om alles op orde te hebben.
Nou quitte spelen is sterk overdreven, uitgezonderd misschien de toprestaurants waar ze met 7 man aan één gerecht zitten te priegelen voordat het de keuken uit gaat.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
Nouja, in dit geval verkochten ze aan ons dus helemaal niks.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
Het zal wel alles met het tijdstip te maken hebben. Als je om een uur of 6 nog allerlei volk drinken serveert is er geen plek meer voor de eters of blijven die weg. Ze serveren eten om ook s avonds een goede bezetting te hebben. De overgang van drinkprubliek naar eetpubliek wordt dan geregeld met reserveerbordjes.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.
Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Ja, was rond zes uur.quote:Op maandag 27 juli 2015 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het zal wel alles met het tijdstip te maken hebben. Als je om een uur of 6 nog allerlei volk drinken serveert is er geen plek meer voor de eters of blijven die weg. Ze serveren eten om ook s avonds een goede bezetting te hebben. De overgang van drinkprubliek naar eetpubliek wordt dan geregeld met reserveerbordjes.
Ohw ja, een paar weken geleden op de Grote Markt in Breda, vrijdagavond rond tienen...Op zoek naar een tafeltje, gaan bij de Italiaan zitten om wat te drinken. Nou dat mocht van die uitbater alleen omdat er nog tafeltjes(stuk of 15) vrij waren, want zijn terras was eigenlijk bedoeld voor eters. Dat zal allemaal best, maar het kwam niet echt gastvrij over zeg maarquote:Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.
Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Sommige mensen...quote:Op maandag 27 juli 2015 15:52 schreef MevrouwPuff het volgende:
Erg zo'n verhaal...
Onze krenterige opa wilde ons voor zijn 80e verjaardag wel meenemen voor indonesisch eten.
Prima allemaal, tot na 2 drankjes opa boos werd, 'juffie, je zit alleen maar geld uit de zak te kloppen, dat wil ik niet meer hoor' met rood hoofd vsn boosheid.
Mn tante heeft een nieuwe plek voor af te halen gezocht, ze durfde ze niet meer onder ogen te komen
Heb ontzettend veel respect voor de mensen van onze plaatselijke Chinees! Ze werken hard, zijn zeer klantvriendelijk en hebben het erg moeilijk door de komst van een wereldrestaurant.quote:Op maandag 27 juli 2015 09:05 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
mea maxima culpa dat ik thuis niet verder gebracht ben dan de plaatselijke chinees
Oh, niets dan lof over de mentaliteit van de chinese restaurants! Ik bedoel vooral dat je er weinig restaurantetiquette mee krijgt, want conventies als wel/niet zelf gaan zitten is daar niet altijd van toepassing. Als je al jong naar meerdere plekken gebracht bent, zie je dat er verschil in beleving is.quote:Op maandag 27 juli 2015 16:36 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Heb ontzettend veel respect voor de mensen van onze plaatselijke Chinees! Ze werken hard, zijn zeer klantvriendelijk en hebben het erg moeilijk door de komst van een wereldrestaurant.
Maar het blijft toch een 'respect elkaar' verhaal.
Jij bent uit. meestal voor leuke gelegenheid, degene die je helpt is aan het werk, dat mag je ook wel in je achterhoofd houden.
Wij gingen na de familie dag maar altijd bij Van Der Valk eten (Je kunt met bijna 20 man ook bijna nergens anders eten a la carte). En dan was ik altijd het enige kleinkind wat wel stil en rustig aan tafel zatquote:Op maandag 27 juli 2015 15:32 schreef Pap89 het volgende:
Ooit een keer met "de familie" (3 gezinnen + opa en oma)
Kwam neer op zo'n 8 kinderen (7-15), wilden ze dus "luxe" uit eten, Oma had het geregeld met alle goede bedoelingen.
Werd dus een 1-ster restaurant, vond het zelf een goed restaurant, goede bediening et cetera.
Alleen Oma was een beetje vergeten dat het dus eigenlijk voor 90% boeren waren, wat dus goed aan die kinderen te merken was, wilden alleen maar PATAT en alles buiten een frikadel om was raar en vies.
Zelfs iets simpels als een carpaccio was raar.
Gingen ze ook nog zitten klagen en scheten laten, als hoogtepunt na die helse avond, ook nog pepermuntjes jatten die daar blijkbaar stonden.
Moge duidelijk zijn dat ik ook nooit meer mee gaat.
Zoveel schaamte niet snel gevoeld![]()
Die bediening wist zich ook geen raad.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |