dat weet ik ook niet ik ken alleen de sommelier en zytholoog eigenlijk.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:28 schreef Vanyel het volgende:
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).
Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:13 schreef Coritchando het volgende:
[..]
vertel mij eens, welk gerecht past er bij cola of bij sinas? vlees en cola wel en vis en sinas niet?
Florisquote:Op maandag 27 juli 2015 12:28 schreef Vanyel het volgende:
Misschien geen frisdrank, maar er zijn best restaurants waar ze je geweldige alcoholvrije alternatieven kunnen bieden.
Ik heb zelfs wel eens gehad dat een paar van de alcoholvrije drankjes van mijn partner lekkerder waren bij het gerecht dan mijn wijnen (in de keuken van Floris).
Ik weet niet hoe je de bedenker van die dingen noemt, maar je moet er wel iets voor kunnen.
Ik las tieten.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
Ik zou dan ook een frisdrank verwelkomen die niet zoet is.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:24 schreef Coritchando het volgende:
een sommelier is voor de wijn, voor bieren heb je een zytholoog. voor frisdrank hebben ze niet eens een naam uitgevonden, aangezien die zoete troep elk gerecht verpest.
Mine! Mine! Mine!quote:Op maandag 27 juli 2015 12:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik las tieten.
Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.
Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
zal ik je lintje hier uitreiken? je hebt wederom een topic verknoeit met je dwingende mening die je eenieder wil opleggen. je moet er maar trots op zijn. want grappig zijn je posts niet, mocht je dat idee per ongeluk hebbenquote:Op maandag 27 juli 2015 12:37 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik las tieten.
Overigens vorige week een goddelijke hamburger gegeten op het terras van een pub. Goddelijk, zeg ik je! Mét een cola.
Je mag gaan zitten waar je wilt, je bestelt binnen aan de bar en je betaalt direct. Geweldig systeem. Geweldig, zeg ik je!
helemaal mee eens. het is wel vreemd om eten uit te zoeken bij de drankquote:Op maandag 27 juli 2015 12:30 schreef ZonnebankBob het volgende:
[..]
Bij cola, een goede hamburger met dikke frieten.
Nee, ik vind het ook geen grappig topic.quote:Op maandag 27 juli 2015 12:47 schreef Coritchando het volgende:
[..]
zal ik je lintje hier uitreiken? je hebt wederom een topic verknoeit met je dwingende mening die je eenieder wil opleggen. je moet er maar trots op zijn. want grappig zijn je posts niet, mocht je dat idee per ongeluk hebben
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.
Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Je bent gast of je bent t niet. Blijkbaar ben je in een restaurant dus gewoon klant, of dat nou lomp klimkt of niet.quote:Op zondag 26 juli 2015 13:41 schreef pietbier het volgende:
[..]
Bij jou betaal ik niet voor service en beleving.
Een gast hoeft niet te betalen.
In een restaurant betaal je wel, dan ben je ook een "gast" omdat klant zo'n lomp woord is, maar simpel gezegd ben je degene die hun loon betaalt. Daar mogen ze ook hun best voor doen.
[..]
Er is niets mis met op een fatsoenlijke manier aangeven dat zij hun WERK niet goed doen, want dát is 't. Het is hun WERK om alles op orde te hebben.
Nou quitte spelen is sterk overdreven, uitgezonderd misschien de toprestaurants waar ze met 7 man aan één gerecht zitten te priegelen voordat het de keuken uit gaat.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
Nouja, in dit geval verkochten ze aan ons dus helemaal niks.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt mij een vreemde tactiek, want aan drank verdien je en met eten mag je blij zijn dat je kiet speelt.
Het zal wel alles met het tijdstip te maken hebben. Als je om een uur of 6 nog allerlei volk drinken serveert is er geen plek meer voor de eters of blijven die weg. Ze serveren eten om ook s avonds een goede bezetting te hebben. De overgang van drinkprubliek naar eetpubliek wordt dan geregeld met reserveerbordjes.quote:Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.
Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Ja, was rond zes uur.quote:Op maandag 27 juli 2015 14:40 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het zal wel alles met het tijdstip te maken hebben. Als je om een uur of 6 nog allerlei volk drinken serveert is er geen plek meer voor de eters of blijven die weg. Ze serveren eten om ook s avonds een goede bezetting te hebben. De overgang van drinkprubliek naar eetpubliek wordt dan geregeld met reserveerbordjes.
Ohw ja, een paar weken geleden op de Grote Markt in Breda, vrijdagavond rond tienen...Op zoek naar een tafeltje, gaan bij de Italiaan zitten om wat te drinken. Nou dat mocht van die uitbater alleen omdat er nog tafeltjes(stuk of 15) vrij waren, want zijn terras was eigenlijk bedoeld voor eters. Dat zal allemaal best, maar het kwam niet echt gastvrij over zeg maarquote:Op maandag 27 juli 2015 13:30 schreef Buurpoes het volgende:
Laatst waren mijn man en ik op zoek naar een terras om wat te eten (het was toen beduidend beter weer dan nu, zeg maar). En wij kwamen nogal wat terrassen tegen waarbij op alle tafels een bordje stond met 'gereserveerd'. Dus wij liepen door, want geen zin om binnen te gaan zitten.
Later hoorde ik dat het bedoeld was om mensen die wat wilden drinken te weren, om meer omzet uit dinergasten te halen.
Nu mijn vraag: is dat een gebruikelijke tactiek bij niet erg chique restaurants? Dit was in België, misschien dat t daar aan lag, andere lokale gebruiken?
Sommige mensen...quote:Op maandag 27 juli 2015 15:52 schreef MevrouwPuff het volgende:
Erg zo'n verhaal...
Onze krenterige opa wilde ons voor zijn 80e verjaardag wel meenemen voor indonesisch eten.
Prima allemaal, tot na 2 drankjes opa boos werd, 'juffie, je zit alleen maar geld uit de zak te kloppen, dat wil ik niet meer hoor' met rood hoofd vsn boosheid.
Mn tante heeft een nieuwe plek voor af te halen gezocht, ze durfde ze niet meer onder ogen te komen
Heb ontzettend veel respect voor de mensen van onze plaatselijke Chinees! Ze werken hard, zijn zeer klantvriendelijk en hebben het erg moeilijk door de komst van een wereldrestaurant.quote:Op maandag 27 juli 2015 09:05 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
mea maxima culpa dat ik thuis niet verder gebracht ben dan de plaatselijke chinees
Oh, niets dan lof over de mentaliteit van de chinese restaurants! Ik bedoel vooral dat je er weinig restaurantetiquette mee krijgt, want conventies als wel/niet zelf gaan zitten is daar niet altijd van toepassing. Als je al jong naar meerdere plekken gebracht bent, zie je dat er verschil in beleving is.quote:Op maandag 27 juli 2015 16:36 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Heb ontzettend veel respect voor de mensen van onze plaatselijke Chinees! Ze werken hard, zijn zeer klantvriendelijk en hebben het erg moeilijk door de komst van een wereldrestaurant.
Maar het blijft toch een 'respect elkaar' verhaal.
Jij bent uit. meestal voor leuke gelegenheid, degene die je helpt is aan het werk, dat mag je ook wel in je achterhoofd houden.
Wij gingen na de familie dag maar altijd bij Van Der Valk eten (Je kunt met bijna 20 man ook bijna nergens anders eten a la carte). En dan was ik altijd het enige kleinkind wat wel stil en rustig aan tafel zatquote:Op maandag 27 juli 2015 15:32 schreef Pap89 het volgende:
Ooit een keer met "de familie" (3 gezinnen + opa en oma)
Kwam neer op zo'n 8 kinderen (7-15), wilden ze dus "luxe" uit eten, Oma had het geregeld met alle goede bedoelingen.
Werd dus een 1-ster restaurant, vond het zelf een goed restaurant, goede bediening et cetera.
Alleen Oma was een beetje vergeten dat het dus eigenlijk voor 90% boeren waren, wat dus goed aan die kinderen te merken was, wilden alleen maar PATAT en alles buiten een frikadel om was raar en vies.
Zelfs iets simpels als een carpaccio was raar.
Gingen ze ook nog zitten klagen en scheten laten, als hoogtepunt na die helse avond, ook nog pepermuntjes jatten die daar blijkbaar stonden.
Moge duidelijk zijn dat ik ook nooit meer mee gaat.
Zoveel schaamte niet snel gevoeld
Die bediening wist zich ook geen raad.
Whahaha rond commanderen? Uit laten kafferen? We hebben het hier over fatsoen, niet over slavendrijvers. Jij komt daar voor een dienst, en die dienst bestaat o.a. uit voedsel, maar ook uit bediening. En dat dienende in het woord bediening is toch echt bedoeld om iemand van dienst te zijn. Niet om ongeïnteresseerd rond te lopen en af en toe wat eten en drinken op een tafel te kwakken.quote:Op maandag 27 juli 2015 14:01 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Je bent gast of je bent t niet. Blijkbaar ben je in een restaurant dus gewoon klant, of dat nou lomp klimkt of niet.
En klanten zijn er om geld aan te verdienen. Niet om je door rond te laten commanderen en uit te laten kafferen.
Als de manier waarop die mensen hun werk doen je niet aanstaat, dan ga je toch lekker ergens anders eten.
Iwanius, ben jij het?quote:Op maandag 27 juli 2015 19:52 schreef pietbier het volgende:
En inderdaad ga ik lekker ergens anders eten als ik in een restaurant geweest ben en de "manier van werken" staat me niet aan. Helaas kun je dat van tevoren niet zien...
Staat dat ergens beschreven in een boekje van die four-in-hand of is dat eigen aversie??quote:Op maandag 27 juli 2015 03:09 schreef pietbier het volgende:
Ook nog eens alle etiquette aan zijn laars lapt en niet eens de moeite heeft genomen om zijn overhemd te strijken, zijn stropdas correct te knopen (geen four-in-hand!)
Van der Valk Maastricht: met handschoenen aan een vieze lepel op tafel leggen... Dat geeft overduidelijk aan dat het om de show draait, en niets anders.quote:Op zaterdag 25 juli 2015 12:21 schreef MevrouwPuff het volgende:
Een glas dat niet goed schoon was. Er kwam wel een 'u krijgt een nieuwe', maar ze was niet verbaasd en er kwam geen excuses. Ik verwacht eigenlijk overal wel een excuses bij onvoldoende hygiene.
Oh, je hebt het dus van geen vreemde!quote:Op maandag 27 juli 2015 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sommige mensen...
Als klein pietje in restaurant met de familie
Kelner komt bestelling op nemen
Ma: wat wil je drinken?
Chocomel
Ma: JIJ KRIJGT GEEN CHOCOMEL BIJ JE ETEN DAT PAST NIET
Zelfde verhaal met wat je wilde eten, mocht helemaal niet kiezen
quote:Op maandag 27 juli 2015 22:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, je hebt het dus van geen vreemde!
Ken mensen die daar gewerkt hebben, die deden wedstrijdjes wie het langste met een appelmoeskers konden doenquote:Op maandag 27 juli 2015 21:17 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Van der Valk Maastricht: met handschoenen aan een vieze lepel op tafel leggen... Dat geeft overduidelijk aan dat het om de show draait, en niets anders.
de jeugd van tegenwoordig is al zo oud als ten tijde van plato.quote:Op maandag 27 juli 2015 03:09 schreef pietbier het volgende:
Etiquette, dat gaat hetzelfde lot tegemoet als normen en waarden.
Verslonsd en vergane glorie.
En dat allemaal doordat de jeugd zich als een stel arrogante debieltjes opstelt omdat ze denken alles te weten en te bepalen. En niemand zegt er meer wat van omdat we te druk zijn met ons "sociale netwerk" op internet. Hiërarchie bestaat niet meer. Vroeger had je respect voor oudere mensen, die sprak je met u aan. Tegenwoordig is iedereen maar "je" en "jij" en krijg je een grote bek als je ergens iets van zegt.
(Tegen een jochie van net 20 in de supermarkt) "Pardon meneer, zou ik er even langs mogen?"
Hij: "Loop effe om gozer, we zijn aan het praten man".
*ROS-RAM-RINKEL* en ik ben erlangs. En dan 1 woeste blik die kant op en je hebt 2 bange jochies. Alsof je in de rimboe als opperaap je tanden moet laten zien en op je borst moet roffelen om respect te krijgen.
En zo gaat 't helaas overal. Alsof de evolutie is omgekeerd. Jongeren die zich steeds dommer gedragen, praten alsof ze halve marokkaantjes zijn die amper Nederlands kunnen, en dat moet dan stoer zijn. Of nog erger, die straattaal van ze....
"Ey swa, zit ik in me osso te tjappen, komt de popo me halen"
Dan ga je naar een fatsoenlijke tent om, zoals ik al eerder zei, in de watten gelegd te worden door iemand die zijn vak verstaat, en word je geconfronteerd met zo'n hersenloos losertje die zijn telefoon belangrijker vindt dan jou als gast. Ook nog eens alle etiquette aan zijn laars lapt en niet eens de moeite heeft genomen om zijn overhemd te strijken, zijn stropdas correct te knopen (geen four-in-hand!) en die 16 haren van zijn bek af te scheren!
En aan het einde van de avond, bij het afrekenen, vindt meneer dat je 'm niet genoeg fooi geeft, dus dan wenst hij je niet eens een prettige avond en de deur kun je zelf open houden, want meneertje is zijn fooi al uit de kassa aan het vissen.
Och praat me niet van die onzin. Er wordt hier geschreven alsof de gast zich maar in den minne moet schikken. Flikker op zeg, je betaalt grof geld voor een dienst. Niet voor alleen het eten. Anders had je naar een buffet moeten gaan. Dan kun je lekker je eigen eten opscheppen.
Waarom zou ik meer betalen voor eten dan ik in de winkel zou doen? Omdat een kok het gemaakt heeft? Nou, dat kan ik ook prima. Omdat ik graag ergens anders wil eten? Dan ga ik wel bij familie op bezoek en kook ik daar een maaltijd. Omdat ik graag veel betaal voor mijn eten? NATUURLIJK NIET!
Ik wil een beleving.
Wel met de kanttekening dat in een aantal restaurants het eten van een dusdanig niveau is, dat ik dat zelf ook niet kan bereiden, maar in die restaurants is de service ook van een kwaliteit die je ervan mag verwachten.
quote:Op maandag 27 juli 2015 23:04 schreef pietbier het volgende:
Nogmaals, je hoeft niemand rond te commanderen. Dat is wel het allerlaatste dat ik zal doen.
Maar als de bediende zich ook dienstbaar opstelt, en zijn best doet om je te verwennen, dan is dat toch niet teveel gevraagd? Daar betaal je immers voor.
Enneh, die four-in-hand...
Dat is een heel simpele knoop die prima toepasbaar is bij een dikke stropdas, maar erg goedkoop staat bij een wat dunnere, goedkope stropdas (zoals in bijna alle gevallen in de horeca). En vaak ook slordig geknoopt, nooit meer losgehaald en zwaar in de knel getrokken.
Zonde.
Wel prachtig om te zien dat je mijn frustratie in een bericht en het taalgebruik weet te benutten om even een tikje proberen uit te delen
Heerlijk.
een stropdas is helemaal fout in de horeca hoor. Hangt zomaar overal in. Vandaar dat een strikje beter isquote:Op maandag 27 juli 2015 23:04 schreef pietbier het volgende:
Nogmaals, je hoeft niemand rond te commanderen. Dat is wel het allerlaatste dat ik zal doen.
Maar als de bediende zich ook dienstbaar opstelt, en zijn best doet om je te verwennen, dan is dat toch niet teveel gevraagd? Daar betaal je immers voor.
Enneh, die four-in-hand...
Dat is een heel simpele knoop die prima toepasbaar is bij een dikke stropdas, maar erg goedkoop staat bij een wat dunnere, goedkope stropdas (zoals in bijna alle gevallen in de horeca). En vaak ook slordig geknoopt, nooit meer losgehaald en zwaar in de knel getrokken.
Zonde.
Wel prachtig om te zien dat je mijn frustratie in een bericht en het taalgebruik weet te benutten om even een tikje proberen uit te delen
Heerlijk.
52?quote:
of met dasspeld. Maar dat vind ik ook foutquote:
En een giletje dan?quote:Op dinsdag 28 juli 2015 00:20 schreef Ole het volgende:
[..]
een stropdas is helemaal fout in de horeca hoor. Hangt zomaar overal in. Vandaar dat een strikje beter is
toevallig zit ik nu in een tent waar de barmannen een gillet aan hebben. Alleen drank hier. Maar dat kan inderdaad prima. Zal proberen foto te plaatsenquote:
Ik bedoelde "studenten die niks om hun vak geven" dan ook heel bewust als een geheel. Er zijn veel studenten die met passie en hart in de horeca werken. Enkele daarvan mag ik mijn collega noemen.quote:Op maandag 27 juli 2015 09:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hier in Groningen heb je heel veel studenten in de bediening, in restaurants tot pak hem beet 50 euro is dat heel normaal. Ik heb daar geen problemen mee, zolang ze hun rol maar verstaan en beseffen dat ze het vak niet verstaan. Als ze goed het oog erin hebben, een gastvriendelijke houding hebben en niet doen alsof ze wel het hele vak beheersen is er niets aan de hand.
Ik weet niet waar je woont, maar dit kom ik nooit tegen.quote:Op maandag 27 juli 2015 03:09 schreef pietbier het volgende:
Etiquette, dat gaat hetzelfde lot tegemoet als normen en waarden.
Verslonsd en vergane glorie.
En dat allemaal doordat de jeugd zich als een stel arrogante debieltjes opstelt omdat ze denken alles te weten en te bepalen. En niemand zegt er meer wat van omdat we te druk zijn met ons "sociale netwerk" op internet. Hiërarchie bestaat niet meer. Vroeger had je respect voor oudere mensen, die sprak je met u aan. Tegenwoordig is iedereen maar "je" en "jij" en krijg je een grote bek als je ergens iets van zegt.
(Tegen een jochie van net 20 in de supermarkt) "Pardon meneer, zou ik er even langs mogen?"
Hij: "Loop effe om gozer, we zijn aan het praten man".
*ROS-RAM-RINKEL* en ik ben erlangs. En dan 1 woeste blik die kant op en je hebt 2 bange jochies. Alsof je in de rimboe als opperaap je tanden moet laten zien en op je borst moet roffelen om respect te krijgen.
En zo gaat 't helaas overal. Alsof de evolutie is omgekeerd. Jongeren die zich steeds dommer gedragen, praten alsof ze halve marokkaantjes zijn die amper Nederlands kunnen, en dat moet dan stoer zijn. Of nog erger, die straattaal van ze....
"Ey swa, zit ik in me osso te tjappen, komt de popo me halen"
Zat ik een beetje in de buurt met 52?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |