grootste nadeel het gewicht...quote:Op vrijdag 3 juli 2015 23:25 schreef Tengano het volgende:
PS: gietijzer is onverslijtbaar en heeft charme waar geen enkele pan tegen op kan. Mmmmm
Als je moeite hebt met gietijzer, zou ik de koperen pannen laten voor wat ze zijn. Koper heeft aan de binnenkant een laag rvs en dat is nukkiger met bakken dan gietijzer.quote:Op zaterdag 4 juli 2015 09:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben niet zo heel tevreden over mijn keramische pannen. Als ik er een beetje boter/olie in doe dan gaat dat alleen in 1 klein plasje bij elkaar op 1 plek zitten. Verder vind ik het niet mooi bakken en bakken dingen gewoon snel aan.
Mijn gietijzeren pan bakt altijd aan, ook nadat ik hem op aanwijzingen online behandeld had met schuurspons en olie. Loeizwaar. Wel een stoer ding in mijn keuken, maar ik gebruik hem niet meer.
Waar ik het meest tevreden over ben zijn mijn tefal anti-aanbakpannen, maar die wilde ik juist weg doenIk zou wel graag koperen pannen hebben, maar ik heb de loterij nog niet gewonnen.
Ik ben denk ik gewoon slecht met pannen
een gezonde panquote:Op dinsdag 7 juli 2015 10:35 schreef Loekie1 het volgende:
Heeft iemand ervaring met de Greenpan?
http://www.voedselrevolut(...)e-koekenpan-reviews/
De enige claim/onderzoek dat die keramische laag gezonder zou zijn komt van de fabrikant van dat spul zelf. Ik heb nog geen onafhankelijk onderzoek gezien.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 21:26 schreef Deshain het volgende:
[..]
een gezonde pan
Keramische pannen zijn gewoon ruk, siert. Lijkt leuk in het begin maar voor hetzelfde geld heb je een stalen pan waar je 30 jaar mee doet.
Ik heb zo eentje een tijdje terug gekocht bij Blokker, ben er wel blij mee, niets bakt aan. Had trouwens geen idee van de achtergrond (dat milieugedoe) etc. hij was gewoon in de aanbiedingquote:Op dinsdag 7 juli 2015 10:35 schreef Loekie1 het volgende:
Heeft iemand ervaring met de Greenpan?
http://www.voedselrevolut(...)e-koekenpan-reviews/
Geen enkele fabrikant gebruikt nog PFOA, wat trouwens geen grondstof maar een hulpstof is. PFOA is een etszuur dat werd gebruikt om het aluminium van de pan geschikt te maken dat de teflon eraan kan hechten. Daar zijn tegenwoordig andere methodes voor.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 10:32 schreef Loekie1 het volgende:
Teflon is sinds 2015 verboden, lees ik, althans een stofje in Teflon.
Wat is Teflon?
Veel pannen bevatten een anti-aanbaklaag, deze laag wordt in de volksmond ook wel Teflon genoemd. DuPont heeft ‘Teflon’ uitgevonden, dit is eigenlijk een merknaam voor PTFE (PolyTetraFluorEthyleen). In de Teflon-pannen zit een stof, namelijk PFOA, deze stof wordt vanaf 2015 verboden. PFOA is een soort bindmiddel om de PTFE te hechten aan de pan.
http://www.gezondheidscen(...)aag-in-pannen-giftig
Overigens gebruikt Tefal geen PFOA, lees ik op hun site.
Optie 1: Goede kwaliteit Teflon-pannen kopen. Niet laten verbranden. Niet in krassen. Niet inelkaar stapelen (zonder iets ertussen) Over 10-15 jaar de pannen vervangen omdat ze versleten zijn.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:47 schreef Geralt het volgende:
Weer een koekenpannentopic. Ik had er laatst ook een gemaakt. Omdat ik debiel wordt van pannen die na een half jaar tot een jaar gewoon compleet naar de kloten zijn.
En toen heb ik pannen gekocht van een onbekend merk wat goed zouden zijn volgens diverse weblogs van vrouwen. Nou die hebben er dus ook gewoon geen ene klote verstand van blijkt, want die pannen zijn ook alweer verweg naar de tering
Dus nog steeds geen goeie koekenpan hier. En zo een van plaatstaal zie ik an sich wel zitten, maar ik heb weinig zin om pannen telkens in te moeten vetten of weet ik veel wat. Ik wil gewoon bakken, die kutpan afwassen en in de kast flikkeren. En dat kan klaarblijkelijk dus niet
Nee, we stoppen een van de vijf most dangerous chemicals in Teflon potten omdat teflon zelfs daar niet mee reageert.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:49 schreef Geralt het volgende:
Toch raar dat we klaarblijkelijk een van de 5 of the World's Most Dangerous Chemicals gebruiken in iets waar we eten in klaar maken.
Die teflon gaat bij mij altijd stuk. Omdat er met ijzer in gerost wordt en omdat ze te heet gestookt worden en omdat mijn vriendin zegt wat een flauwekul, die pan moet toch heet worden.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:52 schreef Fixers het volgende:
[..]
Optie 1: Goede kwaliteit Teflon-pannen kopen. Niet laten verbranden. Niet in krassen. Niet inelkaar stapelen (zonder iets ertussen) Over 10-15 jaar de pannen vervangen omdat ze versleten zijn.
Optie 2: Koop roestvaststalen pannen. Ontwikkel geduld bij het koken. Zet je koekenpannen in je testament.
Optie 3: thuisbezorgd.nlquote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:57 schreef Geralt het volgende:
[..]
Die teflon gaat bij mij altijd stuk. Omdat er met ijzer in gerost wordt en omdat ze te heet gestookt worden en omdat mijn vriendin zegt wat een flauwekul, die pan moet toch heet worden.
Of leer gewoon koken, zoek een cursus in de buurt ga daarheen samen met je vriendin. Ik snap die obsessie niet die mensen hebben met het hellevuur zelf willen overtreffen in de keuken.quote:Dus die zijn binnen het jaar altijd stuk. Keramisch ook; zelfde verhaal.
RVS heb ik nog nooit mee gebakken, maar om de een of andere reden denk ik dat daar alles heel erg in plakt ofzo.
Die 1 jaar is dus vrij simpel op te rekken naar 2-3. Als dat je al teveel moeite is zou ik niet eens aan iets anders beginnen. Gietijzer en plaatstaal hebben ook nogal een gebruiksaanwijzing. 10-15 jaar voor teflon lijkt me onhaalbaar tenzij je er alleen af en toe een ei in bakt. Vaak zie je wel dat ze in sets van 3 komen, als je die alle drie evenveel gebruikt verdriedubbel je dus de levensduur vergeleken met 1 pan.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 22:57 schreef Geralt het volgende:
[..]
Die teflon gaat bij mij altijd stuk. Omdat er met ijzer in gerost wordt en omdat ze te heet gestookt worden en omdat mijn vriendin zegt wat een flauwekul, die pan moet toch heet worden.
Dus die zijn binnen het jaar altijd stuk. Keramisch ook; zelfde verhaal.
RVS heb ik nog nooit mee gebakken, maar om de een of andere reden denk ik dat daar alles heel erg in plakt ofzo.
Jij verhit een pan, als je daarbij hulp nodig hebt kun je misschien denken aan begeleid wonen in plaats van een fornuisbegrenzing.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 23:28 schreef Geralt het volgende:
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.
Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken?
Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.
Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
quote:Op dinsdag 7 juli 2015 23:30 schreef technofreak86 het volgende:
[..]
Jij verhit een pan, als je daarbij hulp nodig hebt kun je misschien denken aan begeleid wonen in plaats van een fornuisbegrenzing.
Gietijzer en plaatstaal kunnen wel tegen hoge tempquote:Op dinsdag 7 juli 2015 23:28 schreef Geralt het volgende:
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.
Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken?
Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.
Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
Dan is je pan dus veel te heet:quote:Op woensdag 8 juli 2015 06:49 schreef Loekie1 het volgende:
Misschien wordt het te heet als het te veel gaat walmen? Dat wil je sowieso niet in de keuken.
Leren omgaan met je spullen en ontwikkel geduld. Je rijdt met je auto toch ook niet plankgas weg op een koude motor? Pannen vinden dat ook niet leuk. En net zoals met je auto je harder kan dan de maximum snelheid, kan je kookplaat ook heter dan nodig ik. Rustig opwarmen op een matig vuurtje en leer de warmte inschatten. Het Leidenfrosteffect is daar handig bij: water begint net onder de 200 graden druppels te vormen als ze in een hete pan vallen.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 23:28 schreef Geralt het volgende:
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.
Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken?
Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.
Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
Een echte kok spuugt altijd even in de pan om te checken of ie heet (genoeg) isquote:Op woensdag 8 juli 2015 07:31 schreef Fixers het volgende:
[..]
Leren omgaan met je spullen en ontwikkel geduld. Je rijdt met je auto toch ook niet plankgas weg op een koude motor? Pannen vinden dat ook niet leuk. En net zoals met je auto je harder kan dan de maximum snelheid, kan je kookplaat ook heter dan nodig ik. Rustig opwarmen op een matig vuurtje en leer de warmte inschatten. Het Leidenfrosteffect is daar handig bij: water begint net onder de 200 graden druppels te vormen als ze in een hete pan vallen.
Moet je natuurlijk niet je pan opzetten en vergeten. Want dan kan je 'm alsnog te heet laat worden.
Dan moet jij misschien wat meer leren over koken.quote:Op dinsdag 7 juli 2015 23:01 schreef Fixers het volgende:
Of leer gewoon koken, zoek een cursus in de buurt ga daarheen samen met je vriendin. Ik snap die obsessie niet die mensen hebben met het hellevuur zelf willen overtreffen in de keuken.
Ik weet een heleboel over koken. OK heb ook gewoon geleerd om met het pannen te werken. Maar nooit dat ik mijn pannen moest opstoken tot temperaturen waar Satan zelf het warm van krijgt.quote:Op woensdag 8 juli 2015 10:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dan moet jij misschien wat meer leren over koken.
En waarom denk je dat professionele koks geen tefalpannetjes op het vagevuur zetten maar hittebestendige pannen op een hele grote vlam?quote:Op woensdag 8 juli 2015 10:45 schreef Fixers het volgende:
[..]
Ik weet een heleboel over koken. OK heb ook gewoon geleerd om met het pannen te werken. Maar nooit dat ik mijn pannen moest opstoken tot temperaturen als de achtste cirkel van de hel.
Het zijn de achterlijken die geen andere keuze hebben dan maar met hun tijd mee te gaan.quote:Op woensdag 8 juli 2015 10:52 schreef RobinOok het volgende:
Omdat ze achterlijk zijn en niet met hun tijd meegaan.
Nee joh, een pan hoog opstoken kan iedereen.quote:Op woensdag 8 juli 2015 11:11 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het zijn de achterlijken die geen andere keuze hebben dan maar met hun tijd mee te gaan.
Als je zelf nadenkt hoef je helemaal nergens met mee te gaan. Als je altijd met je tijd meegaat zit je ook met al die nieuwlichterij die over 10 jaar alweer achterhaald is wegens ondoordachte vernieuwingsdrang zonder intrinsiek voordeel.quote:Op woensdag 8 juli 2015 13:05 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee joh, een pan hoog opstoken kan iedereen.
Zo kregen ze het meestal aangeleerd op school.
Je zult wel moeten ook, als je alleen maar aanbakpannen hebt.
Maar bij de tijd is het niet.
Dat klopt, goed koks bakken zelfs helemaal niks de tyfus. Maar sommige dingen worden nou eenmaal lekkerder bij temperaturen waarbij de teflon verdampt.quote:Ik geef je op een briefje dat de goede professionele koks niet alles de tyfus bakken.
Omdat de professionele koks die jij kent lompe horken en hooligans zijn zonder gevoel voor finesse of subtiliteit? Het is wat RobinOok zegt: Goede koks kennen het verschil tussen warm, heet en vagevuur.quote:Op woensdag 8 juli 2015 10:51 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
En waarom denk je dat professionele koks geen tefalpannetjes op het vagevuur zetten maar hittebestendige pannen op een hele grote vlam?
Ik wist niet dat finesse en subtiliteit hetzelfde was als laffe gematigheid, en nog precies samenvalt met lekker licht en makkelijk af te wassen ook.quote:Op woensdag 8 juli 2015 13:23 schreef Fixers het volgende:
[..]
Omdat de professionele koks die jij kent lompe horken en hooligans zijn zonder gevoel voor finesse of subtiliteit? Het is wat RobinOok zegt: Goede koks kennen het verschil tussen warm, heet en vagevuur.
Wat is er in vredesnaam mis met een beetje gemak? Of ga jij met je zeis het veld om tarwe te oogsten, ga je de oogst te lijf met een dorsvlegel om vervolgens tussen twee stenen de korrels te verpulveren zodat je brood kan bakken?quote:Op woensdag 8 juli 2015 13:27 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik wist niet dat finesse en subtiliteit hetzelfde was als laffe gematigheid, en nog precies samenvalt met lekker licht en makkelijk af te wassen ook.
Nah, dat is dus maar de vraag.quote:Op woensdag 8 juli 2015 13:18 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar sommige dingen worden nou eenmaal lekkerder bij temperaturen waarbij de teflon verdampt.
Niets, maar jij deed het voorkomen als een goede professionele kok uit overwegingen van finesse en subtiliteit kiest voor lagere temperaturen, waar een teflonpan wel tegen kan.quote:Op woensdag 8 juli 2015 13:39 schreef Fixers het volgende:
[..]
Wat is er in vredesnaam mis met een beetje gemak? Of ga jij met je zeis het veld om tarwe te oogsten, ga je de oogst te lijf met een dorsvlegel om vervolgens tussen twee stenen de korrels te verpulveren zodat je brood kan bakken?
Dat was mijn punt...quote:Anti-aanbakpannen hebben hun plek in de keuken, voor tere gevoelige producten die je op een matige temperatuur bereidt. Netzoals pannen zonder anti-aanbaklagen dat hebben voor producten die op hoge temperaturen worden bereidt. Kiezen om alleen maar mét of alleen maar zonder anti-aanbaklagen of een mix te werken in een persoonlijke.
Het idee dat eieren gezond zijn is ook achterhaald...geweest. Er is zoveel onzin, en er is ook nieuwe onzin, naast nieuwe zin.quote:Op woensdag 8 juli 2015 14:00 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nah, dat is dus maar de vraag.
Ik denk dus echt dat dat idee compleet achterhaald is.
Net als het idee dat je niet vooraf moet zouten.
Dat klopt, en aangezien de vraag ging om een koekenpan, is de vraag of je er ook heet in kan bakken relevant en leek het me handig om aan te geven dat teflon daar ongeschikt voor is, itt de anti-aanbaklaag die je in een stalen pan laat vormen.quote:Hoe dan ook, als je een teflonpan hebt en je stookt 'm evengoed keihard de typhus en gaat dan klagen dat de pan kapot gaat, dan ben je goed dom.
Volgens mij rood vlees (rund) om snel dicht te schroeien en daarna te garen met een lagere temperatuur.quote:Op woensdag 8 juli 2015 20:40 schreef Loekie1 het volgende:
Wat is een product wat je op heel hoge temperatuur moet bakken?
Diezelfde temperatuur is dus niet nodig, omdat je vlees niet vastplakt.quote:Op woensdag 8 juli 2015 22:06 schreef Tengano het volgende:
[..]
Als je diezelfde temperatuur met tefal wilt creėren verziek je dus je pan
Dichtschroeien is een fabeltje. Het enige wat je doet is een maillard reactie teweeg brengen waarbij suikers in het eten karameliseren waardoor er een korstje ontstaat. Een Maillaird krijg je al opgang tussen de 140 en 160 graden celsius.quote:Op woensdag 8 juli 2015 22:06 schreef Tengano het volgende:
[..]
Volgens mij rood vlees (rund) om snel dicht te schroeien en daarna te garen met een lagere temperatuur.
Ik bak mijn biefstukjes in mijn plaatstalen, roestvaststalen en gietijzeren pannen op dezelfde temperatuur, eentje die waar teflon prima tegenkan. Alleen in die eerst genoemde twee moet je het vlees zolang met rust laten tot er genoeg garing aan de buitenkant is dat het loskomt van de pan.quote:Bij RVS moet je dan even wachten. Het bakt bij zo'n hoge temperatuur eerst aan de bodem vast en komt daarna vanzelf los. Moet je dus niet aan morrelenmaar zo zijn gang laten gaan.
Als je diezelfde temperatuur met tefal wilt creėren verziek je dus je panen bovendien zijn die tefaldampen die dan vrijkomen (walm) zelfs giftig vond ik laatst op internet.
PTFE is er voor het gemak. Ik gebruik het voor mijn eitjes, mijn snel opwarmen van een prakje stamppot van de vorige dag, of als ik even geen geduld heb of niet scherp meer ben.quote:Tefal heeft voor dit soort producten trouwens ook geen meerwaarde; Tefal is eigenlijk toepasselijker voor eiwitrijke producten zoals bijvoorbeeld vis die je in een tefalpan wel mooi 'heel' kunt houden.
Pannen.....![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het is over het algemeen niet zo gebruikelijk dat grote concerns hun eigen producten gaan diskwalificeren en uitlatingen doen dat hun producten schadelijk voor de gezondheid zijn. Dat is commercieel nogal onhandig en alles behalve winstgevend![]()
Eet smakelijkeen ieder die nog steeds met Tefal wil bakken en wokken
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
quote:Op donderdag 9 juli 2015 10:47 schreef Tengano het volgende:
Citaat uit een artikel van "EET GOED Voel je Goed" :
Voledige tekst is terug te vinden op
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/gooi-weg-die-teflon-pannen/Veel insinueringen met vage bronnen. De hele site is opgezet door een vrouw die een geen fatsoenlijke achtergrond in de betreffende richting heeft en zo te zien mee doet met alle gezondheidshypes. Ach, er zijn helaas ook mensen die dit soort meuk geloven...SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het is over het algemeen niet zo gebruikelijk dat grote concerns hun eigen producten gaan diskwalificeren en uitlatingen doen dat hun producten schadelijk voor de gezondheid zijn. Dat is commercieel nogal onhandig en alles behalve winstgevend![]()
Eet smakelijkeen ieder die nog steeds met Tefal wil bakken en wokken
Van dezelfde gestoorde gekken die roepen dat je doodgaat van vetsin of dat Bush de Twin Towers heeft opgeblazen of dat er marsmannetjes in 1956 zijn geland maar dat dat in de doofpot is gestopt.quote:Op donderdag 9 juli 2015 11:45 schreef Tengano het volgende:
Als het allemaal zo'n bullshit zou zijn dat tefal ongezond is waar komen al die verhalen dan vandaan![]()
Interessante redenering....quote:Op donderdag 9 juli 2015 11:58 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Draai het nou gewoon eens om. Als teflon echt zo enorm gevaarlijk was, waarom zijn we dan nog niet allemaal dood?
Nee, honden kunnen gewoon niet tegen chocolade. Dat is wat anders dan dat een voor kanariepietjes dodelijke dosis teflondamp voor mensen niet meteen dodelijk is. Dat die teflondamp voor mensen niet giftig is moet nog blijken.quote:Op woensdag 8 juli 2015 22:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Diezelfde temperatuur is dus niet nodig, omdat je vlees niet vastplakt.
Je kunt gewoon met beschaafde, beheerste temperaturen bakken.
Beter voor je vlees, beter voor je olie of boter, minder kans op kankerverwekkende stoffen die worden gevormd als je olie of boter te heet wordt.
En als je dus toch zo dom bent om je tefalpan te oververhitten is die damp alleen giftig voor kanaries. Niet voor mensen. Zoals chocola giftig is voor honden en niet voor mensen.
In mijn wereld is het precies hetzelfde, want in mijn wereld is allang gebleken dat teflondampen niet giftig zijn voor mensen. Ik weet niet waar jij leeft, maar waar ik vandaan kom is dat allemaal allang getest en bewezen. En niet alleen door "de" fabrikant van teflon. Wie dat ook zou moge zijn.quote:Op donderdag 9 juli 2015 12:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, honden kunnen gewoon niet tegen chocolade. Dat is wat anders dan dat een voor kanariepietjes dodelijke dosis teflondamp voor mensen niet meteen dodelijk is. Dat die teflondamp voor mensen niet giftig is moet nog blijken.
Welke bakvetten dan? De meest gangbare uit dit lijstje hebben een Rookpunt binnen de marges van PTFE (250 graden). En ik heb altijd geleerd om mijn bakvetten niet te laten verbranden. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rookpuntquote:Op donderdag 9 juli 2015 12:31 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Nee, honden kunnen gewoon niet tegen chocolade. Dat is wat anders dan dat een voor kanariepietjes dodelijke dosis teflondamp voor mensen niet meteen dodelijk is. Dat die teflondamp voor mensen niet giftig is moet nog blijken.
Maar het belangrijkste is dat teflon gewoon niet geschikt is om op temperaturen te bakken die aan de bovenkant zitten van wat de hetere bakvetten kunnen hebben. Of je dat wil is een tweede, sommige mensen vinden het ook prima om een pizza op 250 graden te bakken.
Wil je met me trouwen?quote:Op donderdag 9 juli 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
Kijk, dat olie kankerverwekkend wordt bij verhitting boven het rookpunt en dat olijfolie dus compleet ongeschikt is om in te bakken, dat is al lang geleden aangetoond en dat boeit helemaal niemand. Alle kookprogramma's en kookboeken blijven gezellig in olijfolie bakken. En daar valt niemand over. Maar oh oh oh, die teflonlaag, het valt niet aan te tonen, maar het is leeeeeeeeevensgevaarlijk.
Ik weet niet of het gevaarlijk is en hoe gevaarlijk het is. Het lijkt mij alleen dat als een pan bij hoge temperaturen dampen loslaat waarvan de vogels dood uit de lucht vallen deze niet geschikt is voor die temperaturen. Of dat nou is vanwege het eigen gezondheidsrisico of vanwege de slijtage aan die pan doet er niet eens zoveel toe.quote:Op donderdag 9 juli 2015 15:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In mijn wereld is het precies hetzelfde, want in mijn wereld is allang gebleken dat teflondampen niet giftig zijn voor mensen. Ik weet niet waar jij leeft, maar waar ik vandaan kom is dat allemaal allang getest en bewezen. En niet alleen door "de" fabrikant van teflon. Wie dat ook zou moge zijn.
Waarom, als het zo ontzettend giftig en gevaarlijk is zou dat niet gewoon door normale wetenschappers aangetoond kunnen worden dan? Waarom zijn het altijd aluhoedjesdebielen die zoiets roepen? Die pannen worden al sinds 1949 gebruikt, iedereen vreet jaarlijks tonnen aan afgesleten teflonlaag uit koekenpannen, maar men kan nog steeds niet aantonen dat het leeeeevensgevaarlijk is?
Yeah, sure.
Van het zelfde laken een pak, een product wordt aangeprezen voor toepassingen waar het niet geschikt voor is.quote:Op donderdag 9 juli 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
Kijk, dat olie kankerverwekkend wordt bij verhitting boven het rookpunt en dat olijfolie dus compleet ongeschikt is om in te bakken, dat is al lang geleden aangetoond en dat boeit helemaal niemand. Alle kookprogramma's en kookboeken blijven gezellig in olijfolie bakken. En daar valt niemand over. Maar oh oh oh, die teflonlaag, het valt niet aan te tonen, maar het is leeeeeeeeevensgevaarlijk.
Ik gebruik vaak ghee, maar de pan wordt sowieso heter dan het bakvet.quote:Op donderdag 9 juli 2015 15:46 schreef Fixers het volgende:
[..]
Welke bakvetten dan? De meest gangbare uit dit lijstje hebben een Rookpunt binnen de marges van PTFE (250 graden). En ik heb altijd geleerd om mijn bakvetten niet te laten verbranden. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rookpunt
Of bak jij je biefstukjes in avocado-olie?
Gooi jij dan je plaatstalen pannen eruit?quote:
Waarom zou hij dat doen dan?quote:Op donderdag 9 juli 2015 17:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Gooi jij dan je plaatstalen pannen eruit?
Ik dacht dat je het iets voor achterlijke mensen vond die niet 'met hun tijd meegaan'/blind achter elk nieuwlichterij aanhollen.quote:Op donderdag 9 juli 2015 22:42 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waarom zou hij dat doen dan?
Ik heb niks tegen aanbakpannen hoor. Net als Fixers.
Ik vraag me af hoe idioot dat is als producenten bijvoorbeeld teflon woks verkopen. Ik vind het niet zo duidelijk dat ze niet geschikt zijn voor hoog vuur.quote:Ik heb alleen iets tegen idioten die hun teflonpannen te heet stoken en dan klagen dat ie kapot gaat.
Of idioten die zo'n stukje van tefal schrijven of geloven. "Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiėnten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed." Dat is net zoiets als dat bij TellSell iemand in een witte jas komt opdraven, als de dokter het zegt is het goed. Je kunt van alles onderzoeken, maar je kunt ook van alles niet onderzoeken.quote:Of erger, mongolen die denken dat je er tumoren van krijgt, met als argument dat de wetenschap ooit dacht dat de aarde plat was en er dus nu ook best naast kan zitten, of zoiets.
Welnee, alleen professionele chefs die nooit een tefalpan op het vuur zetten. Want dat was de vraag. Waarom die mensen bestaan. Nou, daarom.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 11:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik dacht dat je het iets voor achterlijke mensen vond die niet 'met hun tijd meegaan'/blind achter elk nieuwlichterij aanhollen.
Serieus, jij denkt dat dat gelogen is?quote:Op vrijdag 10 juli 2015 11:49 schreef Weltschmerz het volgende:
Of idioten die zo'n stukje van tefal schrijven of geloven. "Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiėnten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed." Dat is net zoiets als dat bij TellSell iemand in een witte jas komt opdraven, als de dokter het zegt is het goed. Je kunt van alles onderzoeken, maar je kunt ook van alles niet onderzoeken.
Nee, ik weet dat het niks zegt dat het voor medisch gereedschap wordt gebruikt. Dat is net zoiets als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan. Maar mensen trappen daarin zoals ze in een doktersjas trappen bij TellSell. Het is in feite het weerleggen van een hypothese die niemand geponeerd heeft en die totaal irrelevant is.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 12:20 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Serieus, jij denkt dat dat gelogen is?![]()
En dat Tefal daarmee weg komt?![]()
Nee, dat is helemaal niet als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan. En het is helemaal niet als in TellSell trappen omdat daar iemand een doktersjas aan heeft.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 12:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is net zoiets als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan.
De logica waar wat aan schort is dat gebruik in medisch gereedschap zou betekenen dat het veilig is om dat materiaal sterk te verhitten. Dan kun jij hier lekker je eigen keukenwaarheden universeel verklaren zoals je wel vaker met de nodige agressie doet, erg slim komt het niet over.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 14:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, dat is helemaal niet als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan. En het is helemaal niet als in TellSell trappen omdat daar iemand een doktersjas aan heeft.
Er schort iets aan jouw logica.Ik ben er klaar mee.
Geloof lekker wat je wilt. Maar ik neem je niet meer serieus.
quote:Wanneer deeltjes worden ingeslikt, is dat absoluut onschadelijk voor het lichaam. Net als bij alle vezels het geval is, wordt de stof niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd. Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiėnten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
"Het materiaal is zelfs zo veilig voor de gezondheid dat.... " Dat is dus de onzin waar jij kennelijk maar wat graag intrapt omdat je het fijne pannen vindt. Dat het veilig is bij een heel andere toepassing zegt natuurlijk niks over de veiligheid bij de toepassing waarvoor die gebruikt gaat worden.quote:Op vrijdag 10 juli 2015 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Man, man, man, man, man. Dat was ook niet het punt dat gemaakt werd he?
Het wordt niet aangehaald om te bewijzen dat dampen van achterlijke gebruikers die hun pan achterlijk hoog opstoken onschadelijk is. Het wordt aan gehaald om te bewijzen dat het opeten van losbladderende deeltjes onschadelijk is.
[..]
Wat kost zoiets? Als hij lang mee gaat is het de investering wel waard denk ik. Maar hoe zit het met het handvat. Wat is dat voor materiaal? Zit dat gelast aan de pan?quote:Op maandag 13 juli 2015 21:00 schreef Fer het volgende:
[ afbeelding ]
Uit ellende na een falende greenpan, dit ding maar gekocht. RVS heeft betere anti-aanbak eigenschappen dan keramiek. Het kan in de vaatwasser en niet bang voor een schuursponsje.
Kostte wat, maar hopelijk gaat ie de rest van mijn leven mee. Mijn Demeyere wok is ieder geval nog als nieuw na alle jaren. Die is zeker wel 1000x de vaatwasser in geweest, met schuurspons bewerkt, superverhit....
Dat van die kankerverwekkende dampen is echt een beetje een non issue. Een beetje keuken heeft tegenwoordig wel een afzuigkap. Dus dan krijg je alleen een beetje dodelijke damp binnen als de stroom uitvalt. En zo vaak gebeurd dat niet.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 13:54 schreef RoofingBurner het volgende:
Wij hebben ook 3 RVS pannen van Demeyere. Nooit meer anders, wel wennen in het begin. Maar je kunt er in snijden, schuursponzen enz en ze blijven goed. Volgens mij krijg je 30 jaar garantie bij aanschaf. En het belangrijkste, je weet zeker dat je geen kankerverwekkende ellende binnenkrijgt. Wat wel het geval is met teflon én met 'keramisch' wat ook gewoon een soort teflon coating is.
Ik klaag dat we godverdomme mensen op de maan kunnen zetten, foto's van pluto kunnen maken, harttransplantaties uit kunnen voeren en weet ik wat al dies meer zij, maar dat we klaarblijkelijk niet in staat zijn om een koekenpan te maken die en niet aanbakt en gewoon heet kan worden zonder meteen stuk te gaan.quote:Op donderdag 9 juli 2015 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb alleen iets tegen idioten die hun teflonpannen te heet stoken en dan klagen dat ie kapot gaat.
Ongetwijfeld een domme vraag, maar wordt dat handvat dan niet gruwelijk heet als de pan op het vuur staat?quote:Op vrijdag 17 juli 2015 13:49 schreef kipje123 het volgende:
Handvat is ook RVS en zit idd gelast (geen klinknagels), hele pan kan in de oven desgewenst
Waar staat dat ik het heb over dampen? Moet je eens na een paar jaar kijken als je in de pan hebt lopen roeren met metalen voorwerpen. En zeg niet dat dat niet gaat gebeuren, soms staat iemand anders in je pan te roeren. Kinderen, oma's enz. Allemaal beschadigingen en dat loop je gewoon op te eten.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 15:40 schreef borbit het volgende:
[..]
Dat van die kankerverwekkende dampen is echt een beetje een non issue. Een beetje keuken heeft tegenwoordig wel een afzuigkap. Dus dan krijg je alleen een beetje dodelijke damp binnen als de stroom uitvalt. En zo vaak gebeurd dat niet.
Je moet natuurlijk wel zorgen dat je niet met je hoofd tussen de pan en de afzuigkap komt. Dan is er niks aan de hand.
Laat je mensen die er niet mee om kunnen gaan ook aan je gitaren, auto, modeltreinen, boeken of andere dure zaken zitten? Met mijn pannen dien je fatsoenlijk om te gaan, als je dat niet kan heb je ook niets te zoeken in mijn keuken. Mijn pannen zijn gebruiksvoorwerpen, maar dat betekent niet dat ik ze aan een stel hooligans overlaat.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 23:17 schreef RoofingBurner het volgende:
[..]
Waar staat dat ik het heb over dampen? Moet je eens na een paar jaar kijken als je in de pan hebt lopen roeren met metalen voorwerpen. En zeg niet dat dat niet gaat gebeuren, soms staat iemand anders in je pan te roeren. Kinderen, oma's enz. Allemaal beschadigingen en dat loop je gewoon op te eten.
Die pannen bestaan al heel lang, zijn van ingewerkt plaatstaalquote:Op vrijdag 17 juli 2015 17:53 schreef Geralt het volgende:
[..]
Ik klaag dat we godverdomme mensen op de maan kunnen zetten, foto's van pluto kunnen maken, harttransplantaties uit kunnen voeren en weet ik wat al dies meer zij, maar dat we klaarblijkelijk niet in staat zijn om een koekenpan te maken die en niet aanbakt en gewoon heet kan worden zonder meteen stuk te gaan.
Dat slaat toch nergens op!?
Daar klaag ik over.
Die hebben ook een "gebruiksaanwijzing", die gaat hij dus ook mishandelen.quote:Op zaterdag 18 juli 2015 08:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die pannen bestaan al heel lang, zijn van ingewerkt plaatstaal
Apart. Ik val op vrouwen die iets ouder zijn als mij. Maar kennelijk val jij op bejaarden en/ of kleine kinderen. Maakt niet uit iedereen moet doen waar die zich fijn bij voelt. Maar ik heb dus niet het probleem dat er kleine kinderen/ bejaarden mijn pannen kapot maken. Dus zolang ik de dodelijke dampen niet in adem ben ik wel oké denk ik.quote:Op vrijdag 17 juli 2015 23:17 schreef RoofingBurner het volgende:
[..]
Waar staat dat ik het heb over dampen? Moet je eens na een paar jaar kijken als je in de pan hebt lopen roeren met metalen voorwerpen. En zeg niet dat dat niet gaat gebeuren, soms staat iemand anders in je pan te roeren. Kinderen, oma's enz. Allemaal beschadigingen en dat loop je gewoon op te eten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |