abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154168338
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:23 schreef Fixers het volgende:

[..]

Omdat de professionele koks die jij kent lompe horken en hooligans zijn zonder gevoel voor finesse of subtiliteit? Het is wat RobinOok zegt: Goede koks kennen het verschil tussen warm, heet en vagevuur.
Ik wist niet dat finesse en subtiliteit hetzelfde was als laffe gematigheid, en nog precies samenvalt met lekker licht en makkelijk af te wassen ook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154168684
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:27 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik wist niet dat finesse en subtiliteit hetzelfde was als laffe gematigheid, en nog precies samenvalt met lekker licht en makkelijk af te wassen ook.
Wat is er in vredesnaam mis met een beetje gemak? Of ga jij met je zeis het veld om tarwe te oogsten, ga je de oogst te lijf met een dorsvlegel om vervolgens tussen twee stenen de korrels te verpulveren zodat je brood kan bakken?

Anti-aanbakpannen hebben hun plek in de keuken, voor tere gevoelige producten die je op een matige temperatuur bereidt. Netzoals pannen zonder anti-aanbaklagen dat hebben voor producten die op hoge temperaturen worden bereidt. Kiezen om alleen maar mét of alleen maar zonder anti-aanbaklagen of een mix te werken in een persoonlijke.
  woensdag 8 juli 2015 @ 14:00:07 #53
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154169310
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:18 schreef Weltschmerz het volgende:
Maar sommige dingen worden nou eenmaal lekkerder bij temperaturen waarbij de teflon verdampt.
Nah, dat is dus maar de vraag.
Ik denk dus echt dat dat idee compleet achterhaald is.
Net als het idee dat je niet vooraf moet zouten.

Hoe dan ook, als je een teflonpan hebt en je stookt 'm evengoed keihard de typhus en gaat dan klagen dat de pan kapot gaat, dan ben je goed dom.
pi_154169570
Haal tegenwoordig voor 15-20 Euro Tefal 'met rode stip' pannen in de aanbieding bij Lidl of Kaufland en als ze echt niet schoon meer te krijgen zijn flikkeren we ze weg en halen een set nieuwe.

Die 'dure' pannen van 60 euro koken geen snaar beter en gaan weinig langer mee.

Roestvrijstalen pannen zijn makkelijk schoon te houden en gaan lang mee maar vindt het niet fijn bakken.
pi_154169863
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:39 schreef Fixers het volgende:

[..]

Wat is er in vredesnaam mis met een beetje gemak? Of ga jij met je zeis het veld om tarwe te oogsten, ga je de oogst te lijf met een dorsvlegel om vervolgens tussen twee stenen de korrels te verpulveren zodat je brood kan bakken?
Niets, maar jij deed het voorkomen als een goede professionele kok uit overwegingen van finesse en subtiliteit kiest voor lagere temperaturen, waar een teflonpan wel tegen kan.

quote:
Anti-aanbakpannen hebben hun plek in de keuken, voor tere gevoelige producten die je op een matige temperatuur bereidt. Netzoals pannen zonder anti-aanbaklagen dat hebben voor producten die op hoge temperaturen worden bereidt. Kiezen om alleen maar mét of alleen maar zonder anti-aanbaklagen of een mix te werken in een persoonlijke.
Dat was mijn punt...

quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 14:00 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nah, dat is dus maar de vraag.
Ik denk dus echt dat dat idee compleet achterhaald is.
Net als het idee dat je niet vooraf moet zouten.
Het idee dat eieren gezond zijn is ook achterhaald...geweest. Er is zoveel onzin, en er is ook nieuwe onzin, naast nieuwe zin.

quote:
Hoe dan ook, als je een teflonpan hebt en je stookt 'm evengoed keihard de typhus en gaat dan klagen dat de pan kapot gaat, dan ben je goed dom.
Dat klopt, en aangezien de vraag ging om een koekenpan, is de vraag of je er ook heet in kan bakken relevant en leek het me handig om aan te geven dat teflon daar ongeschikt voor is, itt de anti-aanbaklaag die je in een stalen pan laat vormen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154180780
Wat is een product wat je op heel hoge temperatuur moet bakken?
  woensdag 8 juli 2015 @ 22:06:18 #57
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154183539
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 20:40 schreef Loekie1 het volgende:
Wat is een product wat je op heel hoge temperatuur moet bakken?
Volgens mij rood vlees (rund) om snel dicht te schroeien en daarna te garen met een lagere temperatuur.

Bij RVS moet je dan even wachten. Het bakt bij zo'n hoge temperatuur eerst aan de bodem vast en komt daarna vanzelf los. Moet je dus niet aan morrelen :N maar zo zijn gang laten gaan.

Als je diezelfde temperatuur met tefal wilt creëren verziek je dus je pan :( en bovendien zijn die tefaldampen die dan vrijkomen (walm) zelfs giftig vond ik laatst op internet.

Tefal heeft voor dit soort producten trouwens ook geen meerwaarde; Tefal is eigenlijk toepasselijker voor eiwitrijke producten zoals bijvoorbeeld vis die je in een tefalpan wel mooi 'heel' kunt houden.

Pannen..... *O*
  woensdag 8 juli 2015 @ 22:22:40 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154184171
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:06 schreef Tengano het volgende:

[..]

Als je diezelfde temperatuur met tefal wilt creëren verziek je dus je pan
Diezelfde temperatuur is dus niet nodig, omdat je vlees niet vastplakt.
Je kunt gewoon met beschaafde, beheerste temperaturen bakken.
Beter voor je vlees, beter voor je olie of boter, minder kans op kankerverwekkende stoffen die worden gevormd als je olie of boter te heet wordt.

En als je dus toch zo dom bent om je tefalpan te oververhitten is die damp alleen giftig voor kanaries. Niet voor mensen. Zoals chocola giftig is voor honden en niet voor mensen.

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 08-07-2015 22:29:47 ]
pi_154186951
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:06 schreef Tengano het volgende:

[..]

Volgens mij rood vlees (rund) om snel dicht te schroeien en daarna te garen met een lagere temperatuur.
Dichtschroeien is een fabeltje. Het enige wat je doet is een maillard reactie teweeg brengen waarbij suikers in het eten karameliseren waardoor er een korstje ontstaat. Een Maillaird krijg je al opgang tussen de 140 en 160 graden celsius.

quote:
Bij RVS moet je dan even wachten. Het bakt bij zo'n hoge temperatuur eerst aan de bodem vast en komt daarna vanzelf los. Moet je dus niet aan morrelen :N maar zo zijn gang laten gaan.

Als je diezelfde temperatuur met tefal wilt creëren verziek je dus je pan :( en bovendien zijn die tefaldampen die dan vrijkomen (walm) zelfs giftig vond ik laatst op internet.
Ik bak mijn biefstukjes in mijn plaatstalen, roestvaststalen en gietijzeren pannen op dezelfde temperatuur, eentje die waar teflon prima tegenkan. Alleen in die eerst genoemde twee moet je het vlees zolang met rust laten tot er genoeg garing aan de buitenkant is dat het loskomt van de pan.

Ik lees ook al 5 jaar op internet dat 'Brussel' Teflon heeft verboden. Kan ik nergens een wet of beleidsmaatregel of iets ander officieels van teruglezen. Ik vertrouw echter liever op iets beter gefundeerde bronnen, in dit geval mijn kookdocenten en Harold McGee.
quote:
Tefal heeft voor dit soort producten trouwens ook geen meerwaarde; Tefal is eigenlijk toepasselijker voor eiwitrijke producten zoals bijvoorbeeld vis die je in een tefalpan wel mooi 'heel' kunt houden.
Pannen..... *O*
PTFE is er voor het gemak. Ik gebruik het voor mijn eitjes, mijn snel opwarmen van een prakje stamppot van de vorige dag, of als ik even geen geduld heb of niet scherp meer ben.
  donderdag 9 juli 2015 @ 10:47:43 #60
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154193162
Citaat uit een artikel van "EET GOED Voel je Goed" :

Voledige tekst is terug te vinden op
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/gooi-weg-die-teflon-pannen/

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is over het algemeen niet zo gebruikelijk dat grote concerns hun eigen producten gaan diskwalificeren en uitlatingen doen dat hun producten schadelijk voor de gezondheid zijn. Dat is commercieel nogal onhandig en alles behalve winstgevend :')

Eet smakelijk 8)7 een ieder die nog steeds met Tefal wil bakken en wokken :W
pi_154193417
quote:
14s.gif Op donderdag 9 juli 2015 10:47 schreef Tengano het volgende:
Citaat uit een artikel van "EET GOED Voel je Goed" :

Voledige tekst is terug te vinden op
http://www.eetgoedvoeljegoed.nl/gooi-weg-die-teflon-pannen/

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het is over het algemeen niet zo gebruikelijk dat grote concerns hun eigen producten gaan diskwalificeren en uitlatingen doen dat hun producten schadelijk voor de gezondheid zijn. Dat is commercieel nogal onhandig en alles behalve winstgevend :')

Eet smakelijk 8)7 een ieder die nog steeds met Tefal wil bakken en wokken :W
Veel insinueringen met vage bronnen. De hele site is opgezet door een vrouw die een geen fatsoenlijke achtergrond in de betreffende richting heeft en zo te zien mee doet met alle gezondheidshypes. Ach, er zijn helaas ook mensen die dit soort meuk geloven...
  donderdag 9 juli 2015 @ 11:30:05 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154193829
Ik hou niet van censuur, maar godsodeju, sommige bullshit zou toch echt verboden moeten worden om de wereld ingeslingerd te worden. Niet iedereen kan voor zichzelf denken en ik vind het echt schandalig hoe sommige mensen bang gemaakt worden door de grootst mogelijke onzin. :'(
  donderdag 9 juli 2015 @ 11:45:49 #63
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154194132
Als het allemaal zo'n bullshit zou zijn dat tefal ongezond is waar komen al die verhalen dan vandaan :?

Waar de ontkrachtigingen vandaan komen is wel duidelijk die komen in dit gevallen altijd van 'wetenschappelijke onderzoeken' en beweringen van de fabrikant zelf en die 'bewijzen' altijd het tegendeel. Zie ook onderzoeken over het effect van UMTS.

Nogmaals een fabrikant zal zijn eigen produkt nooit diskwalificeren. Dat is als vloeken in de kerk.

Bij het verbruik van autobrandstoffen waarmee je het milieu verziekt, zeg je als concern dan:

Met ons produkt wordt uw motor schoner! ^O^ Wees zuinig op uw motor! :+

En nu ga ik lekker bakken :9
  donderdag 9 juli 2015 @ 11:58:27 #64
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154194388
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 11:45 schreef Tengano het volgende:
Als het allemaal zo'n bullshit zou zijn dat tefal ongezond is waar komen al die verhalen dan vandaan :?
Van dezelfde gestoorde gekken die roepen dat je doodgaat van vetsin of dat Bush de Twin Towers heeft opgeblazen of dat er marsmannetjes in 1956 zijn geland maar dat dat in de doofpot is gestopt.

Draai het nou gewoon eens om. Als teflon echt zo enorm gevaarlijk was, waarom zijn we dan nog niet allemaal dood?
pi_154194495
Sorry, maar dat is evengoed een enorme bullshit redenering
Paar jaar geleden kapitalen uitgegeven bij de verbouwing van de keuken omdat onder het oude fornuis asbest bleek te liggen. Ja, mevrouw, dat werd aanbevolen destijds vanwege de brandwerende eigenschappen.... Met andere woorden; soms worden schadelijke effecten pas na verloop van (langere) tijd duidelijk, ook van producten die eerst door iedereen worden verheerlijkt en aangeprezen.

Ik ben absoluut geen voorstander van hysterie over teflon en bak er zelf ook mijn eitje in, maar dat het niet gevaarlijk zou kunnen zijn omdat we nog niet allemaal dood zijn is gewoon flauweful.
  donderdag 9 juli 2015 @ 12:04:39 #66
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154194541
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 11:58 schreef RobinOok het volgende:

[..]
Draai het nou gewoon eens om. Als teflon echt zo enorm gevaarlijk was, waarom zijn we dan nog niet allemaal dood?
Interessante redenering.... w/ Ik heb zelf ruim 25 jaar gerookt en ook ik leef nog. Dat wil niet zeggen dat roken gezond is en dat het niet slecht voor je longen is hoor.

En trouwens rokers zeggen ook altijd dat roken niet zo heel veel kwaad kan. Dan hoor je zo iemand vaak zeggen dat opa tot zijn 90 ste ook gewoon sigaren rookte. :7 Niks aan de hand joh.

Ontkenning doet het altijd (redelijk) goed om te zorgen dat een probleem niet beklijft.

Ik heb hier nog een (redelijk gedateerd) kookboek waarin het advies wordt gegeven dat als de pan dan op een te hoog vuur stond en het gerecht daarna moest nasudderen je er even een asbestplaatje onder moest zetten voor het beste resultaat :P Tegenwoordig kom je zo'n tekst in geen enkel kookboek meer tegen :?

[ Bericht 18% gewijzigd door Tengano op 09-07-2015 13:00:40 ]
pi_154195313
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 22:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Diezelfde temperatuur is dus niet nodig, omdat je vlees niet vastplakt.
Je kunt gewoon met beschaafde, beheerste temperaturen bakken.
Beter voor je vlees, beter voor je olie of boter, minder kans op kankerverwekkende stoffen die worden gevormd als je olie of boter te heet wordt.

En als je dus toch zo dom bent om je tefalpan te oververhitten is die damp alleen giftig voor kanaries. Niet voor mensen. Zoals chocola giftig is voor honden en niet voor mensen.
Nee, honden kunnen gewoon niet tegen chocolade. Dat is wat anders dan dat een voor kanariepietjes dodelijke dosis teflondamp voor mensen niet meteen dodelijk is. Dat die teflondamp voor mensen niet giftig is moet nog blijken.

Maar het belangrijkste is dat teflon gewoon niet geschikt is om op temperaturen te bakken die aan de bovenkant zitten van wat de hetere bakvetten kunnen hebben. Of je dat wil is een tweede, sommige mensen vinden het ook prima om een pizza op 250 graden te bakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 9 juli 2015 @ 15:23:52 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154198903
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 12:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, honden kunnen gewoon niet tegen chocolade. Dat is wat anders dan dat een voor kanariepietjes dodelijke dosis teflondamp voor mensen niet meteen dodelijk is. Dat die teflondamp voor mensen niet giftig is moet nog blijken.
In mijn wereld is het precies hetzelfde, want in mijn wereld is allang gebleken dat teflondampen niet giftig zijn voor mensen. Ik weet niet waar jij leeft, maar waar ik vandaan kom is dat allemaal allang getest en bewezen. En niet alleen door "de" fabrikant van teflon. Wie dat ook zou moge zijn.

Waarom, als het zo ontzettend giftig en gevaarlijk is zou dat niet gewoon door normale wetenschappers aangetoond kunnen worden dan? Waarom zijn het altijd aluhoedjesdebielen die zoiets roepen? Die pannen worden al sinds 1949 gebruikt, iedereen vreet jaarlijks tonnen aan afgesleten teflonlaag uit koekenpannen, maar men kan nog steeds niet aantonen dat het leeeeevensgevaarlijk is?

Yeah, sure.
pi_154199337
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 12:31 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Nee, honden kunnen gewoon niet tegen chocolade. Dat is wat anders dan dat een voor kanariepietjes dodelijke dosis teflondamp voor mensen niet meteen dodelijk is. Dat die teflondamp voor mensen niet giftig is moet nog blijken.

Maar het belangrijkste is dat teflon gewoon niet geschikt is om op temperaturen te bakken die aan de bovenkant zitten van wat de hetere bakvetten kunnen hebben. Of je dat wil is een tweede, sommige mensen vinden het ook prima om een pizza op 250 graden te bakken.
Welke bakvetten dan? De meest gangbare uit dit lijstje hebben een Rookpunt binnen de marges van PTFE (250 graden). En ik heb altijd geleerd om mijn bakvetten niet te laten verbranden. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rookpunt

Of bak jij je biefstukjes in avocado-olie?
  donderdag 9 juli 2015 @ 16:09:58 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154199855
Kijk, dat olie kankerverwekkend wordt bij verhitting boven het rookpunt en dat olijfolie dus compleet ongeschikt is om in te bakken, dat is al lang geleden aangetoond en dat boeit helemaal niemand. Alle kookprogramma's en kookboeken blijven gezellig in olijfolie bakken. En daar valt niemand over. Maar oh oh oh, die teflonlaag, het valt niet aan te tonen, maar het is leeeeeeeeevensgevaarlijk.
  donderdag 9 juli 2015 @ 16:11:08 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154199878
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
Kijk, dat olie kankerverwekkend wordt bij verhitting boven het rookpunt en dat olijfolie dus compleet ongeschikt is om in te bakken, dat is al lang geleden aangetoond en dat boeit helemaal niemand. Alle kookprogramma's en kookboeken blijven gezellig in olijfolie bakken. En daar valt niemand over. Maar oh oh oh, die teflonlaag, het valt niet aan te tonen, maar het is leeeeeeeeevensgevaarlijk.
Wil je met me trouwen?
O+
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154199947
Waar kun je trouwens pannen halen zonder anti aanbak laag?
Daar komen immers de lekkerste pannenkoeken uit!!
pi_154201428
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 15:23 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In mijn wereld is het precies hetzelfde, want in mijn wereld is allang gebleken dat teflondampen niet giftig zijn voor mensen. Ik weet niet waar jij leeft, maar waar ik vandaan kom is dat allemaal allang getest en bewezen. En niet alleen door "de" fabrikant van teflon. Wie dat ook zou moge zijn.

Waarom, als het zo ontzettend giftig en gevaarlijk is zou dat niet gewoon door normale wetenschappers aangetoond kunnen worden dan? Waarom zijn het altijd aluhoedjesdebielen die zoiets roepen? Die pannen worden al sinds 1949 gebruikt, iedereen vreet jaarlijks tonnen aan afgesleten teflonlaag uit koekenpannen, maar men kan nog steeds niet aantonen dat het leeeeevensgevaarlijk is?

Yeah, sure.
Ik weet niet of het gevaarlijk is en hoe gevaarlijk het is. Het lijkt mij alleen dat als een pan bij hoge temperaturen dampen loslaat waarvan de vogels dood uit de lucht vallen deze niet geschikt is voor die temperaturen. Of dat nou is vanwege het eigen gezondheidsrisico of vanwege de slijtage aan die pan doet er niet eens zoveel toe.

Dan moet je ze ook niet verkopen alsof ze daarvoor geschikt zijn, maar er opzetten dat ze niet geschikt zijn voor hoog vuur en die geschiktheid ook niet impliceren dmv een teflonwok of iets dergelijks. Ik zou niet weten of het wel onderzocht is bij hogere temperaturen dan de geadviseerde (waar en hoe duidelijk?) gebruikstemperatuur.

quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:09 schreef RobinOok het volgende:
Kijk, dat olie kankerverwekkend wordt bij verhitting boven het rookpunt en dat olijfolie dus compleet ongeschikt is om in te bakken, dat is al lang geleden aangetoond en dat boeit helemaal niemand. Alle kookprogramma's en kookboeken blijven gezellig in olijfolie bakken. En daar valt niemand over. Maar oh oh oh, die teflonlaag, het valt niet aan te tonen, maar het is leeeeeeeeevensgevaarlijk.
Van het zelfde laken een pak, een product wordt aangeprezen voor toepassingen waar het niet geschikt voor is.

quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 15:46 schreef Fixers het volgende:

[..]

Welke bakvetten dan? De meest gangbare uit dit lijstje hebben een Rookpunt binnen de marges van PTFE (250 graden). En ik heb altijd geleerd om mijn bakvetten niet te laten verbranden. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rookpunt

Of bak jij je biefstukjes in avocado-olie?
Ik gebruik vaak ghee, maar de pan wordt sowieso heter dan het bakvet.

quote:
1s.gif Op donderdag 9 juli 2015 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je met me trouwen?
O+
Gooi jij dan je plaatstalen pannen eruit?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 9 juli 2015 @ 22:42:17 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154208889
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 17:21 schreef Weltschmerz het volgende:

Gooi jij dan je plaatstalen pannen eruit?
Waarom zou hij dat doen dan?
Ik heb niks tegen aanbakpannen hoor. Net als Fixers.

Ik heb alleen iets tegen idioten die hun teflonpannen te heet stoken en dan klagen dat ie kapot gaat.
Of erger, mongolen die denken dat je er tumoren van krijgt, met als argument dat de wetenschap ooit dacht dat de aarde plat was en er dus nu ook best naast kan zitten, of zoiets.

[ Bericht 3% gewijzigd door RobinOok op 09-07-2015 23:45:20 ]
pi_154214590
Alle anti-aanbaklagen bevatten PTFE, oftewel polytetrafluorethyleen. Dit is een polymeer plastic. Het is een glad materiaal dat bestaat uit tetrafluorethyleenmoleculen die alleen koolstof en fluor bevatten. Zuren en alkalische basen tasten de anti-aanbaklaag niet aan en deze blijft stabiel bij het koken. De Franse, Europese en Amerikaanse instanties voor de volksgezondheid hebben het gebruik van PTFE voor anti-aanbaklagen in kookgerei goedgekeurd. PTFE is een stof die geen enkele chemische reactie veroorzaakt bij contact met voedsel, water of reinigingsproducten. Wanneer deeltjes worden ingeslikt, is dat absoluut onschadelijk voor het lichaam. Net als bij alle vezels het geval is, wordt de stof niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd. Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.

Wanneer de pan heel erg heet wordt, kan het oppervlak verdrogen en gaan afbladderen. Dergelijke schade valt buiten de garantie. Als u incidenteel bij hoge temperaturen bakt of uw pannen te heet hebt laten worden, adviseren wij u ze vaker in te vetten.

Onze anti-aanbaklagen staan erom bekend dat ze bij normaal gebruik niet afbladderen. Als Tefal-koekenpannen of -steelpannen niet normaal worden gebruikt en iemand per ongeluk een stukje ervan inslikt, is dat niet gevaarlijk.

http://www.tefal.nl/Panne(...)ouch/p/R-smart-touch

Ik heb het idee dat men tegenwoordig wel in staat is om goeie anti aanbakpannen te maken, heb er wel vertrouwen in. Liever een anti-aanbakpan dan een borstprothese.

[ Bericht 3% gewijzigd door Loekie1 op 10-07-2015 08:10:32 ]
pi_154218245
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:42 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Waarom zou hij dat doen dan?
Ik heb niks tegen aanbakpannen hoor. Net als Fixers.
Ik dacht dat je het iets voor achterlijke mensen vond die niet 'met hun tijd meegaan'/blind achter elk nieuwlichterij aanhollen.

quote:
Ik heb alleen iets tegen idioten die hun teflonpannen te heet stoken en dan klagen dat ie kapot gaat.
Ik vraag me af hoe idioot dat is als producenten bijvoorbeeld teflon woks verkopen. Ik vind het niet zo duidelijk dat ze niet geschikt zijn voor hoog vuur.

quote:
Of erger, mongolen die denken dat je er tumoren van krijgt, met als argument dat de wetenschap ooit dacht dat de aarde plat was en er dus nu ook best naast kan zitten, of zoiets.
Of idioten die zo'n stukje van tefal schrijven of geloven. "Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed." Dat is net zoiets als dat bij TellSell iemand in een witte jas komt opdraven, als de dokter het zegt is het goed. Je kunt van alles onderzoeken, maar je kunt ook van alles niet onderzoeken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 11:57:10 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154218420
Tja, het gros van de Hollanders die "wokken" zijn sowieso niet aan het roerbakken, ze hebben de wok niet heet genoeg en ze doen er teveel in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 12:19:04 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154218960
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 11:49 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]
Ik dacht dat je het iets voor achterlijke mensen vond die niet 'met hun tijd meegaan'/blind achter elk nieuwlichterij aanhollen.
Welnee, alleen professionele chefs die nooit een tefalpan op het vuur zetten. Want dat was de vraag. Waarom die mensen bestaan. Nou, daarom.

Normale professionele chefs & koks kunnen ook best bakken op beschaafd vuur in een moderne pan op moderne aparatuur.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 12:20:52 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154219006
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 11:49 schreef Weltschmerz het volgende:

Of idioten die zo'n stukje van tefal schrijven of geloven. "Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed." Dat is net zoiets als dat bij TellSell iemand in een witte jas komt opdraven, als de dokter het zegt is het goed. Je kunt van alles onderzoeken, maar je kunt ook van alles niet onderzoeken.
Serieus, jij denkt dat dat gelogen is? :o
En dat Tefal daarmee weg komt? :o

:o :o :o :o :o :o :o :o
pi_154219479
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 12:20 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Serieus, jij denkt dat dat gelogen is? :o
En dat Tefal daarmee weg komt? :o
Nee, ik weet dat het niks zegt dat het voor medisch gereedschap wordt gebruikt. Dat is net zoiets als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan. Maar mensen trappen daarin zoals ze in een doktersjas trappen bij TellSell. Het is in feite het weerleggen van een hypothese die niemand geponeerd heeft en die totaal irrelevant is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 14:56:05 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154222902
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 12:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is net zoiets als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan.
Nee, dat is helemaal niet als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan. En het is helemaal niet als in TellSell trappen omdat daar iemand een doktersjas aan heeft.
Er schort iets aan jouw logica.Ik ben er klaar mee.

Geloof lekker wat je wilt. Maar ik neem je niet meer serieus.
pi_154227759
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 14:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, dat is helemaal niet als zeggen dat asbest veilig is omdat het zo goed tegen hitte kan. En het is helemaal niet als in TellSell trappen omdat daar iemand een doktersjas aan heeft.
Er schort iets aan jouw logica.Ik ben er klaar mee.

Geloof lekker wat je wilt. Maar ik neem je niet meer serieus.
De logica waar wat aan schort is dat gebruik in medisch gereedschap zou betekenen dat het veilig is om dat materiaal sterk te verhitten. Dan kun jij hier lekker je eigen keukenwaarheden universeel verklaren zoals je wel vaker met de nodige agressie doet, erg slim komt het niet over.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 10 juli 2015 @ 19:54:10 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154229815
Man, man, man, man, man. Dat was ook niet het punt dat gemaakt werd he?
Het wordt niet aangehaald om te bewijzen dat dampen van achterlijke gebruikers die hun pan achterlijk hoog opstoken onschadelijk is. Het wordt aan gehaald om te bewijzen dat het opeten van losbladderende deeltjes onschadelijk is.

quote:
Wanneer deeltjes worden ingeslikt, is dat absoluut onschadelijk voor het lichaam. Net als bij alle vezels het geval is, wordt de stof niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd. Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
pi_154244552
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juli 2015 19:54 schreef RobinOok het volgende:
Man, man, man, man, man. Dat was ook niet het punt dat gemaakt werd he?
Het wordt niet aangehaald om te bewijzen dat dampen van achterlijke gebruikers die hun pan achterlijk hoog opstoken onschadelijk is. Het wordt aan gehaald om te bewijzen dat het opeten van losbladderende deeltjes onschadelijk is.

[..]

"Het materiaal is zelfs zo veilig voor de gezondheid dat.... " Dat is dus de onzin waar jij kennelijk maar wat graag intrapt omdat je het fijne pannen vindt. Dat het veilig is bij een heel andere toepassing zegt natuurlijk niks over de veiligheid bij de toepassing waarvoor die gebruikt gaat worden. |:(
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 11 juli 2015 @ 12:21:49 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154244641
Je blijft gewoon net doen of die voorgaande twee zinnen er niet staan waardoor je de claim lekker uit zijn contekst rukt zodat jij denkt dat je je gelijk toch kunt halen.

Fijn, vooral doen! Bravo! ^O^
Maar van mij krijg je het niet.
pi_154265528
Ik rooster vaak zonnebloempitten in de koekenpan. Kun je daarvoor een tefalpan gebruiken of wordt de temperatuur daarvoor te hoog?
  zondag 12 juli 2015 @ 13:03:29 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154266866
Ik rooster noten meestal in de oven, op 160C. Dus dat kan dan ook prima in een tefalpan.
Specerijen en sesamzaadjes rooster ik wel in de pan, een klein tefalpannetje dat ik daar al jaren voor gebruik.
pi_154311039


Uit ellende na een falende greenpan, dit ding maar gekocht. RVS heeft betere anti-aanbak eigenschappen dan keramiek. Het kan in de vaatwasser en niet bang voor een schuursponsje.

Kostte wat, maar hopelijk gaat ie de rest van mijn leven mee. Mijn Demeyere wok is ieder geval nog als nieuw na alle jaren. Die is zeker wel 1000x de vaatwasser in geweest, met schuurspons bewerkt, superverhit....
.
pi_154365068
Is een hapjespan met hoge rand handiger dan een koekenpan van hetzelfde formaat?
http://www.keuken-deals.n(...)rt-touch-pannen.html
pi_154409938
quote:
0s.gif Op maandag 13 juli 2015 21:00 schreef Fer het volgende:
[ afbeelding ]

Uit ellende na een falende greenpan, dit ding maar gekocht. RVS heeft betere anti-aanbak eigenschappen dan keramiek. Het kan in de vaatwasser en niet bang voor een schuursponsje.

Kostte wat, maar hopelijk gaat ie de rest van mijn leven mee. Mijn Demeyere wok is ieder geval nog als nieuw na alle jaren. Die is zeker wel 1000x de vaatwasser in geweest, met schuurspons bewerkt, superverhit....
Wat kost zoiets? Als hij lang mee gaat is het de investering wel waard denk ik. Maar hoe zit het met het handvat. Wat is dat voor materiaal? Zit dat gelast aan de pan?
pi_154413493
Van Demeyere? afhankelijk van het formaat tussen de 150 en 280 euro, zoiets.
Krijg je wel een onverslijtbare pan met 30 jaar garantie...
pi_154413520
Handvat is ook RVS en zit idd gelast (geen klinknagels), hele pan kan in de oven desgewenst
pi_154413725
Wij hebben ook 3 RVS pannen van Demeyere. Nooit meer anders, wel wennen in het begin. Maar je kunt er in snijden, schuursponzen enz en ze blijven goed. Volgens mij krijg je 30 jaar garantie bij aanschaf. En het belangrijkste, je weet zeker dat je geen kankerverwekkende ellende binnenkrijgt. Wat wel het geval is met teflon én met 'keramisch' wat ook gewoon een soort teflon coating is.
Single ply roofing, pay less, worthless.
  vrijdag 17 juli 2015 @ 15:40:09 #94
68091 borbit
Is dit het begin van een pr0n?
pi_154416356
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 13:54 schreef RoofingBurner het volgende:
Wij hebben ook 3 RVS pannen van Demeyere. Nooit meer anders, wel wennen in het begin. Maar je kunt er in snijden, schuursponzen enz en ze blijven goed. Volgens mij krijg je 30 jaar garantie bij aanschaf. En het belangrijkste, je weet zeker dat je geen kankerverwekkende ellende binnenkrijgt. Wat wel het geval is met teflon én met 'keramisch' wat ook gewoon een soort teflon coating is.
Dat van die kankerverwekkende dampen is echt een beetje een non issue. Een beetje keuken heeft tegenwoordig wel een afzuigkap. Dus dan krijg je alleen een beetje dodelijke damp binnen als de stroom uitvalt. En zo vaak gebeurd dat niet.
Je moet natuurlijk wel zorgen dat je niet met je hoofd tussen de pan en de afzuigkap komt. Dan is er niks aan de hand.
pi_154419941
quote:
0s.gif Op donderdag 9 juli 2015 22:42 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb alleen iets tegen idioten die hun teflonpannen te heet stoken en dan klagen dat ie kapot gaat.
Ik klaag dat we godverdomme mensen op de maan kunnen zetten, foto's van pluto kunnen maken, harttransplantaties uit kunnen voeren en weet ik wat al dies meer zij, maar dat we klaarblijkelijk niet in staat zijn om een koekenpan te maken die en niet aanbakt en gewoon heet kan worden zonder meteen stuk te gaan.

Dat slaat toch nergens op!? 8)7

Daar klaag ik over. :(
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  vrijdag 17 juli 2015 @ 19:37:38 #96
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154422409
Nee, jij bent klaarblijkelijk niet in staat om normaal met je pannen om te gaan.
Het ligt niet aan de pan, het ligt gewoon aan jou.
pi_154424266
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 13:49 schreef kipje123 het volgende:
Handvat is ook RVS en zit idd gelast (geen klinknagels), hele pan kan in de oven desgewenst
Ongetwijfeld een domme vraag, maar wordt dat handvat dan niet gruwelijk heet als de pan op het vuur staat?
pi_154428949
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 15:40 schreef borbit het volgende:

[..]

Dat van die kankerverwekkende dampen is echt een beetje een non issue. Een beetje keuken heeft tegenwoordig wel een afzuigkap. Dus dan krijg je alleen een beetje dodelijke damp binnen als de stroom uitvalt. En zo vaak gebeurd dat niet.
Je moet natuurlijk wel zorgen dat je niet met je hoofd tussen de pan en de afzuigkap komt. Dan is er niks aan de hand.
Waar staat dat ik het heb over dampen? Moet je eens na een paar jaar kijken als je in de pan hebt lopen roeren met metalen voorwerpen. En zeg niet dat dat niet gaat gebeuren, soms staat iemand anders in je pan te roeren. Kinderen, oma's enz. Allemaal beschadigingen en dat loop je gewoon op te eten.
Single ply roofing, pay less, worthless.
pi_154433324
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 23:17 schreef RoofingBurner het volgende:

[..]

Waar staat dat ik het heb over dampen? Moet je eens na een paar jaar kijken als je in de pan hebt lopen roeren met metalen voorwerpen. En zeg niet dat dat niet gaat gebeuren, soms staat iemand anders in je pan te roeren. Kinderen, oma's enz. Allemaal beschadigingen en dat loop je gewoon op te eten.
Laat je mensen die er niet mee om kunnen gaan ook aan je gitaren, auto, modeltreinen, boeken of andere dure zaken zitten? Met mijn pannen dien je fatsoenlijk om te gaan, als je dat niet kan heb je ook niets te zoeken in mijn keuken. Mijn pannen zijn gebruiksvoorwerpen, maar dat betekent niet dat ik ze aan een stel hooligans overlaat.

En dan voor de zoveelste keer in dit topic: ptfe is niet giftig. Mag gewoon gebruikt worden, is niet verboden, en doet helemaal niets als het in je spijsverteringskanaal terecht komt. Behalve er aan de andere kant weer uit komen.
  zaterdag 18 juli 2015 @ 08:23:53 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154433572
quote:
7s.gif Op vrijdag 17 juli 2015 17:53 schreef Geralt het volgende:

[..]

Ik klaag dat we godverdomme mensen op de maan kunnen zetten, foto's van pluto kunnen maken, harttransplantaties uit kunnen voeren en weet ik wat al dies meer zij, maar dat we klaarblijkelijk niet in staat zijn om een koekenpan te maken die en niet aanbakt en gewoon heet kan worden zonder meteen stuk te gaan.

Dat slaat toch nergens op!? 8)7

Daar klaag ik over. :(
Die pannen bestaan al heel lang, zijn van ingewerkt plaatstaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')