abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_154043522
Heeft iemand ervaring met een koekenpan zonder speciale anti aanbaklaag die toch niet aanbakt?
pi_154043619
Keramische pannen een idee? Wij hebben ze van Sola, erg tevreden over.
Karma is a fucking bitch.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 22:49:53 #3
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_154044199
De Buyer pannen.
Gemaakt van staal
Inbranden met olie zorgt voor de antiaanbak laag.

https://broodbakken.wordp(...)ral-b-pan-seasoning/
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
  vrijdag 3 juli 2015 @ 23:25:34 #4
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154045596
Gebruikte vroeger veel tefal. Nu niet meer. Als je genoeg olie gebruikt en een goede pan hebt, is er vaak niks aan de hand.

Ik ben elf helemaal weg van gietijzer. Heb zelf twee gietijzeren wadjans, drie gietijzeren koekepannen en hapjespannen, gietijzeren stoofpan met druppeldeksel en vind dat ideaal.

RVS heb ik natuurlijk ook, maar voor bakken prefereer ik dus gietijzer. Schoonmaken doe ik met een RVS schuurspons zonder zeep (binnenkant) afspoelen met warm water en klaar. Door dit gebruik blijft de binnenkant vettig, smaakvol en wordt hij ook steeds ietsje gladder.

I love cast iron *O*

PS: gietijzer is onverslijtbaar en heeft charme waar geen enkele pan tegen op kan. Mmmmm :9

(Is ook geschikt voor inductie dus!)
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_154052585
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 23:25 schreef Tengano het volgende:
PS: gietijzer is onverslijtbaar en heeft charme waar geen enkele pan tegen op kan. Mmmmm :9
grootste nadeel het gewicht...
pi_154052865
Ik ben niet zo heel tevreden over mijn keramische pannen. Als ik er een beetje boter/olie in doe dan gaat dat alleen in 1 klein plasje bij elkaar op 1 plek zitten. Verder vind ik het niet mooi bakken en bakken dingen gewoon snel aan.

Mijn gietijzeren pan bakt altijd aan, ook nadat ik hem op aanwijzingen online behandeld had met schuurspons en olie. Loeizwaar. Wel een stoer ding in mijn keuken, maar ik gebruik hem niet meer.

Waar ik het meest tevreden over ben zijn mijn tefal anti-aanbakpannen, maar die wilde ik juist weg doen :') Ik zou wel graag koperen pannen hebben, maar ik heb de loterij nog niet gewonnen.

Ik ben denk ik gewoon slecht met pannen :'(
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_154052936
Gietijzer houdt veel warmte vast, zodat je op normale gaspitten toch nog vrij grote hoeveelheden tegelijk heet kunt bakken. Plaatstaal (DeBuyer etc.) is ook niet heel licht en kan een hele mooie gladde laag krijgen. Nadeel is dat het wat aandacht en moeite vraagt om hem goed te houden. Teflon is ideaal voor het bakken van een eitje of zo, maar niet geschikt voor hoge temperaturen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154053348
Aldi/Lidl aanbiedingen in de gaten houden of anders gewoon Ikea. Als de antiaanbaklaag versleten is de pan vervangen, niet te moeilijk over doen.
pi_154053386
Stalen pan goed inbakken met olie zout en aardappelschillen.
Whatever...
  zaterdag 4 juli 2015 @ 10:35:01 #10
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_154053446
Ik koop vaak een hapjespan bij de action voor 11 euro. En als de aanbaklaag "versleten" is koop ik een nieuwe ;)
Rayen 2½ jaar!
pi_154064829
Ik heb onlangs geļnvesteerd (en het is wel echt een investering....) in pannen van het merk Demeyere, zonder anti-aanbaklaag, van roestvrij staal, met 30 jaar garantie. Ik vind ze heel fijn bakken, maar het is wel echt anders dan een tefalpan en dat moet je even weten. op youtube kun je handige instructiefilmpjes vinden.
Keramisch raad ik ook niet aan - wel geprobeerd maar in het begin werkt het geweldig en daarna begint het enorm aan te koeken, worden dingen niet gelijkmatig bruin etc.
  zaterdag 4 juli 2015 @ 21:21:39 #12
403394 Tamabralski
forum hoppen
pi_154069629
Wij koken electrisch en gebruiken nu uitsluitend rvs pannen. Als je de kooktijden een beetje kent door gewenning werkt dit gewoon perfekt.
pi_154075558
Zou gewoon wat teflon pannetjes bij de ikea halen, altijd fijn om te hebben en super makkelijk schoon. Heb zelf ook pannen van Demeyere, Creuset en nog wat gave cul verantwoorde dingen. Maar ben nog steeds gek op teflon ikea pannetjes.
We komen hard, zo hard.
pi_154107475
Keramische pannen vind ik gewoon niet fijn bakken, en na een tijdje bakken ze alsnog aan. Voor een goede anti-aanbak gaat er niets boven good-old teflon. Liefst in een beetje zware pan. Die vederlichte papierdunne aluminium pannetjes blijven niet op temperatuur als ik wat wil bakken.

quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juli 2015 09:41 schreef Isabeau het volgende:
Ik ben niet zo heel tevreden over mijn keramische pannen. Als ik er een beetje boter/olie in doe dan gaat dat alleen in 1 klein plasje bij elkaar op 1 plek zitten. Verder vind ik het niet mooi bakken en bakken dingen gewoon snel aan.

Mijn gietijzeren pan bakt altijd aan, ook nadat ik hem op aanwijzingen online behandeld had met schuurspons en olie. Loeizwaar. Wel een stoer ding in mijn keuken, maar ik gebruik hem niet meer.

Waar ik het meest tevreden over ben zijn mijn tefal anti-aanbakpannen, maar die wilde ik juist weg doen :') Ik zou wel graag koperen pannen hebben, maar ik heb de loterij nog niet gewonnen.

Ik ben denk ik gewoon slecht met pannen :'(
Als je moeite hebt met gietijzer, zou ik de koperen pannen laten voor wat ze zijn. Koper heeft aan de binnenkant een laag rvs en dat is nukkiger met bakken dan gietijzer.

Tip voor je gietijzeren pan: laat 'm eerst op een matig vuur warm worden voor je olie/boter en je product erin doet. Dat zou al veel moeten schelen. Ik vind het altijd zo zonde als mensen goede pannen die ze hebben laten staan omdat ze het gebruik niet onder de knie krijgen.

[ Bericht 2% gewijzigd door Fixers op 06-07-2015 08:45:34 ]
  maandag 6 juli 2015 @ 08:41:44 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154107584
Het is al eerder genoemd, een gietijzeren of plaatstalen koekenpan goed inwerken en onderhouden, zwaar maar erg fijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154136333
Teflon is sinds 2015 verboden, lees ik, althans een stofje in Teflon.

Wat is Teflon?
Veel pannen bevatten een anti-aanbaklaag, deze laag wordt in de volksmond ook wel Teflon genoemd. DuPont heeft ‘Teflon’ uitgevonden, dit is eigenlijk een merknaam voor PTFE (PolyTetraFluorEthyleen). In de Teflon-pannen zit een stof, namelijk PFOA, deze stof wordt vanaf 2015 verboden. PFOA is een soort bindmiddel om de PTFE te hechten aan de pan.
http://www.gezondheidscen(...)aag-in-pannen-giftig

Overigens gebruikt Tefal geen PFOA, lees ik op hun site.

[ Bericht 3% gewijzigd door Loekie1 op 07-07-2015 11:21:25 ]
pi_154136387
Heeft iemand ervaring met de Greenpan?
http://www.voedselrevolut(...)e-koekenpan-reviews/
pi_154140922
Alle fabrikanten zijn al gestopt met Pfoa is een etszuur dat ervoor zorgt dat teflon, dat nergens aan plakt, hecht aan het aluminium van de pan. De fluor-koolstofverbinding die de basis vormt van teflon is bijna is zeer sterk en volledig inert. Ofwel als je een stukje teflon opeet passeert het je darmen zonder iets te doen.

Teflon en alle andere merken ptfe blijven gewoon toegestaan.
pi_154153600
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 10:35 schreef Loekie1 het volgende:
Heeft iemand ervaring met de Greenpan?
http://www.voedselrevolut(...)e-koekenpan-reviews/
een gezonde pan :')

Keramische pannen zijn gewoon ruk, siert. Lijkt leuk in het begin maar voor hetzelfde geld heb je een stalen pan waar je 30 jaar mee doet.
pi_154155772
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 21:26 schreef Deshain het volgende:

[..]

een gezonde pan :')

Keramische pannen zijn gewoon ruk, siert. Lijkt leuk in het begin maar voor hetzelfde geld heb je een stalen pan waar je 30 jaar mee doet.
De enige claim/onderzoek dat die keramische laag gezonder zou zijn komt van de fabrikant van dat spul zelf. Ik heb nog geen onafhankelijk onderzoek gezien.

Mijn ervaring met keramische pannen is bedroevend. Het anti-aanbak effect verdwijnt na een half jaar tot een jaar. De fabrikant zei achtereenvolgens dat dat kwam doordat:
-men enkel olijfolie moest gebruiken
-men de pan te schoon maakte
-men juist geen olijfolie moest gebruiken
-men de pan niet schoon genoeg maakte
-er micro haarscheurtjes ontstaan in de laag omdat het metaal van de pan een andere uitzettingscoefficient heeft dan de laag zelf.
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:25:15 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154155985
Lang leven teflon.
Ik zou niet zonder willen.
Briljante uitvinding.
  Moderator dinsdag 7 juli 2015 @ 22:26:09 #22
9859 crew  Karina
Woman
pi_154156021
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 10:35 schreef Loekie1 het volgende:
Heeft iemand ervaring met de Greenpan?
http://www.voedselrevolut(...)e-koekenpan-reviews/
Ik heb zo eentje een tijdje terug gekocht bij Blokker, ben er wel blij mee, niets bakt aan. Had trouwens geen idee van de achtergrond (dat milieugedoe) etc. hij was gewoon in de aanbieding :D
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_154156254
Ik heb een kleine greenpan, ooit (jaartje terug denk ik) gekocht bij de AH. Ik gebruik hem ongeveer wekelijks en ik heb er twee krassen in denk ik. De werking is verder nog goed. Geen klachten.
And the druids turn to stone...
pi_154156640
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 10:32 schreef Loekie1 het volgende:
Teflon is sinds 2015 verboden, lees ik, althans een stofje in Teflon.

Wat is Teflon?
Veel pannen bevatten een anti-aanbaklaag, deze laag wordt in de volksmond ook wel Teflon genoemd. DuPont heeft ‘Teflon’ uitgevonden, dit is eigenlijk een merknaam voor PTFE (PolyTetraFluorEthyleen). In de Teflon-pannen zit een stof, namelijk PFOA, deze stof wordt vanaf 2015 verboden. PFOA is een soort bindmiddel om de PTFE te hechten aan de pan.
http://www.gezondheidscen(...)aag-in-pannen-giftig

Overigens gebruikt Tefal geen PFOA, lees ik op hun site.
Geen enkele fabrikant gebruikt nog PFOA, wat trouwens geen grondstof maar een hulpstof is. PFOA is een etszuur dat werd gebruikt om het aluminium van de pan geschikt te maken dat de teflon eraan kan hechten. Daar zijn tegenwoordig andere methodes voor.

Teflon zelf bestaat uit een fluor-koolstofverbinding die nogal inert is. Die chemische verbind verbreek je alleen door te hoge temperaturen. Bij normaal gebruik is teflon veilig, mocht je een kruimeltje opeten dan passeert het probleemloos je darmen.

Verder weten ze bij dat blog, dat zogenaamde gezondheidscentrum, duidelijk niets van koken. Bakken doe je op een temperatuur van 180-200 graden, een temperatuur die teflon prima verdraagt. Je kan een pan tot 300 graden opstoken, maar dan heb je het gewoon niet begrepen en zou je eens op kookles moeten.

Oh om een idee te geven over hoe inert teflon is: ze gebruik potten van dat spul om het meest agressieve/corrosive zuur dat we kennen in te bewaren.(vanaf 8:36, maar de rest van het filmpje is ook vermakelijk):

  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:47:58 #25
369251 Geralt
of Rivia
pi_154156759
Weer een koekenpannentopic. Ik had er laatst ook een gemaakt. Omdat ik debiel wordt van pannen die na een half jaar tot een jaar gewoon compleet naar de kloten zijn.

En toen heb ik pannen gekocht van een onbekend merk wat goed zouden zijn volgens diverse weblogs van vrouwen. Nou die hebben er dus ook gewoon geen ene klote verstand van blijkt, want die pannen zijn ook alweer verweg naar de tering :(

Dus nog steeds geen goeie koekenpan hier. En zo een van plaatstaal zie ik an sich wel zitten, maar ik heb weinig zin om pannen telkens in te moeten vetten of weet ik veel wat. Ik wil gewoon bakken, die kutpan afwassen en in de kast flikkeren. En dat kan klaarblijkelijk dus niet :(
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:49:41 #26
369251 Geralt
of Rivia
pi_154156825
Toch raar dat we klaarblijkelijk een van de 5 of the World's Most Dangerous Chemicals gebruiken in iets waar we eten in klaar maken.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_154156903
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:47 schreef Geralt het volgende:
Weer een koekenpannentopic. Ik had er laatst ook een gemaakt. Omdat ik debiel wordt van pannen die na een half jaar tot een jaar gewoon compleet naar de kloten zijn.

En toen heb ik pannen gekocht van een onbekend merk wat goed zouden zijn volgens diverse weblogs van vrouwen. Nou die hebben er dus ook gewoon geen ene klote verstand van blijkt, want die pannen zijn ook alweer verweg naar de tering :(

Dus nog steeds geen goeie koekenpan hier. En zo een van plaatstaal zie ik an sich wel zitten, maar ik heb weinig zin om pannen telkens in te moeten vetten of weet ik veel wat. Ik wil gewoon bakken, die kutpan afwassen en in de kast flikkeren. En dat kan klaarblijkelijk dus niet :(
Optie 1: Goede kwaliteit Teflon-pannen kopen. Niet laten verbranden. Niet in krassen. Niet inelkaar stapelen (zonder iets ertussen) Over 10-15 jaar de pannen vervangen omdat ze versleten zijn.

Optie 2: Koop roestvaststalen pannen. Ontwikkel geduld bij het koken. Zet je koekenpannen in je testament.
pi_154156960
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:49 schreef Geralt het volgende:
Toch raar dat we klaarblijkelijk een van de 5 of the World's Most Dangerous Chemicals gebruiken in iets waar we eten in klaar maken.
Nee, we stoppen een van de vijf most dangerous chemicals in Teflon potten omdat teflon zelfs daar niet mee reageert.
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:57:08 #29
369251 Geralt
of Rivia
pi_154157057
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:52 schreef Fixers het volgende:

[..]

Optie 1: Goede kwaliteit Teflon-pannen kopen. Niet laten verbranden. Niet in krassen. Niet inelkaar stapelen (zonder iets ertussen) Over 10-15 jaar de pannen vervangen omdat ze versleten zijn.

Optie 2: Koop roestvaststalen pannen. Ontwikkel geduld bij het koken. Zet je koekenpannen in je testament.
Die teflon gaat bij mij altijd stuk. Omdat er met ijzer in gerost wordt en omdat ze te heet gestookt worden en omdat mijn vriendin zegt wat een flauwekul, die pan moet toch heet worden.

Dus die zijn binnen het jaar altijd stuk. Keramisch ook; zelfde verhaal.

RVS heb ik nog nooit mee gebakken, maar om de een of andere reden denk ik dat daar alles heel erg in plakt ofzo.
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  dinsdag 7 juli 2015 @ 22:58:06 #30
374048 Zolderkamer
Niet in de kelder
pi_154157089
Ikea heeft erg goede pannen.. (ook hele slechte trouwens) maar het gewicht van een (niet gietijzer) pan zegt vaak heel veel..

Zoals eerder genoemd is Demeyere ook erg goed..
pi_154157227
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:57 schreef Geralt het volgende:

[..]

Die teflon gaat bij mij altijd stuk. Omdat er met ijzer in gerost wordt en omdat ze te heet gestookt worden en omdat mijn vriendin zegt wat een flauwekul, die pan moet toch heet worden.
Optie 3: thuisbezorgd.nl
quote:
Dus die zijn binnen het jaar altijd stuk. Keramisch ook; zelfde verhaal.

RVS heb ik nog nooit mee gebakken, maar om de een of andere reden denk ik dat daar alles heel erg in plakt ofzo.
Of leer gewoon koken, zoek een cursus in de buurt ga daarheen samen met je vriendin. Ik snap die obsessie niet die mensen hebben met het hellevuur zelf willen overtreffen in de keuken.
pi_154158029
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 22:57 schreef Geralt het volgende:

[..]

Die teflon gaat bij mij altijd stuk. Omdat er met ijzer in gerost wordt en omdat ze te heet gestookt worden en omdat mijn vriendin zegt wat een flauwekul, die pan moet toch heet worden.

Dus die zijn binnen het jaar altijd stuk. Keramisch ook; zelfde verhaal.

RVS heb ik nog nooit mee gebakken, maar om de een of andere reden denk ik dat daar alles heel erg in plakt ofzo.
Die 1 jaar is dus vrij simpel op te rekken naar 2-3. Als dat je al teveel moeite is zou ik niet eens aan iets anders beginnen. Gietijzer en plaatstaal hebben ook nogal een gebruiksaanwijzing. 10-15 jaar voor teflon lijkt me onhaalbaar tenzij je er alleen af en toe een ei in bakt. Vaak zie je wel dat ze in sets van 3 komen, als je die alle drie evenveel gebruikt verdriedubbel je dus de levensduur vergeleken met 1 pan.
  dinsdag 7 juli 2015 @ 23:28:50 #33
369251 Geralt
of Rivia
pi_154158115
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.

Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken? 8)7

Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.

Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
pi_154158168
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:28 schreef Geralt het volgende:
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.

Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken? 8)7

Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.

Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
Jij verhit een pan, als je daarbij hulp nodig hebt kun je misschien denken aan begeleid wonen in plaats van een fornuisbegrenzing.
  dinsdag 7 juli 2015 @ 23:31:07 #35
369251 Geralt
of Rivia
pi_154158191
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:30 schreef technofreak86 het volgende:

[..]

Jij verhit een pan, als je daarbij hulp nodig hebt kun je misschien denken aan begeleid wonen in plaats van een fornuisbegrenzing.
:') :D _O-
"The only sight worse than a sad dwarf is a very sad dwarf"
"Met dubbel s welteverstaan"
  woensdag 8 juli 2015 @ 06:26:45 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_154162586
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:28 schreef Geralt het volgende:
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.

Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken? 8)7

Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.

Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
Gietijzer en plaatstaal kunnen wel tegen hoge temp
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_154162628
Misschien wordt het te heet als het te veel gaat walmen? Dat wil je sowieso niet in de keuken.
pi_154162687
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 06:49 schreef Loekie1 het volgende:
Misschien wordt het te heet als het te veel gaat walmen? Dat wil je sowieso niet in de keuken.
Dan is je pan dus veel te heet:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Rookpunt

Normale baktemperatuur is 180-200 graden Celsius, ruim onder het rookpunt van de meeste gangbare vetten.
pi_154162735
quote:
7s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:28 schreef Geralt het volgende:
Maar even wat anders. Kennelijk kunnen die pannen allemaal niet tegen te hoge temperaturen.

Waarom kan je met elk fornuis dan die kennelijk veel te hoge temperaturen bereiken? 8)7

Tevens hoe weet ik nou hoe heet mijn elektrische kookplaat wordt als ik hem op stand 9 zet. Dat is de max stand. Meestal zet ik die daar op om op te warmen en als het vreten erin gaat terug naar 7 ofzo.

Moet ik dan die stand 9 gewoon nooit meer gebruiken of wat?
Leren omgaan met je spullen en ontwikkel geduld. Je rijdt met je auto toch ook niet plankgas weg op een koude motor? Pannen vinden dat ook niet leuk. En net zoals met je auto je harder kan dan de maximum snelheid, kan je kookplaat ook heter dan nodig ik. Rustig opwarmen op een matig vuurtje en leer de warmte inschatten. Het Leidenfrosteffect is daar handig bij: water begint net onder de 200 graden druppels te vormen als ze in een hete pan vallen.

Moet je natuurlijk niet je pan opzetten en vergeten. Want dan kan je 'm alsnog te heet laat worden.
  woensdag 8 juli 2015 @ 08:52:54 #40
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154163222
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 07:31 schreef Fixers het volgende:

[..]

Leren omgaan met je spullen en ontwikkel geduld. Je rijdt met je auto toch ook niet plankgas weg op een koude motor? Pannen vinden dat ook niet leuk. En net zoals met je auto je harder kan dan de maximum snelheid, kan je kookplaat ook heter dan nodig ik. Rustig opwarmen op een matig vuurtje en leer de warmte inschatten. Het Leidenfrosteffect is daar handig bij: water begint net onder de 200 graden druppels te vormen als ze in een hete pan vallen.

Moet je natuurlijk niet je pan opzetten en vergeten. Want dan kan je 'm alsnog te heet laat worden.
Een echte kok spuugt altijd even in de pan om te checken of ie heet (genoeg) is :P
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
pi_154164316
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 juli 2015 23:01 schreef Fixers het volgende:

Of leer gewoon koken, zoek een cursus in de buurt ga daarheen samen met je vriendin. Ik snap die obsessie niet die mensen hebben met het hellevuur zelf willen overtreffen in de keuken.
Dan moet jij misschien wat meer leren over koken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 8 juli 2015 @ 10:26:53 #42
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_154164383


Ik heb een tijdje terug zo eentje bij m'n oma uit de kast getrokken. Hands down de beste pan die ik in de kast heb. Bakt niet aan en blijft tenminste op temperatuur als je er een stuk vlees in mikt.

edit: Dit is volgens mij wel een moderne namaak. Ik heb een echte gietijzeren :P.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_154164694
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 10:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dan moet jij misschien wat meer leren over koken.
Ik weet een heleboel over koken. OK heb ook gewoon geleerd om met het pannen te werken. Maar nooit dat ik mijn pannen moest opstoken tot temperaturen waar Satan zelf het warm van krijgt.
pi_154164833
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juli 2015 10:45 schreef Fixers het volgende:

[..]

Ik weet een heleboel over koken. OK heb ook gewoon geleerd om met het pannen te werken. Maar nooit dat ik mijn pannen moest opstoken tot temperaturen als de achtste cirkel van de hel.
En waarom denk je dat professionele koks geen tefalpannetjes op het vagevuur zetten maar hittebestendige pannen op een hele grote vlam?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 8 juli 2015 @ 10:52:09 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154164846
Omdat ze achterlijk zijn en niet met hun tijd meegaan.
pi_154165159
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 10:52 schreef RobinOok het volgende:
Omdat ze achterlijk zijn en niet met hun tijd meegaan.
Het zijn de achterlijken die geen andere keuze hebben dan maar met hun tijd mee te gaan.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 8 juli 2015 @ 11:44:59 #47
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_154165811
Tefal en hoge temperaturen :N
Deze user is in mei social vrij en is in juni weer terug.
  woensdag 8 juli 2015 @ 13:05:59 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_154167777
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 11:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het zijn de achterlijken die geen andere keuze hebben dan maar met hun tijd mee te gaan.
Nee joh, een pan hoog opstoken kan iedereen.
Zo kregen ze het meestal aangeleerd op school.
Je zult wel moeten ook, als je alleen maar aanbakpannen hebt.
Maar bij de tijd is het niet. Ik geef je op een briefje dat de goede professionele koks niet alles de tyfus bakken.
pi_154168090
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 13:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee joh, een pan hoog opstoken kan iedereen.
Zo kregen ze het meestal aangeleerd op school.
Je zult wel moeten ook, als je alleen maar aanbakpannen hebt.
Maar bij de tijd is het niet.
Als je zelf nadenkt hoef je helemaal nergens met mee te gaan. Als je altijd met je tijd meegaat zit je ook met al die nieuwlichterij die over 10 jaar alweer achterhaald is wegens ondoordachte vernieuwingsdrang zonder intrinsiek voordeel.

Ik heb verder niks tegen tefalpannen, dat is een aardige innovatie die de keuzemogelijkheden vergroot, maar als je met je tijd meegaat koop je ook een teflonwok, en dat is een onzinproduct.

quote:
Ik geef je op een briefje dat de goede professionele koks niet alles de tyfus bakken.
Dat klopt, goed koks bakken zelfs helemaal niks de tyfus. Maar sommige dingen worden nou eenmaal lekkerder bij temperaturen waarbij de teflon verdampt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_154168193
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juli 2015 10:51 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

En waarom denk je dat professionele koks geen tefalpannetjes op het vagevuur zetten maar hittebestendige pannen op een hele grote vlam?
Omdat de professionele koks die jij kent lompe horken en hooligans zijn zonder gevoel voor finesse of subtiliteit? Het is wat RobinOok zegt: Goede koks kennen het verschil tussen warm, heet en vagevuur.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')