abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_153964808
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 22:51 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Leuk! Maar was t een buitenfeestje/tentfeestje? Gezien de snackbarbakjes.
Nee, ook de gerechten van de kaart worden soms zo geserveerd. Is een keuze die ze maken..
Be brave. Be kind.
pi_153967930
Oh, die bakjes vind ik wel een beetje stom. Voor de rest wel tof.
pi_153969159
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juni 2015 22:45 schreef Esje-lief het volgende:

Ik was erg lang bezig met de tiny pics.
En wat als je nu naar www.mijnalbum.nl gaat, daar een account aanmaakt,kan je al je foto;s uploaden en ook nog beheren = weghalen of vervangen. Je hebt tinypic nooit meer nodig tenzij je je foto's onder de 505 bij 500 resized.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2015 01:23:47 ]
pi_153970541
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En wat als je nu naar www.mijnalbum.nl gaat, daar een account aanmaakt,kan je al je foto;s uploaden en ook nog beheren = weghalen of vervangen. Je hebt tinypic nooit meer nodig tenzij je je foto's onder de 505 bij 500 resized.
Hoe doe ik de vliegjes dan?
pi_153973416
quote:
14s.gif Op woensdag 1 juli 2015 00:30 schreef Myraela het volgende:
Oh, die bakjes vind ik wel een beetje stom. Voor de rest wel tof.
Ik ook :)
pi_153973699
quote:
1s.gif Op woensdag 1 juli 2015 04:34 schreef Stompzinnig het volgende:

Hoe doe ik de vliegjes dan?
:') Zitten in het pakket als je een account hebt en effecten wilt toevoegen. Zou het niet doen ten zij je net zo graag als ik de boel een beetje wilt stangen met dat konijntje en vliegjes op zijn tijd. IIg niet in je recensies doen want dan verknal je je eigen geschoten foto's en de recensie op zich. Ik doe het ook niet. Wel bij wat ik dagelijks zo eet.
pi_153980477
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 01:23 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En wat als je nu naar www.mijnalbum.nl gaat, daar een account aanmaakt,kan je al je foto;s uploaden en ook nog beheren = weghalen of vervangen. Je hebt tinypic nooit meer nodig tenzij je je foto's onder de 505 bij 500 resized.
Dank je wel voor de tip!
Be brave. Be kind.
pi_153980498
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 10:55 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik ook :)
Ik ook... Maar ze zijn net 3 maanden open... Dus nog startende.. Van mij mogen ze het ook veranderen
Be brave. Be kind.
pi_153981526
Voor ik weg ben. Zijn er hier als mensen naar het Rotterdamse restaurant Fitzgerald geweest? Moet volgens zegge je-van-het zijn en men is daar erg vol van zichzelf. Dat vraagt bijna om een bezoekje van mij... oO/ Kijken of ik "miep met de ventiel" ( volgens Golfer) mee krijg want geen zin om er alleen heen te gaan voor het avondeten. })

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2015 16:30:32 ]
pi_153986450
Waar? Fitzgerald Rotterdam
Wanneer? 26/6
Wat at je? Zie hieronder
Impressie? Technische Perfect
Kosten? 200 eu 2 personen plus aperitief en irish coffee
Cijfer? 80 / 100

Zalm, Asperge, Meiraap, duindoornbes

Perfect klaar gemaakt. Het begin was meteen het lekkerst.

Schol, Mossel, Coeur de boeuf, ansjovis, cantábrico

Leuk dat er voor schol gekozen is ipc tong of tarbot (zal wel met de marge te maken hebben)

Kalfsbloemstuk, Oerbiet, Catharel, Mais

Ook weer perfect gegaard. Mais vond ik een beetje vreemde combi

Kruisbes, Cocos, Lavendel, Baklava

Kan ik me niet meer herinneren.

Lekker gegeten. Alles was perfect klaargemaakt, goede garing, goed tempo. Sowieso liep alles erg goed met de bediening. Ze deden ook erg hun best. Echt ontdooien deden ze niet. Onaardig waren ze ook niet.

Porties waren vrij klein. Prijs/kwaliteit is een tikkie zoek.

Desalniettemin kan ik het aanbevelen aan Iwanius en Golfer.
pi_153988446
quote:
18s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:22 schreef joris4pinter het volgende:
Waar? Fitzgerald Rotterdam
Wanneer? 26/6
Wat at je? Zie hieronder
Impressie? Technische Perfect
Kosten? 200 eu 2 personen plus aperitief en irish coffee
Cijfer? 80 / 100

Zalm, Asperge, Meiraap, duindoornbes
[ afbeelding ]
Perfect klaar gemaakt. Het begin was meteen het lekkerst.

Schol, Mossel, Coeur de boeuf, ansjovis, cantábrico
[ afbeelding ]
Leuk dat er voor schol gekozen is ipc tong of tarbot (zal wel met de marge te maken hebben)

Kalfsbloemstuk, Oerbiet, Catharel, Mais
[ afbeelding ]
Ook weer perfect gegaard. Mais vond ik een beetje vreemde combi

Kruisbes, Cocos, Lavendel, Baklava
[ afbeelding ]
Kan ik me niet meer herinneren.

Lekker gegeten. Alles was perfect klaargemaakt, goede garing, goed tempo. Sowieso liep alles erg goed met de bediening. Ze deden ook erg hun best. Echt ontdooien deden ze niet. Onaardig waren ze ook niet.

Porties waren vrij klein. Prijs/kwaliteit is een tikkie zoek.

Desalniettemin kan ik het aanbevelen aan Iwanius en Golfer.
Daar vragen ze 100 euro pp voor? Dan moet het wel erg bijzonder allemaal zijn :)
pi_153988683
Bij dat soort gerechten verwacht ik eigenlijk meer gangen. :@
pi_153988741
Ik mag hopen dat voor die ¤200 ook de bijpassende wijnen erbij zaten :{
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_153988771
Als ik naar de kaart kijk, zal dat haast ook wel: http://www.restaurantfitzgerald.com/
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_153988900
Klopt, was incl wijnarrangement.
  woensdag 1 juli 2015 @ 22:36:03 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_153990010
quote:
18s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:22 schreef joris4pinter het volgende:
Waar? Fitzgerald Rotterdam


Desalniettemin kan ik het aanbevelen aan Iwanius en Golfer.
Ik vind de gerechten niet echt aansprekend of bijzonder genoeg om daarvoor naar Rotterdam te rijden en ik vind de prijs wel aan de te hoge kant, dus ik sla deze maar over. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_153990409
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 22:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik vind de gerechten niet echt aansprekend of bijzonder genoeg om daarvoor naar Rotterdam te rijden en ik vind de prijs wel aan de te hoge kant, dus ik sla deze maar over. ;)
Met een fles huiswijn kan het ook voor de helft. :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_153990732
quote:
1s.gif Op maandag 29 juni 2015 00:46 schreef Esje-lief het volgende:
Waar? Noah Rotterdam
Wanneer? Vanavond
Wat at je? Zie hieronder
Impressie? Orgasmisch
Kosten? 100 eu 2 personen
Cijfer? 95 / 100

Een impressie, morgen met foto's als jullie interesse hebben tenminste.

Oester met umami aangemaakte ui en witte wijn azijn
Tonijn eendenlever, tempura en een rouloux
Pannenkoek met inktvis zeewier en wakame
Macaron zalm wakame gelei van soja
Dashi boullion met jasmijn thee coquille
Bapao met gebakken eendenlever en Oosterschelde kreeft, pompoen en viseitjes aardappel krokantje
Spoom met citroensorbetijs en yuzu
Teriyaki eend met hele miso noedels en twee zeewier; kombu en brutonse zee spagetti
Waygu, shitake groene asperger hotsaus
Bouchot mosselen met gember hoisin en knoflook en miso
Dessert sake watermeloen en munt
En twee dingen die ik even vergeten ben


En zoals ik al hier aangaf ben ik dus vandaag ook naar Noah geweest,solo,omdat " miep ventiel" :') vanavond niet kon, maar die neem ik mee naar dat Fitzgerald gebeuren om eens te kijken of het allemaal echt zo geweldig is.Hebben we die aanhoudend fabel dat ik helemaal geen vriendin heb ( omdat ik altijd alleen maar foto's laat zien van mijn eten) ook voor eens en voor altijd opgelost ondanks dat ik het al eerder heb beantwoord.

Waar?





Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam

Wat at/dronk je?

























Impressie/op of aanmerkingen

Omdat ik altijd het adagium aanhoud dat lieden die in de horeca van de daken schreeuwen dat ze allemaal zo origineel en geweldig zijn altijd even de íwanius ballotage commissie :') moeten passeren eer het echt goed kan zijn, besloot ik ook maar eens naar Noah te gaan en eens te kijken of al die ophef en borstklopperij en hype berichten op o.a. de Buik van... op waarheid berusten. Immers ik ben na 40 jaar wel e.e.a. gewend op culinair /horeca gebied en er is altijd wel iets wat niet goed is en voor verbetering vatbaar is.

Oke, zelf ingenomen stuk vreten: Heb je genoten?

:Y

Mooi, wat vond je dan zo goed? De vele cocktails die voorbij zijn gekomen of de hapjes?

Vooral de cocktails. Eerlijk is eerlijk van alle horeca zaken in Rotterdam,of het nu hipster toko Level of welke andere zelf ingenomen cocktail bar is die Rotterdam tegenwoordig rijk is, bartender Hani Asfdaai (zie foto aan het begin de wat gezette met ringbaard) bereidt echt cocktails die de naam cocktail verdienen. Geen siroopje en andere standaard groothandel bereidingsproducten voor je cocktail maar heuse echt vers gepeld fruit en andere toegevoegde waarden die nodig zijn om een heus cocktail te bereiden. En vooral belangrijk: De smaakverhoudingen - hoe raar dit ook klinkt- in de cocktail klopten gewoon en deden mij i.i.g.meer bestellen, iets dat ik altijd doe als zaken gewoon in orde zijn.

Daar vandaag de chefkok er niet was werd toch geprobeerd door de sous-chef het beste wat men op dat moment voor handen had voor mij op een plateau te serveren. En eerlijk is eerlijk. Prima bereidt en gewoon lekker!

Hmmm... dat klinkt wel heel erg positief. Dus alles wat goed wat men je voorschotelde?

Nou de tweede plateau die ik liet aanrukken was wel in opzet en smaak minder. Bedoel een glazen pot met groenvoer en een dressing erbij die verre van aantrekkelijk uitzag was nou niet iets waar ik warm voor liep. Daarintegen waren de wraps gevuld met warm lamsgehakt en een lichte zure room en de kleine cheese-cakes wel weer prima.

Oke,veelvraat. Zat je vol?

:Y

Zou je er terugkeren?

:Y sterker nog: Men kende mij al van andere horeca-zaken in den lande en was benieuwd wanneer ik hun zaak zou aandoen. (ik word dus opgemerkt als ik aan de acclimatiseren ben :o )

Ik werd ook gelijk uitgenodigd om bij hun volgende speciale avond aanwezig te zijn.(eind juli?) Ik weet niet of ik dat doe want ik houd niet zo van plichtplegingen.

Cijfer?

8
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-07-2015 23:11:38 ]
pi_153990744
Het komt op mij een beetje overpriced op z'n Amsterdams over. Dan ga ik wel naar De Jong! :P

Edit: Fitzgerald dus. Niet Noah. Daar wil ik wel eens heen. :Y

[ Bericht 31% gewijzigd door Isegrim op 02-07-2015 11:04:04 ]
pi_153991226
quote:
18s.gif Op woensdag 1 juli 2015 20:22 schreef joris4pinter het volgende:
Waar? Fitzgerald Rotterdam
Wanneer? 26/6
Wat at je? Zie hieronder
Impressie? Technische Perfect
Kosten? 200 eu 2 personen plus aperitief en irish coffee
Cijfer? 80 / 100

[knip].
Het ziet er niet onaardig uit i.i.g.

Ik denk dat ik (om het nog spannender te maken) een eigen fles meeneem en dat kurkgeld gebeuren eens gelijk ga uittesten. Hoe arroganter een zaak des te meer reden voor mij om het te bezoeken...

[ Bericht 7% gewijzigd door Isabeau op 02-07-2015 18:17:52 (opmerking verwijderd) ]
pi_153994447
Haha, ik kan altijd zo genieten van Iwanius! ga zo door hahaha!
Keep on Tripp'n
pi_153999505
Die coktail "glazen" O+ Zouden die ook te krijgen zijn voor particulieren? (die masker achtige)
pi_153999726
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 10:58 schreef Questular het volgende:
Die coktail "glazen" O+ Zouden die ook te krijgen zijn voor particulieren? (die masker achtige)
Zo te zien zijn dat Tiki mokken.
pi_154000112
Toffff. Ik moet daar ook eens cocktails gaan drinken.
pi_154000563
Zeker doen want hier staan duidelijke echte Cocktail liefhebbers/ freaks.

Ik stuurde bijvoorbeeld ook 2 cocktails (kleine sip genomen) terug die niet mijn smaak waren. Geen probleem,nieuwe gemaakt en stonden niet op de bon. Uiteraard heurt het zo :') maar dat zegt mij dan genoeg om een mooie tip achter te laten.

quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 01:22 schreef MiestOr het volgende:
Haha, ik kan altijd zo genieten van Iwanius! ga zo door hahaha!
Zelfspot moet je ook altijd bij je dragen en dan sta je ook goed in het leven zeg ik altijd. :s)

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2015 11:49:48 ]
pi_154002344
Had tijd geleden gegeten bij El Olivo in Utrecht. Een tapasrestaurantje in de zakkendragerssteeg.
Ik had toen voor dit restaurantje gekozen omdat het warm was en dan heb ik vaak zin in kleine hapjes. Op IENS zag ik dat dit het best beoordeelde tapasrestaurant was met een 8.4 en niet duur dus ik had redelijke verwachtingen.

Het eten was ronduit slecht, niks was vers bereid, alles smaakte hetzelfde, vlees was droog, fabrieksbrood. Alleen de Cava was wel lekker. Zou hier met een grote boog omheen lopen. Alhoewel het restaurantje ertegenover "De Zakkendrager" heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding. :s)

Ik ben toen op IENS wat onderzoek gaan doen waarom dit restaurant zo hoog beoordeeld werd, wat blijkt de mensen die EL Olivo allemaal een 10 gaven deden dit ook voor la senorita tapas. En een klein restaurantje in een steegje in utrecht met bijna 300 recensies? :') Vergeleken met de rest absurd veel. Doorgestoken kaart dus. Ik heb IENS hierover gemaild en ik kreeg alleen een bedankje. :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  donderdag 2 juli 2015 @ 13:09:49 #78
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_154002434
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:05 schreef habitue het volgende:
Had tijd geleden gegeten bij El Olivo in Utrecht. Een tapasrestaurantje in de zakkendragerssteeg.
Ik had toen voor dit restaurantje gekozen omdat het warm was en dan heb ik vaak zin in kleine hapjes. Op IENS zag ik dat dit het best beoordeelde tapasrestaurant was met een 8.4 en niet duur dus ik had redelijke verwachtingen.

Het eten was ronduit slecht, niks was vers bereid, alles smaakte hetzelfde, vlees was droog, fabrieksbrood. Alleen de Cava was wel lekker. Zou hier met een grote boog omheen lopen.

Ik ben toen op IENS wat onderzoek gaan doen waarom dit restaurant zo hoog beoordeeld werd, wat blijkt de mensen die EL Olivo allemaal een 10 gaven deden dit ook voor la senorita tapas. En een klein restaurantje in een steegje in utrecht met bijna 300 recensies? :') Vergeleken met de rest absurd veel. Doorgestoken kaart dus. Ik heb IENS hierover gemaild en ik kreeg alleen een bedankje. :')
Volgens mij is het inderdaad heel moeilijk om een fatsoenlijk tapas restaurant te vinden. In Maastricht ga ik altijd naar Bodega/Cafe Madrid (zelfde eigenaar + kaart) en dat is heerlijk vers, goed op smaak en laat mij ook aan Madrid zelf denken.
Nu woon sinds twee jaar in de buurt van Amsterdam maar ik durf nergens tapas te eten omdat ik bang ben voor een tourist trap/all you can eat ( sowieso all you can eat met tapas en dan maar maximaal 3 dingen mogen bestellen per "ronde" :') waar is je tapas idee heen!).
吴 曼 迪
pi_154002633
quote:
14s.gif Op donderdag 2 juli 2015 11:25 schreef Myraela het volgende:
Toffff. Ik moet daar ook eens cocktails gaan drinken.
Ook mijn idee. Ik ben met deze temperature erg gevoelig voor Tiki-mokken en uitgeholde ananassen vol fruit. :@ Ik werd erg vrolijk van de foto's in elk geval! :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_154002678
quote:
17s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:09 schreef megamandy het volgende:

[..]

Volgens mij is het inderdaad heel moeilijk om een fatsoenlijk tapas restaurant te vinden. In Maastricht ga ik altijd naar Bodega/Cafe Madrid (zelfde eigenaar + kaart) en dat is heerlijk vers, goed op smaak en laat mij ook aan Madrid zelf denken.
Nu woon sinds twee jaar in de buurt van Amsterdam maar ik durf nergens tapas te eten omdat ik bang ben voor een tourist trap/all you can eat ( sowieso all you can eat met tapas en dan maar maximaal 3 dingen mogen bestellen per "ronde" :') waar is je tapas idee heen!).
Ik ben natuurlijk bevooroordeeld, maar mijn zusje heeft een klein tapasrestaurant waar écht lekkere tapas geserveerd worden. Het zit alleen in Grou, Friesland. :P Norma Serveert. :)
pi_154011756
quote:
0s.gif Op woensdag 1 juli 2015 22:58 schreef Iwanius het volgende:

[..]

En zoals ik al hier aangaf ben ik dus vandaag ook naar Noah geweest,solo,omdat " miep ventiel" :') vanavond niet kon, maar die neem ik mee naar dat Fitzgerald gebeuren om eens te kijken of het allemaal echt zo geweldig is.Hebben we die aanhoudend fabel dat ik helemaal geen vriendin heb ( omdat ik altijd alleen maar foto's laat zien van mijn eten) ook voor eens en voor altijd opgelost ondanks dat ik het al eerder heb beantwoord.

Waar?

[ [url=http://imgserv9.tcdn.nl/v1/OBYV1SIBzvRMRJOEHgpBA4KcoAE=/704x398/smart/http://metronieuws.tcdn.n(...)44123.jpg]afbeelding[/url] ]

[ afbeelding ]

Noah
Wijnhaven 3a
3011 WG Rotterdam

Wat at/dronk je?

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ ]afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Impressie/op of aanmerkingen

Omdat ik altijd het adagium aanhoud dat lieden die in de horeca van de daken schreeuwen dat ze allemaal zo origineel en geweldig zijn altijd even de íwanius ballotage commissie :') moeten passeren eer het echt goed kan zijn, besloot ik ook maar eens naar Noah te gaan en eens te kijken of al die ophef en borstklopperij en hype berichten op o.a. de Buik van... op waarheid berusten. Immers ik ben na 40 jaar wel e.e.a. gewend op culinair /horeca gebied en er is altijd wel iets wat niet goed is en voor verbetering vatbaar is.

Oke, zelf ingenomen stuk vreten: Heb je genoten?

:Y

Mooi, wat vond je dan zo goed? De vele cocktails die voorbij zijn gekomen of de hapjes?

Vooral de cocktails. Eerlijk is eerlijk van alle horeca zaken in Rotterdam,of het nu hipster toko Level of welke andere zelf ingenomen cocktail bar is die Rotterdam tegenwoordig rijk is, bartender Hani Asfdaai (zie foto aan het begin de wat gezette met ringbaard) bereidt echt cocktails die de naam cocktail verdienen. Geen siroopje en andere standaard groothandel bereidingsproducten voor je cocktail maar heuse echt vers gepeld fruit en andere toegevoegde waarden die nodig zijn om een heus cocktail te bereiden. En vooral belangrijk: De smaakverhoudingen - hoe raar dit ook klinkt- in de cocktail klopten gewoon en deden mij i.i.g.meer bestellen, iets dat ik altijd doe als zaken gewoon in orde zijn.

Daar vandaag de chefkok er niet was werd toch geprobeerd door de sous-chef het beste wat men op dat moment voor handen had voor mij op een plateau te serveren. En eerlijk is eerlijk. Prima bereidt en gewoon lekker!

Hmmm... dat klinkt wel heel erg positief. Dus alles wat goed wat men je voorschotelde?

Nou de tweede plateau die ik liet aanrukken was wel in opzet en smaak minder. Bedoel een glazen pot met groenvoer en een dressing erbij die verre van aantrekkelijk uitzag was nou niet iets waar ik warm voor liep. Daarintegen waren de wraps gevuld met warm lamsgehakt en een lichte zure room en de kleine cheese-cakes wel weer prima.

Oke,veelvraat. Zat je vol?

:Y

Zou je er terugkeren?

:Y sterker nog: Men kende mij al van andere horeca-zaken in den lande en was benieuwd wanneer ik hun zaak zou aandoen. (ik word dus opgemerkt als ik aan de acclimatiseren ben :o )

Ik werd ook gelijk uitgenodigd om bij hun volgende speciale avond aanwezig te zijn.(eind juli?) Ik weet niet of ik dat doe want ik houd niet zo van plichtplegingen.

Cijfer?

8
/ 10
Super leuk dat je ook bent geweest en wat fijn dat je het lekker vond. Enige foutje is dat het Erikson is op de foto. Hani is de donkere god die er rondloopt :-)

Nog een keer als Job (de chef) er is. Hij is geniaal met smaken!
Be brave. Be kind.
  donderdag 2 juli 2015 @ 20:02:56 #82
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_154013224
Tof om te lezen die review over Noah! :)
pi_154030833
quote:
1s.gif Op donderdag 2 juli 2015 19:14 schreef Esje-lief het volgende:

Super leuk dat je ook bent geweest en wat fijn dat je het lekker vond. Enige foutje is dat het Erikson is op de foto. Hani is de donkere god die er rondloopt :-)

Nog een keer als Job (de chef) er is. Hij is geniaal met smaken!
Maak je vwb dat laatste geen zorgen want ik heb begrepen dat hij bij cul fanatici zoals ik echt los kan gaan en zich dan graag uitleeft. Uiteraard houd ik van dit soort koks die buiten kaders denken en baanbrekend en verfrissend nieuwe smaken weten te produceren. En dat moment zou weleens sneller kunnen komen dan dan dat het weer nu ineens omslaat naar 12 graden Celsius. O~)

Dank verder trouwens voor de correctie op de door mij eerder genoemde personen in de OP.

On topic:

Waar?







Fitzgerald Rotterdam

Gelderseplein 49, 3011WZ Rotterdam

Wat at/dronk je?










Zalm met meiraap,asperge en duinboornbes


Gerecht:Schol met zeeuwse mossel,couer-de boeuf,ansjovis en cantrabico


Kalfszwezerik met amandel,abrikoos en flespompoen



Kalfsbloemstuk met oerbiet,cantharel en mais



Dat extra supplement waarover ik geinformeerd werd dat het E 30+ p.p.koste :')



Zadel en nek van Hollands lam met tuinbonen,advocado en tijgertomaat



Kruisbes met cocos,lavendel en blacava



*burp* en :7 wil acclimatiseren.. :')


Impressie/ op of aanmerkingen

Het is even zoeken als je niet zo bekend bent met het stukje Oude Haven van Rotterdam,maar restaurant Fitzgerald van eigenaar Danny Gonzalez ligt onder het moderne gebouw van hotel CitizenM., net onder de doorsteek als je naar het Grand Café 't Witte Huis ('t Bolwerk) mariniersmuseum loopt.

Hoe restaurant Fitzgerald eruit ziet kun je al hier uitgebreid via Google zien. Daar wil ik het dan niet over hebben maar wel over het eten en met name de service/afspraken en waarom ik er i.i.g. niet meer zal komen.

Oh jee. Dat klinkt al niet goed.Vertel!

Ik was vooraf gewaarschuwd dat men bij restaurant Fitzgerald en met name de eigenaar arrogant,kil en afstandelijk was. Hautain dus! Mooi,ben ik vaker tegen gekomen in mijn leven en ik hield rekening met een eventuele woordenwisseling mocht mijnheer te bijdehandt gaan doen of afspraken niet na komen. Ik nam bewust een eigen fles champagne mee ( zie eerste foto) die men bij restaurant Fitzgerald zeker niet had.(geen enkel top/sterren restaurant in Rotterdam) en wilde hiermee gelijk het welbekende kurkengeld uittesten en waar duidelijke afspraken over zijn en hoeveel deze mag kosten en..... in hoeverre de toprestaurants zich hieraan houden. Niet dus bleek later.

Vooraf werd de fles getoond bij binnenkomst en een ijzige stille blik was de eerste reactie van de eigenaar Op een vraag of men hier bij restaurant Fitzgerald aan kurkengeld deed volgde voor een tweede keer een ijzige stilte. Toen ik vroeg of mijnheer geen Nederlands verstond klonk het met de zelfde starre blik: "Ja,dat spreek ik en nee, we doen niet aan kurkengeld" Mooi,dus bied ik zometeen wanneer de fles wordt ontkurkt mijnheer ook maar een glaasje aan.

Dus concreet: Geen kurkengeld! En als het eten en de service verder ook prima zijn dan sluiten we de avond af met een mooie tip, want zo heurt het. Weet je wat? Geld moet rollen en ik ben er nou toch: We bestellen van de wijnkaart 1 van zijn topwijnen,verdiend de beste man ook wat.

Mooi,kunnen we het nu over het eten en de service hebben? Hoe was dat?

Zoals al eerder werd opgemerkt was het allemaal goed bereidt, goede garing,op smaak, alleen totaal niet 'spannend',laat staan verrassend.Let wel: ik heb lekker gegeten maar dat was meer omdat de bijbehorende champagne en wijn ook hun werk deden om het allemaal naar een niveautje "top" te tillen i.c.m.de aanwezigheid van mijn vriendin.

Daarbij vond ik de service te geforceerd (zou ik ook zijn als ik een baas had die zou kil en afstandelijk is en schijnbaar op elk foutje van zijn personeel let = heeft niets van doen met het veelgehoorde adagium "ik ben een professional") en teveel van het niveau 'knipmessen' die ook allemaal van die standaard beleefdheidsantwoorden gaven waaruit ik opmerkte dat het allemaal ingestudeerd was en men totaal niet meeleefde met de stemming van zijn gasten en meer bezig was zelf geen fouten te maken. Stel vooral geen quasi-lollige vragen (hoe onschuldig ook) want dan geraakt men helemaal van hun ŕ propos en zie je ze zoeken naar een zo politiek correct mogelijk antwoord. Ook de opmerking van het hoofd van de bediening, hoe stuitend, ook toen ik een extra supplement naast het zoveel gangen topmenu bestelde "Maar mijheer..u weet dat deze E30+,- extra p.p.kost? "deed mij erg de wenkbrauwen fronsen. Is men het niet gewend dat er gasten zijn die als ze langskomen gelijk het beste van het beste willen uitproberen en om zo de goede wil te tonen en het Huis goed te laten verdienen?(nou ja,ze eten je arm maar drinken je rijk luidt een bekende horeca gezegde..)

Vw.b. de prijs-kwaliteit verhoudingen: Nou ja, stevig,heel stevig en voor mensen met een kleine beurs niet echt te doen tenzij er weer kortingen zijn via IENS of AMEX of zelfs de restaurantweek... O-) Men vraagt voor het eten eigenlijk sterren restaurantprijzen en de topwijnen gaan meer dan 4x? over de kop hier. Belachelijk maar goed,dat vond ik van ondergeschikt belang in deze.

Nou...heb je na deze lap tekst nog meer te jammeren want ik heb het gevoel dat het klapstuk nog moet komen.

Ja die komt er inderdaad! Toen ik wilde gaan afrekenen merkte ik dat de eigenaar geheel tegen de afspraak en verwachting in wel kurkgeld in rekening had gebracht,niet veel +/- E30,- op een rekening van E500+ en waar ik om opheldering vroeg. Dit werd beantwoordt met diezelfde stoďcijnse en ijzige blik die ik kende aan het begin van de avond. Daar het al laat was en ik geen zin had om de man de les te lezen en mijn avond te verpesten,betaalde ik op de cent af wat ik verschuldigd was en verliet toen met m'n vriendin in allerijl de zaak om ergens anders de avond toch nog goed af te sluiten, en i.i.g nooit meer voet in dit restaurant te zetten.Kortom restaurant Fred,FG,IDW,Wijnbar Jansen krijgen nog meer gezelschap als horeca-gelegenheden die ik in de ban heb gedaan.

Zo... hoe heb jij je avond verder afgesloten na deze 'ervaring'?


Erg lekker die pińa colada,dus eentje extra bestelt terwijl 'miep ventiel'weer aan het berichten is met haar vriendinnen. Jeugd he... :D


Nawoord inzake bovenstaande gebeurtenissen:

Toch blijft het verbazend (nou niet wat dit is Nederland zoals gewoonlijk met zijn al bekrompenheid) dat iemand die volgens zegge gelouterd is in de horeca zo raar/gast-onvriendelijk reageert in eerste instantie zeker als het een fles betreft die hij zelf niet in het assortiment heeft maar toch van kwaliteit is. Integendeel,een ware kenner zou in zijn nopjes zijn en hopen dat hij ook een glaasje mocht meedrinken, iets dat een goede gast altijd aanbiedt aan de maitre, in deze de eigenaar.

Maar ik weet heus wel waarom er zo wordt gereageerd in eerste instantie want de meeste horeca-uitbaters zijn zelfingenomen,hebberige geldwolven die zoveel mogelijk geld willen binnenharken met hun te hoge prijzen,komende vanuit hun eigen assortiment. Zelfs al betreft het zoals nu een uitstekende fles die men zelf niet in het assortiment heeft. Nee, dan "verliest men geld" volgens zegge. :') |:( Niet dus, want een ware cul fanaticus wil kwaliteit en zal altijd wat extra's bij bestellen om te zorgen dat een uitbater nooit en te nimmer erop achteruit gaat,gewoon omdat die weet hoe het heurt.

Cijfer?

8-
/ 10

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-07-2015 11:42:59 ]
pi_154030919
En dan toch een 8? :D

Het eten klinkt een beetje zoals ik Fred ervoer. Perfect bereid maar niet spannend.
pi_154030975
Ik ga altijd voor waar het bij mij omgaat. Smaken,smaakverhoudingen. Dat was prima en daar beoordeel ik een zaak voornamelijk op. Anders had ik ze als de rest ook perfect was een 9- gegeven maar dat is gewoon i.m.o teveel.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-07-2015 14:26:11 ]
pi_154031000
:D _O_
pi_154031046
quote:
6s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 14:25 schreef Iwanius het volgende:
Ik ga altijd voor waar het bij mij omgaat. Smaken,smaakverhoudingen. Dat was prima en daar beoordeel ik een zaak voornamelijk op. Anders had ik ze als de rest ook perfect was een 9- gegeven maar dat is gewoon i.m.o teveel.
Ok! ^O^
  vrijdag 3 juli 2015 @ 14:35:47 #88
130803 Gripper
Get a grip
pi_154031183
:D

naast dat het gewoon erg leuk is om te lezen, is het te hopen dat eigenaren van zulke zaken dit lezen of het ze onder de aandacht wordt gebracht.

Dan valt er misschien ook nog wat te leren :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_154031560
Ik vind Iwanius zijn reviews ook leuk om te lezen hoor. Ook al is hij soms een beetje raar. Maar dat ben ik ook wel eens. :P
pi_154031631
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 14:51 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind Iwanius zijn reviews ook leuk om te lezen hoor. Ook al is hij soms een beetje raar. Maar dat ben ik ook wel eens. :P
QFT
pi_154034622
Jeetje, daar kan ik mijn huur van betalen. :@

Eten ziet er wel okay uit. Weet je nog wat het was?
  vrijdag 3 juli 2015 @ 17:15:45 #92
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_154035460
Iwanus _O_ altijd mooi om te lezen.
  vrijdag 3 juli 2015 @ 17:36:42 #93
300082 roos85
JUICHEN!
pi_154035931
quote:
0s.gif Op donderdag 2 juli 2015 13:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Ook mijn idee. Ik ben met deze temperature erg gevoelig voor Tiki-mokken en uitgeholde ananassen vol fruit. :@ Ik werd erg vrolijk van de foto's in elk geval! :)
Die maken mij ook enthousiast :Y
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_154037238
Inderdaad sterrenprijzen die ze vragen.. zonde dat het dan niet spannend genoeg is..
Verder denk ik dat er maar weinig "normale" horeca-ondernemers bekend zijn met kurkengeld.
blijkbaar is dit zn kruidenier en heeft hij zn tip door zn neus laten boren :D
Keep on Tripp'n
pi_154038873
Iwanius; zeg nou eens onder elke foto wat het is dat je hebt gegeten. Krijgen we veel meer trek van :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_154042554
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 21:48 schreef gelly het volgende:
Kurkengeld,wat voor treurwilg ben je dan? Ik denk dat Fitzgerald wel wat beters op de kaart heeft staan dan je rommelchampagne van 6 tientjes.Die je laatst ook al bij je lunch op de foto had staan in die cooler.Ik ken ook bijna geen restaurant in Nederland die het normaal vindt.

Hou toch op zo gemaakt decadent te doen,het staat sloeberig.Waarschijnlijk zit je dik te lenen naast je uitkering om hier de gebraden haan uit te kunnen hangen.
Het komt vaker voor dan je denkt, regelmatig bij partijen zoals een bruiloft. Soms heeft het bruidspaar een speciale herinnering (het aanzoek!) aan die ene fles wijn of iets dergelijks. En dan nemen ze die mee om sentimentele redenen, geen probleem.

Maar ik ben het met je eens, dat is wel iets anders dan meenemen om je punt te maken. :').
Karma is a fucking bitch.
pi_154043018
Kurkgeld is in heel veel landen volstrekt normaal.
pi_154043043
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 22:19 schreef Isegrim het volgende:
Kurkgeld is in heel veel landen volstrekt normaal.
Net als een doggy bag.
Karma is a fucking bitch.
pi_154044383
quote:
14s.gif Op vrijdag 3 juli 2015 22:20 schreef MissLuna het volgende:

[..]

Net als een doggy bag.
Wordt steeds gewoner in Nederland. :Y ^O^
  zaterdag 4 juli 2015 @ 00:59:13 #100
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_154048554
Kurkengeld is volkomen normaal hoor. Azijnzeikerts :')
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')