abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 14 juni 2016 @ 18:13:38 #203
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163010832
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 16:11 schreef computergirl het volgende:
Je hebt in ieder geval geen beperking qua ovencapaciteit
Moet ook wel he met mijn vraatzucht ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 14 juni 2016 @ 18:14:13 #204
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163010847
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 16:21 schreef rhubarb het volgende:
Hoe houd je de steen schoon? Ik heb al wat donkere plekken van mozzarella die iets te enthousiast smolt over de rand...
Niet? En als het te vies is het vuur erbovenop stoken.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 25 juni 2016 @ 21:47:32 #205
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163297322
Vandaag pizzabakken als verjaardagsfeestje.

Voor bij de koffie een PizzaTaart gebakken, in de middag de oven opgestookt voor de echte pizza's.







Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 26 juni 2016 @ 00:20:37 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163302260
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
pi_163305940
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!

Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
  zondag 26 juni 2016 @ 10:47:15 #208
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163306121
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 00:20 schreef vinnypassy het volgende:
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
Was een kleine bol echte buffelmozzarella; ik heb de pizza toen ie verder klaar was helemaal voorin de deuropening van de oven heet gehouden tot de hele bol mooi weggesmolten was, ondertussen wat meer fik in het vuurtje gekweekt en hem nog even heet geroosterd voor ik hem naar de maakster liet brengen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 26 juni 2016 @ 10:50:36 #209
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163306168
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 10:33 schreef Martijn1P het volgende:
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!

Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.

Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.

Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).

Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah ;)

Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163307691
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 10:50 schreef fietsie het volgende:

[..]

Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.

Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.

Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).

Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah ;)

Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan :)
Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!

http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
  zondag 26 juni 2016 @ 12:17:29 #211
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163307826
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:10 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!

http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163308166
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:17 schreef fietsie het volgende:

[..]

Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?

Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
  zondag 26 juni 2016 @ 12:37:54 #213
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163308208
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:35 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?

Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
Uhuh 5kg bloem ja, de rest niet gewogen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163317033
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG











en nog eentje voor de diepvries voor van de week :D



Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.

[ Bericht 0% gewijzigd door MonkNL op 26-06-2016 23:48:48 ]
  zondag 26 juni 2016 @ 21:53:48 #215
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163324902
Ik wil ook zo'n oven :9
pi_163325442
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163326541
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden..


[ afbeelding ]

Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
wat is er mis met die pizzaschep eigenlijk?
pi_163329103
Thanks! Niks mis met dat schepje, althans, de steel is wat lang en omdat de achterkant recht is stoot ik soms tegen de stenen rand.

quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch _O_
Is ook echt van mijn favorieten. Pizza pancetta.

quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Ik wil ook zo'n oven :9
Gewoon kopen! :P Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
  maandag 27 juni 2016 @ 10:08:44 #219
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163334226
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 23:45 schreef MonkNL het volgende:

Gewoon kopen! :P Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter. -O-
pi_163344720
Krijg ook weer kriebels van jullie fotos. Deze week in de avond toch maar tijd zien vrij te maken om deeg te maken.
pi_163345985
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 10:08 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter. -O-
Haha ja dan wordt dat lastig.. volkstuintje nemen en er een oven in zetten.. :P
pi_163369004
Ik ben van een Bestron Afredo (kapot gegaan) over gestapt naar een Ferrari G3 oventje. Heel erg dik tevreden met deze oven, is veel beter beheersbaar dan de Bestron. En uiteraard een prima alternatief voor iemand die geen enorme tuin heeft.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 15:35:35 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_163369184
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
  dinsdag 28 juni 2016 @ 17:49:49 #224
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163372034
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 15:35 schreef Blik het volgende:
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 28 juni 2016 @ 18:53:18 #225
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163373483
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en nog eentje voor de diepvries voor van de week :D

[ afbeelding ]

Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
:9~ :9~ :9~ Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
pi_163379437
Ik heb nog een boekje met tientallen pizza recepten en foccacia wat bij mijn Ferrari pizza oven zat. wil iemand dat ik die recepten deel?

Het probleem is alleen dat alles in het italiaans is en niet in engels of nederlands.
Dus iemand moet het dan kunnen vertalen het liefst, Het zijn echt veel recepten.(77 paginas met 2 tot 3 recepten per pagina).

Als iemand het wil die Italiaans spreekt dan lijkt het me wel een grappig project om die recepten te vertalen.

Maar omdat het vorige week italiaanse week was bij lidle heb ik wat tomaten sausjes en italiaanse kaas gehaald, nu alleen nog een receptje uitkiezen...

Maar de dr.oetker pizza traditionale speciale diepvries pizza is ook wek lekker hoor, tijdje geleden bij de dirk 2 voor 2,50 euro. Erg lekker als je het in de ferrari oven bakt. voor dat geld kan ik het zelf niet maken.

[ Bericht 6% gewijzigd door _Newman_ op 28-06-2016 22:24:28 ]
pi_163388974
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Erg lekker!!
pi_163395575
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 18:53 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~ Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
Thanks! Doe mijn best.. :)
  woensdag 29 juni 2016 @ 19:02:40 #229
62913 Blik
The one and Only!
pi_163395908
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Lijkt me heel ranzig, mede vanwege dat ik een absolute grafhekel heb aan bloemkool
  woensdag 29 juni 2016 @ 19:04:28 #230
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163395946
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163491190
Nav de pics hierboven ook aan de slag gegaan!

gekarameliseerde ui, gorgonzola en peer


En met geitenkaas


Zo'n twee minuten in de Bestron!
  Moderator zondag 3 juli 2016 @ 19:56:51 #232
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163492527
Ziet er heel goed uit.
Vulling niet mijn smaak, maar fijne bodem zo te zien!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163494966
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
pi_163518172
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Nee, geen specifieke reden.
pi_163524839
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
pi_163563830
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.

Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.

Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.

Is maar net waar je genoegen mee neemt.
pi_163565161
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:07 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.

Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.

Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.

Is maar net waar je genoegen mee neemt.
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
pi_163565188
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest ;( Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
pi_163565837
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:

http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html

Zou dit iets zijn?
  Moderator woensdag 6 juli 2016 @ 20:28:07 #240
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163566069
Ik ga zeker een Unni 2S kopen :9
Alleen eerst even wat zut verkopen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163572400
Potverdorie wat een mooi ding. Die wil ik ook :D
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:53:11 #242
194233 Friday12
Originele kloon
pi_163572616
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Pizzacrust :9 O+
pi_163573193
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:59 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest ;( Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
Oh, dat kan dan inderdaad wel even rauw op je dak vallen...
Somebody that I used to know
pi_163584880
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:58 schreef mytec het volgende:

[..]

De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
Dan is de keus snel gemaakt! Ik zou marktplaats een tijdje in de gaten houden. Veel mensen die t product niet begrijpen en/of het te veel moeite vinden om hiermee in de weer te zijn.
pi_163584957
Hoe krijgen jullie de pizza zo mooi rond?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 07:59:45 #246
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_163595141
MaximusTG... hij is de reden waarom de kinderen zo graag zelfgemaakte pizza eten. :|

Over die g3 met 2 stenen lees ik dat wanneer je pizza wilt bakken de bovenste steen eruit moet en de bovenste steen eigenlijk alleen voor andere dingen is... Je moet ook een scharnier omzetten zodat de steen hoog genoeg hangt en tussen de stenen is dan een opening. Heb hem helaas nog niet in werking gezien.

Pizza goed rond krijgen... (tip van MaximusTG) goed opgebold deeg in ronde bakjes doen (yoghurt emmers) als de rijs klaar is omkiepen op je bebloemd werkblad en dan van binnen naar buiten werken met het plat maken. Als je dan een randje overlaat aan de buitenkant houdt deze de vorm van het bakje en is je pizza dus rond.
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 8 juli 2016 @ 08:01:49 #247
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163595153
Zin in zo'n goeie pizza als ontbijt nu :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163639208
Vanavond weer pizza! Net zoals vorige keer 4dagen koude rijs in de koelkast..
pi_163639324
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 20:20 schreef emil23 het volgende:
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:

http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html

Zou dit iets zijn?
En dan maar hopen dat er niet met dde pellets is gesjoemeld..


Wel mooi apparaatje trouwens!
Whatever...
pi_163648386
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2016 18:55 schreef Martijn1P het volgende:
[ link | afbeelding ]
_O_
pi_163679559
quote:
15s.gif Op vrijdag 8 juli 2016 07:59 schreef pmponer het volgende:
MaximusTG... hij is de reden waarom de kinderen zo graag zelfgemaakte pizza eten. :|

Over die g3 met 2 stenen lees ik dat wanneer je pizza wilt bakken de bovenste steen eruit moet en de bovenste steen eigenlijk alleen voor andere dingen is... Je moet ook een scharnier omzetten zodat de steen hoog genoeg hangt en tussen de stenen is dan een opening. Heb hem helaas nog niet in werking gezien.

Pizza goed rond krijgen... (tip van MaximusTG) goed opgebold deeg in ronde bakjes doen (yoghurt emmers) als de rijs klaar is omkiepen op je bebloemd werkblad en dan van binnen naar buiten werken met het plat maken. Als je dan een randje overlaat aan de buitenkant houdt deze de vorm van het bakje en is je pizza dus rond.
Thanks dan heeft het dus eigenlijk niet zo veel nut om de duurdere versie te kopen ;-) Want volgens mij qua temperatuur geen verschil verder. Heb inmiddels een Amazon alert gezet voor de normale G3 (Amazon Italie is het apparaat wel eens 70 geweest, en ze bezorgen ook in Nederland).
  dinsdag 12 juli 2016 @ 18:25:31 #253
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_163694391
Goede tip voor amazon bedankt.
Ik weet nog niet waar ik naar op zoek ga wanneer mijn bestron het begeeft.
Eigenlijk wil ik wel het gemak van gas of electriciteit en ook binnen kunnen bakken. Ik zie me namelijk niet in de herfst of winter met een hout oven in de weer.

De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Drop you like an ill, bad habit
pi_163695801
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 18:25 schreef pmponer het volgende:
Goede tip voor amazon bedankt.
Ik weet nog niet waar ik naar op zoek ga wanneer mijn bestron het begeeft.
Eigenlijk wil ik wel het gemak van gas of electriciteit en ook binnen kunnen bakken. Ik zie me namelijk niet in de herfst of winter met een hout oven in de weer.

De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Dat leek me ook best een mooi ding, maar waarom alleen die pellets? als je gewoon schoon hout hebt moet alles toch wel willen?
  dinsdag 12 juli 2016 @ 20:24:19 #255
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_163697098
ja snap ik maar hoe controleer je dat ik haal altijd een bigbag vol pellets, geen idee wat daar in zit
Drop you like an ill, bad habit
pi_163716980
quote:
0s.gif Op maandag 11 juli 2016 23:45 schreef mytec het volgende:

[..]

Thanks dan heeft het dus eigenlijk niet zo veel nut om de duurdere versie te kopen ;-) Want volgens mij qua temperatuur geen verschil verder. Heb inmiddels een Amazon alert gezet voor de normale G3 (Amazon Italie is het apparaat wel eens 70 geweest, en ze bezorgen ook in Nederland).
Als je op marktplaats kijkt zie je er ook enkele staan voor paar tientjes (paar keer gebruikt). Op zoekterm pizza oven vindt je ook ferrari ovens.

Ben wel benieuwd naar dit model:
http://www.marktplaats.nl(...)eviousPage=lr&pos=15

Oud model; zal wel loeiheet worden.
pi_163718102
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juli 2016 18:18 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Als je op marktplaats kijkt zie je er ook enkele staan voor paar tientjes (paar keer gebruikt). Op zoekterm pizza oven vindt je ook ferrari ovens.

Ben wel benieuwd naar dit model:
http://www.marktplaats.nl(...)eviousPage=lr&pos=15

Oud model; zal wel loeiheet worden.
Haha dat is wel een hele oude! Ik vrees snel kortsluiting!
pi_163721714
Ben net begonnen met pizza maken. Eerst proefdraaien op de Ferrari:






Pizza maken in een echte steenoven. Op onderstaande foto's met kant-en-klaar pizzadeeg, paar dagen later wel met zelfgemaakte deeg maar daar geen foto's van:



[ Bericht 6% gewijzigd door rhubarb op 13-07-2016 22:28:22 ]
pi_163764098
Mooi Rhubarb.

Ook een mooi apparaat. Lijk me ook nog enigszins makkelijk in gebruik en goed controleerbaar. Weet niet of deze al in EU te koop is.

pi_163764236
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2016 19:03 schreef Martijn1P het volgende:
Mooi Rhubarb.

Ook een mooi apparaat. Lijk me ook nog enigszins makkelijk in gebruik en goed controleerbaar. Weet niet of deze al in EU te koop is.

zeker een mooi apparaat maar dat lijkt me geen goedkope ;-)
pi_164096143
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juli 2016 18:25 schreef pmponer het volgende:
De pellet kachel die eerder is gepost leek me eerst ook wel wat, totdat bleek dat je alleen hun eigen pellets erin kunt stoken. (nou ja iig waar je 100% zeker van weet dat er alleen hout is gebruikt)
Stuitte zojuist op Roccbox. Eerste levering wordt op korte termijn verwacht. Eerste review even afwachten, maar foto's en enkele youtube vids zien er veelbelovend uit. Lijkt een van de weinige ovens te zijn waar echt over het design is nagedacht. Stuk beter dan die palletkachel.
  zaterdag 30 juli 2016 @ 10:11:48 #262
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_164105296
Die Roccbox ziet er idd erg goed uit.
Drop you like an ill, bad habit
pi_164128815
Even wat rondgekeken hier. Man, wat een heerlijke pizza's zeg. Ga straks ook maar weer bakken!
  Moderator zondag 31 juli 2016 @ 21:43:23 #264
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_164141819
quote:
0s.gif Op zondag 31 juli 2016 13:33 schreef Gladiooo het volgende:
Even wat rondgekeken hier. Man, wat een heerlijke pizza's zeg. Ga straks ook maar weer bakken!
Pics or IT didn't happen >:)
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_164157883
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
  maandag 1 augustus 2016 @ 18:46:42 #266
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_164159945
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 17:09 schreef Firewarrior het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
waar kan je kant en klaar deeg kopen dan?
of bedoel je pakjes met bodem voor pizza van b.v. koopmans?

Die gebruik ik niet want:
- veel duurder
- zelf afmeten kan je wat met de percentages spelen.
Drop you like an ill, bad habit
pi_164166672
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 18:46 schreef pmponer het volgende:

[..]

waar kan je kant en klaar deeg kopen dan?
of bedoel je pakjes met bodem voor pizza van b.v. koopmans?

Die gebruik ik niet want:
- veel duurder
- zelf afmeten kan je wat met de percentages spelen.
Ja die pakjes bedoel ik en ik gebruik die wel want ik maak toch niet vaak zelf pizza. Dat is gewoon makkelijker en die extra kosten maken alleen wat uit als je vaak zelf pizza's maakt.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 01-08-2016 22:45:42 ]
  maandag 1 augustus 2016 @ 23:51:33 #268
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_164167933
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 17:09 schreef Firewarrior het volgende:
Ik vraag me af waarom mensen het aan het begin van dit topic hadden over het zelf maken van deeg. Je kunt toch ook gewoon kant en klare deeg gebruiken, waarom zou je het zelf maken, is dat beter?
Is wel wat lekkerder. Vind die kant en klare vaak wat te brodig. Tenzij je het heeeel dun uitrolt, maar dna wordt ie toch nooit zo lekker als eigen deeg. Maar als je het niet vaak doet, zou ik het ook niet doen hoor. Ik maakte meestal 1x voor een pizza of 10, 14 en dan de vriezer in
Laffe huichelaar
  Moderator dinsdag 2 augustus 2016 @ 00:11:07 #269
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_164168309
Fabrieksdeeg lijkt nergens op. Zo simpel is het. Om het houdbaar te houden en het te laten rijzen zijn allemaal gekke ingrediënten en trucjes nodig die je nooit zelf in je deeg zou stoppen. Natuurlijk maak je alles zo veel mogelijk zelf, zo ook de saus.
Pakken Koopmans al helemaal als de pest mijden, zit vol met rijsmiddel en goedkope bloem. Echt niet te eten.
Anders kun je net zo goed een tosti met ketchup eten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_164168805
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 00:11 schreef djkoelkast het volgende:
Fabrieksdeeg lijkt nergens op. Zo simpel is het. Om het houdbaar te houden en het te laten rijzen zijn allemaal gekke ingrediënten en trucjes nodig die je nooit zelf in je deeg zou stoppen. Natuurlijk maak je alles zo veel mogelijk zelf, zo ook de saus.
Pakken Koopmans al helemaal als de pest mijden, zit vol met rijsmiddel en goedkope bloem. Echt niet te eten.
Anders kun je net zo goed een tosti met ketchup eten.
En welke moet ik dan wel kopen ipv koopmans?
pi_164169934
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 00:55 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

En welke moet ik dan wel kopen ipv koopmans?
Je hoeft alleen maar goede bloem (tipo 00, das een bepaalde maalgraad, dus geen gewone patentbloem van de supermarkt) te kopen. Verder een zakje gist van Dr Oetker. Water en een beetje zout.
Verder zit er helemaal niks anders in pizzadeeg.

En dan maar knijpen met die kantoorhandjes tot het een mooie elastische bal is.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_164170411
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 08:56 schreef Gripper het volgende:

[..]

Je hoeft alleen maar goede bloem (tipo 00, das een bepaalde maalgraad, dus geen gewone patentbloem van de supermarkt) te kopen. Verder een zakje gist van Dr Oetker. Water en een beetje zout.
Verder zit er helemaal niks anders in pizzadeeg.

En dan maar knijpen met die kantoorhandjes tot het een mooie elastische bal is.
Zelfs gewone bloem of de biologische bloem uit de supermarkt is helemaal prima. Je hoeft je dus niet af te laten schrikken door ingewikkeld lijkende soorten bloem. Het zal zeker even makkelijk zijn als een pak Koopmans, je moet alleen even een weegschaal gebruiken en daarna hetzelfde als het pak eigenlijk. Het resultaat is veel lekkerder! En goedkoper :)

Hier staat het recept uit de op in de koelkast sinds gisteravond. Vanavond met bezoek lekker pizza's bakken :9 *O*
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 10:26:55 #273
62913 Blik
The one and Only!
pi_164171233
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2016 22:44 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Ja die pakjes bedoel ik en ik gebruik die wel want ik maak toch niet vaak zelf pizza. Dat is gewoon makkelijker en die extra kosten maken alleen wat uit als je vaak zelf pizza's maakt.
Zoals met zoveel kant en klaar spul gaat het niet zozeer om kosten maar veel meer om smaak. In die kant en klaar pakketjes zit allemaal rotzooi in gegooid die je niet nodig hebt als je iets vers maakt. Met pizzadeeg is dat helemaal het geval, je hebt een paar ingrediënten nodig en je moet het kneden. Je bent er wat meer tijd voor kwijt, maar het is goedkoper en lekkerder
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 11:03:13 #274
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_164171896
Het is ook gewoon veel leuker om te doen.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 11:56:24 #275
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_164173092
Is goed kneden nou eigenlijk de doorslaggevende factor? Want ik maak vaak deeg van tipo00 van Di cecco, oetker gist, zout, water en suiker. Maar het is met toch vaak niet goed genoeg. Komt niet in de buurt van een goede Italiaan.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_164174568
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 11:56 schreef Fretwork het volgende:
Is goed kneden nou eigenlijk de doorslaggevende factor? Want ik maak vaak deeg van tipo00 van Di cecco, oetker gist, zout, water en suiker. Maar het is met toch vaak niet goed genoeg. Komt niet in de buurt van een goede Italiaan.
Ja. Techniek en goed kneden is key in het goed ontwikkelen van de gluten in het deeg. Een ander belangrijk punt is temperatuur. In een thuisoven van max250graden is het heel lastig om in de buurt te komen van een goede italiaan.

Toch is het een leuk klusje om thuis pizzas te maken :)
pi_164178968
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 10:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Zoals met zoveel kant en klaar spul gaat het niet zozeer om kosten maar veel meer om smaak. In die kant en klaar pakketjes zit allemaal rotzooi in gegooid die je niet nodig hebt als je iets vers maakt. Met pizzadeeg is dat helemaal het geval, je hebt een paar ingrediënten nodig en je moet het kneden. Je bent er wat meer tijd voor kwijt, maar het is goedkoper en lekkerder
Maar als je het verkeerd doet, is het dan niet minder lekker? De laatste keer dat ik een zelfgemaakte pizza at was die gewoon lekker, het deeg ook. En het deeg was kant en klaar.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 15:58:47 #278
62913 Blik
The one and Only!
pi_164179077
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 15:54 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Maar als je het verkeerd doet, is het dan niet minder lekker? De laatste keer dat ik een zelfgemaakte pizza at was die gewoon lekker, het deeg ook. En het deeg was kant en klaar.
Ik zeg niet dat een kant-en-klaar deeg vies is, het is alleen vaak minder lekker dan een zelfgemaakt vers deeg. Daarnaast kan het eigenlijk bijna niet fout gaan, het is zo simpel. Als het dan misgaat zit het hem in het niet genoeg kneden of de temp van de over. Maar bij die oorzaken kan het ook fout gaan bij een Koopmans mix.

Verder, je moet het natuurlijk ook een beetje leuk vinden om zelf te maken. Ik heb er plezier in om zelf iets lekkers te maken, zonder dat het uit een pakje komt. Dat geldt voor het deeg maar ook voor de saus
pi_164179111
Ik heb een keer zo'n koopmans pak op omdat het in een kerstpakket zat. Ik vond het niet lekker. Zowel het deeg niet als de 'saus' die erbij zat. Maargoed, ieder zo z'n ding.
Ja doei.
pi_164179124
het kant en klaar deeg wat je zo in de koeling koopt dat smaakt nergens naar. koopmans pizzabodem mix is dan al stukken beter.
pi_164179434
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 12:52 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Ja. Techniek en goed kneden is key in het goed ontwikkelen van de gluten in het deeg. Een ander belangrijk punt is temperatuur. In een thuisoven van max250graden is het heel lastig om in de buurt te komen van een goede italiaan.

Toch is het een leuk klusje om thuis pizzas te maken :)
Met een goede heteluchtoven die ook echt die temperatuur haalt, en een pizzasteen die lang genoeg verwarmd is lukt dat heel aardig hoor!
En kneden: als je met de hand kneedt, eerst alle ingredienten in een kom samen, en dan maar op een schone gladde ondergrond beginnen met die natte klets. Direct op het aanrecht kan best, ik heb er een rvs plaat voor.
In het begin denk je, dit krijg ik nooit meer van mn handen. Maar na 5 minuten zit al het deeg al aan de bal, en na 15 minuten kneden heb je het soepelste deeg wat je je maar kan voorstellen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 16:33:28 #282
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_164179930
Ik vind het vaak na 5 minuten welletjes. Goede tips, ik ga weer aan het werk Gripper!

Jij had geen pizzaoven toch?
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_164180243
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:33 schreef Fretwork het volgende:
Ik vind het vaak na 5 minuten welletjes. Goede tips, ik ga weer aan het werk Gripper!

Jij had geen pizzaoven toch?
Nee, wel een goede oven in mn fornuis, max 260 graden en hetelucht. En een dikke steen van chamotteklei, daar lukt alles goed mee.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_164472081
Ik kom even mijn pizzaatje showen, met recept uit OP en een pizzasteen in de oven.


Erg leuk om te maken en de bodem smaakte erg goed.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 14:54:35 #285
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164620283
Ziet er goed uit LovelyLady :)

Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ O+ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen :Y
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.

Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken :)
Speak only if it improves upon the silence....
  woensdag 17 augustus 2016 @ 15:30:52 #286
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_164621210
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 14:54 schreef BYM het volgende:
Ziet er goed uit LovelyLady :)

Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ O+ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen :Y
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.

Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken :)
Oeh, waar gekocht voor die prijs?
pi_164630634
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 15:30 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oeh, waar gekocht voor die prijs?
Marktplaats of iets dergelijks waarschijnlijk. Deze modellen zijn niet meer in productie.
pi_164630728
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 14:54 schreef BYM het volgende:
Ziet er goed uit LovelyLady :)

Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ O+ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen :Y
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.

Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken :)
Nice! deze worden echt gloeiendheet. IR voor 2 tientjes is wel handig om steentemp. te meten.

Staat me bij dat steen in +- 12 min opwarmt (stand 2.5) tot 380gr met deksel constant gesloten en zonder verdere aanpassingen.

Langer laten voorverwarmen en je bodum verbrand
  woensdag 17 augustus 2016 @ 21:49:05 #289
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_164631975
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 20:54 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Marktplaats of iets dergelijks waarschijnlijk. Deze modellen zijn niet meer in productie.
Dank, ga ik in de gaten houden. Was even in de war doordat er nieuwe stond ;).
pi_164643106
Ik vond die Bestron maar een rotding, heb de steen temperatuur nooit goed onder de knie gekregen. De eerste pizza lukte nog wel maar daarna was het of een zwarte bodem en half gare bovenkant, of andersom. Ik heb nu een Ferrari G3 en die is veel beter te beheersen naar mijn idee, maar die wordt inderdaad niet zo idioot heet als de Bestron. Het is wat je wil denk ik.
pi_164649388
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 09:37 schreef NutKees het volgende:
Ik vond die Bestron maar een rotding, heb de steen temperatuur nooit goed onder de knie gekregen. De eerste pizza lukte nog wel maar daarna was het of een zwarte bodem en half gare bovenkant, of andersom. Ik heb nu een Ferrari G3 en die is veel beter te beheersen naar mijn idee, maar die wordt inderdaad niet zo idioot heet als de Bestron. Het is wat je wil denk ik.
Ja, eens. Net waar je je prettig bij voelt en wat voor eindresultaat je wenst :) Bij mij zijn ook veel baksel mislukt, maar icm een IR Thermometer en wat oefening lukt het nu heel aardig..
pi_164653255
Ik zag een chamotte pizzasteen van zo'n 2 cm dik voor een redelijke prijs. Is dat voldoende?
Ik weet het ook niet
  donderdag 18 augustus 2016 @ 22:30:48 #293
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164662597
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 15:30 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oeh, waar gekocht voor die prijs?
Rotterdam :+ , en inderdaad op/via marktplaats. Maar hij was dus echt nog nooit gebruikt en nog nieuw in de doos :P

Moet zeggen, lukt goed .. bodem was echt supergoed gelukt.
Heb de temperatuurmeter er inderdaad ook bijgehad, maar gewoon ff in de gaten gehouden en ging prima :)

Heb meerdere deegsoorten uitgeprobeerd, wilde een keer bodem van speltmeel maken. Speltmeel wel nog ff wat fijner gemalen in de blender, vond het er wat grof uitzien.
Was lekker luchtig na rijzen buiten in het zonnetje, was lekker temperatuurtje vanmiddag.

Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....



Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164683769
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef BYM het volgende:

[..]

Rotterdam :+ , en inderdaad op/via marktplaats. Maar hij was dus echt nog nooit gebruikt en nog nieuw in de doos :P

Moet zeggen, lukt goed .. bodem was echt supergoed gelukt.
Heb de temperatuurmeter er inderdaad ook bijgehad, maar gewoon ff in de gaten gehouden en ging prima :)

Heb meerdere deegsoorten uitgeprobeerd, wilde een keer bodem van speltmeel maken. Speltmeel wel nog ff wat fijner gemalen in de blender, vond het er wat grof uitzien.
Was lekker luchtig na rijzen buiten in het zonnetje, was lekker temperatuurtje vanmiddag.

Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....

[ afbeelding ]

Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
pi_164684381
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef BYM het volgende:


Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....

[ afbeelding ]

Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
suiker, in pizza??? :{w
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:13:43 #296
194233 Friday12
Originele kloon
pi_164687612
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

suiker, in pizza??? :{w
ik doe altijd een beetje suiker bij het water en de gist
pi_164687793
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:13 schreef Friday12 het volgende:

[..]

ik doe altijd een beetje suiker bij het water en de gist
nergens voor nodig hoor, die gist heeft genoeg te eten van meel zelf
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:35:50 #298
194233 Friday12
Originele kloon
pi_164693212
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

nergens voor nodig hoor, die gist heeft genoeg te eten van meel zelf
Is meer voor de kleur :P ofzoiets
pi_164693677
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:35 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Is meer voor de kleur :P ofzoiets
je weet het dus niet
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 23:44:49 #300
194233 Friday12
Originele kloon
pi_164696757
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

je weet het dus niet
Het is lang geleden dat ik het recept gelezen heb :P
pi_164697142
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:23 schreef Bonzi_Buddy het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Haha geweldig! Ik moet zeggen ik vind het soms wel wat hebben ananas op de pizza, net zoals de Nederlandse "tutti frutti pizza". In Napels zal je met beton de zee in verdwijnen voor zulke heilschennis! Overigens zie ik in Italie ook veel andere ingredienten wat toch wel lekker kan zijn. Zoals Porchetta/Patate (aardappeltjes geroosterd dan op de pizza), of pizza met lardo (varkens vet), ricotta ( zie ik ook niet vaak in Nederland).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')