Nou goed om te weten iig. Ik heb het gist door water met suiker gedaan. Eerste keer, maar deeg is volgens mij goed geworden Het voelde iig goed aan, plakte alleen in het begin wat.quote:Op dinsdag 17 november 2015 11:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
je kan het ook andersom doen, zout oplossen in het water, gist door meel/bloem. Het zijn blijkbaar de zoutkristallen die het probleem zijn
quote:Op vrijdag 20 november 2015 16:27 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Gister weer pizza gemaakt!
Kaas, salami, ui en basilicum!
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit zeg.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thnx!quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:15 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit zeg.
Hoe maak je zo'n opzetstuk?
En het hout gewoon onderin de bbq?
Ongeveer 300(iets meer weet niet precies meer uit mijn hoofd) voor 2quote:Op zaterdag 21 november 2015 18:54 schreef pmponer het volgende:
Ja, ziet er goed uit die dutch pizza ring, ik bak met dit weer toch liever binnenshuis.
Net weer deeg voor vier pizza's in de koelkast gezet.
Hoeveel meel gebruiken jullie voor 4 pizza's, vorige keer had ik 1 kg gebruikt, maar dat was echt te veel.
Vandaag zijn heb ik 800 gram gebruikt dus we zullen zien vanavond. 600 lijkt mij wel klein eigenlijk.quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:41 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ongeveer 300(iets meer weet niet precies meer uit mijn hoofd) voor 2
Tnx voor de tip. Heb even wat info gezocht en dat ziet er allemaal goed uit. Mijn vader even gevraagd of hij dat ook zou kunnen maken. Dus dat komt zeker goed.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:25 schreef Twiveo het volgende:
[..]
Thnx!
Ik heb een weber van 57cm en ik heb een stuk van ongeveer 20cm uit een oude oliedrum geslepen. Deze vervolgens op maat gemaakt. Er ligt een klein gedeelte houtskool aan de achterkant van de bbq. Hier gooi ik het hout op 2 a 3 blokken hout (rechtopstaand).
De temperatuur schiet dan al gauw omhoog. Voor meer informatie kan je zoeken op dutch pizza ring.
ik had ooit een deksel van een wijnkistje met de bandschuurmachine glad geschuurd. was een hele mooie pizzaschep, totdat iemand het zag als een oud ding wat al maanden in de weg lag (krak doormidden en de open haard in zonder iets te vragen)quote:Op maandag 23 november 2015 14:40 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx voor de tip. Heb even wat info gezocht en dat ziet er allemaal goed uit. Mijn vader even gevraagd of hij dat ook zou kunnen maken. Dus dat komt zeker goed.
Nu nog een goede (kope) pizza schep vinden.
en toen ging je scheiden?quote:Op maandag 23 november 2015 16:21 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
ik had ooit een deksel van een wijnkistje met de bandschuurmachine glad geschuurd. was een hele mooie pizzaschep, totdat iemand het zag als een oud ding wat al maanden in de weg lag (krak doormidden en de open haard in zonder iets te vragen)
Bestel via inet voor paar tientjes een IR digitale thermometer!quote:Op zondag 22 november 2015 13:59 schreef pmponer het volgende:
[..]
Vandaag zijn heb ik 800 gram gebruikt dus we zullen zien vanavond. 600 lijkt mij wel klein eigenlijk.
800 gram is prima te doen, past mooi in de bestron.
De laatste paar keer heb ik een beetje problemen met de bestron, de eerste pizza wordt te snel gebakken aan de onderkant, waardoor de bovenkant wat achter blijft. Kans is dus best groot op een zwart geblakerde onderkant van de eerste pizza.
Dit geldt eigenlijk alleen voor de eerste de 3 daarna gaan goed. (standje 3).
Iemand die ook een 1e versie Bestron Alfredo heeft en misschien wat tips kan geven.
Ik zat er al aan te denken om anders maar eerst een stuk deeg er in af te bakken en dan pas pizza een erin te leggen.
Oke succes! Ik bedoel wel 200gr deeg per pizza, incl. water en overige ingrediënten. Het is wel even oefenen om goed uit te rekken en vormen, maar oefening baart kunst!quote:Op dinsdag 24 november 2015 07:54 schreef pmponer het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga er eens mee aan de slag.
Ik zit nu op.68% hydratatie.
En het deeg was dus 200 per pizza.
Ik zal nog eens kijken naar die hendel, ik heb dat nooit verwijderd omdat ik de steen regelmatig omdraai.
Ik kon de Uuni nog niet. Even gegoogled, wel een geinig ding. Zou er best eens mee willen experimenteren. Paar puntjes: het dunne aluminium slaat geen warmte op en zal geen stralingswarmte afgeven. Je stookt op hout, dus de kwaliteit van je pizza zal echt afhangen van de op dat moment aanwezige hitte. Het lijkt mij slecht te controleren, en het zal dan ook lastig zijn de juiste combo te vinden van onder- en bovenwarmte.quote:Op maandag 28 december 2015 08:07 schreef mark_dabomb het volgende:
Wat vinden de kenners hier van de Uuni 2? Ik wil graag in de zomer en op mooie dagen lekker buiten houtgestookt pizza's maken waarbij ik niet lang hoef te wachten tot de oven warm is (heb ook een weber 57cm). Daarnaast vind ik het een mooi design statement. Aan de andere kant, hij is best aan de prijs (269 euro).
Wat zouden jullie doen? De Uuni kopen of een pizza ring voor de weber?
Oke, fijn om te horen ! Bakken op een chamotte steen of staal is misschien een idee voor een krokante bodem. Alluminium is niet ideaal.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:37 schreef mark_dabomb het volgende:
Nou, ik heb m sinds woensdag in huis en al een stuk of 20 pizza's mee gebakken. Het is echt een fijn, goed te controleren apparaat. Ideaal om snel uit de garage te trekken, een half uur later liggen de pizza's op je bord. Ik moet alleen nog is goed bestuderen hoe ik de bodem wat krokanter krijg. Dat is nog lastig (maar volgens mij is dat vaker bij dunne pizza's?). Randjes super, topping super, controleerbaarheid eigenlijk ook heel goed. Ik ben er happy mee!
Ik houd meestal zo'n 200gr p.p aan.quote:Op zondag 3 januari 2016 11:32 schreef davo1979 het volgende:
Hoeveel weegt ongeveer een standaard deeg voor een pizza?
Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon .quote:Op zaterdag 2 januari 2016 11:36 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik hoef hem ook niet super constant te houden over de lange termijn qua temperatuur. Aanzetten, 15 minuutjes later eerste pizza er op, na 50 seconden draaien, nog een keer een minuutje en dan op eten. Tegen de tijd dat die op is is hij makkelijk weer op temperatuur en dan weer de volgende er op. ik doe er moet gemak 15 per uur en dat gaat prima.
Het is met name ideaal dat hij snel gebruiksklaar is en heel snel heet is. Met die pizza steen ga ik eens proberen!
Zeker:quote:Op zondag 3 januari 2016 14:28 schreef Helsinki het volgende:
[..]
Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon .
Dit zou moeten werkenquote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.
Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
aha. dus daarmee krijg ik een pizza gemakkelijk van de steen af. En kan ik ook al een volgende op maken en die glijdt dan makkelijk weer op de steen?quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:43 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Dit zou moeten werken
[ afbeelding ]
Wij doen de bodems eerst even kort in de oven voordat we ze gaan beleggen.quote:Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.
Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
"Pizza quick sauce" werkt ook prima tussen een tosti.quote:
O MIJN GOD WAAROM ZIE IK DIT NU PAS.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?quote:Op zondag 12 juni 2016 08:37 schreef Martijn1P het volgende:
Idd een 'schieter' gebruiken met wat griesmeel (Grove korrel). Je kunt veel vlakke objecten als schieter gebruiken, ben een beetje creatief. Pizza wel pas beleggen op het moment dat hij de oven ingaat, zodat het deeg niet te veel vocht opneemt in de tussentijd.
Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.quote:Op zondag 12 juni 2016 15:46 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?
Ook nog een goede en goedkope optie. Maar weer eens wachten op mijn verjaardag voor wat pizza benodigdheden. Tot die tijd bakpapier gebruiken is heel handig dan. Tnx.quote:Op zondag 12 juni 2016 16:39 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.
Bij gebrek aan ruimte en een schep gebruik ik zelf altijd bakpapier om de pizza te verplaatsen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |