abonnement Unibet Coolblue
pi_157621466
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:42 schreef computergirl het volgende:

[..]

je kan het ook andersom doen, zout oplossen in het water, gist door meel/bloem. Het zijn blijkbaar de zoutkristallen die het probleem zijn
Nou goed om te weten iig. Ik heb het gist door water met suiker gedaan. Eerste keer, maar deeg is volgens mij goed geworden :) Het voelde iig goed aan, plakte alleen in het begin wat.
know'm sayin?
×
word? word.
pi_157666751
Het water komt me altijd in de mond bij het lezen van deze topic.

Er zal hier ook eens moeten geïnvesteerd worden in een deftige oven.
  donderdag 19 november 2015 @ 16:35:40 #153
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_157672060
Dat gist kan natuurlijk ook meteen bij de bloem, zorg er wel voor dat je zout zo ver mogelijk van de gist houdt bij het toevoegen.

Eerst in water oplossen is meer een handigheidje kan je ook meteen nog zien of je gist nog leeft.
(gaat het niet brobbelen, wordt het niks).

Welke soorten bloem gebruiken jullie? Ik gebruik eigenlijk altijd bloem van de aldi, en het recept van Maximus (1 nacht in de koelkast).
Drop you like an ill, bad habit
pi_157695198
Gister weer pizza gemaakt!

Kaas, salami, ui en basilicum!

  vrijdag 20 november 2015 @ 20:47:45 #155
194233 Friday12
Originele kloon
pi_157701878
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 november 2015 16:27 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Gister weer pizza gemaakt!

Kaas, salami, ui en basilicum!

[ afbeelding ]
:9~

Ik moet echt weer eens pizza gaan maken
pi_157714077
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.






pi_157715199
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit zeg.
Hoe maak je zo'n opzetstuk?
En het hout gewoon onderin de bbq?
pi_157715395
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 14:15 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit zeg.
Hoe maak je zo'n opzetstuk?
En het hout gewoon onderin de bbq?
Thnx!

Ik heb een weber van 57cm en ik heb een stuk van ongeveer 20cm uit een oude oliedrum geslepen. Deze vervolgens op maat gemaakt. Er ligt een klein gedeelte houtskool aan de achterkant van de bbq. Hier gooi ik het hout op 2 a 3 blokken hout (rechtopstaand).

De temperatuur schiet dan al gauw omhoog. Voor meer informatie kan je zoeken op dutch pizza ring.
  zaterdag 21 november 2015 @ 16:51:20 #159
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_157718215
Nice, ziet er goed uit!
pi_157718357
Tof opzetstuk.
  zaterdag 21 november 2015 @ 18:54:19 #161
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_157721392
Ja, ziet er goed uit die dutch pizza ring, ik bak met dit weer toch liever binnenshuis.
Net weer deeg voor vier pizza's in de koelkast gezet.

Hoeveel meel gebruiken jullie voor 4 pizza's, vorige keer had ik 1 kg gebruikt, maar dat was echt te veel.
Drop you like an ill, bad habit
  zaterdag 21 november 2015 @ 19:41:54 #162
194233 Friday12
Originele kloon
pi_157722721
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 november 2015 18:54 schreef pmponer het volgende:
Ja, ziet er goed uit die dutch pizza ring, ik bak met dit weer toch liever binnenshuis.
Net weer deeg voor vier pizza's in de koelkast gezet.

Hoeveel meel gebruiken jullie voor 4 pizza's, vorige keer had ik 1 kg gebruikt, maar dat was echt te veel.
Ongeveer 300(iets meer weet niet precies meer uit mijn hoofd) voor 2
  zaterdag 21 november 2015 @ 23:01:47 #163
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157729437
Deeg en saus voor morgen liggen klaar. Deze keer mét deegroller.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
  zondag 22 november 2015 @ 13:59:16 #164
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_157737851
quote:
6s.gif Op zaterdag 21 november 2015 19:41 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Ongeveer 300(iets meer weet niet precies meer uit mijn hoofd) voor 2
Vandaag zijn heb ik 800 gram gebruikt dus we zullen zien vanavond. 600 lijkt mij wel klein eigenlijk.


800 gram is prima te doen, past mooi in de bestron.
De laatste paar keer heb ik een beetje problemen met de bestron, de eerste pizza wordt te snel gebakken aan de onderkant, waardoor de bovenkant wat achter blijft. Kans is dus best groot op een zwart geblakerde onderkant van de eerste pizza.

Dit geldt eigenlijk alleen voor de eerste de 3 daarna gaan goed. (standje 3).

Iemand die ook een 1e versie Bestron Alfredo heeft en misschien wat tips kan geven.
Ik zat er al aan te denken om anders maar eerst een stuk deeg er in af te bakken en dan pas pizza een erin te leggen.

[ Bericht 34% gewijzigd door pmponer op 23-11-2015 08:55:48 ]
Drop you like an ill, bad habit
pi_157762507
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 14:25 schreef Twiveo het volgende:

[..]

Thnx!

Ik heb een weber van 57cm en ik heb een stuk van ongeveer 20cm uit een oude oliedrum geslepen. Deze vervolgens op maat gemaakt. Er ligt een klein gedeelte houtskool aan de achterkant van de bbq. Hier gooi ik het hout op 2 a 3 blokken hout (rechtopstaand).

De temperatuur schiet dan al gauw omhoog. Voor meer informatie kan je zoeken op dutch pizza ring.
Tnx voor de tip. Heb even wat info gezocht en dat ziet er allemaal goed uit. Mijn vader even gevraagd of hij dat ook zou kunnen maken. Dus dat komt zeker goed.

Nu nog een goede (kope) pizza schep vinden.
pi_157764687
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 14:40 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Tnx voor de tip. Heb even wat info gezocht en dat ziet er allemaal goed uit. Mijn vader even gevraagd of hij dat ook zou kunnen maken. Dus dat komt zeker goed.

Nu nog een goede (kope) pizza schep vinden.
ik had ooit een deksel van een wijnkistje met de bandschuurmachine glad geschuurd. was een hele mooie pizzaschep, totdat iemand het zag als een oud ding wat al maanden in de weg lag (krak doormidden en de open haard in zonder iets te vragen)
🐱
pi_157764935
quote:
0s.gif Op maandag 23 november 2015 16:21 schreef GekkePoes het volgende:

[..]

ik had ooit een deksel van een wijnkistje met de bandschuurmachine glad geschuurd. was een hele mooie pizzaschep, totdat iemand het zag als een oud ding wat al maanden in de weg lag (krak doormidden en de open haard in zonder iets te vragen)
en toen ging je scheiden?
pi_157765126
quote:
10s.gif Op maandag 23 november 2015 16:31 schreef computergirl het volgende:

[..]

en toen ging je scheiden?
ik dacht "kut, daar gaat 5 minuten werk in vlammen op " _O-
🐱
pi_157773450
quote:
0s.gif Op zondag 22 november 2015 13:59 schreef pmponer het volgende:

[..]

Vandaag zijn heb ik 800 gram gebruikt dus we zullen zien vanavond. 600 lijkt mij wel klein eigenlijk.


800 gram is prima te doen, past mooi in de bestron.
De laatste paar keer heb ik een beetje problemen met de bestron, de eerste pizza wordt te snel gebakken aan de onderkant, waardoor de bovenkant wat achter blijft. Kans is dus best groot op een zwart geblakerde onderkant van de eerste pizza.

Dit geldt eigenlijk alleen voor de eerste de 3 daarna gaan goed. (standje 3).

Iemand die ook een 1e versie Bestron Alfredo heeft en misschien wat tips kan geven.
Ik zat er al aan te denken om anders maar eerst een stuk deeg er in af te bakken en dan pas pizza een erin te leggen.
Bestel via inet voor paar tientjes een IR digitale thermometer!

In +- 11 min (deksel dicht) op stand 2,5 bereikt de steen een temperatuur van 380gr. Dan in 2 a 3 min bakken op stand 3.

Spiraal dient roodgloeiend te zijn voor maximale stralingswarmte en klep tussendoor niet openen zodat je geen hitte verliest. Op jouw model kun je 1 hendel aan de zijkant verwijderen, zodat je de steen (pizza) tussentijds een halve slag kan draaien zonder de deksel te openen.

Als je korst bleek blijft dan;
Lager in hydratie (max 60%)
Max deeg van 180 a 220gr

Zo krijgt de bovenkant meer kleur en blijft de textuur goed. Baktijd is dan zon 2,5min.
  dinsdag 24 november 2015 @ 07:54:58 #170
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_157778629
Bedankt voor de tips, ik ga er eens mee aan de slag.
Ik zit nu op.68% hydratatie.

En het deeg was dus 200 per pizza.

Ik zal nog eens kijken naar die hendel, ik heb dat nooit verwijderd omdat ik de steen regelmatig omdraai.
Drop you like an ill, bad habit
pi_157905591
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 november 2015 07:54 schreef pmponer het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga er eens mee aan de slag.
Ik zit nu op.68% hydratatie.

En het deeg was dus 200 per pizza.

Ik zal nog eens kijken naar die hendel, ik heb dat nooit verwijderd omdat ik de steen regelmatig omdraai.
Oke succes! Ik bedoel wel 200gr deeg per pizza, incl. water en overige ingrediënten. Het is wel even oefenen om goed uit te rekken en vormen, maar oefening baart kunst!

Even crappy foto met telefoon van vanavond:
pi_158593407
Wat vinden de kenners hier van de Uuni 2? Ik wil graag in de zomer en op mooie dagen lekker buiten houtgestookt pizza's maken waarbij ik niet lang hoef te wachten tot de oven warm is (heb ook een weber 57cm). Daarnaast vind ik het een mooi design statement. Aan de andere kant, hij is best aan de prijs (269 euro).

Wat zouden jullie doen? De Uuni kopen of een pizza ring voor de weber?
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_158742083
quote:
0s.gif Op maandag 28 december 2015 08:07 schreef mark_dabomb het volgende:
Wat vinden de kenners hier van de Uuni 2? Ik wil graag in de zomer en op mooie dagen lekker buiten houtgestookt pizza's maken waarbij ik niet lang hoef te wachten tot de oven warm is (heb ook een weber 57cm). Daarnaast vind ik het een mooi design statement. Aan de andere kant, hij is best aan de prijs (269 euro).

Wat zouden jullie doen? De Uuni kopen of een pizza ring voor de weber?
Ik kon de Uuni nog niet. Even gegoogled, wel een geinig ding. Zou er best eens mee willen experimenteren. Paar puntjes: het dunne aluminium slaat geen warmte op en zal geen stralingswarmte afgeven. Je stookt op hout, dus de kwaliteit van je pizza zal echt afhangen van de op dat moment aanwezige hitte. Het lijkt mij slecht te controleren, en het zal dan ook lastig zijn de juiste combo te vinden van onder- en bovenwarmte.

Het ligt er echt aan waar je genoegen mee neemt. Je zult er wel een prima zomeravond pizza met een baktijd van 4 min. mee kunnen maken. Een 2min. of minder baksel met bodem en top goed gegaard zal lastig zijn, of in ieder geval heel veel oefening vereisen.
pi_158743892
Nou, ik heb m sinds woensdag in huis en al een stuk of 20 pizza's mee gebakken. Het is echt een fijn, goed te controleren apparaat. Ideaal om snel uit de garage te trekken, een half uur later liggen de pizza's op je bord. Ik moet alleen nog is goed bestuderen hoe ik de bodem wat krokanter krijg. Dat is nog lastig (maar volgens mij is dat vaker bij dunne pizza's?). Randjes super, topping super, controleerbaarheid eigenlijk ook heel goed. Ik ben er happy mee!
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_158744086
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 januari 2016 20:37 schreef mark_dabomb het volgende:
Nou, ik heb m sinds woensdag in huis en al een stuk of 20 pizza's mee gebakken. Het is echt een fijn, goed te controleren apparaat. Ideaal om snel uit de garage te trekken, een half uur later liggen de pizza's op je bord. Ik moet alleen nog is goed bestuderen hoe ik de bodem wat krokanter krijg. Dat is nog lastig (maar volgens mij is dat vaker bij dunne pizza's?). Randjes super, topping super, controleerbaarheid eigenlijk ook heel goed. Ik ben er happy mee!
Oke, fijn om te horen :)! Bakken op een chamotte steen of staal is misschien een idee voor een krokante bodem. Alluminium is niet ideaal.
pi_158754468
Leuk apparaat, zeker voor de prijs. Heb er zelf ook ooit eens naar gekeken. Reviews waren alleen niet erg supergoed. Temperatuur was niet voor langere tijd goed constant te houden en het gemis van een stenen bodem (die goed vocht onttrekt aan het deeg) waren wel 2 grote redenen om voor een traditionelere oven te gaan. Maar wat ik zal zei, de prijs is er verder prima voor. Succes ermee!
pi_158755832
Ik hoef hem ook niet super constant te houden over de lange termijn qua temperatuur. Aanzetten, 15 minuutjes later eerste pizza er op, na 50 seconden draaien, nog een keer een minuutje en dan op eten. Tegen de tijd dat die op is is hij makkelijk weer op temperatuur en dan weer de volgende er op. ik doe er moet gemak 15 per uur en dat gaat prima.

Het is met name ideaal dat hij snel gebruiksklaar is en heel snel heet is. Met die pizza steen ga ik eens proberen!
Hoor ik die Griekse melodie...
pi_158783302
Hoeveel weegt ongeveer een standaard deeg voor een pizza?
pi_158786793
quote:
0s.gif Op zondag 3 januari 2016 11:32 schreef davo1979 het volgende:
Hoeveel weegt ongeveer een standaard deeg voor een pizza?
Ik houd meestal zo'n 200gr p.p aan.
  zondag 3 januari 2016 @ 14:28:11 #180
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_158786946
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 januari 2016 11:36 schreef mark_dabomb het volgende:
Ik hoef hem ook niet super constant te houden over de lange termijn qua temperatuur. Aanzetten, 15 minuutjes later eerste pizza er op, na 50 seconden draaien, nog een keer een minuutje en dan op eten. Tegen de tijd dat die op is is hij makkelijk weer op temperatuur en dan weer de volgende er op. ik doe er moet gemak 15 per uur en dat gaat prima.

Het is met name ideaal dat hij snel gebruiksklaar is en heel snel heet is. Met die pizza steen ga ik eens proberen!
Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon :).
  zondag 3 januari 2016 @ 18:36:44 #181
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_158793816
Ik had nog lekkere kippenpootjes over en dacht dat het lekker was daar voor de verandering eens een Amerikaanse pizza mee te maken: saus is een mengeling van tomatensaus en BBQ-saus, daarop wat rode ui en gele paprika, cheddar, Goudse kaas en natuurlijk de kip.



Dat wordt morgen dus een kwartiertje langer hardlopen. :)
pi_158798698
quote:
1s.gif Op zondag 3 januari 2016 14:28 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Foto's van het resultaat? Ik wil er ook eentje aanschaffen voor op m'n balkon :).
Zeker:


Hoor ik die Griekse melodie...
pi_158851374
Pizza gemaakt vandaag met ham/salami/chorizo/kaas/ui en paprika

pi_159153947
Omdat je in deze oven zo goed als alleen maar op stralingswarmte bakt een aluminium reflector gemaakt, zodat de stralingswarmte naar buiten weerkaatst. Baktijd is nu zon kleine 2min. met mooie randen :) Een blijvertje!







pi_162930234
Weer tijd voor een kick.

Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
  zaterdag 11 juni 2016 @ 22:43:11 #186
194233 Friday12
Originele kloon
pi_162930380
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.

Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
Dit zou moeten werken :)

pi_162930821
quote:
6s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:43 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Dit zou moeten werken :)

[ afbeelding ]
aha. dus daarmee krijg ik een pizza gemakkelijk van de steen af. En kan ik ook al een volgende op maken en die glijdt dan makkelijk weer op de steen?
pi_162930934
Een beetje griesmeel onder de pizza helpt ook tegen het plakken.
pi_162930944
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 22:39 schreef Stansfield het volgende:
Weer tijd voor een kick.

Vanmiddag ook met mijn dochter zelf begonnen met pizza maken. Ging super. Nog vrij simpel gehouden met alleen saus, mozzarella en op het eind basilicum. En gewoon in de oven op max en op een steen. Maar ik had 2 pizza's gemaakt en 1 steen. Dus eerst de ene op de steen gelegd en die in de oven. Hoort natuurlijk anders maar is nog een begin zo. Maar toen die klaar was. Plakte hij toch nog een beetje op de steen op 1 punt. Maar die er wel goed af gekregen. Maar hoe krijg je daarna goed je 2e pizza op die hete steen. Ik had de pizza klaar liggen op een bord. Maar dat is niet echt makkelijk over te hevelen naar een hete pizza steen. Hoe doen jullie dat?
Wij doen de bodems eerst even kort in de oven voordat we ze gaan beleggen.
Dan zijn ze veel handzamer.
pi_162931896
stuk stevig karton werkt ook prima.
  Moderator zaterdag 11 juni 2016 @ 23:28:17 #191
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_162932322
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 23:17 schreef Elleska het volgende:
stuk stevig karton werkt ook prima.
"Pizza quick sauce" werkt ook prima tussen een tosti.
Is alleen niet te vreten en het is geen pizza.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_162934102
een pizza smaakt echt niet anders wanneer hij met een stuk karton ipv een pizzaschep op de steen is gebracht. in tegenstelling tot "Pizza quick sauce" die niet te vreten is, zelfs niet op een tosti.
pi_162936205
Idd een 'schieter' gebruiken met wat griesmeel (Grove korrel). Je kunt veel vlakke objecten als schieter gebruiken, ben een beetje creatief. Pizza wel pas beleggen op het moment dat hij de oven ingaat, zodat het deeg niet te veel vocht opneemt in de tussentijd.
pi_162943617
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
O MIJN GOD WAAROM ZIE IK DIT NU PAS.

*schrijft op wensenlijstje*

Vanavond pizza maken. En ik wilde even zeggen dat ik Maximus nog steeds mis ;( -O-
Ja doei.
pi_162945250
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 08:37 schreef Martijn1P het volgende:
Idd een 'schieter' gebruiken met wat griesmeel (Grove korrel). Je kunt veel vlakke objecten als schieter gebruiken, ben een beetje creatief. Pizza wel pas beleggen op het moment dat hij de oven ingaat, zodat het deeg niet te veel vocht opneemt in de tussentijd.
Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?
  zondag 12 juni 2016 @ 16:39:41 #196
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_162946801
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 15:46 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Dus als ik het goed begrijp is het stappen plan voor 2 pizza's en 1 steen als volgt. Je maakt 2 bollen deeg. En maakt op de pizzaschep de bodem rond, dan beleggen. Schuif je die op de steen. Met eerst een beetje griesmeel op de schep voordat je de bodem erop legt. Daarna schep je de pizza van de steen als deze klaar is en op een bord. En dan weer hetzelfde verhaal met de 2e pizza?
Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.

Bij gebrek aan ruimte en een schep gebruik ik zelf altijd bakpapier om de pizza te verplaatsen.
pi_162955652
quote:
0s.gif Op zondag 12 juni 2016 16:39 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Dat is wel beter inderdaad. En je steen mee opwarmen op een zo hoog mogelijke stand in je oven. Daar wordt je bodem krokanter en beter gaar van.

Bij gebrek aan ruimte en een schep gebruik ik zelf altijd bakpapier om de pizza te verplaatsen.
Ook nog een goede en goedkope optie. Maar weer eens wachten op mijn verjaardag voor wat pizza benodigdheden. Tot die tijd bakpapier gebruiken is heel handig dan. Tnx.
  dinsdag 14 juni 2016 @ 16:04:14 #198
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163008037
Hier afgelopen weekend weer lekker pizza gebakken

Hier net pizza gebakken :)








Ik rol mijn pizza overigens uit op het aanrecht, bestrooi dan een plank met beetje Semolina, leg de bodem daar op, beleg hem en loop ermee naar de oven.

Daar schuif ik mijn stalen pizzaschep tussen plank en bodem, laat hem erop glijden en schiet hem zo in de oven.
Verlanglijstje bevat nog wel een grotere metalen pizzaschep want ik ben nu beperkt in mijn pizzadiameter ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163008191
Je hebt in ieder geval geen beperking qua ovencapaciteit
pi_163008386
Hoe houd je de steen schoon? Ik heb al wat donkere plekken van mozzarella die iets te enthousiast smolt over de rand...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')