Goede tip. Chamotte? In ieder geval niet blootstellen aan te hoge temperatuurverschillen! Geleidelijk aan opwarmen en in de oven laten afkoelen. Ook niet met water wassen! Heb zelf ook een dunne steen, werkt perfect en weerstaat ruim 350 graden celcius.quote:Op zaterdag 19 september 2015 12:58 schreef Aventura het volgende:
Kee thanks. Ik laat weten hoe het ging, ook met de pizzasteen. Die vond ik voor ¤9 bij Xenos. Het is een vrij dunne steen, bros ook. Ik ben benieuwd
Damn die ziet er lekker uitquote:Op zaterdag 26 september 2015 00:08 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Vanavond weer pizza gemaakt!
[ afbeelding ]
Met tomatensaus, mozzarella, champignons, ui en basillicum!
Was weer goed te doen!
Ik hou niet van gorgonzola maar de pizza ziet erg goed uit! Ik zou zeggen open je pizza zaak ;-) ze zullen niet onder doen voor veel van die koekenbakkers.quote:Op dinsdag 29 september 2015 21:10 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Vandaag een Quattro Formaggi gemaakt.
[ afbeelding ]
Met oude kaas, mozerella, parmezaanse kaas, gorgonzola, champignons, ui, knoflook en basilicum.
Damn, wat is gorgonzola toch lekker op een pizza!
Damn jij mag echt eens pizza gaan maken voor de fokkersquote:Op dinsdag 29 september 2015 21:10 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Vandaag een Quattro Formaggi gemaakt.
[ afbeelding ]
Met oude kaas, mozerella, parmezaanse kaas, gorgonzola, champignons, ui, knoflook en basilicum.
Damn, wat is gorgonzola toch lekker op een pizza!
Moet je trouwens nog uitkijken als zo'n ding breekt, of is het gewoon een barst en dan een nieuwe kopen?quote:Op zaterdag 19 september 2015 14:46 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Goede tip. Chamotte? In ieder geval niet blootstellen aan te hoge temperatuurverschillen! Geleidelijk aan opwarmen en in de oven laten afkoelen. Ook niet met water wassen! Heb zelf ook een dunne steen, werkt perfect en weerstaat ruim 350 graden celcius.
Die van mij ligt ook in tweeën, maar als je die twee stukken in de oven tegen elkaar aanlegt werkt dat nog net zo goed!quote:Op donderdag 1 oktober 2015 13:30 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Moet je trouwens nog uitkijken als zo'n ding breekt, of is het gewoon een barst en dan een nieuwe kopen?
Maar toen ie brak kwamen de stukken dus niet ver van elkaar te liggen?quote:Op donderdag 1 oktober 2015 20:53 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
[..]
Die van mij ligt ook in tweeën, maar als je die twee stukken in de oven tegen elkaar aanlegt werkt dat nog net zo goed!
Nee hoor, hij ontploft dan niet ofzo. Ik haalde de loei hete steen uit de oven en zette hem op het aanrecht om de pizza erop te schuiven. Maar dat vondt de steen niet zo leuk.quote:Op donderdag 1 oktober 2015 21:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar toen ie brak kwamen de stukken dus niet ver van elkaar te liggen?
Het slaat inderdaad meer warmte op en geeft meer directe hitte af dan een steen. De oppervlakte behandeling/ bewerking van het staal ken ik niet, maar een voordeel van een steen is dat het vocht opneemt. In ieder geval erg overpriced voor een stukje staal.quote:Op woensdag 30 september 2015 20:41 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Bedankt voor de complimentjes!
Kent iemand hier de Baking Steel ? Mij lijkt het wel wat, maar heb ook wel gelezen dat ie voor sommigen juist te goed werkte en de bodem verbrande.
Opzich heeft de onderkant al zeker kleur, maar er is altijd ruimte voor verbetering! Over het algemeen is een kortere baktijd beter. Een pizza gaat ongeveer anderhalve minuut in een traditionele houtoven, in mijn oven gaat ie 7 minuten.quote:Op zaterdag 3 oktober 2015 11:54 schreef Martijn1P het volgende:
[..]
Het slaat inderdaad meer warmte op en geeft meer directe hitte af dan een steen. De oppervlakte behandeling/ bewerking van het staal ken ik niet, maar een voordeel van een steen is dat het vocht opneemt. In ieder geval erg overpriced voor een stukje staal.
Misschien een uitkomst voor een oven met beperkte capaciteit. Voor in jouw geval, bekijk de onderkant van je pizza en oordeel of deze nog wat hitte kan hebben of niet. Onderkant mag best wat kleur hebben.
Je kunt het de volgende keer met wat griesmeel (Semolina) proberen op je schieter. Te koop bij de Turk in bijv. middel- en grof gemalen.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 18:26 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Hoe krijgen jullie de pizza op de steen geschoven? Het lukt hier uiteindelijk wel, maar niet van harte
is dat voor 1 pizza?quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 13:52 schreef d4v1d het volgende:
Ik gebruik normaal het volgende:
- 350 gram bloem
- 2,5 deciliter lauw water
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 3.5g instant gist
Als ik nou het met spelt wil doen, moet ik dan nog ergens op letten of gewoon 350gram speltmeel erin tyfen (Met liefde )
dat is wel een hele grote danquote:
dat leek mij ookquote:Op zaterdag 24 oktober 2015 14:07 schreef d4v1d het volgende:
[..]
dat is wel een hele grote dan
2
Recept kwam ergens uit dit topic, heb alleen de gist gehalveerd omdat ik m langer laat rijzen
Oeps, helft van recept in de OP geeft ook een enorme pizza, paste niet op mijn bakblik.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 14:10 schreef computergirl het volgende:
[..]
dat leek mij ook
Ik wilde vandaag ook 1 kleine pizza maken want tomatensaus en paprika over.
Hoezo is spelt zwaar? Er is ook gewoon witte speltbloem en dat is nagenoeg hetzelfde als tarwebloem, alleen wat lastiger te verwerken.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 19:12 schreef Myraela het volgende:
Alleen spelt? Dat lijkt me wel heel erg zwaar. Ik had eerst 50/50 gedaan. Maar ik ben benieuwd.
Haha true, de andere was wat ronder, maar de foto was minder.quote:Op maandag 26 oktober 2015 09:35 schreef MonkNL het volgende:
Zien er smakelijk uit. Wellicht nog wel wat oefenen op het vormen.
Ik vorm ze naar de bakplaat, dat is met dit formaat oven de enige manier om niet te verhongerenquote:Op maandag 26 oktober 2015 09:35 schreef MonkNL het volgende:
Zien er smakelijk uit. Wellicht nog wel wat oefenen op het vormen.
daar heb je scheppen voor, zie voorbeelden in linkquote:Op maandag 26 oktober 2015 14:56 schreef Cathmar het volgende:
Wij hebben nu een pizzasteen op (of in?) de Weber. Dus gisteren de kinderen zelf een pizza laten maken. Ging helemaal leuk en iedereen blij. Maar toen... moest de pizza van de aanrecht de bbq op. Tja, daar had ik geen handigheidje voor. Wat een gedoe. Iemand tips?
ahaquote:Op maandag 26 oktober 2015 15:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
daar heb je scheppen voor, zie voorbeelden in link
http://shop.italieplein.nl/product/pizza-schep/
Doet het inmiddels weer . Kreeg hem gister niet geopend. Van het weekend ga ik ermee aan de slag!quote:
Groen zakje?quote:Op dinsdag 17 november 2015 11:14 schreef alors het volgende:
Vraagje, ik heb van dat gist van Dr Oetker, Gist Levure staat erop. In alle beschrijvingen zie ik dat die instantgist door het water gemengd moet worden. Op mijn zakje staat echter dat ik het door de bloem moet doen... Waarom? Maakt het eigenlijk uit? Kan iemand die verklaren/uitleggen?
ja groen zakje... Ik vond het ook al zo raar...quote:Op dinsdag 17 november 2015 11:24 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Groen zakje?
Ik doe het gewoon altijd door Lauw(!)water met wat suiker. Werkt prima.
Door het bloem gooi je het zout, als je daar dan ook direct gist in gaat gooien maak je je gist dood.
je kan het ook andersom doen, zout oplossen in het water, gist door meel/bloem. Het zijn blijkbaar de zoutkristallen die het probleem zijnquote:Op dinsdag 17 november 2015 11:24 schreef d4v1d het volgende:
[..]
Groen zakje?
Ik doe het gewoon altijd door Lauw(!)water met wat suiker. Werkt prima.
Door het bloem gooi je het zout, als je daar dan ook direct gist in gaat gooien maak je je gist dood.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |