abonnement Unibet Coolblue
pi_157061530
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 14:06 schreef computergirl het volgende:

[..]

is dat voor 1 pizza?
dat is wel een hele grote dan :D

2

Recept kwam ergens uit dit topic, heb alleen de gist gehalveerd omdat ik m langer laat rijzen

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 24-10-2015 14:07:36 ]
pi_157061597
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 14:07 schreef d4v1d het volgende:

[..]

dat is wel een hele grote dan :D

2

Recept kwam ergens uit dit topic, heb alleen de gist gehalveerd omdat ik m langer laat rijzen
dat leek mij ook :@
Ik wilde vandaag ook 1 kleine pizza maken want tomatensaus en paprika over.
pi_157066104
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 14:10 schreef computergirl het volgende:

[..]

dat leek mij ook :@
Ik wilde vandaag ook 1 kleine pizza maken want tomatensaus en paprika over.
Oeps, helft van recept in de OP geeft ook een enorme pizza, paste niet op mijn bakblik.
Was wel prachtig dun, niet zoveel spul op gedaan omdat ik de verwachting had dat het dan snel zompig zou worden.
Met tomatensaus, paprika en geitenkaas
O~)
pi_157066176
Hier ligt het deeg te rijzen en ga het morgen bakken
pi_157066931
Alleen spelt? Dat lijkt me wel heel erg zwaar. Ik had eerst 50/50 gedaan. Maar ik ben benieuwd.
  Moderator zaterdag 24 oktober 2015 @ 19:15:36 #131
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_157066980
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 oktober 2015 19:12 schreef Myraela het volgende:
Alleen spelt? Dat lijkt me wel heel erg zwaar. Ik had eerst 50/50 gedaan. Maar ik ben benieuwd.
Hoezo is spelt zwaar? Er is ook gewoon witte speltbloem en dat is nagenoeg hetzelfde als tarwebloem, alleen wat lastiger te verwerken.

100% volkoren gaat inderdaad niet goed werken, althans, dat is mijn ervaring. Ik maak pizza's meestal 30% witte tarwebloem, 30% witte speltbloem, 40% volkoren einkorn of emmer.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_157068106
Weer eens een poging gewaagd vanavond, behoorlijk tevreden over het resultaat. Dun met een heerlijk knapperige bodem.

Gebakken in een heteluchtoven op 230 graden (Maximale temperatuur)
  zondag 25 oktober 2015 @ 22:57:47 #133
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157102964
Nieuwe oven maar eens getest. Geen pizzasteen, dus maar een ovenplaat meeverhit. Bodem was goed knapperig en smaakte allemaal prima :)

Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_157106144
Zien er smakelijk uit. Wellicht nog wel wat oefenen op het vormen. ;)
  maandag 26 oktober 2015 @ 10:20:22 #135
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_157106847
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 09:35 schreef MonkNL het volgende:
Zien er smakelijk uit. Wellicht nog wel wat oefenen op het vormen. ;)
Haha true, de andere was wat ronder, maar de foto was minder.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_157106903
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 09:35 schreef MonkNL het volgende:
Zien er smakelijk uit. Wellicht nog wel wat oefenen op het vormen. ;)
Ik vorm ze naar de bakplaat, dat is met dit formaat oven de enige manier om niet te verhongeren :D
  maandag 26 oktober 2015 @ 11:24:12 #137
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_157107857
Heeft iemand recept 2 uit de OP nog?
pi_157111665
Tvp. Morgen ook een eigen pizza maken.
pi_157111927
Wij hebben nu een pizzasteen op (of in?) de Weber. Dus gisteren de kinderen zelf een pizza laten maken. Ging helemaal leuk en iedereen blij. Maar toen... moest de pizza van de aanrecht de bbq op. Tja, daar had ik geen handigheidje voor. Wat een gedoe. Iemand tips?
Met een meidenkwartet
pi_157112383
quote:
0s.gif Op maandag 26 oktober 2015 14:56 schreef Cathmar het volgende:
Wij hebben nu een pizzasteen op (of in?) de Weber. Dus gisteren de kinderen zelf een pizza laten maken. Ging helemaal leuk en iedereen blij. Maar toen... moest de pizza van de aanrecht de bbq op. Tja, daar had ik geen handigheidje voor. Wat een gedoe. Iemand tips?
daar heb je scheppen voor, zie voorbeelden in link
http://shop.italieplein.nl/product/pizza-schep/
pi_157112587
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 15:24 schreef computergirl het volgende:

[..]

daar heb je scheppen voor, zie voorbeelden in link
http://shop.italieplein.nl/product/pizza-schep/
aha :@

Kijk, dat heb ik nodig. Klik klik.
En ik zie nog goede tips in de OP. Eens goed voorbereiden voor de volgende keer.
Met een meidenkwartet
pi_157112689
Misschien hebben de experts nog wel andere tip.
Ik had mijn eerste pizza dit weekend op cookiesheet gemaakt, dat is een bakplaat zonder opstaande rand. Echter.... de pizza wilde vervolgens niet gezellig op de bakplaat schuiven dus je moet ook veel bloem of iets dergelijks gebruiken om plakken te voorkomen
  Moderator maandag 26 oktober 2015 @ 17:51:22 #143
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157115123
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 15:44 schreef computergirl het volgende:
bloem of iets dergelijks
Griesmeel :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157141429
Mijn speltdeeg van afgelopen weekend was dus helemaal mislukt, en omdat ik met griep zat heb ik het maar weg geflikkert.

Vandaag even vals spelen met kant en klaar deeg van de AH omdat ik geen tijd had om deeg te maken en het te laten rijzen :')
  dinsdag 27 oktober 2015 @ 19:44:27 #145
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_157142360
quote:
1s.gif Op maandag 26 oktober 2015 11:24 schreef Helsinki het volgende:
Heeft iemand recept 2 uit de OP nog?
Doet het inmiddels weer :). Kreeg hem gister niet geopend. Van het weekend ga ik ermee aan de slag!
pi_157144095
Wat een ramp dat deeg van AH :')
pi_157619360
Vraagje, ik heb van dat gist van Dr Oetker, Gist Levure staat erop. In alle beschrijvingen zie ik dat die instantgist door het water gemengd moet worden. Op mijn zakje staat echter dat ik het door de bloem moet doen... Waarom? Maakt het eigenlijk uit? Kan iemand die verklaren/uitleggen?
know'm sayin?
×
word? word.
pi_157619545
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:14 schreef alors het volgende:
Vraagje, ik heb van dat gist van Dr Oetker, Gist Levure staat erop. In alle beschrijvingen zie ik dat die instantgist door het water gemengd moet worden. Op mijn zakje staat echter dat ik het door de bloem moet doen... Waarom? Maakt het eigenlijk uit? Kan iemand die verklaren/uitleggen?
Groen zakje?

Ik doe het gewoon altijd door Lauw(!)water met wat suiker. Werkt prima.

Door het bloem gooi je het zout, als je daar dan ook direct gist in gaat gooien maak je je gist dood.
pi_157619740
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:24 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Groen zakje?

Ik doe het gewoon altijd door Lauw(!)water met wat suiker. Werkt prima.

Door het bloem gooi je het zout, als je daar dan ook direct gist in gaat gooien maak je je gist dood.
ja groen zakje... Ik vond het ook al zo raar...
know'm sayin?
×
word? word.
pi_157619930
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 november 2015 11:24 schreef d4v1d het volgende:

[..]

Groen zakje?

Ik doe het gewoon altijd door Lauw(!)water met wat suiker. Werkt prima.

Door het bloem gooi je het zout, als je daar dan ook direct gist in gaat gooien maak je je gist dood.
je kan het ook andersom doen, zout oplossen in het water, gist door meel/bloem. Het zijn blijkbaar de zoutkristallen die het probleem zijn
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')