Nou goed om te weten iig. Ik heb het gist door water met suiker gedaan. Eerste keer, maar deeg is volgens mij goed geworden Het voelde iig goed aan, plakte alleen in het begin wat.quote:Op dinsdag 17 november 2015 11:42 schreef computergirl het volgende:
[..]
je kan het ook andersom doen, zout oplossen in het water, gist door meel/bloem. Het zijn blijkbaar de zoutkristallen die het probleem zijn
quote:Op vrijdag 20 november 2015 16:27 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Gister weer pizza gemaakt!
Kaas, salami, ui en basilicum!
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit zeg.quote:Op zaterdag 21 november 2015 13:21 schreef Twiveo het volgende:
Eerst keer pizza gemaakt. Op mijn weber met een zelf gemaakt pizza opzetstuk zodat ik een pizza oven kon nabootsen. Uiteraard op hout gestookt, ik ben zeeeer tevreden met het resultaat!! Dit gaan we veel vaker doen. Heb de tomatensaus en pizzadeeg Allebei volledig zelf gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thnx!quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:15 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit zeg.
Hoe maak je zo'n opzetstuk?
En het hout gewoon onderin de bbq?
Ongeveer 300(iets meer weet niet precies meer uit mijn hoofd) voor 2quote:Op zaterdag 21 november 2015 18:54 schreef pmponer het volgende:
Ja, ziet er goed uit die dutch pizza ring, ik bak met dit weer toch liever binnenshuis.
Net weer deeg voor vier pizza's in de koelkast gezet.
Hoeveel meel gebruiken jullie voor 4 pizza's, vorige keer had ik 1 kg gebruikt, maar dat was echt te veel.
Vandaag zijn heb ik 800 gram gebruikt dus we zullen zien vanavond. 600 lijkt mij wel klein eigenlijk.quote:Op zaterdag 21 november 2015 19:41 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Ongeveer 300(iets meer weet niet precies meer uit mijn hoofd) voor 2
Tnx voor de tip. Heb even wat info gezocht en dat ziet er allemaal goed uit. Mijn vader even gevraagd of hij dat ook zou kunnen maken. Dus dat komt zeker goed.quote:Op zaterdag 21 november 2015 14:25 schreef Twiveo het volgende:
[..]
Thnx!
Ik heb een weber van 57cm en ik heb een stuk van ongeveer 20cm uit een oude oliedrum geslepen. Deze vervolgens op maat gemaakt. Er ligt een klein gedeelte houtskool aan de achterkant van de bbq. Hier gooi ik het hout op 2 a 3 blokken hout (rechtopstaand).
De temperatuur schiet dan al gauw omhoog. Voor meer informatie kan je zoeken op dutch pizza ring.
ik had ooit een deksel van een wijnkistje met de bandschuurmachine glad geschuurd. was een hele mooie pizzaschep, totdat iemand het zag als een oud ding wat al maanden in de weg lag (krak doormidden en de open haard in zonder iets te vragen)quote:Op maandag 23 november 2015 14:40 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Tnx voor de tip. Heb even wat info gezocht en dat ziet er allemaal goed uit. Mijn vader even gevraagd of hij dat ook zou kunnen maken. Dus dat komt zeker goed.
Nu nog een goede (kope) pizza schep vinden.
en toen ging je scheiden?quote:Op maandag 23 november 2015 16:21 schreef GekkePoes het volgende:
[..]
ik had ooit een deksel van een wijnkistje met de bandschuurmachine glad geschuurd. was een hele mooie pizzaschep, totdat iemand het zag als een oud ding wat al maanden in de weg lag (krak doormidden en de open haard in zonder iets te vragen)
Bestel via inet voor paar tientjes een IR digitale thermometer!quote:Op zondag 22 november 2015 13:59 schreef pmponer het volgende:
[..]
Vandaag zijn heb ik 800 gram gebruikt dus we zullen zien vanavond. 600 lijkt mij wel klein eigenlijk.
800 gram is prima te doen, past mooi in de bestron.
De laatste paar keer heb ik een beetje problemen met de bestron, de eerste pizza wordt te snel gebakken aan de onderkant, waardoor de bovenkant wat achter blijft. Kans is dus best groot op een zwart geblakerde onderkant van de eerste pizza.
Dit geldt eigenlijk alleen voor de eerste de 3 daarna gaan goed. (standje 3).
Iemand die ook een 1e versie Bestron Alfredo heeft en misschien wat tips kan geven.
Ik zat er al aan te denken om anders maar eerst een stuk deeg er in af te bakken en dan pas pizza een erin te leggen.
Oke succes! Ik bedoel wel 200gr deeg per pizza, incl. water en overige ingrediënten. Het is wel even oefenen om goed uit te rekken en vormen, maar oefening baart kunst!quote:Op dinsdag 24 november 2015 07:54 schreef pmponer het volgende:
Bedankt voor de tips, ik ga er eens mee aan de slag.
Ik zit nu op.68% hydratatie.
En het deeg was dus 200 per pizza.
Ik zal nog eens kijken naar die hendel, ik heb dat nooit verwijderd omdat ik de steen regelmatig omdraai.
Ik kon de Uuni nog niet. Even gegoogled, wel een geinig ding. Zou er best eens mee willen experimenteren. Paar puntjes: het dunne aluminium slaat geen warmte op en zal geen stralingswarmte afgeven. Je stookt op hout, dus de kwaliteit van je pizza zal echt afhangen van de op dat moment aanwezige hitte. Het lijkt mij slecht te controleren, en het zal dan ook lastig zijn de juiste combo te vinden van onder- en bovenwarmte.quote:Op maandag 28 december 2015 08:07 schreef mark_dabomb het volgende:
Wat vinden de kenners hier van de Uuni 2? Ik wil graag in de zomer en op mooie dagen lekker buiten houtgestookt pizza's maken waarbij ik niet lang hoef te wachten tot de oven warm is (heb ook een weber 57cm). Daarnaast vind ik het een mooi design statement. Aan de andere kant, hij is best aan de prijs (269 euro).
Wat zouden jullie doen? De Uuni kopen of een pizza ring voor de weber?
Oke, fijn om te horen ! Bakken op een chamotte steen of staal is misschien een idee voor een krokante bodem. Alluminium is niet ideaal.quote:Op vrijdag 1 januari 2016 20:37 schreef mark_dabomb het volgende:
Nou, ik heb m sinds woensdag in huis en al een stuk of 20 pizza's mee gebakken. Het is echt een fijn, goed te controleren apparaat. Ideaal om snel uit de garage te trekken, een half uur later liggen de pizza's op je bord. Ik moet alleen nog is goed bestuderen hoe ik de bodem wat krokanter krijg. Dat is nog lastig (maar volgens mij is dat vaker bij dunne pizza's?). Randjes super, topping super, controleerbaarheid eigenlijk ook heel goed. Ik ben er happy mee!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |