abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_164174568
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 11:56 schreef Fretwork het volgende:
Is goed kneden nou eigenlijk de doorslaggevende factor? Want ik maak vaak deeg van tipo00 van Di cecco, oetker gist, zout, water en suiker. Maar het is met toch vaak niet goed genoeg. Komt niet in de buurt van een goede Italiaan.
Ja. Techniek en goed kneden is key in het goed ontwikkelen van de gluten in het deeg. Een ander belangrijk punt is temperatuur. In een thuisoven van max250graden is het heel lastig om in de buurt te komen van een goede italiaan.

Toch is het een leuk klusje om thuis pizzas te maken :)
pi_164178968
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 10:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Zoals met zoveel kant en klaar spul gaat het niet zozeer om kosten maar veel meer om smaak. In die kant en klaar pakketjes zit allemaal rotzooi in gegooid die je niet nodig hebt als je iets vers maakt. Met pizzadeeg is dat helemaal het geval, je hebt een paar ingrediënten nodig en je moet het kneden. Je bent er wat meer tijd voor kwijt, maar het is goedkoper en lekkerder
Maar als je het verkeerd doet, is het dan niet minder lekker? De laatste keer dat ik een zelfgemaakte pizza at was die gewoon lekker, het deeg ook. En het deeg was kant en klaar.
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 15:58:47 #278
62913 Blik
The one and Only!
pi_164179077
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 15:54 schreef Firewarrior het volgende:

[..]

Maar als je het verkeerd doet, is het dan niet minder lekker? De laatste keer dat ik een zelfgemaakte pizza at was die gewoon lekker, het deeg ook. En het deeg was kant en klaar.
Ik zeg niet dat een kant-en-klaar deeg vies is, het is alleen vaak minder lekker dan een zelfgemaakt vers deeg. Daarnaast kan het eigenlijk bijna niet fout gaan, het is zo simpel. Als het dan misgaat zit het hem in het niet genoeg kneden of de temp van de over. Maar bij die oorzaken kan het ook fout gaan bij een Koopmans mix.

Verder, je moet het natuurlijk ook een beetje leuk vinden om zelf te maken. Ik heb er plezier in om zelf iets lekkers te maken, zonder dat het uit een pakje komt. Dat geldt voor het deeg maar ook voor de saus
pi_164179111
Ik heb een keer zo'n koopmans pak op omdat het in een kerstpakket zat. Ik vond het niet lekker. Zowel het deeg niet als de 'saus' die erbij zat. Maargoed, ieder zo z'n ding.
Ja doei.
pi_164179124
het kant en klaar deeg wat je zo in de koeling koopt dat smaakt nergens naar. koopmans pizzabodem mix is dan al stukken beter.
pi_164179434
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 12:52 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Ja. Techniek en goed kneden is key in het goed ontwikkelen van de gluten in het deeg. Een ander belangrijk punt is temperatuur. In een thuisoven van max250graden is het heel lastig om in de buurt te komen van een goede italiaan.

Toch is het een leuk klusje om thuis pizzas te maken :)
Met een goede heteluchtoven die ook echt die temperatuur haalt, en een pizzasteen die lang genoeg verwarmd is lukt dat heel aardig hoor!
En kneden: als je met de hand kneedt, eerst alle ingredienten in een kom samen, en dan maar op een schone gladde ondergrond beginnen met die natte klets. Direct op het aanrecht kan best, ik heb er een rvs plaat voor.
In het begin denk je, dit krijg ik nooit meer van mn handen. Maar na 5 minuten zit al het deeg al aan de bal, en na 15 minuten kneden heb je het soepelste deeg wat je je maar kan voorstellen.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 2 augustus 2016 @ 16:33:28 #282
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_164179930
Ik vind het vaak na 5 minuten welletjes. Goede tips, ik ga weer aan het werk Gripper!

Jij had geen pizzaoven toch?
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
pi_164180243
quote:
1s.gif Op dinsdag 2 augustus 2016 16:33 schreef Fretwork het volgende:
Ik vind het vaak na 5 minuten welletjes. Goede tips, ik ga weer aan het werk Gripper!

Jij had geen pizzaoven toch?
Nee, wel een goede oven in mn fornuis, max 260 graden en hetelucht. En een dikke steen van chamotteklei, daar lukt alles goed mee.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_164472081
Ik kom even mijn pizzaatje showen, met recept uit OP en een pizzasteen in de oven.


Erg leuk om te maken en de bodem smaakte erg goed.
  woensdag 17 augustus 2016 @ 14:54:35 #285
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164620283
Ziet er goed uit LovelyLady :)

Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ O+ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen :Y
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.

Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken :)
Speak only if it improves upon the silence....
  woensdag 17 augustus 2016 @ 15:30:52 #286
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_164621210
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 14:54 schreef BYM het volgende:
Ziet er goed uit LovelyLady :)

Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ O+ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen :Y
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.

Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken :)
Oeh, waar gekocht voor die prijs?
pi_164630634
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 15:30 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oeh, waar gekocht voor die prijs?
Marktplaats of iets dergelijks waarschijnlijk. Deze modellen zijn niet meer in productie.
pi_164630728
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 14:54 schreef BYM het volgende:
Ziet er goed uit LovelyLady :)

Ik heb een nieuwtje ... zojuist mijn NIEUWE Bestron DLD9016 voor 40¤ O+ opgehaald .
Helaas te laat om nog deeg te laten rijzen, maar zet het deeg vast klaar voor morgen :Y
Kan het de hele dag en nacht rijzen in de koelkast, en dan morgen nog twee uurtjes "warm" rijzen.

Ben benieuwd, ik zal proberen eraan te denken foto's te maken :)
Nice! deze worden echt gloeiendheet. IR voor 2 tientjes is wel handig om steentemp. te meten.

Staat me bij dat steen in +- 12 min opwarmt (stand 2.5) tot 380gr met deksel constant gesloten en zonder verdere aanpassingen.

Langer laten voorverwarmen en je bodum verbrand
  woensdag 17 augustus 2016 @ 21:49:05 #289
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_164631975
quote:
1s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 20:54 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Marktplaats of iets dergelijks waarschijnlijk. Deze modellen zijn niet meer in productie.
Dank, ga ik in de gaten houden. Was even in de war doordat er nieuwe stond ;).
pi_164643106
Ik vond die Bestron maar een rotding, heb de steen temperatuur nooit goed onder de knie gekregen. De eerste pizza lukte nog wel maar daarna was het of een zwarte bodem en half gare bovenkant, of andersom. Ik heb nu een Ferrari G3 en die is veel beter te beheersen naar mijn idee, maar die wordt inderdaad niet zo idioot heet als de Bestron. Het is wat je wil denk ik.
pi_164649388
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 09:37 schreef NutKees het volgende:
Ik vond die Bestron maar een rotding, heb de steen temperatuur nooit goed onder de knie gekregen. De eerste pizza lukte nog wel maar daarna was het of een zwarte bodem en half gare bovenkant, of andersom. Ik heb nu een Ferrari G3 en die is veel beter te beheersen naar mijn idee, maar die wordt inderdaad niet zo idioot heet als de Bestron. Het is wat je wil denk ik.
Ja, eens. Net waar je je prettig bij voelt en wat voor eindresultaat je wenst :) Bij mij zijn ook veel baksel mislukt, maar icm een IR Thermometer en wat oefening lukt het nu heel aardig..
pi_164653255
Ik zag een chamotte pizzasteen van zo'n 2 cm dik voor een redelijke prijs. Is dat voldoende?
Ik weet het ook niet
  donderdag 18 augustus 2016 @ 22:30:48 #293
20468 BYM
Ohjáhjoh?
pi_164662597
quote:
0s.gif Op woensdag 17 augustus 2016 15:30 schreef Helsinki het volgende:

[..]

Oeh, waar gekocht voor die prijs?
Rotterdam :+ , en inderdaad op/via marktplaats. Maar hij was dus echt nog nooit gebruikt en nog nieuw in de doos :P

Moet zeggen, lukt goed .. bodem was echt supergoed gelukt.
Heb de temperatuurmeter er inderdaad ook bijgehad, maar gewoon ff in de gaten gehouden en ging prima :)

Heb meerdere deegsoorten uitgeprobeerd, wilde een keer bodem van speltmeel maken. Speltmeel wel nog ff wat fijner gemalen in de blender, vond het er wat grof uitzien.
Was lekker luchtig na rijzen buiten in het zonnetje, was lekker temperatuurtje vanmiddag.

Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....



Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
Speak only if it improves upon the silence....
pi_164683769
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef BYM het volgende:

[..]

Rotterdam :+ , en inderdaad op/via marktplaats. Maar hij was dus echt nog nooit gebruikt en nog nieuw in de doos :P

Moet zeggen, lukt goed .. bodem was echt supergoed gelukt.
Heb de temperatuurmeter er inderdaad ook bijgehad, maar gewoon ff in de gaten gehouden en ging prima :)

Heb meerdere deegsoorten uitgeprobeerd, wilde een keer bodem van speltmeel maken. Speltmeel wel nog ff wat fijner gemalen in de blender, vond het er wat grof uitzien.
Was lekker luchtig na rijzen buiten in het zonnetje, was lekker temperatuurtje vanmiddag.

Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....

[ afbeelding ]

Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
pi_164684381
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2016 22:30 schreef BYM het volgende:


Dit was de Hawaii met speltmeel, gist uit een zakje en gula Jawa (javaanse suiker) ....

[ afbeelding ]

Volgende week ff kijken dat ik beter meel kan halen.
suiker, in pizza??? :{w
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 20:13:43 #296
194233 Friday12
Originele kloon
pi_164687612
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 18:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

suiker, in pizza??? :{w
ik doe altijd een beetje suiker bij het water en de gist
pi_164687793
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:13 schreef Friday12 het volgende:

[..]

ik doe altijd een beetje suiker bij het water en de gist
nergens voor nodig hoor, die gist heeft genoeg te eten van meel zelf
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 22:35:50 #298
194233 Friday12
Originele kloon
pi_164693212
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 20:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

nergens voor nodig hoor, die gist heeft genoeg te eten van meel zelf
Is meer voor de kleur :P ofzoiets
pi_164693677
quote:
6s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:35 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Is meer voor de kleur :P ofzoiets
je weet het dus niet
  vrijdag 19 augustus 2016 @ 23:44:49 #300
194233 Friday12
Originele kloon
pi_164696757
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 augustus 2016 22:46 schreef computergirl het volgende:

[..]

je weet het dus niet
Het is lang geleden dat ik het recept gelezen heb :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')