abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 14 juni 2016 @ 16:24:35 #201
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163008478
Hoeft niet. Alleen de grove resten er afkrabben (met een deegsteker bijvoorbeeld) als de steen is afgekoeld, voor de rest lekker laten zitten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163009098
Haha exact dat, lekker laten zitten. Je wilt m'n pizzasteen hier niet zien :D
  dinsdag 14 juni 2016 @ 18:13:38 #203
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163010832
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 16:11 schreef computergirl het volgende:
Je hebt in ieder geval geen beperking qua ovencapaciteit
Moet ook wel he met mijn vraatzucht ;)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 14 juni 2016 @ 18:14:13 #204
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163010847
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 juni 2016 16:21 schreef rhubarb het volgende:
Hoe houd je de steen schoon? Ik heb al wat donkere plekken van mozzarella die iets te enthousiast smolt over de rand...
Niet? En als het te vies is het vuur erbovenop stoken.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zaterdag 25 juni 2016 @ 21:47:32 #205
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163297322
Vandaag pizzabakken als verjaardagsfeestje.

Voor bij de koffie een PizzaTaart gebakken, in de middag de oven opgestookt voor de echte pizza's.







Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 26 juni 2016 @ 00:20:37 #206
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163302260
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
pi_163305940
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!

Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
  zondag 26 juni 2016 @ 10:47:15 #208
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163306121
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 00:20 schreef vinnypassy het volgende:
Is dat een hele bol mozzarella op die hartjespizza? Hoe is dat er uitgekomen?
Was een kleine bol echte buffelmozzarella; ik heb de pizza toen ie verder klaar was helemaal voorin de deuropening van de oven heet gehouden tot de hele bol mooi weggesmolten was, ondertussen wat meer fik in het vuurtje gekweekt en hem nog even heet geroosterd voor ik hem naar de maakster liet brengen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  zondag 26 juni 2016 @ 10:50:36 #209
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163306168
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 10:33 schreef Martijn1P het volgende:
Zullen gezellige zomeravonden zijn met zon oven in de tuin!

Uit niewsgierigheid, hoe lang blijft zon pizza doorgaans in de oven liggen? Ben enigzins verbaasd dat de korst wat bleek blijft met zon enorm vuur op korte afstand. Al heeft het natuurlijk ook met stralingswarmte te maken.
Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.

Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.

Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).

Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah ;)

Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan :)
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163307691
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 10:50 schreef fietsie het volgende:

[..]

Afhankelijk van het gebruikte deeg, het gebruikte beleg enz; in een minuut of 3 is de gemiddelde bodem al "gebakken", en dan is het afhankelijk van hoe gulzig iemand met beleg is geweest.

Door te varieren met de plek in de oven kun je aardig spelen met doorwarmen, kleuren en knapperigheid. Maar aller grootste effect is het deeg.

Voorbeeld: vorige week pizza gebakken met Koopmans Pizzamix als bodem basis: bodem bleef plat, geen lucht erin, niet heel dun te rollen (scheuren bij oppakken van de bodem).

Gister had ik no.0 bloem van een Italiaans merk, 5x (...) gerezen en weer platgekneed met de machine en dan vlak voor het rollen van de pizza's nog even door de kneedmachine. Hierdoor kreeg je echt "pizza crossa" bodems van vroegah ;)

Overigens gebruiken we hem inmiddels vaker voor ovenschotels, geroosterd vlees, alternatief voor bbq enz dan om pizza of brood te bakken. Gewoon omdat het kan :)
Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!

http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
  zondag 26 juni 2016 @ 12:17:29 #211
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163307826
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:10 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

Als je geïnteresseerd bent in het deeg, maar vooral om je pizza's te perfectioneren is dit heel interessant leesvoer. Je dient er wel even voor te gaan zitten haha, maar je krijgt een beter gevoel bij welk type bloem en welk percentage hydratatie geschikt is voor jouw oven!

http://www.varasanos.com/pizzarecipe.htm
Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163308166
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:17 schreef fietsie het volgende:

[..]

Dat soort "nat deeg" vind ik wel heel leuk om pizza's mee te bakken als ik er 2 of 3 moet doen, maar zoals gister toen er 40 moesten, dan heb ik toch liever steviger "kauwgom" om de kans op mislukken / scheuren / plakken te verkleinen.
Sowieso moet ik eerst een betere pizzaschep....
40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?

Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
  zondag 26 juni 2016 @ 12:37:54 #213
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163308208
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 12:35 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

40, wow haha! Moet een hele opgave zijn geweest. Dan werk je met meer dan 5 KG bloem ofzo? Deeg van 8 a 9 KG?

Ik probeer niet te zeggen dat je met nat deeg moet werken, maar dat het interessant leesvoer is voor een ieder die zijn pizza game wil verbeteren.
Uhuh 5kg bloem ja, de rest niet gewogen.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163317033
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG











en nog eentje voor de diepvries voor van de week :D



Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.

[ Bericht 0% gewijzigd door MonkNL op 26-06-2016 23:48:48 ]
  zondag 26 juni 2016 @ 21:53:48 #215
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163324902
Ik wil ook zo'n oven :9
pi_163325442
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch _O_
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_163326541
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden..


[ afbeelding ]

Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
wat is er mis met die pizzaschep eigenlijk?
pi_163329103
Thanks! Niks mis met dat schepje, althans, de steel is wat lang en omdat de achterkant recht is stoot ik soms tegen de stenen rand.

quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:04 schreef FutureFairytale het volgende:
Die ham-mozzarella pizza is echt fantastisch _O_
Is ook echt van mijn favorieten. Pizza pancetta.

quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Ik wil ook zo'n oven :9
Gewoon kopen! :P Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
  maandag 27 juni 2016 @ 10:08:44 #219
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163334226
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 23:45 schreef MonkNL het volgende:

Gewoon kopen! :P Een van mijn beste aankopen van de afgelopen jaren..
Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter. -O-
pi_163344720
Krijg ook weer kriebels van jullie fotos. Deze week in de avond toch maar tijd zien vrij te maken om deeg te maken.
pi_163345985
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 10:08 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Mijn balkon is ongeveer 2,5 bij 0,75 meter. -O-
Haha ja dan wordt dat lastig.. volkstuintje nemen en er een oven in zetten.. :P
pi_163369004
Ik ben van een Bestron Afredo (kapot gegaan) over gestapt naar een Ferrari G3 oventje. Heel erg dik tevreden met deze oven, is veel beter beheersbaar dan de Bestron. En uiteraard een prima alternatief voor iemand die geen enorme tuin heeft.
  dinsdag 28 juni 2016 @ 15:35:35 #223
62913 Blik
The one and Only!
pi_163369184
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
  dinsdag 28 juni 2016 @ 17:49:49 #224
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163372034
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 15:35 schreef Blik het volgende:
Wij zijn groot pizza-fan thuis, maar zijn sinds kort gebonden aan glutenvrije pizza's maken. Iemand suggesties voor een goed glutenvrij deegrecept?
ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  dinsdag 28 juni 2016 @ 18:53:18 #225
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163373483
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 18:31 schreef MonkNL het volgende:
Ook net weer even bezig geweest.. was weer een tijd geleden.. En een kleine ode aan MaximusTG

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

en nog eentje voor de diepvries voor van de week :D

[ afbeelding ]

Allen 2,5 minuut op ongeveer 400 graden.
:9~ :9~ :9~ Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
pi_163379437
Ik heb nog een boekje met tientallen pizza recepten en foccacia wat bij mijn Ferrari pizza oven zat. wil iemand dat ik die recepten deel?

Het probleem is alleen dat alles in het italiaans is en niet in engels of nederlands.
Dus iemand moet het dan kunnen vertalen het liefst, Het zijn echt veel recepten.(77 paginas met 2 tot 3 recepten per pagina).

Als iemand het wil die Italiaans spreekt dan lijkt het me wel een grappig project om die recepten te vertalen.

Maar omdat het vorige week italiaanse week was bij lidle heb ik wat tomaten sausjes en italiaanse kaas gehaald, nu alleen nog een receptje uitkiezen...

Maar de dr.oetker pizza traditionale speciale diepvries pizza is ook wek lekker hoor, tijdje geleden bij de dirk 2 voor 2,50 euro. Erg lekker als je het in de ferrari oven bakt. voor dat geld kan ik het zelf niet maken.

[ Bericht 6% gewijzigd door _Newman_ op 28-06-2016 22:24:28 ]
pi_163388974
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Erg lekker!!
pi_163395575
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 18:53 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

:9~ :9~ :9~ Wat een prachtige! Perfect rond, korst mooi gerezen en gelukt om ze niet te royaal te beleggen! Krijg er heel veel trek van
Thanks! Doe mijn best.. :)
  woensdag 29 juni 2016 @ 19:02:40 #229
62913 Blik
The one and Only!
pi_163395908
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 juni 2016 17:49 schreef fietsie het volgende:

[..]

ik heb iemand horen vertellen over pizza bodem van gemalen bloemkool
Lijkt me heel ranzig, mede vanwege dat ik een absolute grafhekel heb aan bloemkool
  woensdag 29 juni 2016 @ 19:04:28 #230
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163395946
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163491190
Nav de pics hierboven ook aan de slag gegaan!

gekarameliseerde ui, gorgonzola en peer


En met geitenkaas


Zo'n twee minuten in de Bestron!
  Moderator zondag 3 juli 2016 @ 19:56:51 #232
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163492527
Ziet er heel goed uit.
Vulling niet mijn smaak, maar fijne bodem zo te zien!
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163494966
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
pi_163518172
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Nee, geen specifieke reden.
pi_163524839
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
pi_163563830
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.

Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.

Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.

Is maar net waar je genoegen mee neemt.
pi_163565161
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:07 schreef Martijn1P het volgende:

[..]

In deze oven bak je een prima pizza in 4a5 minuten tijd. 'Probleem' met dit soort oventjes is dat wanneer je de klep opent je de intense hitte verliest, en enkel nog op stralingswarmte van het bovenspiraal bakt. Al dit soort oventjes hebben te weinig vermogen om in relatief korte tijd (2min) de bovenkant goed te bruinen.

Maar dit heb je ook in een normale oven. De hitte van de steen is geen probleem. Alleen de intense hitte van boven heb je niet.

Enkel door wat aanpassingen te doen aan deze oventjes kun je wat winst behalen. Enkele jaren geleden zijn deze ovens door een EU regel- wetgeving beperkt in capaciteit/ vermogen. Ik heb nog een oud model Bestron van voor deze regeling. Lastiger te controleren, maar icm een IR thermometer en wat oefening is dit voor mij nu de methode om thuis pizza's te bakken.

Is maar net waar je genoegen mee neemt.
De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
pi_163565188
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2016 23:17 schreef mytec het volgende:
Blijft een heerlijk topic dit, ook een mooie ode aan MaximusTG. Is de G3 Ferrari nog steeds een van de "beste" pizza ovens voor in huis in zijn prijs categorie? Ik denk erover om die aan te schaffen, omdat de pizza's in de Nederlandse horeca veelal om te huilen zijn of erg duur zijn.
Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest ;( Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
pi_163565837
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:

http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html

Zou dit iets zijn?
  Moderator woensdag 6 juli 2016 @ 20:28:07 #240
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_163566069
Ik ga zeker een Unni 2S kopen :9
Alleen eerst even wat zut verkopen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_163572400
Potverdorie wat een mooi ding. Die wil ik ook :D
  woensdag 6 juli 2016 @ 23:53:11 #242
194233 Friday12
Originele kloon
pi_163572616
quote:
14s.gif Op zondag 3 juli 2016 21:15 schreef Myraela het volgende:
Heeft het een reden om zoveel van de rand vrij te laten?
Pizzacrust :9 O+
pi_163573193
quote:
1s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:59 schreef IsabellaMariaAnna het volgende:

[..]

Ik heb dit dus (al twee jaar) volkomen gemist. Door je opmerking ben ik eens terug gaan bladeren.
Wat triest ;( Ik gebruik zijn recept nog altijd, blijft de beste voor mij.
Oh, dat kan dan inderdaad wel even rauw op je dak vallen...
Somebody that I used to know
pi_163584880
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 19:58 schreef mytec het volgende:

[..]

De normale oven heeft nog veel grotere problemen krijg die niet makkelijk boven de 160.. Ik zag trouwens dat er ook nog een andere Ferrari G3 was? de Napoletana? Die heeft twee stenen (boven en onder, zou dat de warmte beter vasthouden of is dit niet handig?
Dan is de keus snel gemaakt! Ik zou marktplaats een tijdje in de gaten houden. Veel mensen die t product niet begrijpen en/of het te veel moeite vinden om hiermee in de weer te zijn.
pi_163584957
Hoe krijgen jullie de pizza zo mooi rond?
  vrijdag 8 juli 2016 @ 07:59:45 #246
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_163595141
MaximusTG... hij is de reden waarom de kinderen zo graag zelfgemaakte pizza eten. :|

Over die g3 met 2 stenen lees ik dat wanneer je pizza wilt bakken de bovenste steen eruit moet en de bovenste steen eigenlijk alleen voor andere dingen is... Je moet ook een scharnier omzetten zodat de steen hoog genoeg hangt en tussen de stenen is dan een opening. Heb hem helaas nog niet in werking gezien.

Pizza goed rond krijgen... (tip van MaximusTG) goed opgebold deeg in ronde bakjes doen (yoghurt emmers) als de rijs klaar is omkiepen op je bebloemd werkblad en dan van binnen naar buiten werken met het plat maken. Als je dan een randje overlaat aan de buitenkant houdt deze de vorm van het bakje en is je pizza dus rond.
Drop you like an ill, bad habit
  vrijdag 8 juli 2016 @ 08:01:49 #247
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_163595153
Zin in zo'n goeie pizza als ontbijt nu :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_163639208
Vanavond weer pizza! Net zoals vorige keer 4dagen koude rijs in de koelkast..
pi_163639324
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juli 2016 20:20 schreef emil23 het volgende:
Ik heb thuis een pelletkachel. En in mij zoektocht naar houtpellets kwam ik dit apparaatje tegen:

http://www.green-forest.nl/uuni-pizzaovens.html

Zou dit iets zijn?
En dan maar hopen dat er niet met dde pellets is gesjoemeld..


Wel mooi apparaatje trouwens!
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')