Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 16:38 |
Heb twee liter pure alcohol gekregen (96%) en nu wil ik likeurtjes gaan maken. Net al een pot gevuld met aardbeien en alcohol, limoncello staat ook op de lat. Meer mensen die hier mee bezig zijn? Binnenkort ook vanille bestellen en er op zetten | |
brambus | vrijdag 29 mei 2015 @ 16:42 |
mijn moeder maakt walnotenlikeur ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 16:44 |
Heb je een recept? | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 16:45 |
Heb 350 gram Lambada's met 300 gram pure alcohol opgezet, en in de kelder gezet, kan daar nu een jaartje staan trekken | |
richolio | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:09 |
Mijn moeder maakt zelf ook aardbeienlikeur, maar ook Limoncello en Mandranello (met mandarijnen, weet niet of je het zo schrijft) | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:12 |
Ja, is nu alleen zoeken naar onbehandeld citrusfruit | |
sirdanilot | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:12 |
Alleen alcohol en aardbei is toch geen likeur, moet er niet een heleboel suikersiroop bij? Of moet dat later pas? Ik vind 96% alcohol die ook geschikt is om te dranken te maken veel te duur, overigens. Kun je het beste kopen in een land met minder hoge accijns zoals polen. En van schoonmaakalcohol word je blind (methanol). | |
#ANONIEM | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:26 |
Wat zijn dat? | |
richolio | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:29 |
Zij deed het met alleen de schil. Gewoon normale citroenen. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:31 |
Suiker doe ik er later bij Ik woon in Duitsland, liter is hier tussen de 20-25 euro geloof ik | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:32 |
Hele zoete aromatische aardbeien | |
#ANONIEM | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:32 |
En de schil is nou juist het probleem. | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:33 |
Ik zou dat niet doen, gezien de troep die er op gedaan wordt ze schimmelvrij te houden | |
#ANONIEM | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:35 |
Ah, nooit van gehoord. Kon het ook niet zo snel vinden. Vanille op wodka heb je wel eens gedaan toch? Is daar geen likeur van te maken? | |
Oceanonix | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:43 |
in wat voor een soort winkels koop je alcohol 96 in Duitsland? Ik heb het in de supermarkt niet gezien. | |
Oceanonix | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:45 |
1 sinaasappel (biologisch zonder waslaag), 43 koffiebonen, 2 vanillestokjes, 43 suikerklontjes. De koffiebonen prik je in de sinaasappel. De vanillestokjes in kleine stukjes snijden en onderin de pot mikken samen met de suiker. De sinaasappel met de bonen erbij en dan 0,5 liter alcohol erbovenop. Minimaal 43 dagen laten staan en af en toe schudden. | |
sirdanilot | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:45 |
Oh dat valt mee, hoeveel likeur maak je daarvan? Best wel wat denk | |
sirdanilot | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:46 |
En FOK! quote al mijn berichten twee keer om één of andere reden ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:51 |
Ik ga uit van drie liter uit een liter pure alcohol, kom je op een procent of 30 | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:51 |
Slijterij, was bij Ad Fundum op de Markt in Elten | |
Pietverdriet | vrijdag 29 mei 2015 @ 17:52 |
Denk het wel, dat gebruik ik in bakwaren trouwens | |
_Liek | zaterdag 30 mei 2015 @ 11:41 |
Leuk topic! Ik ben nu bezig met limoncello ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 30 mei 2015 @ 14:13 |
Heb net zure kersen in de alcohol gezet. Zette ze in de kelder en zag dat de aardbeien helemaal wit waren geworden. De alcohol is een beetje rood. Heb vlierbloesem geplukt en ga daar nu mee bezig. | |
Curiosity | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:00 |
Vind je dat niet een beetje lang? | |
Pietverdriet | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:05 |
Ik zie wel, een tante van mij zet mispels en wilde aardbeien ook zo lang (en nog langer) zo weg | |
Adames | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:06 |
Heel tijd geleden gedaan (met 5 euro wodka flessen uit Duitsland): Limoncello is erg makkelijk en lekker, twee/drie weken trekken is al voldoende. Ook wel top dat de zelf gemaakte lang niet zo extreem zoet hoeft te zijn als de winkelversie. Heb hem zelf op 40% gelaten. Koffielikeur: ik dacht 40 bonen (leek erg weinig, maar is voldoende) per fles en een vanillestokje erbij. Beetje duurdere koffie halen is wel handig, mag niet te donker gebrand zijn. Na 2 maanden was die top, enorm romige smaak. Citroengras en gember: Zelfs na twee jaar trekken heeft die een matige smaak, ruime hoeveelheid ingrediënten erin gedaan. Peper en kaneel: Typische jawbreakers smaak, twee maanden laten trekken. Je moet van die smaak houden, maar is wel enorm lekker als shotje, zeker met de peper. Sinaasappel met kruidnagel: Ook lang laten trekken, maar smaak viel tegen. Erg zwak. Dan liever gluhwein. | |
Adames | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:09 |
Is een eerder lang topic geweest op Fok hierover vol met recepten. Zat volgens mij ook de discussie in over pure alcohol, wat beter is: Voor 40% alcohol gaan als wodka en hierin laten trekken, of voor pure alcohol om dan achteraf aan te lengen. Kwam er toen op neer dat pure alcohol geen meerwaarde heeft tov de goedkopere wodkaflessen. | |
Adames | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:11 |
En ik hoef je denk ik niet te vertellen dat er iets bestaat als een Rumtopf | |
Pietverdriet | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:12 |
Als je bv aarbeien of kersen in een pot doet en er wodka bij, dan heb je maar 35-40% alcohol in de wodka. Gebruik je dan 350 gram kersen en gram wodka is na een tijd trekken je likeur beneden de 20% alcohol. In het middellandse zee gebied maken veel mensen zelf likeurtjes, daar liggen in de supermarkt likeuralcohol | |
Pietverdriet | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:13 |
Waar men altijd Strohrum in gebruikte | |
erikkll | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:14 |
Ik verhuis binnenkort naar een grotere woning en dan begin ik er weer mee! Ik destilleer zelf mijn alcohol (uit vergiste suiker). Wat ik zelf lekker vind is aardbeien/kersen ![]() Er zijn online ook kruidenmixjes te koop om kruidenbitter te maken. | |
Adames | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:14 |
Stroh? Ik dacht blanke Rum, dat van zichzelf nauwelijks al smaak heeft. Maar een hoop fruit met alcohol laten staan lijkt me in ieder geval altijd een succes. | |
Adames | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:15 |
In het geval van vochthoudende ingrediënten heeft inderdaad wel zin ja, niet aan gedacht. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 mei 2015 @ 17:15 |
Pas op met methanol | |
erikkll | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:33 |
Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op ![]() Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen. | |
Pietverdriet | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:39 |
Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:40 |
Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen? | |
MrSalazar | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:47 |
is je bril nog gewond? | |
erikkll | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:51 |
de voorloop bevat inderdaad andere stoffen die je er uit wil halen, omwille van de smaak. Wat ik ermee wilde aangeven is dat het meestal niet de beste methode is voor het voorkomen van methanol in je eindproduct. | |
erikkll | zaterdag 30 mei 2015 @ 18:53 |
Ik woon op minder dan 10 km van duitsland dus dat zou ik ook kunnen doen. Ik vind het gewoon leuk om zelf alcohol te stoken; ik doe het niet omdat het lonend is (sterker nog: ik ben duurder uit door het zelf te maken dan het gewoon te kopen). De rest van de info plaatste ik omdat er vast een keer mensen al googlend op fok terecht zullen komen. Als ze dan deze informatie lezen is er alweer wat minder kans dat ze zichzelf vergiftigen ![]() | |
Thezappa | zaterdag 30 mei 2015 @ 20:00 |
chillipeper erin wel later naar aantal weken eruit halen | |
RobinOok | zaterdag 30 mei 2015 @ 20:36 |
![]() De likeur die ik altijd maak. ![]() | |
Prego | zaterdag 30 mei 2015 @ 21:26 |
mooie kleur ook. | |
erikkll | zaterdag 30 mei 2015 @ 22:23 |
Op dezelfde pagina steranijs met safraan. Heb ik ook gemaakt (zonder safraan). Lekker! | |
mytec | dinsdag 2 juni 2015 @ 13:45 |
Had het topic nog niet gezien, maar net als vorig jaar (ergens gepost op fok) weer limoncello gemaakt. Dit jaar 2 liter pure alcohol gaf ongeveer 6 liter limoncello. Had echter de grootste moeite om de citroenen uit Sorrento te krijgen. Maar een mix uit Italie en Spanje gebruikt, wel allemaal Bio. Dus een Wat ging er dit jaar mis? volgens alle recepten moet je de alcohol met citroen extract gewoon handmatig mengen met het suikerwater. Echter had ik nu 6 flessen waarbij 1 ongelofelijk sterk was (gok 60-70%). en 1 fles bevroor in de vriezer. De andere 4 flessen waren wel prima en voor de zekerheid nog maar even door elkaar gemengd. Dit recept gebruikt :http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept/ 2 jaar op rij is het een succes iedereen vind het erg lekker, en ja ook Italianen zeggen dat het prima Limoncello is. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 13:51 |
Oef, die prijs van pure alcohol is bijna het dubbele | |
richolio | dinsdag 2 juni 2015 @ 13:53 |
Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:00 |
De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond | |
richolio | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:02 |
Ongezond in welke mate? Alcohol is nou ook niet bepaald gezond. ![]() Het is wel gif ja. Ik snap het wel, krijg ik ook liever niet naar binnen. | |
Tchock | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:04 |
Sowieso moet je voor goede limoncello eigenlijk een specifieke Italiaanse soort citroenen gebruiken. Misschien ken je iemand die een keer een doosje mee kan nemen? Anders zou ik je aanraden om bij bijvoorbeeld een natuurwinkel biologische onbespoten citroenen te kopen. Want inderdaad, op die wij in de supermarkt hebben zitten allerlei stoffen (waarvan de onschuldigste nog gewoon was is) die je niet in je drank wil hebben. | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:09 |
Welke citroenen zijn dat, dan bestel ik gewoon een kistje | |
mytec | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:09 |
Klopt de prijs in Nederland is schandalig, ik heb het dan ook in Italie gemaakt waar een flesje 1 liter puur 15 Euro kost. Voor Citroenen gebruik altijd bio, omdat de bespoten/ was citroenen ook minder smaak afgeven, de alcohol lost de citroen olie minder goed op dacht ik. Je wil vooral citroenen met een dikke schil en lekker groot gebruiken, die kleintjes met dunne schil leveren niet genoeg op. Citroenen die je wil hebben: Limone di Sorrento IGP http://www.agraria.org/prodottitipici/limonedisorrento.JPG Met dit keurmerk, in de zomer dus nu moet de prijs goed te doen zijn. Mocht er in het Italiaans wat op staan: zoek voor de "Non trattato" betekend onbewerkt/bespoten | |
Tchock | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:13 |
Zie mytec's post, die heeft helemaal gelijk! En het klopt inderdaad dat pure (in elk geval, 95% of meer) alcohol in Nederland verschrikkelijk duur is. Dat komt omdat je hier accijns betaalt over sterkedrank die berekend wordt aan de hand van het alcoholpercentage. In Italië kun je flessen voor een appel en een ei in de supermarkt halen. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:17 |
Ik kwam deze methode tegen toe ik net goegelde http://gizmodo.com/how-to(...)-ever-had-1533528095 | |
Pietverdriet | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:18 |
zo ken ik het ook van mijn vakanties in Italie, hier in D is het tussen de 20 en 25 euro de liter Dank je | |
mytec | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:27 |
Pure alcohol is beter omdat een hoger alcohol percentage de olie uit de schil beter opneemt. Dit recept gebruikt dus Vodka 40%, het kan zijn dat er dan veel minder olie en dus minder smaak uit de citroen wordt gehaald. Heb het zelf nooit geprobeerd om het verschil te proeven trouwens. Een lager percentage olie zal er ook voor zorgen dat er een minder oezo effect aanwezig is ( de mooie troebele kleur). | |
Tchock | dinsdag 2 juni 2015 @ 14:41 |
Je moet ook oppassen voor de nare smaak die vooral goedkope vodkas hebben. Ik denk niet dat dat goed is voor je limoncello. Hele goede vodkas zijn smaak- en geurloos, maar dan kun je net zo goed je geld uitgeven aan bijna pure alcohol. | |
Pietverdriet | maandag 8 juni 2015 @ 17:37 |
Heb vanmiddag de schillen dan negen biologische citroenen citroenen opgezet met 700 cc pure alcohol. De citroenen uitgeperst en samen met limoensap een liter siroop van gemaakt. | |
mytec | maandag 8 juni 2015 @ 17:57 |
Goed bezig ben benieuwd, goed gebruik van de citroenen zelf, heerlijk zelf gemaakte limonade. Ik ben trouwens bijna door de 6 liter limoncello heen, te veel mensen lusten het ! | |
Pietverdriet | maandag 8 juni 2015 @ 19:16 |
dit gaat denk ik 1,5 liter worden. Is een eerste experiment met limoncello hier, heb het nog nooit gedronken | |
mytec | maandag 8 juni 2015 @ 19:19 |
1,5 liter doe je lang genoeg mee voor een mooie zomer, glaasje na het eten. Altijd genieten na een flinke maaltijd een ijskoud glaasje limoncello erbij. | |
Pietverdriet | maandag 8 juni 2015 @ 19:20 |
Drink normaal dan altijd grappa of ouzo, of een andere treste | |
_Liek | vrijdag 19 juni 2015 @ 09:16 |
Mijn eerste limoncello! ![]() Die sinaasappel koffiebonen staat nu in t kastje ![]() | |
voederbietel | vrijdag 19 juni 2015 @ 11:11 |
Ik heb een fles wodka met saffraan, steranijs, citroenschil en kandijsuiker. Recept ooit eens van de Gulle Aarde afgeplukt. | |
voederbietel | vrijdag 19 juni 2015 @ 11:13 |
Is dit niet een beetje een urban myth of zijn bijvoorbeeld Żubrówka en Wyborowa maar matige wodka's? | |
mytec | vrijdag 19 juni 2015 @ 16:30 |
Ziet er goed uit ! maar wel een tikkeltje helder (kan ook de foto zijn). Was het met vodka? of met pure alcohol? | |
_Liek | vrijdag 19 juni 2015 @ 21:47 |
Hij is inderdaad wat helder, maar smaakt gelukkig prima. Gemaakt met wodka ja | |
mytec | zaterdag 20 juni 2015 @ 00:19 |
Dan is het niet meer dan normaal zit wat minder citroen olie in de alcohol dan ;-) Als het maar goed smaakt ![]() ![]() | |
Klaagbak | vrijdag 26 juni 2015 @ 02:24 |
Ah, Limoncello.... Twee jaar geleden met de auto naar Amalfi (Sorrentostreek) gereden om daar 6 kratten citroenen te halen. Na de nodige miscommunicatie hadden we 130 kilo citroenen in onze achterbak. Daarna door naar de supermarkt voor alcohol en meteen naar huis gereden. Die miscommunicatie zorgde er wel voor dat onze 70 liter aan Limoncello een groot succes werd onder vrienden en familie! Prachtige ervaring om op zo'n citroenkwekerij te staan en die IGP citroenen te ruiken/proeven. Helaas is de Limoncello nu op, maar twee vrienden van me namen hier geen genoegen mee en hebben uit Italië nog wat puur alcohol voor me gehaald. Overigens lukt het me niet echt om online IGP citroenen te vinden, dus als iemand een linkje heeft gevonden... Nu heb ik nog 500 ml alcohol over... En ik heb vandaag een siroop van sinaasappelschil, lavendel en een klein beetje kaneel gekocht. Ongeveer 300 ml. Heerlijke combinatie naar mijn mening, en ik wil hier eigenlijk een likeur van maken, want de alcohol en suiker zullen de smaak niet echt negatief beïnvloeden lijkt me. Ik twijfel nu hoe te beginnen. Met de Limoncello begon je uiteraard met schillen en alcohol, maar nu heb ik dus al 300 ml siroop waar alle smaak in zit. Ik ben benieuwd naar jullie mening! Gewoon 300 op 500 doen, of 300 op 300 en dan wat minder zoete suikersiroop? Ik denk zelf dat dit niet per se lekkerder wordt in de diepvries, dus ben geneigd om hem rond de 20/25% qua alcoholpercentage te maken, iets lager dan een Limoncello. En denken jullie dat het zin heeft om de siroop en alcohol lang te laten trekken, voor het "afmixen"? Bij de Limoncello liet ik het een week of 3 staan. Kan er niet echt meer dan 2 liter uit krijgen, dus wil uiteraard niet teveel proeven en testen! | |
Klaagbak | vrijdag 26 juni 2015 @ 02:28 |
Voor de liefhebbers: ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 26 juni 2015 @ 08:38 |
Mooi! Je hebt een "Adresje" ? Voor je citroenen bedoel ik | |
Klaagbak | vrijdag 26 juni 2015 @ 11:49 |
We hadden het aan een hotelmedewerker gevraagd, waarop de hoteleigenaar ons met een vriend van hem in contact bracht. Lekker louche zoals je het in de streek onder Napels mag verwachten. Uiteindelijk om zondag 7 uur 's ochtends daarheen gebracht door de eigenaar. Ik zou niet weten wat het adres is, maar zou het in de stad zelf wel kunnen vinden haha. ¤3,50 per kilo was het trouwens. Als ik nu een beetje rondkijk zie ik 2 IGP citroenen voor ¤4,95 gaan, helaas.. | |
mytec | zaterdag 27 juni 2015 @ 17:56 |
Erg leuk! mooie voorraad ![]() 4,95 is nog een prima prijs, in noord Italie betaal ik dat minimaal ook. | |
_Liek | vrijdag 3 juli 2015 @ 10:36 |
Hoe weten jullie hoeveel alcohol er in je likeur zit?? Ik zag op een webshop wel een alcoholmeter, werkt dat gewoon t zelfde als een thermometer, erin stoppen en hij geeft aan hoeveel het is? | |
Pietverdriet | vrijdag 3 juli 2015 @ 10:47 |
Volgens mij werkt deze met soortelijk gewicht, hij drijft en daar waar hij het oppervlak raakt lees je het percentage. Alcohol is lichter dan water, dus in 100% alcohol ligt hij dieper dan in 100% water (eureka, eureka) maar als je suiker in je likeur hebt wordt dat natuurlijk verstoort omdat opgelost suiker het soortelijk gewicht verhoogd. Denk aan zwemmen in het zwembad en in de dode zee, in het zwembad moet je moeite doen niet te zinken, in de dode zee dobber je bovenop het water. Verder, mijn alcohol is 96%, als ik dat half half met water verdun zit ik op 48%, reken ik wat verdamping mee en bv wat vocht uit de citroenschillen zal ik bij half half verdunnen in realiteit op een 40-44% zitten bij limoncello. Je verdunt dan natuurlijk niet met water maar met suikersiroop. | |
mytec | vrijdag 3 juli 2015 @ 17:54 |
Ik reken net als Piet uit met hoeveel suikersiroop ik het ongeveer verdun. Echter is dit geen garantie voor het percentage dat in de flessen zit. Zo had ik in mijn laatste productie van 2x 3 liter 2 foute flessen. 1 fles was duidelijk te sterk ( denk aan 70 %) en een andere fles was binnen 2 uur bevroren en smaakte naar limonade. Ik doe het op gevoel en meestal gaat dat goed als je het maar goed mixt voor dat je het in de flessen schenkt. | |
_Liek | zondag 5 juli 2015 @ 10:07 |
Ok, gewoon omrekenen dus ![]() | |
devzero | maandag 6 juli 2015 @ 19:41 |
Hoelang was je bezig met schillen? Ik gebruik meestal iets van 30-40 (grote) citroenen van de meyer lemon in mijn tuin en dat vind al een rot klus. | |
devzero | maandag 6 juli 2015 @ 19:58 |
Ook goed om nog even te lezen: CUL / Kruidenbitter maken | |
appelepent | zondag 12 juli 2015 @ 20:05 |
Helaas zie ik dit topic nu pas, maar heb nog een leuke. Jammer dat de grote bloei is afgelopen. Komt van een ander forum waar ik kom, en heb dit recept daar vandaan en uitgevoerd, echt lekker fris en bloemig.
| |
Klaagbak | zondag 12 juli 2015 @ 21:39 |
Drie middagen met twee man en een derde die ze even met koud water waste. Met meer mensen is het natuurlijk net even wat leuker, Italiaanse muziek op de achtergrond.. En heel goed voor je handen, al die etherische oliën! ![]() | |
NoralyZ | zondag 12 juli 2015 @ 21:55 |
driekwart eeuw? ![]() ![]() | |
Hooiopdevork | maandag 13 juli 2015 @ 06:50 |
Ik zou graag een Pistache likeur willen maken, iemand hier een recept of idee voor? | |
Pietverdriet | maandag 13 juli 2015 @ 08:32 |
Geen recept wel een idee. Neem ongezouten en geschilde pistaches (moet je waarschijnlijk bij de horeca groothandel zijn) en ze een pond daarvan op een liter pure(96%) alcohol en laat dit een maand of 4-8 staan. Alle etherische olie en smaak zouden dan in principe op moeten lossen in de Alcohol. Dit dan later weer verdunnen met suikersiroop. | |
Hooiopdevork | maandag 13 juli 2015 @ 09:24 |
Ja of misschien iets op basis van een siroop? zoals deze Monin | |
Pietverdriet | maandag 13 juli 2015 @ 10:20 |
Tuurlijk, dat kan ook. | |
Hooiopdevork | maandag 13 juli 2015 @ 10:43 |
Mooi, ik heb de siroop al besteld bij de plaatselijke slijter. Enig idee voor een verhouding? Ik laat deze denk ik zo'n 3/4 weken trekken. | |
Pietverdriet | maandag 13 juli 2015 @ 11:35 |
Met siroop hoef je het niet te laten trekken, je maakt gewoon aanmaak. Verhouding is een kwestie van proeven. | |
Hooiopdevork | maandag 13 juli 2015 @ 11:41 |
Ok dan ga ik aan de slag met pure alcohol, suikerwater + siroop, ben benieuwd | |
Pietverdriet | maandag 13 juli 2015 @ 11:48 |
Je kan met siroop ook gewoon vodka gebruiken, pure alcohol gebruik je als je etherische olieen en aroma's wilt oplossen uit bv citroenschillen, noten, zaden, fruit. | |
Hooiopdevork | maandag 13 juli 2015 @ 12:03 |
Maar dan kan ik deze wel sterker maken ![]() | |
_Liek | dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:26 |
Pistache likeur nog wat geworden? Hier staat de sinaasappel-koffie-likeur inmiddels in flesjes.. Ook een chocolade-likeur aan t maken, maar die is zo dik, het is bijna een pasta.. | |
Pietverdriet | dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:28 |
Wat heb je erin gedaan? | |
Hooiopdevork | dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:32 |
Ik ga deze dit weekend maken, maar dan gewoon met wodka, eens kijken of dat het iets wordt. | |
_Liek | dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:37 |
200 g witte suiker 50 g bruine suiker 1 dl water 1 theelepel citroensap 150 g cacaopoeder 4½ dl cognac 1 dl crème de menthe Heb er nog wat meer creme de menthe bij gedaan, hielp wel iets maar t is nog niet echt vloeibaar, t staat nu 2,5 week | |
Pietverdriet | dinsdag 4 augustus 2015 @ 11:47 |
Is wel heel veel cacaopoeder voor die hoeveelheid vloeistof, zeker met al die suiker er nog bij | |
_Liek | dinsdag 4 augustus 2015 @ 12:05 |
Had t ergens online zo gevonden, maar dan ga ik er nog maar wat meer drank bij gooien ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 4 augustus 2015 @ 12:06 |
Gooi er wat meer cognac bij, en eventueel creme dement euh, de Menthe als je een after eight effect wil. |