abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_153105248
Ik verhuis binnenkort naar een grotere woning en dan begin ik er weer mee! Ik destilleer zelf mijn alcohol (uit vergiste suiker).

Wat ik zelf lekker vind is aardbeien/kersen :) Ik doe er altijd wel gelijk suiker bij (maar het lijkt me dat dat niet zoveel verschil maakt).

Er zijn online ook kruidenmixjes te koop om kruidenbitter te maken.
pi_153105263
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waar men altijd Strohrum in gebruikte
Stroh? Ik dacht blanke Rum, dat van zichzelf nauwelijks al smaak heeft. Maar een hoop fruit met alcohol laten staan lijkt me in ieder geval altijd een succes.
pi_153105278
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je bv aarbeien of kersen in een pot doet en er wodka bij, dan heb je maar 35-40% alcohol in de wodka. Gebruik je dan 350 gram kersen en gram wodka is na een tijd trekken je likeur beneden de 20% alcohol. In het middellandse zee gebied maken veel mensen zelf likeurtjes, daar liggen in de supermarkt likeuralcohol
In het geval van vochthoudende ingrediėnten heeft inderdaad wel zin ja, niet aan gedacht.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 17:15:40 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153105291
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:14 schreef erikkll het volgende:
Ik verhuis binnenkort naar een grotere woning en dan begin ik er weer mee! Ik destilleer zelf mijn alcohol (uit vergiste suiker).
Pas op met methanol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153107114
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pas op met methanol
Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op :).Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.

Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
  zaterdag 30 mei 2015 @ 18:39:19 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153107257
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:33 schreef erikkll het volgende:

[..]

Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op :).Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.

Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153107289
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:33 schreef erikkll het volgende:

[..]

Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op :).Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.

Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
pi_153107501
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
is je bril nog gewond?
Je zou mij willen zijn gladde sales boy en na het werk crimi
pi_153107609
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
de voorloop bevat inderdaad andere stoffen die je er uit wil halen, omwille van de smaak. Wat ik ermee wilde aangeven is dat het meestal niet de beste methode is voor het voorkomen van methanol in je eindproduct.
pi_153107684
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden.
Ik woon op minder dan 10 km van duitsland dus dat zou ik ook kunnen doen. Ik vind het gewoon leuk om zelf alcohol te stoken; ik doe het niet omdat het lonend is (sterker nog: ik ben duurder uit door het zelf te maken dan het gewoon te kopen).

De rest van de info plaatste ik omdat er vast een keer mensen al googlend op fok terecht zullen komen. Als ze dan deze informatie lezen is er alweer wat minder kans dat ze zichzelf vergiftigen ;).
  zaterdag 30 mei 2015 @ 20:00:50 #41
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_153109484
chillipeper erin

wel later naar aantal weken eruit halen
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  zaterdag 30 mei 2015 @ 20:36:01 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_153110474
Citroengras en Gember Likeur

De likeur die ik altijd maak. :)
pi_153111848
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Citroengras en Gember Likeur

De likeur die ik altijd maak. :)
mooie kleur ook.
pi_153113398
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 mei 2015 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Citroengras en Gember Likeur

De likeur die ik altijd maak. :)
Op dezelfde pagina steranijs met safraan. Heb ik ook gemaakt (zonder safraan). Lekker!
pi_153185662
Had het topic nog niet gezien, maar net als vorig jaar (ergens gepost op fok) weer limoncello gemaakt. Dit jaar 2 liter pure alcohol gaf ongeveer 6 liter limoncello. Had echter de grootste moeite om de citroenen uit Sorrento te krijgen. Maar een mix uit Italie en Spanje gebruikt, wel allemaal Bio. Dus een Wat ging er dit jaar mis? volgens alle recepten moet je de alcohol met citroen extract gewoon handmatig mengen met het suikerwater. Echter had ik nu 6 flessen waarbij 1 ongelofelijk sterk was (gok 60-70%). en 1 fles bevroor in de vriezer. De andere 4 flessen waren wel prima en voor de zekerheid nog maar even door elkaar gemengd.

Dit recept gebruikt :http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept/
2 jaar op rij is het een succes iedereen vind het erg lekker, en ja ook Italianen zeggen dat het prima Limoncello is.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:51:27 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153185851
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 13:45 schreef mytec het volgende:
Had het topic nog niet gezien, maar net als vorig jaar (ergens gepost op fok) weer limoncello gemaakt. Dit jaar 2 liter pure alcohol gaf ongeveer 6 liter limoncello. Had echter de grootste moeite om de citroenen uit Sorrento te krijgen. Maar een mix uit Italie en Spanje gebruikt, wel allemaal Bio. Dus een Wat ging er dit jaar mis? volgens alle recepten moet je de alcohol met citroen extract gewoon handmatig mengen met het suikerwater. Echter had ik nu 6 flessen waarbij 1 ongelofelijk sterk was (gok 60-70%). en 1 fles bevroor in de vriezer. De andere 4 flessen waren wel prima en voor de zekerheid nog maar even door elkaar gemengd.

Dit recept gebruikt :http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept/
2 jaar op rij is het een succes iedereen vind het erg lekker, en ja ook Italianen zeggen dat het prima Limoncello is.
Oef, die prijs van pure alcohol is bijna het dubbele
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 13:53:37 #47
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153185908
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:32 schreef Stompzinnig het volgende:

[..]

En de schil is nou juist het probleem.
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 mei 2015 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou dat niet doen, gezien de troep die er op gedaan wordt ze schimmelvrij te houden
Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:00:23 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153186095
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 13:53 schreef richolio het volgende:

Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk.
De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:02:11 #49
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_153186149
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
Ongezond in welke mate? Alcohol is nou ook niet bepaald gezond. :P

Het is wel gif ja. Ik snap het wel, krijg ik ook liever niet naar binnen.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_153186217
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
Sowieso moet je voor goede limoncello eigenlijk een specifieke Italiaanse soort citroenen gebruiken. Misschien ken je iemand die een keer een doosje mee kan nemen? Anders zou ik je aanraden om bij bijvoorbeeld een natuurwinkel biologische onbespoten citroenen te kopen. Want inderdaad, op die wij in de supermarkt hebben zitten allerlei stoffen (waarvan de onschuldigste nog gewoon was is) die je niet in je drank wil hebben.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:09:00 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153186341
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:04 schreef Tchock het volgende:

[..]

Sowieso moet je voor goede limoncello eigenlijk een specifieke Italiaanse soort citroenen gebruiken. Misschien ken je iemand die een keer een doosje mee kan nemen? Anders zou ik je aanraden om bij bijvoorbeeld een natuurwinkel biologische onbespoten citroenen te kopen. Want inderdaad, op die wij in de supermarkt hebben zitten allerlei stoffen (waarvan de onschuldigste nog gewoon was is) die je niet in je drank wil hebben.
Welke citroenen zijn dat, dan bestel ik gewoon een kistje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153186348
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 13:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oef, die prijs van pure alcohol is bijna het dubbele
Klopt de prijs in Nederland is schandalig, ik heb het dan ook in Italie gemaakt waar een flesje 1 liter puur 15 Euro kost.

Voor Citroenen gebruik altijd bio, omdat de bespoten/ was citroenen ook minder smaak afgeven, de alcohol lost de citroen olie minder goed op dacht ik. Je wil vooral citroenen met een dikke schil en lekker groot gebruiken, die kleintjes met dunne schil leveren niet genoeg op.

Citroenen die je wil hebben: Limone di Sorrento IGP http://www.agraria.org/prodottitipici/limonedisorrento.JPG
Met dit keurmerk, in de zomer dus nu moet de prijs goed te doen zijn.

Mocht er in het Italiaans wat op staan: zoek voor de "Non trattato" betekend onbewerkt/bespoten
pi_153186418
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welke citroenen zijn dat, dan bestel ik gewoon een kistje
Zie mytec's post, die heeft helemaal gelijk!

En het klopt inderdaad dat pure (in elk geval, 95% of meer) alcohol in Nederland verschrikkelijk duur is. Dat komt omdat je hier accijns betaalt over sterkedrank die berekend wordt aan de hand van het alcoholpercentage. In Italiė kun je flessen voor een appel en een ei in de supermarkt halen. :')
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:17:48 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153186511
Ik kwam deze methode tegen toe ik net goegelde
http://gizmodo.com/how-to(...)-ever-had-1533528095
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 juni 2015 @ 14:18:50 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153186530
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:09 schreef mytec het volgende:

[..]

Klopt de prijs in Nederland is schandalig, ik heb het dan ook in Italie gemaakt waar een flesje 1 liter puur 15 Euro kost.
zo ken ik het ook van mijn vakanties in Italie, hier in D is het tussen de 20 en 25 euro de liter
quote:
Voor Citroenen gebruik altijd bio, omdat de bespoten/ was citroenen ook minder smaak afgeven, de alcohol lost de citroen olie minder goed op dacht ik. Je wil vooral citroenen met een dikke schil en lekker groot gebruiken, die kleintjes met dunne schil leveren niet genoeg op.

Citroenen die je wil hebben: Limone di Sorrento IGP http://www.agraria.org/prodottitipici/limonedisorrento.JPG
Met dit keurmerk, in de zomer dus nu moet de prijs goed te doen zijn.

Mocht er in het Italiaans wat op staan: zoek voor de "Non trattato" betekend onbewerkt/bespoten
Dank je
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153186715
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik kwam deze methode tegen toe ik net goegelde
http://gizmodo.com/how-to(...)-ever-had-1533528095
Pure alcohol is beter omdat een hoger alcohol percentage de olie uit de schil beter opneemt. Dit recept gebruikt dus Vodka 40%, het kan zijn dat er dan veel minder olie en dus minder smaak uit de citroen wordt gehaald. Heb het zelf nooit geprobeerd om het verschil te proeven trouwens. Een lager percentage olie zal er ook voor zorgen dat er een minder oezo effect aanwezig is ( de mooie troebele kleur).
pi_153187083
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 juni 2015 14:27 schreef mytec het volgende:

[..]

Pure alcohol is beter omdat een hoger alcohol percentage de olie uit de schil beter opneemt. Dit recept gebruikt dus Vodka 40%, het kan zijn dat er dan veel minder olie en dus minder smaak uit de citroen wordt gehaald. Heb het zelf nooit geprobeerd om het verschil te proeven trouwens. Een lager percentage olie zal er ook voor zorgen dat er een minder oezo effect aanwezig is ( de mooie troebele kleur).
Je moet ook oppassen voor de nare smaak die vooral goedkope vodkas hebben. Ik denk niet dat dat goed is voor je limoncello. Hele goede vodkas zijn smaak- en geurloos, maar dan kun je net zo goed je geld uitgeven aan bijna pure alcohol.
  maandag 8 juni 2015 @ 17:37:01 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153357520
Heb vanmiddag de schillen dan negen biologische citroenen citroenen opgezet met 700 cc pure alcohol.
De citroenen uitgeperst en samen met limoensap een liter siroop van gemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_153357923
quote:
1s.gif Op maandag 8 juni 2015 17:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vanmiddag de schillen dan negen biologische citroenen citroenen opgezet met 700 cc pure alcohol.
De citroenen uitgeperst en samen met limoensap een liter siroop van gemaakt.
Goed bezig ben benieuwd, goed gebruik van de citroenen zelf, heerlijk zelf gemaakte limonade.
Ik ben trouwens bijna door de 6 liter limoncello heen, te veel mensen lusten het !
  maandag 8 juni 2015 @ 19:16:33 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_153359980
quote:
0s.gif Op maandag 8 juni 2015 17:57 schreef mytec het volgende:

[..]

Goed bezig ben benieuwd, goed gebruik van de citroenen zelf, heerlijk zelf gemaakte limonade.
Ik ben trouwens bijna door de 6 liter limoncello heen, te veel mensen lusten het !
dit gaat denk ik 1,5 liter worden. Is een eerste experiment met limoncello hier, heb het nog nooit gedronken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')