Ja, is nu alleen zoeken naar onbehandeld citrusfruitquote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:09 schreef richolio het volgende:
Mijn moeder maakt zelf ook aardbeienlikeur, maar ook Limoncello en Mandranello (met mandarijnen, weet niet of je het zo schrijft)
Alleen alcohol en aardbei is toch geen likeur, moet er niet een heleboel suikersiroop bij? Of moet dat later pas?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb twee liter pure alcohol gekregen (96%) en nu wil ik likeurtjes gaan maken.
Net al een pot gevuld met aardbeien en alcohol, limoncello staat ook op de lat. Meer mensen die hier mee bezig zijn? Binnenkort ook vanille bestellen en er op zetten
Zij deed het met alleen de schil. Gewoon normale citroenen.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, is nu alleen zoeken naar onbehandeld citrusfruit
Suiker doe ik er later bijquote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:12 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Alleen alcohol en aardbei is toch geen likeur, moet er niet een heleboel suikersiroop bij? Of moet dat later pas?
Ik vind 96% alcohol die ook geschikt is om te dranken te maken veel te duur, overigens. Kun je het beste kopen in een land met minder hoge accijns zoals polen. En van schoonmaakalcohol word je blind (methanol).
Hele zoete aromatische aardbeienquote:
En de schil is nou juist het probleem.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:29 schreef richolio het volgende:
[..]
Zij deed het met alleen de schil. Gewoon normale citroenen.
Ik zou dat niet doen, gezien de troep die er op gedaan wordt ze schimmelvrij te houdenquote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:29 schreef richolio het volgende:
[..]
Zij deed het met alleen de schil. Gewoon normale citroenen.
Ah, nooit van gehoord. Kon het ook niet zo snel vinden.quote:
in wat voor een soort winkels koop je alcohol 96 in Duitsland? Ik heb het in de supermarkt niet gezien.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Suiker doe ik er later bij
Ik woon in Duitsland, liter is hier tussen de 20-25 euro geloof ik
quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Suiker doe ik er later bij
Ik woon in Duitsland, liter is hier tussen de 20-25 euro geloof ik
Oh dat valt mee, hoeveel likeur maak je daarvan? Best wel wat denkquote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Suiker doe ik er later bij
Ik woon in Duitsland, liter is hier tussen de 20-25 euro geloof ik
Ik ga uit van drie liter uit een liter pure alcohol, kom je op een procent of 30quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:45 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
[..]
Oh dat valt mee, hoeveel likeur maak je daarvan? Best wel wat denk
Slijterij, was bij Ad Fundum op de Markt in Eltenquote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:43 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
in wat voor een soort winkels koop je alcohol 96 in Duitsland? Ik heb het in de supermarkt niet gezien.
Denk het wel, dat gebruik ik in bakwaren trouwensquote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:35 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Ah, nooit van gehoord. Kon het ook niet zo snel vinden.
Vanille op wodka heb je wel eens gedaan toch? Is daar geen likeur van te maken?
Vind je dat niet een beetje lang?quote:Op vrijdag 29 mei 2015 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb 350 gram Lambada's met 300 gram pure alcohol opgezet, en in de kelder gezet, kan daar nu een jaartje staan trekken
Ik zie wel, een tante van mij zet mispels en wilde aardbeien ook zo lang (en nog langer) zo wegquote:
Als je bv aarbeien of kersen in een pot doet en er wodka bij, dan heb je maar 35-40% alcohol in de wodka. Gebruik je dan 350 gram kersen en gram wodka is na een tijd trekken je likeur beneden de 20% alcohol. In het middellandse zee gebied maken veel mensen zelf likeurtjes, daar liggen in de supermarkt likeuralcoholquote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:09 schreef Adames het volgende:
Is een eerder lang topic geweest op Fok hierover vol met recepten. Zat volgens mij ook de discussie in over pure alcohol, wat beter is:
Voor 40% alcohol gaan als wodka en hierin laten trekken, of voor pure alcohol om dan achteraf aan te lengen. Kwam er toen op neer dat pure alcohol geen meerwaarde heeft tov de goedkopere wodkaflessen.
Waar men altijd Strohrum in gebruiktequote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:11 schreef Adames het volgende:
En ik hoef je denk ik niet te vertellen dat er iets bestaat als een Rumtopf
Stroh? Ik dacht blanke Rum, dat van zichzelf nauwelijks al smaak heeft. Maar een hoop fruit met alcohol laten staan lijkt me in ieder geval altijd een succes.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar men altijd Strohrum in gebruikte
In het geval van vochthoudende ingrediënten heeft inderdaad wel zin ja, niet aan gedacht.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je bv aarbeien of kersen in een pot doet en er wodka bij, dan heb je maar 35-40% alcohol in de wodka. Gebruik je dan 350 gram kersen en gram wodka is na een tijd trekken je likeur beneden de 20% alcohol. In het middellandse zee gebied maken veel mensen zelf likeurtjes, daar liggen in de supermarkt likeuralcohol
Pas op met methanolquote:Op zaterdag 30 mei 2015 17:14 schreef erikkll het volgende:
Ik verhuis binnenkort naar een grotere woning en dan begin ik er weer mee! Ik destilleer zelf mijn alcohol (uit vergiste suiker).
Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker opquote:
Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 18:33 schreef erikkll het volgende:
[..]
Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op.Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.
Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?quote:Op zaterdag 30 mei 2015 18:33 schreef erikkll het volgende:
[..]
Bedankt voor je waarschuwing! Daar pas ik zeker op.Methanolvorming is overigens geen risico bij vergisting van suiker, alleen bij vergisting van fruit. Methanol ontstaat namelijk door pectine uit (voornamelijk) de houten bestandsdelen van fruit. Om methanolvorming tegen te gaan kun je pectinase (http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectinase) gebruiken.
Andere (afhankelijk van je apparatuur onbetrouwbare!!) methode is de voorloop van de destillatie weg te gooien. Methanol heeft een kookpunt van 64,7 graden, ethanol heeft een kookpunt van 78,37 graden. Als je een zeer nauwkeurige destilleerinstallatie hebt (heb ik niet) kun je dus door een voorloop te draaien van ongeveer 70 graden de methanol verdampen.
is je bril nog gewond?quote:Op zaterdag 30 mei 2015 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
de voorloop bevat inderdaad andere stoffen die je er uit wil halen, omwille van de smaak. Wat ik ermee wilde aangeven is dat het meestal niet de beste methode is voor het voorkomen van methanol in je eindproduct.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 18:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je krijgt toch sowieso een lading aceton en andere ongewenste stoffen die je in je voorloop eruit wil halen?
Ik woon op minder dan 10 km van duitsland dus dat zou ik ook kunnen doen. Ik vind het gewoon leuk om zelf alcohol te stoken; ik doe het niet omdat het lonend is (sterker nog: ik ben duurder uit door het zelf te maken dan het gewoon te kopen).quote:Op zaterdag 30 mei 2015 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop al heel erg lang mijn sterke drank in Duitsland, loont niet zelf te gaan branden.
mooie kleur ook.quote:Op zaterdag 30 mei 2015 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Citroengras en Gember Likeur
De likeur die ik altijd maak.
Op dezelfde pagina steranijs met safraan. Heb ik ook gemaakt (zonder safraan). Lekker!quote:Op zaterdag 30 mei 2015 20:36 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Citroengras en Gember Likeur
De likeur die ik altijd maak.
Oef, die prijs van pure alcohol is bijna het dubbelequote:Op dinsdag 2 juni 2015 13:45 schreef mytec het volgende:
Had het topic nog niet gezien, maar net als vorig jaar (ergens gepost op fok) weer limoncello gemaakt. Dit jaar 2 liter pure alcohol gaf ongeveer 6 liter limoncello. Had echter de grootste moeite om de citroenen uit Sorrento te krijgen. Maar een mix uit Italie en Spanje gebruikt, wel allemaal Bio. Dus een Wat ging er dit jaar mis? volgens alle recepten moet je de alcohol met citroen extract gewoon handmatig mengen met het suikerwater. Echter had ik nu 6 flessen waarbij 1 ongelofelijk sterk was (gok 60-70%). en 1 fles bevroor in de vriezer. De andere 4 flessen waren wel prima en voor de zekerheid nog maar even door elkaar gemengd.
Dit recept gebruikt :http://limoncello-maken.nl/recept/limoncello-recept/
2 jaar op rij is het een succes iedereen vind het erg lekker, en ja ook Italianen zeggen dat het prima Limoncello is.
quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:32 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
En de schil is nou juist het probleem.
Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk.quote:Op vrijdag 29 mei 2015 17:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou dat niet doen, gezien de troep die er op gedaan wordt ze schimmelvrij te houden
De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezondquote:Op dinsdag 2 juni 2015 13:53 schreef richolio het volgende:
Mja, waarom is het een probleem? De limoncello was heerlijk.
Ongezond in welke mate? Alcohol is nou ook niet bepaald gezond.quote:Op dinsdag 2 juni 2015 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
Sowieso moet je voor goede limoncello eigenlijk een specifieke Italiaanse soort citroenen gebruiken. Misschien ken je iemand die een keer een doosje mee kan nemen? Anders zou ik je aanraden om bij bijvoorbeeld een natuurwinkel biologische onbespoten citroenen te kopen. Want inderdaad, op die wij in de supermarkt hebben zitten allerlei stoffen (waarvan de onschuldigste nog gewoon was is) die je niet in je drank wil hebben.quote:Op dinsdag 2 juni 2015 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De bestrijdingsmiddelen die men op de schil aanbrengt zijn nogal ongezond
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |