Tuurlijk, weet je hoeveel moeite dat is manquote:Op zaterdag 25 april 2015 23:21 schreef Kaatje1 het volgende:
http://www.crock-pot.com/home
Belachelijk veel soorten hebben ze in de VS. Zelfs een met een roerfunctie!
Het gaat eerder om het feit dat je de deksel er niet voor hoeft te openenquote:Op zaterdag 25 april 2015 23:22 schreef Molo het volgende:
[..]
Tuurlijk, weet je hoeveel moeite dat is man
Ja, om de deksel niet meer open te hoeven doen is het best handig. Maar een heel leuk hebbeding, de minislowcooker, eten erin doen, op je werk aanzetten en je hebt na een paar uur een warme lunch. Die vond ik wel erg leuk.quote:Op zondag 26 april 2015 08:27 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Het gaat eerder om het feit dat je de deksel er niet voor hoeft te openen, als je namelijk de deksel eraf haalt om even te roeren (ook al duurt dit maar 10 seconden), moet je een 15-20 minuten extra kooktijd erbij rekenen.
Dus eigenlijk is zo'n roerding juist best heel handig
In the US of A hebben ze trouwens ook een variant die je op afstand, met een app, kan bedienen![]()
Ja, nu nog een goede uitzoekenquote:Op vrijdag 14 augustus 2015 18:02 schreef Lienekien het volgende:
Wil je ook slowcooken, yvonne?
Van de week weer de rendang gemaakt naar RobinOoks onvolprezen recept. Leek me eerst niks voor dit weer, maar toen bedacht ik me dat het in Indonesië vaak nog warmer is.
Receptje?quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 18:45 schreef KillerBee4ever het volgende:
De pittige satéstoof is hier inmiddels één van de favorieten.
Met kippendijen vinden we dit gerecht net even iets lekkerder dan met rundvlees (in het originele recept).
Ah, daar ben ik al lid vanquote:Op vrijdag 14 augustus 2015 19:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
Het recept staat in de bestanden van de Facebook groep De Slowcookers. Ik zou me hier zeker aanmelden, want er staan daar heel veel heerlijke slowcooker recepten. Daarnaast worden er ook handige tips e.d. uitgewisseld
Deze wil ik ook wel. Was er veel prijsverschil met Duitsland?quote:Op zondag 10 januari 2016 15:50 schreef Sorella het volgende:
Ik heb me eigen gisteren aangemeld op de fb groep de slowcookers en de koe bij de horens gevat en deze: Andrew James 5 Litre Premium Digital Red Slow Cooker gekocht bij amazone uk.
Ik heb erg lopen twijfelen tussen de Crock-Pot Slowcooker - 4,7 l - zwart en dit merk maar deze kwam er iets beter uit.
Nu een weekje wachten, een stekker eraan zetten, plekje zoeken in de keuken en dan uitproberen.
Heb er wel zin in
cquote:Op zondag 10 januari 2016 15:50 schreef Sorella het volgende:
Ik heb me eigen gisteren aangemeld op de fb groep de slowcookers en de koe bij de horens gevat en deze: Andrew James 5 Litre Premium Digital Red Slow Cooker gekocht bij amazone uk.
Ik heb erg lopen twijfelen tussen de Crock-Pot Slowcooker - 4,7 l - zwart en dit merk maar deze kwam er iets beter uit.
Nu een weekje wachten, een stekker eraan zetten, plekje zoeken in de keuken en dan uitproberen.
Heb er wel zin in
die andrew james is niet in NL te koop.quote:Op zondag 10 januari 2016 15:59 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Deze wil ik ook wel. Was er veel prijsverschil met Duitsland?
Ik googelde 'm. Niet zo duur!quote:Op zondag 10 januari 2016 15:50 schreef Sorella het volgende:
Ik heb me eigen gisteren aangemeld op de fb groep de slowcookers en de koe bij de horens gevat en deze: Andrew James 5 Litre Premium Digital Red Slow Cooker gekocht bij amazone uk.
Ik heb erg lopen twijfelen tussen de Crock-Pot Slowcooker - 4,7 l - zwart en dit merk maar deze kwam er iets beter uit.
Nu een weekje wachten, een stekker eraan zetten, plekje zoeken in de keuken en dan uitproberen.
Heb er wel zin in
Weet ik. Diegene heeft hem toch in de uk gekocht? Ik bedoelde dat prijsverschil..quote:Op zondag 10 januari 2016 17:28 schreef THEFXR het volgende:
[..]
die andrew james is niet in NL te koop.
een 8 liter pot.quote:Op zondag 10 januari 2016 18:37 schreef Kaatje1 het volgende:
Die is prima voor individuals...kan je twee weken hetzelfde eten, makkelijk als je snel je eten op je bord wilt 😄. Vraag me wel af hoe groot dan een sc moet zijn voor een groter gezin
Sateh rooster je, dat stoof je nietquote:Op woensdag 13 januari 2016 17:49 schreef THEFXR het volgende:
Iemand weleens kipsate gemaakt?(zonder stokjes) graag voor de marinade een pakjes, satesaus wil ik wel zelf maken.
Waarom vragen om een recept voor sate in een topic voor slowcookerrecepten?quote:
ja, ik dacht de kip een beetje aanbraden en dan met de saus de slowcooker in.quote:Op woensdag 13 januari 2016 18:02 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waarom vragen om een recept voor sate in een topic voor slowcookerrecepten?
Lijkt me een matig plan.quote:Op woensdag 13 januari 2016 18:03 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ja, ik dacht de kip een beetje aanbraden en dan met de saus de slowcooker in.
Dit jaquote:
thanksquote:Op woensdag 13 januari 2016 19:53 schreef Sorella het volgende:
Kip met satesaus
4 kipfilets
2 el cajunkruiden
2 el plantaardige olie
1 zoete aardappel in kleine blokjes
versgemalen zwarte peper
1 grote ui, grof gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl gemalen komijn
2 tl gemalen koriander
1 tl milde chilipeper
4 el pindakaas
1,2 dl kokosmelk
3 el sojasuas
1,2 dl water
1 el citroensap
el is eetlepel, tl is theelepel
Bestrooi de kipfilets met de cajun kruiden, verhit de olie en een koekenpan opmiddelhoog tot hoog vuur en braad de filets aan tot ze goudbruin zijn.
Doe ze over in de slowcooker en voeg de zoete aardappel plus zwarte peper toe. Zet het vuur lager en fruit de ui en knoflook in 5 minuten zacht. Voeg de komijn, koriander en chilipoeder roe en bak 1 minuut mee. Doe in de slowcooker.
Doe de pindakaas in een middel grote kom en roer de kokosmelk er beetje bij beetje door.
Roer de sojasaus, citroensap en water erdoor en doe de saus in de slowcooker, meng alles nog eens goed door elkaar. Zet de cooker op de laagste stand en stel de timer in op 4 uur. Voeg vlak voor het opdienen eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
Uit het boek 500 slowcooker gerechten van carol beckerman
Ik denk dat vrijwel alle stoofpotrecepten wel in een slowcooker kunnen. Maar niet alle slowcookerrecepten zijn stoofpotrecepten. Mensen maken er de gekste dingen in klaar. Ook zoetigheid.quote:Op vrijdag 15 januari 2016 20:29 schreef habitue het volgende:
Wat is het verschil tussen een slowcooker recept en een stoofpotrecept?
Aha, dat wist ik niet!quote:Op vrijdag 15 januari 2016 20:34 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik denk dat vrijwel alle stoofpotrecepten wel in een slowcooker kunnen. Maar niet alle slowcookerrecepten zijn stoofpotrecepten. Mensen maken er de gekste dingen in klaar. Ook zoetigheid.
ik had hem het eerst uur op high gezet,omdat die kom zo langzaam op temp komt, 2de uur ook op high en nu op low, ik kijk elk uur even hoe het er voor staat, heeft wel vocht verloren onderin.quote:Op zaterdag 16 januari 2016 17:08 schreef Kaatje1 het volgende:
Op facebook las ik, 1 uur high 3 uur low. Als je 'm sinds 14uur op low heb zou ik m om 19 uur eruit halen
Hoeveel seroendeng doe jij erin? Staat niet in het recept vermeld.quote:Op vrijdag 14 augustus 2015 18:45 schreef KillerBee4ever het volgende:
De pittige satéstoof is hier inmiddels één van de favorieten.
Met kippendijen vinden we dit gerecht net even iets lekkerder dan met rundvlees (in het originele recept).
Hij hoort langzaam op gang te komenquote:Op zaterdag 16 januari 2016 17:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik had hem het eerst uur op high gezet,omdat die kom zo langzaam op temp komt, 2de uur ook op high en nu op low, ik kijk elk uur even hoe het er voor staat, heeft wel vocht verloren onderin.
Leuke aanbieding, maar welke hollebolle gijs bedenkt dat een 6,5 liter pan ideaal is voor oa individuals, van pastasaus uit de 3,5 eet ik al 5xquote:Op zondag 17 januari 2016 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
De 6,5 liter Andrew James is afgeprijst, kost nu net zoveel als de 5 liter
http://www.amazon.co.uk/d(...)1483eab772e3d85aaf_S
achteraf gezien had ik hem moeten aanbraden, nu is de beenham wat droog.quote:Op zondag 17 januari 2016 22:49 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Hij hoort langzaam op gang te komen
Ik doe trouwens bijna alles op high.
Erwtensoep, pulled pork, pompoensoep, fudge
wel jammer van die 18 pond verzendingskosten.quote:Op zondag 17 januari 2016 22:36 schreef Pietverdriet het volgende:
De 6,5 liter Andrew James is afgeprijst, kost nu net zoveel als de 5 liter
http://www.amazon.co.uk/d(...)1483eab772e3d85aaf_S
Om een hele kip in garen. dat recept zie ik vaak voorbij komen nl.quote:Op zondag 17 januari 2016 22:52 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Leuke aanbieding, maar welke hollebolle gijs bedenkt dat een 6,5 liter pan ideaal is voor oa individuals, van pastasaus uit de 3,5 eet ik al 5x
Jammer, maar dan weet je het voor de volgende keer.quote:Op zondag 17 januari 2016 22:57 schreef THEFXR het volgende:
[..]
achteraf gezien had ik hem moeten aanbraden, nu is de beenham wat droog.
Maar dan nog us 50pond incl verzenden heel goedkoop tochquote:Op zondag 17 januari 2016 23:00 schreef THEFXR het volgende:
[..]
wel jammer van die 18 pond verzendingskosten.
In duitslandquote:Op zondag 17 januari 2016 23:55 schreef Pindasoepje het volgende:
[..]
Maar dan nog us 50pond incl verzenden heel goedkoop toch
50 pond komt op 68 euro + een adapter stekker is 75 euro, duitsland is goedkoperquote:Op maandag 18 januari 2016 00:20 schreef THEFXR het volgende:
[..]
In duitsland
http://www.amazon.de/Andr(...)%93+6%2C5L+Digitaler
46+11=57 euro, maar weet niet op dit duurder of goedkoper is dan 50 Pond?
Hero heeft ananasjam (volgens de appie)quote:Op donderdag 21 januari 2016 22:01 schreef THEFXR het volgende:
weten jullie of abrikozen/ananas jam hier verkrijgbaar is?, ivm dit recept
http://www.slowcookersoci(...)sour-chicken-recipe/
heb je een link daarvan?quote:Op woensdag 27 januari 2016 21:59 schreef Sorella het volgende:
Ik ben er achter gekomen dat mijn 5 liter slowcooker ideaal is voor 1 pans gerechten en soep maar niet voor alleen een groente of vlees gerecht dus toen d8 ik okee en kwam deze tegen op amazone de.
Andrew James 3.5L Sizzle To Simmer 2-in-1 Digital Slow Cooker In Brushed Stainless Steel With Removable Aluminium Frying Pot.
Is roestvrij staal net zo goed als keramiek wat slowcooking betreft ?
Mijn kip dhansak is klaar om morgen de slowcooker in te gaan (staat nu in de koelkast)
Het is leuker als je het recept ook geeft.quote:Op donderdag 28 januari 2016 00:38 schreef tralalala het volgende:
Ik heb pas Indo Pulled Pork gemaakt die zo vaak genoemd wordt in die facebookgroep, viel toch een beetje tegen en er valt weinig fout aan te doen.
Smaken verschillen blijkbaar.(volgende keer zonder steranijs?)
http://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-pork/quote:Op donderdag 28 januari 2016 00:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het is leuker als je het recept ook geeft.
Bedankt! Ziet er wel uit als iets om te proberen.quote:Op donderdag 28 januari 2016 01:00 schreef tralalala het volgende:
[..]
http://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-pork/
De meesten zijn heel enthousiast idd over dit recept, maar het kon mij ook niet echt bekoren.quote:Op donderdag 28 januari 2016 00:38 schreef tralalala het volgende:
Ik heb pas Indo Pulled Pork gemaakt die zo vaak genoemd wordt in die facebookgroep, viel toch een beetje tegen en er valt weinig fout aan te doen.
Smaken verschillen blijkbaar.(volgende keer zonder steranijs?)
Had je dan ketjap medja of ketjap asin?quote:Op donderdag 28 januari 2016 05:41 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
De meesten zijn heel enthousiast idd over dit recept, maar het kon mij ook niet echt bekoren.
De steranijs (ik heb er maar eentje in gedaan) is zeker wat té overheersend, mocht ik dit recept nog eens proberen, laat ik de steranijs weg (er zit tenslotte ook wat steranijs in 5 spice kruiden).
Maar ik denk ook dat de Conimex sojasaus (die ik gebruikte) gewoon niet zo lekker is voor dit gerecht. Ik wil dit recept t.z.t. nog wel eens proberen, maar dan met een ander merk sojasaus (en ook eentje waar wat minder zout in zit).
dus, als ik het goed begrijp wil je een tweede slowcooker aanschaffen omdat het in de grote niet lukt met vlees en groente?quote:Op donderdag 28 januari 2016 07:40 schreef Sorella het volgende:
[..]
http://www.amazon.de/Andr(...)+Digital+Slow+Cooker
Als 1 pans gerecht en voor soep is het ideaal en groot genoeg voor ons drieen (de 5 liter slowcooker)quote:Op donderdag 28 januari 2016 13:32 schreef THEFXR het volgende:
[..]
dus, als ik het goed begrijp wil je een tweede slowcooker aanschaffen omdat het in de grote niet lukt met vlees en groente?
persoonlijk zou ik dat niet doen, hebben hier meer mensen moeite mee, met dezelfde cooker?
aah, ik dacht dat het in de grote cooker mislukte, ik heb dat ook met mijn 3.5 liter, die is ook te groot voor die gerechten alleen voor een hele kip is hij weer te klein.quote:Op donderdag 28 januari 2016 13:37 schreef Sorella het volgende:
[..]
Als 1 pans gerecht en voor soep is het ideaal en groot genoeg voor ons drieen (de 5 liter slowcooker)
Maar als ik alleen een groentegerecht of een vleesgerecht maak dan is de 5 liter te groot dus vandaar dat ik op zoek ben naar een met een kleinere inhoud.
Hoop dat het nu wat duidelijker is
Ik gebruikte ketjap manis (ik heb hierbij het recept aangehouden).quote:Op donderdag 28 januari 2016 07:46 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Had je dan ketjap medja of ketjap asin?
Die zou toch niet zo zout moeten zijn.quote:Op donderdag 28 januari 2016 18:17 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik gebruikte ketjap manis (ik heb hierbij het recept aangehouden).
Dit viel idd wel mee, maar het gaat mij om de hoeveelheid ketjap die in het gerecht gaat, da's geen klein scheutjequote:Op donderdag 28 januari 2016 19:00 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Die zou toch niet zo zout moeten zijn.
Is zonder timer niet héél erg lastig of kan dat ook best? Ik las op een site dat je daar juist vooral op moest letten, maar als dat niet zo is, kan ik er dus ook best eentje zonder timer nemen?quote:Op donderdag 28 januari 2016 20:21 schreef Lienekien het volgende:
Wel 3,5 zonder timer. De Russel Hobbs.
hmmm volgens mij is dat een rijstkoker, bedoel je deze misschien Lien?quote:Op donderdag 28 januari 2016 20:24 schreef FANN het volgende:
[..]
Is zonder timer niet héél erg lastig of kan dat ook best? Ik las op een site dat je daar juist vooral op moest letten, maar als dat niet zo is, kan ik er dus ook best eentje zonder timer nemen?
Is het deze Lien?
https://www.artencraft.be(...)2dzcoCFasEwwodYtMHog
Gelukkig niet zo héél duur
Deze?quote:Op donderdag 28 januari 2016 21:09 schreef Sorella het volgende:
Ik heb net de slowcooker van de link een paar post,s hierboven besteld, 3.5 liter met timer en deze kan op het gas.
Ik vind de timer belangrijk en dit was 1 van de weinige met deze inhoud die het heeft, de sautee is een bonus. Nog geen 51 euro op amazone.de
Ja, die! Kijkshop had hem het goedkoopst, volgens mij.quote:Op donderdag 28 januari 2016 20:51 schreef FANN het volgende:
[..]
hmmm volgens mij is dat een rijstkoker, bedoel je deze misschien Lien?
https://www.bol.com/nl/p/(...)er/9200000011028686/
Klopt, maar daar was hij niet meer te bestellenquote:Op donderdag 28 januari 2016 21:38 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ja, die! Kijkshop had hem het goedkoopst, volgens mij.
je kan een stekker timer kopen voor een paar euroquote:Op donderdag 28 januari 2016 21:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)scsubtag=07005rh23af
Is het 51 euro inclusief verzendkosten dan?
Zit inderdaad wél een timer opik googel me gek maar nérgens in Nederland een 3,5 mét timer
te vinden ....
Maar als het niet héél erg veel uitmaakt kan zonder timer ook wel toch?
Ik heb er verder geen bal verstand van, daarom vraag ik het aan de mensen die zo'n ding al in gebruik hebben
Een stekker timer? Dus die kan dan ook op die cooker van Lien?quote:Op donderdag 28 januari 2016 21:43 schreef THEFXR het volgende:
[..]
je kan een stekker timer kopen voor een paar euro
en ja, die is incl verzendkosten.
op elk appquote:Op donderdag 28 januari 2016 21:44 schreef FANN het volgende:
[..]
Een stekker timer? Dus die kan dan ook op die cooker van Lien?
Inc. verzendkosten.quote:Op donderdag 28 januari 2016 21:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)scsubtag=07005rh23af
Is het 51 euro inclusief verzendkosten dan?
Maar als het niet héél erg veel uitmaakt kan zonder timer ook wel toch?
Ik heb er verder geen bal verstand van, daarom vraag ik het aan de mensen die zo'n ding al in gebruik hebben
Ik moet dat even gaan uitzoeken of ik daar dan die stekker timer ook voor kan gebruiken,quote:Op donderdag 28 januari 2016 21:51 schreef Sorella het volgende:
[..]
Inc. verzendkosten.
Als ik om 8 uur wegga en het recept zegt 6 uur slowen dan eet ik om 2 uur, dan is de timer dus ideaal want dan laat ik hem gewoon 3 uur later beginnen.
Oké, dank je wel voor je tipquote:Op donderdag 28 januari 2016 21:43 schreef THEFXR het volgende:
[..]
je kan een stekker timer kopen voor een paar euro
en ja, die is incl verzendkosten.
Maar liggen je ingrediënten dan gewoon een beetje drie uur op kamertemperatuur te liggen? Ik zou dat niet willen.quote:Op donderdag 28 januari 2016 21:51 schreef Sorella het volgende:
[..]
Inc. verzendkosten.
Als ik om 8 uur wegga en het recept zegt 6 uur slowen dan eet ik om 2 uur, dan is de timer dus ideaal want dan laat ik hem gewoon 3 uur later beginnen.
Ik kan de cooker moeilijk ik de koelkast zettenquote:Op donderdag 28 januari 2016 22:26 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Maar liggen je ingrediënten dan gewoon een beetje drie uur op kamertemperatuur te liggen? Ik zou dat niet willen.
Nee, hoe zou dat kunnen, als er geen klok op zit?quote:Op donderdag 28 januari 2016 23:03 schreef Sorella het volgende:
Dat is ook een voordeel van de timer hij gaat automatisch naar warm houden toe als de tijd afgelopen is, ik weet niet of een normale dat ook doet ?
Gelukkig blijf ik nu meelezen, dus ik heb het gezien Lienquote:Op donderdag 28 januari 2016 22:48 schreef Lienekien het volgende:
Ook wel een dingetje voor FANN. De cooker laten uitschakelen en het dan nog een tijd zo laten staan, lijkt me ook niet bevorderlijk.
Er gaat meestal niks fout als hij een of een paar uur langer aanstaat dan je had gepland. Hij kookt niet droog. Hooguit wordt je eten te gaar.quote:Op donderdag 28 januari 2016 23:13 schreef FANN het volgende:
[..]
Gelukkig blijf ik nu meelezen, dus ik heb het gezien Lienik zal er aan denken, maar
die timer is meer als voorzorgsmaatregel, voor áls ik het per ongeluk vergeet of in slaap
valhet zóu kunnen gebeuren en alleen bij die gedachte krijg ik al de zenuwen
![]()
maar het is wél de bedoeling dat ik het normaal gesproken niet vergeet of in slaap val natuurlijk![]()
Maar ik zal er aan denken
Dat kan ook! Of allebei voor de zekerheidquote:Op donderdag 28 januari 2016 23:16 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Er gaat meestal niks fout als hij een of een paar uur langer aanstaat dan je had gepland. Hij kookt niet droog. Hooguit wordt je eten te gaar.
Zou je niet beter een wekker kunnen zetten, bijv. op je telefoon, zodat je niet vergeet dat hij uit moet?
Lien, ik kwam deze ook nog tegen, die is kleiner, misschien meer geschikt voorquote:Op donderdag 28 januari 2016 22:48 schreef Lienekien het volgende:
Ook wel een dingetje voor FANN. De cooker laten uitschakelen en het dan nog een tijd zo laten staan, lijkt me ook niet bevorderlijk.
Hoe duur is deze?quote:Op zondag 31 januari 2016 13:45 schreef FANN het volgende:
[..]
Lien, ik kwam deze ook nog tegen, die is kleiner, misschien meer geschikt voor
een tweepersoonshuishouden, anders zit ik met zo'n enorme pan![]()
Crock.Pot slowcooker, 2.4 liter
[ afbeelding ]
Heeft ook veel goede recencies overal én ik vond dit artikel erover![]()
http://www.ohmyfoodness.n(...)er-een-musthave-niet
Klinkt toch ook goed of niet?
Hij ziet er ook wel leuk uit, moet je eigenlijk niet op letten, maar viel me wel meteen op
deze is 2,4 Ltr en kost 49 euroquote:Op zondag 31 januari 2016 13:54 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Hoe duur is deze?
Ik heb een van 3,5 l, dan kun je er met zijn tweeën twee keer goed van eten (of een keer van eten en de andere porties invriezen voor later). Dat vind ik ook wel goed te doen voor een tweepersoons huishouden. 2,4 l is denk ik ruim voldoende voor twee, om een of misschien twee keer van te eten.
ik heb er een van 3.5 en die vind ik nog te klein, omdat er geen hele kip in kan,maar ja net 4 kippendijen.quote:Op zondag 31 januari 2016 13:45 schreef FANN het volgende:
[..]
Lien, ik kwam deze ook nog tegen, die is kleiner, misschien meer geschikt voor
een tweepersoonshuishouden, anders zit ik met zo'n enorme pan![]()
Crock.Pot slowcooker, 2.4 liter
[ afbeelding ]
Heeft ook veel goede recencies overal én ik vond dit artikel erover![]()
http://www.ohmyfoodness.n(...)er-een-musthave-niet
Klinkt toch ook goed of niet?
Hij ziet er ook wel leuk uit, moet je eigenlijk niet op letten, maar viel me wel meteen op
Oh... dat is niet zo'n probleem voor mijquote:Op zondag 31 januari 2016 15:30 schreef THEFXR het volgende:
[..]
ik heb er een van 3.5 en die vind ik nog te klein, omdat er geen hele kip in kan,maar ja net 4 kippendijen.
Ik heb deze besteld, even wachten totdat die er is, maar lijkt mij de beste deal.quote:Op donderdag 28 januari 2016 21:35 schreef FANN het volgende:
[..]
Deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)scsubtag=07005rh23af
Is het 51 euro inclusief verzendkosten dan?
Zit inderdaad wél een timer opik googel me gek maar nérgens in Nederland een 3,5 mét timer
te vinden ....
Maar als het niet héél erg veel uitmaakt kan zonder timer ook wel toch?
Ik heb er verder geen bal verstand van, daarom vraag ik het aan de mensen die zo'n ding al in gebruik hebben
Boekjes, ja die ga ik later ook nog zoeken !quote:Op zondag 31 januari 2016 16:35 schreef Niesl het volgende:
[..]
Ik heb deze besteld, even wachten totdat die er is, maar lijkt mij de beste deal.
Ik heb ook een boekje besteld:
[ afbeelding ]
Het is een leuk boekje! Vanmiddag de Slow Cooker binnengekregen, dus ik heb wat te doen van het weekendquote:Op zondag 31 januari 2016 16:45 schreef FANN het volgende:
[..]
Boekjes, ja die ga ik later ook nog zoeken !
Ja kan je lekker oefenenquote:Op woensdag 3 februari 2016 19:54 schreef Niesl het volgende:
[..]
Het is een leuk boekje! Vanmiddag de Slow Cooker binnengekregen, dus ik heb wat te doen van het weekend
quote:Op woensdag 3 februari 2016 21:31 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja kan je lekker oefenenik ga wel vast rondkijken voor boekjes, maar ik heb ze wel liever
Nederlandstaligen ik moet de slowcooker nog bestellen ik ben nog niet zover gekomen, maar komt goed
ow... als ik op die link klik die je gaf krijg ik de index van Bol.comquote:Op woensdag 3 februari 2016 21:36 schreef Niesl het volgende:
[..]
Boekje wat ik noemde is nederlandstalig.
Op de slowcooker pagina op facebook staat een een russel te koop. Ze vond t niet fijn werken, een idee misschien?quote:Op woensdag 3 februari 2016 21:31 schreef FANN het volgende:
[..]
Ja kan je lekker oefenenik ga wel vast rondkijken voor boekjes, maar ik heb ze wel liever
Nederlandstaligen ik moet de slowcooker nog bestellen ik ben nog niet zover gekomen, maar komt goed
ik heb geen FBquote:Op woensdag 3 februari 2016 21:51 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Op de slowcooker pagina op facebook staat een een russel te koop. Ze vond t niet fijn werken, een idee misschien?
quote:Op woensdag 3 februari 2016 22:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Bij het eerste had ik kunnen helpen maar bij het tweede niet 😄
Deze staat nu op.quote:Op donderdag 28 januari 2016 01:00 schreef tralalala het volgende:
[..]
http://www.eetspiratie.nl/indo-pulled-pork/
Die heb ik gisteren op een broodje met coleslaw gegeten, errug lekker en het restant ligt in de vriezer voor iets als babi ketjap.quote:Op zaterdag 6 februari 2016 09:53 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Deze staat nu op.
Ik heb de steranijs achterwege gelaten.
Ik was niet heel enthousiast. Smaakte vooral naar ketjap. De amerikaanse versie viel beter in de smaak.quote:Op zondag 7 februari 2016 19:07 schreef Sorella het volgende:
[..]
Die heb ik gisteren op een broodje met coleslaw gegeten, errug lekker en het restant ligt in de vriezer voor iets als babi ketjap.
Ik heb wel de steranijs erin gedaan maar de kleinste die ik kon vinden en er halverwege uitgehaald.
3,5 LITER, tenzij je een hele kip wil stoven, dan de 5 liter.quote:Op zondag 7 februari 2016 21:47 schreef roos85 het volgende:
Ik wil ook een SC aanschaffen. Twijfel nog tussen de 3,5 en 5 liter.
Op dit moment een eenpersoonshuishouden, maar je weet maar nooit hoe het er in de toekomst eruit komt te zien
Zal hem (vermoedelijk) voornamelijk gaan gebruiken voor sauzen, stoofpotten, zaken als pulled pork, spareribs enz als er eters komen en/of om flinke porties te maken om in te vriezen.
Wat raden jullie aan?
De amerikaanse moet ik nog uit proberen.quote:Op zondag 7 februari 2016 20:52 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik was niet heel enthousiast. Smaakte vooral naar ketjap. De amerikaanse versie viel beter in de smaak.
Ik heb natuurlijk het recept gevolgd.quote:Op zondag 7 februari 2016 23:33 schreef Sorella het volgende:
[..]
De amerikaanse moet ik nog uit proberen.
Mischien heb je er teveel ketjap er in gedaan ? ik vond het wel meevallen maar ik ben fan van babi ketjap dus wat voor mij lekker is kan voor een ander teveel zijn
Zie mezelf niet zo snel een hele kip stoven. Eerder bouten, drumsticks enz.quote:Op zondag 7 februari 2016 22:01 schreef THEFXR het volgende:
[..]
3,5 LITER, tenzij je een hele kip wil stoven, dan de 5 liter.
heb het zelf nog niet geprobeerd, ik dacht, ik deel hetquote:Op woensdag 10 februari 2016 20:25 schreef Kaatje1 het volgende:
Was t net zo lekker als t eruit ziet?
Dan kun je wel aan de gang blijven.quote:Op woensdag 10 februari 2016 20:57 schreef THEFXR het volgende:
[..]
heb het zelf nog niet geprobeerd, ik dacht, ik deel het
daarom is het beter als iedereen mee post.quote:Op woensdag 10 februari 2016 21:01 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan kun je wel aan de gang blijven.
Met recepten die je probeert/geprobeerd hebt. Ja, ben ik helemaal voor.quote:Op woensdag 10 februari 2016 21:02 schreef THEFXR het volgende:
[..]
daarom is het beter als iedereen mee post.
Welke bedoel je specifiek?quote:Op donderdag 11 februari 2016 20:21 schreef THEFXR het volgende:
waar halen jullie toch die zeldzame kruiden?, die vind ik niet in de super
Dat is koenjit of geelwortel. Als het niet bij de kruidenafdeling staat, dan staat het meestal wel bij de Conimexproducten.quote:
aah, dan even daar kijken, turkse super hebben we hier niet.quote:Op donderdag 11 februari 2016 20:27 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is koenjit of geelwortel. Als het niet bij de kruidenafdeling staat, dan staat het meestal wel bij de Conimexproducten.
Ook geen toko?quote:Op donderdag 11 februari 2016 20:29 schreef THEFXR het volgende:
[..]
aah, dan even daar kijken, turkse super hebben we hier niet.
Hoe bevalt hij?quote:Op vrijdag 12 februari 2016 14:09 schreef Sorella het volgende:
Ik heb die aj ook alleen nog niet gebruikt op het gas.
Goed, doet wat het moet doen en de service is ook goed van ze.quote:
Okequote:Op vrijdag 12 februari 2016 14:24 schreef Sorella het volgende:
[..]
Goed, doet wat het moet doen en de service is ook goed van ze.
De andere 5 liter sl die ik van ze heb daar is het deksel te klein (dus een kier), een ander deksel is onderweg.
Als je geduld hebt kan ik je zondag meer vertellen over het op het gas zetten dan maak ik varkensnek (procureur) met zoete saus. In het recept staat wel niet aanbraden maar ik doe het toch
Als je hem via amazone.de besteld zit er een aparte stekker bijquote:Op vrijdag 12 februari 2016 21:02 schreef roos85 het volgende:
[..]
Oke
En qua instelling van de tijd? begreep vanuit de co.uk site dat het afhankelijk is van de stand die je gebruikt. Wat voor stekker adapter heb jij erbij?
Je kan prima gewoon paprikapoeder gebruiken.quote:Op zondag 14 februari 2016 21:21 schreef THEFXR het volgende:
heb echt geen idee wat gerookte paprika kruiden zijn of waar je het kan halen, er zit altijd wel een ingrediënt bij wat afwijkt van de standaard kruiden.
In de grotere supermarkten kun je dat halen, smaakt heel anders en veel sterker dan gewone paprika poeder. Dus niet zo maar te vervangen door gewone paprikapoeder. Ja het kán wel, maar smaakt echt heel anders.quote:Op zondag 14 februari 2016 21:21 schreef THEFXR het volgende:
heb echt geen idee wat gerookte paprika kruiden zijn of waar je het kan halen, er zit altijd wel een ingrediënt bij wat afwijkt van de standaard kruiden.
royal mail heeft altijd vertraging, soms is Asia nog sneller.quote:Op vrijdag 19 februari 2016 19:03 schreef Sorella het volgende:
Ik w8 nog steeds op mijn nieuwe deksel, de tiende een mailtje gekregen van andrew james dat het met 3 tot 5 dagen via royal mail bezorgd zou worden, we zijn nu 9 dagen verder
Welke heb je besteld roos85.
leuk! Welke krijg je?quote:Op vrijdag 19 februari 2016 16:46 schreef roos85 het volgende:
Gisteren een slowcooker besteld bij Amazon. Vandaag mailtje dat ie onderweg is. Wordt tussen 23-2 en 1-3 bezorgd.
lekker pannetjequote:[b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/2216257/
Uiteindelijk is het deze geworden:
http://www.amazon.de/Andr(...)cooker+andrew+jamers
Zes liter moet dan voor hem voldoende zijn. Gaan we daar naar kijken. Hij is er gek op, maar de kinderen zijn erg kieskeurigquote:Op zondag 21 februari 2016 14:33 schreef Lienekien het volgende:
Voor 8-10 personen moet je wel denken aan minstens 6 liter. Op de Duitse Amazon is het aanbod vrij groot.
Als je vader er niet van houdt dat smaken in elkaar overlopen zoals in een römertopf, dan vraag ik me af of hij eten uit een slowcooker wel lekker vindt, want dat komt op hetzelfde neer.
Dat is dan een stoomkoker, geen slowcooker. Echt een wezenlijk verschil.quote:Op zondag 21 februari 2016 14:38 schreef Bloesem. het volgende:
[..]
Zes liter moet dan voor hem voldoende zijn. Gaan we daar naar kijken. Hij is er gek op, maar de kinderen zijn erg kieskeurigHij dacht dat hij ergens een slowcooker had gezien met de mogelijkheid om dingen te scheiden, verschillende niveaus of compartimenten.
Ik vind 't voor bij mij thuis lastig, omdat ik eigenlijk zowel kleinere als grotere hoeveelheden moet kunnen maken. Twijfel over 3.5l..
dan zou ik deze nemen, 8 liter voor zoveel personen, is maar 32 euro op amazonquote:Op zondag 21 februari 2016 14:29 schreef Bloesem. het volgende:
Hoi slowcookersMijn vader en ook ik zijn van plan een slowcooker aan te schaffen, maar zien allebei door de bomen het bos niet meer, dus wil mijn vragen graag aan jullie (experts) voorleggen. Die vragen hebben voornamelijk te maken met de inhoud van de cooker, daar kom ik namelijk echt niet uit.
Ik woon samen met vriend (hij eet voor twee) en baby. Vrij regelmatig eten er 1 of 2 mensen mee en soms eet mijn ouderlijk gezin mee, dan komen er 6 mensen bij en zijn we dus met 8 en een baby. Gerechten die ik nu graag zou maken zijn stoofvlees, hele kip, pulled pork, soepen, sauzen en groenten (als bijgerecht). Ik heb geen enorme vriezerinhoud en kan dus niet altijd veel invriezen, maar vind het niet erg om later in de week nog een of twee keer hetzelfde te eten. Ook luncht mijn vriend graag warm, dus elke keer een extra portie is geen probleem.
Dan mijn vader. Heeft een gezin van 5 personen. Regelmatig (zeker vier keer per week) eten er mensen mee en zijn ze met 8-10 personen. Hij zoekt iets waarin je allerlei gerechten, soepen en sauzen kunt maken. Hij had een römertopf, maar vond die onhandig, omdat smaken teveel in elkaar overliepen. Hij kan gemakkelijk iets invriezen als er iets overblijft.
Suggesties? Alvast bedankt
Nee, het was zeker weten een slowcooker. Hij zegt nu dat de bakken naast elkaar zaten in één slowcooker. Goed, ik ga nog wel eens googlen. Thanksquote:Op zondag 21 februari 2016 14:43 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dat is dan een stoomkoker, geen slowcooker. Echt een wezenlijk verschil.
Zelf heb ik een 3.5 liter en daar gaat geen hele kip in, alleen net 4 dijen of 8 drumsticks.quote:Op zondag 21 februari 2016 14:51 schreef Bloesem. het volgende:
[..]
Nee, het was zeker weten een slowcooker. Hij zegt nu dat de bakken naast elkaar zaten in één slowcooker. Goed, ik ga nog wel eens googlen. Thanks
THEFXR, dat lijkt me voor hem een goed formaat! Ik ga 't doorgeven, thanks
Zou voor mijn gezin de 3.5l een goede maat zijn? Heb de topics al doorgespit naar de recepten die jullie maken (😍) maar vind 't nog steeds lastig beslissen. Vooral die hele kip zit me dwars, die lijkt in 3.5l net niet te passen. Maar bij 5l is het minimum wat je kunt maken weer vrij veel. Nou ja, ik ga weer googlen. Bedankt iig
Ja, dat klopt, twee of drie bakken naast elkaar. Maar dan nog is het principe dat je eenpans stoofgerechten maakt, zoals in een römertopf.quote:Op zondag 21 februari 2016 14:51 schreef Bloesem. het volgende:
[..]
Nee, het was zeker weten een slowcooker. Hij zegt nu dat de bakken naast elkaar zaten in één slowcooker. Goed, ik ga nog wel eens googlen. Thanks
THEFXR, dat lijkt me voor hem een goed formaat! Ik ga 't doorgeven, thanks
Zou voor mijn gezin de 3.5l een goede maat zijn? Heb de topics al doorgespit naar de recepten die jullie maken (😍) maar vind 't nog steeds lastig beslissen. Vooral die hele kip zit me dwars, die lijkt in 3.5l net niet te passen. Maar bij 5l is het minimum wat je kunt maken weer vrij veel. Nou ja, ik ga weer googlen. Bedankt iig
nice, ik hoop dat je ze snel binnen hebt.quote:Op maandag 22 februari 2016 21:28 schreef Bloesem. het volgende:
Besteld! Ik 6,5L en papa 8L. We dachten: go big or go homeBen ontzettend benieuwd! Binnenkort hopelijk meeschrijven over lekkere dingen hier.
Wat is het voor één? En wat kostte hij?quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:19 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Ik heb vandaag een crockpot op de kop getikt in de kringloop!
Helemaal blij, wilde al jaren zoiets.
Nu nog op zoek naar een leuk, simpel recept om uit te proberen, ik zat te denken aan iets met rundvlees.
Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 17:49 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Wat is het voor één? En wat kostte hij?
quote:Op vrijdag 26 februari 2016 18:43 schreef SnoepTomaatje het volgende:
[..]
Als ik het goed heb onthouden (hij ligt nu in de keuken) een Rival crockpot, een ovalen vorm zeg maar.
Hij was 7,50.
oeps....quote:Op vrijdag 26 februari 2016 19:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.rivalproducts.com/safety-recall.html
Dank je!quote:Op vrijdag 26 februari 2016 19:30 schreef Lienekien het volgende:
[..]
http://www.rivalproducts.com/safety-recall.html
Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand.quote:Op vrijdag 26 februari 2016 20:37 schreef SnoepTomaatje het volgende:
Valt niet mee om de juiste manual te vinden, de meeste blijken toch van andere types te zijn
Ik heb er 1 gevonden!quote:Op vrijdag 26 februari 2016 20:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Meestal heb je uit - low - high - warmhoudstand.
Hij is erquote:Op maandag 22 februari 2016 22:45 schreef THEFXR het volgende:
[..]
nice, ik hoop dat je ze snel binnen hebt.
wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch?quote:Op zaterdag 27 februari 2016 22:50 schreef Bloesem. het volgende:
[..]
Hij is erVandaag kip teriyaki gemaakt. Was wel okee, maar nog niet top (daarom ook nog geen recept
) Hij is wel fors, had twee porties over, maar die komen wel ergens terecht
Ja supersnel! Dinsdag besteld, gisteren binnenquote:Op zaterdag 27 februari 2016 22:51 schreef THEFXR het volgende:
[..]
wow, das echt snel, was van amazon duitsland toch?
Klinkt goed! Wat is de inhoud van je SC?quote:Op vrijdag 4 maart 2016 18:08 schreef PdeHoog het volgende:
Van de week kip in mosterdsaus gemaakt2 kg kipdijfilet, 1 kg champignons, 1 liter kookroom en 2 hele potten grove zaanse mosterd
8 uur op low. Die kip was echt mooi zacht
![]()
Geserveerd met aardappelpuree en sperziebonen
Die is prima. Heb ik ook.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef wiskundenoob het volgende:
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch
En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:42 schreef wiskundenoob het volgende:
Wat vinden jullie van deze:
http://www.amazon.de/gp/a(...)pbm6bK2qL&ref=plSrch
En is zonder timer wel veilig als je bijv. een keer vergeet uit te zetten voor een dag?
Ja, dat doe ik dus echt niet.quote:Op maandag 7 maart 2016 22:46 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
die heb ik ook (en volgens mij lienekien ook). Prima ding. Gewoon een losse tijdschakelaar ertussen zetten, net zo handig, kun je 'm ook uitgesteld aanzetten.
Bedoel je dat je 'm hooguit een half uurtje uitgeschakeld zou laten staan?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Uitgestelde start heb ik ook nog nooit gedaan, maar wel de timer ertussen als ik 'm 's nachts aan heb. Met een sc is het ook niet zo spannend als het ding een half uurtje langer aanstaat, 't is geen cake 😉
Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig?quote:Op maandag 7 maart 2016 22:44 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waarom zou je vergeten om 'm uit te zetten?
AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:22 schreef Kaatje1 het volgende:
Ik bedoel meer, als je bv bouillon maakt, maakt een half uur of zo niet uit, zelfs 2 uur niet denk ik. Maar ik zet m nog wel eens 's nachts in het weekend aan en dan zet ik geen wekker, dus laat ik m wel op een bepaalde tijd uitgaan, bv om 7 uur en hoef ik m'n bed niet uit
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:33 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Nou niet per se vergeten, maar als ik niet thuis bent om het uit te zetten dan ben ik de pineut. Als ik 12 uur zonder problemen weg kan blijven is dan een timer wel handig?
[..]
AH, s avonds koken had ik niet aan gedacht.
Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur inquote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Als ik dat zo lang zou doen, valt alles helemaal en totaal in draadjes uit elkaar.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:40 schreef CrashO het volgende:
[..]
Riblappen zitten er hier makkelijk 14 tot 16 uur in(op Low). Sucade is meestal na een uurtje of 10 al goed.
Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
Ja, een probleem met je planning.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:45 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ik verwoordde me verkeerd. Stel je wilt sochtends een stoofpot met een bereidingstijd van 8 uur bereiden maar je bent pas na 10-12 uur thuis dan heb je een probleem toch?
Nee, daar wordt een slowcooker niet heet genoeg voor. Het kan wel in een zgn. Multicooker, maar die zijn meestal wel een stuk duurder.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:51 schreef wiskundenoob het volgende:
Jep idd. En ik heb nog een vraag. Kan je ook gewoon olie in je slowcooker doen en dan langzaam braden of kan dat totaal niet?
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:58 schreef CrashO het volgende:
Garen gaat trouwens wel prima met een beetje olie. Maar krokant oid wordt het inderdaad niet
Ik marineer vaak kipreepjes met ongeveer een eetlepel ketjap en olijfolie en dan wat kruiden. En gooi dit gewoon op de bodem van de slowcooker. Laagje groenten eroverheen en klaar. Verder geen kookvocht oidKip blijft er ook prima mals van. Soort stoomkip maar dan anders
Ideaal om daarna door de rijst te gooien als het allemaal gaar is.
Kippenpoten (zonder vel) gaan ook prima in een droge cooker met wat bollen alu-folie op de bodem (zodat ze niet in hun eigen vet zompig worden).
ze dachten zoveel apparaten in 1, we tellen dan ook de prijs bij elkaar op?quote:Op maandag 7 maart 2016 23:59 schreef Lienekien het volgende:
En deze kan echt veel: https://www.bol.com/nl/p/(...)884-9200000051603319
Maar ik vind dat best een apparaat voor gevorderden.
zo ziet het uitquote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:12 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Als je die kippoten op jouw manier kookt, hoe ziet het eindresultaat eruit? Soort van gestoomde kippenpoot?
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:28 schreef CrashO het volgende:
[..]
Neuh. Heerlijk malse kip. Hij gaart als het ware in zijn eigen sap/vet. Alleen een krokant velletje krijg je zo niet (tenminste, bij mijn cooker veranderd huid in kauwgom..) dus ik haal het vel er altijd af en wrijf dan dry rub op de kip.Meestal gooi ik de velletjes dan ook altijd los in de koekenpan en bak ze krokant
![]()
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:42 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Ok! In het begin dacht ik dat een slowcooker je kleinste kookpit kon vervangen. Maar ik lees nu dat een slowcooker op zijn hoogst constant 90 graden kookt en dat het niet te vergelijken is met een fornuis maar eerder met een oven.
En de warmte komt (in geval van mijn crock iig) vooral van de zijkanten en minder van onder. Dus niet te vergelijken met een pit.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:45 schreef Lienekien het volgende:
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn.quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Eerder met een pan op een ouderwets petroleumstel. Of een pan op je kleinste pit met een sudderplaat ertussen.
Tot voor kort dacht ik altijd dat een kleine kookpit minder warm werd dan een groter kookpit, wat natuurlijk onzin is xD. En ik had geen enkel notie wat temperaturen inhouden bij het bereiden van voedsel. 100 graden kookpunt van water wist ik wel :pquote:De vergelijking met de oven gaat ook maar tot zekere hoogte (temperatuur) op.
quote:Op dinsdag 8 maart 2016 00:59 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Lol ik weet niet eens wat die dingen zijn.
Beproefde recepten zijn welkom!quote:Op zondag 13 maart 2016 19:47 schreef oh-oh het volgende:
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:47 schreef oh-oh het volgende:
Oh dat ik dit topic nu pas vind! Ik heb sinds november een slowcooker en ik slowcook me suf
Kan er op de tablet niet bij, maar Hoisin pulled chicken is erg lekker.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:12 schreef -Peach het volgende:
Ik heb er sinds kort ook een, wat een uitvinding! Ben vooral fan van pulled chickenachtige dingen![]()
Laatst een Thaise linzencurry gemaakt (met rode linzen i.p.v. groene), zeer geslaagd!
Ja daar ben ik ook lidquote:Op zondag 13 maart 2016 20:27 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ken je ook de slowcookers op facebook. Daar zijn ze ook fanatiek aan het slowcooken.
Hier gaat t op werkdagen gewoon aan tot max een uur voor thuiskomen, dan op warmhouden. Ongeacht hoe lang dat eerste deel is.quote:Op maandag 7 maart 2016 23:39 schreef Lienekien het volgende:
[..]
12 uur? Ik ken niet veel recepten die je zo lang laat slowcooken.
Het is wel goed om je te bedenken of zo'n apparaat wel in je ritme is in te passen.
Sorry ik zie het nu pas.quote:Op woensdag 16 maart 2016 16:46 schreef Sorella het volgende:
Heb je een link of recept van die aardappeltjes met kaas en spek oh-oh
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen.quote:Op woensdag 30 maart 2016 12:59 schreef emil23 het volgende:
Ik heb vandaag ook een slowcooker besteld. Wel een grote, 6,5 liter, maar ik bereidt graag grote stukken vlees en we hebben ook regelmatig eters (Daarnaast kon ik deze voor 40,- incl verzenden kopen, nieuw).
Ik ben gek op stoofpotjes e.d., dus ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zal bevallen.
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken.quote:Op woensdag 30 maart 2016 16:59 schreef THEFXR het volgende:
is dit topic al een reeks? en kan deze de volgende keer in de OP?
https://sites.google.com/site/slowcookersnl/home
en de facebook groep?quote:Op woensdag 30 maart 2016 17:01 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik persoonlijk niet zo kapot van die verzameling. Staat heel veel tussen dat ik echt nooit zou willen maken.
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt?quote:
ja, klopt, ik bedoelde die dan in de OP zetten, als dit een reeks wordt.quote:Op woensdag 30 maart 2016 17:12 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Daar kun je toch gewoon lid van worden als je dat wilt?
Had ik beter 20 euro meer kunnen betalen voor een 3,5 liter?quote:Op woensdag 30 maart 2016 13:07 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zeg maar gerust stoofpotten, met zo'n grote slowcooker. Ideaal om in te vriezen.
was het deze?quote:Op woensdag 30 maart 2016 12:59 schreef emil23 het volgende:
Ik heb vandaag ook een slowcooker besteld. Wel een grote, 6,5 liter, maar ik bereidt graag grote stukken vlees en we hebben ook regelmatig eters (Daarnaast kon ik deze voor 40,- incl verzenden kopen, nieuw).
Ik ben gek op stoofpotjes e.d., dus ik ben erg benieuwd hoe dit apparaat zal bevallen.
Dezequote:Op woensdag 30 maart 2016 21:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
was het deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)rds=slowcooker+6%2C5
Dezequote:Op woensdag 30 maart 2016 21:16 schreef THEFXR het volgende:
[..]
was het deze?
http://www.amazon.de/Andr(...)rds=slowcooker+6%2C5
Daar zei ik het niet om, hoor.quote:Op woensdag 30 maart 2016 21:10 schreef emil23 het volgende:
[..]
Had ik beter 20 euro meer kunnen betalen voor een 3,5 liter?
Die curry ziet er heerlijk uitquote:Op zondag 13 maart 2016 20:12 schreef -Peach het volgende:
Ik heb er sinds kort ook een, wat een uitvinding! Ben vooral fan van pulled chickenachtige dingen![]()
Laatst een Thaise linzencurry gemaakt (met rode linzen i.p.v. groene), zeer geslaagd!
Zo he, daar zitten veel mooie opties bij. En zeker als je geen ruimte hebt is dit een stuk handiger, scheelt een aantal pannen om op te bergen. Ben benieuwd hoe die bevalt, hoor het graag!quote:Op donderdag 31 maart 2016 08:44 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik heb vd week deze multicooker gekocht : [ afbeelding ] voor 49,50 bij de personeelswinkel van P hilips in de salehad 'n sc maar deze heeft meer opties en uitgestelde start en automatisch warmhouden etc en ja sc functie is sneller dan van losse sc maar ivm ruimtegebrek kan ik niet beiden houden :p ben er iig blij mee
Haha, die had ik ook op het oog, ook uit het personeelskrantje van Philips. Maar ondanks dat ik 40 uur per week werk voor Philips, ben ik niet in dienst van Philips (Philips is mijn klant). Dus kom ik niet in aanmerking voor de personeelsaanbiedingen....quote:Op donderdag 31 maart 2016 08:44 schreef Memento-Mori het volgende:
Ik heb vd week deze multicooker gekocht : [ afbeelding ] voor 49,50 bij de personeelswinkel van P hilips in de salehad 'n sc maar deze heeft meer opties en uitgestelde start en automatisch warmhouden etc en ja sc functie is sneller dan van losse sc maar ivm ruimtegebrek kan ik niet beiden houden :p ben er iig blij mee
raar, heb t idee dat ze nooit zo moeilijk doen dus gek dat jij niet in aanmerking komt maar ook ex-medewerkers etc mogen er altijd kopen tijdens de sale (ik werk zelf niet voor ze maar heb geluk tijdens de personeelswinkel sale, mogen wij als buren op vertoon van onze werkpas ook meeprofiteren)quote:Op donderdag 31 maart 2016 12:00 schreef emil23 het volgende:
[..]
Haha, die had ik ook op het oog, ook uit het personeelskrantje van Philips. Maar ondanks dat ik 40 uur per week werk voor Philips, ben ik niet in dienst van Philips (Philips is mijn klant). Dus kom ik niet in aanmerking voor de personeelsaanbiedingen....
Bij de Philips-vestiging waar ik vaak ben is het echt uitgesloten dat een niet-philipsmedewerker daar iets koopt.quote:Op donderdag 31 maart 2016 17:06 schreef Memento-Mori het volgende:
[..]
raar, heb t idee dat ze nooit zo moeilijk doen dus gek dat jij niet in aanmerking komt maar ook ex-medewerkers etc mogen er altijd kopen tijdens de sale (ik werk zelf niet voor ze maar heb geluk tijdens de personeelswinkel sale, mogen wij als buren op vertoon van onze werkpas ook meeprofiteren)
Ik durf het niet aan om aan te zetten als ik niet thuis ben.....quote:Op zondag 3 april 2016 19:41 schreef THEFXR het volgende:
zijn er ook mensen die hem voor het werk op 1 zetten en dan als ze thuiskomen uit?
ik vermoed dat het dus voor iedereen geldt, terwijl ze het in de USA allemaal doenquote:Op zondag 3 april 2016 19:42 schreef soapie het volgende:
[..]
Ik durf het niet aan om aan te zetten als ik niet thuis ben.....
Waarom met kipfilet en niet met een poot of dijstuk? Meer smaak en het wordt toch wel gaar.quote:Op donderdag 31 maart 2016 18:44 schreef Sorella het volgende:
Mooie pan momento, kan je lekker dit recept maken![]()
Mostersoep met spekjes
1.7 L. water
1 kipfilet
1 kippebouillon tablet (verkruimeld)
300 gr. zaanse mosterd (ik heb denk 100 gr. minder gebruikt)
5 lenteuien in (fijne ringen) of prei
1 tl peper uit de molen
150 gr. gerookte spekreepjes
100 gr. creme fraice
100 gr. kruiden creme kaas
¼ deel bosje peterselie (fijn gesneden)
200 gr. katen spek (fijn gesneden)
5 uur op high in de slowcooker of 9 uur low
Kipfilet uit de pan halen, in stukjes snijden/trekken en terug doen
Serveren met fijn gesneden peterselie
Van een lid van slowcookers op fb
Omdat er geen bot in zit dus makkelijker om het in stukjes te snijden of eigenlijk meer getrokken wordt ?. Ik hou je niet tegen om een poot of dijstuk te gebruikenquote:Op zondag 3 april 2016 20:16 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Waarom met kipfilet en niet met een poot of dijstuk? Meer smaak en het wordt toch wel gaar.
Een poot die zo lang gestoofd is, schuif je vrij eenvoudig uit elkaar. Het vlees ligt dan los van het bot.quote:Op zondag 3 april 2016 20:25 schreef Sorella het volgende:
[..]
Omdat er geen bot in zit dus makkelijker om het in stukjes te snijden of eigenlijk meer getrokken wordt ?. Ik hou je niet tegen om een poot of dijstuk te gebruiken, ik ga het hoogstwaarschijnlijk ook doen de volgende keer.
Ik zet hem aan en ga dan ook gewoon het huis uit.
Ik gebruikte heel vaak kipfilet dus voor mij is het omschakelen van kipfilet gebruik naar dij en poot gebruik erg wennenquote:Op zondag 3 april 2016 20:28 schreef Buurpoes het volgende:
[..]
Een poot die zo lang gestoofd is, schuif je vrij eenvoudig uit elkaar. Het vlees ligt dan los van het bot.
Maar misschien speelt mijn kipfiletaversie wel teveel op.
Ik kan mij niet heugen wanneer ik voor het laatst kipfilet heb gekocht.quote:Op zondag 3 april 2016 20:29 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik gebruikte heel vaak kipfilet dus voor mij is het omschakelen van kipfilet gebruik naar dij en poot gebruik erg wennen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |