Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger.quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:38 schreef computergirl het volgende:
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
Ik vind het ook lekker, beter dan Tofu.quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:39 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger.
Seitan is wat anders, maar ook gemaakt van tarwegluten.quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:38 schreef computergirl het volgende:
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje)quote:Op zaterdag 4 april 2015 20:50 schreef computergirl het volgende:
Ik kan sinds kort opeens niet meer tegen appel. Jeuk, keelpijn, soms buikpijn. Misschien ben ik allergisch voor een of ander appel-eiwitje, misschien is het iets anders. Ik vind het niet de moeite waard om ervoor naar de dokter te gaan voor officiele diagnose, maar ik kijk wel op alle etiketten of er appel in zit. En soms neem ik de gok omdat ik appel nog steeds lekker vind, maar ik voel mij beter als ik geen appel eet. Lach mij hier uit!
Hier nog een column over de uitzending, van iemand die wel een diagnose heeft
http://www.foodlog.nl/artikel/ananas-met-gluten/
De Elise ken ik inmiddels, die ligt hier bij de dure biowinkel Marqt in de schappen. Omdat ze geen stickertjes hebben en los naast andere losse appels liggen gaat het af en toe mis (want toch jeuk, dus had ik per ongeluk nou een ander?).quote:Op zaterdag 4 april 2015 23:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje)
Och, zo bijzonder is het eigenlijk niet. Bij mij was het gewoon kruisallergie, eerst allergisch voor berk, toen appel, toen hazelnoten en daarna kers. Kers gaf de fraaiste reactie met zulke opgezwollen ogen dat ik bijna niets meer zag Voor wat info: http://www.allergiedietis(...)/para-berk-syndroom/ Ik hoop dat 'de rest' weg blijft.quote:Op zondag 5 april 2015 08:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Schrijf de KvW eens, appeljeuk is wellicht een leuk idee voor een item in het programma.
Ja, hoe rauwer hoe erger. Ooit zonder nadenken een rauwe hazelnoot van mijn neefje in mijn mond gedaan. Hij was hazelnoten wezen zoeken en kwam er trots mee aanzettenquote:Op zondag 5 april 2015 09:11 schreef computergirl het volgende:
hazelnoot krijg ik ook jeuk in mond en oren van, maar alleen van de ongeblancheerde versie (dus met bruine vliesje er nog om)
Vermoed dat het soja of mosterd een echte allergische reactie kunnen veroorzaken en andere ingredienten een intolerantie kennen.quote:Op zondag 5 april 2015 10:43 schreef computergirl het volgende:
Ik vraag me af waarom het ene stofje dikgedrukt op ingredientenlijst staat en andere niet.
Wat maakt soja of mosterd tot officieel allergeen en appel en kers niet? Omdat die laatsre twee gevolg zijn van andere allergie soms?
quote:Slagers verkopen kalkoen voor lamsvlees
Een aantal Haagse slagerijen frauderen door kalkoenvlees als lamsvlees te verkopen. Dat blijkt uit een steekproef onder tien slagers door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.
De programmamakers kochten bij tien slagers in Den Haag lamsvlees dat al in blokjes was gesneden. Een DNA-test wees uit dat het vlees van drie slagers in werkelijkheid afkomstig was van een kalkoen. Een vierde sample bleek een mengsel te zijn van lamsvlees en kalkoenvlees.
Het bedrog levert de slagers veel geld op want kalkoenvlees is goedkoper dan lamsvlees.
Goedkoop
Programmamaker Teun van de Keuken van Keuringsdienst van Waarde kwam de fraude op het spoor toen hij erachter wilde komen waarom lamsvlees in de supermarkt duur is en bij sommige slagers juist goedkoop.
Een slager tipte hem over collega's die kalkoenvlees als lamsvlees verkopen.
De steekproef werd uitgevoerd bij goedkope slagerijen waar veel lamsvlees wordt verkocht, zoals Turkse en Marokkaanse zaken en de zogeheten kiloknallers.
Van de Keuken vindt het de taak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om na te gaan of de fraude ook elders in Nederland plaatsvindt. Vanavond wordt de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over lamsvlees uitgezonden.
http://nos.nl/artikel/203(...)-voor-lamsvlees.html
Ze hadden ook even een steakproef moeten doen bij die biefstukjes van die 2e slager, misschien was dat wel paardquote:
Het zal je verbazen hoe moeilijk het is om smaken te onderscheiden; zeker als je al in je hoofd hebt zitten wat het moet zijn.quote:
buzz creëren voor hogere kijkcijfers.quote:Op donderdag 16 april 2015 10:05 schreef ß het volgende:
Zo jammer dat de uitslag nu al bekend is. Waarom houden ze dit niet geheim en onthullen ze het tijdens de uitzending?
Vooral lamsgehakt herken ik meteenquote:Op donderdag 16 april 2015 11:04 schreef ddx het volgende:
[..]
Lamsshoarma gewoon goed kruiden en sterkte met herkennen van vlees.
Het gaat dus om shoarma dat eet ik toch niet. Je kan alles wel als shoarma kopen door al die kruiden die ze erin mikken.quote:Op donderdag 16 april 2015 11:04 schreef ddx het volgende:
[..]
Lamsshoarma gewoon goed kruiden en sterkte met herkennen van vlees.
Ja niet dus.quote:Op donderdag 16 april 2015 18:03 schreef PirE het volgende:
[..]
Het gaat dus om shoarma dat eet ik toch niet. Je kan alles wel als shoarma kopen door al die kruiden die ze erin mikken.
Het ging over schaap en kalkoen dat ons als lam wordt verkocht.quote:Op donderdag 16 april 2015 18:03 schreef PirE het volgende:
Het gaat dus om shoarma dat eet ik toch niet. Je kan alles wel als shoarma kopen door al die kruiden die ze erin mikken.
Komt er een deel 2 dan ?quote:Op donderdag 16 april 2015 21:26 schreef golfer het volgende:
[..]
Het ging over schaap en kalkoen dat ons als lam wordt verkocht.
Ben benieuwd naar het vervolg. Namen en rugnummers graag van die oplichters. En de Deen supermarkt heeft nu dus ook een probleem.
Www.uitzendinggemist.nlquote:
Wou je thuis gaan testen ? Je zou het bijna doen, 40 procent van de geteste producten vallen door de mand. Ik ben benieuwd of dit bij andere levensmiddelen ook speelt. Nou ja, of is misschien niet goed gezegd, eerder hoe vaak het voorkomt .quote:Op donderdag 16 april 2015 21:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ja niet dus.
Weet iemand hier eigenlijk wat zo'n soorten DNA-test eigenlijk kost?
tussen de 200 en 1000 euro, afhankelijk van waar je naar laat testen.quote:Op donderdag 16 april 2015 21:15 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ja niet dus.
Weet iemand hier eigenlijk wat zo'n soorten DNA-test eigenlijk kost?
Dat is dus kalkoen.quote:Op donderdag 16 april 2015 21:38 schreef ddx het volgende:
Haal het regelmatig bij de turk hier om de hoek.
Welkom in de wereld van kijkcijfersquote:Op donderdag 16 april 2015 10:05 schreef ß het volgende:
Zo jammer dat de uitslag nu al bekend is. Waarom houden ze dit niet geheim en onthullen ze het tijdens de uitzending?
Wij halen het bij Anatolia te Amsterdam. Wat duurder, schoon en ik ben 100% overtuigd van hun kwaliteit. Ook Turk dus.quote:
Ik vertrouw de lokale Chinees die zichzelf heeft omgedoopt tot Sushitent niet helemaal.quote:Op donderdag 16 april 2015 21:51 schreef Skeletor. het volgende:
[..]
Wou je thuis gaan testen ? Je zou het bijna doen, 40 procent van de geteste producten vallen door de mand. Ik ben benieuwd of dit bij andere levensmiddelen ook speelt. Nou ja, of is misschien niet goed gezegd, eerder hoe vaak het voorkomt .
het was een grapjequote:Op donderdag 16 april 2015 22:00 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Wij halen het bij Anatolia te Amsterdam. Wat duurder, schoon en ik ben 100% overtuigd van hun kwaliteit. Ook Turk dus.
Zegt een man wel eens dat je kont er goed uit ziet in die nieuwe broek? Dat dus.quote:Op donderdag 16 april 2015 22:11 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Ik ben vrouw. Wat is een grapje.
Jezus wat slecht.quote:Op donderdag 16 april 2015 22:19 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Zegt een man wel eens dat je kont er goed uit ziet in die nieuwe broek? Dat dus.
Zijn de meest voorkomende hier, in China heb je een andere verplichte lijst van allergenen die genoemd moeten worden op het etiketquote:Op zondag 5 april 2015 10:43 schreef computergirl het volgende:
Ik vraag me af waarom het ene stofje dikgedrukt op ingredientenlijst staat en andere niet.
Wat maakt soja of mosterd tot officieel allergeen en appel en kers niet? Omdat die laatsre twee gevolg zijn van andere allergie soms?
Da's aardig aan de prijs om te kijken of je lokale Sushi tent niet stiekem goedkope vis gebruikt.quote:Op donderdag 16 april 2015 21:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
tussen de 200 en 1000 euro, afhankelijk van waar je naar laat testen.
Als je dan gelijk op isothopen laat testen kom je er ook achter wat de herkomst is.
Ik garandeer je dat je lokale sushitent kweekzalm gebruikt, geen test nodig.quote:Op donderdag 16 april 2015 22:37 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Da's aardig aan de prijs om te kijken of je lokale Sushi tent niet stiekem goedkope vis gebruikt.
Schat?quote:Op donderdag 16 april 2015 22:19 schreef Stompzinnig het volgende:
[..]
Zegt een man wel eens dat je kont er goed uit ziet in die nieuwe broek? Dat dus.
Voorstukje was dat wel.quote:Op woensdag 22 april 2015 14:44 schreef HenkieVdV het volgende:
Hmm niet echt heel interessant mijns inziens.
Oke als ik het goed zie.. Is dat Anatolia In Amsterdam.quote:Op woensdag 22 april 2015 20:46 schreef Sorella het volgende:
Ik zat en zit me wel af te vragen waar die turkse slager zit die het prijs verschil van lamsvlees + de rest uitlegde.
hier verkopen ze alleen wat lams karbo,s en stoofvlees, kip en een beetje runderlappen.
Die vitrine bij hem zag er toch verdomd mooi uit.
Als ik tegen mijn man zeg dat ik naar amsterdam wil voor vlees word ik voor gek verklaard maar als ik een keer in de buurt van Amsterdam ben ga ik er vast en zeker naar toe.quote:Op woensdag 22 april 2015 21:00 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Oke als ik het goed zie.. Is dat Anatolia In Amsterdam.
Prachtig die zaak. Zoveel soorten vlees en schoon. Ik rij er 1x per 1.5 maand naar toe en haal alles in een keer. Wil ik best een end voor rijden.
Je kunt mij niet vertellen dat er tussen Amsterdam en Den Helder geen fatsoenlijke slager zitquote:Op woensdag 22 april 2015 22:13 schreef Sorella het volgende:
[..]
Als ik tegen mijn man zeg dat ik naar amsterdam wil voor vlees word ik voor gek verklaard maar als ik een keer in de buurt van Amsterdam ben ga ik er vast en zeker naar toe.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Kranplätze müssen verdichtet sein
Trefwoord: optischquote:Op vrijdag 17 april 2015 07:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schat?
Ja?
Heb ik een dikke kont in deze broek?
Zucht. Dat ligt toch niet aan die broek, boemeltje
Die blik van Ersin bij die eerste slakquote:Op donderdag 23 april 2015 21:17 schreef golfer het volgende:
En die gortdroge professor van Naturalis en die blikken van Ersin bij zijn uitleg en proeverij.
Net als kikkerbilletjes.quote:Op donderdag 23 april 2015 21:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, slakken, ik vind het een van de meest overgewaarderde dingen die ik ken, je proeft er nooit wat van, enige wat je proeft is de knoflookboter waar ze in verzopen worden.
Nee. Is een winkel in Den Haag. Schilderswijk.quote:Op woensdag 22 april 2015 21:00 schreef Stimorol- het volgende:
[..]
Oke als ik het goed zie.. Is dat Anatolia In Amsterdam.
Prachtig die zaak. Zoveel soorten vlees en schoon. Ik rij er 1x per 1.5 maand naar toe en haal alles in een keer. Wil ik best een end voor rijden.
Net kleine kippeboutjesquote:
Er is toch ook gierst als vogelvoer? En honden & katten die runder- en kippenvlees eten?quote:Op dinsdag 28 april 2015 17:27 schreef golfer het volgende:
Donderdag:
Zaad knagen, dat verveelt kennelijk niet. Het gaat nog super met superfoods. Vorig seizoen ontdekte de Keuringsdienst dat het vaak vogelvoer is, opgediend in een andere verpakking. In een speciaalzaak troffen we naast chia zaad een nieuwe goudmijn in superfoods. Tijd voor een vingeroefening in marketing. Wen er maar aan.
Lukt het ons om de markt te overspoelen met een gloednieuw superfood.. negerzaad?
[ afbeelding ]
Gierst is geen maanzaad.quote:Op donderdag 30 april 2015 00:58 schreef svann het volgende:
Maanzaad heet dat toch?
Vers hennepzaad (uit de vezelindustrie) lijkt me ook wel hypebaar.
Dat hennepzaad uit vogelvoer is wel van een THC-arme tak van de hennepfamilie.quote:Op donderdag 30 april 2015 07:19 schreef djkoelkast het volgende:
Gierst is geen maanzaad.
Gierst voor vogels is meestal trosgierst, wij eten meestal andere gierst en die wordt volgens mij ook niet als superfood aangeduid. Ik eet het al zo lang als ik me kan herinneren, quinoa ook trouwens (toen heette het nog incarijst).
Maanzaad zijn de zaden van de papaver (klaproos). Als de klaproos is uitgebloeid blijft er een ovale bol over met een dakje er op. Die droogt op een gegeven moment uit en dan is al het zaad er in zwart: maanzaad. Kun je zo eten, maar ze maken er ook heroïne van (en andere opium als morfine, codeïne).
Hennepzaad zit vaak in kippenvoer. Wij hebben eens op een stukje grond wat kippenvoer gemikt, zand er over, kwam er gewoon een (mannelijke) hennepplant uit
Maanzaad is een ander zaadje.quote:Op donderdag 30 april 2015 00:58 schreef svann het volgende:
Maanzaad heet dat toch?
Vers hennepzaad (uit de vezelindustrie) lijkt me ook wel hypebaar.
Negerzaad (wiki)quote:Op donderdag 30 april 2015 15:14 schreef Isabeau het volgende:
Maanzaad is een ander zaadje.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nigerzaad
Volgens mij doen wij dat in brood..quote:Op donderdag 30 april 2015 07:19 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Gierst is geen maanzaad.
Gierst voor vogels is meestal trosgierst, wij eten meestal andere gierst en die wordt volgens mij ook niet als superfood aangeduid. Ik eet het al zo lang als ik me kan herinneren, quinoa ook trouwens (toen heette het nog incarijst).
Maanzaad zijn de zaden van de papaver (klaproos). Als de klaproos is uitgebloeid blijft er een ovale bol over met een dakje er op. Die droogt op een gegeven moment uit en dan is al het zaad er in zwart: maanzaad. Kun je zo eten, maar ze maken er ook heroïne van (en andere opium als morfine, codeïne).
Hennepzaad zit vaak in kippenvoer. Wij hebben eens op een stukje grond wat kippenvoer gemikt, zand er over, kwam er gewoon een (mannelijke) hennepplant uit
Ik dacht dat het aan mijn gefuckte brein lag. Maar het ligt dus niet aan mij.quote:
Of gewoon niet. Eet gewoon fruit.quote:Op donderdag 30 april 2015 20:44 schreef sinterklaaskapoentje het volgende:
gewoon al je superfood in de dierenwinkel halen dus
Maak er niggerzoenen vanquote:
Als ze dan nog Niger (als in nieger) zou zeggen, maar ook echt niggerquote:
Ja. Compleet debiel.quote:Op donderdag 30 april 2015 20:52 schreef alors het volgende:
[..]
Als ze dan nog Niger (als in nieger) zou zeggen, maar ook echt nigger
Een hele zakquote:
Al die dubbelzinnigheden zitten in onze smerige mindquote:
Nee was geen herhaling maar een vervolg op vorig seizoen.quote:
En kekke hipsters natuurlijk!quote:Op donderdag 30 april 2015 22:57 schreef golfer het volgende:
Geweldig om weer eens die marketingtrukjes doorgeprikt te zien en dan vogelzaad voor 10x de normale prijs als superfood aan de manvrouw zien te slijten.
En helaas trappen daar nog steeds hele volksstammen van die wijven in.
Ik denk dan "Er valt toch verdomme niks door te prikken? Iedere mongool snapt toch dat dat complete bullshit is?".quote:Op donderdag 30 april 2015 22:57 schreef golfer het volgende:
Geweldig om weer eens die marketingtrukjes doorgeprikt te zien en dan vogelzaad voor 10x de normale prijs als superfood aan de manvrouw zien te slijten.
En helaas trappen daar nog steeds hele volksstammen van die wijven in.
Er was laatst een nieuwsberichtje over ondervoede kinderen die bijna alleen superfoods kregen en dus ondervoed waren. Hun ouders zitten goed in de slappe was en zijn meestal hoog opgeleid. Zo zien we weer dat hoogopgeleid zijn, weinig zegt over werkelijke intelligentie.quote:Op vrijdag 1 mei 2015 00:11 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik denk dan "Er valt toch verdomme niks door te prikken? Iedere mongool snapt toch dat dat complete bullshit is?".
Maar niet dus.
Net als met antivaxxers.quote:Op vrijdag 1 mei 2015 14:13 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Er was laatst een nieuwsberichtje over ondervoede kinderen die bijna alleen superfoods kregen en dus ondervoed waren. Hun ouders zitten goed in de slappe was en zijn meestal hoog opgeleid. Zo zien we weer dat hoogopgeleid zijn, weinig zegt over werkelijke intelligentie.
Chemische rommel?quote:Op zaterdag 2 mei 2015 13:36 schreef djkoelkast het volgende:
Die Wim die ze belden van Blokker diervoeding die ken ik
Dat is de lokale hobby-Hans Klok hier en bij die winkel kopen wij meestal de meelwormen enzo voor de kippen. Wim is ook wel bekend als Mister Ravini
Ik heb zelf ook eens een vraag ingestuurd, wat is precies strijkvrij en waarom? En wat voor chemische rommel gooien ze in je beddengoed. Niemand weet het, als ik fabrikanten en beddenwinkels bel.
Mja dat een draad getwijnd (Nederlands woord voor plying) is betekent niet direct dat het ook strijkvrij is. In de meeste gevallen bereik je dat door een finish aan de stof te geven die daar voor zorgt.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chemische rommel?
Strijkvrij is volgens mij dat er alle garens bij het weven zeer strak gedraaid zijn en uit meer dan één draad bestaan, ipv losjes en slechts 1 draad, dat is duurder maar leveren een betere, zwaardere kwaliteit stof op die niet of veel minder kreukt.
Het heet plying
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Plying
De draad waarmee gewoven wordt ziet er dan uit zoals een scheepskabel.
Wat voor een finish?quote:Op zaterdag 2 mei 2015 14:27 schreef megamandy het volgende:
[..]
Mja dat een draad getwijnd (Nederlands woord voor plying) is betekent niet direct dat het ook strijkvrij is. In de meeste gevallen bereik je dat door een finish aan de stof te geven die daar voor zorgt.
Er is een zogenaamde "easy care" finish, een soort kunsthars bij de een, weer een ander goedje bij de ander.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Chemische rommel?
Strijkvrij is volgens mij dat er alle garens bij het weven zeer strak gedraaid zijn en uit meer dan één draad bestaan, ipv losjes en slechts 1 draad, dat is duurder maar leveren een betere, zwaardere kwaliteit stof op die niet of veel minder kreukt.
Het heet plying
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Plying
De draad waarmee gewoven wordt ziet er dan uit zoals een scheepskabel.
Een soort van hars wordt er gebruikt, hierdoor krijgen natuurlijke grondstoffen eigenschappen van synthetische grondstoffen.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een finish?
Ik dacht dat het aan de twijning en de manier van weven lag.
Daar heb ik het over, het is vaak beddengoed (hoeslakens, dekbedovertrek). Ik heb fabrikanten gebeld en die zeggen dat er een finish of coating op zit (die je "er wel weer uitwast"). Het is iets chemisch, ik heb van 1 fabrikant gehoord dat het kunsthars is, anderen "weten het niet".quote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:13 schreef Isegrim het volgende:
Of bestaat er soms ook 'strijkvrij' beddengoed?
(Wie strijkt er nou beddengoed, al dan niet strijkvrij? )
Ook die vraag heb ik gesteld, ik zei al: buiten mij en mijn vriendin komt er doorgaans niemand anders op de slaapkamer, dus waarom zou je het willen strijken.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:13 schreef Isegrim het volgende:
Of bestaat er soms ook 'strijkvrij' beddengoed?
(Wie strijkt er nou beddengoed, al dan niet strijkvrij? )
Ja het is een resin (hars) finish. Heb dit alleen nog nooit bij beddengoed gezienquote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daar heb ik het over, het is vaak beddengoed (hoeslakens, dekbedovertrek). Ik heb fabrikanten gebeld en die zeggen dat er een finish of coating op zit (die je "er wel weer uitwast"). Het is iets chemisch, ik heb van 1 fabrikant gehoord dat het kunsthars is, anderen "weten het niet".
https://cottoncounts.nl/hoeslaken-gstaadquote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:23 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ja het is een resin (hars) finish. Heb dit alleen nog nooit bij beddengoed gezien
Nee dit klopt wel. In India en China en de meeste landen eromheen zijn genoeg rivieren bijvoorbeeld blauw van de indigo of wat voor een kleur op dat moment in de mode is.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Daar heb ik het over, het is vaak beddengoed (hoeslakens, dekbedovertrek). Ik heb fabrikanten gebeld en die zeggen dat er een finish of coating op zit (die je "er wel weer uitwast"). Het is iets chemisch, ik heb van 1 fabrikant gehoord dat het kunsthars is, anderen "weten het niet".
Het gaat trouwens veelal om de goedkopere varianten. Een verkoper die ik sprak had het over landen als India waar ze zich geen ene reet van welke norm dan ook aantrekken, het spul megagoedkoop produceren en dat komt hier dan vol bende op de markt.
Maargoed, dat is een verkoper die zijn eigen, Europees geproduceerde producten aan de man wil brengen, of niet?
Daarom leek het mij wel een Keuringsdienstonderzoekje waard.
[..]
Ook die vraag heb ik gesteld, ik zei al: buiten mij en mijn vriendin komt er doorgaans niemand anders op de slaapkamer, dus waarom zou je het willen strijken.
"gemak voor de huisvrouw" heb ik ook gehoord.
Ik ben allergisch voor synthetische stoffen en bij 100% katoenen materialen is het altijd afwachten of het niet synthetisch nabewerkt is. Bijvoorbeeld strijkvrije sokken (wie strijkt er sokken?!). Maar strijkvrije katoenen blouses kan ik niet dragen, die blijken telkens een ongewenste nabehandeling gekregen te hebben.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 15:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een finish?
Ik dacht dat het aan de twijning en de manier van weven lag.
Nee, zetmeel is er bij de eerste wasbeurt uit verdwenen. Daarom moet je nieuwe stoffen altijd voordat je gaat naaien eerst heet wassen, deed ik op 60º. . Je hebt dan het eventuele stijfsel eruit, de eerste krimp heb je achter de rug en je ziet of het tegen de wasmachine kan.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:11 schreef Isegrim het volgende:
Chemische rommel in je beddengoed? Stijfsel misschien? Is gewoon zetmeel.
Mijn 100% katoenen laken krijgen aan de zijkanten altijd harmonicavouwen. Als je daar niets aan doet, krijg je steeds meer vouwen en worden de lakens steeds smaller (ik doe een bovenlaken onder het dekbed). Bovendien veranderen die vouwlijnen in perforatielijnen. Dit betekent, dat voor mij de die vier randen gestreken moeten worden.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 16:13 schreef Isegrim het volgende:
Of bestaat er soms ook 'strijkvrij' beddengoed?
(Wie strijkt er nou beddengoed, al dan niet strijkvrij? )
Gewone lakens zijn goedkoper en zoveel handiger in de was.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 19:24 schreef Isegrim het volgende:
Ik gebruik alleen hoeslakens. Geen last van. Gewone lakens lijken me maar onhandig.
Goedkoper? Dan ga jij zeker naar andere winkels dan ik...quote:Op zaterdag 2 mei 2015 19:32 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Gewone lakens zijn goedkoper en zoveel handiger in de was.
Was wel lang geleden, dat ik ze kocht. Nu zou het deze worden: http://www.wehkamp.nl/Zoe(...)6&Blocks=0&View=Grid voor € 23.quote:Op zaterdag 2 mei 2015 19:36 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Goedkoper? Dan ga jij zeker naar andere winkels dan ik...
Maar die dingen raken onder je matras los en dan kun je zes keer per week je bed gaan opmaken en als ik érgens een hekel aan heb is het dat.
machinaal is niet altijd beterquote:Op donderdag 21 mei 2015 21:13 schreef golfer het volgende:
Voor 5 euro per dag 500 granaatappels met de hand ontpitten tegenover een machine in Israël.
Jumbo weet wel waar het z'n kwaliteit vandaan haalt.
Goed bezig toch.quote:Op donderdag 21 mei 2015 21:17 schreef CrashO het volgende:
Ik kreeg wel een beetje klok klepel gevoel bij die Indiër. Haarnetjes op het land... 4 keer handen wassen..
Niet echt. 5x je handen wassen is slechter dan 1x je handen goed wassen.quote:
En dat stukje krant onder de mand dan?quote:Op vrijdag 22 mei 2015 19:25 schreef RacerDKB het volgende:
Dat handen wassen deden ze zo veel omdat Ersin het verneukte, na het handen wassen raakte ie van alles aan, dus dan was je ze opnieuw, zo gek is dat niet. Hij maakte die instructies min of meer belachelijk maar kon ze niet volgen. En het handen sterillizeren na het wassen rekenen jullie ook tot "wassen".
Gaat in Nederlandse horeca niet anders maar het was wel duidelijk dat ze die dag extra veel hygiene deden (haarnetjes buiten ) wat ze normaal nooit zouden doen.
Uiteindelijk ging Ersin nog met z'n mondkapje op z'n nek in plaats van voor zijn mond die fabriek in
welnee gewoon omdat de camera erbij was.quote:Op vrijdag 22 mei 2015 19:25 schreef RacerDKB het volgende:
Dat handen wassen deden ze zo veel omdat Ersin het verneukte, na het handen wassen raakte ie van alles aan, dus dan was je ze opnieuw, zo gek is dat niet. Hij maakte die instructies min of meer belachelijk maar kon ze niet volgen. En het handen sterillizeren na het wassen rekenen jullie ook tot "wassen".
Gaat in Nederlandse horeca niet anders maar het was wel duidelijk dat ze die dag extra veel hygiene deden (haarnetjes buiten ) wat ze normaal nooit zouden doen.
Uiteindelijk ging Ersin nog met z'n mondkapje op z'n nek in plaats van voor zijn mond die fabriek in
Boeiequote:Op vrijdag 22 mei 2015 19:59 schreef TUFKAL het volgende:
Trouwe kijker Martijn lijkt me wel homofiel.
Lang leve de microfoon die nog aan stondquote:Op donderdag 8 oktober 2015 20:56 schreef Van_Poppel het volgende:
Die Spaanse directeur geeft nu meer prijs dan hij had gewild.
Manna toch ook?quote:Op donderdag 8 oktober 2015 20:59 schreef Nieuwschierig het volgende:
Vroeger had je de Caddy candybar. Die was ook van gepoftte rijst gemaakt.
Bij Italianen is dat echt, bij Hollanders nietquote:
Ah, hier kwam die kortstondige mode in Zwitserland vandaan om de witte rijst met een gehakt uitje te koken. De rijst wordt er lekker van. Er was ook een tijdje een manie om er kluitje roomboter door te doen. Was net of je rijstebrij at, smaakte dus bijna nergens bij.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:01 schreef AnneX het volgende:
Dus blijkbaar heb je Carnaroli risotto rijst nodig?!
Wáar te koop?
http://keuringsdienstvanw(...)otto-alla-parmigiano
Aldus het oordeel van twee Italianen zonder referenties of argumentatie.quote:Op donderdag 8 oktober 2015 21:51 schreef golfer het volgende:
En de Excellent Arboriorijst van de AH is dus geen echte Arboriorijst.
2 Italiaanse experts die hun leven lang niets anders doen dan rijst keuren.quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 19:12 schreef RacerDKB het volgende:
Aldus het oordeel van twee Italianen zonder referenties of argumentatie.
die mag je uitleggenquote:Op vrijdag 9 oktober 2015 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
AH belazerd je ook met aardappelen, dus waarom niet met rijst?
Verkopen import als NL aardappels, verkopen vage rassen als opperdoes ronde.quote:
Doet AH dat zelf of hun importeurs?quote:Op vrijdag 9 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verkopen import als NL aardappels, verkopen vage rassen als opperdoes ronde.
Oke dan.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 15:56 schreef golfer het volgende:
Marijn Frank heeft een film gemaakt die vanaf 3 december te zien is.
De trailer:
Aanvulling voor de komende wekenquote:Op vrijdag 9 oktober 2015 17:47 schreef Ajacied422 het volgende:
15 oktober
Hij doet het geweldig op feesten en partijen, die bizarre anekdote over het allerduurste rund. Wagyu koeien?
22 oktober
Kippenslacht: We zijn zot van kip. Maar we willen saté, niemand knuffelt een kip. Ieder jaar worden er in Nederland een half miljard kippen een kopje kleiner gemaakt. Een half miljard. Dagelijks ruim een miljoen.
Staat op de perssite van KRO/NCRVquote:Op donderdag 15 oktober 2015 16:17 schreef RacerDKB het volgende:
Hee is dit nieuw dat ze van een heel seizoen al aankondigen welke onderwerpen en volgorde ze aandoen?
Dacht dat we voorheen alleen van de eerstvolgende aflevering af wisten.
Kijk uit naar de meeste afleveringen, ze klinken goed! Vooral die plastic cheddar ben ik benieuwd naar.
Dat is nog goedkoop in die kringen denk ik.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 22:07 schreef golfer het volgende:
Die domme boer die denkt dat het zo hoort met klassieke muziek, massage en bier.
En dat allemaal vanwege een Youtube-filmpje dat uit een gefentaseerde Italiaanse film uit 1962 komt.
Het Okura die 90 euro durft te vragen voor 5 kleine lapjes vlees.
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Kleddercheddar zijn die hamburgersmeltkaasplakjes die niets met cheddar te doen hebben. Heel wat mensen denken dat dit cheddar is, terwijl een boerencheddar erg lekker is. Je kan ze hier in D trouwens ook in andere kaasvariaties kopen.
Nou ja, het is niet letterlijk plastic Of het wel kaas is, is een ander verhaal.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 11:01 schreef djkoelkast het volgende:
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site.
"is jullie kaas van plastic?"
en dan een antwoord van
"nee hoor" en dan ingrediënten van analoogkaas
Het was geen letterlijk citaat, kan ook iets van 'nep' geweest zijn ofzo, hoe dan ook, van dat vieze gele spul wat mijn moeder vroeger wel eens tussen de tosti durfde te doen "het is toch smeltkaas". Ja mam, ik maak mijn tosti's zelf wel.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 11:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nou ja, het is niet letterlijk plastic Of het wel kaas is, is een ander verhaal.
En ik erger me er al jaren aan dat die plakjes 'cheddar' genoemd mogen worden
Volgens mij zijn de plakjes smeltkaas wel van kaas gemaakt, met smeltzouten en andere ingredienten. Analoogkaas bevat helemaal geen kaas.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 11:01 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Er staat zo'n mooi verhaal op de McDonald's site.
"is jullie kaas van plastic?"
en dan een antwoord van
"nee hoor" en dan ingrediënten van analoogkaas
Smeltkaas is 40-50% kaas en voor de rest vet, magere melkpoeder, zout, kleur/smaakstof, smeltzout.quote:Op zaterdag 17 oktober 2015 13:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij zijn de plakjes smeltkaas wel van kaas gemaakt, met smeltzouten en andere ingredienten. Analoogkaas bevat helemaal geen kaas.
Als je goede verse rookworst koopt is het alleen varkensvlees. Als je een rookworst uit het onderste schap van de supermarkt vist voor 80 cent dan heb je een grote kans op kippenseperatorvlees.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 18:51 schreef Nieuwschierig het volgende:
Hier ook alleen van het varken, al schijnt rookworst ook veel kip te bevatten.
Het is geen fijn gezicht neequote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:42 schreef alors het volgende:
[..]
Idd
Maar kan het me wel voorstellen.
ketok!quote:
Is dat een serieuze vraag?quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:46 schreef svann het volgende:
Vroeger, toen men nog thuis slachtte, ging er toch wel eens een kip zonder kop vandoor?
Vandaar de uitdrukking.
je zal maar een kip in de pot vindenquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Is dat een serieuze vraag?
Ik heb het vaak genoeg zien gebeuren
Tot 35.000 kippen per uur kunnen ze aan dacht ikquote:
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 19:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Als je goede verse rookworst koopt is het alleen varkensvlees. Als je een rookworst uit het onderste schap van de supermarkt vist voor 80 cent dan heb je een grote kans op kippenseperatorvlees.
je iPad is net als een spiegel, het laat je waren aard zienquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Idd ze willen het erger maken dan het is.quote:
Ze weten het wel te combineren héquote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:51 schreef donald_dick het volgende:
Kippenauswitch en dan zo'n muziekje eronder
Hoezo, mooi stukje technologie toch? Dit fileetjes eruit snijden lijkt makkelijk, maar elke kip is anders. Je wilt van elke kip zoveel mogelijk filet eruit snijden. 10.000 kippen uur waarbij je bijvoorbeeld 20 gram laat zitten, dan loop je €1500 mis per uur als je €3/kg rekentquote:
Dat denk ik ook.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 22:58 schreef eddehaas het volgende:
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
Dat is gvd net een folder voor een auto of een ander product .quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:57 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Idd ze willen het erger maken dan het is.
Herkende die machine van net:
http://marel.com/poultry-(...)ler-k-15/373?prdct=1
13.500/uur dus.
Ik eet sowieso gewoon helemaal geen kip, ook geen producten waar kip in zit (voor zover ik weet en kan controleren natuurlijk). Wel eieren, van onze eigen kippen. Separatorvlees is natuurlijk ook gewoon vlees, maar het wordt wel een soort 'restjesgehakt' dus het is wel van het goedkoopste.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens,
Ken het proces al langer (twee keer bij Marcel Stork geweest) en eet nog steeds kip. Ik vond het wel meevallen wat te zien wasquote:Op donderdag 22 oktober 2015 22:58 schreef eddehaas het volgende:
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
Precies, heel smakelijk ziet het er niet uit, karkassen die bovenin de machine gaan en een vleesdrap die er aan de zijkant uitkomt maar met het vlees zelf is niets mis.quote:Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens,
Dat is echt totale onzin.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef DeeBee het volgende:
Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken
KvW is niet meer wat het was. Ik vind t echt een stuk minder 'leuk' geworden.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:02 schreef Stansfield het volgende:
Ik vond het ook wel een beetje zoeken naar sensatie. Het woord vergassen blijven gebruiken bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat feitelijk ook zo maar dat heeft toch een iets andere lading.
De minst dieronvriendelijke manier vond ik wel een goede bewoording van die man. Slachten is natuurlijk nooit diervriendelijk.
Ik wil het niet veranderen in een wel of niet vega discussie etc. En de argumenten die jij noemt om geen vlees te eten zijn prima en hebben niks met budget te maken inderdaad.quote:
Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef eddehaas het volgende:
Vind het nou eenmaal niet zo fris allemaal, al die dieren opgepropt leven eerst, dan dat slacht proces. Ook bij koeien, varkens, gebruikt van antibiotica noem het allemaal maar.
Daarom eet ik geen vlees.
Daar heb ik het niet over ik snap dat het veilig is.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:30 schreef McNulty het volgende:
[..]
Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees.
Nee, maar serieus de risico's bij het eten van vlees zijn verwaarloosbaar mits je het goed bakt.
Volgens mij wordt de prijs nu vooral kunstmatig laag gehouden met subsidies etc, het is nu niet echt duur ofzo. Als je stopt met vlees eten ben je goedkoper uit.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:27 schreef DeeBee het volgende:
[..]
Ik wil het niet veranderen in een wel of niet vega discussie etc. En de argumenten die jij noemt om geen vlees te eten zijn prima en hebben niks met budget te maken inderdaad.
En het is waar dat je natuurlijk een bewuste consument kunt zijn ongeacht je budget, maar stel dat vlees zo duur wordt gemaakt vanwege regels omtrent het fokken en slachten etc., dan creeër je natuurlijk weldegelijk een situatie waarin de keuze voor je gemaakt wordt als je niet zoveel kunt besteden.
Misschien is dit alsnog een betere keuze, om het onbereikbaarder te maken voor meer mensen, omdat de vleesindustrie nou eenmaal heel veel grondstoffen kost ook, maar in mijn ogen beperkt het weldegelijk de keuze vrijheid van consumenten.
En het gedweep met 'bio' en wat dan nog waar sommige mensen een handje van hebben is vaak alleen mogelijk vanwege hun budget. En tuurlijk kan je ook matigen qua frequentie met vlees en creatiever koken dan overal een pond kipfilet doorheen gooien, daar ben ik ook wel voor. Maar ik vind in de basis weinig mis met de efficientie die gisteren getoond werd, er wordt altijd gedaan alsof dat iets is wat verschrikkelijk is...
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef DeeBee het volgende:
Ik vond het niet een erg goede aflevering. Voornamelijk omdat er geen duidelijk 'doel' of boodschap was...
Als het inderdaad het shockeren was, dan vind ik het alleen maar triest en snap ik de terughoudende reacties van de slachters ook. Die lieten het prima zien uiteindelijk en spraken er ook normaal over.
Mensen inzicht verschaffen hoe de massaproductie werkt is ook goed, maar dat kwam ook niet per se lekker uit de verf. En een hoop was al eens duidelijk, weinig vernieuwends deze aflevering.
Het moreel verheven 'ow, maar wie eet dan ook dit soort vlees!' wat hier gelijk weer neergezet wordt vind ik ook een beetje vermoeiend trouwens na afleveringen die massaproductie laten zien. Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken en 'dat ze dan maar geen vlees moeten eten' vind ik ook geen goed antwoord, want dat is een gedwongen keuze op die manier... Moreel kunnen kiezen en handelen omdat je het kan betalen vind ik namelijk niet echt 'beter' of 'bewuster' gedrag.
Meer bewustzijn creeren bij mensen over de voedselindustrie kan echter geen kwaad, maar de aflevering van gisteren voegde weinig toe (al is dat misschien vooral zo omdat ik alles van de KVW en Wilde Keuken gezien heb).
Ik vond het van die opveegmachine ook niet echt heel zacht gaan. Die man vertelde dat een machine dan voorzichtiger met de kippen omging dan een persoon die de hele dag 5 kippen per keer vangt en dat wat wilder kan doen na verloop van de avond. Dus dat is denk ik meer een kostenplaatje dan dat het veel voorzichtiger is voor de kip denk ik.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 12:38 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.
Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan.
Wat zou er volgens jou dan moeten gebeuren, iedere poelier moet zijn kippen met de hand slachten?quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 12:38 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.
Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan.
Nee, maar ik vroeg me wel af of al dat gehannes met levende dieren nou nodig is. Je zou je ook kunnen voorstellen dat de verwerking in de fabriek gebeurt, maar dat het doden al op de boerderij gebeurt. Dat scheelt dan tenminste het transport van levende wezens, opgepropt in kratten.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat zou er volgens jou dan moeten gebeuren, iedere poelier moet zijn kippen met de hand slachten?
Dan zou elke boerderij/fokkerij een eigen slachtinrichting moeten hebben en zijn die fabrieken dus overbodig.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:08 schreef k_man het volgende:
Nee, maar ik vroeg me wel af of al dat gehannes met levende dieren nou nodig is. Je zou je ook kunnen voorstellen dat de verwerking in de fabriek gebeurt, maar dat het doden al op de boerderij gebeurt. Dat scheelt dan tenminste het transport van levende wezens, opgepropt in kratten.
Ja, dat zou dan moeten. Ik heb er totaal geen verstand van, maar ik denk niet dat een ruimte om kippen te vergassen enorm kostbaar hoeft te zijn. Zeker niet als je het vergelijkt met het zelf ontwikkelen van zo'n opveegmachine. Als een fokker dat kan betalen, dan kan-ie ook wel een ruimte voor het vergassen betalen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Dan zou elke boerderij/fokkerij een eigen slachtinrichting moeten hebben en zijn die fabrieken dus overbodig.
Minder vers dus. In de slachtfabriek worden de dieren meteen verwerkt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:22 schreef k_man het volgende:
En nee, die fabrieken zijn dan niet overbodig. Het doden is immers slechts één van de vele dingen die daar gebeuren. Ten opzichte van de situatie nu zou het verschil alleen zijn dat de kippen daar al dood aankomen.
quote:Voor deze aflevering geldt een leeftijdsbeperking. De aflevering kan alleen tussen 22:00 uur en 06:00 uur bekeken worden.
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom net thuis, denk ik kijk de aflevering terug
[..]
Terwijl hij gewoon tijdens prime-time om 20:30 uitgezonden is. En dan op internet pas na 22:00 mogen kijken... Snapt iemand de NPO nog?quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 16:02 schreef golfer het volgende:
[..]
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes.
Ja, dat zal vast meespelen. Er is natuurlijk over nagedacht en dit is als optimale oplossing bedacht. Ik vind alleen al dat gehannes met levende dieren niet zo'n fijn aspect ervan.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:32 schreef DeeBee het volgende:
Ik neem aan dat ze de beesten niet op locatie doden omdat het verwerken dan (erg) snel moet gebeuren en ze bijv. veel koeling zullen nodig hebben ook.
Komt er seks met dieren in voor dat je het pas na 10 uur kan bekijken?quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 16:02 schreef golfer het volgende:
Haha. Niet geschikt voor gevoelige kindertjes.
Tja, series en films met veel geweld, het journaal met echte oorlog en rampen, dat mag voor tienen, maar kippenslachtmachines is teveel voor de kinderzielquote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Komt er seks met dieren in voor dat je het pas na 10 uur kan bekijken?
Is niet goed voor de vleesindustrie; worden die kinderen prompt vegetariërquote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, series en films met veel geweld, het journaal met echte oorlog en rampen, dat mag voor tienen, maar kippenslachtmachines is teveel voor de kinderziel
quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is niet goed voor de vleesindustrie; worden die kinderen prompt vegetariër
Die opveegmachine is niet echt een goede manier, maar de handmatige evenmin. Dan krijg je een nare jacht, waarbij dus de kippen aan de poten ondersteboven als een bos takken vasthouden worden en bang als ze zijn in kratten gestampt terwijl ze spartelen en fladderen. Als de stal vol is, heb je ze zo opgepakt, maar bij een halfvolle stal is het al rennen en fladderen. Dan breken er per ongeluk wat botjes. Op die opveegband raken ze versuft (vast met hartkloppingen en zo) en ze komen relatief kalm (door trauma) in de kratten. Het is een soort voorverdoving die vermoedelijk minder tot kwetsuren leidt.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 12:38 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik vond het wel interessant. Ik had nooit gezien hoe dat nou werkt, met kippen slachten. Wel eens het een en ander over gelezen, maar het daadwerkelijk zien maakt het allemaal toch wat inzichtelijker.
Vast naïef van mij, maar ik was toch verbaasd over de mate van automatisering, hoe industrieel het eigenlijk is. Kippen die 'opgeveegd' worden met een machine, met een lopende band in een krat gestopt worden, dan in de fabriek weer op een lopende band gepropt om naar de vergassing te gaan... En gedurende dat hele traject leeft die kip dus nog. deed mij wel even afvragen of dit nou de manier is waarop we met levende wezens om willen gaan.
Op sommige vissersboten heb je wel een complete visverwerking, maar dat zijn dan zeekastelen die bovendien een zeer grote vangst moeten behalen om rendabel te werken.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 14:22 schreef k_man het volgende:
[..]
Ja, dat zou dan moeten. Ik heb er totaal geen verstand van, maar ik denk niet dat een ruimte om kippen te vergassen enorm kostbaar hoeft te zijn. Zeker niet als je het vergelijkt met het zelf ontwikkelen van zo'n opveegmachine. Als een fokker dat kan betalen, dan kan-ie ook wel een ruimte voor het vergassen betalen.
En nee, die fabrieken zijn dan niet overbodig. Het doden is immers slechts één van de vele dingen die daar gebeuren. Ten opzichte van de situatie nu zou het verschil alleen zijn dat de kippen daar al dood aankomen.
De slachterij valt weinig op aan te merken. Logisch, ze hebben baat bij snelle en hygiënische effectieve procedures. Het gaat om het verzamelen en transporteren. Dat lukt alleen diervriendelijk als je je eigen paar dieren naar de lokale zelfslachtende slager brengt. Op grote schaal breng je verbetering in door in eigen land te slachten. Heel even hebben de lokaties op de vleesverpakkingen gestaan: hier de veeteelt, in Oostenrijk het slachten en dan weer in een ander land de verwerking. En dat was dan nog biologisch vlees. 't Is vast niet voor niets weer uit de verpakkingsinfo verdwenen.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 19:02 schreef k_man het volgende:
[..]
Ja, dat zal vast meespelen. Er is natuurlijk over nagedacht en dit is als optimale oplossing bedacht. Ik vind alleen al dat gehannes met levende dieren niet zo'n fijn aspect ervan.
Vergassen is verstikken. Dat gaat alleen pijnloos met koolmonoxide en als dat kon, hadden ze dat vast wel gedaan of gaan ze dat alsnog doen. Elke kip afzonderlijk snel doden moet dan met apparaten waarin ze onbewegelijk vastgezet worden, beetje zoals die elektroshock-klem. Dat krijg je niet kipvriendelijk voor elkaar. De elektroshock via een waterbad betekent aan de poten levend ondersteboven gehangen worden. Een alternatief is misschien niet de gaskamer maar de watersnoodkamer. Is dat beter? Vergt waarschijnlijk meer schoonmaak en onderhoud.quote:Op vrijdag 23 oktober 2015 23:07 schreef fluitbekzeenaald2.0 het volgende:
Ik vond die kippen er bij het vergassen nou niet echt uit zien alsof ze rustig in slaap vielen Die snakkende bekjes achter de ruit.
Wel erg stemmingmakende aflevering met die dramatische muziek en dat eindshot.
Kooldioxidequote:
Met CO ook, maar ze gebruiken idd meestal CO2quote:
CO is heel erg gevaarlijk om mee te werken, denk niet dat dit in kippenslacht wordt ingezet.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 10:57 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Met CO ook, maar ze gebruiken idd meestal CO2
Boerenkazen zijn een openbaring.quote:Op donderdag 15 oktober 2015 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Kleddercheddar zijn die hamburgersmeltkaasplakjes die niets met cheddar te doen hebben. Heel wat mensen denken dat dit cheddar is, terwijl een boerencheddar erg lekker is. Je kan ze hier in D trouwens ook in andere kaasvariaties kopen.
.quote:Op zaterdag 24 oktober 2015 18:38 schreef Tamabralski het volgende:
[..]
Boerenkazen zijn een openbaring.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |