abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 4 april 2015 @ 22:31:18 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151372992

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 april 2015 @ 22:32:39 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151373056
Mijn Hond heeft een gluten-fobie
Zijn boterham eet ie nie'
Ook als ik 't hem zeg
Hij vreet alleen 't beleg
Mijn hond heeft een gluten-fobie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151373305
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
  zaterdag 4 april 2015 @ 22:39:55 #4
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_151373379
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 22:38 schreef computergirl het volgende:
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 4 april 2015 @ 22:42:29 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151373487
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 22:39 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger. :9
Ik vind het ook lekker, beter dan Tofu.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 april 2015 @ 22:43:05 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151373511
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 22:38 schreef computergirl het volgende:
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
Seitan is wat anders, maar ook gemaakt van tarwegluten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151374442
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 april 2015 20:50 schreef computergirl het volgende:
Ik kan sinds kort opeens niet meer tegen appel. Jeuk, keelpijn, soms buikpijn. Misschien ben ik allergisch voor een of ander appel-eiwitje, misschien is het iets anders. Ik vind het niet de moeite waard om ervoor naar de dokter te gaan voor officiele diagnose, maar ik kijk wel op alle etiketten of er appel in zit. En soms neem ik de gok omdat ik appel nog steeds lekker vind, maar ik voel mij beter als ik geen appel eet. Lach mij hier uit! :W

Hier nog een column over de uitzending, van iemand die wel een diagnose heeft
http://www.foodlog.nl/artikel/ananas-met-gluten/
Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens ;) (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_151379522
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 april 2015 23:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens ;) (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje)
De Elise ken ik inmiddels, die ligt hier bij de dure biowinkel Marqt in de schappen. Omdat ze geen stickertjes hebben en los naast andere losse appels liggen gaat het af en toe mis (want toch jeuk, dus had ik per ongeluk nou een ander?).

Anyways, het was alleen een voorbeeld dat je soms sommige dingen liever niet eet terwijl je dokter je geen officiële diagnose heeft gegeven. :+
  zondag 5 april 2015 @ 08:57:08 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151379943
Schrijf de KvW eens, appeljeuk is wellicht een leuk idee voor een item in het programma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_151380009
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 08:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Schrijf de KvW eens, appeljeuk is wellicht een leuk idee voor een item in het programma.
Och, zo bijzonder is het eigenlijk niet. Bij mij was het gewoon kruisallergie, eerst allergisch voor berk, toen appel, toen hazelnoten en daarna kers. Kers gaf de fraaiste reactie met zulke opgezwollen ogen dat ik bijna niets meer zag :+ Voor wat info: http://www.allergiedietis(...)/para-berk-syndroom/ Ik hoop dat 'de rest' weg blijft.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_151380091
hazelnoot krijg ik ook jeuk in mond en oren van, maar alleen van de ongeblancheerde versie (dus met bruine vliesje er nog om)
pi_151380111
quote:
0s.gif Op zondag 5 april 2015 09:11 schreef computergirl het volgende:
hazelnoot krijg ik ook jeuk in mond en oren van, maar alleen van de ongeblancheerde versie (dus met bruine vliesje er nog om)
Ja, hoe rauwer hoe erger. Ooit zonder nadenken een rauwe hazelnoot van mijn neefje in mijn mond gedaan. Hij was hazelnoten wezen zoeken en kwam er trots mee aanzetten :')
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_151381428
Ik vraag me af waarom het ene stofje dikgedrukt op ingredientenlijst staat en andere niet.
Wat maakt soja of mosterd tot officieel allergeen en appel en kers niet? Omdat die laatsre twee gevolg zijn van andere allergie soms?
  zondag 5 april 2015 @ 10:48:00 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_151381486
quote:
1s.gif Op zondag 5 april 2015 10:43 schreef computergirl het volgende:
Ik vraag me af waarom het ene stofje dikgedrukt op ingredientenlijst staat en andere niet.
Wat maakt soja of mosterd tot officieel allergeen en appel en kers niet? Omdat die laatsre twee gevolg zijn van andere allergie soms?
Vermoed dat het soja of mosterd een echte allergische reactie kunnen veroorzaken en andere ingredienten een intolerantie kennen.
Mensen met een echte pinda of gluten allergie reageren veel extremer dan iemand met een histamine intolerantie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 april 2015 @ 09:01:38 #15
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_151733134
quote:
Slagers verkopen kalkoen voor lamsvlees

Een aantal Haagse slagerijen frauderen door kalkoenvlees als lamsvlees te verkopen. Dat blijkt uit een steekproef onder tien slagers door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.

De programmamakers kochten bij tien slagers in Den Haag lamsvlees dat al in blokjes was gesneden. Een DNA-test wees uit dat het vlees van drie slagers in werkelijkheid afkomstig was van een kalkoen. Een vierde sample bleek een mengsel te zijn van lamsvlees en kalkoenvlees.

Het bedrog levert de slagers veel geld op want kalkoenvlees is goedkoper dan lamsvlees.

Goedkoop

Programmamaker Teun van de Keuken van Keuringsdienst van Waarde kwam de fraude op het spoor toen hij erachter wilde komen waarom lamsvlees in de supermarkt duur is en bij sommige slagers juist goedkoop.

Een slager tipte hem over collega's die kalkoenvlees als lamsvlees verkopen.

De steekproef werd uitgevoerd bij goedkope slagerijen waar veel lamsvlees wordt verkocht, zoals Turkse en Marokkaanse zaken en de zogeheten kiloknallers.

Van de Keuken vindt het de taak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om na te gaan of de fraude ook elders in Nederland plaatsvindt. Vanavond wordt de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over lamsvlees uitgezonden.
http://nos.nl/artikel/203(...)-voor-lamsvlees.html
pi_151733189
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:01 schreef Gnittoo het volgende:

[..]

lamsvlees en kalkoen is toch ook rauw duidelijk van elkaar te onderscheiden? :?
  Moderator donderdag 16 april 2015 @ 09:26:57 #17
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_151733655
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:01 schreef Gnittoo het volgende:

[..]

Ze hadden ook even een steakproef moeten doen bij die biefstukjes van die 2e slager, misschien was dat wel paard :P

Ik snap sowieso niet waarin mensen in blokjes gesneden vlees halen bij de slager: het is vaak iets minder mooi en ook nog duurder. Als je een groot stuk vlees hebt is het makkelijker te controleren welk dier het is denk ik
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 16 april 2015 @ 09:42:17 #18
100191 PirE
Geaux Tigers
pi_151733960
Lamsvlees smaakt toch compleet anders?
“Never assume you will win, never feel safe, never feel confident, never send a "We got this!" text, never take anything for granted, never pose for a picture late in the game, always expect the worst while rooting for the best.”
  Official ESF Kreviewer donderdag 16 april 2015 @ 09:49:38 #19
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_151734109
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:42 schreef PirE het volgende:
Lamsvlees smaakt toch compleet anders?
Het zal je verbazen hoe moeilijk het is om smaken te onderscheiden; zeker als je al in je hoofd hebt zitten wat het moet zijn.
Zie je ook altijd bij de blinde smaakproef bij Hell's Kitchen.
  Official ESF Kreviewer donderdag 16 april 2015 @ 09:51:51 #20
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_151734154
Optisch is het verschil wel groot, dus dat snap ik ook niet.

kalkoen-borst:


Blokjes rauwe lam:
pi_151734513
Zo jammer dat de uitslag nu al bekend is. Waarom houden ze dit niet geheim en onthullen ze het tijdens de uitzending?
To err is human, to forgive bovine.
  donderdag 16 april 2015 @ 10:15:01 #22
151749 Gnittoo
I WANT THAT ONE!
pi_151734792
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 10:05 schreef ß het volgende:
Zo jammer dat de uitslag nu al bekend is. Waarom houden ze dit niet geheim en onthullen ze het tijdens de uitzending?
buzz creëren voor hogere kijkcijfers.
pi_151735190
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:42 schreef PirE het volgende:
Lamsvlees smaakt toch compleet anders?
Dit.

En sws gewoon alles vers laten snijden door de slager.
pi_151736274
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 09:42 schreef PirE het volgende:
Lamsvlees smaakt toch compleet anders?
Lamsshoarma gewoon goed kruiden en sterkte met herkennen van vlees.
pi_151736671
quote:
0s.gif Op donderdag 16 april 2015 11:04 schreef ddx het volgende:

[..]

Lamsshoarma gewoon goed kruiden en sterkte met herkennen van vlees.
Vooral lamsgehakt herken ik meteen :r
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')