Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger.quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:38 schreef computergirl het volgende:
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
Ik vind het ook lekker, beter dan Tofu.quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:39 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niet? Ik vind het een geniale vleesvervanger.
Seitan is wat anders, maar ook gemaakt van tarwegluten.quote:Op zaterdag 4 april 2015 22:38 schreef computergirl het volgende:
Kan mobile niet quoten, maar wat jij eiwitrijk brood noemt Piet is toch gewoon seitan. Dat eet je niet voor je plezier.
Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje)quote:Op zaterdag 4 april 2015 20:50 schreef computergirl het volgende:
Ik kan sinds kort opeens niet meer tegen appel. Jeuk, keelpijn, soms buikpijn. Misschien ben ik allergisch voor een of ander appel-eiwitje, misschien is het iets anders. Ik vind het niet de moeite waard om ervoor naar de dokter te gaan voor officiele diagnose, maar ik kijk wel op alle etiketten of er appel in zit. En soms neem ik de gok omdat ik appel nog steeds lekker vind, maar ik voel mij beter als ik geen appel eet. Lach mij hier uit!
Hier nog een column over de uitzending, van iemand die wel een diagnose heeft
http://www.foodlog.nl/artikel/ananas-met-gluten/
De Elise ken ik inmiddels, die ligt hier bij de dure biowinkel Marqt in de schappen. Omdat ze geen stickertjes hebben en los naast andere losse appels liggen gaat het af en toe mis (want toch jeuk, dus had ik per ongeluk nou een ander?).quote:Op zaterdag 4 april 2015 23:08 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb ook al jaren een appelallergie en dat is lastig, want ik mag graag mijn tanden in een lekker appeltje zetten. Gekookte appels zoals in appeltaart en appelmoes zijn geen enkel probleem. En vorige week zag mijn vriendin dat de Jumbo bij haar de appel 'Elise' in het assortiment heeft en die is speciaal gekweekt voor mensen met een (milde) appelallergie. Appeltje gekocht en warempel nergens last van! Dus probeer die appel ook eens (ik vind het wel een klein beetje een wat waterigere appel en minder lekker dan veel andere appels, maar beter dan nooit meer een lekker appeltje)
Och, zo bijzonder is het eigenlijk niet. Bij mij was het gewoon kruisallergie, eerst allergisch voor berk, toen appel, toen hazelnoten en daarna kers. Kers gaf de fraaiste reactie met zulke opgezwollen ogen dat ik bijna niets meer zag Voor wat info: http://www.allergiedietis(...)/para-berk-syndroom/ Ik hoop dat 'de rest' weg blijft.quote:Op zondag 5 april 2015 08:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Schrijf de KvW eens, appeljeuk is wellicht een leuk idee voor een item in het programma.
Ja, hoe rauwer hoe erger. Ooit zonder nadenken een rauwe hazelnoot van mijn neefje in mijn mond gedaan. Hij was hazelnoten wezen zoeken en kwam er trots mee aanzettenquote:Op zondag 5 april 2015 09:11 schreef computergirl het volgende:
hazelnoot krijg ik ook jeuk in mond en oren van, maar alleen van de ongeblancheerde versie (dus met bruine vliesje er nog om)
Vermoed dat het soja of mosterd een echte allergische reactie kunnen veroorzaken en andere ingredienten een intolerantie kennen.quote:Op zondag 5 april 2015 10:43 schreef computergirl het volgende:
Ik vraag me af waarom het ene stofje dikgedrukt op ingredientenlijst staat en andere niet.
Wat maakt soja of mosterd tot officieel allergeen en appel en kers niet? Omdat die laatsre twee gevolg zijn van andere allergie soms?
quote:Slagers verkopen kalkoen voor lamsvlees
Een aantal Haagse slagerijen frauderen door kalkoenvlees als lamsvlees te verkopen. Dat blijkt uit een steekproef onder tien slagers door het tv-programma Keuringsdienst van Waarde.
De programmamakers kochten bij tien slagers in Den Haag lamsvlees dat al in blokjes was gesneden. Een DNA-test wees uit dat het vlees van drie slagers in werkelijkheid afkomstig was van een kalkoen. Een vierde sample bleek een mengsel te zijn van lamsvlees en kalkoenvlees.
Het bedrog levert de slagers veel geld op want kalkoenvlees is goedkoper dan lamsvlees.
Goedkoop
Programmamaker Teun van de Keuken van Keuringsdienst van Waarde kwam de fraude op het spoor toen hij erachter wilde komen waarom lamsvlees in de supermarkt duur is en bij sommige slagers juist goedkoop.
Een slager tipte hem over collega's die kalkoenvlees als lamsvlees verkopen.
De steekproef werd uitgevoerd bij goedkope slagerijen waar veel lamsvlees wordt verkocht, zoals Turkse en Marokkaanse zaken en de zogeheten kiloknallers.
Van de Keuken vindt het de taak van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit om na te gaan of de fraude ook elders in Nederland plaatsvindt. Vanavond wordt de aflevering van Keuringsdienst van Waarde over lamsvlees uitgezonden.
http://nos.nl/artikel/203(...)-voor-lamsvlees.html
Ze hadden ook even een steakproef moeten doen bij die biefstukjes van die 2e slager, misschien was dat wel paardquote:
Het zal je verbazen hoe moeilijk het is om smaken te onderscheiden; zeker als je al in je hoofd hebt zitten wat het moet zijn.quote:
buzz creëren voor hogere kijkcijfers.quote:Op donderdag 16 april 2015 10:05 schreef ß het volgende:
Zo jammer dat de uitslag nu al bekend is. Waarom houden ze dit niet geheim en onthullen ze het tijdens de uitzending?
Vooral lamsgehakt herken ik meteenquote:Op donderdag 16 april 2015 11:04 schreef ddx het volgende:
[..]
Lamsshoarma gewoon goed kruiden en sterkte met herkennen van vlees.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |