abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Eindredactie Games donderdag 22 oktober 2015 @ 20:55:30 #251
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_157026381
registreer om deze reclame te verbergen
En daar ging haar vinger
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_157026406
Die muziek :')
know'm sayin?
×
word? word.
  Moderator donderdag 22 oktober 2015 @ 20:57:51 #253
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157026463
quote:
10s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:56 schreef alors het volgende:
Die muziek :')
Idd ze willen het erger maken dan het is.

Herkende die machine van net:
http://marel.com/poultry-(...)ler-k-15/373?prdct=1

13.500/uur dus.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157026776
registreer om deze reclame te verbergen
Ben blij dat ik vegetariër ben zeg.
pi_157027252
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:46 schreef vuvuzela het volgende:
Mooi gezicht die slachtlijnen :)
Breivik is ook aanwezig.
pi_157029486
quote:
4s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:51 schreef donald_dick het volgende:
Kippenauswitch en dan zo'n muziekje eronder
Ze weten het wel te combineren hé :X
mag het weten
  Moderator donderdag 22 oktober 2015 @ 22:20:34 #257
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157030020
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 21:16 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Breivik is ook aanwezig.
Hoezo, mooi stukje technologie toch? Dit fileetjes eruit snijden lijkt makkelijk, maar elke kip is anders. Je wilt van elke kip zoveel mogelijk filet eruit snijden. 10.000 kippen uur waarbij je bijvoorbeeld 20 gram laat zitten, dan loop je ¤1500 mis per uur als je ¤3/kg rekent
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157030090
Minst dier onvriendelijke manier van slachten in de massa productie..
Blijft interessant om te zien, goed om te weten hoe die kipfilet in het plastic bakje terecht komt.
pi_157031681
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
pi_157031913
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 22:58 schreef eddehaas het volgende:
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
Dat denk ik ook.
pi_157032062
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:57 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Idd ze willen het erger maken dan het is.

Herkende die machine van net:
http://marel.com/poultry-(...)ler-k-15/373?prdct=1

13.500/uur dus.
Dat is gvd net een folder voor een auto of een ander product :') .
Die naam kan ook zo uit terminator komen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Moderator donderdag 22 oktober 2015 @ 23:36:28 #263
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_157032884
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens,
Ik eet sowieso gewoon helemaal geen kip, ook geen producten waar kip in zit (voor zover ik weet en kan controleren natuurlijk). Wel eieren, van onze eigen kippen. Separatorvlees is natuurlijk ook gewoon vlees, maar het wordt wel een soort 'restjesgehakt' dus het is wel van het goedkoopste.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_157033203
Zo op het eerste gezicht is het verschil tussen de runder- en kippenslachterij dat de runderen groot en zwaar zijn. Je hebt niet de hele dag die hysterische laaghangend draaiende hangband voor ogen.

Ik begrijp niet dat de slachterijen zo moeilijk deden over filmen van het proces. In de gaskamer schuiven is een nette manier van verdoven. De getoonde handmatige manier is dat ook, maar die heeft wel een toelichting nodig. Net als bij de video van de rundrslachterij zit de pijn tegenwoordig vooral bij het verzamelen en transporteren. Runderen moet zelf lopen. Daar kan je verbetering bereiken door er meer tijd in te steken ze in de transportwagen en door de gang van het abattoir te krijgen.
Bij de Franse slachterij die onlangs gesloten werd, was te zien hoe de slachtdieren levend aan één achterpoot opgehangen werden. Dat is iets wat je liever niet op tv laat zien en het is ook bij de Wet verboden om dat zo te doen.

Bij de video van de runderslachterij was nog te zien hoe er ontleed werd en dat er vrijwel geen afval over bleef. Het rund wordt (of werd) vrijwel geheel gebruikt.
  Moderator vrijdag 23 oktober 2015 @ 06:51:32 #265
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157035069
quote:
0s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 22:58 schreef eddehaas het volgende:
Wie eet er dan ook deze meuk, man man man veel minder als mensen wat bewuster hierover waren denk ik.
Ken het proces al langer (twee keer bij Marcel Stork geweest) en eet nog steeds kip. Ik vond het wel meevallen wat te zien was
Kranplätze müssen verdichtet sein
  Moderator vrijdag 23 oktober 2015 @ 06:54:32 #266
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_157035076
quote:
1s.gif Op donderdag 22 oktober 2015 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Op zich niet zoveel mis met seperatorvlees, als de filets er uit zijn gesneden en de bouten en vleugels eraf zijn, blijft er nogal wat prima vlees aan het karkas hangen. Zonde om weg te gooien, prima vlees verder.
Je kan soep trekken van de karkassen, maar je kan ook het vlees mechanisch verwijderen. Prima voor in de worst of nuggets (waarom de fuck maakt mijn ipad van nuggets; "Niggers" )
Zo word kip en kalkoenhuid ook gebruikt in Dönervleesstaven. Sommigen vinden dat schandalig, ik zit daar niet mee als je maar eerlijk bent. Ik wou dat ik kippenhuid per pond kon kopen, is verschrikkelijk lekker als je het krokant bakt.
Bij Wouter Klootwijk was een keer een kippenverwerker die veel kippenvet over had waar hij nauwelijks tot niets van kon verkopen. Hij gebruikte het als biodiesel in een van zijn vrachtwagens,
Precies, heel smakelijk ziet het er niet uit, karkassen die bovenin de machine gaan en een vleesdrap die er aan de zijkant uitkomt maar met het vlees zelf is niets mis.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_157036518
Ik vond het ook wel een beetje zoeken naar sensatie. Het woord vergassen blijven gebruiken bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat feitelijk ook zo maar dat heeft toch een iets andere lading.

De minst dieronvriendelijke manier vond ik wel een goede bewoording van die man. Slachten is natuurlijk nooit diervriendelijk.
pi_157036725
Ik vond het niet een erg goede aflevering. Voornamelijk omdat er geen duidelijk 'doel' of boodschap was...

Als het inderdaad het shockeren was, dan vind ik het alleen maar triest en snap ik de terughoudende reacties van de slachters ook. Die lieten het prima zien uiteindelijk en spraken er ook normaal over.

Mensen inzicht verschaffen hoe de massaproductie werkt is ook goed, maar dat kwam ook niet per se lekker uit de verf. En een hoop was al eens duidelijk, weinig vernieuwends deze aflevering.

Het moreel verheven 'ow, maar wie eet dan ook dit soort vlees!' wat hier gelijk weer neergezet wordt vind ik ook een beetje vermoeiend trouwens na afleveringen die massaproductie laten zien. Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken en 'dat ze dan maar geen vlees moeten eten' vind ik ook geen goed antwoord, want dat is een gedwongen keuze op die manier... Moreel kunnen kiezen en handelen omdat je het kan betalen vind ik namelijk niet echt 'beter' of 'bewuster' gedrag.

Meer bewustzijn creeren bij mensen over de voedselindustrie kan echter geen kwaad, maar de aflevering van gisteren voegde weinig toe (al is dat misschien vooral zo omdat ik alles van de KVW en Wilde Keuken gezien heb).
Jack does it in real time...
pi_157036731
Vind het nou eenmaal niet zo fris allemaal, al die dieren opgepropt leven eerst, dan dat slacht proces. Ook bij koeien, varkens, gebruikt van antibiotica noem het allemaal maar.
Daarom eet ik geen vlees.
pi_157036754
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef DeeBee het volgende:
Voor veel mensen is het namelijk niet mogelijk qua budget om andere keuzes te maken
Dat is echt totale onzin.
pi_157036759
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 10:02 schreef Stansfield het volgende:
Ik vond het ook wel een beetje zoeken naar sensatie. Het woord vergassen blijven gebruiken bijvoorbeeld. Natuurlijk is dat feitelijk ook zo maar dat heeft toch een iets andere lading.

De minst dieronvriendelijke manier vond ik wel een goede bewoording van die man. Slachten is natuurlijk nooit diervriendelijk.
KvW is niet meer wat het was. Ik vind t echt een stuk minder 'leuk' geworden.
Hoogstaande flauwekul, voor de intelligente onbenul.
pi_157036932
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 10:17 schreef eddehaas het volgende:

[..]

Dat is echt totale onzin.
Ik wil het niet veranderen in een wel of niet vega discussie etc. En de argumenten die jij noemt om geen vlees te eten zijn prima en hebben niks met budget te maken inderdaad.

En het is waar dat je natuurlijk een bewuste consument kunt zijn ongeacht je budget, maar stel dat vlees zo duur wordt gemaakt vanwege regels omtrent het fokken en slachten etc., dan creeër je natuurlijk weldegelijk een situatie waarin de keuze voor je gemaakt wordt als je niet zoveel kunt besteden.

Misschien is dit alsnog een betere keuze, om het onbereikbaarder te maken voor meer mensen, omdat de vleesindustrie nou eenmaal heel veel grondstoffen kost ook, maar in mijn ogen beperkt het weldegelijk de keuze vrijheid van consumenten.

En het gedweep met 'bio' en wat dan nog waar sommige mensen een handje van hebben is vaak alleen mogelijk vanwege hun budget. En tuurlijk kan je ook matigen qua frequentie met vlees en creatiever koken dan overal een pond kipfilet doorheen gooien, daar ben ik ook wel voor. Maar ik vind in de basis weinig mis met de efficientie die gisteren getoond werd, er wordt altijd gedaan alsof dat iets is wat verschrikkelijk is...
Jack does it in real time...
pi_157036997
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 10:16 schreef eddehaas het volgende:
Vind het nou eenmaal niet zo fris allemaal, al die dieren opgepropt leven eerst, dan dat slacht proces. Ook bij koeien, varkens, gebruikt van antibiotica noem het allemaal maar.
Daarom eet ik geen vlees.
Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees.
Nee, maar serieus de risico's bij het eten van vlees zijn verwaarloosbaar mits je het goed bakt.
we don't let bygones be bygones we buy guns and squeeze like a python until the night come typical flow to keep you n*ggas on the tip of your toes lo and behold make your temple explode
pi_157037096
Ik vond de aflevering niet echt schokkend verder. Het industrieel slachten kende ik al. En het vergassen van de kippen vond ik een fijnere methode dan eerst electrocuteren als verdovingsmiddel. Ook werd er met de muziekkeuze wel een bepaald sfeertje geforceerd die ik verder overbodig vond.
we don't let bygones be bygones we buy guns and squeeze like a python until the night come typical flow to keep you n*ggas on the tip of your toes lo and behold make your temple explode
pi_157037233
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 oktober 2015 10:30 schreef McNulty het volgende:

[..]

Dagelijks gaan ook veel mensen dood van een vies stukje vlees.
Nee, maar serieus de risico's bij het eten van vlees zijn verwaarloosbaar mits je het goed bakt.
Daar heb ik het niet over ik snap dat het veilig is.
Het idee vind ik niet "fris" de manier van productie, de impact die het heeft of mens/milieu.
Het gesjoemel ermee, beenham maken van stukken vlees aan elkaar lijmen met een nep bot erbij dat soort onzin..
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')