abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 23 februari 2015 @ 14:49:16 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149955203


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 53 alweer
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 februari 2015 @ 14:53:25 #2
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_149955300
Naar aanleiding van deze post:

quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:40 schreef DroogDok het volgende:

[..]

En daar dan ook nog een tientje voor betalen :D

Voor dat geld maak je het zelf.
Piet!
Hoe maak ik een low budget studenten coq au vin?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 23 februari 2015 @ 15:35:46 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149956417
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 14:53 schreef Rave_NL het volgende:
Naar aanleiding van deze post:

[..]

Piet!
Hoe maak ik een low budget studenten coq au vin?

Koop poten, gelderlander buikspek, ui, knoflook, paddestoelen, goedkope rode wijn, aardappels
Snij het spek aan blokjes en braad het uit in wat geklaarde boter. Haal het spek uit de pan en leg er de poten in en braad ze bruin in het spekvet. Voeg gesneden uien toe, knoflook, paddestoelen, wat vers gemalen peper.
Blus met rode wijn, blaadje laurier, rozemarijn en thijm, doe de spek er weer bij en de deksel op de pan. Laat een uur of twee lanzaam stoven. Snij een bloemige aardappel klein en doe deze erbij en kook deze gaar. De aardappel bind de saus, zonder zoals bij bv bloem de smaak erg te verminderen.
Als je aan een goedkope soepkip kan komen, gebruik deze en stoof (veel) langer, is smaakvoller.
Smaak de saus af (nu pas zouten want er komt veel zout ook uit het spek)

Kan je hier wat mee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator maandag 23 februari 2015 @ 15:43:49 #4
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_149956621
Ik zou een soepkip uit de vriezer pakken. Betaalde laatst minder dan ¤3 voor een kip van 1,4kg. Geen idee wat poten kosten eigenlijk, maar vond het niet duur eigenlijk
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 23 februari 2015 @ 15:47:01 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149956727
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 15:43 schreef derLudolf het volgende:
Ik zou een soepkip uit de vriezer pakken. Betaalde laatst minder dan ¤3 voor een kip van 1,4kg. Geen idee wat poten kosten eigenlijk, maar vond het niet duur eigenlijk
Geen idee waar ze die verkopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 februari 2015 @ 15:49:45 #6
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149956827


Te koop bij Amazing Oriental Supermarkten. Diepvries.
  maandag 23 februari 2015 @ 15:52:49 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149956916
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 15:49 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]

Te koop bij Amazing Oriental Supermarkten. Diepvries.
Ah, dank je, en een vestiging in Duiven zie ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149958422
Ik zag ze laatst ook bij de Turkse supermarkt hier liggen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149958470
Ik moet over een uur voor 20 man koken in een studentenkeuken en het moet snel klaar zijn. Dingen bakken hebben ik niet echt genoeg koekenpannen voor om het lekker te krijgen en er is geen oven. Zat zelf te denken alle soeppannen vol te gooien met currypaste en kokosmelk en er brokken kip in gaar te stoven en dan heel veel bakken magnetronrijst erbij te doen aangezien ik alle pannen nodig heb. Alternatieven?
We komen hard, zo hard.
  maandag 23 februari 2015 @ 16:51:04 #10
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149958580
Turkse/Idiase linzensoep maken, kan allemaal in 1 pan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 23 februari 2015 @ 16:51:26 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149958589
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:47 schreef focal het volgende:
Alternatieven?
Ga chinees halen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 februari 2015 @ 16:51:55 #12
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149958608
quote:
1s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga chinees halen
_O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149958631
quote:
1s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga chinees halen
Lol, letterlijk wat ik heb voorgesteld maar de rest bespaart liever geld om drank te kunnen kopen. Ik eet wel wat van te voren en laat iemand anders dit faalproject doen.
We komen hard, zo hard.
  maandag 23 februari 2015 @ 16:54:03 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149958676
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:52 schreef focal het volgende:

[..]

Lol, letterlijk wat ik heb voorgesteld maar de rest bespaart liever geld om drank te kunnen kopen. Ik eet wel wat van te voren en laat iemand anders dit faalproject doen.
Verstandig.
Laten we wel zijn, voor een euro of 20-25 haal je bij de doorsnee afhaalchinees genoeg of vier-vijf hongerige grote volwassenen mee vol te krijgen en het smaakt beter dan dit soort acties.
Kortom, voor een slordige 80 euro krijg je 20 studentjes wel vol
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149959312
Op mijn studentenvereniging deden ze dat serieus: zelf de saus maken (voor ongeveer 100 man), maar de rijst van de Chinees halen, omdat je dat in die hoeveelheden niet goed gaar krijgt.
Somebody that I used to know
pi_149959827
Ik vond voor dat soort gezelschappen spaghetti altijd het makkelijkst, je hebt maar één grote pan nodig voor de saus en waar je spaghetti in kookt komt niet zo precies. Bovendien is die snel klaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_149966493
grote pan erwtensoep maken, wat rookworsten erbij, klaar.

enige werk is wat snijwerk, met aantal studenten ook zo gedaan.

daarnaast heeft het alleen wat tijd nodig :P
hardcoholic
  maandag 23 februari 2015 @ 21:01:16 #18
63722 z80
I fink you freaky
pi_149967848
quote:
1s.gif Op maandag 23 februari 2015 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, dank je, en een vestiging in Duiven zie ik
in Duiven is de groothandel. waarschijnlijk moet je of naar Arnhem (kun je bijna voor de deur gratis parkeren) of naar Nijmegen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_149970622
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 16:47 schreef focal het volgende:
Ik moet over een uur voor 20 man koken in een studentenkeuken en het moet snel klaar zijn. Dingen bakken hebben ik niet echt genoeg koekenpannen voor om het lekker te krijgen en er is geen oven. Zat zelf te denken alle soeppannen vol te gooien met currypaste en kokosmelk en er brokken kip in gaar te stoven en dan heel veel bakken magnetronrijst erbij te doen aangezien ik alle pannen nodig heb. Alternatieven?
Maak gewoon spaghetti joh. Ik heb heel vaak in beperkte keukens voor veel studenten gekookt (20 was dan nog weinig, vaak 35-40 man).
Stamppot maken kan ook. Je kunt van die voorgekookte aardappeltjes vaak bij de supermarkt kopen maar je kunt ook gewoon zelf aardappelene schillen en koken als je relatief grote aardappels kunt krijgen bij de super. Stamppot kan gewoon in 1 pan en dan kun je de koekenpannen gebruiken om het spek te bakken.

Het kan echt prima hoor, je moet gewoon creatief zijn.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 23 februari 2015 @ 21:57:58 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149970768
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 21:01 schreef z80 het volgende:

[..]

in Duiven is de groothandel. waarschijnlijk moet je of naar Arnhem (kun je bijna voor de deur gratis parkeren) of naar Nijmegen.
Ik koop vaker bij groothandels in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 februari 2015 @ 21:59:53 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149970889
quote:
2s.gif Op maandag 23 februari 2015 17:12 schreef Postbus100 het volgende:
Op mijn studentenvereniging deden ze dat serieus: zelf de saus maken (voor ongeveer 100 man), maar de rijst van de Chinees halen, omdat je dat in die hoeveelheden niet goed gaar krijgt.
Rijst in grote hoeveelheden is erg gemakkelijk, en als je de tijd en de spullen hebt is voor 20 of 100 man koken ook niet lastig, maar een uur voordat je dat moet doen en dan improviseren is lastiger, vooral sls je dat niet kan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 23 februari 2015 @ 22:48:17 #22
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149973352
quote:
1s.gif Op maandag 23 februari 2015 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop vaker bij groothandels in.
Je hebt daar wel een pasje nodig. Die in Duivendrecht niet, maar die in Duiven wel.
pi_149973379
quote:
0s.gif Op maandag 23 februari 2015 21:01 schreef z80 het volgende:

[..]

in Duiven is de groothandel. waarschijnlijk moet je of naar Arnhem (kun je bijna voor de deur gratis parkeren) of naar Nijmegen.
Die in Arnhem is 1 minuutje lopen vanaf mijn school
  maandag 23 februari 2015 @ 22:50:43 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149973449
quote:
1s.gif Op maandag 23 februari 2015 22:48 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Je hebt daar wel een pasje nodig.
Dat is geen probleem, heb pasjes voor meerdere groothandels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_149992501
Bij de Lidl hebben ze ook kippen in de diepvries.
  dinsdag 24 februari 2015 @ 15:58:04 #26
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_149993059
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
  dinsdag 24 februari 2015 @ 16:05:20 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149993378
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:43 schreef Southern het volgende:
Bij de Lidl hebben ze ook kippen in de diepvries.
Ging om soepkippen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 februari 2015 @ 16:07:08 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149993443
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150020295
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Ik doe altijd paprika en spitskool in mijn noodlesoep.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_150021323
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Atjar inmaken?
Spoilers!
pi_150021782
Hmmmm, ajvar
Whatever...
pi_150023026
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.
Als je het tegelijk wil verwerken zou ik gewoon een random roerbak/wok maken, op heet vuur wokken, chinese smaakmakers erbij (gember, knoflook, 'doubanjiang' (soort chili pasta kun je bij de toko kopen), soya saus, evt shaoxing rijstwijn (toko)).

quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.
Heb je dat ook bij andere paprikaachtigen zoals chilipepers? Want dan kun je niks pittigs eten, wat naar zeg !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150035970
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
  woensdag 25 februari 2015 @ 17:50:21 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150036293
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150036417
quote:
1s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?
  woensdag 25 februari 2015 @ 17:56:44 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150036484
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:54 schreef NutKees het volgende:

[..]

Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?
Maak je meer en wat dunnere bechamel.
Beter wat droog dan mensen aan de spetterpoep of erger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150036646
Dusss.... vrijdag voorbakken met genoeg saus & bechamel, direct naar buiten afkoelen.
Zaterdag-avond kaas erover en afbakken. Beide keren op ongeveer 220 graden of kan/mag/moet dat anders?
pi_150036797
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Hoe ik het doe, dag ervoor saus maken, in koelkast zetten. Dan de betreffende avond tijdens het voorverwarmen van de oven een bechamel maken, en dan pas opbouwen. Kost 10-20 minuten
pi_150037191
Da's inderdaad ook een goed idee!

In ieder geval bedankt voor de tips heren, ik kom er wel uit op de een of andere manier.
  woensdag 25 februari 2015 @ 18:41:11 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150037900
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 18:02 schreef NutKees het volgende:
Dusss.... vrijdag voorbakken met genoeg saus & bechamel, direct naar buiten afkoelen.
Zaterdag-avond kaas erover en afbakken. Beide keren op ongeveer 220 graden of kan/mag/moet dat anders?
Eerste keer bakken hoeft hij niet geheel gaar te worden btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 februari 2015 @ 19:38:00 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150040102
Lasagne is juist vaak lekkerder als je 'm de tweede keer opwarmt :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 25 februari 2015 @ 23:07:21 #42
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_150050130
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 11:05 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.
Als je het tegelijk wil verwerken zou ik gewoon een random roerbak/wok maken, op heet vuur wokken, chinese smaakmakers erbij (gember, knoflook, 'doubanjiang' (soort chili pasta kun je bij de toko kopen), soya saus, evt shaoxing rijstwijn (toko)).

Bedankt iedereen voor goede tips, ik neem ze mee voor volgende keer. Uiteindelijk vond ik alsnog een recept voor een pastei (geloof ik) met spitskool en paprika die best wel lekker was.

Het is wel goed te bewaren, alleen ben ik helaas niet zo veel thuis. Dan is het wel prettig als ik niks hoef weg te gooien.
pi_150062138
Ik ben net verhuisd en heb momenteel alleen een studenten-oventje met niet heel erg exacte temperatuur en een vetpan. Daarnaast ook nog een waterkoker maar dus nog geen kookplaat.

Iemand nog ideeën behalve pizza en friet? Denk dat ik wel lasagne kan maken, bijvoorbeeld (duurt dan wel een paar uur ofzo met dat oventje :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150062273
Couscous hoef je alleen te wellen in heet water en kunnen allemaal rauwe groenten door, paprika, tomaat, spinazie, bosui, rozijnen, feta etc. etc. Noodles vaak ook alleen wellen. Schnitzels enzo uit de supermarkt kunnen vaak prima in de oven.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_150062340
quote:
2s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:46 schreef Karstman het volgende:
Couscous hoef je alleen te wellen in heet water en kunnen allemaal rauwe groenten door, paprika, tomaat, spinazie, bosui, rozijnen, feta etc. etc. Noodles vaak ook alleen wellen. Schnitzels enzo uit de supermarkt kunnen vaak prima in de oven.
Goed idee, ik ga couscous halen ! En dan taboulleh ! :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 26 februari 2015 @ 11:50:31 #46
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_150062402
Water koker met een spiraal? Dan kun je daar aardappels in koken misschien :P Kun je stamppot rauwe andijvie maken. Volgens mij kun je al uitgebakken spek kopen. Niet zo lekker als vers gebakken maar goed...

Hoe wil je bechamel saus maken zonder een pitje?
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_150062560
quote:
0s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:50 schreef derLudolf het volgende:
Water koker met een spiraal? Dan kun je daar aardappels in koken misschien :P Kun je stamppot rauwe andijvie maken. Volgens mij kun je al uitgebakken spek kopen. Niet zo lekker als vers gebakken maar goed...

Hoe wil je bechamel saus maken zonder een pitje?
Dan maar zonder bechamelsaus toch, is wel lekker bij de lasagne maar ook weer niet verplicht vind ik. Kun je overigens ook kant en klaar kopen desnoods.

Ik heb een waterkoker met een plaat en ik zou daar sowieso geen dingen in gaan koken, maar wel leuke creatieve tip :P Wat wel kan is dus kokend water op iets in een pan gieten en dan laten staan tot het gaar is, bijvoorbeeld met ei of de couscous.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150069038
snelkookrijst/pasta kan je ook wellen in schaaltje kokend water. duurt dan wel wat langer dan de tijd op de verpakking.

oventje zonder magnetronfunctie? combimagnetron is zeker een aanrader voor een student.
met een magnetron en een magnetron-stoommandje kan je al heel veel.

komt er nog wel een kookplaat?
gewoon een simpele keramische kookplaat is niet geweldig maar beter dan niets. of een electrische hapjespan, ook erg handig bij gebrek aan een kookplaat.
pi_150071452
Gepofte aardappels, gebakken aardappels kun je maken met de oven. Je zou ook uien en wortels met de aardappels mee kunnen poffen en dan tot stamppot stampen.
Soep maken van geroosterde pompoen en wat ui en tijm, dan met gekookt water pureren.
En allerlei vlees kan natuurlijk in de oven. Ook stoofpotten, alleen dan kun je het vlees niet eerst dichtschroeien.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 26 februari 2015 @ 17:53:54 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150076278
quote:
0s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:42 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben net verhuisd en heb momenteel alleen een studenten-oventje met niet heel erg exacte temperatuur en een vetpan. Daarnaast ook nog een waterkoker maar dus nog geen kookplaat.

Iemand nog ideeën behalve pizza en friet? Denk dat ik wel lasagne kan maken, bijvoorbeeld (duurt dan wel een paar uur ofzo met dat oventje :') )
Ga naar de kringloop en bezorg je een tweedehands goedkoop kooktoestel, kijk op kleine advertenties bij supermarkten, een tweedehands gasfornuis kan je vaak voor niets afhalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150144359
Hoi

piet ik moet volgende week 8 hamburgers bakken inclusief broodje, gezien ik niet zoveel pannen heb en ik graag zo min mogelijk in de keuken wil zijn tijdens het koken vroeg ik me af of het een optie is om de hamburgers en uien in de ochtend aan te braden en vlak voor het diner op te warmen in de oven? of word dat niet lekker?
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:19:49 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150146993
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 14:38 schreef icloud het volgende:
Hoi

piet ik moet volgende week 8 hamburgers bakken inclusief broodje, gezien ik niet zoveel pannen heb en ik graag zo min mogelijk in de keuken wil zijn tijdens het koken vroeg ik me af of het een optie is om de hamburgers en uien in de ochtend aan te braden en vlak voor het diner op te warmen in de oven? of word dat niet lekker?
Kan prima.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150147037
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan prima.
5 minuten 120 graden?
  zaterdag 28 februari 2015 @ 16:26:08 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150147163
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 februari 2015 16:21 schreef icloud het volgende:

[..]

5 minuten 120 graden?
Nee, tot ze warm zijn, dat verschilt per oven, gewoon ff voelen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150204863
quote:
1s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
Kleine follow-up: afgelopen weekend dit advies gevolgd en de lasagne was beslist niet te droog (waar ik oorspronkelijk wel een beetje bang voor was). Was mijn eerste diner-feestje voor 12 mensen, een heel erg intensieve dag maar zeer geslaagd verlopen. Bedankt Piet!
  maandag 2 maart 2015 @ 08:41:01 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150204952
* Pietverdriet is blij, hier doen we het voor!
Mensen enthusiast maken over lekker eten en koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 2 maart 2015 @ 10:11:22 #57
230491 Zith
pls tip
pi_150206754
Die Grillhaxe (1 week met pekelzout, 1 wilde knoflook, mosterdzaad en laurierblad) was ook mooi gelukt :) Kon hem uit elkaar trekken :Y)







Volledig rood / roze vlees, maar helemaal gaar :)
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  maandag 2 maart 2015 @ 10:48:17 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150207594
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 10:11 schreef Zith het volgende:
Die Grillhaxe (1 week met pekelzout, 1 wilde knoflook, mosterdzaad en laurierblad) was ook mooi gelukt :) Kon hem uit elkaar trekken :Y)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Volledig rood / roze vlees, maar helemaal gaar :)
Kijk, en de zwoerd was ook mooi krokant zo te zien?
Krijg er honger van
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150215400
Piet om paardenworst te maken heb ik 70% paardenvlees en 30 % varkensvlees nodig. Maar welk varkensvlees moet ik ervoor gebruiken ? het vetspek of de hamlap of procureur of een ander soort vlees ?
Zelf zou ik denken het vetspek omdat paardenvlees tamelijk droog is.
Het wordt gewoon gebakken in de pan dus niet gedroogd.
  maandag 2 maart 2015 @ 16:01:45 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150217104
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 15:18 schreef Sorella het volgende:
Piet om paardenworst te maken heb ik 70% paardenvlees en 30 % varkensvlees nodig. Maar welk varkensvlees moet ik ervoor gebruiken ? het vetspek of de hamlap of procureur of een ander soort vlees ?
Zelf zou ik denken het vetspek omdat paardenvlees tamelijk droog is.
Het wordt gewoon gebakken in de pan dus niet gedroogd.
Kinnebak doet het vaak goed in worst, vetspek kan ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150217207
Vanavond heb ik een eter op visite die persé vlees wilt eten (anders hoor ik de hele avond gezeur dat de maaltijd niet compleet was, ook al zitten er genoeg andere eiwitbronnen in). Dus ik heb kip voor die gast gekocht: hoe weet ik dat het gaar/eetbaar is?
pi_150217255
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 16:03 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vanavond heb ik een eter op visite die persé vlees wilt eten (anders hoor ik de hele avond gezeur dat de maaltijd niet compleet was, ook al zitten er genoeg andere eiwitbronnen in). Dus ik heb kip voor die gast gekocht: hoe weet ik dat het gaar/eetbaar is?
Kip (filet of poten?) is roze. Als het geheel wit is, is het gaar.
Mokkel met stuntstok
pi_150217356
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 16:04 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Kip (filet of poten?) is roze. Als het geheel wit is, is het gaar.
Filet (gewoon zo'n dikke plak vlees dus)
En ik heb wel eens gehoord dat het droog/taai kan worden, hoe zie je dat dit niet het geval is?

Dank je wel :)

(de volgende keer heeft hij lekker vega te accepteren, dat weet ik wel :'))
pi_150217384
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 16:06 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Filet (gewoon zo'n dikke plak vlees dus)
En ik heb wel eens gehoord dat het droog/taai kan worden, hoe zie je dat dit niet het geval is?

Dank je wel :)

(de volgende keer heeft hij lekker vega te accepteren, dat weet ik wel :'))
dat zie je helaas niet :D
Langzaam garen maakt dat het minder snel droog wordt dan snel, mnaar ik vind filet, gewoon zo gebakken, eigenlijk altijd maar droge meuk.
Mokkel met stuntstok
  maandag 2 maart 2015 @ 16:14:41 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150217771
Neem kipfilets kruid ze en omwikkel ze met ontbijtspek,ongeveer drie kwartier in de oven bij 175 graden
Of neem kippenvleugels, kruid ze en een uurtje in de oven bij 200 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 maart 2015 @ 16:15:12 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150217803
Of heb je een hele kip? Edit, nee filet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150220523
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem kipfilets kruid ze en omwikkel ze met ontbijtspek,ongeveer drie kwartier in de oven bij 175 graden
Of neem kippenvleugels, kruid ze en een uurtje in de oven bij 200 graden
Oooh, dat klinkt als iets dat nog lekker kan zijn. Ik doe dat :)

(kom uit een vegagezin, heb hier echt geen verstand van)

Heel erg bedankt :)!
  maandag 2 maart 2015 @ 17:17:12 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150220581
Geloof me, dat is heel lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150221524
Ik weet niet of het bij de rest van je gerecht smaakt, maar er sateetjes van maken is ook heel makkelijk! Kip marineren in kipkruiden en ketjap, op een stokje doen en een paar minuten op de grill. Ken niemand die dat niet lekker vindt ;)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_150272553
Ik heb nog 2 stuks vers gebakken zalm over. Het is nu koud en opwarmen lijkt mij niet zo geslaagd.

Wat is nou een lekker recept?
Internet geeft mij alleen recepten met gerookte zalm..
  woensdag 4 maart 2015 @ 08:30:51 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150272982
Ben geen fan van kweekzalm, maar wat dacht je van kaas en room erover en gratineren onder de grill?
Je zou een aardappelsalade kunnen maken met zalm?
Of door een pastasaus?
In een bladerdeegjasje in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 maart 2015 @ 08:33:27 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150273009

Salmon spread

Doesn't look very appetizing but it tasted pretty good.

Make a little sauce with 50:50 mayo:crème fraîche (or whipped cream), add some spring onion, chopped rocket/arugula/rucola, big splash of limejuice, pepper and salt. Mix with some poached or smoked or panfried (leftover) salmon. That's it.

I especially liked the rocket in this spread.


Of:


Ingredients for salmon salad

Just mix everything together and serve on bread. Don't use as much egg as I did, don't use the capers, use calvados instead of lemonjuice and only use 1 kind of herb. Parsley would be nicest, I guess.
  woensdag 4 maart 2015 @ 10:21:03 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150275128
Waarom geen kappertjes, robin?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150275578
quote:
0s.gif Op maandag 2 maart 2015 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Geloof me, dat is heel lekker.
Hij was inderdaad tevreden. Heel erg bedankt!
  woensdag 4 maart 2015 @ 11:11:45 #75
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150276467
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom geen kappertjes, robin?
Dat vond ik vies. :-)
Dat wat ik eronder schrijf is vaak ook gewoon een aantekening voor mijzelf.
Anders zou ik obv de foto een volgende keer weer kappertjes gebruiken. (vooral deze foto, waarop alleen de ingredienten staan en niet het eindresultaat)

Ik ga ervan uit dat als iemand denkt dat kappertjes wel lekker zijn die ze gewoon wel toevoegt.
pi_150280687
Ziet er allemaal lekker uit! Bedankt!
pi_150287201
quote:
1s.gif Op donderdag 26 februari 2015 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga naar de kringloop en bezorg je een tweedehands goedkoop kooktoestel, kijk op kleine advertenties bij supermarkten, een tweedehands gasfornuis kan je vaak voor niets afhalen
Inmiddels hebben we wel een elektrische kookplaat, heb nog wel dingen gekocht (voor we die op de kop hadden getikt) voor lasagne vanavond zonder kookplaat. Al ga ik wel eve neerst het vlees bakken nu we toch dat ding al hebben, eerder dan verwacht.

We hebben dus geen gasaansluiting, anders had ik meteen een gasoven gekocht. Ik vind het schandalig dat ze appartementen durven bouwen zonder gasaansluiting, mijns inziens is dat gewoon echt een basaal iets, maar ja ik heb niet extreem veel keuze qua goedkope woonruimte in deze stad. Waar ik eerst woonde was er een erg goede keuken met gewoon gas maar daar was de huur relatief hoog.

Als ik straks ga werken en ook maar een beetje geld heb wil ik toch echt een appartement of huisje met een gasaansluiting, want elektrisch koken vind ik sowieso helemaal niks. Ik zal dus nog steeds vaak de oven en de frituur gebruiken ipv de kookplaat.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 4 maart 2015 @ 18:13:35 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150290198
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 11:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat vond ik vies. :-)
Dat wat ik eronder schrijf is vaak ook gewoon een aantekening voor mijzelf.
Anders zou ik obv de foto een volgende keer weer kappertjes gebruiken. (vooral deze foto, waarop alleen de ingredienten staan en niet het eindresultaat)

Ik ga ervan uit dat als iemand denkt dat kappertjes wel lekker zijn die ze gewoon wel toevoegt.
Alleen hierin of sowieso?
Meeste kappertjes worden op azijn verkocht, maar ze zijn er ook "droog" met grof zeezout, ik vind beide erg lekker, maar het is een groot smaakverschil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 maart 2015 @ 18:14:08 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150290214
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 10:37 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Hij was inderdaad tevreden. Heel erg bedankt!
Nieuwe liefde?
;)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 maart 2015 @ 18:16:16 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150290274
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 16:46 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Inmiddels hebben we wel een elektrische kookplaat, heb nog wel dingen gekocht (voor we die op de kop hadden getikt) voor lasagne vanavond zonder kookplaat. Al ga ik wel eve neerst het vlees bakken nu we toch dat ding al hebben, eerder dan verwacht.

We hebben dus geen gasaansluiting, anders had ik meteen een gasoven gekocht. Ik vind het schandalig dat ze appartementen durven bouwen zonder gasaansluiting, mijns inziens is dat gewoon echt een basaal iets, maar ja ik heb niet extreem veel keuze qua goedkope woonruimte in deze stad. Waar ik eerst woonde was er een erg goede keuken met gewoon gas maar daar was de huur relatief hoog.

Als ik straks ga werken en ook maar een beetje geld heb wil ik toch echt een appartement of huisje met een gasaansluiting, want elektrisch koken vind ik sowieso helemaal niks. Ik zal dus nog steeds vaak de oven en de frituur gebruiken ipv de kookplaat.
Ergens wonen waar je niet (goed) kan koken, das een straf. Woon soms tijden in hotels en moet dan gedwongen in restaurants eten. Das de eerste week leuk, de tweede gaat nog maar daarna smacht je naar gekookte groenten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150291335
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2015 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ergens wonen waar je niet (goed) kan koken, das een straf. Woon soms tijden in hotels en moet dan gedwongen in restaurants eten. Das de eerste week leuk, de tweede gaat nog maar daarna smacht je naar gekookte groenten.
Nou vandaag heb ik het ding geprobeerd en eigenlijk bakte hij nog best wel prima. Dus het valt mee denk ik. Ben nu lasange aan het maken, staat in de oven.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150291514
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2015 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nieuwe liefde?
;)
Hahahaha, nee, ik ben niet hetero, maar alsnog wilde ik hem een welkom gevoel geven
  woensdag 4 maart 2015 @ 20:38:36 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150296003
quote:
1s.gif Op woensdag 4 maart 2015 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alleen hierin of sowieso?
Meeste kappertjes worden op azijn verkocht, maar ze zijn er ook "droog" met grof zeezout, ik vind beide erg lekker, maar het is een groot smaakverschil
Ik vind ze vaak vies. Op azijn en die gezouten ook.
pi_150297082
quote:
0s.gif Op woensdag 4 maart 2015 20:38 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vind ze vaak vies. Op azijn en die gezouten ook.
Kappertjes zijn ook wel erg sterk van smaak en hebben een specifieke smaak dus het is wel iets wat je of heel lekker vindt of heel vies. Ik vind het zelf erg lekker vanwege de knapperige structuur.

De gezouten zijn wat moeilijk te vinden maar vond ik laatst in een italiaans winkeltje, wel aan de prijs Ik heb gelezen dat die lekkerder zijn maar nog niet geprobeerd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 4 maart 2015 @ 21:14:01 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150297287
Ik vind ze soms lekker en meestal vies, maar ik ben er nog steeds niet achter wat het verschil maakt.
Waarschijnlijk gewoon "de hoeveelheid", maar dat weet ik nog niet zeker.
pi_150297705
Kappertjes frituur ik graag een paar tellen in hete olie. Dan openen de bloemknopjes en worden ze knapperig O+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 5 maart 2015 @ 11:33:09 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150308874
Dat moet ik toch eens onthouden! Lijkt me altijd lekker.
pi_150318294
Binnenkort voor de 1e keer een visterrine maken (van zalm, witvis, garnalen en tuinboontjes, met mierikswortel-citroensaus). Heb je nog tips Piet, bijvoorbeeld wat voor zwaars je bovenop de terrine legt die de oven in gaat?
  donderdag 5 maart 2015 @ 16:35:06 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150318757
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 16:24 schreef rhubarb het volgende:
Binnenkort voor de 1e keer een visterrine maken (van zalm, witvis, garnalen en tuinboontjes, met mierikswortel-citroensaus). Heb je nog tips Piet, bijvoorbeeld wat voor zwaars je bovenop de terrine legt die de oven in gaat?
Nee, eigenlijk niet, en die saus lijkt me uitermate geschikt voor zalm

Alternatief
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 maart 2015 @ 18:27:05 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150322347
Brrrr, heb je Piet weer met zijn kaas bij vis. Niet doen hoor, Rubarb. Da's jakkiebah.
  donderdag 5 maart 2015 @ 19:22:46 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150324186
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 18:27 schreef RobinOok het volgende:
Brrrr, heb je Piet weer met zijn kaas bij vis. Niet doen hoor, Rubarb. Da's jakkiebah.
Kweekzalm kan dat hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 maart 2015 @ 19:43:34 #92
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150325042
Ik vind Parmezaanse kaas heerlijk bij sommige vissen hoor :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 5 maart 2015 @ 20:27:04 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150326798
Ik niet. En ik ben niet alleen daarin. Kijk, iedereen moet het zelf weten, maar vind dat Rhubarb op zijn minst gewaarschuwd moet dat het een combinatie is die ter discussie staat.
  donderdag 5 maart 2015 @ 20:40:02 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150327605
Oeh ja, zoals rode wijn bij vis, of een zoete dressing op de salade, hartig ijs...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 maart 2015 @ 20:42:28 #95
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150327776
Fruit bij vis daarentegen :r
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 5 maart 2015 @ 20:54:25 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150328599
quote:
1s.gif Op donderdag 5 maart 2015 20:42 schreef Molo het volgende:
Fruit bij vis daarentegen :r
Gegrillde zeewolf met een vinigrette met frambozen is goddelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 maart 2015 @ 21:03:35 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150329130
Ja, dat is er inderdaad nog eentje, die frambozenazijn van je. Hahahaha.
  donderdag 5 maart 2015 @ 21:12:49 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150329580
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 21:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat is er inderdaad nog eentje, die frambozenazijn van je. Hahahaha.
Nee, frambozen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 maart 2015 @ 21:33:38 #99
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_150330651
Nu ja, bij je zeewolf. Ook erg hoor, daar niet van. :)
Maar geen regelmatig terugkerende gruwel.

Okay, ik hou erover op! :)
  donderdag 5 maart 2015 @ 21:39:58 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150331037
quote:
0s.gif Op donderdag 5 maart 2015 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Nu ja, bij je zeewolf. Ook erg hoor, daar niet van. :)
Maar geen regelmatig terugkerende gruwel.

Okay, ik hou erover op! :)
Kleur de plaatjes maar blijf binnen de lijntjes.
Chocolade door een saus voor over vlees of in stoofvlees? Kreeft met vanille? Foie gras met cassisboter? Foie gras met chocolade
Allemaal niets voor jou? Vind je allemaal niet lekker zonder het te proeven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')