Piet!quote:Op maandag 23 februari 2015 14:40 schreef DroogDok het volgende:
[..]
En daar dan ook nog een tientje voor betalen
Voor dat geld maak je het zelf.
Koop poten, gelderlander buikspek, ui, knoflook, paddestoelen, goedkope rode wijn, aardappelsquote:Op maandag 23 februari 2015 14:53 schreef Rave_NL het volgende:
Naar aanleiding van deze post:
[..]
Piet!
Hoe maak ik een low budget studenten coq au vin?
Geen idee waar ze die verkopenquote:Op maandag 23 februari 2015 15:43 schreef derLudolf het volgende:
Ik zou een soepkip uit de vriezer pakken. Betaalde laatst minder dan ¤3 voor een kip van 1,4kg. Geen idee wat poten kosten eigenlijk, maar vond het niet duur eigenlijk
Ah, dank je, en een vestiging in Duiven zie ikquote:Op maandag 23 februari 2015 15:49 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ]
Te koop bij Amazing Oriental Supermarkten. Diepvries.
Lol, letterlijk wat ik heb voorgesteld maar de rest bespaart liever geld om drank te kunnen kopen. Ik eet wel wat van te voren en laat iemand anders dit faalproject doen.quote:
Verstandig.quote:Op maandag 23 februari 2015 16:52 schreef focal het volgende:
[..]
Lol, letterlijk wat ik heb voorgesteld maar de rest bespaart liever geld om drank te kunnen kopen. Ik eet wel wat van te voren en laat iemand anders dit faalproject doen.
in Duiven is de groothandel. waarschijnlijk moet je of naar Arnhem (kun je bijna voor de deur gratis parkeren) of naar Nijmegen.quote:Op maandag 23 februari 2015 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ah, dank je, en een vestiging in Duiven zie ik
Maak gewoon spaghetti joh. Ik heb heel vaak in beperkte keukens voor veel studenten gekookt (20 was dan nog weinig, vaak 35-40 man).quote:Op maandag 23 februari 2015 16:47 schreef focal het volgende:
Ik moet over een uur voor 20 man koken in een studentenkeuken en het moet snel klaar zijn. Dingen bakken hebben ik niet echt genoeg koekenpannen voor om het lekker te krijgen en er is geen oven. Zat zelf te denken alle soeppannen vol te gooien met currypaste en kokosmelk en er brokken kip in gaar te stoven en dan heel veel bakken magnetronrijst erbij te doen aangezien ik alle pannen nodig heb. Alternatieven?
Ik koop vaker bij groothandels in.quote:Op maandag 23 februari 2015 21:01 schreef z80 het volgende:
[..]
in Duiven is de groothandel. waarschijnlijk moet je of naar Arnhem (kun je bijna voor de deur gratis parkeren) of naar Nijmegen.
Rijst in grote hoeveelheden is erg gemakkelijk, en als je de tijd en de spullen hebt is voor 20 of 100 man koken ook niet lastig, maar een uur voordat je dat moet doen en dan improviseren is lastiger, vooral sls je dat niet kan.quote:Op maandag 23 februari 2015 17:12 schreef Postbus100 het volgende:
Op mijn studentenvereniging deden ze dat serieus: zelf de saus maken (voor ongeveer 100 man), maar de rijst van de Chinees halen, omdat je dat in die hoeveelheden niet goed gaar krijgt.
Je hebt daar wel een pasje nodig. Die in Duivendrecht niet, maar die in Duiven wel.quote:Op maandag 23 februari 2015 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop vaker bij groothandels in.
Die in Arnhem is 1 minuutje lopen vanaf mijn schoolquote:Op maandag 23 februari 2015 21:01 schreef z80 het volgende:
[..]
in Duiven is de groothandel. waarschijnlijk moet je of naar Arnhem (kun je bijna voor de deur gratis parkeren) of naar Nijmegen.
Dat is geen probleem, heb pasjes voor meerdere groothandels.quote:Op maandag 23 februari 2015 22:48 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je hebt daar wel een pasje nodig.
Ging om soepkippenquote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:43 schreef Southern het volgende:
Bij de Lidl hebben ze ook kippen in de diepvries.
Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
![]()
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Ik doe altijd paprika en spitskool in mijn noodlesoep.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
![]()
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Atjar inmaken?quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
![]()
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.quote:Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
![]()
Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Heb je dat ook bij andere paprikaachtigen zoals chilipepers? Want dan kun je niks pittigs eten, wat naar zeg !quote:Op dinsdag 24 februari 2015 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.
Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
Maak je meer en wat dunnere bechamel.quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:54 schreef NutKees het volgende:
[..]
Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?
Hoe ik het doe, dag ervoor saus maken, in koelkast zetten. Dan de betreffende avond tijdens het voorverwarmen van de oven een bechamel maken, en dan pas opbouwen. Kost 10-20 minutenquote:Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Eerste keer bakken hoeft hij niet geheel gaar te worden btwquote:Op woensdag 25 februari 2015 18:02 schreef NutKees het volgende:
Dusss.... vrijdag voorbakken met genoeg saus & bechamel, direct naar buiten afkoelen.
Zaterdag-avond kaas erover en afbakken. Beide keren op ongeveer 220 graden of kan/mag/moet dat anders?
Bedankt iedereen voor goede tips, ik neem ze mee voor volgende keer. Uiteindelijk vond ik alsnog een recept voor een pastei (geloof ik) met spitskool en paprika die best wel lekker was.quote:Op woensdag 25 februari 2015 11:05 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.
Als je het tegelijk wil verwerken zou ik gewoon een random roerbak/wok maken, op heet vuur wokken, chinese smaakmakers erbij (gember, knoflook, 'doubanjiang' (soort chili pasta kun je bij de toko kopen), soya saus, evt shaoxing rijstwijn (toko)).
Goed idee, ik ga couscous halen ! En dan taboulleh !quote:Op donderdag 26 februari 2015 11:46 schreef Karstman het volgende:
Couscous hoef je alleen te wellen in heet water en kunnen allemaal rauwe groenten door, paprika, tomaat, spinazie, bosui, rozijnen, feta etc. etc. Noodles vaak ook alleen wellen. Schnitzels enzo uit de supermarkt kunnen vaak prima in de oven.
Dan maar zonder bechamelsaus toch, is wel lekker bij de lasagne maar ook weer niet verplicht vind ik. Kun je overigens ook kant en klaar kopen desnoods.quote:Op donderdag 26 februari 2015 11:50 schreef derLudolf het volgende:
Water koker met een spiraal? Dan kun je daar aardappels in koken misschienKun je stamppot rauwe andijvie maken. Volgens mij kun je al uitgebakken spek kopen. Niet zo lekker als vers gebakken maar goed...
Hoe wil je bechamel saus maken zonder een pitje?
Ga naar de kringloop en bezorg je een tweedehands goedkoop kooktoestel, kijk op kleine advertenties bij supermarkten, een tweedehands gasfornuis kan je vaak voor niets afhalenquote:Op donderdag 26 februari 2015 11:42 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben net verhuisd en heb momenteel alleen een studenten-oventje met niet heel erg exacte temperatuur en een vetpan. Daarnaast ook nog een waterkoker maar dus nog geen kookplaat.
Iemand nog ideeën behalve pizza en friet? Denk dat ik wel lasagne kan maken, bijvoorbeeld (duurt dan wel een paar uur ofzo met dat oventje)
Kan prima.quote:Op zaterdag 28 februari 2015 14:38 schreef icloud het volgende:
Hoi
piet ik moet volgende week 8 hamburgers bakken inclusief broodje, gezien ik niet zoveel pannen heb en ik graag zo min mogelijk in de keuken wil zijn tijdens het koken vroeg ik me af of het een optie is om de hamburgers en uien in de ochtend aan te braden en vlak voor het diner op te warmen in de oven? of word dat niet lekker?
Nee, tot ze warm zijn, dat verschilt per oven, gewoon ff voelenquote:
Kleine follow-up: afgelopen weekend dit advies gevolgd en de lasagne was beslist niet te droog (waar ik oorspronkelijk wel een beetje bang voor was). Was mijn eerste diner-feestje voor 12 mensen, een heel erg intensieve dag maar zeer geslaagd verlopen. Bedankt Piet!quote:Op woensdag 25 februari 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
Kijk, en de zwoerd was ook mooi krokant zo te zien?quote:Op maandag 2 maart 2015 10:11 schreef Zith het volgende:
Die Grillhaxe (1 week met pekelzout, 1 wilde knoflook, mosterdzaad en laurierblad) was ook mooi geluktKon hem uit elkaar trekken
![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volledig rood / roze vlees, maar helemaal gaar![]()
Kinnebak doet het vaak goed in worst, vetspek kan ook.quote:Op maandag 2 maart 2015 15:18 schreef Sorella het volgende:
Piet om paardenworst te maken heb ik 70% paardenvlees en 30 % varkensvlees nodig. Maar welk varkensvlees moet ik ervoor gebruiken ? het vetspek of de hamlap of procureur of een ander soort vlees ?
Zelf zou ik denken het vetspek omdat paardenvlees tamelijk droog is.
Het wordt gewoon gebakken in de pan dus niet gedroogd.
Kip (filet of poten?) is roze. Als het geheel wit is, is het gaar.quote:Op maandag 2 maart 2015 16:03 schreef ChildoftheStars het volgende:
Vanavond heb ik een eter op visite die persé vlees wilt eten (anders hoor ik de hele avond gezeur dat de maaltijd niet compleet was, ook al zitten er genoeg andere eiwitbronnen in). Dus ik heb kip voor die gast gekocht: hoe weet ik dat het gaar/eetbaar is?
Filet (gewoon zo'n dikke plak vlees dus)quote:Op maandag 2 maart 2015 16:04 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
Kip (filet of poten?) is roze. Als het geheel wit is, is het gaar.
dat zie je helaas nietquote:Op maandag 2 maart 2015 16:06 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Filet (gewoon zo'n dikke plak vlees dus)
En ik heb wel eens gehoord dat het droog/taai kan worden, hoe zie je dat dit niet het geval is?
Dank je wel
(de volgende keer heeft hij lekker vega te accepteren, dat weet ik wel)
Oooh, dat klinkt als iets dat nog lekker kan zijn. Ik doe datquote:Op maandag 2 maart 2015 16:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem kipfilets kruid ze en omwikkel ze met ontbijtspek,ongeveer drie kwartier in de oven bij 175 graden
Of neem kippenvleugels, kruid ze en een uurtje in de oven bij 200 graden
Dat vond ik vies. :-)quote:
Inmiddels hebben we wel een elektrische kookplaat, heb nog wel dingen gekocht (voor we die op de kop hadden getikt) voor lasagne vanavond zonder kookplaat. Al ga ik wel eve neerst het vlees bakken nu we toch dat ding al hebben, eerder dan verwacht.quote:Op donderdag 26 februari 2015 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ga naar de kringloop en bezorg je een tweedehands goedkoop kooktoestel, kijk op kleine advertenties bij supermarkten, een tweedehands gasfornuis kan je vaak voor niets afhalen
Alleen hierin of sowieso?quote:Op woensdag 4 maart 2015 11:11 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat vond ik vies. :-)
Dat wat ik eronder schrijf is vaak ook gewoon een aantekening voor mijzelf.
Anders zou ik obv de foto een volgende keer weer kappertjes gebruiken. (vooral deze foto, waarop alleen de ingredienten staan en niet het eindresultaat)
Ik ga ervan uit dat als iemand denkt dat kappertjes wel lekker zijn die ze gewoon wel toevoegt.
Nieuwe liefde?quote:Op woensdag 4 maart 2015 10:37 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Hij was inderdaad tevreden. Heel erg bedankt!
Ergens wonen waar je niet (goed) kan koken, das een straf. Woon soms tijden in hotels en moet dan gedwongen in restaurants eten. Das de eerste week leuk, de tweede gaat nog maar daarna smacht je naar gekookte groenten.quote:Op woensdag 4 maart 2015 16:46 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Inmiddels hebben we wel een elektrische kookplaat, heb nog wel dingen gekocht (voor we die op de kop hadden getikt) voor lasagne vanavond zonder kookplaat. Al ga ik wel eve neerst het vlees bakken nu we toch dat ding al hebben, eerder dan verwacht.
We hebben dus geen gasaansluiting, anders had ik meteen een gasoven gekocht. Ik vind het schandalig dat ze appartementen durven bouwen zonder gasaansluiting, mijns inziens is dat gewoon echt een basaal iets, maar ja ik heb niet extreem veel keuze qua goedkope woonruimte in deze stad. Waar ik eerst woonde was er een erg goede keuken met gewoon gas maar daar was de huur relatief hoog.
Als ik straks ga werken en ook maar een beetje geld heb wil ik toch echt een appartement of huisje met een gasaansluiting, want elektrisch koken vind ik sowieso helemaal niks. Ik zal dus nog steeds vaak de oven en de frituur gebruiken ipv de kookplaat.
Nou vandaag heb ik het ding geprobeerd en eigenlijk bakte hij nog best wel prima. Dus het valt mee denk ik. Ben nu lasange aan het maken, staat in de oven.quote:Op woensdag 4 maart 2015 18:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ergens wonen waar je niet (goed) kan koken, das een straf. Woon soms tijden in hotels en moet dan gedwongen in restaurants eten. Das de eerste week leuk, de tweede gaat nog maar daarna smacht je naar gekookte groenten.
Ik vind ze vaak vies. Op azijn en die gezouten ook.quote:Op woensdag 4 maart 2015 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Alleen hierin of sowieso?
Meeste kappertjes worden op azijn verkocht, maar ze zijn er ook "droog" met grof zeezout, ik vind beide erg lekker, maar het is een groot smaakverschil
Kappertjes zijn ook wel erg sterk van smaak en hebben een specifieke smaak dus het is wel iets wat je of heel lekker vindt of heel vies. Ik vind het zelf erg lekker vanwege de knapperige structuur.quote:Op woensdag 4 maart 2015 20:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vind ze vaak vies. Op azijn en die gezouten ook.
Nee, eigenlijk niet, en die saus lijkt me uitermate geschikt voor zalmquote:Op donderdag 5 maart 2015 16:24 schreef rhubarb het volgende:
Binnenkort voor de 1e keer een visterrine maken (van zalm, witvis, garnalen en tuinboontjes, met mierikswortel-citroensaus). Heb je nog tips Piet, bijvoorbeeld wat voor zwaars je bovenop de terrine legt die de oven in gaat?
Kweekzalm kan dat hebbenquote:Op donderdag 5 maart 2015 18:27 schreef RobinOok het volgende:
Brrrr, heb je Piet weer met zijn kaas bij vis. Niet doen hoor, Rubarb. Da's jakkiebah.
Gegrillde zeewolf met een vinigrette met frambozen is goddelijk.quote:
Nee, frambozenquote:Op donderdag 5 maart 2015 21:03 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat is er inderdaad nog eentje, die frambozenazijn van je. Hahahaha.
Kleur de plaatjes maar blijf binnen de lijntjes.quote:Op donderdag 5 maart 2015 21:33 schreef RobinOok het volgende:
Nu ja, bij je zeewolf. Ook erg hoor, daar niet van.
Maar geen regelmatig terugkerende gruwel.
Okay, ik hou erover op!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |