abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 24 februari 2015 @ 15:58:04 #26
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_149993059
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
  dinsdag 24 februari 2015 @ 16:05:20 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149993378
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:43 schreef Southern het volgende:
Bij de Lidl hebben ze ook kippen in de diepvries.
Ging om soepkippen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 24 februari 2015 @ 16:07:08 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_149993443
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150020295
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Ik doe altijd paprika en spitskool in mijn noodlesoep.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_150021323
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Atjar inmaken?
Spoilers!
pi_150021782
Hmmmm, ajvar
Whatever...
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 25 februari 2015 @ 11:05:03 #32
414785 sirdanilot
pi_150023026
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 15:58 schreef broccolitaart het volgende:
}:|

Ik ben opeens in bezit van 2,5 paprika's en een zak spitskool. Ik dacht aan een stoofpotje o.i.d. Met google vind ik alleen maar matige recepten. Tips? (iets anders mag ook!)
Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.
Als je het tegelijk wil verwerken zou ik gewoon een random roerbak/wok maken, op heet vuur wokken, chinese smaakmakers erbij (gember, knoflook, 'doubanjiang' (soort chili pasta kun je bij de toko kopen), soya saus, evt shaoxing rijstwijn (toko)).

quote:
1s.gif Op dinsdag 24 februari 2015 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak ajvar van de paprikas? Een koolsla van de spitskool? Verder moet je me niet vragen, ik verdraag geen paprika, één snippertje in mijn eten dan ben ik aan het boeren en heb 24 uur zure opstoten.
Heb je dat ook bij andere paprikaachtigen zoals chilipepers? Want dan kun je niks pittigs eten, wat naar zeg !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150035970
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
  woensdag 25 februari 2015 @ 17:50:21 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150036293
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150036417
quote:
1s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Allemaal rauwe ingredienten door elkaar, mogelijk met lauwe bechamel?
Ik zou dan eerder de lasagna op vrijdag voorbakken en bv buiten neerzetten om snel af te koelen, daarna in de koelkast zetten om hem dan zaterdag met kaas te bestrooien en af te bakken.
Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?
  woensdag 25 februari 2015 @ 17:56:44 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150036484
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:54 schreef NutKees het volgende:

[..]

Rauwe groenten en gehakt kort bakken, bliktomaten toevoegen. Bechmelsaus maken en dan in lagen in ovenschaal (met droge lasagnebladen dus). Ik vrees dat als ik dit 2x in de oven zet dat het te droog wordt... ?
Maak je meer en wat dunnere bechamel.
Beter wat droog dan mensen aan de spetterpoep of erger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_150036646
Dusss.... vrijdag voorbakken met genoeg saus & bechamel, direct naar buiten afkoelen.
Zaterdag-avond kaas erover en afbakken. Beide keren op ongeveer 220 graden of kan/mag/moet dat anders?
pi_150036797
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 17:39 schreef NutKees het volgende:
Piet, ik ga zaterdag voor 12 mensen lasagne maken (lasagnebladen niet voorkoken, vrij natte vlees/tomaten vulling dus). Hoe lang van te voren is het verantwoord de schalen de vullen alvorens ze in de oven te zetten? Kan ik dit bijvoorbeeld 's ochtens (of misschien zelfs al vrijdag) doen en ze dan 's avonds afbakken?
Hoe ik het doe, dag ervoor saus maken, in koelkast zetten. Dan de betreffende avond tijdens het voorverwarmen van de oven een bechamel maken, en dan pas opbouwen. Kost 10-20 minuten
pi_150037191
Da's inderdaad ook een goed idee!

In ieder geval bedankt voor de tips heren, ik kom er wel uit op de een of andere manier.
  woensdag 25 februari 2015 @ 18:41:11 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150037900
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 18:02 schreef NutKees het volgende:
Dusss.... vrijdag voorbakken met genoeg saus & bechamel, direct naar buiten afkoelen.
Zaterdag-avond kaas erover en afbakken. Beide keren op ongeveer 220 graden of kan/mag/moet dat anders?
Eerste keer bakken hoeft hij niet geheel gaar te worden btw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 februari 2015 @ 19:38:00 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_150040102
Lasagne is juist vaak lekkerder als je 'm de tweede keer opwarmt :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 25 februari 2015 @ 23:07:21 #42
297508 broccolitaart
Om des keizers baard
pi_150050130
quote:
0s.gif Op woensdag 25 februari 2015 11:05 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Je hoeft het niet in 1 keer te verwerken he, beide blijven wel een paar dagen goed. Stamppot spitskool, en de paprika morgen door de pasta.
Als je het tegelijk wil verwerken zou ik gewoon een random roerbak/wok maken, op heet vuur wokken, chinese smaakmakers erbij (gember, knoflook, 'doubanjiang' (soort chili pasta kun je bij de toko kopen), soya saus, evt shaoxing rijstwijn (toko)).

Bedankt iedereen voor goede tips, ik neem ze mee voor volgende keer. Uiteindelijk vond ik alsnog een recept voor een pastei (geloof ik) met spitskool en paprika die best wel lekker was.

Het is wel goed te bewaren, alleen ben ik helaas niet zo veel thuis. Dan is het wel prettig als ik niks hoef weg te gooien.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 26 februari 2015 @ 11:42:01 #43
414785 sirdanilot
pi_150062138
Ik ben net verhuisd en heb momenteel alleen een studenten-oventje met niet heel erg exacte temperatuur en een vetpan. Daarnaast ook nog een waterkoker maar dus nog geen kookplaat.

Iemand nog ideeën behalve pizza en friet? Denk dat ik wel lasagne kan maken, bijvoorbeeld (duurt dan wel een paar uur ofzo met dat oventje :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150062273
Couscous hoef je alleen te wellen in heet water en kunnen allemaal rauwe groenten door, paprika, tomaat, spinazie, bosui, rozijnen, feta etc. etc. Noodles vaak ook alleen wellen. Schnitzels enzo uit de supermarkt kunnen vaak prima in de oven.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 26 februari 2015 @ 11:48:20 #45
414785 sirdanilot
pi_150062340
quote:
2s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:46 schreef Karstman het volgende:
Couscous hoef je alleen te wellen in heet water en kunnen allemaal rauwe groenten door, paprika, tomaat, spinazie, bosui, rozijnen, feta etc. etc. Noodles vaak ook alleen wellen. Schnitzels enzo uit de supermarkt kunnen vaak prima in de oven.
Goed idee, ik ga couscous halen ! En dan taboulleh ! :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  Moderator donderdag 26 februari 2015 @ 11:50:31 #46
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_150062402
Water koker met een spiraal? Dan kun je daar aardappels in koken misschien :P Kun je stamppot rauwe andijvie maken. Volgens mij kun je al uitgebakken spek kopen. Niet zo lekker als vers gebakken maar goed...

Hoe wil je bechamel saus maken zonder een pitje?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 26 februari 2015 @ 11:55:45 #47
414785 sirdanilot
pi_150062560
quote:
0s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:50 schreef derLudolf het volgende:
Water koker met een spiraal? Dan kun je daar aardappels in koken misschien :P Kun je stamppot rauwe andijvie maken. Volgens mij kun je al uitgebakken spek kopen. Niet zo lekker als vers gebakken maar goed...

Hoe wil je bechamel saus maken zonder een pitje?
Dan maar zonder bechamelsaus toch, is wel lekker bij de lasagne maar ook weer niet verplicht vind ik. Kun je overigens ook kant en klaar kopen desnoods.

Ik heb een waterkoker met een plaat en ik zou daar sowieso geen dingen in gaan koken, maar wel leuke creatieve tip :P Wat wel kan is dus kokend water op iets in een pan gieten en dan laten staan tot het gaar is, bijvoorbeeld met ei of de couscous.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_150069038
snelkookrijst/pasta kan je ook wellen in schaaltje kokend water. duurt dan wel wat langer dan de tijd op de verpakking.

oventje zonder magnetronfunctie? combimagnetron is zeker een aanrader voor een student.
met een magnetron en een magnetron-stoommandje kan je al heel veel.

komt er nog wel een kookplaat?
gewoon een simpele keramische kookplaat is niet geweldig maar beter dan niets. of een electrische hapjespan, ook erg handig bij gebrek aan een kookplaat.
pi_150071452
Gepofte aardappels, gebakken aardappels kun je maken met de oven. Je zou ook uien en wortels met de aardappels mee kunnen poffen en dan tot stamppot stampen.
Soep maken van geroosterde pompoen en wat ui en tijm, dan met gekookt water pureren.
En allerlei vlees kan natuurlijk in de oven. Ook stoofpotten, alleen dan kun je het vlees niet eerst dichtschroeien.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 26 februari 2015 @ 17:53:54 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_150076278
quote:
0s.gif Op donderdag 26 februari 2015 11:42 schreef sirdanilot het volgende:
Ik ben net verhuisd en heb momenteel alleen een studenten-oventje met niet heel erg exacte temperatuur en een vetpan. Daarnaast ook nog een waterkoker maar dus nog geen kookplaat.

Iemand nog ideeën behalve pizza en friet? Denk dat ik wel lasagne kan maken, bijvoorbeeld (duurt dan wel een paar uur ofzo met dat oventje :') )
Ga naar de kringloop en bezorg je een tweedehands goedkoop kooktoestel, kijk op kleine advertenties bij supermarkten, een tweedehands gasfornuis kan je vaak voor niets afhalen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')