Lijkt mij nog het meest op eitjes van een insectquote:Op maandag 15 december 2014 18:44 schreef madeliefff het volgende:
ik tref ineens dadels met vage pitjes erin in een aantal van mijn dadels, kan dat kwaad?
[ afbeelding ]
denk je? gadver hahaquote:Op maandag 15 december 2014 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lijkt mij nog het meest op eitjes van een insect
Ja, zou niet weten wat het anders is, een kruising met een vijg lijkt me onwaarschijnlijk.quote:
ok, nou ik gooi ze er wel tussen uitquote:Op maandag 15 december 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, zou niet weten wat het anders is, een kruising met een vijg lijkt me onwaarschijnlijk.
hmm ik heb er net een paar gegeten zonder binnenin te kijken, dat doe ik heel vaak eigenlijk, niet zo slim dusquote:Op maandag 15 december 2014 18:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.30bananasaday.(...)n?xg_source=activity
Foelie heeft een veel complexer en verfijnder smaak dan nootmuskaat. Het is als echte vanillie en sythetische vaniline suiker, cassia en kaneel, een hele goede arabica en goedkope instant of extract koffie.quote:Op woensdag 17 december 2014 22:02 schreef Bramito het volgende:
Wat heb jij toch met foelie? Is dat echt zoveel anders dan nootmuskaat? Ik kan het hier niet krijgen, ik zal het deze kerst uit NL meenemen.
Dus ben niet de enige die dat op is gevallenquote:Op woensdag 17 december 2014 22:02 schreef Bramito het volgende:
Wat heb jij toch met foelie? Is dat echt zoveel anders dan nootmuskaat? Ik kan het hier niet krijgen, ik zal het deze kerst uit NL meenemen.
Je koopt het gewoon gemalen?quote:Op woensdag 17 december 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Foelie heeft een veel complexer en verfijnder smaak dan nootmuskaat. Het is als echte vanillie en sythetische vaniline suiker, cassia en kaneel, een hele goede arabica en goedkope instant of extract koffie.
Het lijkt op elkaar, maar het is een groot verschil
Het wordt vooral in NL en Beieren gebruikt, maar in Spanje is het ook bekend als Macis
http://es.m.wikipedia.org/wiki/Macis
Bedankt! Het is niet zo dat als die stukken te mager zijn dat het dan erg droog vlees wordt?quote:Op woensdag 17 december 2014 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Je zou een stukje kunnen bakken als biefstuk en het proberen, maar het zijn naar alle waarschijnlijkheid stoofstukken
Zouten, peperen, goed bruin aanbraden, rode wijn erbij, stoven, wat knoflook, foelie, uurtje of 4 stoven.
Toch gebruik ik liever versgeraspte nootmuskaat dan foelie uit een potje hoor. En hele foelie is erg lastig te krijgen.quote:Op woensdag 17 december 2014 22:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Foelie heeft een veel complexer en verfijnder smaak dan nootmuskaat. Het is als echte vanillie en sythetische vaniline suiker, cassia en kaneel, een hele goede arabica en goedkope instant of extract koffie.
Het lijkt op elkaar, maar het is een groot verschil
Het wordt vooral in NL en Beieren gebruikt, maar in Spanje is het ook bekend als Macis
http://es.m.wikipedia.org/wiki/Macis
Valt reuze meequote:Op donderdag 18 december 2014 13:28 schreef DeProf het volgende:
[..]
Bedankt! Het is niet zo dat als die stukken te mager zijn dat het dan erg droog vlees wordt?
waar koop je hele foelie dan?quote:
MMM foeliequote:Op donderdag 18 december 2014 14:53 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
waar koop je hele foelie dan?
Wij hadden hier vroeger zo'n heel leuk indiaas winkeltje met allemaal hele kruiden/specerijen/bonen/zaden/gedroogde vruchten etc. Helaas is hij wegDus zou nu niet meer weten waar zoiets te kopen.
Maak ik gewoon zelf, is niet moeilijkquote:Op donderdag 18 december 2014 22:02 schreef focal het volgende:
Veel recepten vragen om fond of bouillon. Zijn er goede fonds/bouillons te koop, of is zelf maken de enige optie? Hoe doe jij dat Piet?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |