abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator dinsdag 18 november 2014 @ 23:51:55 #51
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146794964
Ciabatta 90% gelukt, iets te weinig volume in de hoogte, maar dat komt omdat de rijskom niet de juiste was en ik mijn folie niet had ingevet waardoor het deeg bleef plakken en instortte ;(

Ook nog een appelcake gemaakt in een tulbandvorm waarbij de appels niet naar beneden zakken, echt heel goed gelukt door middel van een iets steviger beslag waar ook een beetje amandelmeel in wordt verwerkt ^O^

Al met al een geslaagde bakdag, leerzaam ook.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 19 november 2014 @ 04:08:23 #52
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146798315
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 23:23 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

citroensap
Nee.

Hete suikersiroop toevoegen aan het eiwit als het schuim is, dan door kloppen tot het schuim helemaal afgekoeld is. Krijg je superstevig schuim van (en lekker)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 19 november 2014 @ 04:09:23 #53
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146798318
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 23:51 schreef djkoelkast het volgende:
Ciabatta 90% gelukt, iets te weinig volume in de hoogte, maar dat komt omdat de rijskom niet de juiste was en ik mijn folie niet had ingevet waardoor het deeg bleef plakken en instortte ;(

Ook nog een appelcake gemaakt in een tulbandvorm waarbij de appels niet naar beneden zakken, echt heel goed gelukt door middel van een iets steviger beslag waar ook een beetje amandelmeel in wordt verwerkt ^O^

Al met al een geslaagde bakdag, leerzaam ook.
Heb je van die laatste een receptje?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146798536
DJ, folie in de rijskom? Dat klinkt sowieso onhandig? Waarom niet gewoon de container zelf ingevet? Ik gebruik voor ciabatta en ander nat deeg goedkope plastic bakken met een deksel. Desnoods een emmer met een groot bord erop als 'deksel'. Wat had jij gebruikt?

Hoe dan ook: een ciabatta voor 90% laten slagen is ook al behoorlijk goed! :) Had je mooie grote gaten in het kruim? :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_146798544
Trouwens, we hebben een uitstekende losse broodbakreeks hè? :)

CUL / Brood bakken in de oven #17: Brood met vulling
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 19 november 2014 @ 10:51:56 #56
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146801752
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 06:48 schreef minilot het volgende:
DJ, folie in de rijskom? Dat klinkt sowieso onhandig? Waarom niet gewoon de container zelf ingevet? Ik gebruik voor ciabatta en ander nat deeg goedkope plastic bakken met een deksel. Desnoods een emmer met een groot bord erop als 'deksel'. Wat had jij gebruikt?

Hoe dan ook: een ciabatta voor 90% laten slagen is ook al behoorlijk goed! :) Had je mooie grote gaten in het kruim? :9
Nee er overheen ;)
Kom was ingevet met olijfolie, het was een glazen lasagneschaal zeg maar, het enige vierkante van formaat wat ik kon vinden. Ik ga inderdaad volgende keer een platsic container gebruiken (staat op het verlanglijstje voor sinterklaas :P ).

Grote gaten waren grotendeels door het folie verpest (op het moment dat ik dat er af haalde zakte het hele deeg ineen), maar het idee was er wel, onregelmatige gaten, zacht van binnen, knapperig met een zekere taaie bite van buiten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146802806
Heb ook een keer geprobeerd ciabatta te maken maar het werd een gewoon zacht broodje zonder de typische structuur en lichtelijk taaie bite :( Wel lekker verder hoor maar ja....

Het zachte plakkerige deeg lijkt heel vervelend, maar je moet gewoon met je handen door blijven kneden, als je klaar met kneden bent plakt het in principe niet echt meer. Niet steeds je handen schoonmaken dus. En kneden met één hand anders heb je geen schone hand meer.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_146802934
Bij echt nat deeg (dus met een hoge hydratatie, kotm bij veel ciabattarecepten voor) is het ook helemaal geen kwestie van kneden. Het deeg krijgt z'n luchtigheid en de kenmerkende open structuur, door het juist niet te kneden, maar vooral heeeeeeeeeeeeel lang te laten rijzen . Het deeg is veel te kledderig om te kneden, je 'vouwt' het alleen een beetje over zichzelf heen, liefst met hulp van een deegschraper.
Het is even een knoeiwerkje als je het niet gewend bent, maar uiteindelijk heb je er dus veel minder werk aan en je krijgt er prachtige broden van. O+
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator woensdag 19 november 2014 @ 11:52:32 #59
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146803547
Ik heb de methode gebruikt die Paul Hollywood heeft voorgedaan in de Great British Bake Off Masterclass, die methode werkt, ik had alleen de verkeerde container en geen deksel en heb dus het folie niet ingevet. Volgende keer beter ;)

Foccacia heb ik in diezelfde container laten rijzen en dat ging wel goed en da's ook een nogal nat deeg, vandaar.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 19 november 2014 @ 12:41:26 #60
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146805029
Nou, de snickerdoodles hebben een perfecte structuur gekregen. Alleen niet zoet genoeg en had wel wat meer kaneel gemogen ook. Maar totaal niet uitgelopen. Ik ben zeer tevreden met dat bakmatje!

Nu wil ik citroen muffins maken met maanzaad, maare, is het een goed idee om muffins in zo'n bakvormpjes ding te doen zonder papiertjes?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146805120
Ik doe ze altijd zonder papiertjes. Ik vind papiertjes altijd maar lelijk. Wel invetten en bebloemen.
pi_146806098
quote:
14s.gif Op woensdag 19 november 2014 12:44 schreef Myraela het volgende:
Eens met hierboven, ik gebruik ook liever geen papiertjes.
En Myra, wat heb je een tof pannenkoektaartje gemaakt! O+ Zag het al op je blog. : )
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 19 november 2014 @ 15:52:14 #63
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146811423


citroen-maanzaad muffins, met een kop dikke turkse yoghurt door het beslag en jaggery ipv suiker.

De structuur is perfect zacht en fluffy. Ik had het alleen wel wat meer citroenig bedoeld.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146811763
Lekker! Misschien nog wat citroen glazuur erop voor extra smaak?
  woensdag 19 november 2014 @ 16:30:09 #65
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146812505
hmm ja ik hou niet zo van glazuur.

over een paar dagen gewoon nog een poging :P
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Moderator woensdag 19 november 2014 @ 16:59:07 #66
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146813430
Paar druppels essentiële citroenolie?
Of citroenmelisse smaakt ook heel citroenig. Of meer citroenschil.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 19 november 2014 @ 21:07:47 #67
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146822007
ja gewoon meer citroensap en/of schil
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146824849
Snelle bakvraag: Is gedroogde gist hetzelfde als instant gist?
  Moderator woensdag 19 november 2014 @ 22:49:24 #69
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146826644
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 22:09 schreef emil23 het volgende:
Snelle bakvraag: Is gedroogde gist hetzelfde als instant gist?
Nee.
Instantgist zijn hele kleine korreltjes die je in zakjes koopt, kun je direct door je meel mengen.
Gedroogde gist zijn vrij grote ronde korrels die je eerst moet activeren voor je ze kunt gebruiken (met melk bijvoorbeeld).
Volgens broodexpert Paul Hollywood is instantgist (dus gewoon die zakjes/pakjes uit de winkel) het beste om te gebruiken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146828724
En klopt het dan ongeveer dan 30 gram verse gist gelijk is aan 15 gram gedroogde gist en aan 7 gram instant gist?
  Moderator woensdag 19 november 2014 @ 23:52:05 #71
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146829464
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 23:34 schreef emil23 het volgende:
En klopt het dan ongeveer dan 30 gram verse gist gelijk is aan 15 gram gedroogde gist en aan 7 gram instant gist?
Ik ken de verhouding vers-gedroogd niet, er zijn verschillende maten eigenlijk.
Paul Hollywood gebruikt 10g instantgist op 500g meel
Dr Oetker 7g instantgist op 500g meel
Er zijn een paar andere fabrikanten die doen 9g instantgist op 500g meel

Als ik kijk naar wat ouderwetse bakkers doen is het 1:2,5 (instant:vers) en dan 25g vers per 500g meel (en dus 10g instant).

Bovenstaand is allemaal instant, ik denk zelf dat 1:2,5 een goede verhouding is.
Gedroogde gist zie je in NL bijna niet, wel in Engeland.



Ik heb wat zoekwerk gedaan en kom eigenlijk overal tegen dat je dezelfde verhouding kunt gebruiken, dus 500g meel = 10g droge gist. Alleen moet je droge gist eerst nog activeren met water+suiker, water+meel of melk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146830283
Ik gebruik dr. Oetker instant gist, maar per 500 gram bloem of meel maar 2/3 gram gist. Lang leve no knead deeg. Terug on topic, vanavond mijn anderhalve week gerijpte spijs en glutenvrije speculaas deeg ingezet voor glutenvrije kruidnootjes en gevuld speculaas. Heeft zusjelief op 5 december ook wat te smikkelen ipv een fortuin kwijt te zijn aan dure glutenvrije prefab zooi. :)
mag het weten
  Moderator donderdag 20 november 2014 @ 00:22:06 #73
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146830408
Mijn spijs is nog lang niet klaar, moet nog minimaal 2 weken, misschien wel 3 :P
Nieuw experiment, want ik deed normaal ook een week.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146830546
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 00:22 schreef djkoelkast het volgende:
Mijn spijs is nog lang niet klaar, moet nog minimaal 2 weken, misschien wel 3 :P
Nieuw experiment, want ik deed normaal ook een week.
Het biologische ei wat erin zit is nog uit een doos met eieren die tot volgende week houdbaar zijn. Dus die wou ik nu afbakken om zo te voorkomen dat er wat geks gaat gebeuren door een verwerkt ei wat overdatum gaat zonder af te bakken. Is puur gevoelsmatig want het zal wss door de samenstelling van het spijs geen klap uit maken..
mag het weten
pi_146832734
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 23:52 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik ken de verhouding vers-gedroogd niet, er zijn verschillende maten eigenlijk.
Paul Hollywood gebruikt 10g instantgist op 500g meel
Dr Oetker 7g instantgist op 500g meel
Er zijn een paar andere fabrikanten die doen 9g instantgist op 500g meel

Als ik kijk naar wat ouderwetse bakkers doen is het 1:2,5 (instant:vers) en dan 25g vers per 500g meel (en dus 10g instant).

Bovenstaand is allemaal instant, ik denk zelf dat 1:2,5 een goede verhouding is.
Gedroogde gist zie je in NL bijna niet, wel in Engeland.

[ afbeelding ]

Ik heb wat zoekwerk gedaan en kom eigenlijk overal tegen dat je dezelfde verhouding kunt gebruiken, dus 500g meel = 10g droge gist. Alleen moet je droge gist eerst nog activeren met water+suiker, water+meel of melk.
Ik heb een recept gezien voor oliebollen waar in 500gr bloem 15gr droge gist moet worden toegevoegd. Maar om dat nu te vervangen door 15gr instant gist leek me wat veel. Maar aan de andere kant, met flink veel krenten er in is het natuurlijk wel en deeg dat moeilijk rijst.
  donderdag 20 november 2014 @ 15:23:28 #76
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146842727


Vanochtend ontbijt met pindakaaskoekjes :)

Ik kan de zoetigheid vandaag niet meer aan maar ik heb wel ontzettende zin om muffins te bakken. Iemand suggesties voor fijne hartige muffins?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 20 november 2014 @ 15:27:47 #77
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146842840
Oh en ik ga straks ook hondekoekjes bakken (met knoflook tegen de vlooitjes) :+
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  Moderator donderdag 20 november 2014 @ 15:37:42 #78
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146843168
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 15:27 schreef -Mellow- het volgende:
Oh en ik ga straks ook hondekoekjes bakken (met knoflook tegen de vlooitjes) :+
Wel zonder zout en gluten hè, niet goed voor honden ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146843449
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 15:23 schreef -Mellow- het volgende:
[ afbeelding ]

Vanochtend ontbijt met pindakaaskoekjes :)

Ik kan de zoetigheid vandaag niet meer aan maar ik heb wel ontzettende zin om muffins te bakken. Iemand suggesties voor fijne hartige muffins?
Ben je blij met je bakmatje? *) ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 20 november 2014 @ 16:58:00 #80
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146845605
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 15:37 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Wel zonder zout en gluten hè, niet goed voor honden ;)
ja ik was ook net een alternatief aan t bedenken voor tarwe en ik dacht aan havermoutvlokken, of boekweitmeel
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  donderdag 20 november 2014 @ 17:00:06 #81
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146845661
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 15:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Ben je blij met je bakmatje? *) ^O^
ontzettend! en gisteren ook maatschepjes aangeschaft. Bakken is zo veel prettiger nu :Y

De hartige muffins zijn ook net klaar. Met half volkorentarwe/ half bloem, turkse yoghurt, goudse kaas, lente-ui, olijfolie en knoflook.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146845774
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 17:00 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ontzettend! en gisteren ook maatschepjes aangeschaft. Bakken is zo veel prettiger nu :Y

Gnagnagna, welcome to the dark side! })

Ga maar vast grotere maten broeken inslaan.. >:)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator donderdag 20 november 2014 @ 17:17:54 #83
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146846117
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 16:58 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ja ik was ook net een alternatief aan t bedenken voor tarwe en ik dacht aan havermoutvlokken, of boekweitmeel
Ja, kan allebei.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 21 november 2014 @ 19:05:15 #84
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146876470
Er staat nu een cake in de oven met verschillende kleurenlaagjes: groenig laagje met beetje spinazie gekleurd (maar dat werd niet zo groen als ik hoopte), laagje gekleurd met kurkuma, laagje roze met bieten gekleurd en een laagje met chocola.
Ik sta een beetje te trappelen om het resultaat te zien, maar omdat het een verjaardagscadeautje is mag ik hem nog niet aansnijden zometeen.

(Ik heb wel vaker dat ik een verjaardagstaart cadeau doe, dat mensen 'm dan maar niet aansnijden en ik t dan een beetje moeilijk zit te hebben omdat ik wil weten hoe ie geworden is :') )
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146879341
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 16:39 schreef PM-girl het volgende:
Is het mogelijk om thuis, zonder gekke dingen, zelf schuimpjes te maken? En dan niet de merengue schuimpjes, maar de hardere die ook in strooigoed zitten. Of is dat een echt fabrieksproduct?
Spekkies weet ik wel te fabrieken, maar schuimpjes...geen ervaring mee.
Professioneel gifmenger.
  Moderator vrijdag 21 november 2014 @ 20:56:49 #86
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146880650
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 16:39 schreef PM-girl het volgende:
Is het mogelijk om thuis, zonder gekke dingen, zelf schuimpjes te maken? En dan niet de merengue schuimpjes, maar de hardere die ook in strooigoed zitten. Of is dat een echt fabrieksproduct?
Die worden gemaakt met poedersuiker, glucosestroop en gelatine. De rest is aroma en kleurstof.
Komt geen ei aan te pas hoor ;)
Lijkt me moeilijk om te maken, want gelatine los je normaal op in water en hier moet volgens mij geen of heel weinig water in, dus moet je poedergelatine hebben, is op zich nog wel te vinden her en der.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146886521
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 20:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die worden gemaakt met poedersuiker, glucosestroop en gelatine. De rest is aroma en kleurstof.
Komt geen ei aan te pas hoor ;)
Lijkt me moeilijk om te maken, want gelatine los je normaal op in water en hier moet volgens mij geen of heel weinig water in, dus moet je poedergelatine hebben, is op zich nog wel te vinden her en der.
Kun je de blaadjes niet gewoon fijnmalen?
Ik misbruik mijn electrische koffiemolen nog wel eens voor zulke karweitjes. :D
Professioneel gifmenger.
pi_146886770
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 11:34 schreef minilot het volgende:
Bij echt nat deeg (dus met een hoge hydratatie, kotm bij veel ciabattarecepten voor) is het ook helemaal geen kwestie van kneden. Het deeg krijgt z'n luchtigheid en de kenmerkende open structuur, door het juist niet te kneden, maar vooral heeeeeeeeeeeeel lang te laten rijzen . Het deeg is veel te kledderig om te kneden, je 'vouwt' het alleen een beetje over zichzelf heen, liefst met hulp van een deegschraper.
Het is even een knoeiwerkje als je het niet gewend bent, maar uiteindelijk heb je er dus veel minder werk aan en je krijgt er prachtige broden van. O+
Weet jij een heel goed ciabatta-recept? Al wel wat mee gerommeld, maat resultaat was niet wat het moest zijn.
  Moderator vrijdag 21 november 2014 @ 23:19:03 #89
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146886903
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 november 2014 23:09 schreef Buurpoes het volgende:

[..]

Kun je de blaadjes niet gewoon fijnmalen?
Ik misbruik mijn electrische koffiemolen nog wel eens voor zulke karweitjes. :D
Ik weet het niet, nooit geprobeerd. Het is wel in poedervorm te vinden hoor, ziet er ook iets anders uit, niet helemaal doorzichtig maar een beetje kleur er aan meestal.

Blijkt er ook van Oetker te zijn:

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator vrijdag 21 november 2014 @ 23:24:58 #90
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146887061
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 23:15 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Weet jij een heel goed ciabatta-recept? Al wel wat mee gerommeld, maat resultaat was niet wat het moest zijn.
500g bloem met hoog glutengehalte (dus zeg maar broodbloem)
10g instantgist
10g zout
440ml water (gewoon koud)

In de mixer laten kneden. Eerst 3/4 van het water erbij tot het een stevig normaal uitziend brooddeeg is.
Dan steeds wat water erbij.
Uiteindelijk wordt het een heel flexibel slap deeg. Mixen duurt zeker 15 minuten met de mixer (ja dat is lang, maar dat moet!).

Dan in een vierkante of rechthoekige plastic bak met deksel laten rijzen. Smeer vooraf de bak goed in met olijfolie. Voor dit recept moet de bak vrij hoog zijn, 3L inhoud.

Als het deeg tot aan het deksel rijkt bestrooi je je aanrecht/werkbank flink met bloem en als je het hebt griesmeel. Laat het deeg uit de bak op het werkvlak glijden, voorzichtig, je wil de lucht er zo veel mogelijk inhouden!
Strooi rijkelijk bloem/griesmeel over het deeg.
Met een deegsnijder (of scherp mes) snij je er een strook af (totaal maak je 4 stroken, dus elke strook is 1/4 van je deeg), draai het zo dat het snijvlak boven komt.
Voor en achter voorzichtig oppakken en op een bakplaat (zonder bakpapier!) die je rijkelijk met meel en griesmeel hebt bestoven leggen. 4 stuks naast elkaar.

45 minuten laten rusten/rijzen.
Dan in een voorverwarmde oven: 225 graden hetelucht +/- 25 minuten bakken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146887612
^O^ Die eerst maar eens met gewone gist proberen en later pas met desem. :Y
pi_146893363
Hoi!

Leuk topic. :) Ik ga met vriendinnen rond de Kerst een high tea doen en ik wil samen met een vriendin wat dingen gaan bakken. Hebben jullie nog leuke Kerst-bak-dingetjes? :P Ik ben niet zo'n ervaren bakker. :D

En hetzelfde geldt voor Sinterklaas, ik vier met familie Sinterklaas en het leek mij wel leuk samen met mijn zusjes om iets te gaan bakken, dus we zijn allemaal een beetje zoekende. Misschien weten mensen hier nog iets? :)

Bedankt alvast!
pi_146893386
Als je het simpel wilt zou ik iets van zandkoekjes maken en kerst-cookiecutters kopen en dan de koekjes eventueel decoreren met spikkels en balletjes enzo.
  zaterdag 22 november 2014 @ 11:23:09 #94
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_146893837
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 20:56 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Die worden gemaakt met poedersuiker, glucosestroop en gelatine. De rest is aroma en kleurstof.
Komt geen ei aan te pas hoor ;)
Lijkt me moeilijk om te maken, want gelatine los je normaal op in water en hier moet volgens mij geen of heel weinig water in, dus moet je poedergelatine hebben, is op zich nog wel te vinden her en der.
Ik zal eens beginnen met zoeken naar poedergelatine. Thanks!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  Moderator zaterdag 22 november 2014 @ 11:45:07 #95
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146894197
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 11:23 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Ik zal eens beginnen met zoeken naar poedergelatine. Thanks!
Nu ik het zo lees denk ik dat ze het eerder gelatinepoeder noemen. Laat even weten of het gelukt is. Ze zijn eigenlijk veel te zoet, maar wel lekker die schuimpjes :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 22 november 2014 @ 17:50:35 #96
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146903247
Kan ik vanavond deeg voor een appeltaart maken en tot morgenmiddag in de koelkast leggen?
The love you take is equal to the love you make.
  Moderator zaterdag 22 november 2014 @ 18:08:07 #97
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146903805
quote:
5s.gif Op zaterdag 22 november 2014 17:50 schreef Lienekien het volgende:
Kan ik vanavond deeg voor een appeltaart maken en tot morgenmiddag in de koelkast leggen?
Ja, wordt er alleen maar beter op.
Je kunt ook de appels al schillen, in blokjes doen, citroensap er over en suiker en kaneel, dan zijn ze al voor het grootste deel uitgelekt ook, heb je ook geen slappe bodem. Ze worden niet bruin.
Wel even goed afdekken natuurlijk.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 22 november 2014 @ 19:13:23 #98
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146905424
Dank!
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 22 november 2014 @ 23:37:43 #99
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_146913906
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 november 2014 11:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Nu ik het zo lees denk ik dat ze het eerder gelatinepoeder noemen. Laat even weten of het gelukt is. Ze zijn eigenlijk veel te zoet, maar wel lekker die schuimpjes :P
Will do. (Maar wellicht blijft het plan een plan. :P)
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_146919874
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 november 2014 11:23 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Ik zal eens beginnen met zoeken naar poedergelatine. Thanks!
Taartenwinkels verkopen het vaak! Zoek maar eens op Funcakes gelatine poeder
Mijn bak-blog: www.bakverhalen.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')