abonnement Unibet Coolblue
pi_146774650
Puik leesvoer over hele goeie chocolate chip-koekjes bakken:
http://sweets.seriouseats(...)te-chip-cookies.html
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 18 november 2014 @ 14:57:50 #27
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146775028
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 14:35 schreef minilot het volgende:
Ik heb cupmaatschepjes en bakmat van de Hema. :)

http://www.hema.nl/winkel(...)tkamer/koken/bakken/

Bakmat voor 6 euro (momenteel 25% korting op al het bakspul), is een stuk goedkoper dan die van Dr. Oetker bij Blokker. :)
ah fijn, ik vind de Hema sowieso een veel fijnere winkel dan de Blokker.
zometeen even een tripje naar de stad.
Maar eerst (al gokkende met hoeveelheden :7 ) een deegje maken voor snickerdoodles
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146775088
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 14:57 schreef -Mellow- het volgende:
Maar eerst (al gokkende met hoeveelheden >:D ) een deegje maken voor snickerdoodles
Haal gewoon eerst een goedkoop, klein weegschaaltje! :D Het weegschaaltje dat ik al jaren voor het bakken gebruik is van vederlicht plastic en kostte vijf euro ofzo. 'Op de gok' is bij bakken meestal geen goed idee. ;)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146775178
Zoeentje:



O+

Geen batterijen, geen gedoe, ding weegt zelf niks, ik ik gooi 'm altijd gewoon bovenhands over mijn schouder de keukenla in, want daar kan -ie prima tegen. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 18 november 2014 @ 15:03:18 #30
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146775196
ja ik heb nog wel ergens in een doos bij mijn moeder thuis een weegschaal liggen. Een goeie ook...... maar met cups werken moet toch ook gewoon goed gaan? Doe ik nu nog voor de laatste keer dit, en dan straks als ik terug ben van de hema ga ik weer braaf doen
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146775198
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt? :'( :'(
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
pi_146775232
O, bij veel recepten gebruik ik ook gewoon cups en maatlepels hoor.
Maar als het om wat nauwkeurigere patisserie gaat, dan is een weegschaal wel echt nodig. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_146775261
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 15:03 schreef Injetta het volgende:
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt? :'( :'(
Ik heb deze wel eens gemaakt en die werden fantastisch:
http://www.glorioustreats.com/2013/11/coconut-macaroons.html :9 :9

Maar ik weet niet of dat het type is dat je bedoelt.
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator dinsdag 18 november 2014 @ 15:05:22 #34
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_146775267
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 15:03 schreef Injetta het volgende:
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt? :'( :'(
Eiwit stijfslaan, suiker er door tijdens het kloppen (wordt het steviger van), kokos er door vouwen, op ouwel hoopjes maken en het blijft perfect in vorm, loopt niet uit en is niet te luchtig (omdat je suiker door de eiwitten heen klopt wordt dat veel compacter).
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_146775314
Injetta, heb je het eiwit wel heeeeeeeeeeel srtijfgeklopt, zo stijf dat je de kom ondersteboven boven je hoofd durfde te houden?
En dan de rest van de ingredienten er heel voorzichtig doorheen spatelen, zodat het mooi luchtig blijft?
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 18 november 2014 @ 15:19:29 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146775761
Als je het eiwit stijfklopt en intussen suiker met een beetje water aan de kook brengt tot een druppel daarvan op een schoteltje stijf wordt en dit aan je eiwitschuim langzaam toevoegt wordt je eischuim nog steviger.
De rest van je ingredienten niet er doorheen roeren, maar voorzichtig enveloperen, omslaan (zoals Mini ook zegt) dan hou je heel veel lucht in je massa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 november 2014 @ 16:39:47 #37
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_146778264
Is het mogelijk om thuis, zonder gekke dingen, zelf schuimpjes te maken? En dan niet de merengue schuimpjes, maar de hardere die ook in strooigoed zitten. Of is dat een echt fabrieksproduct?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_146778520
Ik had een recept met eiwit en suiker dat je moest verhitten en dit door de kokos en de bloem spatelen.

Maar ik ga het dus van de week doen met het stijfgeslagen eiwit en voorzichtiger spatelen, nu moet ik eerst nog 10 uitgelopen kokoskoeken wegwerken... }:|
Niets van dit alles is een wezensvreemde ontmoeting tussen een jij en een ik, zodat we nooit of te nimmer zullen weten wie die jij is en wie die ik.
  dinsdag 18 november 2014 @ 18:44:28 #39
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_146781497
nou die cupschepjes hadden ze niet bij de hema en ook niet bij de blokker. Iemand andere suggesties? ik ben niet echt bereid er veel geld aan uit te geven, dus liever niet bij zo'n kookwinkel.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_146781879
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 18:44 schreef -Mellow- het volgende:
nou die cupschepjes hadden ze niet bij de hema en ook niet bij de blokker. Iemand andere suggesties? ik ben niet echt bereid er veel geld aan uit te geven, dus liever niet bij zo'n kookwinkel.
Albert Heijn XL
Spin the wheel of fortune or learn to navigate.
  dinsdag 18 november 2014 @ 19:30:20 #41
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146783120
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 18:58 schreef Mry het volgende:

[..]

Albert Heijn XL
Dit. Zijn echt prima cup maten. Goed stevig plastic aan een ring, handig!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146784757
Ik word maar geen vriendjes met korstdeeg, het lukt me maar niet om het goed uit te rollen.

Ik heb een pie-recept waarvoor ik een hartig korstdeeg maak van bloem, koude margarine en boter, ijswater en wat zout. Maar het deeg is gewoon te plakkerig om goed uit te kunnen rollen. Eenmaal gebakken smaakt het prima, maar ik krijg het niet mooi uitgerold. Dus ik boetseer' het deeg in mijn bakvorm wat een nogal dikke korst geeft, die niet makkelijk gaar bakt.

Wat doe ik fout? Ik heb de laatste keer het deeg ruim 2 uur laten rusten in de koelkast en nog steeds te kleverig. Vond het ook wat 'zweterig' gebruik ik soms de verkeerde margarine (Zeeuws Meisje), of teveel water?
pi_146784828
Deeg uitrollen tussen twee bakpapiertjes. Dat vind ik altijd wel makkelijk.
  dinsdag 18 november 2014 @ 20:22:02 #44
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_146784914
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 november 2014 20:17 schreef Fixers het volgende:
Ik word maar geen vriendjes met korstdeeg, het lukt me maar niet om het goed uit te rollen.

Ik heb een pie-recept waarvoor ik een hartig korstdeeg maak van bloem, koude margarine en boter, ijswater en wat zout. Maar het deeg is gewoon te plakkerig om goed uit te kunnen rollen. Eenmaal gebakken smaakt het prima, maar ik krijg het niet mooi uitgerold. Dus ik boetseer' het deeg in mijn bakvorm wat een nogal dikke korst geeft, die niet makkelijk gaar bakt.

Wat doe ik fout? Ik heb de laatste keer het deeg ruim 2 uur laten rusten in de koelkast en nog steeds te kleverig. Vond het ook wat 'zweterig' gebruik ik soms de verkeerde margarine (Zeeuws Meisje), of teveel water?
Zet het recept dan eens neer.
The love you take is equal to the love you make.
pi_146784921
Het ging op de vorige pagina nog over margarine _O- gebruik gewoon roomboter. Goed koud in blokjes, hiermee deeg maken, minimaal een uur in de koelkast en bloem strooien met uitrollen.
pi_146785364
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 20:22 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zet het recept dan eens neer.
Ik gebruik dit:
375 gram bloem
175 margarine
80 gram boter
180 ml ijswater.
zout

Koude boter en margarine in blokjes en door bloem snijden, ijswater erbij en kort doorkneden. Daarna platmaken, in folie en een uur in de koelkast. Zowel met foodprocessor als met de hand kom ik tot hetzelfde probleem: te kleverig niet uit te rollen deeg.

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 20:22 schreef Dragonberry het volgende:
Het ging op de vorige pagina nog over margarine _O- gebruik gewoon roomboter. Goed koud in blokjes, hiermee deeg maken, minimaal een uur in de koelkast en bloem strooien met uitrollen.
:{w Als ik boter wil gebruiken gebruik ik boter, als ik margarine wil gebruiken gebruik ik margarine. Recept geeft in dit geval nadrukkelijk aan dat margarine een vlokkerige deegstructuur geeft. De smaak van het deeg is aangenaam ziltig. Dat is wat voor mij telt. Niet omdat iemand vind dat ik het een of het ander moet gebruiken want 'echter' of 'puurder' of 'gezonder'. :W
pi_146786048
Lijkt me veel te veel water., 1 à 2 eetlepels is meestal genoeg.
  dinsdag 18 november 2014 @ 23:05:16 #48
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_146793115
Ik heb van de week een heerlijke merengue taart gegeten waarvan het eiwitmengsel echt heel stevig was. Weet iemand of er naast suiker iets doorheen gedaan word om het zo te krijgen of wordt het in de koeling zo stijf?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
pi_146793892
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 november 2014 23:05 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van de week een heerlijke merengue taart gegeten waarvan het eiwitmengsel echt heel stevig was. Weet iemand of er naast suiker iets doorheen gedaan word om het zo te krijgen of wordt het in de koeling zo stijf?
citroensap
  dinsdag 18 november 2014 @ 23:28:33 #50
380389 madeliefff
soms ook madeboosss
pi_146794115
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 november 2014 23:23 schreef LilDutchPrincess het volgende:

[..]

citroensap
ja? T smaakte daar namelijk niet naar maar mss dat je dat niet proeft als er weinig ingaat. Geen klopfix ofzoiets dus?
1-Op vrijdag 22 mei 2015 19:53 schreef Working_Class_Hero het volgende:
Niet weten dat Madeliefff KLB godin is en dus alles kan, zelfs jou doen verdwijnen.
2-Ik ben een Rivella...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')