ah fijn, ik vind de Hema sowieso een veel fijnere winkel dan de Blokker.quote:Op dinsdag 18 november 2014 14:35 schreef minilot het volgende:
Ik heb cupmaatschepjes en bakmat van de Hema.
http://www.hema.nl/winkel(...)tkamer/koken/bakken/
Bakmat voor 6 euro (momenteel 25% korting op al het bakspul), is een stuk goedkoper dan die van Dr. Oetker bij Blokker.
Haal gewoon eerst een goedkoop, klein weegschaaltje! Het weegschaaltje dat ik al jaren voor het bakken gebruik is van vederlicht plastic en kostte vijf euro ofzo. 'Op de gok' is bij bakken meestal geen goed idee.quote:Op dinsdag 18 november 2014 14:57 schreef -Mellow- het volgende:
Maar eerst (al gokkende met hoeveelheden >:D ) een deegje maken voor snickerdoodles
Ik heb deze wel eens gemaakt en die werden fantastisch:quote:Op dinsdag 18 november 2014 15:03 schreef Injetta het volgende:
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt?
Eiwit stijfslaan, suiker er door tijdens het kloppen (wordt het steviger van), kokos er door vouwen, op ouwel hoopjes maken en het blijft perfect in vorm, loopt niet uit en is niet te luchtig (omdat je suiker door de eiwitten heen klopt wordt dat veel compacter).quote:Op dinsdag 18 november 2014 15:03 schreef Injetta het volgende:
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt?
Albert Heijn XLquote:Op dinsdag 18 november 2014 18:44 schreef -Mellow- het volgende:
nou die cupschepjes hadden ze niet bij de hema en ook niet bij de blokker. Iemand andere suggesties? ik ben niet echt bereid er veel geld aan uit te geven, dus liever niet bij zo'n kookwinkel.
Dit. Zijn echt prima cup maten. Goed stevig plastic aan een ring, handig!quote:
Zet het recept dan eens neer.quote:Op dinsdag 18 november 2014 20:17 schreef Fixers het volgende:
Ik word maar geen vriendjes met korstdeeg, het lukt me maar niet om het goed uit te rollen.
Ik heb een pie-recept waarvoor ik een hartig korstdeeg maak van bloem, koude margarine en boter, ijswater en wat zout. Maar het deeg is gewoon te plakkerig om goed uit te kunnen rollen. Eenmaal gebakken smaakt het prima, maar ik krijg het niet mooi uitgerold. Dus ik boetseer' het deeg in mijn bakvorm wat een nogal dikke korst geeft, die niet makkelijk gaar bakt.
Wat doe ik fout? Ik heb de laatste keer het deeg ruim 2 uur laten rusten in de koelkast en nog steeds te kleverig. Vond het ook wat 'zweterig' gebruik ik soms de verkeerde margarine (Zeeuws Meisje), of teveel water?
Ik gebruik dit:quote:
Als ik boter wil gebruiken gebruik ik boter, als ik margarine wil gebruiken gebruik ik margarine. Recept geeft in dit geval nadrukkelijk aan dat margarine een vlokkerige deegstructuur geeft. De smaak van het deeg is aangenaam ziltig. Dat is wat voor mij telt. Niet omdat iemand vind dat ik het een of het ander moet gebruiken want 'echter' of 'puurder' of 'gezonder'.quote:Op dinsdag 18 november 2014 20:22 schreef Dragonberry het volgende:
Het ging op de vorige pagina nog over margarine gebruik gewoon roomboter. Goed koud in blokjes, hiermee deeg maken, minimaal een uur in de koelkast en bloem strooien met uitrollen.
citroensapquote:Op dinsdag 18 november 2014 23:05 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van de week een heerlijke merengue taart gegeten waarvan het eiwitmengsel echt heel stevig was. Weet iemand of er naast suiker iets doorheen gedaan word om het zo te krijgen of wordt het in de koeling zo stijf?
ja? T smaakte daar namelijk niet naar maar mss dat je dat niet proeft als er weinig ingaat. Geen klopfix ofzoiets dus?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |