Bak hier lekker verder!quote:Op dinsdag 18 november 2014 01:24 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ja het was dus eigenlijk begonnen als een zanddeeg, maar omdat ik het niet goed kon rollen (voor die spiraal erin) dacht ik dat er meer boter in moest, en dus ook wat meer suiker, en toen ging het mis geloof ik.
het kan ook heel goed zijn dat ik te lang gemixt heb.
Ik doe ook zandkoekjes overigens altijd op 180, en dan tussen 12 en 14 minuutjes
Maar al met al, ik gok gewoon te veel denk ik. Dat geklungel met weegschalen en dergelijke, daar heb ik dan meestal niet zo'n zin in of heb het niet bij de hand. Ik doe dan liever een kopje zus en een kopje zo. Maar een kopje boter is misschien ook moeilijk om precies te schatten want wie gaat nou eerst de boter in een kopje doen![]()
Er komt wel een tijd, dat ik gewoon de vakkundigheid krijg dat ik zie en voel aan het deeg wanneer t perfect is
Jawel dus, je zegt dat het veel water bevat, wat simpelweg onwaar is in het geval van het harde blok margarine dat veel mensen gebruiken om te bakken.quote:Op dinsdag 18 november 2014 00:12 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb inhoudelijk verder niets over margarine gezegd, expres niet, om dit soort gezeur te voorkomen.
En de nog steeds gebruikte geharde vetten, die zeer ongezond zijnquote:Op dinsdag 18 november 2014 08:55 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Jawel dus, je zegt dat het veel water bevat, wat simpelweg onwaar is in het geval van het harde blok margarine dat veel mensen gebruiken om te bakken.
Margarine heeft juist prima bakeigenschappen (daar is het ook voor ontwikkeld als goedkoop alternatief voor boter), het enige nadeel ervan is de minder lekkere smaak.
En ditquote:Op dinsdag 18 november 2014 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En de nog steeds gebruikte geharde vetten, die zeer ongezond zijn
quote:
Roken is ook ongezond maar doen ook veel mensen. Net als margarine gebruiken.quote:Op dinsdag 18 november 2014 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En de nog steeds gebruikte geharde vetten, die zeer ongezond zijn
Euh, sorry, maar als jij post dat het enige nadeel van roken is dat het vies is, en ik zeg dat het ook nog ongezond is moet je daar ook niet over vallen.quote:Op dinsdag 18 november 2014 11:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Roken is ook ongezond maar doen ook veel mensen. Net als margarine gebruiken.
Laat mensen dus gewoon in hun waarde zonder meteen te gaan lopen zeiken als je het woord 'margarine' ziet.
ja op zich niet, maar ik ben nomadisch en dus altijd op reis/ onderweg. Ik heb dus geen weegschaaltje in mijn rugzak en niet alle keukens waar ik kom zijn "fully equiped"quote:Op dinsdag 18 november 2014 01:31 schreef djkoelkast het volgende:
Weegschaaltje is toch zo lastig niet? Recepten zijn er niet voor niets, verhoudingen zijn heel erg belangrijk. Amerikanen werken met cups en lepelmaten, alleen wij hebben dan weer geen 'sticks of butter' maar pakjes van 250 gram, dat maakt het werken in die maten weer lastig.
Oh goeie tip, ga ik een keer naar kijken.quote:Op dinsdag 18 november 2014 12:33 schreef -Mellow- het volgende:
Ik gebruik ook wel es kokosolie. Die kost bij de Turk nog geen 3 euro voor een flinke pot. Denk overigens niet dat het koudgeperste is want er zit nauwelijks geur aan, maar goed...
Dat is gewoon ontgeurde, heeft niets met persing te maken, de olie wordt via stoom van zijn geur ontdaanquote:Op dinsdag 18 november 2014 12:33 schreef -Mellow- het volgende:
Ik gebruik ook wel es kokosolie. Die kost bij de Turk nog geen 3 euro voor een flinke pot. Denk overigens niet dat het koudgeperste is want er zit nauwelijks geur aan, maar goed...
Ik heb een regulier recept voor Amerikaanse chocolate chip cookies gebruikt:quote:Op dinsdag 18 november 2014 13:56 schreef -Mellow- het volgende:
jeetje wat n mooie
hoe heb je die gemaakt?
ah fijn, ik vind de Hema sowieso een veel fijnere winkel dan de Blokker.quote:Op dinsdag 18 november 2014 14:35 schreef minilot het volgende:
Ik heb cupmaatschepjes en bakmat van de Hema.
http://www.hema.nl/winkel(...)tkamer/koken/bakken/
Bakmat voor 6 euro (momenteel 25% korting op al het bakspul), is een stuk goedkoper dan die van Dr. Oetker bij Blokker.![]()
Haal gewoon eerst een goedkoop, klein weegschaaltje!quote:Op dinsdag 18 november 2014 14:57 schreef -Mellow- het volgende:
Maar eerst (al gokkende met hoeveelheden >:D ) een deegje maken voor snickerdoodles
Ik heb deze wel eens gemaakt en die werden fantastisch:quote:Op dinsdag 18 november 2014 15:03 schreef Injetta het volgende:
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt?![]()
Eiwit stijfslaan, suiker er door tijdens het kloppen (wordt het steviger van), kokos er door vouwen, op ouwel hoopjes maken en het blijft perfect in vorm, loopt niet uit en is niet te luchtig (omdat je suiker door de eiwitten heen klopt wordt dat veel compacter).quote:Op dinsdag 18 november 2014 15:03 schreef Injetta het volgende:
Mmmmm, 2 recepten kokosmakronen gemaakt. Beide mislukt. Kan niet misgaan volgen de recepten. In plaats van stevige hoge makronen zijn het platte uitgelopen koeken geworden. Grrrrrrrr.
Niemand hier die weet hoe je echte makronen maakt?![]()
Albert Heijn XLquote:Op dinsdag 18 november 2014 18:44 schreef -Mellow- het volgende:
nou die cupschepjes hadden ze niet bij de hema en ook niet bij de blokker. Iemand andere suggesties? ik ben niet echt bereid er veel geld aan uit te geven, dus liever niet bij zo'n kookwinkel.
Dit. Zijn echt prima cup maten. Goed stevig plastic aan een ring, handig!quote:
Zet het recept dan eens neer.quote:Op dinsdag 18 november 2014 20:17 schreef Fixers het volgende:
Ik word maar geen vriendjes met korstdeeg, het lukt me maar niet om het goed uit te rollen.
Ik heb een pie-recept waarvoor ik een hartig korstdeeg maak van bloem, koude margarine en boter, ijswater en wat zout. Maar het deeg is gewoon te plakkerig om goed uit te kunnen rollen. Eenmaal gebakken smaakt het prima, maar ik krijg het niet mooi uitgerold. Dus ik boetseer' het deeg in mijn bakvorm wat een nogal dikke korst geeft, die niet makkelijk gaar bakt.
Wat doe ik fout? Ik heb de laatste keer het deeg ruim 2 uur laten rusten in de koelkast en nog steeds te kleverig. Vond het ook wat 'zweterig' gebruik ik soms de verkeerde margarine (Zeeuws Meisje), of teveel water?
Ik gebruik dit:quote:
quote:Op dinsdag 18 november 2014 20:22 schreef Dragonberry het volgende:
Het ging op de vorige pagina nog over margarinegebruik gewoon roomboter. Goed koud in blokjes, hiermee deeg maken, minimaal een uur in de koelkast en bloem strooien met uitrollen.
citroensapquote:Op dinsdag 18 november 2014 23:05 schreef madeliefff het volgende:
Ik heb van de week een heerlijke merengue taart gegeten waarvan het eiwitmengsel echt heel stevig was. Weet iemand of er naast suiker iets doorheen gedaan word om het zo te krijgen of wordt het in de koeling zo stijf?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |